Sziasztok!
Edith, remelem is, hogy ez az evessel valo kinlodas atmeneti allapot. Azt mondta az egyik baratnom, hogy naluk mindig akkor volt ilyen, amikor jott a lanya foga. Amikor nem volt kibujoban egy sem, akkor joizuen evett, ahogy kezdett egy ujabb fogacska kibujni, nem akart enni es nagyon valogatos volt. Lehet, hogy Lollinal is ez van. Persze, sajnos az is lehetseges, hogy olyan valogatos gyerek lesz, mint en voltam. Nekem voltak kulonbozo idoszakaim. Egy idoben csak rizst voltam hajlando enni, akkor volt egy idoszak, amikor csak rantott hust, volt amikor csak krumplipuret, na meg arra is emlekszem, amikor telente sielni jartunk Szlovakiaba es ott 1 heten keresztul csak a lekvaros palacsintat es az oszibarackbefottot ettem meg. Szegeny anyukamek!
Bogyo, nem hiszem, hogy gond lenne a gyomraval, mert csak attol hany, ami nem izlik neki. Sajnos sok ilyen van, ezert hany sokszor. Persze nem nagy mennyisegeket bukik vissza, ugyhogy nem aggodom emiatt. A sutotokos csirket ketpofara zabalja, siman bevag belole 200g-ot. A gyumolccsel sincs gond meg a tejpeppel, csak az egyeb zoldseggel gyulik meg a bajunk. Csak az aggaszt, hogy nem eszik semmilyen zold zoldseget es pont azokban van sok vas. A majat szerencsere megeszik (ezt is sutotokkel
), de majat csak 1 heten lehet adni. Holnap ismet probalkozom ujabb kajaval, mangos-rizses csirket fogok fozni neki. Arra gondoltam, hogy azt hatha megeszi, mivel a mangot szereti. Persze az is elkepzelheto, hogy mar megint mi ehetjuk meg a trutyit apaval.
Koszi az ajanlatod, nagyon aranyos vagy, de most meg egy-ket ujabb kajaval megprobalkozunk, aztan ha nem megy, talaltam egy magyar teherszallitot, aki Irorszagbol indulva Anglian keresztul szallit Magyarorszagra es vissza haztol hazig. Ami meg a lenyeg, hogy olcsobb, mintha postan adnank fel. Szoval, ha ugy dont a kisasszony, hogy anya semmit sem foz jol, akkor anyukam ezen a teherszalliton keresztul kuld majd a kis finnyasnak Kecskemeti Bebieteleket.
Szirwen, megnyugtattal, hogy nem mi vagyunk az egyeduliek a finnyaskodasban. Tegnap vacsorakor a tejpepebe csempesztem zoldseget es ugyan nem habzsolta, de azert megette.
Kepzeljetek, valahol olvastam, hogy Amerikaban teljesen maskepp csinaljak a hozzataplalast, mint Magyarorszagon! Ok nem gyomolcsot adnak eloszor, hanem zoldsegeket. Azt mondjak, hogyha gyumolcsot adnanak eloszor, akkor utana nem eszik a babak a zoldsegeket, mert azok nem olyan edesek. A zoldsegek kozul is a zoldekkel kezdik, mert azok izetlenebbek, mint a narancssargak. Mondjuk ezt azert nem teljesen ertem, mert az anyatej vagy a tapszer utan marha nagy ugras egy izetlen zoldseg. Na, meg pont a zold szinuek megterhelobbek a gyomornak es a beleknek.
Ma delben voltunk zenebolcsiben es elotte fel 11-kor jott volna a vedono valami tesztet csinalni. Megszurta volna Lolli sarkat es par csepp verbol neznek valami betegsegeket. Fel orat kesett a csaj, addigra Lolli pont jo melyen aludt. Itthon volt a ferjem is, ugyhogy o szepen megkerte a vedonot, hogy ezt most felejtsuk el, mert nem fogjuk 15 perc alvas utan felebreszteni Lollit. Meg jo, hogy itthon volt es o tudott beszelni a vedonovel, mert en biztosan nem tudtam volna szepen megkerni. Eleve tok varatlanul hivott fel minket a napokban, hogy jon. A ferjem vette fel a telefont es hiaba mondta neki, hogy a csutortok nem jo, csak eroskodott, hogy o akkor jon. Hat, igy jart. Vegul mi jol jartunk, mert a multkor meg le kellett mondanunk a vizsgalaltot, amit 7-9 hos babaknal vegeznek (csak valami fejlodes ellenorzes), mivel szakadt az eso es gyalog 20 perc innen a korzeti orvosi rendelo. Igy most februar elsejen jon es a kettot egyutt ejti meg, nem kell kulon elmennunk a vizsgalatra a rendelobe.
Ja, meg Edithnek akartam irni, hogy a szopival probalj meg 1 honapig kitartani, azt mondjak, hogy az elso 6 het a legfontosabb! Persze, ha nem megy, nagyon fajdalmas, akkor ne kinozd magad! Az is valami, ha mar 2-3 hetig szoptattad.
Na, megyek megint megpakolom a mosogepet. Ugy erzem, mintha mosodaban dolgoznek. Kegyetlen, hogy nekunk mennyi szennyesunk van!
Puszi mindenkinek:
Olive es Lolli