Új privát üzeneted érkezett!

Éva! Köszi, de még van rá 4 évünk Kép Csak már én is gondoltam rá, hogy szeretném ha oda járna oviba.

Enikö! mielöbbi gyógyulást kivánok Boginak!

Én kedden megyek Sárihoz, kiváncsi vagyok 1 hónap alatt mekkora lett a baba. 16-án meg genetikai UH-ra a Szabóhoz. Nem tudja valaki mennyit kér most? A védönöm tök rendes, mert azt mondta, ha meglesz az APF elhozza, nem kell rohangálnom utána.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Én is a Szabóhoz fogok menni genetikára. Az én védőnőm azt mondta, hogy 6ezer. Majd számolj be róla. Engem érdekel, milyen volt. Köszi előre is.

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Üdy minden új babanetezőnek a topikban. Egész beindult a forgalom.

Én úgy élvezem ezt a hűvös időt! Gondolom, a dolgozó pedagógusok és a diákok többsége is jobban szereti ezt, mint a 35 fokos hőséget.

Szalad az idő, Kincső lassan három hónapos lesz. A napokban nézegettem, hát már nem kis újszülött, szép kis csecsemő lett belőle. Már átlépte az öt kilót, és majdnem 10 centit nőtt születése óta. A kezdeti nehézségek is elmúlni látszanak, már nem fájlalja a hasát, nem is nagyon sírdogál, vagyis többnyire ki tudjuk találni, hogy mi a baj.

Babakocsi-téma: mi 9ezerért vettünk egy noname háromfunkciósat használtan. Én ragaszkodtam a levehető mózeskosárhoz. Egyrészt lift nélkül harmadikon lakunk, az egész kocsit nem szívesen hagynám lent a pincénkben vagy a tárolóban, de felhozni sem tudom. Így lekapom a mózest, a váz marad lent, a mózeskosarat pedig babástul felhozom. Ha majd a mózes helyett az ülő felsőrészt tesszük rá, akkor nem tudom még, hogy fogjuk csinálni. Másrészt nekem ilyen kicsi babánál valahogy a mózeskosaras kocsi az "igazi". No és szeretem látni séta közben a babát, ezért azok a kétfunkciósok, amiknek nem átfordítható tolókarjuk, nem jöttek volna számításba. A miénkre mindkét irányban rá lehet tenni a mózest vagy az ülést, persze menet közben kicsit körülményes, de séta elején el lehet dönteni, hogy éppen hogy szeretnénk.

Kérdés: GYED-en, GYES-en lévők, nektek küldi a munkahelyetek a fizetési jegyzéket? Az a helyzet, hogy eddig nem tudtam az OTP-elszámolás alapján kiokoskodni, hogy mennyi kb. a TGYS-em. Ugyanis voltak még túlórák, egyéb pótlékok, és egy összegben utaltak minden hónapban több dolgot. Jó lenne, ha tisztán látnám, mit fizettek már ki és mit nem. Vagy ezért a fecniért galoppozzak be a munkahelyemre?

Ti fűtötök este fürdésnél? Egyáltalán van valami irányelv, hogy hány fokos legyen az a szoba, ahol a gyerekeket fürdetik? Apropó fürdés: babaúszás elkezdése előtti hetekben szoktattátok-e a babákat oly módon, hogy fokozatosan hidegebb vízben fürdettétek őket?

Zsófi: én nem kaptam meg a történetedet Kép. Remélem, sikerül jobban beindítani a tejtermelésedet, tényleg az lenne a legegyszerűbb. OK, hogy ingyen kapjátok az anyatejet, de azért elmenni el kell érte, nem?

Enikő: jó, hogy ilyen hamar meggyógyult Bogi! Irtó rossz lehet így átjárni, de csak jobb lesz idővel, és megszokja Bogi, hogy nem hagyod sokáig ott.

Angi: köszi a homeopata-szakértőt az indexről. Előbb még megpróbálom itt a babaneten egy másik topikban, eszembe jutott, hogy régebben szó volt ott ilyesmiről.

Katicabogár

Kati
katicabogár

Megnézhetitek a Fló kistesóját a Fotóalbumban, Flócinál.Kép

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Katica, annyira kevés tejem van, hogy már csak reggel hajlandó Bence érdemlegesen szopizni, napközben csak üvölt, ha megpróbálom szoptatni.

Ja és tegnapelőtt megjöttKépKépKép

Voltunk hétfőn tanácsadáson, Bence szurit kapott(Lehet, hogy már írtam??) 4900 g 58cm.

Panka meg 8410g, 71 cm.

Holnap megyünk babaklubba, Ágci jöttök?
MEgint lógunk nektek:-)

Gabiékon kívül jön még vki?
Melinda te jössz? El tudod akkor hozni?

Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán jelentkezem, de nincs sok kedvem mostanában netezniKépKépKép

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!

Zsófi! Ha nem jön közbe semmi, akkor megyünk és ne aggódj, viszem, és el is magyarázom a használatát.
Részvétem a "télapó" miatt, én nagyon megszenvedtem lelkileg is a dolgot, pedig hát Lottus majd 7 hónapos volt amikor megjött, de akkor is annyira jó volt, hogy közel 16 hónapig nem volt.

Katicabogár! Én mindig akkor kapom meg a fizu jegyzéket, amikor betévedek a munkahelyemre. Már elég rég voltam. De szerintem ha felhívod a bérszámfejtőtöket segíteni fog ( én anno így csináltam).
Mi még nem fütünk a fürcinél, nincs hideg a lakásban (ált. 25 fok), de van egy kis fűtőtestünk, ha hidegebb van, azt bekapcsoljuk fürci előtt kb. fél órával.

Éva! Szegénykém, sajnállak, gyors gyógyulást kívánok! hogy történt a dolog?

Enikő! Boginak gyors felépülést kívánok!Ki volt a kórházban a kezelőorvosa?

