Új privát üzeneted érkezett!

Szia Kati,
nekem van ergo-m. szuper!
sokkal sokkal jobb mint a vázas mert:
- könnyebb benne a gyerek
- könnyebb maga a hordozó és sokkal kisebb helyen elfér amikor nincs szükség rá
- kényelmesebb babának és a hordozónak is (azaz nem dől/húz hátra a gyerek, hanem teljesen hozzád simul egyben van veled)
- kabát alá is felvehető
- elöl és csípőn is használható (bár a csípőn hordás szerintem túl bonyi ergoval)

ha viszont fontos szempont, hogy kis helyen is elférjen, akkor vegyél kötős kengurut. ugyanazt tudja amit az ergo csak nincsenek csattjai és még kisebb helyen is elfér, ráadásul venned sem kell mert varrni sem bonyolult. 8)
savitri

Livus,

pont nem olyan lesz a mi karikás kendőnk, mint a nandus. Az övéké closed tail padded karikás kendő.
Az open tail lényege, hogy a baba feneke alatt levő szélet, a kendő közepét ill. a baba háta mögött levő szélet külön-külön is tudod állítani. És mivel nincs bélelés, tetszőlegesen tudod szűkíteni.
Kép karikas kendo, gyarto www.kaleababy.com

Kép Az én régi karikás kendőm, Boldival benne

Kati, (rahel)

Egyetértek savitrivel az első két bekezdésben. :)
Mi újszülött másodikkal hetekig úgy vacsoráztunk, hogy a fent látható piros kendőben szopizott-szundikált. Ezzel tudtam legelőször menet közben szoptatni. Kendővel is vittem, elöl zsebes keresztezettel, ülve ki-be lehet tenni. Meg ugyanebben elfektetve is, és így sokszor szopizott, de ezt nehezebben tanultam meg.
Amikor meg bejött a meleg, és nehezebb lett a gyerek, a kötős kenguruban vittem otthon is. És, bár erre nem számítottam, jól lehet benne szoptatni, tipikusan játszótéren, bicikliző gyereket követve is. :D
Hátra viszont párhónapos koráig nem sikerült felvennem egyedül nekem se.

Kendős újszülöttes kötések, képek, hátha valakinek még jól jön:
http://www.wrapyourbaby.com/newborncarries.htm

Karikás kendő, függőlegesből szopiba váltás:
http://www.taylormadeslings.com/cradlehold.html

Megnéztem a videót, az rugalmas kendő, igaz? De én nem így csináltam annó (minden nap a játszótéren, április-májusban :roll: ). Kikötöttem a csomót, lazítottam kicsit a kendőn, összehúztam a szárakat, a kiemeltem a babát a függőleges helyzetből, és visszafektettem szopis tartásba. Cici, hogy ne kiabáljon már szegény, :oops: és igazgatás.

Felkelt, meg hosszú is lettem már, bocsi...

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
livia76

Na, végre valami olvasnivaló!
Lívia, remélem egyszer talákozunk Budaörsön is, jó lenne, ha többen is látnák az új és a régi kollekciót is!
Edit, a MAM cover belül egy vékony réteg fleece, kívül egy enyhén vízálló nemtudommi. :) Olyan pamut hatású. Van rajta felül egy mély zseb, és keresztezni kell, bújtatni aztán megkötni hosszú vékony pántokat, hogy rögzítsük. Legombolható kapucnija van (én kicsinek tartom, és háton nem tudom ráadni, akkor csak a gallér véd a hideg ellen). Lívia cover-éhez képest ez picit bonyolultabb és vékonyabb, mert az 2 réteg vastag fleece. Annak a pántjait csak keresztezni kell és csattal záródik, jó megoldás. A kapucnija megfelelő nagyságú, de háton szintén csak segítséggel köthető. Megoldásként olyan pántokra gondoltam, amilyen a Bamberoo-n van, tehát hosszú, hogy hátranyúlva fel lehessen húzni a bébi fejére. De azt hiszem, az Ergo-nak is olyasmi az alvókapucnija.
kamcsatka

Csak a teljesség kedvéért: a régi nanduk voltak béleltek, szegélyben zsínórral meg egyéb bonyodalmakkal, most viszont simán olyan anyagból vannak, mint a kötős kendők, egyik végén két karikával.
Ha jól értelek, ez a verzió az open tail, és pl. a heart2heart a closed?

