Új privát üzeneted érkezett!

laptető (szerintem az első!)!!! :lol: :lol: remélem bejön! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Czinkeb, hát nem tudom lehet, hogy megpróbálom, bár egyre erősödik bennem, hogy a Meforal mellett döntök...
Kár, hogy nem tudsz képet rakni!:-(
Vendég

:lol: Nekem már több "laptetűm" volt itt is és máshol is, de nem tulajdonítok neki jelentősséget!;-) Azért neked hozzon szerencsét!
Vendég

laptetű???? köszi azt nem kérek!! rendes barátné vagy, h lapostetűt kívánsz nekem!!! :twisted: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Nyah, tessék ilyen rosszat feltételezni rólam, pedig én egy ártatlan kis bari vagyok! :mrgreen:
Most éppen szét vet az ideg, és fontolóra vettem, hogy beperelem a vevőm ügyvédjét vagy várok még pár napot és elállok a szerződéstől pedig már "csak" 200 ezerrel tartozik a vevő, de november óta húzzák az időt és én már teljesen kikészültem idegileg: január 15-én lett volna kulcsátadás akkorra ki is ürítettem a lakást minden számlát elintéztem, de ők még akkor a foglalón kívül nem utaltak pénzt...
Vendég

Tücsi: az idegesség nem old meg semmit és a mi helyzetünkben az tesz jót a legkevésbé!!
:wink: nektek van ügyvédetek?? ilyenkor mit lehet tenni, 200e azért sok pénz, h ne fizessék ki! :shock:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Sziasztok!
Ági!Mostmár megkaptam!Most csak bekukkantottam(meg hoztam egy jó hírt)este küldöm! :wink:

Szóval a jó hír:Reggeli hőm: 37,0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D
Izgi ez így, hogy nem tudom, mikor lehetett pé. De VOLT!!!És ez olyan jó!Nem tudok betelni vele :lol:
36,9; 36,9; 36,8; 37,0

Kép
Kép
zazzy

Czinkeb sajna most nem tudom mi van az ügyvédünkkel, volt egy nagyon jó barátságban is voltunk, de 2 éve kerestem, lehet hogy azóta babázik (nő) Azért holnap megpróbálom felhívni!

Zazzy, a múltkor akartam írni, hogy az ovi utáni 12dpo-n már tesztelhetnél, de most nem jut eszembe mikorra tippelted, hogy volt, talán a 27cn-ot írtad? :roll:
Vendég

Czinki még elfelejtettem, hogy nekem nem csak a 200 ezer fáj, hanem az hogy én tartom fenn a lakást: rezsit fizetek a tök üres lakásra, nem is keveset! :evil:
Vendég

ja, azt hittem,h átadtad a lakást, meg minden és úgy lóg 200-al!
mi ismerőstől vettük a lakást és én csomagoltam a fickónak a könyveit és ruháit! :evil: csak menjen már és költözhessünk már!!
nem egyszerű egy lakás vétel eladás! :?

Zazzy: ez nagyon izgalmas!!! reméljük.... :wink: :!:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki, most látom, hogy emeltél a Met adagon, hogy bírod??
Vendég

Tücsi: és ha még 1 hónapot kihúznál a-val?? :roll: inkább még 1 -et és utána újból met, h tutira menj! mert hát ugye 3 hó kellene a-nak és akkor a 2 hó az már csak jobb lenne nem? :roll:
igen emeltem. jól bírom, csak mostanában sokat idegeskedtem az állvizsga miatt. az 1 hét alatt míg otthon tanultam alig ettem vmit és most is alig kívánom a kaját, uh kicsit hipozom. de csak azért mert nem eszem rendesen. :roll: és a felvágott már a fülemen jön ki , muszály vagyok egészségtelen péksütit enni és tejet inni. :oops:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Nem tom' mi legyen, jó lenne beszélni Tűű dokival...Én most nagyon rászoktam a pászkára: tök fincsi flórával megkenve és ubi szeletekkel megpakolva!;-) Mondjuk én natúran is nagyon csípem, már a páromat is megfertőzem vele, sőt a kutyánk is teljesen oda van érte! :lol:
Vendég

Tücsi!

Épp azt akartam írni, mint Czinkeb.
Szerintem adj idôt az A-nak is.
Védekezés... megy a privi.

