Új privát üzeneted érkezett!

Verna, belepillantottam a blogodba, és megütötte a szememet Lolo felmosó vödörje. Nagyon tetszik, hol vetted? NEkünk van egy egész szett, kocsival, de a vödör nagyon sz@r. Kicsi, és nem lehet kihúzni borulás nélkül a felmosót. :x

A másik: Pilla, te hol vetted a labdás sátrat? Ezt is Verna blogján láttam. :oops: MOndjuk per pill nem tudnám hová tenni a lakásban, de Szonjának nagyon tetszene :D

thenus

Az Auchanban vettem a sátrat. 5000 Ft volt és százakárhány labda van hozzá.
Vendég

Az Auchanban?? :shock: Sosem láttam ott, vagy nem figyeltem inkább. :roll: Köszi :wink:

thenus

Thenus: a felmosót a Régióban vettem, igaz, Pécsett, de a pestiben is tutira van. Egyébként volt többféle is! :)
Vendég

Komolyan? Mi is ott vettük a szettet. :D Pontosabban a párom. És mivel én ezt néztem ki itthon, ezt vette meg. :? PEdig ha ott lettem volna biztos jobban körülnézek... :)
Köszi...van tervben, hogy megyünk arra fele. :wink:

thenus

Én direkt a legegyszerűbbet vettem, mert a komolyabbat még nem tudja kihasználni. Lett volna olyan, aminek a fejét partvisra lehet cserélni, de abban nem tetszett, hogy a nyél két darabból áll - ahogy a lányomat ismerem, egyszer rájön, hogy szét lehet szedni, és már csak az érdekelte volna. :)

Egyébként a Régióban a kedvencem most a konyha szett: sütő, mosogatógép és edények. Alig várom, hogy nagyobb legyen a kisasszony, és vehessek neki! :) Meg nézegettem baba-kiságyat, etetőszéket - elképesztő, mi minden van játékfronton! (Közben a gyerek kedvenc játéka a konyhaszekrény kipakolása, egy üres doboz, cipők, stb. ;) ).
Vendég

Sziasztok!

A helyzet nálunk annyiban romlott, hogy reggel óta nem szívott el egy szálat sem az uram, emiatt azonban egész nap cseszegetett valamiért, semmi jót nem tudtam tenni....

Tüccs, az igaz, hogy a férjem sokmindenben rendkívüli, de az éremnek mindig 2 oldala van. Sok nő nem bírná vele még 1 hónapig sem. De én szeretem Őt, és a pozitív dolgai nagyon fontosak és értékesek számomra, de azért megfizetem én ennek az árát, elég sok dologról le is mondok.

Verna,
Marci azóta hason alszik, hogy tud forgolódni, ő meg háton nem alszik, csak nagyon ritkán. Napközben is hasra dől, ha elfárad. Szerintem ez normális, ha fájna valamilye, akkor nem feküdne nyugodtan.

Kép
Kép
nircee

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :lol:

Tiop, elképedtem, hogy mi történt a hittan órán!!!!Remélem, hamar megoldódik a dolog, és soha nem fog többet kezet emelni a pap a gyerekekre. Elhiszem, hogy megromlott a bizalmad felé, és hogy Roli sem szívesen jár templomba. Ez annyira szomorú, hogy így elveszi a kedvét, holott ennek nagyon kellett volna örülnie, hogy a 9 éves fiad szeretett és kedvvel járt templomba.

