Új privát üzeneted érkezett!

Tonti

Ha gluténmentes,akkor ok :)!

anyapoc

Tonti, jesszus, már 4 hónaposak a törpikéid? :shock:
Édik a kispasik együtt!

Igen, sajna éjszakánként nagyon gyorsan felszökik a láza, dokival beszéltem, szerintem a vírusra jellemző, hogy éjjelenként van rosszul a beteg, nappal szinte semmi baja. :?
Tul.képp már 3 napja nem is aludtam, és csak a hűtőfürdőre reagál a szervezete, nagyon brutális, amikor éjjel kimegyek fürdetni. :roll: Bár már vége lenne ennek a csúnya betegségnek! :cry: :cry:

Pusz mindenkinek
athiz

Naaaaa, hát mi történt, hogy mindenki kámforrá vált? :cry: :cry:
Bezzeg, ha nem jönnék írni többet, akkor mindenki boldogan cseverészne itt, mi? :twisted: :roll:
athiz

Athiz kérsz egy pofontot? :wink:
Vendég

Boni, kösz nem, reméltem, hátha reagál vki, (rajtad kívül persze), de sajna... :cry:
athiz

Hello Athiz!

:lol:
Így hirtelen nem is tudok mit mondani, csak hogy még megvagyunk. Persze mi is betegek vagyunk, illetve talán ez már a vége, de nem merem elkiabálni. Szombaton megyek 4D-re, ha végre sikreülnek képek, majd rakok fel.
Na jó, nem ígérem, hogy aznap, mert akkor leszek 30 és remélem, szuper izgi napom lesz... :lol:
Ugye már jobban vagytok?? Igazán nem irigyellek a hűtőfürdő miatt :roll: :roll: nekünk még nem volt rá szüksége, bárcsak ne is lenne :? Miket próbáltál még, hátha van vmi, amit tanácsolhatnánk még kipróbálásra?!

Szia Boni! Hogy vagy???? :lol:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Szia Bali!

Jobbulást nektek!

Nagyon várom a képeket majd. Neve megvan már a legkisebbnek?

A férjemnek holnap lesz a 30. szülije, és vasárnap tartjuk, feltéve, ha lesz pénzünk, hogy elhozzuk a tortát. :?

Lázra próbáltam kúpot, Nurofen szirupot, de sajna nem vitte le a lázat, csak picit, és csak 1 órára, így körbetekertem hidegvizes ruhával a kis testét, de az sem használt, így nem maradt más, 39.4-nél elvittem langyos-hideg vízbe csücsültetni a kiskádjába, közben locsoltam mindenhol, hogy érje a víz, szerencsére játszott, így nem vette zokon. Még a haját is bevizeztem, de amikor kivettem, szárazra dörgöltem. A fürdő kb. 10 perces kell, hogy legyen, utána rendesen felöltöztettem, ágyba dugtam, cicizett és elaludt, és végre tartósabban lement a láza. Ennyi.
Szerencsére túlvagyunk rajta, bár a "3 napos láz" után piros kiütésszerű pöttyei voltak, de már ez is szinte elmúlt.
athiz

BAli akkor jól rúgjatok ki a hámból :wink: :lol:

Athiz páromnakk 2 hét múlva lesz a 30. :lol:
Vendég

Sziasztok!

Látom,mindenki betegen.Nálunk is megkezdődött,Villő már jobban van,két napig láz-hőemelkedés,nekem a torkom van oda,Apáé ma kezdte.Bulcsú még bírja :roll:....

Ovisbál megvolt,tánc szuperül sikerült,majd ha meglesz róla a felvétel,felrakom,hogy lássátok :)!

A tombolán nyertünk is...egy tortát(gyerekek örültek), a saját fodrászom felajánlását (amit én szereztem)... :?...és egy Kismama előfizetést :shock:....

Bali

Hogy Te milyen fiatal vagy :wink:!!!!! És hamarosan nagycsaládos :wink:!
Hajrá buli :)!

Athiz

Nálunk is kering ilyen makacs vírus,hogy nem megy le a gyeerek láza ,már több embertől hallottam...Szerencse,hogy túl vagytok rajta :)!

Kriszti

Elvitték a rugit :(:(....

Éééééés,ami szuper,hogy minden vizsgám megvan a félévre :):):)!

Pusztok!

anyapoc

Anyapoc ez egy jel! :wink:

egyébként ami a Plusszban volt, nem volt ollan szép! ne sajnáld! :lol:
Vendég

Helló!

Anyapoc, tényleg veheted jelnek a Kismamiújságot! És milyen klassz, hogy ennyi mindent nyertetek, torta, nyammmiiii! Énisakajok!

Amúgy nézzétek csak:

Kép

és

Kép

Mindkettőt itt lehet megvásárolni: http://www.quelle.hu/hu/extern/index.ht ... eloaded=1&

Pusz
athiz

Sziasztok!

Remelem hagynak a babak gyorsan irni!!! Anna itt hintazik mellettem, Alex alszik az agyaban.

