Tünde!!
Átaludt éjszaka - már megint??
És fogacska!!! Huha!!
Éva!
homeoban nem vagyok nagyon jártas - sajnos!! De a Bea mindig azt szokta mondani, hogy jobb szakember tanácsát kérni, mert egyénreszabottan kell a szert kiválasztani
Úgyhogy : passz!!
Sogórnődben nincs anyai ösztön? Sajnos én is láttam már ilyet, azt is meg kellett tanítani (többszöri látogatással) , hogy hogyan kell a karjában tartani a babát. A többiről nem is beszélve!!! Vannak ilyen anyák, bármily meglepő. Ez nem mindenkinek jön ösztönből - sajnos annyira túl vagyunk "okosítva", hogy sokszor elveszik az igazi feladatunk : az anyaság. De ők is megtaníthatók mindenre, amíg ki nem alakul bennük tökéletesen ez az ösztön. Jó anyák ők is, csak ........
Segíts neki, ha hagyja!! Neked már van tapasztalatod, hátha hallgat rád. Lehet törökülésben is szoptatni, csak kiba....tt fárasztó és nagyon hamar fog fájni a háta - de ez jó ürügy a szoptatás elhagyására
Ha akarja a segítséget, akkor hallgatni fog rád, ha nem, akkor a fejed tetjére is állhatsz sajna!!
Ez tényleg szörnyű, ahogy látjuk,hogy családtagunk vagy barátunk bénázik és nem is hagyja hogy segítsünk. én ezt a békát nagyon nehezen nyeltem le - de muszáj.
Zsarolás?? Én nem így hívom : kompromisszum - szebben hangzik
De a lényeg ugyanaz!!! Naná, hogy szoktam vele élni!! Így elhitetem a gyerekkel, hogy ő dönt, és ő is így érzi, nem úgy, hogy ráerőszakoltam az akaratomat (pedig ez történik
)
Valóban elfogadható 5 éves korig az éjszakai pellus. Csak kérdés, hogy ez a szülő kényelmét szolgálja, vagy tényleg szüksége van rá a gyereknek. Amiről Te beszélsz Éva, szerintem az csak a figyelemetlenség - nem?? Azt meg egy ilyen "kisráhatással" úgymond ösztönzéssel lehet segíteni. Semmi kivetnivalót nem találok benne, mindenki él ezzel a lehetőséggel szerintem.
Ha úgy érzed, hogy a fiad már elég érett rá, hogy ne csináljon ilyet, akkor ösztönözni kell.Persze a szobatisztasághoz érettség kell, de az már meg van neki!!! Csak..... rosszul alkalmazza?! Ki kell próbálni a "zsarolás "ezen módját és vagy bejön vagy nem. Ha nem akkor más eszközökhöz kell nyúlni. Ennyi.
Nálunk a Mariettánál volt a kakival az a bizonyos nehézség, amit már többször említettem - na nála ezügyben nem jött be semmilyen zsarolási forma. Meg kellett várnom türelemmel, hogy eljöjjön az az idő, amikorra megérett rá. De ez minden gyereknél máshogy van és az anyák tudják is ezt, nem?
Sárát mindig a cicivel zsaroltam
, Na jó nem mindig, csak 2 éves kora után
Ha nem segítesz öszepakolni a Mariettának nincs este cici!!! Egy ideig bejött, de ügye pont ebből kifolyólag már nem cicizik - mivel zsaroljam!???