Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edith!

Aranyosak vagytok a picivel!
Regina is egy nyomásra kinn volt, de sajna nálunk ez inkább az Ő érdeme mert elég pici volt!
Nem próbáltál bimbóvédővel szoptatni?
Nálunk sokfélét lehet kapni, de nekem az Avent vált be, és úgy tudom, hogy azt nálatok is lehet kapni. Szerintem próbáld meg.

Nóri!

Az álomcsapda az indián mitologiában szerepel, az a célja, hogy a rossz álmot elűzze. Kör alakú, a kör belsejére madzagokat kötöztek, úgy hogy egy kisebb kör azért maradjon. Tollakkal, gyöngyökkel, szép kavicsokkal díszitették.
Abban a filmben, úgy emlékszem, hogy a beteg kisfiu készített álomcsapdákat, de azok hiper-szuper jók voltak. Én csak a legegyszerübbet tudom, de a célnak megfelel.

Olive!

Sajna még nem tudtunk új tűzhelyet venni, és a közeljővőben nem is fogunk tudni venni. Kellet a Reginek új ágyat venni, mert szerintem azért nem alszik éjszakánként, mert kicsi neki az ágy, és mindig beveri magát a rácsokban. Ráadásul a kocsink is tönkrement, azt is kell vinni megcsinálni, úgyhogy amit a
tűzhelyre tettem félre pénzt, azt most elviszi a kocsi javíttatása.

szirwen1

Jó reggelt, Lányok!

Edit!
Olvastam a privit!!! :wink:
Jól látom, hogy az utolsó előtti képen Boróka mosolyog Rád????
Nagyon aranyos Kriszta, annyira kifejező az arca!!! :lol:

Elin
Meggyógyult Lilcsi, eltudtad kezdeni a melót???

Az Áki osztályfőnökével tele van a hócipőm! :twisted: Nem tudom, írtam e, hogy üzent multhéten Ákival, hogy ha folyik az orra, ne küldjem iskolába, Szerdától, itthon is tartottam, és mivel a többiek csütörtökön megírták magyarból a félévi felmérőt, ezért Ákinak tegnap külön kellett megírnia, és mikor ebédidő alatt!!!! :twisted:
Csóri gyerek nem kapott ebédet, pedig a kedvenc kajája volt, tejbegríz!!!! De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy reggel 9-től, délután fél 4 ig étlen volt a gyerek! :twisted: :evil: :evil: Nem tudom mit csináljak, hogy írjak e a tanárnak pár "kedves" mondatot? :roll:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Sziasztok!

Sajnálom, de még nem tudok visszakapcsolódni. Amikor van egy kis időm, inkább pihenek. Úgyis elég nehezen jön össze, ha meg sikerül, mire elaludnék, tutti, hoyg valaki telefonon keres. :evil:

Na, biztos már unjátok, hogy csak magunkról írok, de szóljatok, ha így van. :oops:
Van jó hírem, ugyanis úgy néz ki, mégiscsak elég a tejcsi. :) A rossz hír viszont az, hogy nem szopizva eszik Boróka, hanem üvegből kapja a lefejt tejet. Minden etetéshez lefejek kb. 70-110 ml-t. Sajna, annyira kisebesedtek a bimbóim (most már az is, amelyikkel nem volt baj eddig), hoyg képtelen vagyok szoptatni. Már kínoztam eleget magamat (fizikailag is, lelkileg is) de egyszerűen nem bírom. Persze, enyhül a fájdalom mire belejön a szopiba, de az a két perc az elején, az maga a pokol. Tudom, azt mondják, hogy így is szoptatni kell, de ÉN képtelen vagyok így rá. Többen írtátok a bimbóvédőt, már elejétől fogva próbáltam, de nem ment azzal sem. Állítólag nem is jó, mert a bimbót és környékét túl kevés inger éri, a sebes bimbóra meg pláne nem ajánlatos, mert úgyis fáj. Aztán fene tudja, tény, hogy nekem nem ment vele, pedig próbáltam, sőt, jó drága is volt.

Nem tudom, szerintem helyesen volt a cicin Boróka, mert mindig az udvar egy részét is bekapta, és sosem volt fájdalmas, amikor szívott, csak az lehetett a baj, hoyg eleinte csak az egyik cicit szívta, aztán amikor megtanulta a másikat is szopizni, akkor az előző nem kellett neki, így szépen sorra kisebesítette őket. :(
Még nem gondolom, hogy vége a szopinak, de őszintén, nem hinném, hogy miután pár napig csak üvegből kapja a tejcsit, még visszaszokna a szopira. Mindegy. Illetve, dehogy mindegy, de ez van. Valamit biztos rosszul csináltam, de hogy mit, azt nem tudhatom. Itt nem létezik olyasmi, hoyg szopis tanácsadó, védőnő sincs, a családorvos effektív segítséget nem tud nyújtani. Egyedül a csecsemős nővérek amit tudtak segíteni még a kórházban (és kaptam is segítséget), de azok ott vannak. :roll:

Na, eleget panaszkodtam. :)
Amúgy jól vagyunk, (én fáradtan, de ez már természetes :wink: ) tanuljuk az életet négyesben. István még egész héten itthon van, a húgom pedig sokat segít, ő főz, tereget, ilyesmik. István takarít. Kriszta pedig imádja a tesókáját, állandóan nézi, figyeli, szól, ha sír :wink: , odajön, puszilgatja, simogatja a kezét, szóval nagyon drága. :D . Én pedig gyönyörködöm bennük és boldog vagyok, hoyg két ilyen gyönyörű gyerekem van. :) A nehézségeken pedig remélem, túljutunk valahogy. :)
Ami engem illet, ne irigyeljétek a mosolyomat, tudjátok, hoyg amúgyis mosolygós vagyok, de van egy állandóan bőgős Edith is aki a napokban sokszor átvette az előzőnek a helyét. Majd ez is elmúlik. :oops:

Megyek fejni...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Ó, Edit, ne ríkass meg! :cry:
Amúgy ismerem a Bőgős Editet, testvére lehetett Bőgős Nórának, miután megszült, pár hónapig :wink: . De hát ezek a kutya hormonok.... :?

Aranyos lehet Kriszta, micsoda boldogság lehet neked, mikor csak nézed őket, hogy milyen jó testvérek!

Gyere amikor csak tudsz ránk időt szakítani...!

Julcsi! Ma még itthon vagyok, de holnap már remélhetőleg megyek!! NAGYON REMÉLEM!!! :evil:
Viszont nem adok sokat Lilcsinek, mert még folyik az orra, ami mindig a fülére megy ugyebár, mert a bölcsiben nem szívják ki neki.... De most ki lettem okosítva, legközelebb mit kérjek az Sztk-ban. Meg lehet, de inkább valószínű, hogy maszek dokihoz is elviszem.

Én is dögrováson vagyok, nekem is el kéne menni gyógyszeretket íratni. Hót ziher, hogy Lilcsitől kaptam el, mert nekem is becsipásodott a szemem. Napok óta 4-5 órákat alszok, mert hajnalra mindig eldugul az orrom, és nem kapok levegőt :evil: 3-4 órakor felébredek, és onnantól kezdve számolom a bárányokat :?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Edit!
Ne búsulj, hogy a szopi nem megy, a lényeg, hogy van tejcsi, és azt kapja a szép kislányod! És így legalább biztos lehetsz benne, hogy eleget evett!
Egyébként, az se lenne jó, ha erőltetnéd így is a szoptatást hogy ennyire fájdalmat okoz, mert a tudat alattid elapasztaná a tejet!!! Legalábbis szerintem! :oops: ( de bocsi ha hülyeséget mondtam)
Különben se a csomagolás a lényeg, hanem a tartalom! A cumisüvegből is 100% -os anyatejet kapja Boróka! :roll:
A sírást meg tényleg fogd a hormonokra!!!

Nóri
Szerintem a szövegedből kifelejtettél egy két mondatot, mert nem igazán érthető!!! :roll: :oops: :lol: (nekem írt szöveg alatti rész!)

bogyo75

Julcsi! Én már 8x átolvastam, de nem hiányzik semmi belőle! :wink:
Nem megyünk még bölcsibe amúgy a héten :cry:

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Nóri!

Én azt nem értettem, hogy mit nem adsz sokat Lilcsinek????? :roll:
De mostmár kezdem kapisgálni, gondolom időt, hogy egészséges marad!!! :roll: Én előszőr azt gondoltam valami gyógyszerről van szó, és az maradt le! :roll: :oops: Neharagudj Rám!!! :oops:

Puszi!