Athiz: orulok hogy jol van mar Endi, ezek szerint harom napos laz volt.

Anyapoc: gratulalok a vizsgaidhoz!!!! En jelentkeztem angol tanfolyamra Ratico sulijaba. :D Csak masfel ora hetente de legalabb addig is kikapcsolodom. Papi marad a babakkal.

Boni: de jo, tul az elso harmadon!!! :D

Bali: Milyen gyorsan megy az ido, mindjart szulsz! :shock: Pedig nemreg meg Nandival voltal terhes. :wink:

Nalunk minden ok, babak nagyon jol viselkednek. Megvan egy szuper napirendunk mar par hete. Hajnalban 5-6 korul esznek, Annat Apa, Alexet en etetem, (Ratet elviszi az Apja suliba) aztan alvas kb. 9-ig de van hogy 10-ig :D aztan kajcsi. En addig szuperul ossze tudom pakolni a lakast majd jatek, tok edesek mar kacagnak, fognak, oldalra fordulnak, Alex hatrol hasra is szoval jol erezzuk magunkat es sokszor elvannak egyedul is foleg Alex egy orat siman eljatszik a kisagyaban. Aztan babakocsiba be es megyunk Rateert a suliba, 1- fel 2-ig jatszoter aztan haza, na ekkor all a haz mert mindharom egyszerre akar ebedelni. :lol: Azert megoldom, ellatom Oket egymas utan, utana szabad foglalkozas (nyuglodes, siras-rivas, jatek mikor hogy) mert Anya es Apa kajcsiznak, utana alvas (Apa es Anya sajna nem pedig az lenne csak az igazi! :lol: ). 5 korul kajcsi es utana jon a bebiszitter es elviszi Oket kb. 8-ig. Utana furdes es vacsora fel 9-9 korul majd csicsika.
Sajna van hogy kelnek ejjel es sirnak egy kicsit de nem veszes. Kajcsit ejjel nem kapnak. Annanak meg mindig nincs kisagya mert az egyik rokon igergeti mar regota hogy hoz nekunk egyet a baratnojetol de azota is hozza. Ha 10-szer nem szoltam neki akkor egyszer sem ugyhogy inkabb megyunk es veszunk egyet az ikeaban. Most a mozeskosarkaban alszik a nappaliban de elobb-utobb be kell majd raknom a kisszobaba Alex melle, nehez lesz mert Alex fol fogja kelteni ejjel Annat es egyutt koncerteznek majd a mi es a szomszedok nagy oromere! :lol:
Rate nagyon jo kisfiu lett, nem feltekenykedik, szereti a babakat, allandoan puszilgatja Oket, mar nem pisil be, nem hisztizik (na jo, nem annyit! :lol: ) szoval sokkal jobb a helyzet!!!

Csinaltam egy csomo videot, itt tudjatok megnezni:
http://s202.photobucket.com/albums/aa19/Tontica/

KépKép
KépKép
tontica

Hali Lányok!

Jó poén,jel... :lol:...akkor elrakom úgy pár év múlvára :wink:!.Egyenlőre nincs tervben a dolog... :roll:....

Boni

Szt cuki volt az is,na jó,nem olyan,mint az Athiz által berakott képeken... :)!
mikor mész genetikai UH-ra?

Athiz

Dobok egy tortát :)
Kép
Amúgy pici torta volt,minden csoport csináltat egyet és azt kisorsolják.

Tonti

Kicsit mintha optimistább lennél,mint kb 2 hete :lol:!
Egész jó a napirendetek!Nem biztos,hogy felkeltik ám egymást a babák,hiszen tudsz Te gyorsan ugrani :lol:!
Örülök,hogy Rate alakul,úgy látszik,neki is kellett ez a napirend... :)
Angol,szuper,foglald csak le magad!!!! :)

Na megyek,nézem a Dr. House-t :)!

Pussz!

anyapoc

Sziasztok!
Igaz vizsgákkal végeztem, de a lakással még nem, így csak pár kép magunkról. Ha a lakássla is végeztem akkor jövök rendszeresebben!

Kép

Kép

Kép

moni

Tonti, na látod, megy ez nektek! Ügyik vagytok!

Anyapoc, köszi a tortát, fincsi volt! :lol:

Móni, igazán édik a picikéid! Én úgy vágyom egy kislányra! :oops:

Gondoltam, fiaimról dobok egy képet. Tegnap már Endi állt a járókában, ma is, ezt le is fotóztam, majd ezt is megmutizom, ha felteszem a gépre. Viszont sajna nem hajlandó főzit enni+semmit, pedig már olyan jól evett, aztán jött ez a csúnya betegség... :cry:

Pusz

Kép
athiz

Na, már megint hétvége, senki nem jár erre!

