Sziasztok!
Van netünk...akkor holnap nem lesz a fibernetnél
na majd meglátjuk
Niki!
Nnnnnaaaaaaaaaaaa, fogacska??????? remélem már kibújt
Szerintem felesleges az az elválasztó tápszer
Egy éves korig kell vagy tápi vagy anyatej, utána adható a tehéntej, ha arra allergiás akkor vissza a tápira vagy a.tejre.
Én úgy csinálom, hogy ugye először kiváltottuk az ebédet, utána 10 órait, majd az uzsit. Ilyenkor elvettem teljesen a szopit, többet evett, kínáltam sokat inni és megszokta hamar hogy nincs cici. Aztán múlt hónapban vezettem be a reggelit, ez van hogy teljesen kiváltja a szopit de van hogy felkelünk és még kér cicit a Ricsi. Pár napja vezettem be a vacsit, ez még nem igazán megy, de azt veszem észre hogy szokja a Ricsi. Tegnap nagy meglepetésemre NEm szopott este a Ricsi
Odafeküdt, odafordult majd el és üvöltött
nem kellett neki
Az éjjeli szopik korlátlanok.
Nekünk leginkább az elalvás lesz a nagy kihívás, mert szopiba alszik bele a Ricsi, vagy ha felriad akkor is kér szopit hogy visszaaludjon. Már van hogy enélkül elalszik de a visszaalváshoz még kell. Ha nektek nincs ilyen gondotok, szerintem egyszerűbb lesz
Ha már megvan az 5 étkezés, folyamatosan kínálni kell napközben apró falatokkal meg sok-sok folyadékkal, és nem kínálni a cicit. Nekünk ez bevált.
Így néz ki most az étkezésünk:
reggeli: tea+ vajas zsömle, kifli, stangli, puffancs, kalács (most fogom majd bevezetni a párizsit, sajtot)
tízórai: joghurt, túrókrém, túrórudi
ebéd: főzi
uzsi: ez változó, mikor mit kap, leves zöldségeket, gyümit, vajas reggeli cuccot, pogácsa, de itt is szándékozom bevezetni a szalámikat, sajtit, lekvárt.
vacsi: főzi féladag, és még valami rágcsálni való, pogi, stangli, keksz, ropi...
És most 3-4 dl üdcsit (őszilé, almalé, s.barack,...) iszik meg napközben a Ricsi plusz evéskor 2 dl körüli vizet összesen, na meg az alvós szopik.
Most kb. 2-3-4 óránként eszik a Ricsi, pl. 8-9 reggeli, 10-10.30 tízórai, 12-14 ebéd, 16 körül uzsi, 18-19 vacsi. Persze ez nagyon rugalmas, mert van hogy reggelire nem eszik semmit, akkor tízóraira bevág két dl joghurtot, ugye ilyenkor tele lesz a pocija. Vagy elalszik dél körül vagy játszik és kitolódik az ebéd 2-3 körülre. És ettől függően tolódik az uzsi, van hogy ki is marad mert pl akkor alszik és ugye előttte vagy közben szopizik. Még nem az igazi, de alakul.
Nyárra teljesen szeretném megszüntetni a nappali szopikat, még az alvós-újrabealvósakat is! Tanítgatom az egyedül elalvásra, simizem énekelek, hintázunk...ha felriad sem kínálom meg egyből cicivel hanem simi...Már van sikerélményem
Az éjszakai elválasztást meg majd megpróbálom apa szabijára időzíteni ősszel kb., hogy ő tudjon felkelni éjjel a Ricsihez, vízzel itatni ha kér és ő altassa vissza. Így talán lemond az éjszakai szopiról. De az is lehet hogy majd megvárom a kövi tél végét, betegen eddig csak szopi kellett neki
Hát ezek vannak, bocsi ha untattalak, elszaladt velem a ló
Amúgy én sem hittem volna hogy még most is szoptatni fogok, főleg hogy ilyen hozzáállássom lesz
Gáznak találtam az évekig szoptatást, de az élet másképp hozta. Én sem tudtam elképzelni hogy majd a fogas, rohangáló gyerekem szopni fog, de felállt, kibújt 7 foga, mára van hogy szalad és még mindig szoptatom. Valahogy természetes, vagy nem is tudom megírni milyen. Nekem még ő olyan picike, hagy szopizzon ha akar, de persze másnak meg már egy nagy, tipegő gyerek...mindenesetre vannak elválasztó terveim, de remélem a Ricsi saját magát elválasztja idén, az sokkal könnyebb lenne
Na meg lehet ősszel mégis belehúzúnk az éjjeli szopi megszüntetésébe, mert nem biztos hogy gyes-re szeretnék menni, ill. gyes mellett doliznék lehet...ez még annyira messze van hogy igazából minden lehet
Na tényleg befejezem
El is felejtettem hogy a többieknek mit akartam írni...rányomtam az előnézetre, vissza sem tudok olvasni
Tegnap após mondta hogy nézzem meg a Ricsi bal lábát, ill a bal belső bokáját...
Elkezdett befelé taposni, ahogy megy. Eddig nem kapott cipőt, mert mindenki (dokik,védőnő, a neten is ezt olvstam hogy addig nem kell amíg az utcán nem akar magától menni, bentre a legjobb a zokni) de a héten mindenképpen kap, nehogy gáz legyen belőle. És elviszem ortopédiára.
Barbi! Nem tudod, van már ortopédia?????
Ti mikor adtatok először cipőt a babákra?????Nektek nem volt ilyen csámpázás??????
Megint van min paráznom
Amúgy az éjszaka király volt
11ig sikitozott a Ricsi! Aztán kidőlt... 4-kor keltünk, és még alszik
Végül is nem párnát kapott, hanem a Gabó ötletét vetettük be. Megemeltük a szivacsot... sokkal de sokkal jobb lett, alig horkantott egyet-kettőt
És nem fordult meg, hogy a lába álljon égnek
Na felkelt az emlegetett baba...