Új privát üzeneted érkezett!

csokinyufff:nagyon édes Maja. :)

Bárány:nagyon ügyi vagy tuti a szerkó.. :)

Andi
: voltunk vagy ezren,mivel most az van,hogy ilyenkor jön ki a gyerekdoki marcaliból,és megnézi a törpöket.4-5-ig picibabó 5-6ig beteg gyerekek.na de volt ott olyan is aki betegvolt pláne a végén :x de hát ők sem álhatnak kint a hidegben míg mi végzünk,remélem nem kaptunk el semmit.igaz ma azt vettem észre,hogy ha Dodi a hordozóban csücsült vagy feküt a pokrócán az ágyon,melegebb volt a homloka,nem tudom eldönteni,hogy azért mert túlságosan felhevült a játékban és azért (remélem),vagy valami lappan benne.mértem hőmcit és 37,4-37,1 mielőtt elmentünk mértem akkor meg 36,5 és az az érdekes,ha az ölemben van,akkor tök hideg a homloka.most este is mértem és nem ment fel 37re.hála.ne is menjen sehová,na mindegy így nem kaptuk meg az oltás,de viszont hétfőn megyünk vérvételre álltalános vérkép,meg ránézet a doki vér alapján nem-e gyulladás van a dologban.amúgy oké minden. :) 7880grok vagyunk súlyügyileg.
a másik dolog meg,hogy nemsokára költözünk sióra,és kéne pakolásznom,de valahogy nem visz rá a lélek.annyi mindent kell pakolni. :?

Gyöngyinek biztos sok a dolga,azért nincs. fránya meló,de ha muszály akkor muszály.. :)
varga tünde

Sziasztok!!

Na, azért néha vagyok, csak sokáig tart olvasni és nem mindig hagynak addigra már írni a csajok. De most alszanak és apa sincs itthon, nem tud "zaklatni" :lol: :lol:

Tünde!!

Marietta 9 hónaposan volt 7880 gr!!! :lol: :lol: :lol: Nincs más hozzá tennivalóm!! :lol: :lol: :lol:
De ezt az oltás halasztást nem értem!! :oops: :oops: Miért is?? És miért kell a vérkép?? Lemaradtam valamiről?? :oops: :oops:
Akkor most végleg Siófokra költöztök???

Bárány!!!

Állat ügyes vagy!!! Eszembe sem jutott volna ez a megoldás!!!! Én biztos festettem volna :oops: :oops: (párom festő, talán azért) :lol: :lol:
Nagyon ötletes, és a festés is fantasztikus!!! Mivel festetted be Szilveszter arcát??

Sósszájú??? Ez jó!!! De valóban ezek is a felesleges kalória kategóriába tartoznak, mint a csokik. Ha, kihagyod, már nyert ügyed van!! ÉS hogy lásd együttérzésemet én is diétázom: kettő után már csak vizet iszom, mert nem jön rám a farmerem.

Andi!!

Mennyi volt Zsolti láza?? Ha jól emlékszem azt írtad nagyon fájt a torka!!
A kiütés több mindentől is lehet. Ha mondjuk ez egy virusos betegség, akkor az is okozhat kiütést.
Skarlátra azt mondják elég tipikus a torokképlet, vagyis a nagyon vörös torok és a málna szerű nyelv, beteges lepedékkel (pár hónapja volt az oviban és a barátunknál is - de csak utólag ismertük fel a nyelvét, ő más miatt kapott antibiotikumot) és ügye ez is kiütéses betegség. Szerintem ha megnézel a neten egy képet, akkor felismered a kiütéseket.
De az is valószínű, amire gyanakodsz, hogy a gyógyszer. Ha a Klacid után semmi baja nem lesz, akkor bizonyított, hogy a gyógyszer okozta. És akkor szerintem kapásból mond mindig, hogy penicillin érzékeny, annyi más szer van ma már. De azt, hogy melyikben mi van, én nem tudom :oops: :oops: :oops:

Azért remélem jobban lesztek holnapra!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Csokinyuff!

Nagyon édes csaj Maja!!! Képeitől vidám hangulatom lett :lol: :lol: :lol:
Pedig olyan fejfájásom van, hogy hányni tudnék :cry: :cry: Úgyhogy be is fejezem, mert a gép sem "esik" túl jó!!! :cry: :cry:

Jó éjt!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Gyöngyi: a vérképet itt mindenkinek néznek 3-4hós korukba.ezt nem is tudtam most mondta a doki. :oops: az oltást meg,hogy volt egy kis hőemelkedése azért nem adta be neki. ez van.igen nemsokára véglegesen újra csak siófokiak leszünk!. :)

Szerintem is a gyógyszer okozta,nekem is volt ilyen kiütésem,azóta mindig mondom,hogy penicilinérzékenység miatt mást adjanak.Igaz a múlkor kaptam penicinil tartalmut a torkomra,mivel szopi alatt nem adnak más fajtát,de nem volt semmi bajom.Érdekes.
varga tünde

Sziasztok!
Gyöngyi,ezt a ragasztos módszert én sem gondoltam igazán,hogy beválik,mert azt hittem le fog jönni ,de nem hogy lejön....letépni alig lehet :D Az arcát meg arcfestékkel csináltam,vettem az ápiszban,van direkt ilyen,a pici pókoz a homlokára (képen nem látszik) szemceruzával

Tündi a teljes vérképet én sem értettem :shock: Egy hőemelkedés miatt :?: Vagy valamire gyanakszik a dokid?