Csóközön
athiz

Sziasztok

Boni
Köszi a linket!Nekünk már 74-s körüli kellene. :oops:

Tontica
Szép nagy babák!Méghogy majdnem normál tartomány??! :shock:

Bali
Boldog 30-t!!!!!!!! :D :D :D :D Raknék képet is,de úgy látom apa kitörölte őket :oops:

Athiz
Titeket is Isten éltessen!!
De jó apának,hogy tortája van. :roll: Engem csak anyu köszöntött telefonon,meg mailben vmelyik internetes áruház.Ajándék,torta nuku,apának meg eszébe sem jutott,hogy 31 lettem :cry:

Vizsgáim kész vannak,átvettek nappalira,már csak hétfőre kérek mega drukkot,hogy a gyógytornász szak is sikerüljön.
Oviban skarlát járvány van,így Ada itthon telel.Nem könnyű ez így. :oops:

KépKép

KépKép
okr

Athiz küldte linket! :lol:
Sajnálom, hogy enm volt tortád, de nem ezen múlik a boldogság! azé Apának eszébe juthatott volna :twisted:
Vendég

Kriszti!!

Boldog szülinapot!!!!!

Kép

anyapoc

Hali, ha jár még errefelé mostanában valaki, akkor nézzétek meg az apuci szülinapján készült fotóinkat:

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.3139.jpg
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.5387.jpg
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 0.8917.jpg
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.2253.jpg
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.2574.jpg
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 8.6866.jpg
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.8707.jpg

Nem tudom, merre jártok, de néha azért írhatnátok ide is! Sajnálom, hogy leállt ez a topic, pedig annyira jófej emberkék jártak ide! :cry:

Mindenesetre Okr Dorottyájának boldog névnapot, holnap lesz!

Puszi annak, aki olvassa!
athiz

Athiz: jok a kepek! Te hol vagy? :wink: Azta, de nagy mar Endi!!!!

Tanacs kene! Mit gondoltok arrol hogy Rate szamitoges jatekokkal jatszik? Persze az O koranak megfeleloket. Imadja, allandoan csak jatszana de nem hagyom sokat, max fel orat naponta. Nem tudom mi helyes eteren, hagyjam, ne hagyjam, felek romlik a szeme es hogy nem tesz Neki jot ha engedem viszont ha nem lemarad a tobbi gyerektol. Olyan ugyesen csinalja, hihetetlen hogy egy 3 es fel eves gyerek ilyen ugyesen mozgatja az egeret.

Masik kerdes, bar valoszinu nem vagytok kepben ezugyben de kivancsi vagyok a velemenyetekre, Ti hogy csinalnatok:
Rateval en csak magyarul beszelek de lassan,lassan elkezdenek majd tanulni es akkor szeretnek majd Vele gyakorolni otthon de HOGY? Ha magyarul tanulunk lehet nem fognak spanyolul eszebe jutni a szavak az oran, ha spanyolul tanulunk nem tanul meg olyan szepen magyarul es nekem is nehezebb. Nem jutok dullore.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Én is vagyok,de sok a program,na meg nem pörög a topik.Ha írok,akkor tuti napokig ide se néz senki :(...vagy nem válaszol... :(

Mi voltunk hétvégén Zalakaroson "welnesselni" (ahogy a fiam mondja :D), tk egy nagy pancsizás volt az egész,szinte egész nap a medencében voltunk,a déli alvást kivéve.Nagyon élvezték,majd dobok róla képet...

És természetesen a Szülők-nevelők bálja is megvolt(ezt talán írtam), és a tánc is jól sikeredett(ha még emlékeztek :wink:)...itt meg tudjátok nézni :
http://www.pumuklicsop.extra.hu/bal_2008.html

Athiz

Jók a képek :). Endi ügyesen kapaszkodik már :).

Tontica

Szt ha a korának megfelelőek a játékok,akkor nagy kárt nem tehet.Sokan tiltják,de én amondó vagyok,ha ésszel csinálja az ember,akkor inkább haszna van,mint kára.Az jó dolog,hogy esetleg korlátozod,tehát hogy naponta mennyit ülhet előtte,mert a szemét és a tartását is ronthatja,de fél-1 órától nem lesz baja.
Az én fiam is 3 éves kora óta aktívan szg-ezik,de ez azt jelenti,hogy néha hetekig oda sem ül(most sem tudom megmondani,hogy utoljára mikor ült itt).Aztán van,hogy akár egy órát,vagy többet is játszik.
Ő logikai, ügyességi játékokkal játszik,nagyon szereti,de az www.uptoten.com oldalon vannak egészen egyszerű,aranyos játékok,életkor szerinti felosztásban.
Mivel a szg már az életünk része,nincs értelme ész nélkül tiltani.Biztosan előnyt fog jelenteni később,ha tudja kezelni,használni....
A másik dolog már nehezebb dió.Értem,amit írsz és igazából nem tudom,hogy mi is a jó megoldás.Esetleg amikor a kifejezéseket tanuljátok (osztás,szorzás stb),akkor hol magyarul,hol spanyolul beszélj vele.Illetve másik megoldás,hogy beosztjátok,mikor tanulsz vele Te (magyarul) és mikor Apa spanyolul.Így mindkettőt tudni fogja.De szt ebből a szempontból a gyerekek igen rugalmasak,jobban tudják kezelni az ilyen dolgokat,mint mi gondoljuk.Szt addig nem aggódj ezen,amíg nem jelentkezik probléma.Esetleg a tanító néni majd megmondja,mi lenne a legjobb Rate-nak...