Szóval az én történetem. Az elmúlt napokban nagyon frusztrált voltam, lelkileg készültem rá, hogy Sárát sok időre otthon kell hagynom a suli miatt. Leírom az előzményeket. (akit nem érdekel a sztori, nyugodtan lapozzon, nem sértődök meg :wink: ) Gimi után a Pető Intézetbe mentem tanulni, harmadévben házasodtunk össze Balázzsal, nem sokkal később megszületett Sára. Ezért halasztottam már kismama koromban. Pont két éve. Először úgy gondoltam, megcsinálom a tavaszi félévet, de egy hónap után rájöttem, hogy nem megy. Nagyon hányós voltam az elején, és ez a suli egyébként sem egy egyszerű főiskola, ahova bejár az ember, ír egy-két zh-t, és vizsgázik. Hanem heti 9 óra gyakorlat van a csoportban a mozgássérült gyerekekkel, ahol a foglalkozásokra készülnünk kell, +külső tanítási gyakorlat egy ált.isk-ban, amire szintén hétről-hétre tervezeteket kell írni+ belső tangyak, a petős gyerekekkel, erre szintén készülni kell. Tehát akkor azt mondtam, hogy nem csinálom, halasztom, mert nem éri meg, hogy a stressz miatt valami baja legyen a babámnak. Eltelt két év, most megint zt gondoltam, ezt a félévet még megcsinálom, hiszen most nem hánytam eddig, aminek nagyon örültem, aztán majd szülés után egyszer valamikor befejezem. Pénteken beiratkoztam, de hazafele már vérzett a szívem, és nagyon szomorú voltam Sára miatt. Hétfőn elmentem suliba, nyolcra, hatkor indultam, ott nagy káosz, fejetlenség, senki nem tud semmit az órákkal kapcsolatban, a lényeg, hogy ott dekkoltam 8-4 ig, végig órák, még ebédelni sem tudtam(azt tudni kell, hogy így kismamaként nagyon nyűgös tudok lenni, ha nem ehetek azonnal, amikor megéhezem. Máskor van, hogy fél napig nem eszem, nem érdekel, de most amikor jelez Picike, hogy éhes, ennem kell, nincs mese :wink: )Szóval éhes voltam, ötre értem haza hulla fáradtan, marhára fájó fejjel, és a Keletinél ki kellett szállnom a metróból, hogy az üres gyomrom tartalma egy zacskóban végezze.bocs... :oops: . Sára szerencsére nagyon jól tűrte a 11 órát nélkülem, én kevésbé. És belegondoltam, hogy ez így lesz fél éven keresztül, hogy alig látom őt, aztán ha hazaérek hulla vagyok, nem foglalkozhatok vele 100%-ban, mert készülnöm kell a másnapra. Közben egész délután meg este marha szarul voltam, 5X hánytam, végig feküdtem. Aztán ma bementem kiiratkozni. Jelenleg többet ér a babám egészsége, meg a kislányom pszichés fejlődése(ne anya nélkül legyen olyan sok ideig), mint a konduktor diplomám. A férjem nagyon rá akart beszélni, hogy csináljam, hiszen mindig is konduktor akartam lenni, meg kárba megy 2,5 év, de úgy éreztem, most ezt kell tennem. Majd ha a gyerekek nagyobbak lesznek, még mindig tanulhatok, de Sárának most van szüksége rám. A pici egészsége meg most mindennél fontosabb. Nem lehet egy idegroncs anya hasában rendesen fejlődni. Lehet, hogy egy-két családtagom számára felelőtlennek tűnök, amiért otthagytam az iskolát, de úgy éreztem, ezt kell tennem. A Teológián levelezőn végzek az idén, lesz egy levelező hittanár diplomám, ami kb annyit ér, hogy kitörölhetem vele...sajnos.
Tiop, elég érdekesen hangzik a hitoktató pap eseted tuán, hogy én is hittan tanár leszek. (Mondjuk én evangélikus, bár a református lelkésznő esete után elég szomorú, hogy ilyenek protestáns felekezetben is megtörténnek.) Azért nem minden hittan tanár elmebeteg, és szadista. Remélem :wink:
Szóval ez volt az én történetem, ami mostanában foglalkoztatott. Csak gondoltam, megosztom veletek.

Ja, és voltam hasi uh-on, ahol kiderült, hogy egy picit nagyobb a májam és a lépem, de nem igényel semmi kezelést, beavatkozást. Majd meg kell ismételni a vérvételt két hét múlva.
Holnap meg megyek a védőnőhöz, és lesz végre kiskönyvem :wink:

Bocsánat, hogy most nem reagáltam másra, megyek aludni, mert álmos vagyok. Leánykám kivételesen fél nyolctól alszik, és úgy hallom, életem párja is húzza már a lóbőrt. :lol:

Jó éjszakát mindenkinek!
Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!
Kép
Katica!
Szerintem a lehető legjobban döntöttél!Egyáltalán ne legyen semmiféle rossz gondolatod most ez miadt!a lányod és a baba egészsége szerintem is sokkal többet ér mint akármi más!Elhiszem,hogy jó Hioktató leszel egyszer,de nem most van itt az ideje.Neked most más feladataid vannak az életben. :wink: Visszatérve a témámra,nekem eddig semmi bajom nem volt a Papokkal,sőt még volt egy "kedvencem" is :oops: (bocsi).de így van!a mostani papunk előtt volt itt Mogyin,ő adott minket össze apával!Jártunk hozzá esküvő előtt jegyes oktatásra.Vagy,hogy is mondják? :oops: :roll: Nagyon szerettem az a papot,de elment mert feljebb léptették őt,aminek örülök is,de vérzik is a szivem érte!Amióta megláttam az új-mostani papunkat,azóta vannak bennem vegyes érzések,de ez a mostani ügy megerősítette a rossz véleményemet róla! :cry: :oops: :evil: Én nem vagyok Hittellenes stb.....de megingadta a Hitemet ez a pap!Sajnos! :oops: :cry: :cry: :twisted: :twisted:

Nircee!
Próbáljátok meg a cigi pótlást,szotyival,rágóval,.Hallodtam,hogy sok embernek csak az hiányzik,hogy a cigit kivegye és betegye a szájába,de nem gyújtja meg!Már maga az a tény,hogy előveszi-tudod mint egy rituálé! :roll: Hátha jobban segít neki!Nagyon nehéz,és tényleg rossz az elején,de türelmesnek kell lenni,és segíteni őt(akármijen idegesítő is).Próbáljátok,meg,beszélj vele mond el,hogy tudod,hogy nem könnyű,de neked sem jó szívni a büdös cigi szagot.hiába nem bent cigizik,de adtól még érzed,hogy cigizik,és annál rosszabb nincsen....... :oops: :cry:
Sok sikert és minden jót! :wink:

sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Dorottyáinknak, Dóráinknak Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép
Vendég

Ichtus: teljesen érthető, hogy így döntöttél, Te tudod a legjobban, hogy mit bírsz és mi a legjobb Nektek - mindannyiótoknak.
Hiszen ha el is végeznéd a sulit, akkor sem dolgoznál még valószínűleg pár (talán jópár évig).
Sajnos a felsőoktatási rendszer nincs tekintettel senkire, aki mondjuk nem ér rá a nap 24 órájában - és is azért halasztottam a Bárczyn, mert iszonyú hülye időbeosztásban volt az oktatás (levelező), képtelen lettem volna munka mellett megoldani... Én nem is tudom, kiknek csinálják ezeket a képzéseket?! :?
A Pető meg tényleg kemény, azt tudom. (Aztán meg a konduktorok nagy része elmegy külföldre.)