Borcsa
KépKépKép
borsts

Koszonom az otthoni kendos tippeket,
sokmindenre mar en is raalltam, masodik hordozasnal kicsit gyakorlottabb vagyok, mint elsonel, de paramama elojon.
Alakulunk....kendozve a nagyobbat pelenkazni, fektetni, etetni, kozbe kave, kaja.
Nem tudom, mennyire jartok tomegkozlekedessel, busz pl.
Mennyire mehet ez par honapos babaval igy telen?
Van tapasztalat?
Ha nagyon ehes, nagyon beoltozve hogy megy a szopi? Beul az ember egy kavezoba, bababoltba, ha arra visz utja?

KOszonom.
Szep napot.
kati
rahel

Borcsa,

igen, a heart2heart pl closed tail padded, és a weboldalukon látható, ezek szerint régifajta nandu is ilyennek látszott.

Podegi képek készültek a hétvégén:
Kép Elöl hordás, egész pici kortól
Kép Rucksack típusú háti hodozás
Kép Váll nélküli torzó háti hordozás

Tapasztalataim: leggyorsabban felvehető háti hordó, amit eddig próbáltam. Kényelmes. Boldinak is tetszik, csak alvásidőbe belelógott a fotózás, ezért kicsit bágyadt a képeken. Háromféle háti és kétféle elöl hordást próbáltam vele eddig, szóval változatosan tudom használni.

livia76

livia nekünk is ilyen hordozonk van saját készitésű de szerintem is egyszerű és kényelmes.
Igaz Maja nem szeret hátulmert ott nincs mit enni és ez nagyon zavarja
Vendég

Kati:
az ergón én is gondolkodtam annak idején, és az Ökoszolgálatnál ki is próbáltam, nehogy potyára adjam ki a sok pénzt. (Neked vidéki lévén erre nemigen van lehetőséged. :( ) Végül nem is vettem meg, aminek a legfőbb oka az volt, hogy lötyögött rajtam, akkor is, ha maximálisan meghúztam a pántokat. Ha kistermetű és/vagy az átlagosnál véknyabb vagy, akkor ez veled is előfordulhat, és egy lötyögő hordozó nem kényelmes :( A többi ergóval kapcsolatos gondom lehet, hogy csak abból fakadt, hogy ügyetlen voltam, csak egyszer próbáltam, hozzá nem értő, de kedves emberek segítségével. :)
Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia

Lívia: jók a képek! :)

:?: mitől olyan gyors vele a hátravétel? Pl. mitől gyorsabb, mint kötős kenguruval?
:?: kiterítve a felső pánt "vízszintes"?
:?: és hogy kell kiejteni azt, hogy podegi? :oops: (mert én magamban csak prodidzsínek hívom :lol: )

KépKép
livus

Sziasztok! BABAHORDOZÓ KLUB - A legfrissebb hírek: 1-2 napon belül fenn lesz a regisegbuvaregyesulet.hu honlapján a programunk, és benne lesz a hírlevélben is. Addig is bemásolom, hogy mit készítettem beharangozónak (azt hiszem, ez fog megjelenni, és mellékeltem hozzá azt a szép indiánanyukás képet, ahol a hátán alszik a bébi a prémben, már nem emlékszem, ki tette be a linket, de köszönöm!):

TEXTILPELENKÁS KENGURUBÉBI-KLUB

Didymos, Nandu, Mei Tai, Ringsling, Ergo, Babaerszény, Manduca… Nem tudod, mik ezek, de jól hangzanak? Már tudod, és legszívesebben mindet ki is próbálnád, minden színben és mintával?
Érdekel a textilpelenkázás, csak nem tudod, manapság milyen lehetőségek vannak?