Na ennyi voltam,megyek fürcsizni :)!

anyapoc

Sziasztok!

Tonti kitartás Neked! én nem vagyok számítógép párti, de igazából vannak olyan játékok amik fejlesztik a gyereket, illetve a kor ezt is "követeli" . Véleményt formálni nagyon nem tudok, mert még csak az első babánkat hordom a szívem alatt, így nem tom Én mit, hogyan fogok csinálni!Remélelm már jobban vagy lelkileg, és párod segít azért.

Anyapoc megnéztem.melyik voltál te? :oops: :lol:

Athiz itt is csak dicsérni tudom a lurkókat!

többiek?
Vendég

Anyapoc: koszi a gyors valaszokat! En is ugy gondoltam hogy legyen szamitogepezes de bizonyos hatarokon bellul. Tehat max. fel ora/nap. Amugy O se jatszik minden nap. Szerintem minnel jobban tultunk valamit annal jobban akarja a gyerek. Pl. ismertem egy Anyukat aki sosem adott edesseget a lanyanak, en ezzel nem ertek eggyel mert az a lany amikor majd abba a korba er majszolni fogja az edessegeket az anyja hata mogott.
Tanulassal kapcs.: sokszor eszembe jut hogy hogyan smint csinaljam majd mert nagyon fontos nekem hogy a gyerekeim jo eredmenyeket erjenek el, felreertes ne essen, nem akarom hogy csodagyerekek legyenek es 5-osoket hozzanak haza (itt 10-ig van :lol: ) hanem hogy en minden tolem tellhetot megtegyek mert Anyum ebbol a szempontbol nem sokat tett ertunk es meg is latszik, egyikunk se volt jo tanulo. Ugyhogy ha donteni kell (de nem kell) inkabb spanyolul tanulunk majd nehogy feleleskor ne jussanak eszebe a szavak de neha majd elmondom Neki magyarul is foleg a fontos szavakat amiket tudom hgy nem tud. Buszke vagyok Ra mert ugy valtogatja a nyelveket, olyan termeszetesseggel hogy csak nezunk, sot fordit. En olvasom spanyolul es O elmondja magyarul. Nagyon edes!
Segits Anyapoc, hogyan kell jol tanulni tanitani a gyerekeket? Hogy ne erezze hogy eroltetve van hanem elvezettek csinalja, vagy ez lehetetlen? Nincs am az olyan messze, Rateek mar a betuket tanuljak.

Mindjart jovok, Rate reggelizik.

KépKép
KépKép
tontica

Anyapoc: ez a tanc szuper, annyira ugyesek voltatok! Te vagy kozepen az alacsony, vekony, ugye?! :wink: Ezt nagyon sokat kellett gyakorolnotok, Te tok jol csinaltad!!!! :D Kitol tanultatok?
Milyen sokan voltak a balon, nagyon jo lehetett! Wellnes hetveget nagyon irigylem! :roll: :D Mi majd nyaron kielvezkedjuk magunkat a parton, ja meg megyunk haza juliusban 3 hetre! Ugy varom mar!
Gyerekekrol is rakjal videot, nagyon szeretem nezni!

Babakrol ez a legujjabb:
http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... IP0008.flv

Rate kisordog volt a jelmezbalon:
Kép Kép

KépKép
KépKép
tontica

Helló!

Örülök, hogy írtatok!

Tonti, szerintem is hagyhatod gépezni a srácot, Szili is játszik, persze csak bizonyos, szolíd játékokkal játszhat, és hihetetlen ügyes mindenben! Épp tegnap csodálkoztam el, mert egy új játékot találtunk, és iszonyú ügyesen kezel mindent! Szerintem hasznos, persze jobb, ha nem esik túlzásba ezzel sem, de azért nehéz ezt megfelelően korlátozni egy ilyen babócánál.

A nyelvvel kapcs. én bizti mindkettő nyelven végigvenném a házit eleinte, aztán úgyis természetessé válik majd, hogy mindkettőt használja, és úgy is gondolkodik, 2 nyelven, tehát ez később nem jelent majd nehézséget sem nektek, sem pedig neki. Csak az első időben lesz nehezebb, mert duplamunka, de hát minden kezdet nehéz, igaz?

Anyapoc, de jó nektek, én is úgy mennék pihizni pár napra, fürcsizni+hasonlók, tavalyelőtt, amikor voltunk, annyira jó volt, vissza sem akartam csöppenni a rideg valóságba! :roll: :lol:
Háát, a táncotok tyihetetlen volt! :lol: :lol: Nagyon rendi óvónénik vannak arrafelé, hogy ilyet bevállaltak! Tök jó!