Fanita! Ne légy dühös, minden meg fog oldódni. Nem eszik olyan forrón a kását...

Anita! Szerencsére Lottus is jól alszik napközben, bár egyre kevesebbszer hajlandó 2x aludni. Ma 8 -kor kelt, és utána fél 11-től 1 -ig aludt a drágám.
Ma is néztünk házakat, de inkább nem kommentálom a dolgot, és hazafelé is aludt egy kicsit a lány az autóban.
Beni élvezi az ovit?

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabi3!
Megkukkoltam a babót. Tudjátok már kire hasonlít?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Éva!
Nagyon sajnálom!

Anita!
Az UH időpontot, a Vera (védőnéni) kérte, de tegnap a Kajtárnál is volt UH, én kértem, hogy legyen, mert ott volt velem a férjem is, és szerettem volna, hogy lássa a babát, mert érezni már szokta, ha a hasamra teszi a kezét. Nagyon vigyorgott (mármint a férjem). (Szakdogáját orvosi képfeldolgozásból írta, pont ilyen UH felvételek szűrési módszereiből, hogy hogyan lehet elérni, hogy minél élesebb legyen a kép, így több szempontból is nagy élmény volt neki Kép )
Hát Anita nem semmi, hogy tegnap még azon törtük a fejünket, hogy mikor mondj le a gyesről!!! Melyik karra fogsz járni? Próbálj beszélni a dékánnal, ha a TO-s nénikkel nem boldogulsz, írj kérvényt, vess be mindent!

Gabi! Karmen!
Ti ugye nem a klinkás UH-ról beszéltek, amikor a 6000 Ft-t emlegetitek?

Enikő!
Nagyon kiváncsi vagyok a történetedre! Jöhet emailban is.
Enyém roppant egyszerű 95-ben felvételiztem mat-számtechra, és felvettek, azóta itt vagyok. 99-ben férjhez mentem, párom magyar magyar, így evidens, hogy itt élünk (báris egyelőre). Nekem tavasszal pont abban a hónapban, amikor terhes lettem megérkezett a letelepedésim.
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy miért kell jugóban is hordanod a babát oltásokra? (Mintha ezt olvastam volna.) Bogi milyen állampolgár?
Nem tudod véletlenül, hogy van ez, az enyém milyen lesz? Nekem a kettős lenne logikus, de úgy hallottam, hogy jugó, mivel én is az vagyok, és az anya számít nem az apa.

Én nagyon élvezem ezt a hűvös időt, ma gyalog mentem-jöttem a suliba/ból és nagyon élveztem a sétát. A baba meg tiszta kussban van a suliban, ott szinte sose érzem mozogni, bezzeg itthon este... Amúgy már a gyerekek is tudják, hogy terhes vagyok, mert már kérdezték, hogy mi lesz velük.

Üdv mindenkinek!

Nóri
norcee

EnikŐ!
Sajnálom Bogit,kitartást,írj pasi-ügyben,ha nem titok!
Mi most kezdtük az ovit,nem tudom hazarángatni,én a sulit,meg építkezünk.szóval zajlik az élet,mint mindig.

Nóri!
Ha itt szülöd és az apa magy. államp. akkor magyar lesz,csak akkor kettős ha te ragaszkodsz hozzá.

Pusz mindenkinek:Emese!
emesu

Sziasztok!

Melinda: Ugye milyen helyes a drága kis tesó! Igazán még nem körvonalazódott kire is hasonlít, majd kiderül ha megszületik!Kép

Nóri: Én ilyenkor már majd megfagyok. A panel úgy lehűl, hogy benn sokkal hidegebbnek érzem,mint odakinn van.

Katicbogár: Mi már fűtünk a fürdőben is és a szobában is. A szobában olyan 24 foknak kellene lenni.

Zsófi: Ha elmúlik a pé-d hátha újra rákap a cicire. Fló is hét hónapos volt mikor nekem először beköszöntött. Sajnálom, hogy ilyen korán jelentkezett.

Gabi3
inecsg

Nóri:Azt elfelejtettem, hogy Karmen és én a Szabó Jánoshoz fogunk menni genetikára (20 hetesre). Magánrendelés a klinikán nem kell fizetni, de várni azt igen. Vigyél kisszéket és olvasnivalót. A Szabó nem csak rámondja, hogy gerinc épnek látszó.

Jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nóra!
A 20 hetes genetikai uh a klinikán ingyenes.

Zsófi!
Nekem mindkét szülés után 4 hónappal jött meg, pedig akkor még kizárólag csak szoptattam.

Melinda!
Lefoglalózták a lakásotokat? Mikor kell költöznötök? Kinéztetek magatoknak valami házat?
Beni jól érzi magát az oviban. Ma megkérdezte tőlem, hogy az Erzsikét (az ovónénije) miért nem hívtuk el a szülinapjára?

Katicabogár!
Én is ugyanezen a véleményen vagyok babakocsi-témában. Egy fekvő kocsiban jobbat alszik egy baba, mint egy hordozóban (ez csak az én tapasztalatom). Az én gyerekeim legalábbis jobban szerettek vízszintes felületen aludni (babakocsi, kiságy). Bálint volt hogy 4-6 órát aludt kint a teraszon a babakocsiban. Az nekem is fontos szempont, hogy rálássak a babára séta közben.

Nem emlékszem ki írta, hogy egy jó babakocsi vízlepergető anyagból készüljön. Nekem egy bababoltban mondták, hogy ezekbe a műszálas anyagú kocsikba beleizzad nyáron a baba, és hogy ha szakad az eső, tök mindegy milyen anyagból van a kocsi, úgyis rakok rá esővédőt (1000 Ft), ami megvédi a babát az esőtől.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Anita: A mi babakocsinknak én nem tudom, hogy van e márkrája.

