Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Edit!
Sikerült utalnom!!!! :)
Megkaptam a mailed.

Detti!
Nálunk is lesz a bölcsiben farsang.
Én azért nem is vettem jelmezt, mert amiket láttam mind plüssből volt, és az szerintem baromira meleg lehet nekik.
Saját kezüleg csináltam nekik tök egyszerűen.
Boci és tigris lesz a két kisfickó.Vettem 2 pár narancssárga és 1 pár fehér és fekete harisnyát és hosszú újju felsőt.Fekete textil filctollal (vagy alkoholos vastag) csináltam csíkokakt és foltokat a harisnyára és a felsőre.Az egyik pár harisnya fél szárából készült el a farkinca, amit gumival fogok a derekukra tenni, hogy levehető legyen.
Az orrukat fogom testfestékkel befesteni, ja és bajuszkát is kértek.
A tigrisnek volt itthon mamusz, a bocikának vettem fehér vászon ciopőt és arra is festettem foltokat.

A rucikat még csak most nézem át, majd írok mailt, ha fotóztam.

Vikóka!
Aranyosak a gyerkőcök!!!!

Andi!
Sajnálom a füllfájást!!! Gyors gyógyulást!!!!

Judyt
KépKép
judyt

Vikóka,

Bence tök magas! Nekem az a parám, hogy ne legyenek alacsonyak a gyerekeim... Én 176 cm vagyok, apuci is kb ennyi, szóval ha az ő vonalát öröklik, akkor lehet, hogy nem lesznek nagyon magasak :( Hülyeség, tudom...
Másfél hét van az ikreink között? Bernát 90 cm és 15 (!!!) kg, Ambrus 91 cm és 12,5 kg. És Bernát nem eszik semmit, csak kenyeret :D

Judyt,

Várom majd a képeket!

Andi,

Nincs Bioptron lámpátok? Az is csodákra képes fülfájásnál (meg minden más betegségnél).

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Judyt!
Jó, hogy ilyen ügyes vagy, én is úgy szerettem volna magam csinálni, de én nagyon béna vagyok. Kézügyességem nulla. Majd csinálj fényképeket. Mikor lesz a farsang?

Detti!
Bernát hatalmas!!!!! Lehet, hogy a kenyértől??? :D Egyébként nálunk Vendel ilyen, csak kenyérféleségeket hajlandó enni. A felvágott látványától műsorozik. Mondjuk rajta nem látszik semmi...., egyre vékonyabb sajnos.... :(

Andi!
Gréti jobban van?

Ma felpróbáltuk a jelmezeket, dobok fel képet, ha sikerül.

Kata

Kép
kateduo

Kép Vendel a boci, Gergő a pipi

Kép

Kép

Kata

Kép
kateduo

Gergő egész du. ebben volt, nem volt hajlandó levenni, Vendel 10 perc múlva megunta.

Kata

Kép
kateduo

És mégegy..., amikor Vendel lehajol..... :D :D :D

Kép

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Köszi lányok! :lol: Grétinek már kutya baja. Vasárnap már nem is fájt a füle :lol: Ki érti ezt? :roll: Egyik nap szenved, sír, nyüszít, másnap meg semmi baja. :roll: Mondjuk a gyógyit most már szedni kell, meg a fülébe is cseppentünk, de ma már ment az oviba :lol:

Detti! Lámpánk nincs, de én is sok jót hallottam róla. Nekünk ekcémánk van, és arra is ajánlották, hogy lámpázni kell, és elmúlnak a foltok.

Kata! Nagyon jók a jelmezek. :lol:

Judyt! Tavaly mi is saját kezűleg csináltuk a jelmezt. Igaz Gréti örökölte, de a Gergőét összeturiztam, meg Apa összeeszkábálta a tarisznyát, meg a ludat (Ludas Matyi volt) Ha megtalálom a képet, majd felrakom.

Ja! A vonalzómon az van :oops: :oops: :roll:
Szép napot mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Na itt van nagyobb méretben. Grétike magyar kislány, Gergő Ludas Matyi.

Kép

Az idénre is örököltünk már Grétire egy háremhölgyes jelmezt (nagyon kis csini benne :oops: :lol: ), Gergő még kérdéses.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Baba!

Édes lehetett a nővéred kislánya..... :D És már mi is úgy beszélünk , hogy hozzátesszük a "ja"-t, aztán észbe kapok, hogy nem kéne....

Andi!
Jó, hogy Gréti már jobban van. Nagyon klassz a tavalyi jelmez, jól néznek ki benne. Majd csinálj képet a mostaniról is. Gergő mi lesz?

Kata

Kép
kateduo

Detti!
Nálunk Luca a nagy kenyérevő, szerintem ő el lenne akár több hétig is csak vajaskenyéren (na jó, ha szeretném akkor lehet krémsajtos is). Amúgy rajta ez nem nagyon látszik. Nálunk érdekes a helyzet: szerintem jóevők, de azért vannak érdekességek. Pl általában semmilyen zöldséget nem esznek a kenyérkatonákhoz, de ha valamelyik keresztszülő kínálja, akkor bármit....aztán ha ülnek az asztalnál, vagy az etetőszékben akkor van kívánságműsor, de ha mondjuk katonaevés van tányérról, akkor lehet a katonán bármi...ezt megérteni? :roll:

Ami a magasságot illeti: hát mi olyan közepesek vagyunk Zsolt 184cm, én meg 167cm vagyok. Szerintem ez annyi mindentől függ. Arra, hogy a magasságon dilemmázol: emlékszem, én még a terhesség alatt azon gondolkodtam, hogy jaj csak ne legyen nagy fülük (a páromnak az van - bocs Zsolt - és drukkoltam, hogy ezt ne örököljék). Jelentem összejött....Még ma is szállóige a családban, hogy amikor megszültem és felhívtam Apukámat a hírrel, ennyit mondtam a telefonba: "Apa, megszülettek, és van hajuk és nincs nagy fülük." Na, nem mintha ez lett volna a fő dolog, dehát nekem ez ugrott be... :wink:

Kata!
Édes a kis bocid, meg a pipid!