Na, ha már az egyháznál tartunk: mi eddig több okból halogattuk a keresztelőt, de az egyik fő ok a lelkészünk... Nem vagyunk nagy templombajárók, de nekem viszonylag fontos a hitem, nem véletlenül döntöttem úgy, hogy 26 évesen megkeresztelkedem, a párommal annakidején (tegnap volt pont 3 éve ;) ) a templomi esküvőt tartottuk fontosnak, a polgárira a szülőkön és a tanúkon kívül nem is hívtunk senkit. Csak hát elég fura volt a lelkész hozzáállása... Szerinte ugyanis nem elég, ha valaki vallásos, hanem a hitet folyamatosan gyakorolni kell - ez még idáig rendben is lenne - csak szerinte a hit gyakorlása abból áll, hogy hetente járunk az ő bibliaórájára, úgy, hogy a gyereket itthon hagyjuk, vagy pedig felváltva járunk... Mondtuk neki, hogy nekünk ez az együtt töltött idő sokkal értékesebb, ráadásul a bibliaóra idején van úszásunk, amit nagyon szeretünk, az egyetlen rendszeres, közös programunk hármasban - a lelkész kifejtette, hogy ha nem járunk, akkor eltávolodunk Istentől és el fogunk válni... (Mindezt többször is, egy időben hetente hívott telefonon, hogy ezt elmondja.)
Ezek után erős kételyek merültek fel bennem, hogy vele akarom megkereszteltetni a gyerekemet...
Vendég

Jaj, túl hamar nyomtam az elküld-re.
Szóval folytatás:
Tehát a lelkészünk hozzáállása nagyon nem tetszik, lehet, hogy én vagyok hülye... De talán mégsem. Nemrégiben, amikor (evangélikus) esküvőn voltunk, beszélgettem egy barátunkkal, akinek az apukája evangélikus lelkész volt (már nyugdíjas), és elmondtam neki a fenntartásaimat a lelkészünkkel szemben (ő is ismeri, a protestáns egyházak ugye összetartanak helyi szinten.)
Mondta, hogy igen, ő is tudja, hogy ilyen a lelkész...
Kérdeztem, hogy milyen az új evangélikus lelkész itt, mert felmerült, hogy esetleg akkor Lolo evangélikus lesz - mindegy, csak protestáns legyen... ;)
A barátunk erre azt mondta, az új lelkész folyton azt mondogatja neki, hogy ne legyen lelkiismeret-furdalása, amiért nem jár templomba, mert neki családja van, és az sokkal fontosabb!
Na, ezek után azt hiszem, nem kérdés, kihez megyünk! ;)
Vendég

Sziasztok!

Tiop, nincs is bennem semmi rossz érzés, amiért otthagytam a sulit. Így láttam a legjobbnak most. Picit félreértettél, hittantanár az leszek, idén júniusban végzek a Teológián, azt is nappalin kezdtem a Petővel együtt, de Sárika születése után átmentem levelezőre. Az bírható, mert havi egy hétvége a konzultáció. Hanem konduktor, és tanító néni nem leszek. Egyenlőre. Ki tudja, hátha visszasodor még a szél évek múlva a Petőbe? :wink:

Verna, tényleg annyira gáz, és elkeserítő, hogy sajnos nagyon sok lelkész nem úgy végzi a munkáját, ahogy kellene. Nem hogy kívánatossá tenné a gyülekezetbe járást, még eltaszítja az embereket. Vannak ilyenek sajnos.
A csömöri evangélikus lelkészt ismerem is, ő volt az Ev. Hittudományi Egyetem lelkésze, utána ment Csömörre. Nagyon rendes ember. A férjem is lelkész lesz, a Teológián ismerkedtünk meg. Így eléggé belelátok az egyház dolgaiba, és sajnos nem minden úgy működik, ahogy kellene...

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Katica!
Bocsi!Látod ennyire értek én ezekhez a suli témákhoz! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :? :? a lényeg,hogy jól döntöttél! :wink:

Verna!
A mi Katolikus papunk is azt szajkózza folyamatosan,hogy járni kel minden hétvégén templomba stb.......,mert akkor eltávolodunk Istentől és rossz életünk lessz! :evil: Köszönöm szépen én inkább vagyok a párommal és a gyerekekkel(azt a kevés időt amit apa ithon van általában)mint,hogy hallgassam a prédikációt.Szerintem nem adtól lessz jobb ember valaki,ha eljár templomba,de nem is lessz rosszabb ha nem!Ezt most jól megaszontam! :oops: Én csak annyit szeretnék,hogy Roli legyen elsőáldozó és Bérmálkozzon le!Aztán ha akar továbra is templomba járni én nem leszek ellene,de nem is fogom kötelezni!Havonta 1x járok Hittanos szülőire,ott is mindég ugyan az a szöveg.Megakarja mondani,hogy miképpen neveljem a gyereket,hogy neki jó legyen4engedje már meg,hogy én döntsem el miképpen nevelem Rolit! :oops: :(
Na mindegy!
Az utobbi lelkésszel biztos jobban jártok! :wink:

Én is kívánok BOLDOG NÉVNAPOT A DÓRÁKNAK,DOROTTYÁKNAK!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Jelentem az asztalosok elmentek, Laura 2 órája szunyál. :shock: A két asztalos meg húzta a száját, hogy levetettem velük a cipőt és kaptak Ikejás vendégsurranót. Persze cikláment. :lol: Aztán elmagyaráztam nekik, hogy itt van egy pici lány, aki csúszik, mászik a földön, úgyhogy nem kéne cipővel bejönniük.

Katica, jól döntöttél. Az egészségetek és Sára lelki fejlődése a legfontosabb. :wink:

Keresztelő: Laurát nem szertném megkeresztelni, Sárát akartuk, mert anyós ragaszkodott hozzá. Apukámnak van is egy ismerőse, aki még engem keresztelt, fel is kereste. Azt mondta nagyon szívesen megkereszteli a kislányt, ha támogatjuk az egyházat, olyan 15-30 ezer forintig terjedő összeggel (volt ez 14 éve). Konkrétan amúgy sem vagyok hívő, megvan a magam véleménye erről az egész egyház dologról, de ez baromira felháborított. Így a lányok már nem lesznek megkeresztelve.

Lehet, hogy odaégett a rizses husim? :shock:
Vendég

Sziasztok!

Köszi a sok segítséget...háááát, elég egybehangzóak a vélemények a mosdókról! :cry: :cry: :cry:
Szóval ha nincs szerencsém, nem lesz hely a 2 ágyasokban, és szagolhatom a közös wc-t! :x
Most 3000 a szoba/nap, ugye?

Én is jártam egy évet a Petőbe, aztán feladtam. Iszonyat megterhelő, ráadásul én rossz gyakorlatvezetőkhöz kerültem, és el is vették a kedvemet. Átmentem a Bárczyra, és végül ott végeztem, egyáltalán nem bántam meg.

Eszter
Kép
Kép
eszti80

http://duma.blog.nlcafe.hu/

Érdemes beleolvasni. :oops:
Vendég

Sziasztok!
Ichtus!
Szerintem is jól döntöttél! Teljesen megérthető, hogy számodra a gyerekeid a legfontosabbak, inkább azt nem érteném, ha nem így lenne! A sulit még folytathatod majd később, ha szeretnéd.

Eszti!
Ez a 3000 forint jó kérdés. De a mostanság szülők majd biztosan felvilágosítanak minket. Ha mégsem, én pénteken megyek nst-re és akkor megkérdezem.

Jelentem férjecském már jobban van, Lilinek pedig ma már normális volt a kakija. :D Délelőtt én voltam rosszul. Gyenge, fáradt voltam. Enyhe hányingerem volt, és szédültem. Aztán ettem egy jó nagy adag tejbegrízt (pedig a diétám miatt nem lett volna szabad :( :oops: ), és mindjárt jobban lettem. Szerintem nagyon kimerültem itt a 3 nap és 3 éjjeles ápoláson, és a cukrom is leeshetett. Most már jól vagyok, csak álmosan... :? Pedig még rengeteg dolgom van. Ruhákat kéne elpakolnom, meg vettünk a közös tárolóba fémpolcot és oda is le kéne rámolni, hogy idefent a lakásban el tudjam rakni a gyerekcuccokat... stb... :roll:
Na majd ha erőm és kedvem lesz hozzá, nekilátok.

Kép
Kép
giga1

Giga, most nézem, hogy már csak 10 nap van hátra? Te atyaég! Mintha tegnap lett volna, amikor bejelentetted, hogy jön a kistesó. :shock: Eszméletlen milyen gyorsan megy az idő... :shock:
Vendég

Hát ja.
De jó lenne ha már itt lenne Bulcsú! :D

Kép
Kép
giga1

Már nem kell sokat várni. :wink:
Vendég

Giga, örülök, hogy jobban vagytok! Neked most igazán kijár a pihenés, hagyd a pakolást és dőjl le egy kicsit!!

Vannak már ruhácskák Bulcsúnak? Bevállaltátok a kilós ruhát?

Ichtus, sajnálom, hogy nem lehet összeegyeztetni a Petőt meg a gyerekeket. De szerintem sem késő újra belefogni, ha már ovisok lesznek a gyerekek :wink: :wink:

Tiop, remélem nem lesz több panasz a papra! Gondolom most résen vagytok..

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Most csak gyors bekukk:

Tiop,
megnéztem a videót, annyira édesek a Lányok!!!!! :wink:

Giga,
hűha, tényleg a finisben vagy!!!!! :shock: De izgi!!!

Katica,
csatlakozom az előttem szólókhoz: jól döntöttél!!!! A családom nekem sem fogadná el, de most nem is ők a fontosak, és egyedül Te tudod eldönteni, hogy mit bírsz és mit nem!!! Ez a felelős döntés, nem az, mikor mindig mások elvárásainak megfelelően döntesz!!!

Dorottyáknak, Dóráknak boldog névnapot!!!!