Kép

bogyo75

Nóri
Még azt elfelejtettem, hogy jobbulást Neked!!!! És ha mész dolgozni, jó munkát! Onnan fogsz tudni netezni? :roll: :wink:
[/b]

bogyo75

Igen Julcsi, időt nem sokat adok/tam Lilcsinek! :lol: ....hallottam a koppanást, tudtam, hogy megértetted :wink:

És miért haragudnék? :shock:

A munkahelyi netet ne is emlegesd!! Van a gépen, de TILOS lesz nekem netezni! Meg szerintem időm sem lesz. :roll:

Én már sokkal jobban vagyok amúgy, félelmetes, mennyi minden jött már ki az orromból :oops: . De amikor fújom, érzem, hogy a fülem is és a homlokom is kitisztul mindig egy-egy kicsit. Én is kaptam antibigyót :roll:

Nem tudsz valami trükkös dolgot, amivel meg lehetne tanítani Lilcsit orrot fújni?

Sancsi! Ti is kezdtétek a bölcsit! Hogy megy?

Nóri és az ovis...
Kép
elin

sziasztok!

Edith!

Ne aggódj a sírás végett! Szerintem mndenki sírt szülés után! Nekem hyper-sensitive a lelkivilágom, szülés után még egy hónappal is bőgtem!

Bogyó!

Szerintem, ha szólsz a tanárnak, akkor azt nagyon ovatosan tedd, nehogy ez miatt Ákival szúrjon ki! Bár szerintem, már ez is kiszúrás volt!:evil:

Elin!

Mi a Regit úgy tanítottuk meg orrot fújni, hogy először mi fújtuk a sajátunkat, vagy úgy csináltunk mintha fújnánk, utána odatettük az orrához a zsepit és mondtuk neki, hogy fújja! Ha meg nem hallottuk, akkor mutattuk neki, hogy így nem jó, próbálja újjra! Kb 3 nap alatt megtanulta, mostanra már rendes erővel fújja, és nem is kell az orrszívó.:lol:[color=blue]

Képzeljétek! Regina átaludta az éjszakát! Új ágya van!
Elöször féltem tőle, mert látta, ahogy az apja szétszedi a régit, és azt hittem, hogy majd nem fogja éreni a dolgot, és ragaszkodni fog a rácsos ágyhoz! De szerencsére nem így történt! Folyamatosan mondtuk neki, hogy ez a Te új ágyacskád, mostantól ebben fogsz aludni, és szó nélkül elfogatta! Még talán örült is neki. Legalábbis, amikor kész volt az új, akkor folyton belemászott, alig lehetett kivenni. Én persze szinte egész éjjel ébren voltam, és figyeltem, nehogy kiessen, vagy megüsse magát az ágyvédőbe. De semmi ilyesmi nem történt.
Szerintetek mikortól rakjam külön szobába?
Én még nem érzem magam késznek rá, a Zoli meg a gyereket nem érzi elég nagynak hozzá. A védőnő szerint meg már nyugodtan tehetem. Mindenesetre nem tudom, lehet megvárom vele az ovit.
[/color]

szirwen1

Szirwen! Én is így csináltam, mikor először volt megfázva. Ez kb. októberben lehetett. Akkor fújta is. Azóta butult el... :cry: :oops:
Ha most teszem az orrához, csak a száján engedi ki a levegőt, hiába magyarázom, hogy azt csukja be. Ha erőltetem, akkor meg még nyöszörögni is elkezd... :evil:
Ha én fújom az orrom, akkor meg rázza ő is a fejét, mint én, mikor hol egyik, hol másik lyukon fújom ki... :lol:

Sancsiék hogy vannak??

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Edith: Nagyon édes a két kislányod együtt!!!! És valóban nem is látszik rajtad, hogy szültél. Hogy most sírósabb, érzékenyebb vagy? Ez természetes! Ilyenkor én is hiperérzékeny voltam. Sőt pszichológusom szerint (már nem járok hozzá, tavaly voltam 4x) az lenne az abnormális, ha valaki az anyaság által nem lenne érzékenyebb. Szoptatás miatt ne őrlődj! Egyelőre anyatejet kap Boróka, mindegy, hogy miből. :lol: És az sem kizárt, hogy fogod tudni még szoptatni. Nálunk épp az ellenkező véglet van: Ákos még mindig nem bír leszakadni a cicizésről....

Múltkor mondtátok, hogy írjak magunkról is. Illő lenne pár képet szétküldenem, mert egyszerűen kicsinyíteni eddig nem tudtam :oops:
Ákos amiben látványosan fejlődik: a beszéd. Illetve mindent figyel, mindent kérdez és még meg is jegyzi. Néha olyan dolgokat megnevez, hogy én nem is tudom hol hallotta-látta azokat a tárgyakat megnevezni: pl. bankkártya. Lehet, hogy lassan körbenézünk bölcsi-ovi ügyben. Már ha kegyeskednek valahová felvenni a gyereket.

Nekem lassan bele kéne vágnom fogszabályozása (szerencsére egészségkártyámon van pénz félretéve e célra) de odáig sem jutottam, hogy felhívjam a dokinénit. :oops:

Szüleim vállalkozásukat abbahagyták, így most heti 1 napot vigyáznak Ákosra, akkor elvégzem felhalmozódott papírmunkát. Ők is nagy projectben vannak: el akarják adni a házukat, (ugye bolthelyiség feleslegessé vált, túl nagy nekik az egész), új otthont akarnak keresni, illetve valamit kezdeniük kell magukka, anyukámnak még jó pár éve van nyugdíjig. Egyelőre mi cégünkbe van bejelentve, de nem egyszerű kitermelni a járulékokat.

Majd még írok!

Puszi Mindenkinek

Kép
mölli

Sziasztok!

Csak pár gondolat, mert végig se olvastam mindenet, meg hangulatom sincs írni.

Edith!
Szerintem a szoptatással járó fájdalom nem fog elmúlni. Én 7 hónapig szoptatatm Enéht, de mindig a csillagokat láttam, mikor bekapta a mellem, annyira fájt, és nem múlt el, de még nem is csökkent. Ez van, de azért kitartottam. Nekem amúgy is hipermagas a fájdlomküszöböm.
Másik!
Kisebesedett mellre: Nitricum Acidum 9ch, 3*5 golyó. Nekem kb. 3 nap alatt rendbe tette a melleim.

Bogyó!
Szerintem se a legjobb ötlet "letámadni" a tanárt, esetleg kérd meg, hogy máskor, ha be akarja pótoltatni a dogát, akkor azt tanítás után tegye, ne ebéd szünetbe!

Nah! Megyek, apa hazaért!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

"Ne feledjem, hogy gyermekem első mintája és alakítója én magam vagyok."
sancsi

Jó reggelt!

Mölli
Köszönöm a képeket, Ákos nagyon tündéri, és szép kisfiú!!!
Pont a napokban gondoltam Rád, és Sancsira, hogy nagyon eltüntetek, de ezek szerint valóban létezik a telepátia!!! :lol:

Sancsi
Azért ha lesz kedved , és időd, akkor írj magatokról is pár szót! :roll:

Szirwen
Ez nagyon jó, hogy egy ágycserével megoldódtak az alvási gondok nálatok!!!! :lol:
Ami a különszobába tevést illeti, még bőven ráértek szerintem!!!! Én Ákit majd 3 évesen tettem külön, és semmi gondot nem okozott, hogy csak olyan "későn". Szerintem amíg Te nem érzed, hogy itt az ideje, addig semmiképp se tedd, mert TE nem fogsz tudni aludni! :roll:
A kocsitokat megtudták csinálni? mi volt a baja?

Edit
Hogy vagytok? Minden rendben? Kicsit gyógyul már a cicid?
Ha István visszamegy dolgozni, teljesen egyedül maradsz, vagy azért még lesz valaki aki segítsen a bevásárlásban, meg ilyesmiben?

Nóri
Elkezdted a melót??? Lilcsi meggyógyult? Nem gondolkoztál el azon, hogy az influenza elleni oltást be lehetne adatni Neki? Meg persze Neked is!!!

Én Ákit jövő héten beoltatom, ha azt mondja az orvos, hogy van még értelme!!! Aztán jövőre már korábban!!! :roll: :oops:
Velünk egyébként minden rendben van. Csak tegnap kaptunk egy levelet, hogy a kocsira a cascó nincs befizetve. De azt tudni kell, hogy mi úgy vettük az autót, hogy egy évig a kereskedés fizeti a cascónkat. Jó mi????? Gyuri egyből telefonált is, dehát már 5-kor nem tudtak semmit intézni! Majd talán ma!!!

bogyo75

Sziasztok!

István a városban, Boróka megszopiztatva (és remélem, jót alszik :roll: ) Kriszta pedig éppen leszállt rólam, és elvan magában valami játékkal. (Ja, hoyg meddig? :wink: )

Próbálok írogatni egy kicsit, de nem tudok reagálni mindenre, ne haragudjatok. :oops:
Nálunk mintha-nimtha alakulgatnak a dolgok: tegnaptól szedem a Nitricum Acidum-ot és úgy érzem, hogy máris egy fokkal jobban vannak a mellbimbóim. :) Már az este és ma reggel sem volt annyira borzalmas a szopi. :) Úgy örülök neki! :) Azért még kapja üvegből is a kaját, de bízom benne, hoyg szép lassan visszatérünk a kizárólagos cicizésre. Csak ne idegesítene annyira, hoyg nem tudom olyankor mennyiket eszik! :oops: Tudom, hülyeség, hogy ezen filózom, de biztos nem stresszelem magam én sem a méricskéléssel. Holnap lesz méregetés, úgy döntöttem, egyelőre hetente. Múltkor 3775 g volt a csajszi. De amilyen éhenkórász, már biztos visszaérte születési súlyát! :)

Sancsi, éppen tegnap délelőtt vette a férjem a Nitricum A-ot, egy másik topikban is javasolták. Azért megijesztettél ezzel a végig tartó fájdalommal, de remélem, hogy mégsem lesz annyira rossz. A sebek valóban már gyógyulgatnak.