Boni, köszike, ari vagy! Anyapoc a rózsaszín inges rokikirálynő volt! :wink: :lol: Már ha nem tévedek! :lol:

Pusz
athiz

Tonti, nagyon cuki az összes babád! :D :lol:
athiz

Athiz: Anyapoc nem az ovonenikkel tancol hanem a szulokkel es O az aki elol, kozepen van. Biztos vagyok benne! :D
Tok jo lenne juliusban talizni, jo lenne Titeket eloben latni es dumcsizni!!!

Boni: tarkoredomericskeles megvolt?

KépKép
KépKép
tontica

:oops: :P :lol: Én is tévedhetek. :lol:
athiz

Endi maszik mar?

KépKép
KépKép
tontica

Jujj, nagyon próbálkozik, de még nem az igazi. :lol:
athiz

Athiz, de megneznem!!! :D Enyemek meg csak a forgassal probalkoznak de eddig veletlenszeru.

Irjatok le ki hol lakik es kinezek egy kozepre eso varost talizni nyarra.

KépKép
KépKép
tontica

Elkezdtem az almalevet ma de nem nagyon tetszett Nekik. :lol: Talan a pure majd jobban izlik majd.

KépKép
KépKép
tontica

Na most nem panaszkodhattok hogy nem irok! :lol: Pedig pakolnom kene mert babak alszanak. Megyek is.

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Na végre,fellendült a topik :)!Látom,mindenki remekül van :)!

Athiz

Asszem akkor már nagyon voltál a topikon,amikor szóba került a tánc,talán nem láttad a linket,amit anno beraktam róla,szl simán belefér,hogy elnézted :wink:!De annak örülök,hogy legalább a legtáncosabb lábúnak néztél :lol:!És az hagyján,hogy az óvónénik bevállalják,de hogy szülők is :)!
Elhiszem,hogy hiányzik egy kis kényeztetés,plána,mikor minden nap olyan egyforma tud lenni :roll:...meg hát egy kis kikapcsolódás csodákat művel :).
Endi ügyes,hogy mászni próbál :)!

Tontica

Igen,eltaláltad,az vagyok én :D!Ilyen könnyen fel lehet ismerni?Pedig meg voltam róla győződve,hogy nem :shock:!
Én tanítottam be a lányokat,tudod, a netről szedtem le a táncot,aztán összeszedtem magam és megtanultam,így könnyen ment már a betanítás,bár tényleg sokat dolgoztunk vele...szombaton fellépünk egy iskolai farsangon vele :D!
Én is örülnék a talinak és júliusban jó eséllyel itthon is lezsünk részben :)!Szl akkor szervezünk,csak helyet kell találni,ahole lférnünk ennyien :)!
Rate nagyon édi kis ördög volt :)!
Szt sem érdemes vég nélkül tiltani valamit,mert a visszájára fordulhat.Persze azért az sem mindegy,miről van szó.A másik dolog,hogy ha nagyobb a gyerek lehetőséget kell biztosaítnai a választásra neki.Szl Te közölheted vele,hogy mivel nem értesz egyet,elmondod,hogy miért és hogyan.És ha mindig egységes, pozitív képet vetítesz felé,akkor ezt a mintát akaratlanul is átveszi és nem fog rossz irányba indulni.
Tanulás: szt az első időkben sokat ott kell lenni vele,még akkor is,ha nagyon jól megy neki minden.Leginkább azért,hogy a rendszeres tanulásra szoktasd. A legfontosabb,ha megtanult olvasni,az értő olvasást gyakoroljátok,mert ez az alapja a későbbi tanulásoknak.Hiába tud olvasni,ha nem érti,mit olvas,tanulni sem fog tudni.
A mateknál pedig a gyakorlás a legfontosabb.Sokat gyakorolni mindenből,hogy az egyes elemek rutinszerűvé váljanak.
Talán jobb,ha eleinte elsősorban spanyolul nyomjátok,hogy ne zavarja meg,ha valami már jól megy,akkor lehet magyarul is gyakorolni.
Én most elsősorban erre koncentrálnék,bár nekem eleve furi,hogy már ilyen korán kezdik az ismerkedést pl a betűkkel.Bár "ahány ház,annyi szokás",nyilván az itteni iskolarendszerhez vagyok szokva.
Én azt is javaslom,hogy legalább havonta beszélj a tanító nénivel és ha javasol valamit,akkor próbálj aszerint cselekedni.Ő biztosan sok okos tanáccsal fog ellátni :).

Boni

Tonti megoldotta a rejtélyt :).
Nagyon szűkszavú vagy :).
Ha megnézed pl az egyszervolt.hu-n a játékokat,ott lehet látni,hogy szuper készségfejlesztőket találnak ma már ki,szerencsére nem a "lövökmegyek" kategória :D!