Gyöngyi hajrááá,kérek jelentést majd a kilók változásáról!!!
Vendég

Nem ezt még azelőtt kérdezte,hogy mondtam volna a hőemelkedést.nekünk meg volt-e már a vérképünk,mindenkitől vesznek minden gyerektől 3-4hónapos korban,de hogy mire fel ne kérdezd.itt ez a szokás,úgy néz ki.még jó ,hogy mindenhol másképpen csinálják. :shock:
varga tünde

nálunk nem néznek vérképet... :roll:
Vendég

Nálunk sem néztek!(monjuk én ettől függetlenül egy párszor megnézettem őket)
Vendég

Tünde!

Tényleg furcsa, hogy rutinból vért vesznek egy egészséges babától!!!
De ő még nem fog félni tőle, ennyivel is alaposabb a vizsgálat. És talán nem is gond, ha helyben csinálják és nem kelle sorban állni egy ilyen picivel.
Bocsi, hogy megkérdezem, de hol mérted a lázát?? És ha végbélben mérted levontál fél fokot? szerintem a 37, 4 simán belefér abba, hogy "játszott" és kimelegedett, vagy egy kicsit jobban fel volt öltöztetve. De az is igaz, hogy inkább feleslegesen tolja el a doki, mint ráoltson egy lappangó betegségre.

Bárány!
tuti ötlet, és látszik a képen a kicsi pók : nagyon ötletes!!! :lol: :lol: :lol:
Sajnos a kilókról nem tudok beszámolni, mert nincs mérlegünk. Én mindig a ruhákhoz fogyok :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi ez egyszerre volt :D :D
Vendég

Nem tudok mit hozzáfűzni a v.v.hez,ez a módi.siófokon Benitől sem vettek vért.majdnem le is csesztek érte,hogy nem vittem még eddig el. :oops:
a popiban mértem,és levonva.egy hét nem a világ ráér az a szuri,pont abból az okból amit írtál Gyöngyi.de ma nincs semmi extra hmm ez van. :) én csak örülök neki. :)
varga tünde

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólókhoz, jók a képek és a csonti is szuper.
2 hete köhögök és csüt este meghúzódott a rekeszizmom + elkezdett fájni az arcüregem és nyomni az egész homlokom. Pénteken doki: kezdődő arcüreggyull + a tüdőm sem tiszta. A köhögéseknél és nagyobb mozdulatoknál majd bepisikok a fájdalomtól. Ez a rohadt izomhúzódás nagyon megvisel és még meddig tart...
Norbi hétfőn fejezte be az antibiotikumot, és csüt-ön újból lázas lett. Minden nap kao egy lázcsillapítót aztán egész nap semmi, csak tök hiszti. Most is ordít értem. Martin és Sanyi köhögnek mint a csuda.

megyek...

Éva

KépKépKép
agmano

Jobbulást nektek Agmanó...
Ez már a solomon szigeti influenza vagy még valami más?
Vendég

Hali!!

Éva!!!

Jobbulást neked!!! Mint már tárgyaltuk: nincs rosszabb, mint amikor egy anya beteg!!!! :cry: :cry:
Kaptál Te is antibiotikumot??!! Arcüreg az gáz!! És ez az izomhúzódás!!! :roll: :roll: :roll: Mivel kened?? Köhögésedre mit szedsz??
Norbi újból lázas, ez nem jó!!! Akkor lehet kevés volt az antibiotikum :oops: :oops: Hány napig szokták nálatok javasolni??
Köhögésre szívből ajánlom a bazsalikom olajat párologtatni!!!!

Andi!!!

Váltottál antibiotikumot??? Vannak még pöttyök???

Tünde!!

Így van, egy héten semmi nem múlik.

Bárány!!!

Sejthettem volna, hogy Te feleslegesen is aggódsz és szúratod a gyerekeket :lol: :lol: :lol: :lol: Mást meg alig lehet rávenni, hogy vigye el vérvételre a gyerekét :lol: :lol: :roll: :roll:
Képzeld: azt mondta a párom, hogy látszik a fogyás :oops: :oops: :oops: Ő mindig a has és a cici egymáshoz viszoníyított nagyságát nézi :lol: :oops: :oops: Jól állok :wink: :wink:

ágyöngyi

sziasztok

Évi.gyors jobbulást nektek.

Én is elkaptam Zsoltitól-de nem panaszkodom,lázas nem voltam,csak torokfájás +car közérzet..ma megfőztem...és tengődtem...
:?
Zsolti jól van.gyógyszerallergia volt.tegnap estére elmúltak a pöttyök,úgyhogy a klacidot adom neki.szóval ő is érzékeny a penicillinre (vagyis annak változataira...)...de inkább mint skarlát.
Amúgy Gyöngyi a nyelvről találtam képet a neten,de pöttyökről nem...de még szerencse,hogy nem az volt neki. :wink:

Kicsit regenerálódok és majd jövök :oops:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Gyöngyi!
Tényleg előfordult,hogy magamtól kértem vérvételre beutalót :oops: :oops:
Utoljára pl (ez vicces),az eggyik kutyánk úgy játszott mindig Szilveszterrel,hogy tépte húzta rajta a ruhát,persze meg meg ütötte a fogával,de én erre nem figyeltem...csak este láttam a kis lila foltokat a gyereken.Na több sem kelett azonnal elvittem vérvételre..Persze tök jó volt a vérképe..
És akkor mondta a gyerek,hogy a kutya csinálja rá a kék foltokat :D :D
Egyébként ez megvan kisvideón Szilveszter saját iwiwén a kisvideói között...nézzétek meg egyszer ha unatkoztok
Vendég

Fogyókúra:azért vigyázz nehogy olyan legyél mint Szilveszter farsangi jelmeze!!!
Vendég

Sziasztok!!!