Mölli, nagyon édes Ákos a képeken, köszi őket. :) Remélem, minél hamarabb megoldódnak a szüleid dolgai és mindenkinek jó lesz. Azért jó, hoyg legalább egy napot ők tudnak Ákossal tölteni! :)

Julcsi, én is kiakadtam a tanáron, de csak azt tudom javasolni, mint a többiek, mondd meg neki, de óvatosan. :roll:
Kérdésedre válaszolva, délelőtt igen, egyedül leszek a lányaimmal, de délután segítségem azt hiszem lesz. Húgom, anyum, anyósom, majd szerre jönnek főzni. Egyelőre ez a legnayobb gondom, a kaja. A többit aztán szép lassan kialakítjuk, a takarítás amúgy Istvánnak sem gond. Aztán meg úgyis muszáj megtanulnom egyedül boldogulni, nem???!!! :roll: :D

NA, enyni vagyok, bocs', hogy nem mindenkinek reagáltam név szerint.

Jaj, még annyit, mert mindig elfelejtem. :oops: Mindenkinek nagyon köszönöm a köszöntéseket, jókívánságokat Boróka születésével kapcsolatban, és nagyon köszönöm mindenkinek a szép szavakat, bátorítást a szopival kapcsolatban. Köszönöm a maileket is, akitől kaptam, ne haragudjatok, hogy nem írtam vissza.

Puszilok mindenkit! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert mint mindig, most is rohanasban vagyunk.

Edith, nagyon tunderiek a lanykaid! Orulok, hogy alakul a szopi, csak igy tovabb! :D

Julcsi, mi lett, vegul beszeltel a kedves tanarnovel? Engem nagyon felhaboritott, ahogy olvastam. Hogy lehet egy tanarno ennyire lelketlen? Arrol nem is beszelve, hogy ehesen nem is lehet koncentralni. En tuti beszelnek vele. Persze ovatosan, nem zuditanam ra mind azt, amit gondolok, de megkernem, hogy maskor azert ezt ne tegye, mert a gyereknek szuksege van az ebedre es nem fair egyebkent se, mert lehet, hogy etellel a hasaban jobban sikerul a felmero.

Szirwen, Lolli csak 4 es fel honapig aludt velunk egy szobaban, azota kulon, nalunk nem volt problema. Bar elso par ejszaka nagyon hianyzott nekunk a kis bestia. Viszont van olyan baratnom, aki 3 evesen tette kulon szobaba a lanyat es naluk ez jott be. Valaki meg mar a kezdetektol fogva kulon szobaba tette a babajat. Szoval, kinek mi jo, nincs ra merev szabaly. Ez szerintem babatol is fugg. Lolli pl. most mar biztosan nem tudna velunk egy szobaban aludni, mert ahogy eszre venne, hogy ott vagyunk mi is, nem aludna, jatszani szeretne. Viszotn Regi meg lehet, hogy kulon szobaban nem erezne jol magat.

Bogyo, en influenza oltas ellen vagyok, de ennek megvan az oka. Abban a korhazban, ahol az anyukam dolgozott, egyszer egy doki beaadatta maganak es belehalt. Azota az ottani dolgozok nem adatjak be maguknak.

Bocs, hogy nem irtam mindenkinek, de tenyleg rohanok.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Itt lennék!

Bogyó!?!
Mit írjak? Sok nem történt velünk, azt leszámítva, hogy Enéh nem akar napközben aludni.
Talán hétfőtől! Kíváncsi vagyok, hogy fog tetszeni neki a bölcsi.
Jah! Meg baromira fáj a fogam. Jó! Eddig volt egy lyukas fogam, ami a terhesség alatt megduplázódott. Most az fáj megint. Tavaly is bedurrant,akkor újra kifúrták, kezelték, visszatömték. Most megint fáj. Nekem nem több fogam tömött, hanem egy, de azt évente tömik. :?

Influenza elleni oltással kapcs.-ban: Szerdán voltunk a gyerekorvosnál, ott azt a tanácsot kaptuk (igaz burkoltan), hogy mostmár ne adassuk be az oltást. Mondjuk ez most konkrétan ránk vonatkozó. Én azért kérdeztem, merthogy hétfőn belecsapunk a sűrűjébe. Azt mondta az egyik védőnő, hogy az oltás 2 hét alatt fejti ki hatását, addig a kisasszony simán elkaphatja, és lehet, hogy akkor duplán jönne ki rajta, úgyhogy én nem oltatom.
Marad az Enchinea, és jövő héten veszek Oscilo-t is, ha esetleg influenzás lesz a csajszim.

Olive!
Még anno neked akartam írni, hogy szerintem ne bánd a szaloncukrot. Írtad, hogy idén is fel akarod majd rakni a fára. Én nem tartom jó ötletnek, ugyanis az addigra megromlik, és addigra Lolli is lesz olyan ügyes, hogy leszedi és megeszi a fáról.
Esetleg kérd majd meg a szüleidet, hogy küldjenek egy csomaggal.

Ha visszaolvasnék, bzitos oldalakat tudnék írni, de most inkább megyek.

Mindenkinek jó hétvégét!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Néhány kép Krisztáról:

Anyósom szülinapjakor (Én Borókával már kórházban, anyósom meg nem öltöztette túl szép ruhákba Krisztát. :P )
Anyu a 3 unokájával:
Kép
Ebéd:
Kép
Torta:
Kép
Kriszta saját tortájával:
Kép
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Edith, el vagyok toled ajulva, hogy milyen ugyi vagy! Nekem meg arra se jut idom, hogy a karacsonyi kepeket feltegyem nektek. Ha nem kene kicsinyiteni, akkor egyszeru lenne, de igy sokkal tovabb tart. Ugy latom, volt Krisztanak tarsasaga, amig korhazban voltal. Nekem is volt olyan zomancos tanyerkam, mint amibol Kriszta eszik a kepen. En imadtam abbol enni. :)

Sancsi, a szaloncukorrol nekem ez eszembe se jutott, hogy jovore mar Lolli le fogja tudni halaszni. :oops: Nalunk otthon regen mindig avas szaloncukor volt a fan, lehet, hogy igy akarta anyukam elkerulni azt, hogy nehany nap mulva diszites nelkul maradjon a fa. :lol: Nekem az tok termeszetes volt, hogy nem a farom eszem a szaloncukrot, hanem az asztalra volt egy nagy talban kikekeszitve az eheto. Tudom, ez csak nalunk volt igy, mindenki mas a farol szokta lopkodni a szaloncukrot. Viszont, mar latom elore, hogy minden erolkodesem ellenere Lolli nem lesz olyan jo kislany, mint en voltam. Mar visszabeszel, ha raszolok, mi lesz meg kesobb?! :shock: Szoval, lehet, hogy kenytelen leszek friss szaloncukrokat aggatni a fara, mert amilyen kis onfeju, kepes lesz meg avasan is megenni.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Olive!
Nálunk eddig nem volt cukor a fán, mi alá tettük, de Sanyáék mindig tettek fel, így most került a fára is, alá is, meg maradt bőven, úgyhogy
egy tálba is volt. Enéh persze ette mindenhonnan, :? de nagyon kis aranyos volt, mert ami a fán volt, abból kibontotta, a papírt meg fenthagyta.
Amúgy Enéh se valami szófogadó gyerek. Remélem a bölcsibe megnevelik! :wink:

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Hűűűűűűűűűűha! Itt aztán nagy élet van! :roll: :roll: :roll:

Túl vagyunk az első napon, gondoltam lejelentkezek, és elújságolom, hogy jól sikerült. :P
Tegnap este kisasszony 11 előtt nem akart elaludni. Mondtam is Sanyának, hogy tuti, tök nyűgös lesz, mert ma korán kelünk. 7-kor "ébresztettem", ami nem is volt igazán ébresztés, mert kinyitottam a szobája ajtaját, és szinte abba a pillanatba már jött is ki. Felöltöztünk, összepakoltunk, és irány a vonat. A vonatozás-buszozás tetszett neki, csak a babakocsiba ücsörgés nem. Majd ha belerázódunk, akkor már nem viszem, úgy talán könnyebb (és lassabb) lesz.
Beértünk a bölcsibe, beszéltünk pár szót a vezetővel, de Enéh már akkor be akart menni a gyerekekhez. Szerintem, már nagyon várta, mert itthon is mondtuk neki, hogy megyünk majd a gyerekek közé.
Átöltöztünk, és irány a csoportszoba. Nagyon jól elvolt. Hamar feltalálta magát, és meg tudtam nyugodtan beszélgetni a dadussal, és az se zavarta, hogy kimentem az innivalójáért. Persze Sanya tűkön ült a melóhelyén, így hívott. Akkor kimentem, de az ablakból figyeltem. Láttam hogy feltűnt neki, hogy nem vagyok ott, de addigra már mentem is vissza.
Gondolom jól kifáradhatott, mert hazafele, itt az utcánkba úgy bealudt, hogy arra se ébredt fel, mikor levettem róla a ruháit, és betettem a kiságyba.
A jelünket még nem tudom. :? Mondák a kockát, és a lepkét. Én a kockát választottam, erre közölték, hogy van a váza, és finom utaltak rá, hogy jó lenne, ha áttérnénk arra, mert azt nem kell hímezgetni, meg az mindenhova fel van már címkézve. Mondtam, hogy nekem tök mindegy, döntsék el ők, hogy mi legyen Enéh jele.
Enéht kérdeztem, hogy menjünk-e holnap is, azt mondta igen! :P Gondolom tetszett neki.
Röviden ennyi. Remélem kisasszony hamar beszokik, nem lesz vele probléma.