Lona
lona1

Nyah, kezdek lenyugodni gyógyszer ügyben, a párom is ledorgált, hogy nem adok időt a gyogyinak, meg pont tegnap este vettem észre, hogy sokkal lassabb a szőrnövekedésem mint volt...Nah, jó akkor receptet írtok...

Lona, nagyon köszi a privit, próbálok beszélni a dokival és megírom mit mondott!
Vendég

receptet írtok, na ezt jól megasszontam! :lol: =íratok
Vendég

én ezt akartam volna használni tavaly febr-tól, de kiderült, h nincs is értelme védekezni :roll:
http://www.pharmatex.hu/

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki, nekem most a 13-ik napi Uh-n 3 gyönyörűsűges tüszőm volt, ezért fáj a szívem annyira a védekezés miatt, szóval nekem lelki bajom van a védekezéssel...Nyah, nem nyafizok tovább, próbálok türelmesebb lenni!;-)
Vendég

Tücsi: roll:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Nyah, már itt is vagyok a folytatásos regényemmel! :P Beszéltem Tűű dokival, azt mondta tartsak ki, mivel eddig is volt peteérésem, de most 3 is volt+ a szőrösödés is csökkent akkor erre a gyogyira van szükség és nagyon nem lenne jó ha teherbeesnék mellette...Szóval este megyek a receptért! Lona, Czinki köszi hogy meghallgattatok!!
Vendég

Tücsi: jól van!! :wink: kitartás!! :wink:

most kérdezek lehet, h egy hülyeséget. a met a petesejt minőségét is javítja , nem csak csinált pé-t??
csak azért kérdezem, mert múltkor Te is írtad, h van, h túl kemény a petesejt fala és azért nem tud a kisfickó bejutni... szóval ezen is javíthat a met???

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki, ez egyáltalán nem hülyeség, és szerintem határozott igen a válasz!
Vendég

Tücsi: remélem igazad van!! :wink:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

Czinki!
Egészen biztos vagyok benne, hogy jobb minôségü lesz a petesejt!

Tücsi!
Örülök, hogy tudtál beszélni T. dokival! Akkor még egy kicsi kitartás és minden rendben lesz! Szerintem a napi szobabiciklizés rengeteget számít!! Büszke lehetsz magadra! Talán nálam is beválna... lehet megint kölcsönzök. A tiéd milyen?
lona1

Czinki, látom téged is be kell avassalak az aranyszabályba amit Apával már többször megosztottam: Nekem mindig igazam van! :mrgreen:

Lona, köszike :oops: A párom tegnap este mondta, hogy olyan büszke rám mert látja, hogy fáradt vagyok mire hazajutok, de mégis végig tekerem a 30 percet...Azaz igazság, hogy az első 10 perc után érzem úgy, hogy nem bírom tovább de aztán átlendülök a holtponton és még gyorsabban tekerek! Tuti, hogy számít a kerekezés, ez a hit ad erőt! Ja nagyon mezei bicajom van az auchanban vettük 17 ezer körül volt, tegnap pont láttam a Tuskós (tesco) szórólapban, ott is ennyiért volt, de a célnak tökéletesen megfelel: 8 sebességes, méri a pulzust, időt, sebességet, km-ert és az elégetett kalóriát!
Vendég

Tücsi: OKSA!!! :wink: :lol:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

ÚGY NINCS KEDVEM DOLGOZNI!!!!!! :twisted:

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

czinkeb.

tücsi látom akkor tudtál beszélni tűűvel mire idejutottam!

mindenképpen jó az avanda, eddig mindenkinek szuper eredményeket produkált, nekem tökéletesre levitte a terheléses inzulinomat 3 hónap alatt, míg 3 hónap met alatt az inzulinom meg se moccant. egy centit se.

(Azt nagyon halkan mondom, ha esetleg teherbeesnél nem törénne ám olyan nagy katasztrófa, azért ne gyórjatok babára, de ha véletlenül becsúszna, krizsának volt avandás kismamája, és ha nagyon hamar észreveszed a terhességed és tesztelsz, és azonnal váltasz metre akkor nem lehet baj...de valahogy bírd ki, már csak 2 hónap!)