Zsófi: Részvétem a mensi miatt. Én is megsirattam ezt a dolgot, pedig Gergő már 8 hónapos volt. Nagyon jól megvoltam nélküle.

Kriszti
gykriszta

Emesu!
Ezt az állampolgárságot mennyire biztosan tudod? Mert én pont az ellenkezőjére hallottam példát, hogy mindegy hol szülöm, ha én jugó vagyok, akkor a jugót a gyerek is megkapja.

Gabi!
Hát a koli panelja nem hül le, most is 26 fokot mutat egy belső falon lévő hőmérő, sőt télen általában állandóan nyítva van az ablak, és szinte sose kell a hosszújjú. (Nagy előny, ha nem az ember fizeti a rezsit. Kép) Így szinte sose fáj a torkunk, mert a nyított ablak miatt, nem száraz a levegő. Mostanában tervezgetjük, hogy majd egyszer kiköltözünk, de mindig, úgy gondolkodunk, hogy azt a telet még maradjunk, mert egy szobaberendezést kispórolunk a rezsin, meg nagyon hozzászoktunk a jó meleghez.

Nóri (20)
norcee

Sziasztok

Gabi,

en szerintem sok a 24 fok. Nalunk telen ejszaka 19-20 fok van. Tobb helyen isugy olvastam , hogy nem kell tul meleg. Bar nakunk meg nappal sem szokott 24, inkabb csak 22. Legalabbis a homero szerint.

Zsofi,

nem lehet, hogy azert jott meg a menzeszed, mert nemnagyon szoptacc? Szokott osszefugges lenni.

Nori,

szerintem magyar allampolgar lesz es a te keresedre megkaphatja a jugoszlavot is.

g.
gabomamo

Gabó: Én már meg fagyok ilyenkor. A 24-et fürcsi idejére írtam. Olyan 22 van nálunk napközben,de lehet, hogy kevesebb is.

Banita:A vízlepergető anyag csak a külső borításra érvényes. A belsőre úgysem esik az eső.

Mi megyünk a Mikkába!

Gabi3

Nóri: Nálatok akkor biztos jobb a fűtés mint nálunk, mert itt télen is fázni lehet. Vagy csak én vagyok ilyen fázós?Kép
inecsg

Sziasztok!

Katicabogár:Mi tegnap este már beinditottuk a hősugárzót fürdéshez.Szerintem már hüvös volt 23 fok.

Gabi3:Megnéztem a fényképet nagyon ari.

Fanita:MÁr tárgytalan a babakocsi mert vettem egyet hétfőn.De azért köszi.Nem csoda hogy nem akarnak a tesódék megválni tőle nagyon jó. És még ráadásul Makón sikerült vanni még menni se kellett utána.Nagyon szép állapotba van.

Képzeljétek el Ádinak jön a foga vagyis már kint is van. Hétfön délben etettem és megkoccant a kiskanál.Végre valami ugy történik ahogy a nagy könyvben meg van irva (Fél évesen jön a fog)Kicsit nyűgibb is, bár csak nappal éjszaka olyan szépen alszik.Csak ne kiabáljam el.

Már pár helyen olvastam róla de azért megkérdezem a ti véleményeteket is hogy szerintetek jó vagy rossz dolog a babykomp.
(A babakocsi után a követekező téma felvetve :-))

Szilvi
szedem

Szilvi: Szerintem tök életveszélyes, ráadásul hátráltatja a járástanulásban a babót. Fölösleges pénzkidobás! Ennyi röviden a véleményem. Kép

Gabi3
inecsg

Nálunk is csak 22-23 fok van, nem is merem túl sokáig nyitvahagyni az ablakot, mert utána akkor meg füthetek. A fürdöszobát én is felmelegitem magamnak egy elektromos fütövel, utálok fázni!!

Gabi3! Hát nagyon kiváncsi vagyok, meddig fog tartani, nekem azt mondták, nagyon alapos. Majd megirom. Sárihoz meg kedden megyek, gondolom ö is csinál UH-t.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

bocs, nem tettem áttetszövé Kép

Karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ki panaszkodik itt "Piroskára"? Nekem mind a két gyerekkel a szülés után 6 héttel megérkezett és azóta is rendszeresen van, de nem érzem, hogy olyankor máshogy szopizna a baba. Kép Kép Kép Sőt!! Nekem előtte 1 nappal mindig sokkal több tejem van mint általában!

Fűtés: állítólag 20 fok körül kell lennie a hőmérsékletnek ott ahol alszanak a babák, bár én is fázós vagyok. Én úgy szoktam csinálni, hogy amig engedjük a vizet, addig az belemelegíti a fürdőt annyira, hogy már nincs hideg!

Bébikomp! Szerintem is tök felesleges és többet árt mint használ!

Na megyek! Legyetek jók!
Éva(vevike)
vevike

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gabi3!
Megnéztem az UH képet. Ilyen jó korai UH képet még sosem láttam, annyira szuper!
Lara
lara

Sziasztok!

Tegnap voltam Sárinál, minden rendben van, a férjem és Marci is megnézték a babut! Nuchamérésre kicsinek találtatott (ma pont 11 hetes) így jövő csütörtökön ismét uh.

Gabi3!
Szerintem is nagyon szuper az uh-s képetek, anno nekünk is jobbak voltak a koraiak - a tegnapin viszont "hangyafoci" volt, így a kép is elég homályos lett.

Nem ismeritek véletlenül Dr. Magdits Györgyöt? (fogorvos). Ha igen, várom a véleményeteket!

Szilvi!
Gratulálok a babakocsihoz, de jó, hogy ilyen szerencséd volt! Bébikomp témában én is csatlakoznék az előttem szólókhoz, nem annyira a balesetveszélyessége, mint az egyéb mozgásfejlődést hátráltató volta miatt.

Csatlakozom a fagyoskodókhoz is! Szerintem túl sokáig volt nagyon meleg, vagy túl hirtelen jött ahűvös. De jön még a mi nyarunk (mármint a vénasszonyoké)

Sziasztok!