Jah! És vannak karácsonyi, valamint szülinapi képek Enéh honlapján!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok Lanyok!

Hat, itt tenyleg nincs nagy elet! :(

Sancsi, ez nagyon jo, hogy igy fogadta Eneh a bolcsit!

Ma mi is voltunk egy baba-mama klubban, de nem volt olyan jo, mint a zenebolcsi. Itt is volt enekles meg mondokazas, de nem volt az igazi. Lolli a zenebolcsiben meg se nyikkan, raszegezi a szemeit a tanarnenire es vegig koncentral. Itt a mainal hamar megunta a banant, maszkalni akart, beszelgetni a tobbi babaval, csak azok sokkal fiatalabbak voltak es nem szoltak neki vissza, ugyhogy egyre hangosabban kurjongatott, hatha, rafigyelnek. Jol elszorakoztatta a tarsasagot. Az egyik dalhoz osztott ki a csaj mindenkinek egy halacskat. Lolli ugy velte, hogy neki nem eleg egy es amig a csaj a tobbieknek osztott, o odakuszott a dobozhoz es kiszolgalta magat meg kettovel. :oops: :lol: Aztan a csaj odaboritotta neki a maradekot is, hogy biztos ami biztos eleg legyen a kisasszonynak. Amikor meg a vegen ossze akarta pakolni a halakat, rendes volt, mert egyet hagyott Lollinak, de neki az nem volt eleg, ugyhogy rakiabalt a csajra, hogy el ne vigye a tobbit. :lol:

Akkor amikor mar nagyon unta a csajt, elovette muvesznoi neveteset es termeszetesen elerte azt, amit akart, mindenki ot nezte es nevettek rajta. Mar vartam, hogy a tanitoneni beszoljon, hogyha a kisasszony annyira a kozeppontban akar lenni, uljon o ki kozepre es vezesse le o a foglalkozast. :oops:

Amugy nagyon ki vagyok akadva Lollira. Egyszeruen nem haladunk az etrend bovitessel. Mostanaban mar minden nap foztem valami ujat, hatha az bejon, de semmi. Apaval mar napok ota bebieteleket eszunk, mert sajnaljuk kidobni azt a rengeteg kajat. :roll:
Ma almaszoszt probaltam csinalni neki, mert emlekeztem, hogy azt egyszer anyukam vett neki Magyarorszagon es szerette. Na, el ne kepzeljetek, hogy izlett neki! Egy kanal utan hanyt. :shock: Pedig nem fozok rosszul. :roll:
Egyebkent a boltban sem kapok olyan kajat, ami izlene neki, azoktol is hany. Telejesen tanacstalan vagyok. A gyumolcs az nagyon megy, de a zoldseges-husos kajakkal vagyunk bajban. A sutotokos es paradicsomos-edeskrumplis csirket megeszi, de mast nem nagyon. Viszont ennyi idosen mar sokfele kajat kene ennie. Pedig amikor otthon voltunk es uveges kajakat vettem neki, ott sokfelet megevett. Foleg a kecskemetit. Most viszont se a foztom, se az angol bebietel nem megy. :(

Ismet sok az ido, ugyhogy el is koszonok.

Irjatok, ne hagyjatok minket itt arvalkodni Sancsival!

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Lejárt a tegnapi nap, ami nagyon véletlenül nem is sikerült borzalmasra. :roll: Azért érdekes ez, mert István tegnaptól ment vissza dolgozni és egyedül maradtam a manókkal. Reggel nem egyszerre ébredtek a csajok, így mindegyikre volt időm külön-külön a felkelés után, 11 előtt meg bevágódott anyósom, csak negyed 2-kor ment el, majd Kriszta elaludt, és a húgom fél 3-tól már itthon volt. Utána már nem volt baj.
Csak a kisebbik kisasszony tegnap képzeljétek el, de. 11-től este 7-ig, tulajdonképpen nem aludt. :shock: 5-10 perceket max. Aztán aludt 7-től este 10-ig, következőleg pedig hajnali negyed 4-kor zuhant álomba. :roll: :shock: De már csak most fél 9-kor kelt fel. Most már túl vagyunk a tejcsiiváson (mindketten), Kriszta egy vécébekakiláson, Boróka pihen az ágyikójában, Kriszta meg mellettem építőkockázik.
Az este adtunk Borókának játszócumit. Nem akart hallgatni, csak ha valami van a szájában, a mellemet meg már elszívta egész nap, úgyhogy nem bírtam későeste is azzal vigasztalni. :roll: :oops:

Szopival ugyanott tartunk: szopizik és kap lefejt tejet is. De nem tudom, meddig megy ez, mert a bimbóim nem javulnak, a sok fejéstől meg már annyira fájnak a melleim is, hoyg csak na. Mindennek tetejébe tegnap azt hittem összeesem, annyira fájt mindenem, lyukadt be a hátam, fájt derekam, rázott a hideg... :roll: Aztán IStván este jól megmasszírozta a hátamat és azóta egy fokkal jobb, még a kevés alvást sem érzem annyira. És pillanatnyilag a sírás SEM kerülget. NA, vannak napok és napok. :roll: :oops:

Sancsi, nagyon örülök, hoyg ilyen jól telt az első nap, remélem az ezután következők sem lesznek másak. Tudom, mindenki nyugodtabb szívvel hagyja ott a gyerekét, ha tudja, hogy ő jól érzi ott magát. :) Kitartást kívánok, és főleg, hyog mindig szeresse Enéh a bölcsiben.

Olive, vajon miért nem akar semmit enni Lolli? elég furcsa, de hátha ez csak pillanatnyi nemevés. Nincs lehetőséged kecskeméti kaját küldetni? :roll: Persze, így lehet, drágábba lé, mint a hús, de hátha bejön!
Amúgy nagy kofáné ő is, a leírtak alapján! :wink: Nem baj, inkább eleven legyen, mint akinek sosem veszik hangját. De ez úgysem számít, hiszen mindannyian mások vagyunk! :)

Na, megyek, nem élek vissza a lányaim jóindulatával! :wink:

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Edit!
Ne izgasd magad, hogy anyósod nem szép ruhába öltöztette Krisztát, hisz így is ugyan olyan aranyos szép kislány!!!! :lol: Hisz nem a ruha teszi széppé!!! :lol:
Örülök, hogy zökkenőmentesen túl vagy az első napon apa nélkül! Hidd el belerázódsz hamar!
Remélem ez az éjszakai nemalvás, nem tart túl sokáig Borókánál, és a szopi is javul valamelyest! Mérted mióta haza jöttetek? Jól gyarapodott a súlya?

Sancsi
Csak így tovább a bölcsivel. Remélhetőleg a továbbiakban sem lesz probléma, és a betegségek is elkerülik Enéht!

Olive!
Ha gondolod küldök postán bébiételt, bár ahogy Edit is mondta, lehet hogy úgy nagyon drága lesz!
Egyébként Én ugyanígy vagyok Dáviddal, 3 féle bébiételt megeszik aztán annyi!!! És Én hiába csinálom neki ugyanazt, az nem kell neki! :cry: Viszont a mi kajáinkat azt eszi, és fogyni nem fogy, ugyhogy nem izgatom magam!!! :lol:
De viszont ez a hányás dolog aggasztó!!! Nem szabadna egyből hánynia! Nem nézeted meg, nincs e elzárodva, vagy nagyon leszükűlve a gyomorszája Lollinak?

Nóri
Ti hogy vagytok?

Cs Kati? Merre vagy?

bogyo75

Sziasztok!

Olive!