Na,majd képeket teszek fel a párom laptopjáról,mert egyenlőre oda tudtam a képeket feltenni :roll:...

pusz!

anyapoc

Anyapoc: nana hogy rogton folismertelek hisz ezer eve ismerjuk egymast! :lol: :lol: :lol: Teljesen egyetertek Veled, nem erdemes valamit veg nelkul tiltani mert csak meg vonzobb lesz szamara. Ugy egyaltalan semmiben nem szabad a veglet szerint viselkedni hanem az arany kozeputat kell valasztani! En eleg laza anyuka vagyok, sokmindent megengedek de vannak bizonyos szabalyaink is amiket be kell tartani. Nekem a gyermekkorombol nagyon hianyozott a kovetkezetesseg, a rend, a szabalyszeruseg, igy sajnos en sem tanultam meg pl. beosztani jol az idomet stb. En ezt meg akarom adni a fiamnak.
Nekem tetszik az az oktatasi rendszer ami itt van, Rate elvezi, nem kotelezik Oket semmire, nem feleltetnek, nem kernek szamon stb. tehat van olyan gyerek aki 5-6 eves koraban meg nem tud irni, olvasni mert nem erdekelte a dolog es akkor sincs semmi baj de a legtobb gyerek 5 eves korara tudja a betuket, szamokat mert szep-lassan, rejtve megtanitjak nekik. Szerintem ugyesen kihasznaljak ezt az idoszakot amikor a gyerekek fejeben egyszeruen minden megragad. Rateek eddig az A, B, C, E, O, R betut "tanultak" ezeket folismeri. Szeritem ez nem sok 5 honap alatt.

Nagyon ugyes vagy hogy ezt a tancot egyedul tanultad meg egy tanitottad be, minden elismeresem! Biztosan nagyon elveztetek!

"csak helyet kell találni,ahole lférnünk ennyien" :lol: :lol: :lol:
Ha-ha-ha, baromi sokan vagyunk ebben a topikban es abbol is baromis sokan jonnenek. En megyek, folpakolom a pereputtyot, Apa, Anya, gyerekek es irany Gadany! Elmegyunk hajokazni! :wink: :lol:

Meg egy video ha meg nem unjatok:
http://s202.photobucket.com/albums/aa19 ... IP0006.flv
Kell hozza hangfal! Anna nagyon szereti a Papit! :D

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok lányok!

Régen írtam ide, hiányoztok :) Szoktam olvasni a soraitokat, csak nem igazán tudok a témához hozzászólni ...

Velem semmi különös. Azt leszámítva, hogy két hét alatt sikerült lerobbanni teljesen. Most jött ki rajtam a sok munkahelyi stressz meg gondolom ez a babacsinálós dolog is benne volt nagymértékben. Két hete vesegörcsöm volt, ki is jött a kő meg a homok. Rá egy hétre pedig a hátam mondta be az unalmast. Letapadtak az izmok és szépen begyulladtak. Még vezetni sem nagyon tudok. Tegnap voltam akupunktúrán, amiben eddig nem hittem, de egész napra megszűnt a fájdalom. Holnap megint megyek. Viszont ami jó, hogy már ez a második 28 napos ciklusom. És azért ez pco-val nagy szó ... most nem inszemezünk, de nem is lett volna értelme ilyen történésekkel. Márciusbann akarom folytatni. És mellesleg állást keresgélek, mert ezt már nem bírom idegekkel ....

Bocs ha hosszú voltam :)
kokusz

Kókusz, de jó, hogy bekuksiztál!
Nekem az előtti ciklusban volt veseproblémám, mielőtt várandós lettem, szóval drukk, hogy nálad is így legyen a folytatás!

Anyapoc, bocsi tényleg, őszintén azt a részt meg se néztem idő hiányában, de majd pótolom! :mrgreen:

Képzeljétek, Endi úgy mászik, hogy hátrafelé csúszik, nem előre! :shock: :lol: Hiába, Rák jegyű a lelkem. :lol: :lol:

Pusz
athiz

Tonti akor GAdányban talizunk?
:lol:

Anyapoc megvagy! :lol:

Kókusz jobbulást!

Anyapoc erre mondtam, hogy a számítógépet nem szeretem, de vannak olyan játékok.... :lol:
Vendég

Szia Csajok!

Athiz

Na jó,megbocsátok :).De KÖTELEZŐ megnézni,beszámoltatlak :D!
Endi, a rák :).Az én lányom ettől a közlekedéstől mindig ideges lett :D!És mindig az ágy vagy a járóka alatt kötött ki :):)!

Kókusz

De jó,hogy itt vagy :).Sajnálom a sok rosszat,örülök,hogy rendeződsz :).Nem semmi,akupunktúra.... :) Szoktam ám odaát lesni :).
Gratu a ciklusokhoz,bizony nagy dolog ez!!!!

Boni

Persze,tudom,azért írtam :).
Ja,és akartam írni,szuper a Kelly Family,szeretem ezt az albumukat :)!

Tonti

Biztosan jó az a rendszer,nem véletlenül csinálják.Nekem furcsa,mert itt iylen nincs.Itt azt mondják,bizonyos korig annyit tanuljon meg a gyerek,amennyi neki jól esik.Ha magától érdeklődik,akkor hajrá.Tk nálatok is ez van,csak szervezettebben :).
Bizony, a következetesség az egyik legfontosabb dolog!!!!Erre törekedj és akkor negy bajok nem lehetnek.Persze ez nem jelentheti azt szt,hogy tűzön-vízen át,néha kisebb engedmények lehetnek,de azért a kötelesség az kötelesség :).
Nekem mindegy,hol talizunk,szívesen megyek.Akár nálunk is :)!