Kép

Kép
rejo

Lona! Hááát, ki tudja! ;)

Tücsi, én is ezt tanácsoltam volna,m indenképpen tarts ki! még egy hónapja sem szeded az avandiát! Ha jól emlékszem te kaptad az avandiát, és nem az avandametet, igaz? Ebben nincs metformin, csak rozi.
Én is teljesen el voltam keseredve ősszel, és most is, és a hormon értékek azt mutatták, hogy javulok! Fontos a külső visszajelzés, is, de alapvetően mégis csak a vérvétel, ill. a dokik, akik eldöntik, hogy most merre is tartunk.

pé-t pedig egyértelműen jobb minőségűt csinál! Ezért is van, hogy egy met-es kezelés után/közben biztosabb a terhesség.

Lenne egy kérédésem. Biztos-ami biztos, nézettem TSH szintet. T. nem mondott rá semmit, bár konkrétan nem kérdeztem rá. 2,6 lett, teljesen az értékhatárok között van. De úgy rémlik, hogy a jó pajzsmirigy 0,... Ugye, csak rosszul emlékszem!?

Kép
mamint

Rejoka, Mamint köszi, még most sem késő a tanács, főleg ha megerősítetek abban, hogy érdemes kitartanom!;-) Igen, Avandiát szedek, pénteken lesz 1 hónapja! Én nagyon kis kezdő vagyok ez ügyben, de szerintem 1-es az a nulla, nem (TSH)? :roll:
Vendég

Mamint, ez jó sztem!

Tücsi, én is hallottam olyant hogy van egy-két doki pl. Mágus :lol: akinek volt már avandiás kismamija ha gyors átváltott metre, nemvolt gond!Szóval elméletben nem eshetsz teherbe, nem szabad, de....és ne add fel!
Vendég

Lafika:-) Próbálok megnyugodni, de Tűű dokitól kifejezetten rákérdeztem, hogy mi lenne ha teherbe esnék azt mondta, hogy az nagyon nem lenne jó! :? Most mennem kell! Pusszantás mindenkinek!
Vendég

Tücsök szívem!

Én is nagyon büszke vagyok Rád, és kitartás!!!!!! :D :wink: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Tücsök!
Látom már elláttak jótanáccsal!
Akkor csak megerősíteni tudlak! Add meg magatoknak még ezt a két hónapot! Tudom a 12 év után már mindennap számít, de ez tényleg a PCOSed okát kezeli!
Megéri. (bár én nem szedtem, de a topikos tapasztalatok azt mutatják, hogy megéri 3 hónapig erre rátérni).
Ha netalántán :wink: teherbeesnél :wink: , akkor azonnal visszaváltasz. Annak a pár sejtnek a beágyazódástól a pozitiv tesztig semmi baja sem lesz! :D

T. dokit teljesen megértem. Ő óvatos. Helyes! Ti is legyetek óvatosak. De ezen ne "zavartasd" magad! :)

Cuppantás.

34. hét

...még 42 nap ...
Vendég

Lányok, most nagyon "nyálas" leszek, de annyira örülök, hogy vagytok! Közben beszéltem a férjemmel és biztatott ő is+ mondtam neki, hogy végül is nem lehetek olyan buta, hogy nem bírok ki 2 hónapot és ha közben becsúszik egy baba végig idegeskedhetném azt a 9 hónapot amire már lassan 12 éve várok! Szóval most már nyugisabb vagyok és ezt nektek is köszönhetem!:-)

Kavicska, őrület, hogy nem soká szülsz! :shock:

Ditke, már azt hittem nem is írsz nekem! Pussz!;-)

Holnap megyek az új dokibácsihoz lapar ügyben, kezdek izgulni! :roll: :oops:
Vendég

Én is úgy tudom, hogy 1 körül jó a TSH, illetve terhességhez nem árt 1 alatti!!!

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!!!

Zazzy: Megkaptam a "cuccot" nagyon köszi. Hanyadik napon vagy most? Mikor kellett volna megjönnie? Szerintem most rajtad a világ szeme.

mindenki: Én meforalt szedek, és amikor a met-ről beszéltek
akkor beleértitek a Meforalt is?
Nem tudom most mi van akkor. Hiszen a meforal
btegtájékoztatóján az áll, hogy
[quote]a írta:zok a diabeteszes betegek, akik terhesek vagy terhességet terveznek, a Meforal 850mg tablettát nem szedhetik.

Nekünk meg pont a teherbeesés miatt kell a gyogyi, diéta és mozgás.