Anita
fanita

Nóri!
Én csak a román állampolgárságot tudom biztosra:mindkét fiam magyar államp.,ha Romániában kérném a beiktatásukat,akkor lennének kettős állampolgárok.Nem hiszem,hogy lenne különbség az országok közt,bár ami a körülöttünk lévő országokban zajlik,sosem lehessen tudni...Kép

Enikő,írj!!!!!

Emese
emesu

Sziasztok!

Most csak röviden.
Fanita:Dr.Magdits-ról:Én már 10 nem is, 12 éve hozzá járok (még az SZTK-ba kezdtem amikor nyolcadikos voltam-nem most volt)én nagyon szeretem csak túl drága bár szerintem manapság már mindegyik fogorvos az, de viszont tök barátságos és nem úgy érzed mintha fogorvosnál lennél.Például egy ár:amikor terhes voltam is hozzá mentem kontrollra ez tavaly szeptemberben volt pont és akkor egy tömés 6000 Ft volt.
Egy hátrányát viszont tudok amiért mi se nagyon szeretjük-főleg a férjem aki úúútál várni.Időpontra kell menni és igy is sokat kell várni.Sajna.De egyébként tudom ajánlani.

Szilvi
szedem

Sziasztok!

Fanita, Lara: Flóráról is ilyen jó képeket kaptunk még a végén is. Portrét meg punci fotót. Kép Tök jó hogy tetszik a kép. Remélem élőben is tetszeni fog majd. Kép

Megyünk meglátogatjuk a távolabb lakó nagyikat. Most lesz a 34. házassági évfordulójuk.

Tök jó volt a baba-mama klub, Pont elég baba és mama volt, nem volt tömegnyomor. Nina kár hogy nem jöttetek.Flóra megszemlélte Bencét, ahogy sírt. Mondtam neki, szokjon a gondoltahoz, hogy neki is lesz ilyen nem sokára. Kép

Jó éjt!

GAbi3
inecsg

Sziasztok,

jól le vagyok maradva, nem csak az olvasással minden egyébbel.
Iszonyú sokat kell dolgoznom, nem érek rá semmire, s bár azzal bíztatom magam, ezek a kezdeti nehézségek, ha belejövök majd csökken a teendő is, kollegáim azonban lelohasztották eme gondolataimat, mert ennél csak több és rosszabb lesz. Nem vagyok egy panaszkodós típus, de ebbe most nagoyn belenyúltam. Mint egy régi ismerősöm szokta volt mondani, adtam egy pofont a szarnak, de ez nagyot szólt...Kép

Szóval igazából képben sem vagyok, mindenkitől bocsi.
Milyen volt a baba klub? Lesz megint babaruha börze! Ma a kreatív boltban mondta a csajszi, azt hiszem szept. 30. de nem vagyok teljesen biztos benne. Mondta, sok plakátot tesznek ki, nézzétek a délmagyart is. Lesz bababolt is akciókkal.

Zsófi,
nem találkozhatunk vhol? Esetleg, ha bejöttök Szegedre sétálni vmelyik nap, 4 után már jók vagyunk. legfeljebb Cumkóval arra sétálunk mi is.

Enikő,
mi ez a pasi ügy??Kép Mindannyian kíváncsiak vagyunk!Kép

Szilvi,
végül sikerült babakocsit vennetek? Még az "ajánlásoknál" lemaradtam.Kép Nekünk Graco Mirage van, tudnod kell, hogy az én gyerkőcöm félévesen nagyobb volt mint Gabómamó Simcije, és imádom ezt a kocsit. Persze biztos van jobb nála, de mi nagyon kihasználtuk. Mondjuk az én gyermekem 4,5 hónaposan már üldögélt benne, és úgy nézelődött, de tényleg nagyon szeretem. Még most is használjuk, de ha lehet, már inkább csak otthon fogja a port.
Bébikomp, felesleges, hál istennek megúsztuk, hogy nagyszülők megvegyék. értelmesebb dolgokra költötték a pénzt.Kép

Gigi,
nem tetszett a börze, mert nagyon sok bóvli volt, és a szép dolgok elvesztek közte. Aki rutinos, biztos tudja, hol mit kell nézni. DE sok helyen láttam drágábban agyon használt holmikat, közte pl. babakocsit is mint ÚJONNAN.

Ajánlom viszont nektek:
www.gyerekruha.hu oldalt Most újra indította a csajszi, és ha többen összefogtok, fogunk, akkor még a postaköltséget is simán meg lehet úszni. Ha kifogod (a leírásból elég jól lehet következteni a minőségre) nagyon szép kis ruhákat lehet összeválogatni, sokkal tartósabb mint a magyar, nem fakul, nem deformálódik mosásnál, stb.

Én azért elviselnék egy 23-25 fokot. Olan rövidujjas kellemes meleget.

No, puszi mindenkinek, bocsi, ha hosszú voltam, de most kicsit rászabadultam a netre.

Ja, még vmi: az avon 11-es katalógusában lehet egy édi macit kapni (700,-), az utolsó előtti oldalon. Ezt ennyiért kapják a tanácsadónők is, nincs semmi hasznuk rajta, még a rendelés összegébe sem számít vele, VISZONT a befolyt összeg a mellrák alapítvány számlájára kerül, ami szerintem nagoyn jó dolog. Ha van rá módotok, kérlek rendeljetek ilyen macikat, mert nagyon sok nőn segíthetnek ebből a pénzből. Az avon.lap.hu oldalon olvashattok a betegségről bővebben.
Nálunk a családban épp nemrég az egyik unokatesómat műtötték, 29(!) éves, most kétéves a kisfia.Kép Szörnyű! De, szerintem ha csak ennyivel is segíthetünk, sok kicsi sokra megy. BAnita és Ildianyu is foglalkozik avonnal, tőlük is rendelhettek. Sajnos képet nem tudok felrakni, nincs szkennerünk most pillanatnyilag, de ha lesz vmi, felteszem.