Regivel is így voltunk! Sőt vannak ételek, amitől még a mai napig hány! Mindig azt csinálom, hogy amit eszik abba keverek bele egy új zöldséget, és ha megeszi, akkor a következő alkalommal egy picit többet keverek bele. Így jöttem rá, hogy Regina egyáltalán nem eszi a húst! Nálunk ez az egy amit semmibe nem tudok keverni! Amint húst érez a szájában rögtön köpi ki, ha meg erőltetem, akkor hány.
Nekem a doki azt mondta, hogy egyenlőre ne foglalkozzak vele, adjak neki több gyümölcsöt! Szerintem próbálj több gyümölcs-szószos kaját főzni neki, kevés habarással, és ha már megszokta akkor térj vissza a zöldséghez. Nálunk ez bevállt, de a barátnőm gyerekei 8 hónapos korukig csak az anyatejet ették meg, és nem kaptak mást, mert nem fogadták el, de nem lett semmi bajuk töle. Szerintem ne aggódj, minden picinél ez más, nincs szabájkönyvben lefektetve, hogy mostanra már mindent kellene ennije a babádnak. Regina például az előző héten kapott először zöldbabot! nálunk senki sem szereti, a gyereknél sem erőltettük. A krumplit meg én nem szeretem, úgyhogy ez is ritkán van nálunk.:lol:

Edith!

Nem lehet könnyü egyedül két picikével!
Hú én a Regivel kezdetektől egyedül voltam, mert Zolinak kevés szabija volt, anyukám meg pont akkor dolgozott Angliában. De megbírkoztam vele! Ebböl gondolom, hogy neked is menni fog, mert te sokkal ügyesebb vagy nálam! Nálunk itt a sebes mellre a Burov kenöcsöt adják, az a legjobb. Ez egy alapanyag szerinten nálatok is van, ez a gyógyszerkönyvi neve: Ung. Aluminium Aceticum Tartaricum szerintem próbáld meg, elég gyorsan helyre hozza a mellbimbót, csak egy kicsit büdős ecet szagu.

szirwen1

Sziasztok!

Edith, remelem is, hogy ez az evessel valo kinlodas atmeneti allapot. Azt mondta az egyik baratnom, hogy naluk mindig akkor volt ilyen, amikor jott a lanya foga. Amikor nem volt kibujoban egy sem, akkor joizuen evett, ahogy kezdett egy ujabb fogacska kibujni, nem akart enni es nagyon valogatos volt. Lehet, hogy Lollinal is ez van. Persze, sajnos az is lehetseges, hogy olyan valogatos gyerek lesz, mint en voltam. Nekem voltak kulonbozo idoszakaim. Egy idoben csak rizst voltam hajlando enni, akkor volt egy idoszak, amikor csak rantott hust, volt amikor csak krumplipuret, na meg arra is emlekszem, amikor telente sielni jartunk Szlovakiaba es ott 1 heten keresztul csak a lekvaros palacsintat es az oszibarackbefottot ettem meg. Szegeny anyukamek! :roll: :oops:

Bogyo, nem hiszem, hogy gond lenne a gyomraval, mert csak attol hany, ami nem izlik neki. Sajnos sok ilyen van, ezert hany sokszor. Persze nem nagy mennyisegeket bukik vissza, ugyhogy nem aggodom emiatt. A sutotokos csirket ketpofara zabalja, siman bevag belole 200g-ot. A gyumolccsel sincs gond meg a tejpeppel, csak az egyeb zoldseggel gyulik meg a bajunk. Csak az aggaszt, hogy nem eszik semmilyen zold zoldseget es pont azokban van sok vas. A majat szerencsere megeszik (ezt is sutotokkel :roll: ), de majat csak 1 heten lehet adni. Holnap ismet probalkozom ujabb kajaval, mangos-rizses csirket fogok fozni neki. Arra gondoltam, hogy azt hatha megeszi, mivel a mangot szereti. Persze az is elkepzelheto, hogy mar megint mi ehetjuk meg a trutyit apaval. :twisted: Koszi az ajanlatod, nagyon aranyos vagy, de most meg egy-ket ujabb kajaval megprobalkozunk, aztan ha nem megy, talaltam egy magyar teherszallitot, aki Irorszagbol indulva Anglian keresztul szallit Magyarorszagra es vissza haztol hazig. Ami meg a lenyeg, hogy olcsobb, mintha postan adnank fel. Szoval, ha ugy dont a kisasszony, hogy anya semmit sem foz jol, akkor anyukam ezen a teherszalliton keresztul kuld majd a kis finnyasnak Kecskemeti Bebieteleket.

Szirwen, megnyugtattal, hogy nem mi vagyunk az egyeduliek a finnyaskodasban. Tegnap vacsorakor a tejpepebe csempesztem zoldseget es ugyan nem habzsolta, de azert megette.

Kepzeljetek, valahol olvastam, hogy Amerikaban teljesen maskepp csinaljak a hozzataplalast, mint Magyarorszagon! Ok nem gyomolcsot adnak eloszor, hanem zoldsegeket. Azt mondjak, hogyha gyumolcsot adnanak eloszor, akkor utana nem eszik a babak a zoldsegeket, mert azok nem olyan edesek. A zoldsegek kozul is a zoldekkel kezdik, mert azok izetlenebbek, mint a narancssargak. Mondjuk ezt azert nem teljesen ertem, mert az anyatej vagy a tapszer utan marha nagy ugras egy izetlen zoldseg. Na, meg pont a zold szinuek megterhelobbek a gyomornak es a beleknek. :shock:

Ma delben voltunk zenebolcsiben es elotte fel 11-kor jott volna a vedono valami tesztet csinalni. Megszurta volna Lolli sarkat es par csepp verbol neznek valami betegsegeket. Fel orat kesett a csaj, addigra Lolli pont jo melyen aludt. Itthon volt a ferjem is, ugyhogy o szepen megkerte a vedonot, hogy ezt most felejtsuk el, mert nem fogjuk 15 perc alvas utan felebreszteni Lollit. Meg jo, hogy itthon volt es o tudott beszelni a vedonovel, mert en biztosan nem tudtam volna szepen megkerni. Eleve tok varatlanul hivott fel minket a napokban, hogy jon. A ferjem vette fel a telefont es hiaba mondta neki, hogy a csutortok nem jo, csak eroskodott, hogy o akkor jon. Hat, igy jart. Vegul mi jol jartunk, mert a multkor meg le kellett mondanunk a vizsgalaltot, amit 7-9 hos babaknal vegeznek (csak valami fejlodes ellenorzes), mivel szakadt az eso es gyalog 20 perc innen a korzeti orvosi rendelo. Igy most februar elsejen jon es a kettot egyutt ejti meg, nem kell kulon elmennunk a vizsgalatra a rendelobe. :)

Ja, meg Edithnek akartam irni, hogy a szopival probalj meg 1 honapig kitartani, azt mondjak, hogy az elso 6 het a legfontosabb! Persze, ha nem megy, nagyon fajdalmas, akkor ne kinozd magad! Az is valami, ha mar 2-3 hetig szoptattad.

Na, megyek megint megpakolom a mosogepet. Ugy erzem, mintha mosodaban dolgoznek. Kegyetlen, hogy nekunk mennyi szennyesunk van! :twisted:

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Mar nagyon regota nem jartam erre :(, mar nincs idöm sajni annyit netezni mint regen. Most lattam, hogy Sedithnek megszületett a masodik babo, GRATULA!
Mi jol vagyunk, bar az elmult ev nehez volt egeszsegileg, Nessinek erös ekcema, nekem minden bajom (volt fültömirigy mütetem is :() de minden OK mar. SOK SOK puszi mindenkinek, csak be akartam köszönni. Szepek vagytok, jo nagyok a gyerekek!!!!!!!!!!
Eni es Nessi
UI: A vonalzon adjatok 1 evet a korhoz :lol:

Kép Nessi 15 honapos

Kép
Kép
ann77

Szia Eni!

Nagyon megorultem neked! :D Mar gondolkoztam, hogy irok az e-mail cimedre, mivel nagyon eltuntetek. Sajnalom, hogy olyan nehez volt a tavalyi ev, de remelhetoleg az iden mar minden rendben lesz.

Azert neha jelentkezzel es szamoljal be Nessirol! Gyonyoru kislany! Azok a szemek! Photoshoppal kiszinezted? :wink:

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Nem sokat írtartok...
Én is csak képeket teszek, ha nem baj...
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Elolvastam, amiket nekem írtatok, de ne haragudjatok, hoyg nem reagálok. :( :oops:

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Bogyó! Köszi, hogy hiányoltál!

Még mindig itthon betegeskedünk. Most orrmelléküreg átmosásokat csinálok nála. Mondhatták volna ezt hamarabb is :?
Jövő héten sem megyünk még. Be akarom adatni a pneumo oltást, attól remélem, elmúlnának ezek a nyavaják. De ahhoz is meg kellene gyógyulnia Lilcsinek, legalább 2 hét tünetmentesség kellene. :roll:
Munkahelyemről nem piszkálnak, drukkolnak Lilcsinek, hogy kilábaljon már belőle. :lol:

Fotózkodtunk.... :lol: :lol:
Kép Kép Kép Kép Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Sziasztok!