Kép

Családient.hu vonalzók
szoriagi

[quote="szoriagi"] írta:szoriagi
mindenki: Én meforalt szedek, és amikor a met-ről beszéltek
akkor beleértitek a Meforalt is?
Nem tudom most mi van akkor. Hiszen a meforal
btegtájékoztatóján az áll, hogy
[quote]a írta:zok a diabeteszes betegek, akik terhesek vagy terhességet terveznek, a Meforal 850mg tablettát nem szedhetik.

Nekünk meg pont a teherbeesés miatt kell a gyogyi, diéta és mozgás.

Ági!
A metformin a hatóanyag.
Merckformin, Meforal, Adimet stb néven fut. Hatóanyag szempontjából teljesen mindegy melyiket szeded!

Így van. Mi az IRre szedjük.
Mert a metformin az inzulin rezisztenciát csökkenti. És megtöri azt az ördögi kört, ami a PCOSben van és amitől nincs spontán menszi, vagy PÉ, vagy jó minőségű PÉ.
Anno, amikor ezeket a gyógyikat forgalomba hozták, akkor ezt a cukorbetegségre törzskönyvezték.
Persze azóta már kiderült, hogy a PCOS hátterében lévő IRre is jó hatással van és nagyon sok "meddő" nő teherbeesik tőle. Sőt, már azt is tudják, hogy ez a babára nem ártalmas.
Csak épp a hivatalos gyógyszerleírásból felejtik továbbra is ki. És nem lehet tudni, hogy valaha bekerül e? Egyelőre nem. Biztosan nem!

De hogy még cifrább legyen a dolog.

Az metforminra azt írja a gyógyszertan könyv és az összes gyógyszerleírás, hogy abszolut ellenjavalt terhességben.

Míg az Avandametre (ami Roziglitazont és metformin! tartalmaz) azt írják, hogy relatív ellenjavallata van terhességben!

Abszolut és relatív között az orvostudományban és gyógyításban igen nagy a különbség!!!

Szóval ez van!
Én azt mondom, hogy ezen nem érdemes rágódni! :)

Én sokáig gondolkodtam azon, hogy ha majd egyszer terhes leszek fogom e szedni???

Aztán a több mint egy éves (pontosan 18 hónapig szedtem a metet) met szedés után teszteltem a pozitivat és egyértelmű volt, hogy az tett rendbe, (mert én akkor még nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a diétának és mozgásnak, mert 20as BMIvel úgy gondoltam, hogy em fontos! de azóta már tudom, hogy igenis fontos! :wink: ). Így már egyértelmű volt számomra, hogy a terhességem alatt is végig fogom szedni a gyógyszert, mert nekem óriási biztonságot adott és AD!

Sőt szoptatás alatt is szedni fogom!

Na bocsánat csajok, ennyit a monológról, csak már megint nem alszom, pedig most nincs is front és a baba már alszik a pocakban. :lol:
De én nem bírok aludni, pedig érzem, hogy álmos vagyok! :)
Vendég

Sziasztok csajok!

jelentem megvan életem első 3. cn-i hormoneredménye. Előtte két 23 napos ciklusom volt.

Tökéletes. Már csak azt kellene kitalálni, miért rövidültek le a ciklusaim 23 napra, és miért pecsételek pirosat 18-20 cn-től. (nem igazán barnázás, inkább piros). mindezt met óta.

FSH : 7,1

LH : 6,1

Ösztradiol: 145,7

Progeszteron : 2,8

prolactin : 268

tesztoszteron totál : 1,33

Minden határértéken belül van, de a totál teszto sztem még magas...

Aki ért hozzá, a progi magasnak számít ezzel az értékkel a 3 cn-en? (mert akkor lenne ötletem a pecsételésre...) ebből úgy tűnik pém azért van.

Kép

Kép
rejo

Hello csajok!

Kicsit bekukkntok hozzátok........és persze megint kérdezek.....
Az normális, hogy szombaton vettem be az utolsó duphasont (10 nap 2x1) és még nem jött meg?

Megyek visszaolvasok.....

Pusz
csipi
csipi78

CSipi, sztem néhány nap belefér...Hogy vagy?
Vendég

Akkor jó!