Kép
Kép
nircee

Eszti! te mikor jártál a Petőbe? Lehet, hogy ismerjük egymást? Én 2003 szept-2006. februárig. Az nagyon sokat számít, hogy az ember kinek a keze alá kerül. Vannak nagyon bunkó konduktorok is sajnos. Én meg a Bárcziba is felvételiztem anno, fel is vettek, de a második hely volt, így mentem a Petőbe.

Giga, örülök, hogy jobban van a családod. Már tényleg nem sok idő!!De izgi! Nemsokára megint lesznek pici babák is a fórumon! :lol:

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja, ez lemaradt:

Szantre,
szupi a vonalzód melletti kép!!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Giga!
Miért, Te nem vagy mostanság szülő? :wink: :D

Ichtus!
Én 2000-ben jártam a Petőbe (ha jól számolom).
Tök ciki, hogy elírtam a Bárczi nevét, utána jöttem rá, pedig oda járta 4 évig! :oops: :oops: :oops:

A férjem ma felhívta Surányit (én olyan nyuszi vagyok az ilyen dolgokhoz, meg egyébként is utálok telefonálgatni). Holnap kell időpontot egyeztetni az asszisztensével.

Eszter
Kép
Kép
eszti80

Nircee, köszi, de már elég régóta ott van :roll: :wink:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

A párom is a Bárczira járt! A pszichodráma kiképzői pedig a Petőben dolgoznak.

Kicsi a világ! :lol: :lol:

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Sziasztok!

KAtica, látom neked is megvolt a magad baja az elmúlt napokban. Viszont jó, hogy döntöttél, és úgy ahogy neked a legjobb. :wink: Én is otthagytam egy sulit mikor terhes lette. Nem is bánom. HA valaha is megyek suliba, az már csak a szakvizsga lesz. :?
Viszont jó nehéz lehetette dönteni. Három év kemény munkát eldobni, viszont helyette a családot választani, szerintem csakis jó döntés lehet. :) Tanulni még fogsz tudni szerintem az életben, de ezt a korszakot nem fogod tudni Pótolni Sárikával. A pocaklakóról nem is beszélve. :)

Hát Szonjának semmi baja. NEm tudom mit éreztem tegnap előtt. LEhet csak ki volt melegedve, nem tudom... :roll: Lényeg, hogy kutya baja. :)

Pilla, jók az új képek :wink: Délután akartam vasalni, de feltetted a linket, és úgy belemerültem, hogy elmaradt a vasalás. :? Viszont döbbenet, hogy milyen sorsok vannak. :(

thenus

Szantre!
Igen már vannak ruhák. Rokonoktól, barátoktól kaptam, és még várható is hogy kapunk. Olyannyira, hogy azt sem tudom, hogy fog ennyi rucit felvenni. Szinte minden napra másik jut majd. :D
Hála az égnek nem kellett vennem ismeretlen embertől. :wink:

Eszti!
A mostanság szülők alatt azokat értettem, akik mostanság szültek. :wink: :lol: Jó kis szójáték, mi? :lol:

Thenus!
Jó hír, hogy Szonjának nincs semmi baja! :D

Kép
Kép
giga1

Sziasztok,

Katica, hú én nagyon sajnálnám azt a 2.5 évet, persze a gyerek az első, de a gyerek is kiröppen egyszer, ovi, isi és akkor az anyának csak vissza kell mennie dolgozni. Én nem hagytam volna ott, de a te esetedben, miután még olyan fiatal vagy, a gyerekek után is lehetőséged lesz még tanulni és tapasztalatot szerezni.
Szeptemberben én is sajnálni fogom Lellét itthon hagyni és másra bízni és bizony azt is meg kell szevezni, hogy legyen ki vigyázzon rá és mivel a családban még mindenki aktív dolgozó, lehet akár az is, hogy egy bébiszitter jön és vigyáz rá, ami nyilván csak a legeslegutolsó lesz, de nekem koromra tekintettel és hogy még kistesó is lesz, fontos, hogy a gyerekek után ne titkárnőként vagy kezdő pedagógusként kezdjek munkát keresni. Persze nincs a titkárnőkkel semmi bajom, mert egyetem mellett én is az voltam, de azért ettől több motiváció él bennem.

Lelle reggel addig nyígózott míg Matyibabát csupaszra nem öltöztettem, rá pár percre azt látom, hogy pelenkázza. Eddig vízzel itatta, de most már pelenkázza is. Hm, hihetetlen.

Valamint felfedezte, hogy sokkal jobb, ha a baba-babakocsijában nem ő tologatja a babáit, állatait, hanem mi tologatjuk őt...

Reggelre meg szortyogott az orra, kicsit melegebb is, de még hőemelekedése sincs. Délután megyünk zene bölcsibe, ti elvinnétek így? Most már az orra sem szörcsög, csak nem tudom, hogy ha esetleg valami baja lenne, így fertőz-e mást, vagy ő hamarabb kap el bármit.