Minden hónap 1. péntekjén 10-13 óra között szeretettel várjuk azokat az anyukákat, akik
 még nem hordozzák babájukat, de szeretnék
 nemrég kezdték a hordozást, és tanulnának még
 egy ideje hordozzák babájukat, és szívesen beszélgetnének a többi hordozóval
 mér régóta hordoznak, és megosztanák tapasztalataikat a többiekkel.
 textilpelenkáznak, vagy csak érdeklődnek a téma iránt

Meghitt, családi környezetben tudunk az érdeklődőkkel, és gyerekeikkel a babahordozásról és a hozzá kapcsolódó egyéb témákról beszélgetni, részben kötetlen formában, részben pedig rövid ismeretterjesztés során. Szeretnénk kis hazánkban is terjeszteni ezt a nagyszerű dolgot, és klubdélelőtt keretében kivesézni a felmerülő kérdéseket, miközben járni tudó gyermekeink a házban vagy az udvaron játszanak, a babák pedig anyukáikkal merülnek el a hordozás szépségeiben.

Enni-innivalót érdemes hozni, amit elő tudunk kapni szükség esetén (magunknak, gyerekeknek, magunk után pedig eltakarítunk a klub befejeztével.

Igyekszem külföldi példákból tanulva összeállítani tematikát, amibe mindenki beleszólhat! Az első alkalom témája kezdőknek: a babahordozás alapfogalmai (mivel, miért, hogyan?). Haladóknak: téli babahordozás, „mutasd a hordozód!”

Szeretettel várunk mindekit az első klubdélelőttön 2008. február 8-án pénteken 10-13 óra között: H. orsi
kamcsatka

Podegi téma:

Amennyire én tudom, így kell kiejteni, ahogy írjuk, de hogy hol van a hangsúly, azt nem tudom.

Nekem vízszintes a felső pánt. Csokinyuff, neked is vízszintes?
Annyiban más, mint a kötős kenguru v Mei Tai, hogy nincs derékpánt. Nem kell-nem lehet előre felkötni. (Legalábbis szerintem.) De semmiképpen nem mondanám, hogy egyik jobb-vagy rosszabb, mint a másik, eltérőek, más országokban alakultak ki. :)

Csokinyuff, te tudsz benne szoptatni? Én még nem próbáltam. Tettél bélést a pántba?

Orsi,

A márciusi talira nagyon szeretnék eljutni, rám fér már egy kis kikapcsolódás.

livia76

már máskor is Kép tette rola képet:
nem vizszintes a pántja és igen tudok benne szoptatni
Az én kicsi lányom nagyon élelmes nem nagyon kell segiteni neki...
és igen tettem bélést a pántba de nekem hosszu idő után nem a pánt nyom hanem különben is hamar megfájdul a derekam és a lányom is már kezd jo sulyban lenni de gey órát még kibirok főleg ha csak itthon vagyunk
Vendég

lívia, láttad az ingyenreklámot a Ksmamában? (véleményem szerint rovat végén a jövő havi véleményem szerint-be való kérdés. nem biztos, hogy érthető voltam, de igyekeztem...) És ne a hordozással kapcsolatos, hanem a wc-re szoktatással. Látszik, a fél ország tőled tanul :)
banya

Ksmama= Kismama magazin, bocs az elírást
banya

en is pont az ingyen reklam miatt "jottem",
Livia, azt hiszem most jo sokan meg fogjak latogatni a honlapodat! :)
saara

Tegnap láttam a Kikában egy vadiúj Didymos Till-t (kék-lila csíkos), 6-os méretben. 50%-os kedvezménnyel most 13.000 Ft. Szerintem ez egy nagyon-nagyon jó ár! Megvettem volna, de nekünk itt van Katja:)
Márti
cerceluska

Sziasztok!