Hát hol így, hol úgy....sajna kicsit elment az anyagiaskodás fele az egész külön lét.....olyan szinten, hogy én már nem is akarok visszamenni.....nagyon sok bántás ért az elmúlt 1-2 hétben.......és azt tudom, hogy én nem ehez az emberhez mentem hozzá........
Úghyogy elkezdem felépíteni szingli kis életemet....aztán majd jön valaki aki szeretni fog :)
Szerencsére az összes vizsgám sikerült, így legalább azzal nem kell foglalkoznom......de anyagilag eléggé a padlóra kerültem...meg azért lelkiekben is...de talpra fogok állni.
Már csak azt várom, hogy ki legyen mondva a végső NEM......és lezárjuk az egészet.......

Olvasom Csernus doki könyvét...nekem nagyon bejön........
csipi78

Sziasztoook!:-)

Rejoka, ha rájössz mitől van a pecsételés osztd meg velünk is, mert kíváncsi lennék rá én is! :?

Csipi, hogy van a kis lelked? Ha duphaston is úgy müxik mint a norculut; akkor ha az abbahagyás után 5-7 nap után jönne meg az teljesen normális!

Nagyon várom már az estét, szeretnék egy minnél közelebbi időpontot a laparra!

Puszi mindenkinek!
Vendég

Csipi, sajnálom,de gratulálok a vizsgáidhoz!Egy harmadik is van benne,nem?Mert akkor szoktak férfiak így anyagiaskodni...a melóhelyen nekem legalábbis ez jött le, ahol nincs 3. ,akkor "szépen"válnak el, ahol meg van, ott a 3. dirigál rendesen.... :twisted: (lehet hogy nálatok tévedek...)
Vendég

Csipikém most olvasom!
Gratulálok a vizsgákhoz! Az anyagi és lelki padlót én is megtapasztaltam, de végig hinned kell abban, hogy ez csak erősebbé tesz és lesz ennél sokkal-sokkal jobb is! (tudom, ez nagy közhely, de én tényleg átéltem és mai napig állítom, hogy akkor ugyan tényleg a halál közelében voltam, de most sokkal erősebbnek érzem magam lelkileg, több önbizalmam lett szóval tényleg minden rosszban van valami jó, még ha most azt gondolod ebben biztos nincs semmi jó!)
Vendég

Nálunk a 3. az anyósom......mert hogy ő nagyon anyagias......és vérig van sértődve, hogy amióta elküldött a kicsi fia, nem mentem hozzá...pedig ő mennyit segített ( Kb 6-szor felhívtam telefonon, hogy hogy van+ stb ) míg az ő kicsi fia egszer sem hívta fel anyukámat.....és nekem eszembe sem jut ilyenért cirkuszolni, úgy hogy még az unokatesómat is leállítja a városba és vele is elkezd "beszélgetni"......
De már az sem érdekel, ha más is van a dologba, csak zárjuk le azt a hercehurcát
Nekem nincs energiám leállni velük viaskodni.......hagyjuk egymást békén, és mindenki élje a maga életét...
csipi78

Jaj, Csipi, sajnálom, ha 3. egy anyós....még rosszabb tán.Kívánok neked boldog új életet!
Vendég

Köszönöm!!!

Olyan furcsa, mert több mint 4 hét eltelt azóta, hogy elköltöztem.....és olyan mintha ma lett volna
Nagyon várom, már az egész herce-hurca lezárását........mert ez a se veled se nélküled állapot kikészítő.. :(

de ettől lehetne sokkal rosszabb is ha lenne babó+közös ház....meg ilyenek
pár hét esetleg hónap és minden jóra fordul :)
csipi78

De Csipi, EHHEZ AZ EMBERHEZ MENTÉL HOZZÁ!!!

Ez nagyon fontos, hogy tudd. hogy megértsd. ne mentegesd, ne próbálj belemagyarázni bármit. ez a férjed. ehhez mentél hozzá.

Én is azt mondom, sokat tanulhatsz és fejlődhetsz ebből a helyzetből, kellenek az ilyen krízishelyzetek, mégha nagyon rosszak akkor is. minenkinek van ilyen, nekem is volt. és tényleg jobb utána az életed, mint előtte volt.

Kép

Kép
rejo

Rejoka!

Én nem ehhez az emgóberhez mentem hozzá!!
Akihez én hozzámentem az igényes volt, nem beszélt trógerül...nem úgy válaszolt nekem mintha az utolsó kuva lennék......mindent közösnek tekintett amit együtt értünk el.....és még sorolhatnám.....
Már a saját barátai elfordultak tőle.......

de már mindegy is, új év...új élet...új remények..szebb jövő :)
csipi78

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?