Sajnos nincs időm és módom netezni, de azért ha tehetem beköszönök mint most is. Mi jól vagyunk, a gyerekek növögetnek, Réka rengeteget beszél, Én is jól vagyok, sajnos sokat vagyok egyedül, mert Tamás gyakran megy külföldre, de igyekszem megbirkózni a feladatokkal.
Láttam a képeket, minden baba nagyon édes!
Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek:

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Ha mar igy belejottetek, en is dobok fel nehany kepet. Mar amugy is regota igergetem, hogy mutatok kepeket, de sose jutottam odaig, hogy kicsinyitsek. Most vegre sikerult, de a karacsonyi kepek kozul csak egyet talaltam ezen a gepen, ugyhogy csak egy kis renszarvassal tudok szolgalni. A tobbi kep mult heten keszult.

Kepzeljetek, alakulunk evesugyben! Most mar tobbfele kajat eszik, bar azert van, amikor trukkoznom kell. Tegnap pl. megette ugy a brokkoli, repa, paszternak fozeleket, hogy kavartam hozza egy kis tejpepet. :D A mangos csirke rizzsel nagyon bejott neki, a paradicsomos, edeskrumplis csirke tovabbra is maradt a slagerlistan. Ezeken kivul meg ugye a sutotokos kajak mennek meg. A heten adtam neki eloszor uzsira gyerekjoghurot, amibe kevertem gyumolcsot. Ugy tunik ez lett a kedvenc kajaja. Turot sajnos nem tudok adni neki, mert itt nagyon vacak a turo, sot meg sot is raknak bele. :roll:

Lanyok, igazi tejberizst meg tejbegrizt mikor adtatok eloszor a babaknak? Meg vannak otthonrol tejpepeink, azokat nagyon szereti, de ha elfogynak, ki kell talalnom helyette mast, mert itt csak olyan babarizs meg babagabona van, amit a tapszerhez kell hozzakeverni. Ezek nem izlenek neki. Meg jo, hogy Angliaban elunk es a dragamnak semmi angol termek nem izlik. :twisted:

Elin, remelem, minel hamarabb meggyogyul Lilcsi. Nem akarlak elkeseriteni, de Lolli a pneumo oltas utan fekudt ki. Nagyon vacakul volt szegeny. Persze valakinek meg meg se kottyan.
Amugy nagyon edes Lilcsi a ket kis copffal!

Edith, nagyon edesek a csajok!

Eszter, megertem, hogy nem tudsz surubben jonni, nem lehet konnyu ket picivel. Azert orulunk, ha neha irsz par sort!

Bogyo, Rita, lattalak tobbszor is titeket a skype-on, de a ferjemnek mostanaban volt nehany szabadnapja es mindig akkor osztotta ki nekem a munkat a szamitogen, amikor irni akartam nektek.:twisted: Tipikus.

Puszi:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Kép A kis renszarvasunk karacsonykor Kép Lolli es a ruhaszarito Kép A kedvenc jatekunk Kép A jarokaban hasalva

KépKép
olive

Sziasztok Lányok!

Én is jó rég nem írtam, de azért mert semmi nem történik velünk, meg már Dávidtól se olyan egyszerű a netezés! :oops:
Már teljesen lefoglal napközben, ugyanis olyan életveszélyes dolgai vannak, hogy csak na. Felmászik Áki ágyára, és onnan meg az íróasztalára :roll: mindig a sarkában kell lennem.
A legujjabb amit csinál, attól megteljesen kész vagyok. Ha ideges, mert valamit nem kap meg, vagy nem csinálhat, akkor beleveri a fejét a falba, kiságyba, üveges ajtóba!!! :shock: :twisted:
Most egyszerre 2 foga is jön felül a bal, és jobb 4-es eléggé kínozza!!!

Ann
Bár mi nem ismerjük egymást, de azt elmondom, hogy nagyon szépek vagytok a kislányoddal! Mindkettőtöknek jó egészséget kívánok!

Edit!
Nagyon szépek együtt a lányaid! Olyan édesek ahogy együtt alszanak! :P Kriszta milyen nagy Borókához képest!!!
Hidd el, hogy senki nem haragszik meg, hogy nem írsz neki! Ez teljesen természetes hogy már nincs annyi időd mint eddig. A képeket köszönjük :lol:

Nóri!
Én is remélem, hogy ez az oltás segít, és nem fogja nagyon megviselni kicsi Lilit!!! Jobbulást kívánok Neki!
Tényleg nagyon tündéri a copfokkal :lol:

Szép napot mindenkinek!

bogyo75

Olive
Neked elfelejtettem írni! :oops:
Lollinak azok a szemek!!! És az a mosoly a rénszarvas ruhában! :lol: Azt hiszem apának lesz gondja a fiúk távoltartásával!!! :lol: :lol: :lol:
Örülök, hogy alakul az evése. és le a kalappal előtted a kreativításodat illetően. nem semmi milyen kajákat találsz ki :roll:

bogyo75

Sziasztok!

Sajna Regi beteg! Az a vízes orrfolyása van, ami késöb átmegy ragacsossá, de addig jól kicsípi az orrát, meg a szája környékét, ahol a papírzsepi hozzáér.
Társul még hozzá hőemelkedés és láz, de az legalább könnyen orvosolható. Szerintem mindenki ismeri. A rossz a dologban az új ágy (aminek nemrég még nagyon örültem), mert arrol könnyen lemászik, és éjjel csak arra kelek, hogy ott áll az ágyam mellett, és kéretszkedik fel közénk. Ráadásul a párom is beteg, és Isten memtsen meg mindenkit egy beteg férfitől!:lol: Szoval leginkább fáradtan, de azért mi is megvagyunk!:lol:
Ha a Regi jobban lesz, majd írok én is többször.

szirwen1

Szirwen, sajnalom, hogy Regi beteg. A beteg ferfi esetet meg en is ismerem. Nehezebb eset, mint a beteg gyerek. :twisted:
Nagyon jo a husvetos vonalzod! Lollinak az iden husvetra esik a szulinapja. :) Ja, meg Eszter Rekajanak is, mivel napra pontosan 1 ev korkulonbseg van kozottuk.

Bogyo, te szegeny! Nem lehet most konnyu Davidkaval. Ha az vigasztal, Lolli is kb. 1 honappal ezelottig angyalka volt, most meg maga az ordog. Meg akkor sincs biztonsagban minden, ha Lolli a jarokaban van. Onnan is kinyul es rancigalja a szonyeget, utogeti a padlot, addig nyujtozkodik, amig eleri a polcokat es termeszetesen lesepri. Tegnap meghagytam apanak a pakolnivalot a lanya utan. Mondtam neki, hogy bocs, de nem az en fajtam, en nem voltam ramolos. :wink: Tegnap beugrott anyosom a baratnojevel fel orara es meg o is megallapitotta, hogy nemcsak kinezetre, de meg viselkedesre is tiszta apja a gyerek. Azt hiszem ezutan jon meg csak a java. :twisted: Raadasul, ha a raszolunk, csak fuj rank. :shock:
Nekem is nagyon tetszik a renszarvasos kep, azon olyan kis angyalka arca van.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Rég nem voltam erre, de nem is írtatok túl sokat! :( Már nem si akarja betölteni a hozzászólásablakot nekem, csak csellel tudok írni. :roll:

Mi jól vagyunk, leszámítva a fáradtságot, kialvatlanságot, egész napos szopikat, hátfájást, satöbbit. :roll: Na, de nem panaszkodni akarok, ezek a "tünetek" mind természetes velejárói ennak az időszaknak. Különben Boróka jó baba, éjszakánként ált. egyszer eszik, 4,5 órákat is lehúz egyben sokszor. Igaz, utána ébren tud maradni 2,5 órát is (mint az elmúlt éjszaka is :roll: ) de ez van. :roll: Nagyon kis huncut, mert bár alszik az ágyikójában, elaludni nem hajlandó benne, csak a mellen vagy ölben. Nagy ritkán a hordozóban, de ez csak napközben.
Kriszta nagyon aranyos továbbra is, a tesókáját nagyon szereti, eddig semmi jelét nem mutatta agresszivitásnak, fltékenységnek. Remélem, így is marad, bár azért biztos lesznek mégis konfliktusok. Rengeteget beszél, olyanokat is mond, hoyg megáll az ész, naponta szolgáltatja az aranyköpéseket. :)
A szopi alakulgat, tegnapelőtt óta nem is kapott a kisasszony cumiból kaját. A homeós bogyók eléggé használnak, bár mégis elég hosszas a gyógyulási folyamat. Most úgy vagyunk, hogy csillagokat látok, amikor rászív, de utána már jobb, a szopi végére már szinte teljesen érzéketlenné válik a bimbóm. CSak a hátbelyukadásom ne lenne, mert ez a szopitól van, mármint attól, hogy görcsbe rándul az egész testem egy időre, amikor bekapja a mellbimbót. No, de haladunk, és remélem, menni fog ez nem ennyire fájdalmasan is.