Na, dolgozom is egy kicsit....

Ja, kérdés: Nektek mi a véleményetek a hordozható DVD-ről? Idén két hosszabb autós utat is tervezünk, és felötlött bennünk. Valakinek van tapasztalata?

Szép hetet Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikóka,

A fül nekem is probléma volt (szintén apából kiindulva, csak nálunk nem a méret számított, hanem a dőlésszög :lol: )

Hordozható DVD: szerintem jó ötlet, akárki akármit is mond :) Egy hosszabb útnál nem tudod lekötni a gyerek figyelmét csupán énekléssel, meg meséléssel.
Én is gondolkodom rajta, bár mi tavaly pl. a laptopot raktuk be közéjük, és az is bejött.
Idén mi is tervezünk minimum két hosszabb utat, ami országhatáron kívül van (Erdély és Szlovénia), és eldöntöttem, hogy minden hónapban egyszer elmegyünk Mo-on belül valahova, olyan "Ismerd meg hazádat" program keretén belül.

Úgyhogy várom is az ötleteket ezzel kapcsolatosan!!!!

Kata,

Nagyon cukik ebben a jelmezben! Ezek milyen méretű ruhák? És hol vetted őket?
Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Vikóka!

Tuti jó lehet a hordozható DVD lejátszó, nekünk nincs, de sztem jó ötlet. Hova készültök hosszú útra?
A gyerekek evési és egyéb szokásait én sosem fogom megérteni. Olyan rigolyáik vannak, hogy csak na...... :shock:

Detti!

A jelmezeket a Régió Játéknagykerben vettem. Erre az van írva, hogy 2-3 éves kor és 104 cm. De mivel nagyon puha az anyaga, így nekik is jó, de jövőre is jó lesz. Mondjuk az anyaga nem a legjobb, kicsit műszálas, de 3 óránál többet úgysem nem lesznek benne.

Kata

Kép
kateduo

Detti!

Most jut eszembe, hogyha esetleg nem kapnál jelmezt vagy szeretnéd, akkor szívesen elpostázom neked, nekünk holnap lesz a farsang, utána szívesen kölcsönadom.... :D

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Nagyon aranyosak a kis jelmezeseid! Föleg a boci jelmez tetszik, nagyon helyes. :D

Vikóka :)
Szerintem tök jó dolog az autóba a DVD lejátszó, bár nekünk nincs. Hova utaztok?

Detti :)
Nekem is parám a magasság, de reménykedem, hogy a páromra ütnek, aki 186 cm. :D Még egész picik voltak amikor a gyerekorvos megnézte a kezüket, és rávágta, hogy jó magasak lesznek, mert baromi nagy a kézfejük a testükhöz képest. Ez most is igaz, föleg Olinak nagy a keze. Most 100-101 cm-esek, ami a korukhoz az átlagos és 15,5 és 16 kilósak, és mindenevök, de tök giliszta alkatúak.

Ha Ausztriába megyünk a fiúkkal, kell most útlevél? Help!

Cat
Kép
cateye

Cat!
Nem vagyok szakértő, de én úgy tudom, hogy kell, mivel valamilyen fényképes igazolvány kell, és nekik ugye nincsen más ilyen. De azért még kérdezz meg mást is...

Detti!
A laptopot, hogyan rögzítettétek a kocsiban? Vagy valaki ült középen és fogta? Majd ha tudok valamit hordozható DVD ügyben, akkor írom.

Ja, és hogy hova megyünk:
Márc. első hetében Ausztriába síelni (725km itthonról), aztán majd július végén nyaralni..és idén már szeretném a tengert látni...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat,

Kell! Pont most kérdeztem, mert lejár a gyerekek útlevele. 14 év kor alatt kötelező, de nyilván, a határon nem ellenőrzik. Felnőtteknek is kell (útlevél, vagy szig. kártya formájú), még akkor is, ha a határnál nem kérik, mert ha megállítanak igazoltatni, akkor fel kell mutatni valamit.
Mi a héten megyünk csináltatni, mert ugye, csak két évre kaptunk, és márciusban lejár :(

Kata,

Húúú, lehet, hogy élek a lehetőséggel! Ma megkérdezem, hogy mikor lesz a bölcsiben a farsang, és lehet, hogy kölcsönkérném.

Vikóka,

Egyszerűen csak letettük közéjük a laptopot. De olyan sokat nem utaztunk így. Majd lehet, hogy kipróbáljuk a jövő hét végén.

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Várom a laptop-teszt eredményét. Ma még agyaltam a hordozható DVD ötleten, és azt hiszem ma felvetem Zsoltnak. Kíváncsi vagyok mit fog szólni hozzá....

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Baba :)

Jól rémlik, hogy te foglalkozol kemencékkel? Olyan gázszámlát kaptunk januárra, hogy kell valami alternatív megoldást keresnünk.
Kíváncsi vagyok a kemencés lehetőségekre!

Köszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok Csajok!
Hát úgy néz ki,hogy biztos,hogy még írok egy pár hsz.-t ebben a topicban,mert ma voltunk a 12 hetes uh-n és ott vigyorgott mindkét törppicúr!:-))
Kétpetéjűek és azt mondta a doki,hogy valószínűleg két neműek is...Pedig bíztam az egyforma kislányokban,de hát minden nem jöhet össze!A kisfiú-linézetű már most a hyperaktivitás tüneteit produkálta,alig tudtuk követni az uh-fejjel!Pörög,forog,rugdos,boxol és bukfencezik és mindezt egyszerre!!!Bajban lesz,ha elfogy a helyük!Vagy lehet,hogy én leszek bajban,mert lerúgja a vesémet,ha nem lassít kicsit???:-O
Egyforma nagyok:6 cm és minden értékünk jó.
Hát nagyjából ennyit most rólunk!:-)

binyek

sziasztok

bocsánat hogy "betörök" a topikba.
3 kerekű ABC Design ikerbabakocsi eladó. kicsire összecsukható. háttámlái külön külön (is ) vízszintere dönthetők.
ára: 30 ezer FT
mi nem sokáig használtuk, mert kisláűnyom nem akart megmaradni.

ha érdekel vkit küldjön legyenszíves üzenetet.
köszönöm
cintia2

Sziasztok!

Éppen bekukkantottam hozzátok, és láttam, hogy a hordozható dvd az egyik téma.
Én csak javasolni tudom, nálunk tavaly a nyaralásnál nagyon bevált!
Három gyerekkel ( 2 két éves, és egy 5 éves) Görögországban voltunk autóval, kb. 11 órás út volt, de szó szerint imádták a gyerekek!
Semmi gond nem volt, sőt, annyira nézték a meséket, hogy szinte még pisilni sem akartak kiszállni a kocsiból:) Persze azt el kell mondjam, hogy ők nagy meserajongók, itthon is minden este megnézhetnek egyet fürdés után. Ja, és mi nappal mentünk, viszont alig aludtak a gyerekek ( féltek, hogy lemaradnak valamelyik meséről...)

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Hordozható Dvd engem is foglalkoztat már tavaly óta. Akkor ki is néztem egyet a Sparban akciósan- 2 képernyős volt, tök jó lett volna. De Robi nem akarta. Én meg nem mertem egyedül megvenni a műszaki hozzáértés nélkül. Persze azóta ő is rájött, hogy nme lett volna hülyeség..... Még lehet, h az lesz a szülinapi ajándékuk.... :wink: Játékuk úgyis annyi, mint a tenger.

Vikóka

Akkor majd ha meggyógyultatok és addigra mi se leszünk betegek, megejthetjük azt a Karácsony óta beszélt találkát. :D
Nagyon édesek a gyerekek a képeken, olyan szépek!!! És jó nagyok is. :D

Binyek

Gratula a manókhoz! Sztem nagyon jó a vegyespáros- én már csak tudom. :wink: Az sztem van olyan különleges, mint az egypetéjűek. Én akárkivel beszélek, mindig odavan, hogy Jaj, ikrek és egy fiő egy lány, de jó! Én is nagyon lánypárti voltam, de most már el nem tudnám képzelni Dávid nélkül- imádom!!!! És ő is engem- Niki meg persze az apjáért rajong.

Baba

Hogy van a hasad, jobb már? Csajok jól viselkednek? Karkötőd nem lett meg?

Kata

Nekem is nagyon tetszenek a jelmezek. :D

Judyt

Tényleg rakj majd képet a jelmezeskről, nagyon érdekel, hogy néznek ki. Lehet, h én is megpróbálkozom vmi hasonlóval.

Cat

Köszi a linket az ágyról. :D

Hétvégén megvolt a Wellness- hétvégénk Zalakaroson. Előtte nem is mertem írni róla, annyira paráztam, nehogy manók megbetegedjenek és ne tudjunk menni. De végül nem szólt közbe semmi. Manók nagyon jól elvoltak itthon nélkülünk a pótnagyival, persze telefonon minden nap beszéltünk. Mi is elég jól elvoltunk, de azért bevallom, kicsit többet vártam. :oops: Mi elég pörgősek vagyunk az egész napos tespedéshez- kivétel ez alól a tengerpart: ott bármennyit hajlandó lennék dögleni. :) ÉS olyan bosszantó volt, alhattam volna bármeddig és ugyanúgy felébredtem 8- f9 körül, ahogy itthon. :twisted:

Judyt, Cat

Nincs kinőtt vékony, nyárra való tréningnacitok (98-as)?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Tök klasszak a jelmezek!
Édesek a gyerkőcök benne.
Nálunk is "farsang-láz van". A picik az oviban Thomas-nak és Sellő-lánynak öltöznek. Én kreálok jelmezt.
Viszont Kristófék osztály szinten öltöznek be ősmagyaroknak. Oda is készülnek a jelmezek. Jelmezek, mert a picik is beöltöznek ott is, ők lesznek a kis ősmagyar csemeték.

A magasság nálunk is mindig téma, mert ők is aránylag a magasabbak közé sorolhatóak. Zsombi 104 cm, Zsófi pedig 101 cm.

Ildikó!

Nálunk is téma a dvd lejátszó, majd a nyuszika hozza nekik.
De, a kérdésem, hova rakjátok az autóba, hogy mindhárman lássák, ill. hogy stabil legyen?
Van hozzá valami rögzítő?

Kata!