Tegnap délben elkezdtem kocsonyát főzni, gondoltam a Barátok után leszűröm, szétszedem tányérokba, kiszedtem a husikat, kihűlt, hát még nem is volt megfőve, nem jöttek ki a csontok. Vissza minden és reggeli főztem, de még akkor sem volt jó, már körbetelefonáltam mindenkit, hogy miért lehet ez, senki nem tudta, aztán fogtam és kikapcsoltam, kiszedtem a husit és már jó volt. De már a főzés eleje rosszuk kezdődött, volt vagy 3 kg kocsonyahús, de nekem a legnagyobb edényem 6 literes, mindegy abban szoktam főzni, csak épp nem ennyi husiból, persze futott a habos lé orrba-szájba, Lelle meg szép komótosan eszegetett, így nem tudtam leszaladni a földszintre kölcsönkérni egy nagy edényt. Kisasszony megette persze még átöltöztettem és elindultunk nagyfazék után. Kaptunk is egy 20 literest... aztán átöntöttem, de olyan zavaros lett, na mindegy a végeredmény jó lett, még most dermed az erkélyen.

na megyek, Lelle elaludt, a konyha katasztrofális...
DE holnap jön az anyukám vasalni!!!! Juppppi

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, szerintem nem lehet komolyabb baja Lellének. :roll: Lehet, hogy én elvinném. Edződik. :roll:

Érdekes ez a korai szerepjáték a gyerekeknél. EZen én is gondolkoztam. Szerintem a mai kicsiknél sokkal hamarabb következnek be az egyes lépcsőfokok- mozgás, játék, stb- mint mondjuk a 20 évvel ezelőttinél. Miért siet így a fejlődés??? :shock:

Amúgy Szonja is tologattatja magát. NEki már majdnemhogy súrolja a feneke a talajt, de nem bánja... :oops: Ő viszont babákat egyáltalán nem tologat, rögtön kihajintja. Inkább könyvet, papucsot, távirányítót. Szóval mindent ami nem oda való. :D

Tegnap megfigyeltem valamit: Szonjának mondja apa: "Hol vagyok én?" (mármint apa) Szonja odafordul rámutat. "ÉS hol vagy te?" Szonja magára mutat. Erre én is megkérdeztem ugyanezt. Arra számítottam, hogy ismét apára fog mutatni, de nem rám mutatott. :shock: Tök jó, hogy már ilyeneket is tud. :)

thenus

Sziasztok!

Egy másik topikban olvastam Rólatok, és azért írok, mert itt kell, hogy legyenek a kérdésem szakértői! Kérlek, próbáljatok tanácsot adni! Előre is köszönöm!
A helyzet a következő: 13hetes kismama vagyok, és májusban elköltözünk Pécelre a jelenlegi orvosomtól és kórháztól nem éppen ugrásnyi távolságra. Így a Flór Ferenc lesz legközelebb hozzánk. A gyerekosztályát ismerem, nagyon klassz, oda jártunk Somával - 1,5 éves kisfiammal gyógytornára, ő ugyanis koraszülött volt. És most jön a kérdés/kérés-tudtok -e nekem olyan orvost ajánlani, aki bírja az aggódós nőket, kedves, és nem küld el a fenébe, és nem érzi nála azt az ember a magánrendelésén, hogy csak nehogy kérdezzen még valamit, mert kint várnak. És persze jó szakember, mert ugye az előzmények miatt veszélyeztetett a terhesség. Még 1 plussz kérdés: a terhespatológia is tiszta rendes? Mert elképzelhető, hogy megint bent kell feküdnöm kórházban hosszabb ideig.. bár optimista vagyok!

Bocs, ha hosszú voltam! :oops:
mákszem

Kép

Kép
mákszem

Sziasztok!

Vagyogatok, csak időm nuku, próbálok minden házimunkát előre megcsinálni a holnap miatt. Remélem reggelig kitartanak a kistesók, felolvasztották őket , eddig minden jól alakult.:D

Holnap jelentkezem.

Üdv

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Vagyogatok, csak időm nuku, próbálok minden házimunkát előre megcsinálni a holnap miatt. Remélem reggelig kitartanak a kistesók, felolvasztották őket , eddig minden jól alakult.:D

Holnap jelentkezem.

Üdv

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Holnap jelentkezem.

Üdv

KépKép
tüccs

Sziasztok!

Mákszem!
Üdv közöttünk!
Itt szerintem mindenki a saját dokiját fogja ajánlani(ami tök normális)! :wink: Neked csak választani kel!
Én három gyerkőcöt szűltem Dr.Erdélyi Zsoltnál,ő nagyon alapos,türelmes,segítőkész,nyugodt orvos!Bármikor,bármivel fordúlhatsz hozzá,és végig hallgat türelmesen,nem érzed azt,hogy kapkodna,szóval az elvárásaidnak tökéletesen megfelel!!!Itt a honlapja! :wink: http://www.egeszseghalozat.hu/drerdelyi/ :wink:
Minden jót kívánok,és örülök,hogy itt vagy te is,érezd jól magad közöttünk! :D

Pilla!
Jók az új vonik!!!!!!!!! :wink: :D

Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Köszi lányok az együttérzéseket a sulis ügyben :D
Henus, ahogy írtad, most van szüksége a gyerekeknek rám, tanulni akkor is tudok, ha nagyobbak lesznek.
Pimpoka, kicsit sajnálom, de nem fogom fel tragédiaként a 2,5 év elvesztését, hiszen az a szemlélet, és élettapasztalat, amit ott kaptam az oktatás soráán, de főleg a gyerekektől, az mindig megmarad. És most nem tudtam volna csinálni sem fizikailag, sem lelkileg tovább. Na de ennyi, így is jó sokat regéltem nektek.