Lolli, Lilcsi, mindketten gyönyörűek, és hiehttetlen, hoyg egyik mindjárt egyéves, a másik meg már kettő. Persze, az én lányom is "öregszik". :P Még a kicsi is. Szombaton 4 hetes lesz!

Enikő, Nessi is egy szépség, meggyűlik az apjának a baja vele! Gyere gyakrabban, ha tudsz!

Szilvi, remélem, hamar meggyógyul Regi! Sajnálom, hoyg ismét beteg! :(

Sancsi, hoyg megy a bölcsi? Te már dolgozol is? Vagy mikor kezdesz?

Julcsi, mi ez a hallgatás részedről is? Nem semmi, amiket Dávidka leművel, szerensére, Kriszta nem igazán űzi az extrém sportokat. Ő megelégszik az ággyal, székekkel ilyesmi. Asztalra még nem mászott fel. A fej falbaverésével kapcsolatban nem tudom, mit mondjak, ilyen Kriszta nem csinált, mostanában kezdi azt, hoyg a keze ügyébe kerülő dolgokat hajigálja össze-vissza, ha mérges.

Nos, kb. ennyi jutott eszembe, az írások meg nincsenek előttem. Bocs', ha valami kimaradt. megyek, odateszek mosni egy adag ruhát és hátha tudok egy kcisit csendespihenőzni, míg a kicsi alszik! :roll:

Puszi mindenkinek! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

Csak pár szóra ugrottam be, mert még mindig elég ramatyul vagyok.

Múlt hét szerda óta nem voltunk bölcsibe, mert Enéh lebetegedett. :? Tegnap (is) voltunk dokinál, a megfázás ráhúzodott a fülére, így majd hétfőn kell visszamennünk, addig itthon leszünk. Annyiból jó, hogy legalább én is kikúrálom magam, mert én is jól megfáztam, de nem tudom, hogy fogunk beszokni, mert nekem 12.-én már mennem kéne dolgozni. :?
Jah! Amúgy múlt hét szerdán már majdnem egy órára egyedül hagytam. Kisasszony annyira élvezte a bölcsit, hogy a dadussal kézenfogva akart visszamenni a gyerekek közé! Remélem megtartaj ezt a jó szokást majd akkor is, ha újra mehetünk.

Edith!
Nem akarlak elkeseríteni, de a kezdeti fájdalom nekem a szopi végéig megmaradt. Inkább hozzászoktam, mint elmúlt.
Azért kitartás. Én ha tehettem volna, mindenféle fájdalom ellenére is tovább szoptattam volna Enéht, de ő másképp gondolta.

Bogyó!
Téged se akalak elkeseríteni, de Dávid-kamikáze még egy jó ideig kamikáze marad. Nálunk most a számítógépasztal a nyerő! :?

Elin!
Jobbulást nektek! Te most szabin vagy, vagy táppénzen? És amúgy Lilcsi beszokott már a bölcsibe, vagy ha meggyógyúl kezditek előről a beszoktatást?

Nah! Hallom Enéh felébredt, úgyhogy húzok is! Majd jelentkezem, addig is, mindenkinek kellmes hétvégét!

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Sziasztok!

Edith, orulok, hogy alakul a szopi. :D Pont ma beszeltem az egyik baratnommel es naluk is kis korkulonbseg van a 2 gyerkoc kozott. O mar lassan a hajat tepi. Naluk 2 fiu van es nem egyszeru a dolga. Meg talan szerencsesebb eset, hogy nalatok ket lany van, persze igy se konnyu. Azert orulok, hogy tudsz nekunk irkalni.

Sancsi, gyogyuljatok meg minel hamarabb! Szerintem nem lesz Enehnel gond a bolcsivel. Ugy tunik elvezi.

Ma voltunk a zenebolcsiben. Szakadt az eso, igy nem tudtunk volna elgyalogolni, de nagyon aranyos volt az egyik anyuka, ertunk jott kocsival.
Van a csoportban egy kisfiu, aki csak kb. 1 honappal idosebb Lollinal, de iszonyu nagy. A feje is ketszer akkora, mint a Lollie. Allandoan terrorizalja a tarsasagot. Az anyja nem foglalkozik vele, o meg elmaszkal, allandoan furodik, lokdosi a tobbi babat. Egy kislany ma sirt is miatta. Na, Lollinak elege lett belole es ugy dontott, ha mas nem tesz rendet, akkor majd o. Amikor ot akarta lokdosni, Lolli egy kicsit megpufolte a kiskomat. Amikor raszoltam Lollira, hogy ne verekedjen, azt mondta a gyerek anyja, hogy hagyjam, jar neki. Ja, jo, gondoltam, o nem szol ra, ugy van vele, nevelje meg mas a gyereket. :shock: Szoval, majd megneveli Lolli a gyereket az anyja helyett.
A masik kisfiut, akinek az anyukaja ertunk jott kocsival, simogatta, sot, ha nem huzom el, meg szajon is csokolja. :lol:

Megyek, mert a kisasszony felebredt es hallom, hogy nagyon ramol a kisagyban.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Jobbulást kívánok a kis betegeknek!

Nagyon szép kislány Lolli! Gratulálok!

Lilcsi tündéri! nagyon helyes ahogy pózol!

Kriszta és Boróka is nagyon aranyosak! Látszik, hogy mennyire szeretik egymást!

Mi jól vagyunk mindannyian. Réka is sokat beszél és nagyon fülel, előtte már nem lehet semmit mondani mert megismétli később. egyelőre nem volt még kellemetlenség ebből.

Zalán is nagyon aranyos, a frontok picit megviselik, de éjjel alszik mint a bunda.

Olive: Kb másfél éves volt Réka amikor először kapott tehéntejjel készült kaját pl tejberizst. Mindenki más nézetet vall, hogy mikor lehet bevezetni a tehéntejet. Réka a kajákban már kap egy ideje megfőzve, de inni még mindig nem iszik tejet, lassan majd bevezetem. Mostanában kostolgatja a kakaómat reggel, de nem nagyon ízlik neki, de mindig kér, talán inkább szokatlan az íze számára.

A héten én is egyedül voltam a gyerekekkel, hát néha voltak húzós pillanatok de túléltem, jövő héten nem megy külföldre a férjem, esténként lesz segítségem.

Jó hétvégét mindenkinek!

puszi Eszter, Réka és Zalán

Kép
Kép
etterke

Sziasztok!

Edith nagyon aranyosak egyut a ket csajszi.
Nagyon szepek es Kriszta lassan kesz elado lany lesz.
Hogy boldogulsz otthol?Van aki segit?

En szerdan megyek debrecenbe.Ki kell hogy vizsgakjanak alaposan.
Ket hete mar lassan hogy korhazban vagyok es nincs semmi valtozas nalam sot rosszabul erzem magamat.Tegnap elajultam 1 szer mert mar anyira legyengultem es megis itt nem tudnak velem mit kezdeni.Talalgatnak hogy mi bajom is lehet?

Anna nagyon szep a kislanyotok.O is mar hogy megnot.Nagyon szep szeme van.Szerintem rad hasonlit.

Etterke:Zalanrol ha kerek toled egy kepet kuldenel nekem a postamra???
Cimem dads@freemail.hu
Elore is koszonom.

Remelem meg tudok majd jonni szerdaig.
Mindenkit udvozolok es kellemes hetveget nektek!

Puszi Andi & Eleonora
Kép
Kép
ulja

Sziasztok!

Voltunk ma dokinéninél. A helyzet nem hogy javult volna, még rosszabb lett. Mondta, hogy Enéhnek már nem csak hurutos fülgyulladása van, hanem a torka is piros. Még 1 hétig itthon maradunk, és utána meglátjuk mi lesz, mert hétfőn kell visszamenni. Jó, hogy nekem meg kedden kéne kezdenem dolgozni. Úgy látszik, táppénzzel kezdem a melóm. Remélem mostmár rendbe jön a kisasszony, mert a melóhelyemen se fogják jó szemmel nézni, hogy állandóan betegek vagyunk.

Röviden ennyit rólunk, majd még jelentkezem.

KépKép

www.eneh.gportal.hu

sancsi

Pár kép rólunk...
Kép Kép Kép

Sancsi, gyors gyógyulást Enéhnek!!!!! Mennek a gyógypuszik! :)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok Lányok!

Megint alig írunk a fórumra! Beleértve engem is :oops: :cry:
Na mindegy majd lesz jobb is

Sancsi, Enéhnek gyógyulást kívánok! Remélem, hamar túl lesz rajta, és a munkahelyeden megértőek lesznek.

Edit!
Hogy neked micsoda segítséged van az esti fürdetésnél, igazán szerencsés vagy! :lol:
Nem tudom most melyik email címedet használod? Mert Én a gmailesre küldök néha ezt azt, meg szoktad kapni azokat? :roll:

Nóri
Veletek mi helyzet van? Meggyógyult már Lilcsi?
A bonbont megkóstoltad? :lol: 8)

Cs Kati merre vagy? Nagyon rég nem írtál!!! :cry:

Velünk itthon semmi különös nincs, azon kívűl, hogy Dávidnak jön 2 rágófoga egyszerre, és ettől néha belázasodik!