A nyáron Nekem még nagyon, de mostmár nagyon kevésbé hasonlítanak a srácok. Vendel totál te, Gergő apukája. Ugye, jól látom.? Bölcsi tetszik, jártok?

Binyek!

Hajrá vegyes-páros!

:wink: :wink: :wink:
Ahogy írtad: A helyszűke megoldja a fincánkolást. Nekem a nagyfiam volt eszméletlen eleven a pocakomban. Ha a picik is ilyenek lettek volna, nem tudom van-e olyan plasztikai sebész aki helyre tudott volna hozni.
Jól vagy?

Lilla!

Mi szombaton voltunk kettesben apával itthon, :wink: kicsit ilyen is kell.
Én most érzem csak, hogy talán egy hétvégét is eltudnék tölteni nélkülük. De, biztosan én is, mint te, a megszokásaimat nem tudnám otthon hagyni.

Vikóka!

Megmutiztam Zsófinak a konyhát, hang nem jött ki a torkán. :lol:
Aztán megkérdezte: " Az övé... ?" Mármint Bencéé.

Más:

Kicsit zűrös lesz a következő 2 hét, mert apukámat műtik. Csipő-protézis beültetése lesz. Ingázom Szekszárd és az otthonunk között. 50km. Ráadásul hirtelen jött, mert vasárnap este 1/2 7-kor jött a telefon, hogy van hely mehet.

További szép délutánt:

Meme
szinta

Szia Meme!
A miénk két monitoros, és tépőzárral az első ülésekre lehet nagyon stabilan rögzíteni. Aki középen ül az meg válogathat, hogy melyiket nézze:) De onnan is tök jól nézhető, nem volt veszekedés sosem.

Ildikó
ildikó

Ildikó

Milyen típus, hol és mennyiért vettétek?- ha nem üzelti titok. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

a jelmezekhez gratulálok, csuda cukik a gyerekek!!!! Már kicsit várom az ovit, hogy az enyimek is ilyenekben legyenek :D
Judyt,
kérlek tegyél majd fel fotót, nagyon kíváncsi vagyok milyen lett!!!!

Cat,
1 kérdés, Te magadtól vitted őket a lúdtalppal ortopédiára, mert láttad hogy nem jó, vagy küldtek (háziorvos), vagy Ti jártok/jártatok rendszeresen..?
És hol vettél ilyen dr Leo cipőt?

Meme,
drukk a papád műtétéhez! Ha ez számít valamit, én nap mint nap látok ilyeneket, szuperül sikerülnek a mútétek, ma már szinte rutin, és utána nagyot javul a betegek életminősége!! A fájdalomnak búcsút mondanak, és nagyon jól mozognak. Fontos, hogy mihamarabb mobilizálják, nálunk a kórházban másnap felállítják a gyógytornászok a betegeket, és minél hamarabb (segédeszközzel) járatják. Szóval nem lesz semmi gond :D , kitartás.

Kép
nettke

Lilla,
ha jól emlékszem olyan 35ezer körül volt tavaly jún.-július környékén, a márkája Sigmatek.
Rákerestem a neten:
Itt vettük, és talán pont ezt a fajtát is:
http://www.pixmania.com/hu/hu/538452/ar ... o-dvd.html

Ildikó
ildikó

Meme :)
Gyors gyógyulást Apudnak! Majd nagyon várom a tapasztalataidat (Apudét), mert Anyukámnak is szüksége van rá, csak nagyon halasztgatja. Már a lakásból is nehezen mozdul ki, olyan fájdalmai vannak, de annyira fél, mert sosem volt kórházban a szülésen kívül, hogy nem akarja rászánni magát. Lóerős gyógyszereket szed, de hosszú távon ez nem megy.

Amikor a fiúk születtek akkor kapott a dokinőtől 1 évet, hogy max addig bírja a csípője, lassan meg már 3,5 évesek a fiúk....

Nettke :)
Én láttam már korábban Olinál, hogy befelé dől a bokája, ebből kifolyólag kicsit x a lába. Vártam vele, mert hallottam, hogy spontán is sokat javul, ez így is volt, de mostmár izgatott, hogy az ortopéddoki mit mond rá. Kell gyerekorvosi beutaló hozzá, úgy lehet menni.Ks protekcióval voltunk, mert a párom cége támogatja a kórházat, így azért a Karolina úti oprtopéd klinikára mentünk. Korábban a Heim Pálban voltunk egy nagy nevű prof-nál, de nagyon nem voltunk megelégedve vele.

A Dr Leo cipőt az Elit Rt-nél veszem a Dózsa György úton. Ez egy gyógyászati segédeszköz bolt, ahol lehet mindenféle EP kártyával fizetni.

Lilla :)
Sajnos már lenyúlták a sok Next tréning gatyóinkat.

Ildikó :)
Baromi jó ez a hordozható DVD. Egy kérdésem van. Bármikor kiszálltok az autóból, akkor ezt ki kell szedni? Gondolom, mert rögtön feltörik érte az autót.

Cat
Kép
cateye

Drukk Apukadnak a mutethez! Megvan mar a Thosmasbol minden resz? Ha nem, atkuldom a listat ami nekunk megvan...