Mákszem, üdv köztünk! Én is Pécelen lakom, és mi is azért választottuk ezt a kórházat, mert egyrészt jókat hallottunk róla, másrészt közelebb van, mint bármelyik pesti kórház. Ha megépül az Mo-s akkor igazán hamar be lehet érni :wink: Én Kovács Rékához járok, fiatal doktornő, meg vagyok vele elégedve. A terhespatológiáról nem tudok sok mindent, így abban nem tudok segíteni. De reméljük, hogy nem lesz rá szükséged.

Tüccs, nagyon drukkolok neked, és a bébiknek!!!!!!Mennyi idő múlva derül ki, hogy minden rendben van?

Mindenkinek szép hétvégét, nem leszek gépközelben hétvégén. Családi wellness hétvégére megyünk, anyósoméktól ajándék :D (még soha nem voltam, Sára is biztosan élvezni fogja a pancsit)

Katica

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Nircee, Pilla, akartam már szólni, hogy mi nem megyünk holnap Zeneházba, mert mind a ketten taknyosak vagyunk (Lolo is meg én is) és nem szeretném, ha elkapnátok! (Úszni se mentünk természetesen. :( )
Vendég

Nah, én is azt hittem és reméltem, hogy megússzúk ezt a betegesekdős dolgot. Zenebölcsi után elmentünk még Apáért a squash pályára, az annyira tetszett neki hogy Apa egy üvegfal mögött ütögeti a kislabdát, hogy csilingelve kacagott, olyan hangosan, hogy zengett. De hazafelé már nyűgös volt a kocsiban, feljöttünk és már éreztem, hogy meleg. Az orra pedig úgy folyt, hogy az álla is olyan volt. 38 felett volt a láza, kicsit hidegebb vízbe tettem fürdeni, aztán adtam neki egy kúpot, hajszárítás közben már elaludt, de a porszívó fölköltötte, majd a mese közben már horpasztott, Édeském, olyan elesett volt. Alszik most, de fel-fel kel, mert nem tud az orrán levegőt venni, de csak a szemét nyitja ki és az orrát a lepedőjébe dörgöli.

A zenebölcsiben a kedvence amikor az ejtőernyőzés van, éneklés közben azt hullámoztatjuk sok-sok lasztival. A gyerekek teljsen transzbe esnek ilyenkor, a labdák után teljsen megbolundulnak. Néha Lelle is, de ma olyan édes volt, amikor ez volt, gyorsan felpattant és ő is rázta. Ezt a színes körbigyót a labdákkal valamilyen irisz módszernek nevezik, de tuti nem így csak egyszer olvastam valahol és ennyi ragadt meg belőle, de nem tudom a pontos nevét és, hogy pontosan mi is ez. Tudtok erről valamit?

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Annyi helyesírási és elgépelési hibám lett, hogy az egész szöveget javíthanám, bocsi, nézzétek el most ezt nekem, nem olvastam vissza és ilyenkor én olyan hulla vagyok, ha Lellével van valami, ilyenkor ha sír én is sírok vele, főleg, hogy kúpot is adtam és annyira ellenkezett, hogy Apának kellett lefognia....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Sziasztok!

Pimpó,
jobbulást Lellének!!!! A nátha- és az influenzavírus egyébként az első 3 nap a legfertőzőbb, úgyhogy sanszos, hogy továbbadtátok! :? :cry: De reméljük a legjobbakat!
Ez a labda-dolgo nagyon szuperül néz ki, ilyet mi is csinálhatnánk zeneházban!!!!

Verna,
én múlt pénteken mondtam, hogy holnap nem megyek, mert 9-re védőnőhöz vagyok bejelentve. :wink: Nektek is jobbulást!!!

Mákszem,
én most orvost inkább nem ajánlanék, mert az enyém annyira nem rajong az aggódós kismamákért. Majd a többiek ajánlanak jó dokikat, van belőlük egy pár!!! Egyébként én is veszélyeztetett voltam, nekem 7 hetet kellett bent feküdnöm, de a kórházban nincs kifejezett terhespatológia, hanem vagy a nőgyógyászaton, vagy a szülészeten helyezik el az ilyen kismamákat, mikor hol van hely. Mit mondjak, elég rossz érzés, hogy miközben a babádért aggódsz, a többi anyuka jön szülni, majd megy haza a babájával. Ráadásul minden szoba rooming-ines. Ettől eltekintve azonban nagyon szuper a kórház, mindenképpen jó választás!!!! És nagyon reméljük, hogy nem lesz semmi bajunk, én is emiatt aggódom csak jelenleg!!! :wink: :wink: :wink: Tök jó, nem sokkal vagy előttem, akár együtt is izgulhatunk!!!!!!!

Tüccs,
holnap nagyon gondolok Rátok!!!!!

Kép
Kép
nircee

Jó reggelt!