Ügye milyen szép idő van!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Remélem mindenki ki tudja élvezi!!

Bárány!!

Azért a csontváztól még baromira messze vagyok!!! :wink: :lol:
És sokkal joban szeretm annál az életem (és a kajám :lol: ), hogy sokáig kínozzam magam :lol: :lol:

Erről az aggódásról, talán Te írtad korábban, hogy a gyerekek is ismernek már és elfogadják! :lol: :lol: Ez van, a bőrödből nem bújhatsz ki, csak valaki mindig kontrolláljon :lol: :lol: :lol: Év vallom, hogy nincs tökéletes ember/anya és ezt a gyerekeink is el tudják fogadni, ha nem akarunk kényszeresen tökéletesnek tünni. Szerintem ők sokkal rugalmasabbak és jobban elfogadnak minket olyannak amilyenek vagyunk, mint talán mi saját magunkat.
De nem a kamaszkorról beszélek :lol: :roll: :roll: , az egy más tészta :roll: :roll: :roll:

Andi!!

Neked is jobbulást, sajnálom, hogy Te is elkaptad!!
Nem is tudom, hogy én hogyhogy nem lettem beteg a három betegem mellett :oops: :oops: De biztos tudta a szervezetem, hogy munkakezdés miatt nem tehetem meg!!! :lol: :lol: :lol:
Akkor elkönyvelhető a penicillin-allergia- vannak más antibiotikumok is.

Éva!!

Hogy vagytok??? Remélem jobban!! Élvezzétek ezt a szép napsütést - ha tudjátok :oops: :oops:

Tünde? Kory??
Remélem ti azért nem írtok, mert szép az idő!!!

ágyöngyi

Mióta a terheséggel vagyok elfoglalva azóta lekattantam valamennyire róluk :D :D
Szerintem élvezik is nagyon :D

Mi délelött csavarogtunk,hogy jó az idő de feltámadt a hideg északi szél :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Már tudok ülni és épp az előbb fújtam tele 4 zsepit. Gyógyulok. Igen Gyöngyi, kaptam antibiotikumot, már hasmenésem is van tőle. Izomlazítót nem tudok használni, mert a bordám alatt mélyen van a húzódás, de melegítem és tegnap egész délután feküldtem.
Szerintem ez nem influenza, mint Andiéknál, csak valami tokokfájós vírus hurutok köhögéssel, csak nekem továbbment a dolog. Most nagy a nyomás rajtam.
Szerinem kistesó-project idén nem lesz :cry: , mert férjem nem akar beledögleni a hajtásba, már így sincs semmire energiája. És akkor a fiúk rá lennének utalva + nekem kiesne a fizetésem, amit ezután vállalkozóként fogok keresni tehát, ha nincs meló - nincs pénz.
Nagyon sajnálom a dolgot, de ezt a döntést úgy lehet csak meghozni, hogy mindketten egyformán akarjuk. Várunk, talán jövőre jobb lesz. :cry: Aztán már késő...

Most is nyomatom a melót, kedden beviszem és akkor dől el a kiszervezésem mikéntje. Nekem van elképzelésem, csak nem tudom a Siófoki főnök mit szól hozzá...
Lejár most vagy jövő héten a táppénzem és kb. 2 hét múlva megkapom a felmondásomat. Aztán még van 1 hónapom és nekem kell bejelenteni magam, vége a biztonságnak.
Szorítsatok, hogy kedd du. jól sikerüljön az egyezkedés.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok! Nekem egy 4 éves kislányom van.Ez a munka vállalás gyerek melett nagyon nehéz.Én idáig önálló voltam,de annyi a kiadás amit állam bácsinak fizetünk hogy keresnem kell fix pénzért dolgozni.És mint tudjuk kisgyerekes anyukák sehova nem kellenek.Egyépként szép kirándulós napunk volt.KI mozdult ki otthonról? :Szilvi
szilvi.szombathely

Üdv Szilvi
Valóban nem kapkodnak a kisgyerekes anyukákért a munkahelyeken :twisted: Ha meg nincs gyereke és fiatal akkor azért nem kapkodnak érte mert valószínű szülni fog...
Ha meg nagy gyerekei vannak,akkor öreg :twisted:
Vendég

Szióka!

Megvagyunk,csak ittvoltak apa barátai,és nem értem rá ide csücsülni.
Tegnap este jöttel haza apáék barátokkal együtt.Jelentem Beni köhög piri picit a torka meg folyik az orra vizes trutyi :evil: . Egész nap nyomattam a homogen9-et,úgy látszik javult valamicskét a dolog. Muszály lesz,mert holnap lesz farsangosdi. De,ha nem javul úgyis megyünk a dokihoz vérvételre (tiszta ideg vagyok már most miatta),akkor megmutatom Benit. Nincs se láz se semmie,de azért mégis,habár már volt ilyen és minig az volt,hogy kapot antit ette és az utolsó napokban lázasodott be tőle ki érti ezt. :shock:

Domcsika is elvolt,jól megijesztett ma. Játszottunk 3ban zotyikültem a két fiú seggét,mondom elfáradtam berakom kicsit az ágyba hasazni.Tetszet is neki elvolt,egyszer csak Beni,hogy nézd anya milyent bukott,nézem tökre frászt kaptam,mert véres volt az ágy meg a pelus amit a szájába tömködött.Gondolhatjátok kapom ki a gyereket nézem turizom a száját arcát,ekkor már remegett a térdem is :shock: ur isten mi a baj,miért véres,erre nagy vigyort levágott akkor láttam meg,hogy a felső fogínye vérzik..uhhhhh mire megnyugodtam,de nem is értettem,hogy mitől :shock: apa pont felébredt,ugye hajnalig számítoztak a haverokkal sokáig aludtak,de hála pont felébredt,mondom neki a szitut erre ő nyugisan,biztos az alsó fogával harapta meg az ínyét.És tényleg :shock: 8) :roll: Csak nekem, a sokktól eszembe sem jutott az alsó fog,csak nézegettem és gondolkodtam,hogy mi a fene lehetett. :roll: :roll:

Hát ennyi volt a napom,röviden. :)

Igen én is már előre félek,hogy mi lesz 3 év múlva, hova vesznek fel dolgozni 2 gyerekkel. :(

Éva
: te sión hol dolgozol-dolgoztál? És mit? Ha szabad kérdeznem. Oké és elárulnád hol laksz. :) 8) Persze csak,ha nem titok. :wink:

Kory:veled mizu?te voltál dokinál?
varga tünde

Sziasztok

Szerencsére mára majdhogynem helyrejöttem...bizti valami 1 napos viri volt :wink:

Ma együtt volt pici családunk (nálunk ez nagy szó)...elmentünk Szegedre (én és a gyerekek még soha nem voltun).megnéztük a Vadasparkot + Mekiztünk.Holnap majd jövök

Ja, és Szilvi.!!!! Üdv.közöttünk.Gyere ám gyakran :) Ovis a leányzód? Mi a neve?

Tündi.hátha nem lesz beteg Beni...majd drukkolok.Nem semmi a véres story... :wink:

Jó éjszakát.

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Zsolit már ok?

Üdv Szilvi!

Tündi! Regionális vizescégnél vagyok (voltam?), Siófoki központtal. Amúgy Pécsen élek és dolgozom.

Ez még semmi. Az új egészségügyi reform részeként a táppénz kifizetését a magánbiztosítók nem veszik át (miért is? az nem hoz hasznot csak kifizetés), így az is ráterhelődik a munkáltatóra. Eredmény: beteg vagy? Ki vagy rúgva! Így is 15 munkanapot eddig ők fizettek, de most már mindent nekik kell. Az egyéni vállalkozó, ha véletlenül megbetegszik, akkor éhen is halhat. Megoldás: kössön biztosítást a munkáltató táppénzre. Még egy bőrt lehúzni róla.
1 - fizeti a tb-t
2 - fizeti a táppénzre való biztosítást
3 - tuti, hogy a biztosítás nem fedezi a táppénzt és még kell fizetnie a betg alkalmazottnak
Eredmény: kisvállalkozások teljes csődje, nem tudom hány hajléktalan és kétségbeesésében öngyilkos ember lesz.

Ezek után kisgyerekeseknek csak az államigazgatás jöhet szóba, de oda nem lehet bejutni...

Bocs a politizálásért, remélem érthető volt, de felháborít!

Amúgy Norbi bronchitises és torokgyulás, újabb antibiotikum.

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano sajnos én mielött munkanélküli lettem 3 olyan helyen is dolgoztam ahol ha beteg voltál azonnak kirugtak!!!!
Akkor is ha a gyerek volt beteg!!!! :twisted:
Sőt kisgyerekest igyekeztek föl sem venni!!!!
Eü reform nélkül sem.
Az utolsó munkahelyemen nem egyből rugták ki aki beteg merészelt lenni hanem ellehetetlenítették az életét,levonták a pótlékait,elvették az ebédjegyét!!!(ilyen auchanos jegy volt)

És én is bocsi a politizálásért :oops:

Betegeknek jobbulást !!!Tavaszt akarok!!!
Vendég

hát a melo témához nemtudok hozzászolni mivel én csak diákként dolgoztam a tescoba de az egy car volt ugy bántak velünk mint a rabszolgákkal volt hogy 16 órát is le kellett nyomni pedig elvileg az tilos
Vendég

Egyszóval szar a helyzet, és nem valószínű, hogy jobb lesz.

Bárány, főállású anya leszel?

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano:sajnos nagyon hamar el kell mennem dolgozni mert az alanyi 25 ezer gyessel nem sokáig bírjuk :(
Szilveszterrel 5 hónapot tudtam maradni azután elmentem éjszakánként 12 órázni...
Most sem hiszem,hogy sokat maradok,mert a férjem pénzéből csak vegetálunk.
Szerettük volna megvárni amíg stabil munkahelyről mehetek gyesre de közben adódott ez a számitógépes suli amit a munkanélüli álltal végeztem(most lett vége).
Azt gondoltam,hogy kb 6-8 hónapot fogunk próbálkozni,de ehelyett 2 hetet próbálkoztunk(szerencsére),így viszont nem mentem el elötte dolgozni.
De nem érdekel csak és kizárolag a gyerek(gyerekek).
Pénz le van szarva!!!!!
Vendég

Amúgy sem nagyon lehetnék főállású anya mert ahoz a kicsinek be kell tölteni a 3 évet,a nagy viszont addigra 16 lesz(lassan nagykorú
)
Vendég

http://freevlog.hu/video/10926.html
sikerült felküzdenem egy videot kislányomrol amint hintázik :D
Vendég

csokinyufff:megnéztem a videót. :) hogy rugozik benne,talán még menne is ha tudna. :)

Szóval csajok a véreredmény,hogy vashiányos a drágám. így cseppek aztán egy hónap múlva kontrol. De lehet azt már nem itt végzik,ha közben átcucolunk sióra.