Kata :)

Nagyon jok a jelmezek! Aranyosak a sracok is benne. Hogy sikerult a farsang? Vezetes hogy megy? :wink:

Mi is vettunk meg szeptemberben egy ketkepernyos hordozhato DVD-t, szerintem hosszu utaknal szuper. Nalunk a lanyok szinte semmit nem alszanak utazas kozben (a 15 oras ut alatt nem aludtak 2 orat se szerintem), ezzel pedig tok jol elvannak. A mieinkhez egy-egy tarto volt, amit a fejtamlahoz lehet erositeni. Mi nem vettuk ki ha csak rovid idore alltunk meg utkozben, egyebkent igen. Igaz nalunk a taskas megoldas miatt 2 perc alatt visszarakhato az egesz cucc. Ja, a Pixmaniahoz annyit, hogy mi is onnan akartuk megrendelni, de nem erkezett meg idoben (tobb mint 2 het volt a szallitas), de egyebkent szerintem ott a legolcsobb, csak szamolni kell a hosszabb szallitasi idovel...

Nalunk a cica es Hamupipoke jelmezek voltak a nyerok. :)

Kép Kép

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Ez a DVD lejátszó szuper!!! Tuti, hogy veszünk ilyet, mert ahhoz képest nem is drága annyira :)

Meme,

Én is drukkolok, hogy apukád ( és te is) könnyen átvészelje a műtétet!

Kata,

Megoldódott a jelmez-ügy. 15-én lesz a farsang, de mi pont aznap indulunk a Kolpingba... Úgyhogy kimarad a bölcsis farsang, de csak túléljük valahogy :lol: Köszi azért a felajánlást!

Gyöngyi,

Cukik a lányok a maskarákban :lol:

Lilla,

Jó lehetett azért ez a kis pihi gyerkőcök nélkül. Szombaton mi is eljutottunk moziba végre, mert vigyáztak a gyerekekre.

Detti

KépKép
kiliman

Gyöngyi!
Egyforma konyhánk van!

Mosolygok magamban, mert amikor feldobtam a hordozható DVD ötletet Nektek, akkor még nem mondtam a páromnak. Aznap este előadtam neki, nem volt túl lelkes. Azóta ugye sorra jönnek Töletek az infok, meg a lelkesedés, és most amikor már megmutattam neki a linket bólogatott. Ki tudja, még lehet, hogy veszünk? Viszont hamar kell döntenünk, mert márc első hetében már használnánk is.

Jó éjt Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Gyöngyi!
Egyforma konyhánk van!

Mosolygok magamban, mert amikor feldobtam a hordozható DVD ötletet Nektek, akkor még nem mondtam a páromnak. Aznap este előadtam neki, nem volt túl lelkes. Azóta ugye sorra jönnek Töletek az infok, meg a lelkesedés, és most amikor már megmutattam neki a linket bólogatott. Ki tudja, még lehet, hogy veszünk? Viszont hamar kell döntenünk, mert márc első hetében már használnánk is.

Jó éjt Mindenkinek!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vikoka :)

Konyha :D
Nalunk is meg kellett am gyozni a parom, hogy nekunk feltetlen szuksegunk van egy ilyenre, de igy utolag jo befektetesnek tartja... :wink:

Lilla :)

Tok jo, hogy sikerult egy hetveget gyerekmentesen eltolteni. :)

Binyek :)

Gratula a vegyesparoshoz! En vegyesparost akartam, ket lany lett... de el nem cserelnem oket semmiert! :D

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Cat!

Mi Görögországban használtuk, ott sosem vettük ki, még akkor sem ha a szállásunktól 10 percre lévő standra, vagy boltba mentünk. ( Még arra a kis időre is be kellett kapcsolni...)
Viszont itt, Magyarországon sosem hagynám bent a kocsiban..
Nekünk is táskás, gyorsan el lehet egyébként pakolni.

Ildikó
ildikó

Sziasztok,

A bölcsiben megint áll a buli :( Ma azzal fogadtak (a gnő és a bölcsi vezetője), hogy hétfőtől tuti, hogy átkerülnek a szomszéd csoportba, ahol nagyobbak vannak, mert a mi gnőink nem bírnak velük...
Illetve a főkolompos megint Bernát, aki megharapott újfent egy kislányt, csak úgy... :( A gnő közölte, hogy ő még nem látott ennyire különböző ikreket :?: :?: :?: Mondtam neki, hogy igen, mások valóban, mert nem egymás klónjai, hanem testvérek, és azok az esetek 99%-ában különbözőek. Egyidőben született testvérek...
De ott panaszkodott nekem, hogy ő 32 éve gnő, és ilyen nehéz feladat előtt még soha nem állt.
A mai legnagyobb poén (én már csak röhögök rajta): volt egy új gyerek, akinek az anyukája közölte, hogy ő ide többet nem hozza a gyerekék, ahol hangoskodás (!!!) meg agresszió van. Mondjuk őt Bernát nem bánototta, gondolom odafigyeltek erre ezerrel, de könyörgöm, egy bölcsiben a gyerekek csöndben üldögélnek és tologatják a kisautót???? Igen, az én gyerekeim nem egy csöndes gyerekek, nagyon mozgékonyak és igénylik az odafigyelést és a foglalkozást.

Most komolyan: én vagyok a hülye? Nem tudom, hogy mit várnak el a gyerekektől ilyen idős korban. Oké, a harapás, meg lökdösődés tényleg nem helyénvaló (naponta ezerszer mondom a Bernátnak, hogy mit nem szabad csinálnia, hogyan kell viselkednie), de az, hogy hangoskodnak szerintem tök természetes, vagy nem?

Kész vagyok teljesen...