Ákira most kicsit mérges vagyok, mert elfelejtette beírni az üzenőjébe, hogy hétfőn szülői értekezlet (volt) és ezért nem voltam, pedig eddig mindig elmentem mindegyikre! Márcsak azért is akartam, mert ott kérdeztem volna meg a tanárnőt erről a multkori esetről, amikor Áki nem kapott ebédet!

Puszi mindenkinek

bogyo75

[b]Edit!

Boldogságos első hófordulót Borókának! (tegnapra!) :oops:
[/b]

bogyo75

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukkra futja tölem!
Regina sajna nem gyógyult még meg! Hétfőn vittük vissza a dokihoz, persze nem a mi orvosunk volt! A doki megnézte, azt mondta minden O.K ne aggodjak, a gyerek már gyógyul. Este úgy köhögött, hogy rendesen hányt, az egész vacsi kijőtt, és persze nem tudott utána elaludni. Én meg egész éjjel nem mertem aludni mert, a Zoli éjszakás volt, egyedül voltam itthon és féltem nehogy v.mi baj történjen. Teljes harci öltözetben, kocsikulccsal a kezemben üldögéltem az ágyon.
Szerencsére mára már jobb a közérzete.

szirwen1

Sziasztok!

Régen írtam már én is, az utóbbi időben nagyon "sűrű" napjaim voltak.

Főztem a férjemékre, amig nálunk dolgoztak, még szerencse, hogy a húgom itthon volt és addig foglalkozott Jocival, aki mostanában igazi rosszcsont, Dávidhoz hasonlóan egyfolytában a bútorokra mászik, pár napja le is esett a fotelból, mielőtt közbeléphettem volna.
A lakásunk úgy áll, hogy a falak le vannak vakolva, bent van a villany, jelenleg a vízvezetékszerelő dolgozik, utána jöhet majd a gázszerelés, miután azt is megterveztettük és végül a burkolás, festés. Ugyanakkor a pénzünk fogytán van, úgyhogy egy kis szünetet biztosan megint tartanunk kell majd. De azért remélem, hogy a beköltözéssel nem kell megvárnunk a jövő évet. :roll:

Joci a beszéd terén annyit fejlődött, hogy újabban engem Ájá-nak, a férjemet Ává-nak szólítja. Nem sieti el a dolgot! :lol: De én már ennek is örülök! :)

Edith: Tényleg nagyon aranyosak együtt a lánykáid és jó látni, hogy Kriszta ilyen lelkesen segít neked! :D

Julcsi: Kedves vagy, hogy hiányoltál! :) Gyurinak sikerült elintéznie a Casco-ügyet?

Sancsi, Szilvi: Mielőbbi gyógyulást kívánok a lányoknak!

Puszi:

Kati és Joci

Kép
cs-né kati

Sziasztok!

A vegen csak elokerul mindenki. :D

Szirwen, sajnalom, hogy Regi ilyen beteg. Ez a kohogos-hanyasos tema ismeros. :( Most szerencsere Lolli jol van, enni is jol eszik, csak a darabos kajaval nem haladunk. A vedononk szerint eroltetni kene, de en nem eroltetem, mert csak hany tole. Beszeltem mar nehany baratnommel, akiknel szinten keson jottek a fogak, mint Lollnal is. Ok is azt mondtak, hogy hagyjam, ok se eroltettek, kesobb megis evett a gyerkoc darabosat, amikor volt tobb foga. A vedono szerint ez beszedhibahoz vezethet, mert keson kezd el ragni. :roll: Azt mondta, ha 1 honapon belul nem kezd el ragni, darabosat enni, akkor elkuld minket valami beszedterepias - dietas specialistahoz.

Kati, csak bekoltoztok meg az iden! Biztosan nagyon szep lesz. En imadok felujitani. Sajnos epitkezesben itt Angliaban nem lesz reszunk. Nem lehet telket kapni, de ha valami csoda folytan talal egyet az ember, az annyiba kerul, mint egy haz kerttel. :shock: Igy itt biztosan nem fogunk epitkezni, pedig a ferjem nagyon szeretne egy sajat epitesu hazat. Anyosom meg lakasban lakik, ugyhogy tetoter-beepites szoba se johet. Persze ha lehetne se szeretnek az anyosomhoz olyan kozel lakni. :wink:
A beszeddel meg abszolut nincs elkesve Joci. Apukam 3 eves koraig nem beszelt, pedig nem semmi agya van. A gimnaziumot is vegig kitunovel vegezte es az egyetem is konnyeden ment neki. Az egyik baratnom kisfia is 2 eves volt, amikor nehany szot mondott, aztan hirtelen olyan szoveglada lett! En szamitok ra, hogy Lolli keson fog beszelni, mivel allitolag a ketnyelvu gyerekek kesobb kezdenek el beszelni. Viszont, ha elkezd beszelni, egesz nap nem fog beallni a szaja. Igy is sokszor ra kell szolni, mert ha telefon beszelek, a sajat hangomat nem hallom, annyira "magyaraz".

Bogyo, hat tenyleg kar, hogy Aki elfelejtette beirni az uzenobe a szuloit. Kivancsi lettem volna, hogy mivel magyarazna a tanitoneni az ebedszunet megvonast.

Kepzeljetek, ma este volt egy erdekes musor a tv-ben! Egy fiatal par (a csaj francia, a ficko angol) Budapesten elnek es dolgoznak, Pesten akart lakast venni. Mutattak, ahogy mentek lakasokat nezni es kozben mindig mondtak, hogy hanyadik keruletben van es milyen utcaban. Gyonyoru lakasokat mutattak. Volt uj epitesu is a 13. keruletben tetoterasszal, szep kilatassal, de nekem az tul modern volt, szeretem a regi epitesueket. Mutattak is egy jo nagy lakast az 5. keruletben, ami kb. 100 eve epulhetett. Nagyon szepen fel volt ujitva, de megtartottak a regi karakteret. Tudjatok, olyan hatalmas nagy regi ablakai voltak (nagy belmagassag) es megvoltak meg az eredeti spalettak is az ablakokon. A parketta is gyonyoruen fel volt csiszolva. Az ara viszont nagyon borsos volt. Viszont mondtak, hogy hasonlo helyen, Londonban egy hasonlo lakas 10-szer ennyibe kerulne. :shock:

D. Andi, orulok, hogy te is elokerultel, viszont azt sajnalom, hogy nem vagy jol. Majd ird meg, hogy mi lett a kivizsgalas eredmenye! A gyerkoceidre addig ki vigyaz?

Sancsi, Nori, a lanykaitok jobban vannak mar?

Edith, tunderi Kriszta, ahogy segedkezik neked a kisteso furdetesenel! Lolli mar igazi kis hableany. Ki se lehet szedni a kadbol, annyira elvezi. Ma este is uszott az egesz furdoszoba, annyira csapkodta a vizet. Apa fel is vette videora, hogy milyen bohoc a lanya.

Ma szep ido volt nalunk, ugyhogy el is mentunk setalni. A het tobbi napjara esot mond, ugyhogy kihasznaltuk a mai napot. Meg vettem Lollinak ket harisnyat. Van neki egy csomo, de mind nagy meg. Az o meretebol csak 3 harisnyank van, az meg kevesnek bizonyul, foleg ha egy-ket pelusbaleset becsuszik. Ja, meg vettem neki meg hosszu ujjas bodykat is. Ez nalunk hianycikk. Ugy tunik az angolok csak rovid ujjas bodyt hasznalnak. Csak egy boltot tudok, ahol szokott lenni, de ott se mindig van. Ma szerencsenk volt, talaltunk az o mereteben.

Puszi mindenkinek:

Olive es Lolli

KépKép
olive

Sziasztok!

Aranyosak a gyerekek mindenkinél!

Olive! Nem semmi árak vannak akkor kint! :shock: És a lakásbérlés mennyit kóstál?

Minden köhögős babának ajánlom a BabyLuuf kenőcsöt! Szinte azonnal hat! Csak ne csak a hátára, hanem inkább a mellkasára kenjétek a kencét, mert akkor be is lélegzi és úgy is hat! Lilcsinél csodákat tett.

Amúgy Lilcsi meggyógyult :lol: Megkapta a szurit is, semmi, de semmi baja nem volt tőle, még egy kósza hőemelkedés, hangulatromlás sem. Szeritnem észre sem vette, mert jó szokásához híven már a rendelő ajtajában rázendített a sírásra, és amíg meg nem kapta a kekszét, abba sem hagyta. :roll:

Julcsi! Bonbont megkóstoltam, bár nem az én fogamra valók voltak...küldtem belőle másnak is :wink:

Edit! Olvastam a naplódban, hogy a szopival helyrerázódtatok! Gratulálok, ügyes voltál! :lol:

Ismerkedés a wc-szűkítővel (akkor halászta ki a csomagból, azt sem tudta, mi az?)
Kép Kép

Nóri és az ovis...
Kép
elin

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?