Többike?
varga tünde

Tünde!!!

Vashiányos?? És mi ebben a meglepő???? Tisztán anyatejes baba, akinél kb a szülés után 3-4 hónap körül elfogy az a raktás, amit a magzati életben szerzett. Ezért is szokták 4-6 hónapos kor körül elkezdeni a zöldségeket, hogy a vashiányt csökkentse. Az anyatejben is kevés a vas, mert a szoptató nő is vashiányos!!
Szóval nehogy azt hib, hogy valami nagy gáz van, minden ennyi idős gyerek vashiányos, csak nem vizsgálják és nincs róla papírja :lol: :lol: :lol: Ne aggódj, ez élettani dolog, nincs benne semmi kóros!!!

ágyöngyi

Gyöngyi ezt én is halottam..
Szilveszter is határeset volt vas szempontjából ...nálunk ugyan nem nézik de akkor is megszurattam valamiért.. :oops:
Vendég

Talán pont ezért csinálják itt ezt a vérvételi dolgot :?: :roll:

Na mindegy kapjuk a cseppeket,úgyis lassan már eljön a kaják ideje,akkor majd összeszedi magát vasügyileg. :)
Annak is örülök,hogy megnézette a doki azt is nincs-e valami gyulladása.A hőemelkedés miatt,de én már tudom,hogy a sok játék miatt meg a meleg takarók is belejátszotta az emelkedésbe.na mindegy a lényeg,hogy ez is rendben van. :)
Holnap megint nem lesz apa 3ban leszünk a két fiú meg én.Benci meg már ma kiakasztott annyira eleven,köhögni köhög még,de már nem folyik az orra.És teljesen kipihent mi lesz velem holnap,meg fog őriteni. 8)

Bárány:te hogyvagy? :)
varga tünde

Sziasztok!

Gyöngyi szemölcsre ajánlották egy topicban a Thuja 9,15, 30 ch-t folyamatosan emelve az erősséget. A kencék eddig nem hoztak eredményt, de már azt is tudom, hogy nyárig nincs vész - max. külön fürdenek, ami elég nagy tortúra.
Mit gondolsz?

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano az golyó?
Vendég

Szép napsütéses napot mindenkinek!

Éva: én ezt találtam a homeos könyvemben:

Ezt a homeópátiás egyszer egyben:

ANTIMONIUM CRUDUM 9CH 2*5 golyó naponta, ez kemény,szaruval fedett szemölcsre.

NITRICUM ACIDUM 9CH 2*5golyó naponta,vérző,fájdalmas berepedésekkel tarkított,kemény szemölcsre.

CALCAREA CARBONICA 9CH 2*5,kerek különálló,kemény szemölcsre.

THUJA 15CH 10 golyó hetenként,a fentiek mellé kiegészítésként.A kezelés legtöbbször hosszadalmas,heteket,hónapokat vehet igénybe.

Ezt meg a gyerekgyógyászatban találtam róla:

THUJA 9CH napi 1*5golyó szisztematikusan,hosszú időn keresztül kell adni.

ANTIMONIUM CRUDUM 5CH napi 2*5golyó talpon levő kemény,túlszarusodott,akár csoportos szmeölcsre.

CAUSTICUM 5-9CH napi 1-2*5golyó vaskos szemölcs az arcon vagy a körmök alatt.Futó szemölcsök kezelésésre.

Ezeket olvastam.Nekem is volt anno szemölcsöm a bőrgyógyász felírt egy ecsetelőt,azzal tudtam eltüntetni.

Mi megvagyunk.Beni égető,és csak ketten leszünk ma meg holnap. Egyszerűen értetlen,pedig még elviekben nem gyógyult meg mert köhög még.
Domi meg végig aludta az éjszakát.. :) ÉSSS ma vettem észre,hogy valószinüleg azért,mert áttört egy fogacska.. Amint felébred újra megsasolom. :)
varga tünde

Szép napsütéses napot mindenkinek!

Éva: én ezt találtam a homeos könyvemben:

Ezt a homeópátiás egyszer egyben:

ANTIMONIUM CRUDUM 9CH 2*5 golyó naponta, ez kemény,szaruval fedett szemölcsre.

NITRICUM ACIDUM 9CH 2*5golyó naponta,vérző,fájdalmas berepedésekkel tarkított,kemény szemölcsre.

CALCAREA CARBONICA 9CH 2*5,kerek különálló,kemény szemölcsre.

THUJA 15CH 10 golyó hetenként,a fentiek mellé kiegészítésként.A kezelés legtöbbször hosszadalmas,heteket,hónapokat vehet igénybe.

Ezt meg a gyerekgyógyászatban találtam róla:

THUJA 9CH napi 1*5golyó szisztematikusan,hosszú időn keresztül kell adni.

ANTIMONIUM CRUDUM 5CH napi 2*5golyó talpon levő kemény,túlszarusodott,akár csoportos szmeölcsre.