Ráadásul a munkámban is olyan hülyeségek vannak (ajánlom figyelmetekbe a mai RTL Klubos híradót...) :twisted: :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Detti,
sajnállak, őszintén, Akárhány éve gondozónő a bölcsis nénitek, alapvető feladata lenne kezelni ezeket. Égnek áll a hajam attól amiket mond Nektek!! A hisztis anyukát is le kellene kezelnie, és nem neked panaszkodni.. tehetelen, béna..
Jó lesz, ha mentek a másik csoportba. Ennyi. Hátha ott tehetségesebb a néni is.

Edit,
írtam Neked végre :lol:

Cat, még egyszer köszi. Szóval én még rágódok rajta, de tudni szerettem volna... majd ha vészesnek látom, elvisszük Sárit. Itt az új helyen én is kapok EP hozzájárulást, majd gyűjtögetem szandira :D

Gyöngyi,
szuper szépek a lányaid!!! Döbbenek mindig, mekkorák!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm - apum nevében is - a bíztató szavakat.
Tegnap megvolt a műtét, jól van, jól viselte.

Cat!

Bárcsak anyukád látná, hogy tényleg milyen jól van. Apukámnak ez a 2. ilyen műtéte, mert a jobb oldali 2006. augusztusában megvolt már. Azóta várta ezt a napot.
Ő is 2 bottal járt, és hallani sem akart a műtétről. Aztán a sok lúd - anyukám és tesóimmal és én - disznót győztünk, rábeszéltük.
Elmondása szerint a fájdalmai a műtét után azonnal megszűntek, nagyon gyorsan felépült. bizakodunk ez így lesz most is.
Az egyik szobatársa - szintén ilyen műtetje volt - nagyon jól megfogalmazta: Nem szabad a fájdalmakat választani!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Maxi-cosi Rodi üléseket ismered, vagy hallottál róla valamit?

Detti!

Jesszus!!!!!! Ez a probléma még mindig fent áll???!!!
Komolyan mondom, ha ez akkora méretű dolog mint a gondozónőtök ezt állítja, akkor miért nem cselekednek?
Már mikor ki volt mondva, hogy átmennek másik csoportba. Vagy ez nem ennyire egyszerű ?
Vigyázatok, nehogy az történjen, hogy Bernátot megbélyegezzék, s utána már viselkedhet bárhogy, csinálhat bármit lényegtelen lesz.
Hisztis anyukák meg voltak, lesznek.
Nálunk is a betegségek után, meg újak is jöttek, eléggé felduzzadt a csoport létszám. ezáltal több a konfliktus, zajosabb a csoport. De, tudod mit látok az ovónéniken? Azt, hogy fáradtabbak, mert nehezebb feladatuk van, amihez több energia kell, s ők készek rá, megteszik ezt.
Most jött egy kisgyerek, aki pl: minden mesét végig sivít, röhög. Akkor az a megoldás, hogy nem mesélnek, vagy netánaz, hogy ezt nagy dobra verik?? Nem, ők ezt megoldják. Onnan tudom, hogy Zsófi mesélte itthon, hogy XY-tól nem tudott ovónéni mesélni, és ezért az a kis srác az ölében ül és nézi a képeket is. Igy csend van.

Nettke!

Hol dolgozol? Aput másnak nem állították fel múltkor sem. Csak pár nap múlva. De, nem volt gond. Jobb lenne, ha minél előbb? Bár, úgysem tehetek semmit, nem szólhatok bele az ottani gyógymódba.

Ildikó!

Megnéztem a nagy-ikres topicban a gyerkőceid képét. Angyaliak!!! Szó szerint!
Kösz a segítséget.

Gyöngyi!

Ki a Cica és ki a Hamupipőke?
Még nem volt időm listát egyeztetni... Látod én is el vagyok csúszva rendesen.
Eperkét csak Zsófi szereti nálunk igazán, de Zsombi is nézi vele, nincs gond. Végül is, Zsófi is végig nézi a Thomas-okat vele.

Képzeljétek:

Már egész hosszú volt a hajam, és most levágattam kleósra. Zsombi teljesen kiborult. Először, hogy nem szóltam, hogy vágatok, utána pedig, hogy " nem vágatom vissza". Olyan édes volt.
De, végül is 1/2 nap után megbékült az új frizurával.
Kristófnak és Zsófinak mindegy volt.

További szép napot.

Meme
szinta

Sziasztok!

Sajna mostanában nem tudtam jönni meg nem tudom hogy a jövőben hogy fogok, de hirtelen úgy alakult, hogy vissza kellett jönnöm dolgozni (na jó, csak 3 hónapra) :(

dvd: nekünk nincs hordozható, a laptopot rakjuk középre ha hosszabb útra megyünk, de nekem nagyon nem kötik le őket a mesék, így nem hiszem, hopgy mi veszünk ilyet. Lehet, hogy később, mikor már képesek 1-1.5 óránál többet nézni. Annyi időre azon a néhány alkalmon az évben amikor tényleg messzebb megyünk elég a laptop.

Végül úgy döntöttünk, hogy nem megyünk gyerek nélkül nyaralmni, csak hétvégére hagyjuk nagyinál őket, így jövő hétvégén megyünk egy wellness hétvégére a Zurammal :)
Sőt, annyira belelkesedett, hogy már márciusra is lefoglalt egy hétvégét :lol:

Baba!