Sziasztok.
Ágci

Kép
Ágci

Gabi3:
Én el akartam menni, de valamikor 11-kor jutott eszembe, hogy péntek van.Kép

Tényleg nagyon klassz a kép a babóról.
Mindig ad képet a doktorbácsi?
Vagy kérni kell?

Na mi még mindig sehogy nem állunk a hozzátáplálással.
pillanatnyilag csak a banánt és a sütőtököt haj landó lenyelni, de azt sem igazán mérhrtő mennyiségben.

Ágci:
Biztos lesz még jobb is. Van egy egész osztályod?
Osztályfőnök vagy? vagy csak valamit tanitasz?

Nina
nina74

Ágci:Nekünk is az első kocsink Graco volt nagyon szép volt anyira tetszett csak sajna nem igazán vált be.Ádi csak hason hajlandó aludni (Még babakocsiba is.Addig sír amig át nem fordítom)
és a Graco-ba elég nehézkes lett volna hasra fordítani sőt lehetetlen pedig ez már az újabb tipus volt ami kicsit nagyobb mint a tavalyi modellek , de igy is.Ezért kellett megválni tőle.De amugy biztos jó hogyha olyan babáé aki szépen a hátán tud aludni legalább a kocsiba.:-)
(pedig annyira belevoltam én is zúgva annyira tetszett)

Szilvi
szedem

Sziasztok!

Bálint ma reggel fél 7-kor kelt! 8-kor visszafektettem és 3/4 12-ig aludt. Du. pedig 3-tól fél 5-ig aludt. Este fél 8-kor értünk haza. Bálint olyan édes volt, odakúszott az ágyához, kivette a rongyát (ezzel szokott aludni), elkezdte gyömöszölni, dörzsölte a szemét. Jelezte, hogy ő most már álmos. Gyorsan lefürdettem, és 8-kor már aludt is.

Tegnap voltunk az 1 éves méricskélésen. Balu 79 cm, és 9350 g.

Gabi3!
Én akkor is azt mondom, hogy lehet bármilyen anyagból a babakocsi, ha zuhog az eső úgyis kell rá esővédő. Nálunk nagyon bevált az esővédő, felraktam a babakocsira, és Bálint úgy aludt mint a bunda, észre sem vette hogy esik az eső, én meg bőrig áztam. (Nem azért vittem ki zuhogó esőben sétálni, mert akkora élvezetet okozott, hanem azért, mert sokszor mikor menni kellett Beniért az oviba éppen esett az eső.)
Milyen volt a nagyiéknál? Volt nagy dínom-dánom?

Szilvi!
Mennyiért sikerült babakocsit szerezni? Déli Aprón keresztül vettétek?
Csatlakozom az előttem szólókhoz a babykompot illetően. Röviden és tömören: hülyeség.

Ágci!
Akkor most megbántad hogy elkezdtél dolgozni? Szerintem nemsokára belerázódsz, és akkor biztos könnyebb lesz! Mettől meddig vagy bent a suliban? A gyerekek milyenek?

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Szilvi!
Köszi a gyors reagálást fogdoki-ügyben. Az igazság az, hogy a férjem ajánlotta őt nekem, mert őt is teljesen lenyűgözte anno,(kivéve a várakozást meg az árakat, persze, bár azok már tényleg mindenhol közelítenek.)Közben voltam is nála tegnap, nekem is az volt az érzésem, mintha nem is fogászati rendelőben lennék + ő sem az a tipikus félelmetes doki. Sajnos rám egy nagyon hosszú kezeléssorozat vár (magamnak köszönhetem), de én is bizakodva indulok neki... (az árak, ezek szerint, nem változtak, most is ennyi volt!)A férjem szerint ezért nem lesz most konyhabútor az új házban...
Jövő héten nem készültök véletlenül tanácsadásra? Összefuthatnánk!

Ágci!
Köszi a mélt! Tényleg nagyon lenyűgözőek a cuccok...valamit muszáj lesz rendelni...
Szerintem (bár én az a típus vagyok, aki könnyen feladja), ha nem vagy nagyon-nagyon rákényszerülve, hogy maradj, menj! Ha megengedheted, akkor nem éri meg a stressz! Főleg, ha kilátás sincs javulásra. De majd írok Neked mélt!

Ha van köztetek, aki TB-s, TÁKISZ-os ügyekben gyakorlott, és suliba is jár/járt: mi van akkor, ha a gyes-igénylést elindítom ugyan, de még nem dolgozták fel, és időközben vinnem kell a suliba az igazolást róla, hogy mentesüljek a költségtérítés alól? Ad a TÁKISZ vmi előzetes igazolást azért? És ha nem, mit szólnak ehhez a TO-n? Rugalmasak vajon, adnak valami átfutási időt, vagy könyörgőre kell fogni? Nagyon kétségbe vagyok esve megint. Két hét múlva beiratkozás, csekk már megjött, a gyes-igénylés iktatása meg a kérelem beadásától számítva mostanában akár egy hónapba is telhet! Tehát ha vki ilyen cipőben jár, gyedről gyesre vált, az már min. 2 hónappal előtte intézze el, hogy a pénzt is időben lássa!

Sziasztok!

Anita
fanita

FAnita,
ha teheted menj be személyesen a TO-ra és kérdezz rá. Leginkább a személyes megbeszélés, ami kivezet a útvesztőből.Kép Telefonon sokx mondanak ezt azt...

BAnita,
tudsz vmi tuti immunerősítő homeopátiáés tippet Gábornak? Náthára, mit adjak, ami a leghatásosabb?