CAUSTICUM 5-9CH napi 1-2*5golyó vaskos szemölcs az arcon vagy a körmök alatt.Futó szemölcsök kezelésésre.

Ezeket olvastam.Nekem is volt anno szemölcsöm a bőrgyógyász felírt egy ecsetelőt,azzal tudtam eltüntetni.

Mi megvagyunk.Beni égető,és csak ketten leszünk ma meg holnap. Egyszerűen értetlen,pedig még elviekben nem gyógyult meg mert köhög még.
Domi meg végig aludta az éjszakát.. :) ÉSSS ma vettem észre,hogy valószinüleg azért,mert áttört egy fogacska.. Amint felébred újra megsasolom. :)
varga tünde

Tündi köszi az infót!!
Nálunk nincs nap :( Ködös borus nyálkás hideg :(
Vendég

Sziasztok!

Köszi az infót Tündi! Én is könyvben utánanéztem, de ezt a CAUSTICUM 5-9CH-t nem hallottam a neten sem pedig lehet, hogy futó szemölcsre ez lenne a jó.
Jó lenne, Bea segítsége most. De szegényt mindig csak ilyenekkel zaklattuk.
Bárány, Te is elkezded kúrálni Zsoltit?
Nemünk is írt fel a bőrgyógyász kenőcsöt 1160 Ft-ért 2 g-ot. A fél tubust tegnap már felcsavartam, nem tudom ez meddig lesz elég.
A vizsgálat kb. 2 méterről egy pillantással történt.... Meg sem nézte mennyi van és merrefelé, de azt mondta, hogy valszeg ki kell szedni majd, és vízben terjed.
Olvastam, hogy lehet ez valami lelki trauma hatása is. Amióta élesben készülünk az ovira, azóta van. Persze a pisibecsöpögést azóta jobban számonkérjük. Amúgy ezzel most jól haladunk, mapi 1 csepp.... kopp-kopp.

Mindenesetre most jutalmat tűztünk ki neki, hagy ha 1 hétig nincs pisis bugyi, akkor a játékboltban azt választ magának, amit akar( ezt a báttya is megkapta anno).
Úgy érzem hosszú a határidő és kezd érdektelenné válni. Talán pénteken megkapja és akkor elvétellel lehet fenyegetőzni. Ezt meghallotta egy barátnőm és jól nekemesett, hogy ilyen dolgokat csak szépen ki kell várni és nem szabad zsarolni a gyereket. Náluk majdnem 5 éves korig volt éjjel pelus (egyke).

Ti szoktatok zsarolni? Én igen. "Ha nem eszed meg nem megyünk ide vagy oda", stb.. Szerintem ettől nem lesznek lelki betegek és lagalább valahogy célt érek. A kérlek szépen szinte mindig kevés. És a gyerek visszaél, ha a kisujjadat nyújtod, az egész karod kell.
Ismerős?

A tesómék tegnap hazavitték a babájukat, de nagyon gyengén adják elő. Anyám megy át rendezni a helyzetet és megmondja, mit hogyan csináljanak. Szoptatás: ágyon törökülésben, gyerek fejét a cici alá tartva... Gyöngyi?
Mellesleg sógornőm 4 gyereket látott a születésétől fogva, mert az ő testvérének is van 2. És látott engem nem egyszer szoptatni is. De valahogy nem öleli át azt a gyereket. Nem feketeti a karjába. Nincsenek anyai ösztönei? Tragédia...

Na most már eldugulok.

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano:
Nekem Szilveszterem van nem Zsoltim :D
De szeretnék ezekkel a nyavajás szemölcsökkel kezdeni valamit.
Bőrgyogyihoz még beutalót sem kaptunk amikor muattam a körzetinek :twisted:
De asszem tavasszal elviszem..bár a körzeti szerint úgy is csak leszedni lehet.Hát remélem azért van más megoldás.
Átmeneti javulás szokott lenni nála attól hogy fürdés után frotírtörölközővel megdörzsöli magának.

Zsarolás:én szoktam :oops: De célra nem vezet,az én gyerekeim ennél keményebb fából vannak faragva...ha valamit nem akarnak akkor semmivel nem lehet őket eltántorítani...még pofonnal sem.

Anyai ösztön:tuti hogy van a tesódnak..
még fél a babától szerintem,idő kérdése és belejön
Vendég

Tünde!!

Átaludt éjszaka - már megint?? :lol: :lol: :lol: És fogacska!!! Huha!! :lol: :lol:

Éva!

homeoban nem vagyok nagyon jártas - sajnos!! De a Bea mindig azt szokta mondani, hogy jobb szakember tanácsát kérni, mert egyénreszabottan kell a szert kiválasztani :oops: :oops: Úgyhogy : passz!! :oops: :oops:
Sogórnődben nincs anyai ösztön? Sajnos én is láttam már ilyet, azt is meg kellett tanítani (többszöri látogatással) , hogy hogyan kell a karjában tartani a babát. A többiről nem is beszélve!!! Vannak ilyen anyák, bármily meglepő. Ez nem mindenkinek jön ösztönből - sajnos annyira túl vagyunk "okosítva", hogy sokszor elveszik az igazi feladatunk : az anyaság. De ők is megtaníthatók mindenre, amíg ki nem alakul bennük tökéletesen ez az ösztön. Jó anyák ők is, csak ........
Segíts neki, ha hagyja!! Neked már van tapasztalatod, hátha hallgat rád. Lehet törökülésben is szoptatni, csak kiba....tt fárasztó és nagyon hamar fog fájni a háta - de ez jó ürügy a szoptatás elhagyására :oops: :oops: :oops: Ha akarja a segítséget, akkor hallgatni fog rád, ha nem, akkor a fejed tetjére is állhatsz sajna!! :oops: :oops: Ez tényleg szörnyű, ahogy látjuk,hogy családtagunk vagy barátunk bénázik és nem is hagyja hogy segítsünk. én ezt a békát nagyon nehezen nyeltem le - de muszáj. :cry: :cry:

Zsarolás?? Én nem így hívom : kompromisszum - szebben hangzik :lol: :lol: :lol: De a lényeg ugyanaz!!! Naná, hogy szoktam vele élni!! Így elhitetem a gyerekkel, hogy ő dönt, és ő is így érzi, nem úgy, hogy ráerőszakoltam az akaratomat (pedig ez történik :oops: :lol: )

Valóban elfogadható 5 éves korig az éjszakai pellus. Csak kérdés, hogy ez a szülő kényelmét szolgálja, vagy tényleg szüksége van rá a gyereknek. Amiről Te beszélsz Éva, szerintem az csak a figyelemetlenség - nem?? Azt meg egy ilyen "kisráhatással" úgymond ösztönzéssel lehet segíteni. Semmi kivetnivalót nem találok benne, mindenki él ezzel a lehetőséggel szerintem. :lol: :lol: :lol:
Ha úgy érzed, hogy a fiad már elég érett rá, hogy ne csináljon ilyet, akkor ösztönözni kell.Persze a szobatisztasághoz érettség kell, de az már meg van neki!!! Csak..... rosszul alkalmazza?! Ki kell próbálni a "zsarolás "ezen módját és vagy bejön vagy nem. Ha nem akkor más eszközökhöz kell nyúlni. Ennyi.
Nálunk a Mariettánál volt a kakival az a bizonyos nehézség, amit már többször említettem - na nála ezügyben nem jött be semmilyen zsarolási forma. Meg kellett várnom türelemmel, hogy eljöjjön az az idő, amikorra megérett rá. De ez minden gyereknél máshogy van és az anyák tudják is ezt, nem?
Sárát mindig a cicivel zsaroltam :oops: :wink: , Na jó nem mindig, csak 2 éves kora után :lol: :lol: :lol: Ha nem segítesz öszepakolni a Mariettának nincs este cici!!! Egy ideig bejött, de ügye pont ebből kifolyólag már nem cicizik - mivel zsaroljam!??? :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!

Bocs a tévedésért, Szilveszter miatt. Bőrgyógyászhoz nem kellett beutaló. Most kence, de dokinéni mondta, hogy van valami vírus "elleni" ellenállást javító gyógyszer - 3 hét múlva meglátjuk.
Amiket olvastam, a vége sokszor kanalazás vagy fagyasztás, de a lézer nem ajánlott.

Martin fültubusát látom már a fülében, kezd kilökődni, nemsokára kontroll, majd meglátjuk....

Norbi pisilési gondjai teljesen elmúltak kopp-kopp. Holnap megyünk játékboltba.

Azért nem tudok segíteni sógornőmnek, mert nem megyok oda még 1-2 hónapig. Még nem láttuk a babát sem, de ma kiderült, hogy amit ő szoptatásnak hisz, az csak cumizás. És tanácsomra kiszúrták nagyobbra a cumi lyukát, így lenyomott 60 ml tápszert. Végre evett eleget. Anyatej mitől lesz több? Csak 20-30 ml-ek vanank, és feji, de nem jön, iszik is eleget. :?

Pusszancs!

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano itt kell beutaló a börgyogyihoz...de csak gyerekeknek.
Csak ilyen hülye influenzás időben nincs kedvem ezért bemenni a körzetihez.
(csak ha muszály)Igy is takonykórós vagyok 2 napja torpkfájással hidegrázással fűszeretve :twisted:
De ha tényleg lenne valami kence annak jobban örülnék mint egyből valami drasztikus beavatkozásnak.

Sógornőd,lehet hogy ilyen...nem mindenkinek van teje..kicsit túl van ez a kérdés lihegve,szerintem ne legyen lelkiismeretfudalása,tegyen meg mindent igyon egyen fejjen,de ha nem megy akkor sincs katasztrófa.Nem ő lesz az első de még csak nem is a második :wink:
Vendég

Amúgy ismerős a 30 ml.Én is annyit tudtam kiszenvedni :twisted:
De amikor kiserkent a vérem akkor azt mondtam ezért a 4-5 kortyért szenvedjen aki akar...
Vendég

Jobbulást bárány!
Nálunk nincs is gyerekbőrgyógyászat. Recept nélkül is kapható Egiferon gélt kaptunk (diagnózis: molluscum contagiosum). Herpesz és szemölcs kezelésésre való ráírva napi 5 használat van, de dokinéni napi 1-et mondott. De mindössze 2 gramm, tehát a testszerte megjelent szemlcsökre pikk-pakk el fog fogyni.

Nekem ez a szopós dolog hihetetlen, mert nekem ment. Persze én is pár napig fejtem és cumisüvegeztünk, mert Martin 1 órán át szopott és teljesen felázott a mellem. Már azt hittem, hogy megőrülök a fájdalomtól. Utána fél órát engedtem csak és nem volt gond.
Norbi pedig mit egy nagy teljesítményű porszívó 10 perc alatt végzett, pedig ő sem volt díjbírkózó, csak 2700 g.
Sogornőm mellei sem lehetnek felkészülve még a szopira, hiszen még mindig 2 hét múlva kellene szülnie.
Nem a koraszülötteknél van ez a 10-20 ml-es probléma + aluszékony baba?