Elküldtem valamelyik nap a cipővédőket, bocs, hogy eddig húztam, csak mindig elfelejtettem reggel magammal hozni :oops:

Képzzeljétek, ma volt egy nyugdíjas idős néni aki közölte, hogy ma hazamegy a kórházból, de csak hétfővel jelentsük ki, mert még 2 napra kifizeti a kórházi napidíjat, ezzel is támogatni akarja a kórházat :D

Ditke
ditke62

Szinta,
örülök, hogy túl vagytok rajta, mármint a műtéten apukád. :)
(Függ a felállítás gyorsasága attól is, hogy milyen rögzítési technikát alkalmaznak - cementes vagy csavaros - szóval ők tudják, hallgassatok rájuk. Nálunk felállítják őket, ez az Országos Gerincgyógyászati Központ, ahol én vagyok)

Ditke,
ez azért jó hír, hogy most 3 hónapig megint dolgozol!!! Vagy nagyon nem örülsz neki?
De irigylem a hétvégédet az uraddal!!! :lol:

Nincs ötletetek valami szabadtéri programra ha szép idő lesz hétvégén? Hová jó kirándulni menni gyerekekkel (szintkülönbség nem nagy stb stb - cipelni nem akarom őket, az nekünk nem móka, van látnivaló, érdekesség, esetleg állatok, ..)

Kép
nettke

Kirándulós tippek:

A kistarcsai élményösvény:

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=1880

A vácrátóti botanikus kert

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=522

A budakeszi Vadaspark

Vagy menjetek el kisvonatozni:

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=951

A veresegyházi medvefarmot nem ajánlom nektek. :lol: :wink:

Nem ismerem ezeket az üléseket, nincs tapasztalatom. Mi az ADAC töréstesztje, nem nézted? Mi most rendeltünk Römer Kid Plusokat, mert kinöttük a kisebbet.

Ditke :)
Húú de beindultatok egyedül pihenésben! Kíváncsi vagyok a csajok hogy bírják majd nélkületek. Érezzétek jól magatokat!

Cat
Kép
cateye

Ja a Vadaspark linkje lemaradt:

http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=345

Cat
Kép
cateye

Cat!

Köszi. :wink:
Megnéztem a 2007-es eredményeket. Nekünk ez lesz.
Érdekes szempontokat is felhoztak.
( mi még 9-18 kg-osokban voltunk eddig, de szűkösnek kezd bizonyulni.Érdekes, Zsombié az is maxi-cosi volt)
Szuper helyeket linkeltél be. Ezeket gondolom már ti végig jártátok?!

Meme
szinta

Meme,

Mi is most vettünk autósülést, mert a 0-18 kg-os üléseket már kezdték kinőni, főleg Bernát.
Mi ezt vettük:

http://www.storchenmuehle.de/

Nálunk nem igazán ismert (itt csak a Brendonban nyomott üléseket lehet kapni, sajnos), de tetszett és a töréstesztek is jók voltak. Mi Römert szerettünk volna, de nem volt seholsem raktáron kettő olyan, aminek a huzata egyforma anyagból lett volna :( Úgy meg nem akartam venni, hogy az egyiknek orkános, a másiknak meg plüss...

Cat,

Ezeken a helyeken már mi is jártunk, én is ajánlom őket. Illetve az a kistarcsai élményösvény még kimaradt, de majd azt is kipróbáljuk.

Ditke,

És most jó, hogy dolgozol? Ezt szeretted volna? Nekem nagyon jót tett, hogy visszamentem dolgozni.
A wellness hétvége kettesben pedig tök jó ötlet!

Detti

KépKép
kiliman

Reka a Cica es Eme a Hamupipoke.
Lista abszolut raer. Meg Thomasra se kerult sor, elvannak a meglevokkel. Majd ird meg hogy vallt be a Rodi, mi is azt neztuk ki kovetkezo ulesnek (most is Maxi Cosi-nk van, nekunk bejott). Mikor egyertelmu, hogy ulest kell valtani?
Zsombi aranyos lehetett, ahogy adaptalodott az uj kinezetedhez. :)

Detti :)

Kicsit visszaolvastam, nem semmi a bolcsis sztoritok... Sajna jo otletem nincs, remelem a masik csoport megoldja a problemat. Voltatok vegul pszichologusnal?
Storchenmule-t itt is aruljak, pont a heten neztem a boltban, jonak nez ki. Melyik fajtat vettetek? Es mennyiert?

Nagynak latod oket? En meg itt amuldozok Vikoka Benceje es Kilimanek Ambrusa es Bernatja meretein... Enyim csajok meg csak 93 cm-ek... Nalatok mekkorak a lanyok?

Nagyon jol hangzik a wellness hetvege kettesben! Tenyleg a munka most jo vagy sem? Nyelvvizsga? Hogy sikerult az irasbeli?

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Na, most ráérek kicsit bővebben:
szóval meló:
A törzsképzési programomból még 3 hónap hiányzott mikor felmondtak (illetve nem hosszabbítottak szerződést). Decemberben írtam egy kérvényt, hogy szeretném befejezni, hiszen nélküle nem folytathatom a szakképzést. a gyes alatti szabadság kifizetésésről ha lemondok akkor cserébe engedélyezik hogy 3 hónapot lehúzzak és így tudok regisztrálni a szakképzés következő részére. Szóval decemberben írtam egy kérvényt, erre jan 31-én közölték, hogy holnaptól , azaz febr. 1-től dolgozhatok :shock:
Nem akartam nagyon ugrálni, hogy ez azért így kicsit korai, meg hogy én olyan engedélyre számítottam, hogy majd ha akarom befejezhetem, mert féltem, hogy ha nem kezdem el és elkezdek írogatni akkor a végén nem lesz semmi belőle, így inkább elkezdtem. Persze ez egy csomó papírozással jár (munkaügy, bérügy, üzemorvos, szakképzési központ, stb., szóval jó kis köröket futottam, de mindenesetre most elvileg sinen van a dolog.
Annyiból jó, hogy haladok kicsit előre, de még szerettem volna itthon lazsálni egy kicsit. Mondjuk ügyelnem nem kell, ez azért jó.
Aztán hogy 3 hónap múlva mi lesz azt még nem tudom. Most a Kardiológiai Klinikán vagyok, de itt nyilván nem maradhatok, szeretnék visszamenni majd a régi kórházamba, de hogy még pontosan hogyan azt ki kell találnom.