Ma volt az első fejtágítás a suliban,de valami borzalom volt.Sajátos nevelési igényű gyerekekről volt szó,de komolyan...a végén már csak röhögni tudtunk,olyan dolgokat adott elő az előadó... :?
Asszem,ez sem lesz húzótantárgy :?...

Na pusztok,megyek függönyt varrni :)!

anyapoc

Hello!

Nagyon nem jo napunk van ma, egesz nap bombolnek a gyerekek, nem tudom miert.
Kepzeljetek tegnap este vagyis ma hajnalban olyan 4 korul az alattunk levok 1 ev koruli kislanya keservesen elkezdett sirni az Anyja eloszor probalta "szepen" aztan elkezdett orditani meg sikoltozni hogy kussolj Te kis ku..a meg hogy betakarom a fejed ha nem hallgatsz el meg ilyenek, persze a kislany csak jobban sirt aztan vegul elhallgatott. Ugy sajnaltuk! Megertem hogy valaki kiakad ha ejnek evadjan sir a baba de ennyire ... durva!

Kokusz: sajnalom hogy ennyire lerobbantal, remelem hamarosan helyrejossz! En is sz@rul vagyok de en a borommel, titokzatos allergia (azert titokzatos mert fogalmam sincs mire vagyok allergias) es pikkelysomor. De mar kezdek gyogyulni hala az egnek!
Gratula a 28 napos ciklusokhoz!!!! En multkor azt almodtam hogy megint terhes voltam, remalom! :lol:

Athiz tok edi lehet Endi ahogy hatrafele maszik, lassan majd elorrefele is elkezdi majd! Nalunk Alex forog mindket iranyba de Anna max. csak oldalra es azt is ritkan.

Boni: ok, akkor Gadanyban! :lol: Nem tom hol van! :roll:

Anyapoc: egyszer ajanlottal egy nevelesrol szolo konyvet de nem jegyeztem fol es nem hiszem hogy megtalalnam, legyszi ird le ujra a cimet es szerzojel! Suttogoval vegeztem, egesz jo volt de inkabb a babas resze.
Tevedtem, Rateek sokkal tobb betut tanultak mar. :D Vettem Neki betus konyvet ami magneses, szavakat lehet kirakni betukbol, mi most arra hasznaljuk hogy megkerdezem melyik milyen betu es nagyon sokat folismer!
Olyan okos, buszke vagyok Ra! :D

ES vegul Annam mint jatekbaba:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tonti, irigyellek a játékbabádért! :lol: Olyan kis csinike!

Néha nálunk is van, hogy a kölkeim csak üvöltenek egész nap, lehet, hogy front miatt, vagy a csudi tudja! :shock: :roll:

Arról a nőről meg, aki alattatok lakik, szerintem nem lehet azt kijelenteni, hogy anya. Szerencsétlen kisbaba, annyira sajnálom az ilyet! Sajna ezekből lesznek a "kékfényes" hirek a tévében! :evil: :cry:
Jó, persze én is szoktam üvölteni a kölkökkel, amikor már kivagyok, de semmiképpen nem éjjel, és nem így! Valószínűleg azért annak oka van, ha egy gyermek ordít, mint a fába szorult féreg, és nem hinném, hogy hisztiből (mint nálunk manapság Szilárd, ki tud hozni a sodromból, az tuti :lol: ).

Anyapoc, megnéztem a kiscsaláddal, de már nem tudom biztosan, hogy tényleg az vagy-e te, akire gondolok. :P :lol:

Cupp
athiz

Anynapoc keveset írok, mert mert nem történik semmi. majd csak 18.héten megyek a genetikai Uhra. addig csak vagyogatok. tegnap párocska elvitt Corába és ott hagytam egy valag pínzet, me ruhákat vásároltam :lol:

veszprémi tali? hmm ha bírom szuflával, oké. de akkor nyár eleje legyen inkább :lol:

Tonti Anna baba nagyon tündéri baba!

alsó szomszéd monnyon le! :twisted:

Többiek?
Vendég

Sziasztok!

Jó a téma...kiakasztó gyerek,hát tudnék mesélni... :? a lányom újabban minden reggel valamiért hisztizik,így baromi szarok a reggelek.Én is "kiabálós" vagyok,én ezt nem tartom rossz dolognak(most nem a Tonti által említett esetről beszélek,csak általában).Én annak vagyok a híve(de ezt már szt egy csomószor leírtam :oops:),hogy a gyerek igenis lássa, hogy milyen érzelmeket vált ki,hogy hol lépi túl a határt...
Persze a csúnyákat mondás abban merül ki nálam,hogy nagy kínomban azt mondom rá,hogy buta,de aztán baromira megbénom.Ilyenkor persze már kevés a kontroll,sajnos :(.De szt természetes,hogy kiakad az ember gyereke néha... :roll: és olyanokra ragadtatja magát,amit utána megbán.Gondolom,az az anyuka is így érzett utána...
anno nekem volt iylenből konfliktusom,mert este 10 körül,amikor a fiam már elaludt mellettem és éppen kruppos időszakát élte,egyszer csak úgy kelt fel,hogy nem tudott magáról,nem is figyelt rám,nem is tudta,hol van,mit csinál.kénytelen voltam vele ordítani,hogy magához térjen,mert fulladt mint az ördög és megijedtem....Nem tudom,miket kiabáltam,lehet,hogy csúnya dolgokat is,de nagyon meg voltam ijedve (egyedül,terhesen...),aztán az alattunk lakó rámrontott,hogy mit képzelek... :(:(

Na bocsi,hosszú lettem :oops:...