Jó hétvégét mindenkinek!

Éva

KépKépKép
agmano

Bárány!

.... Lappangási ideje 2-7 hét. Bizonyos bőrproblémák hajlamosíthatnak kialakulására (pl. atópiás ekzema), gyulladáscsökkentő krémek használata stb., ilyen esetben igen nagy számú elváltozás is kialakulhat.

Kezelésében legegyszerűbb módszer a fagyasztás, vagy helyi érzéstelenítő krém használata utáni eszközzel (ún. Volkmann kanál) történő eltávolítás. Klinikánkon ez utóbbi eljárást alkalmazzuk. Ezzel teljesen fájdalommentesen, hegesedés és egyéb maradandó nyom nélkül távolíthatjuk el vírusos elváltozásokat. Egyéb eljárás, mint pl. ecsetelők használata rendkívül nehézkes, bizonyos bőrterületeken nem is alkalmazható, ráadásul igen gyakran hatástalan is marad. Lézeres eltávolítás többnyire ritkán ajánlható (érthető okokból inkább csak felnőttek esetében), bár Bőrgyógyászati Lézerközpontunk rendelkezik azon sebészi lézerberendezéssel is (Erbium-YAG lézer), mellyel biztonsággal, és biztosan nyom nélkül oldható meg a feladat.

Az eltávolítás után - tekintettel arra, hogy vírusfertőzésről van szó - újabb göbcsék keletkezhetnek még (már fertőzött sejtek lehetnek a bőrben, ahol látható elváltozás nincs még), emiatt esetenként több alkalommal (általában néhány hónapos időközönként) válhat szükségessé a beavatkozás. Vagyis az eltávolított csomócskák nem térnek vissza, de újabbak még akkor „előbújhatnak”, ha a beteg újabb fertőzésen nem esett át. ...

Mi használtunk patikai testápolót, lehet, hogy az okozta?

KépKépKép
agmano

Enyimek nem voltak kora babák 40 és 42 hétre születtek 3750és 4115gr-al :D Úgyhogy nem tudok ehez hozzászólni... :?
De az is lehet,hogy kell még egy kis idő a sógornődnek és belejön.
Lehet,hogy a korházban sokat stresszelte magát,az sem tesz túl jót!

Szemölcs:akkor mégis csak az eltávolítás marad???Mondjuk Szilvinek nem volt semmi olyan előzménye amiket írtál úgyhogy lövésem sincs honnan ez a szemölcs,de azt tudom,hogy az álla alól 5-6 bd átment a mellkasára...
Mi testápolót nem szoktunk nagyon használni,de nagyon sokat jártunk strandra...nem lehet,hogy attól van???
Vendég

Sziasztok!!

Éva!!

Ha valaki szült, akkor a mellei is fel vannak készülve a szoptatásra!!
És a szoptatásnak nem szabad fájnia, ha igen, az azt jelenti, hogy a baba rosszul szopik -rosszul lett mellre téve. Ezt meg kell tanulni és meg kell tanítani a babának is.
De ahogy leírtad, hogy milyen pózban szoptat a sogórnőd, nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy jól teszi mellre, hiszen ha elfárad a keze, akkor nem tudja már tartani, szegény kicsi meg csak lóg a cicin és persze hogy húzza és fáj. És mindemellet még szívni sem tudja, ezért kevés a mennyiség!!
Tartok tőle, ha bejött a képbe a cumisüveg , pláne nagyobb lyukkal, akkor nem is fog szopizni a baba, mert sem ő sem az anyukája nem fogja akarni.
Teje csak akkor lehet több ha szoptat, a fejéssel nem lesz több (hiszen legjobb fejőgép a gyerek) hacsak nem a kórházi ipari fejőgépet használja. Így csak még több rossz élménye fűzödik majd a szoptatáshoz . Fejni nem leányálom.
Ha aluszékonyság miatt nem szopik, akkor bealudna a cumisüvegen is.
Hát igen, az az a szitu, amikor ott kellene lenni egy segítségnek melette.

Nekem is 1-2 órákat vol a Marietta cicin, hogy hallgasson!! :oops: :oops: , de soha nem fájt a mellem!! Mert jó volt a szopási technikája. Valószínű, hogy Martinnál is ez volt az elején a gond, aztán megtanulta, Norbinál meg már rutinból ment neked is minden :lol: :lol: :lol: :lol:

Miért gondolod, hogy a patikai testápolótól lehet??? Az nem gyulladáscsökkentő krém!!! Vírus!!!

Bárány!!

Jobbulást neked, remélem semmi komoly!!! Tudod!!Lázat csillapítsd!!! Torokfertőtlenítő és pihi-puha ágyacska!!! :lol: :lol:

ágyöngyi

Gyöngyi köszi lázam nincs egyenlőre (kop-kop)!!!
De remélem a sok vitamin segít,hogy felülkerekedjek!!
Sajna elkaptam...hát igen fiatal felnőttek :D :D :D :D :D

Amúgy nálunk a koriban az oldalt fekve szoptatást szorgalmazták a nővérkék...szerintem egy átlagos nönek az nagyon kényelmes lehet...
De aki pattanás méretű melekkel rendelkezik azoknak nem jó..akkor marad a kényelmetlen ülés..
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?