Én is olyan náthás vagyok, hogy ihaj! :? Szonjáért aggódtam, és nálam ütött be a krach. Egyébként a közérzetem nem rossz, csak a fejem nehéz egy kicsit, meg be van dugulva az orrom. Éjjel sem aludtam emiatt valami jól, de ki lehet birni. :)

Pimpoka, sajnálom Lellét. Reméljük, hogy csak megfázás. NEm influenza. A kúpozást én is utáltam/lom. Azért adok inkább szirupot, és csak nagyon magas láznál kúpot.
Szonja egyébként most hogy örökké fújom az orrom, engem utánoz. Azt látom, hogy fut, kivesz a fiókból egy zsepit, és fújja az ő orrát. Annyira édes. :D Remélem ha legközelebb takonykóros lesz, már nem kell neki porszizni, hanem megtanulhatná fújni. :roll:

Tüccs, majd jelentkezz, hogy mi volt! :wink:

KAtica, ez igen! :shock: :wink: :lol: Wellnesselni akarok ééén iiiis!!!!! :D

thenus

JA, Pimpoka! Az Írisz terápia-Alpozó terápia, megalapozza a gyerekek fejlődésben elmaradt idegrendszerét. Egyfajta mozgásterápia, melyet olyankor alkalmaznak, ha a gyerekek nehezebben tanulnak meg írni, olvasni, vagy egyéb készséghiánnyal küzdenek. Vannak különböző fejlesztőjátékok, lehet a ti labdás gyakorlatotok ehhez tartozik. :roll:
Nem tudom, hogy erre gondoltál e? Mármint erre az Írisz terápiára. :roll:
Mondjuk a ti esetetekben a játék öröme volt a lényeg a babóknak szerintem, csak ezt a játékot játszák az Íriszesek is. GOndolom. :roll:

thenus

Sziasztok! Lolo átaludta az éjszakát... persze nem bízom el magam, lesz még ennek böjtje, de legalább egyszer kipihentem magam...

Viszont hiányozhat neki a zeneház, mert az előbb dugdosta a számba a furulyát - hiába mondtam, hogy én nem tudok. :) Az apja szokott neki játszani esténként, mostanában annyira belejött a zenélésbe, hogy bármit hall (pl. a tévében) rögtön eljátssza furulyán! Elképesztő, mennyit számít, hogy valamikor járt zeneiskolába (ráadásul zongorázott, mégis tud furulyán is bármit játszani).

Pimpoka: nálunk nincs ilyen ernyő, de ismerem, egy időben családi rendezvényeken használtuk, mikor rendezvényszervező cégnél dolgoztam.
Amiről meg írsz, az az Ayres-terápia - sajnos nem tudok róla sokat, csak annyit, hogy nálunk a suliban volt kicsiknek (alsósoknak), valami olyasmi a lényege, hogy az egyensúlyrendszer fejlesztésével hatnak az egyéb képességekre is - nálunk pl. a tanulászavarok fejlesztésében használták kiegészítésképpen.
A férjem többet tud róla, mert ő állandóan arra hivatkozik, hogy azért hintáztassuk Lolot, mert ez az Ayresben is fontos, így fejlődik a limbikus rendszere - sőt, azt is kitalálta, hogy pörgessük be a hintát - Lolo nagyon élvezi - állítólag ez is fejlesztő hatású... (Ha láttatok már a Gekko képességfejlesztőről filmet, ott is van ilyen pörgő fotel, szóval lehet benne valami).
Vendég

Henus, Verna köszi az infot. Erre gondoltam igen. Pedig már keresgéltem a témában, de nem így, hogy Ayres, hanem simán írisz... :oops:
Zenebölcsiben csak a játék miatt használják, mert milyen jó amikor pattog benne a sok labda. Élvezik nagyon.

Lelle most jobban van, hőemelkedése volt reggel, meg most is, de csak egy órától rendel a dokibácsi. Remélem nem lesz vészes, hanem csak megfázott. Lehet kicsit túlöltöztettem és megizzadt.

Huhu, anyukám vasal :lol:
Én meg megyek csutakolok konyhát, fürdőt, wc-t...

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka: egyébként egy db. színes, csörgős labdával szokták használni az ernyőt. :) Vannak kisebb-nagyobb típusok, és a játék lényege, hogy együtt pörgetik, felemelik, alábújnak, stb.
Nem csak egyensúlyterápiára, hanem koordinációra is használják - mi pl. ilyen céllal használtuk, kapcsolatépítő játékként... (családoknál). Érdekes volt megfigyelni, hogy a családon belüli viszonyok mennyire kinyilvánulnak egy-egy ilyen játéknál... pl. ahol kisebb gyerekek voltak, egyes családoknál a szülők leguggoltak, hogy egy szinten legyenek a gyerekekkel, de volt, ahol a gyereknek kellett nyújtózkodni, hogy felérje az ernyőt...

Az Ayres-t én is csak azért tudom, mert nálunk a suliban volt ilyen terápia, de mondom, többet én sem tudok róla... (pedig a kolléganőm tartotta, de sosem beszéltünk erről érdemben...)
Vendég

Hello Lányok!

Reggelre szétestek az embriók, beültetés elmaradt. :cry: :cry: :cry:

Apa elvitte Dórit a nagyihoz, amíg összeszedem magam.

Mindenkinek köszönöm a drukkot.

KépKép
tüccs

Tüccs: ajjajj, ez rossz hír! :( Akkor már nincs is beültethető embrió? De tudtok még lombikozni? (Nyilván bonyolultabb, mint meglévő fagyibabákkal, de azért még van esély, nem?!)
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?