Athiz

Még mindig a középső és baromira törpe vagyok én :D!
Kitartés neked is,hamaorsan tök jól el fognak játszani a fiúk!!!!

Tonti

Ciki,de most nem tudom,melyik könyvre gondolsz :oops:...a gyerekekre hangolva megvan,mert én küldtem....Nem tudom,milyen témában beszéltünk róla,segítst :)!
Anna baba tényleg baba :)!
Pont most volt fejtágításunk és ott mondta az egyik előadó a tanulásról,hogy a mai álláspontok szerint 5 éves korig csak játszania kell a gyereknek.Ezért furi még mindig,hogy nálatok meg így nyomatják ezt a dolgot...Persze csak a megfelelő keretek között...Na nem akarok ám ezen lovagolni,csak egyszerűen nekem nagyon furi,hogy ilyen eltérések lehetnek :).
Minden esetre légy is csak rá büszke!!!! :):)

Boni

Ruhák,ez jó :).Magadnak,vagy a bébinek? képek? Hadd lássunk már téged is :):)!
Elhiszem,most még nem eseménydús a dolog,meg hát ne is legyen az :wink:!Majd ha kibújt a kisördög :D!

Na megyek,dóóógom van :)!

anyapoc

Anyapoc magamnak, a másik topikba tettem fel képeket a ruhákról.magamról is majd fogok, igérem... :lol:
Vendég

Hello, meg elunk de a tokom is tele van ezzel a rossz idovel, mar 3 napja be vagyunk zarva es ugy nez ki hetvegere is rossz ido marad. Na, hazajott Apa, megyek. Egy kep, most csinaltam unalmamban:
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tonti, miben rossz az idő, hőben, vagy eső-szélben? Mert mi pl. csak akkor maradunk a lakásban, ha nagyon erős szél fúj, vagy nagyon esik a büdös eső. Egyébként még fagyban és hóban is mindig sétálunk. Sajnálom, amúgy tudom, milyen, amikor be vagy zárva napokig a bébekkel! :roll:

Édik a kicsikék! :)
athiz

Sziasztok!

Látom,nem nagy a mozgás :).

Hoztam képet a farsangról :)

A kis hópehelynek készült hógolyóm :):
Kép

És itt a sapi is látszik :):
Kép
A katica a vadnyugaton :):
Kép

Itt a jelmez jobban látszik :)

Kép

majd még jövök!

anyapoc

Anyapoc, nagyon cukikák! Jó ez a farsang dolog. :) Verseny is volt? Nálunk volt, de sosem nyertem, meg általánosban sem sajna. De azért tök jó volt. :lol:
Gondolom te gyártottad a jelmezeket! Üggggyyyyiiiii vagy! :wink:

Többiek, merre? Mindenki elveszett, kéremszépen? :shock:
athiz

Athiz

Nem volt verseny,de értelme sem sok lett volna,mert sok volt a vásárolt jelmez ... :roll:
Ezeket én gyártottam,mit mondjak, a fiam jól feladta a leckét (már meg sem lepődök,minden évben ez van :)),amikor hópehely akart lenni.Végül a hógolyó mellett döntöttünk :).Villőnek meg a bölcsiben a katica a jele,ezért csináltam katica jelmezt :).Naná,hogy 2 másik katica is volt idén :evil:!
Én egyszer nyertem anno különdíjat az általánosban az ördög jelmezemmel :).Meg mondtam egy versikét és a tanító bácsinak megígértem,hogy elviszem a pokolba magammal :D:D:D!
hogy bírjátok ismét a hideget? :?

Tonti

Édik a gyerkőcök!Alex kezd Ratera hasonlítani :wink:!

Boni

Ruháidat még keresem,eddig nem volt időm :oops:...ha lesz már pocak,akkor dobj már képet! :)

Bulcsú éjjel hányt,valaki megint bevitte az oviba a beteg gyerekét :evil:!Mondta is az óvónéni pénteken,mérges voltam érte,de nem gondoltam,h ilyen hamar elkapjuk :(...Angyalom,kiabált éjjel,cserélhettem le mindent,aztán odatettem mellé egy edényt,hogy abba hányjon,ha kell még.Reggel jött át és büszkén mesélte,hogy hányt az edénybe,de nem szólt,mert nem akart felébreszteni :):):).Hát nem édes??? :lol:

anyapoc

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?