Tök édi volt Gabó, folyik az orra, és háttal állt, nem láttam. Odafordult és mutatta, hogy töröljük meg a nóziját, majd a kezét is.Kép

Köszi a biztatást! Igen, megbántam, hogy elmentem dolgozni. Semmmit nem bántam meg az életemben, pedig volt 1-2 hülyeség, de azt hiszem, ezért nagyon sokáig haragudni fogok magamra.
Nina,
3.osztály ének kivételével mindent én tanítok nekik, és ofőjük is vagyok.
Kellemes napot mindannyiótoknak:
Ági

Kép
Ágci

Sziasztok!

Fanita!

A TO-s néniknek mondd el személyesen a problémádat, mert indokolt esetben (és ez az) megengedik a későbbi befizetést. Persze ez attól is függ, hogy melyik karra jársz, mennyire libuska a To-s néni...
Nekem van egy ismerősöm, akinek szintén bizonytalan volt, hogy kell-e fizetnie költségtérítést. Neki egy fizetéshalasztási kérvényt kellett beadnia, azt hiszem 1-2 hónapra szólt. Addig meg remélhetőleg rendeződik a helyzeted.
Csak határozottan és keményen! a To-s nénikkel csak így lehet szót érteni a tapasztalatom szerint...

Gabi3!
Az UH képet külön el kell kérni a dokitól? Mert én nem kaptam még... pedig apuka is nagyon kíváncsi.

Gabici
gabici

Sziasztok!

Nina, Gabici!
Én is mindig kapok képet, ha kérek! (Ill először elfelejtettem, másodjára szinte magától értetődően adott) De végül is én magánrendelésre járok, az a minimum, hogy egy képpel megdobjanak...

Mindenkinek köszi a tanácsokat, én is azt hiszem, hogy már a beiratkozást megelőzően, vmikor ajövő héten begyek a TO-ra puhítani őket. Hátha addig az igénylést is sikerül beadnom.

Sziasztok!

Anita
fanita

Nina,Gabici! Nekem mindig magától adott képet, eddig sose kellett kérnem. De szerintem ha mondod neki, biztosan ad.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anita!
Az index tgyás/gyed/gyes-es forumban volt szó a problémádról, és elvileg, ha már a kezedben van a badott gyes igénylésről szóló papír, akkor nyert ügyed van. Nem írod, melyik kar, titok?

Lányok!
Hát ma délelőtt szétnéztünk a férjemmel a ruhaboltokban, a kép siralmas.

Mix üzletház
Szövet nacik 5000, meg vékony nyáriak vannak.
Kantárosok 7-től fölfelé.

Oskola utcában
szinte csak nyáriak vannak, azok is 5-6-tól fölfelé, jövőhétre érkezik új árú, akkor majd visszanézünk. A farmer nyári komplettek 10-től fölfelé, láttam egy jót 14-ért.

Brendon
szinte semmi, egy két rongy, meg láttunk 11 000-t akkora nike cipőt, ami a tenyeremben elfér Kép.

Micimackó
Na itt már vannak ősziek/téliek, de legtöbbje óriási. Én egyébként L-t hordok illetve 38-as konfekciót, de kismami nadrágokból az M-es is brutálisan nagy, egyszerűen nem bírom elképzelni, hogy valaha ilyen vastag lesz a combom, vagy ekkora a fenekem.
Egyelőre felpróbáltam párat, és óriásiakat nevettünk a férjemmel. Az árak itt is 6-7 ezertől fölfelé vannak. Láttam viszont, hogy földig érő farmer ruhát, ami nagyon tetszik, és jól is áll, de az meg 8500!

Cora
Itt meg csak kantárosok vannak, 4000 Ft, de brutálisak. Raadásul olyan a szabásuk, hogy lefelé szükül a száruk, így még jobban kihangsúlyozva, hogy milyen széles az ülep meg a oomb részük.

A La Halle meg a tesco estére maradt.

Holnap meg hazafelé hozzánk útbaejtjük a szabadkai piacot, ott állítólag nagyon jóminőségű kantáros nacik vannak kb. 4000 Ft-ért, ha átszámoljuk az árukat, meg farmerruhák is szoktak lenni sokkal olcsóbban, mint itt Szegeden. Majd arról is beszámolok. Remélem találok egy olyan nadrágot, aminek csak a pocakja nagyobb egy normál nacinál, ha nem akkor ruhában fogok járni, amíg meg nem hízom. Kép

Egyébként az árak is elképesztettek, mert én ennél jóval olcsóbban szoktam ruhát vásárolni, igaz figyelem az akciókat, meg farmert/bársonyt Szabadkán veszünk.

Szerintetek érdemes megnézni a Cserepes sori piacot? Régen voltunk már, és nem tudom, hogy szoktak-e lenni kismamis cuccok?

Nóri
norcee

Nóri!
A csrerepesre szombaton ki ne menj!
Annyian de annyian vannak. Én ma kimentem az egyik busszal a másikkal meg visszajöttem.
Hohetetlen.
Szerdán próbálkozz inkább.
Nina
nina74

Sziasztok!

Nóri!
Köszi a tippet! Mindjárt be is nézek a fórumra. Ha tényleg úgy van, ahogyan írod, nagyon örülnék!
Dehogy titok: BTK, angol kiegészítő szak.(2 év)
A ruhákat illetően: nem gondoltál rá, hogy varrass 1-2 holmit? Én annak idején varrattam két nacit meg egy ruhát. Sokkal olcsóbb, mint készen (a kismamacuccok szemtelenül drágák, tényleg, szemét módon kihasználják, hogy az ember kénytelen venni 1-2 darabot.) Ráadásul olyat varratsz, ami passzol rád, állítható a bősége, olyan anyagú és színű, mint szeretnéd. Én nagyon javaslom!

Sziasztok!