Nyelvvizsga: sikerült, 83% az írásbeli, egy gonddal kevesebb. Márciusban még megyek a CAE-re, de már nem nagyon tanulok rá, megcsinálok pár tesztet aztán reménykedem :) Elvileg ha ez meglett 80 felett akkor az is meglesz 60%, nem? :wink: :roll:

Detti!

Azt hittem hogy megoldódik a bölcsis dolog, de shzerintem jó lesz ha átkerülnek. Egyrészt ha nem ők lesznek a legerősebbek akkor valószínűleg visszább is vesznek majd, meg a nagyobbak között lehet, hogy jobban le is köti őket az amit ők csinálnak. Ráadásul a gondozónők is remélhetőleg talpraesettebbek, majd kezelik ők a helyzetet.

Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke,
köszönöm szépen, ma vettem át a postán. Tök jók, és a bónusz köntöst is köszi!! :D

Brigi,
nálunk is horror volt a gázszámla, amíg nem volt meg a kemence, azóta csak ritkán használjuk a konvektort, ha előre látom, hogy nagyon nem lesz idő begyújtani. Na meg most, hogy nem igazán esett volna jól a favágás... :lol:
Dobok egy privit részletekkel.

Lilla,
köszi, jobban van a köldököm, hétfőn szedik a varratokat, már nagyon várom, hogy kicsit megkönnyebbüljön a bibi, meg lehessen vakargatni. :P
Karkötőm nem lett meg sajna.

Kilimanék,
nemrég volt a tv-ben (nem tudom melyik adón) egy sorozat, pár perces blokkok, Mo-i vidékeket mutattak be. Felírtunk kettőt, amit láttunk, és szép volt, hogy majd mi is elmegyünk oda.
Bodrogzug és a Tatai Lápvidék. Illetve első kézből tudom ajánlani a Tőserdőt, ez egy Tisza holtág Kecskemét magasságában. Meseszép. Majd rakok fel képet róla.

Kép
baba888

Jöttem panaszkodni egy kicsit. A Lurkókkal minden rendben, most én szívok. Ahogy talán már korábban említettem kb. 1,5 hónapja járok gyökérkezelésre a fogammal, amit sikerült egy dobostortaevés alkalmával kettétörnöm. Minden ment a maga útján, és amikor elkészült a gyökértömés, elkezdett fájni...oknyomozás, és kiderült, hogy közben szép lassan elindult a bölcsességfogam lefele és az nyom valami ideget. Lényeg a lényeg, szájsebészeti műtét következik. Most épp azon dilemázzak, hogy kihúzom március 8-ig (addig síelünk majd), vagy még bevállalok egy jó kis "bulit" március 1. előtt. Van amikor fáj, és van, hogy nem...klassz...volt már valamelyikőtöknek ilyen bölcsességfog kiműtése? Meddig szívás?

Más...
Hétvégén voltunk vendégségben, és ott még volt szaloncukruk. A csatolt kép azt mutatja, hogy milyen fejjel ették a drága Gyermekeim:

Kép Finom...nyam-nyam...

Jó hetet Mindenkinek!
Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Gratula a nyelvvizsgahoz! Engem anno 15 eve kivagtak az irasbelirol... :lol:

Baba :)

Gyors gyogyulast!

Vikoka :)

Sajnalom a fogasfajast, nagyon szar tud lenni. Nekem kimutottek mind2t 1 het kulonbseggel. Nem egy kellemes dolog, de ki lehet birni. Az elso ket nap volt szar, mire a masikkal mentem mar nem volt gondom vele, csak a nagy krater tisztitasa volt maceras. En tuti belevagnek meg sieles elott, de en fogas ugyekben a gyors elintezes hive vagyok.
Lurkok edesek, a kep mindent elarul. :lol:

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Vikóka,

Ezen a képen úgy tűnik, mintha legalább két év különbség lenne a lurkók között - persze Bence javára :lol:

A fogászatért meg sajnállak, de nagyon :( Én is járok most fogászatra, de csupán csak szépítészeti beavatkozásokon esek át, de még azok is fájdalommal járnak :(
Egyébként az én véleményem is az, hogy még inkább síelés előtt csináltasd meg, addig még van egy hónapod!

Ma tök jót kirándultunk a gyerkőcökkel, egész jól bírták a túrát. Néhányszor próbálkoztak, hogy vegyük őket fel, de nem tettük meg :lol:

Őrségben ismerős valaki?

Baba,

köszi a tippeket, kipróbáljuk a helyeket!

Kicsit tartok egyébként ettől a nagyobb csoporttól, ahova járni fognak holnap, remélem, a környezetváltozással nem fog még jobban romlani a helyzet :roll:

Remélem, a héten eljutunk a pszichológushoz is!

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Luca ül, Bencus meg áll... :lol:

Bár én nem vagyok bölcsitapasztalt, de szerintem menni fog a nagycsopi! Drukkolok! Várjuk az élménybeszámlót!

Baba!
Fogfájás ide, fogfájás oda...szerdán nagyon várunk benneteket!

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?