Anita
fanita

Anita!
Hát, lehet, hogy tényleg varratás lesz a vége, de varratni meg nagyon-nagyon nem szeretek. Igazán az a legjobb, amikor elmegyünk Zolival valahová vásárolni, felpróbálok valamit, megmutatom neki, és rögtön látom rajta, hogy tetszik-e neki. A varratásnál meg előre sokszor magam se tudom, hogy tényleg jó lesz-e, nekem való-e, hiába néz ki mondjuk a burdában tök jól.
Egyelőre még nagyon bizakodom a szabadkai piacban.

Nóri
norcee

Sziasztok!
Nincs sok időm, mert ha Bogi ébren van vele foglalkozom, ha meg alszik akkor tanulnom kell (1 hét múlva vizsga) Úgyhogy a pasit majd máskor írom le Kép Ő egyébként régi, csak el volt utazva 4 hónapig. Ő az akinek 3 gyereke van Kép (elvált) Na múlt héten hazajött és szupi volt minden estém KépKép Röviden ennyi! Kép

Melinda: Az A osztályon voltunk és egy magas bajuszos doki, olvashatatlan aláírással kezelte Bogit. Főorvos asszem, és nagyon rendes volt. És egy fiatal kb 32-35 éves csajszi vette fel Bogit az osztályra. Az ő nevét sem tudom Kép Csak azt tudom, hogy melyik oviba jár a kisfiaKép

Nóri: Én kettős állampolgár vagyok. Mivel magyar
állampolgárként szültem Szegeden ezért Bogi automatice megkapta a magyar állampolgárságot. A Jugót külön intéztük. Fent a követségen Pesten kell bejelenteni, hogy megszületett és kérni kell egy egyszeri kiutazási engedélyt neki /vagy mindjárt útlevelet, ami egyébként célszerűbb. Na és ha ez megvan akkor haza kell vinni a babát és elmenni az anyakönyvi hivatalba, ott is bejelenteni, majd a rendőrségre is el kell menni beiktatni és személyi számot kérni a babának. Ezzel a személyi számmal visszamenni az anyakönyvi hivatalba és már kész is!! Kép Papír írószerbe kell venni betegkönyvet és az ottani Tb-hez kell eljárni kb 4 havonta pecsételni, érvényesíteni, mert ha nincs érvényesítve, a gyerek -ha ne adj Isten beteg lesz- nem kap ingyenes ellátást.
Mivel mi mindkét helyen lakunk és állandóan ingázunk, nekünk célszerűbb volt elintézni mindkét állampolgárságot és mindkét helyen a betegbiztosítást is. De az öröklés miatt is jó ha megvan neki a Jugó állampolgársága. Ha nem Jugó állampolgár nem örökölhet semmit Jugóba!!!

Egyébként itt az első gyerek után nem jár "gyes", csak a második és a többi gyerek után. De akkor sem állandóan, hanem a születésekor kapsz egy nagyobb összeget. (asszem 50 000 dinárt a másodiknál, de ezt legkésőbb februárban megtudom pontosan, mert a a barátnőm akkor fogja szülni a másodikatKép) És 1 évig lehetsz szülési szabin. De jobb ha előbb visszamész, hogy ki ne rúgjanak..Kép

Ja! És itt nem hordom oltásokra. Az kéne még oltásokat duplán amikor egyszer is sok Kép Csak minden egyes alkalommal amkor Szegeden oltást kap, el kell mennem és elvinnem megmutatni a Jugó dokinak az oltási naptárat, hogy beirja a Bogi itteni kartonjába. Meg persze ha beteg akkor szoktam elvinni, de egyébként csak Szegedre hordom orvoshoz.

Lányok hallottam hogy be akarják zárni a szegedi gyermekkórházat. Rehabilitációs központ lesz belőle. (úgy látszik a több a narkós, meg alkesz mint a gyerek, vagy legalább is többet fizet utánuk a Tb) Szóval az az ötletem támadt, hogy mentsük meg Kép Hogy hogy azt még nem tudom, ha van valakinek jó ötlete írjon Kép Én olyan "jól" éreztem ott magam. Már amennyire egy kórház jó légkör, de az állapotunkhoz képest nagyon jó volt. Maximális odafigyelést, együttérzést és nagyon sok kedves szót kaptunk a nővérkéktől meg a dokiktól is. Én sajnálnám ha bezárna. Akkor maradna a klinika? Oda kéne vinni a gyerekeket? Meg szerettem volna nyerni a lottó ötöstKép, tuti hogy a nagyobb részét átutalnám nekik! Hátha megmenthető lenne.

Gabómamó: Nagyon szépek a gyerkőceid.
Mindkettő Kép Mikor jön a harmadik?Kép

Nóri még valami: Piac. Tegnap voltam kint én is. Tök olcsó és még az olcsóból is lehet alkudni Kép Láttam kismamirucikat is (kantárosfarmert) Meg minden más cuccos is van.

Emese: Bocsi nincs időm írni, tanulnom kell. Vizsgák után bepótoljuk a talit is már végre..Kép Puszi a fiúknak Kép

Üdv
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nóri:
Renitexben voltál?
Állitólag ott is vannak kismamarucik.
nina74

Sziasztok!

Fanita:Azt hiszem holnap megyünk tanácsadóba csak még azt nem tudom hogy mikor.Attól függ hogy Ádám hogy alszik majd, mert mostanába pont olyan fél 10-10 körül szokott elaludni és akkor csak késöbb megyünk.Nem tudom hogy kellene összehoznunk a "találkát" már ha ti egyáltalán holnap akartatok menni.

Nóri:Mi is valószinü hogy hétvégén kinézünk Szabadkára.(néha szoktunk oda menni vásárolni farmert meg ezt,azt.Vannak jó cuccok)Bár már elég régen voltunk még akkor amikor terhes voltam .Talán 1 éve.De most hétvégén kiruccanunk.Csak Ádámot egy kicsit félve hagyom itthon annyi időre de remélem nem lesz vele semmi gond.

Banita:Igen a Déli Apróból vettem a babakocsit és ráadásul pont Makón volt ugy hogy még nem is kellett menni érte messzire csak két "uccányira".
Hááát az ára kicsit lehetett volna olcsóbb is (52 e) mert kevesebbért gondoltam hogy kapok(vagyis lett volna kevesebbért is )de ez viszont annyira szép állapotban van meg nagyon jó családból került hozzánk és ugy voltam vele annyit megér.
Meg persze nem kell menni Szegedre érte, a múltkor is mentünk egyet nézni azt mondák a telefonba hogy egy-két éves de szerintem volt az 11-12 is.

Ja és képzeljétek el Ádi elkezedet menni mármint ha fogom a kezét olyan szépen topog előre egy pár métert.Most a hétvégén kezdte és már elég jól "rájött" hogy hogy is kell csinálni le se lehet lőnni.

Szilvi
szedem

Sziasztok!

Banita: Nem volt nagy dínom-dánom, csak a szűk családi kör. A sógorom ráadásul megfázott, legalább szóltak volna, hogy halasszuk el, nem szeretném elkapni vagy a Fló ha elkapná. Na mindegy. Torta meg zabálás az volt. Jót aludtam rá ebéd után.Kép Flóra meg vasárnap reggel 10 ig aludt!Kép

Szilvi: Azétr nem kellene még Ádinak túl sokat mennie. Még nem elég erősek a csontocskái. Hagyd későbbre, engedd, hogy magától induljon el majd.

Nina, Gabici: Én kérni szoktam a képet. A magánrendelésén tuti ad. És a Papát is beengedik, ha szólsz, hogy ott vár kinn.

Fanita: Ez a varratás nem rossz ötlet.

Nóri: A Renitexben néztem nincs túl nagy választék.

Ágci: Nem akarlak elkeseríteni, de mikor elkezdtem az első évben tanítani, igen csak kiakadtam én is. De a második évben már könnyebben ment a dolog. Már ismerős volt a tananyag. Sok erőt és kitartást kívánok a harmadikosaidhoz. Azok a legaranyosabbak, de sok türelem kell hozzájuk. És kerüljenek el az okoskodó szülők, nekem volt bennük részem.

Holnap telefonozok Incinek, védőnő. Lehet, hogy már holnap elintézem a vérvételt is. Jó lenne, ha megtudná csinálni a kiskönyvemet is.

jó éjt!

Gabi3
inecsg

Sziasztok!

Nagyon el vagyok veszve mostanábanKép
Találtam egy olyan csodálatos embertKép

Bence jól van, sokat eszik, napközben kb. óránként, cserébe éjszaka alszikKép

Nekem a fejéstől olyan karizmaim lesznek...
De ma már többet tudtam fejni, mint tegnap.
Újrakezdtem a UUCh5-öt is, remélem lesz eredménye.

Ágci!
Jó lesz úgy is, csak még nem tudom mikor megyünk be.
De keddtől lesz kocsink is, akkor már hozzád is el tudjuk vinni, majd írd meg hogy legyen, ok?

Amúgy nagyon jó volt a babaklubb, én jól éreztem magam. Jó tudni, hogy sok ember gondolkozik úgy, mint én.

Melinda, köszönöm szépen mégegyszer!

Kismamáknak jó pocakosodást!!!

(Követlek benneteket nemsokára!KépKépKép)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi:Örülök,hogy már pozitívan fogod fel a dolgokat. A Medelával ne a csuklódból csináld, hanem a válladból. Később fáradsz el és nem olyan megeröltető. Én tudom 3 hétig csak ezzel fejtem. Egy nap 6x, 3/4 órákat.

Gabi3(10+4)
inecsg

Sziasztok

Ágci, köszi szépen az infókat a babaruha börzéről Kép, akkor lesz Szegeden is? Az szuper, Pest mégis messze lenne, és ha nagy ott a tömeg, akkor nem éri meg a benzint se.
Ha megtudjátok pontosan mikor, hol lesz a szegedi, szóljatok. Kép

Zsófi, hajrá tejci és szerelem. Kép

Nóri, ismerős a kismami ruha téma Kép, csak pár hónapig használjuk, ehhez képest nagyon drágák. Én vettem néhányat használtan és kaptam kölcsön is Kép, bár egy nadrágot még lehet vennem kellene. Szabadkán milyen árak vannak, és a babaruhák, úgy hallottam érdemes ott vásárolni, de még sose voltam az ottani piacon.

Enikő, hajrá a tanuláshoz, bocs hogy múlt héten nem értem rá.

Gabi3, remélem nem fertőzött meg sógorod.

Voltunk tegnap a halászlé fesztiválon, állítólag szombaton rengetegen voltak, vasárnap jó volt, jól be is kajáltunk, utána én még sütiből... Kép Különben nem leszek "szép kövér". Kép

Gigi 21+0
gigi1

Éva, sajnálom a karod, remélem gyorsan meggyógyul.
Gigi
gigi1

Sziasztok!

Gabi3:Ez már magától elindulás szerintem.
Ugyanis ő már kb másfél két hónapja ácsorog .A pelenkázón is ha megfogjuk a kezét felhúzza magát először ülésbe majd automatikusan áll fel, és innen "fejlesztett" hogy mostmár "nagygáz" és el is indul.Mindezt magától nem én erőltettem.Megy egy kicsit aztán amikor elfárad megáll.Szerintem (bár ez csak az én véleményem de ha megyünk a dokihoz megkérdezem)ha nem hagynám hogy saját maga ritmusában fejlődjön legalább annyira káros lenne mint a babykomp.Ugyanúgy gátolnám ha olyankor leültetném amit persze nem is lehet mert ordít.
Én is furcsállottam hogy ilyen korán rájött pedig még a hátáról a hasára se tud fordulni (fél évesen,csak hasról hátra)Ugy látszik az kimarad nála.

Szilvi
szedem

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?