Egy ujabb program:)

Kép

Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Eddig csak olvastalak benneteket, nagyon sokat tanultam Tőletek, most én is bekapcsolódnék.
2 hónapos a kisfiam, én most mondhatom, hogy felépültem szülés után ( kicsit komplikált volt a dolog, de nem részletezem, mert nem építő ) és teljes gőzzel szeretném hordozni őt. Lívia féle mei tei-om van, nagyon klassz! Jelenleg ebben hordozom a babinkót, de csak itthon, mert a 2 hónap alatt 2x voltunk influenzásak mind2en. Amíg járvány van, az erkélyen levegőzünk fél órát. Szóval itthon hordozom, többnyire alszik benne. Szerintetek mit csinálhatok amikor rajtam van?( házimunka meg ilyesmi ) Eddig sétáltam meg olvastam, neteztem közben. Persze halkan, nehogy felébredjen. Olvastam, hogy más nincs kifejezetten csendben hordozás közben, de nem túl pici még az én babám ehhez? Bár ez biztos megmosolyogni való nektek, mert ti már profik vagytok ezen a téren, én viszont még csak most kezdtem - a hordozást és a babázást is-. :)
Szeretném megtanulni a kendőzést is! Ma elkezdtem varrni egy kendőt.

Lívia, nagyon szépek vagytok a pogediben! Bár nekem a mei tei szimpibb. És szerintem neked jobban áll a kicsit hosszabb rövid haj! :)

Biobaba: tényleg találó a neved, ahogy olvastam Te bioban is profi vagy! :) Én egy vidéki bio boltnak vagyok a vezetője és a magadfajta emberkére szoktuk azt mondani egymás közt, hogy "szakképzett vásárló" :) Bár manapság szakképzett eladóból is kevés van...

kisvic

Sziasztok,

Hűha, írnak az EC-ről a kismama-magazinban? Tök jó! Köszi, hogy szóltatok! Meg kell vennem a következő számot.

Kisvic,

Szerintem jól csinálod, hogy hordozod, de pihenj is mellette! Ő pedig jelezni fogja, hogy mi jó neki. :) A nagyfiammal különben én is így voltam, valamelyik kendőben aludt, én meg közben neteztem, DVD-t néztem vagy olvasgattam. Isteni ürügy egy kis kikapcsolódásra, nem? ;)
(OFF a második szülés nekem nagyon sokat segített a nem olyan szép elsőt (császárral végződött) feldolgozni, "elengedni".)

Csokinyuff,

nem ismertem fel, hogy ez is podegi, :oops: inkább a mei tai-ra hasonlít így a képen.

livia76

Kisvic :) Bioboltos hordozókollégáknak külön örülünk :)

Az én kisfiam (és én is ilyen vagyok) nem tud zajban aludni, semmilyenben, a legkisebbre is felébred(pedig engem zajban neveltek, őt meg nem). Kivéve, ha hordozom, olyankor - hacsak nem valaki mellette kiabál, vagy hangosan tüsszent - nem ébred fel, mélyen, békésen alszik a villamoson is (metrón nem , de oda nem is viszem, ha lehet). Én mosogatni még ma is szoktam vele néha, főzni gyakran, minden olyan munkát, ami nem jár nagy hajolgatással - tehát a porszívózás nem ideális nekünk, de teregetni is tudok így (felteszem a vödröt egy székre) kötni, varrni is.
Egyébként pedig - legalábbis a waldorf pedagógia szerint -legalább 6 hétig semmiképp nem ajánlatos zajongani a baba mellett, úghogy én értelek :)
indianyo

Sziasztok!

Márti!

Melyik Kikában volt? Volt nekik több is, vagy csak ez az egy?
zsana75

Zsana, a Lehel úti Kikában láttam, ez az egy volt. Nekem tetszett.
cerceluska

Indi, nem is tudtam a 6 hetes zajmentesseget :?
Ez nalunk most nem eppen jott ossze a masodik babavl. Kicsi lakas, hangos teso (nem direkt).

Kisvic, szia! Szerintem olvass es aludj sokat :) Fontos az elejen!

A penteki talalkaval kapcsolatban lenne egy nagy keresem! (nehanyan mar tudtok rola, kicsit ismetlem magam...).
Legyszi szoljatok, ha valamelyikotok (baba vagy mama) beteg, taknyos, akkor is, ha nem veszes. Fiacskam sajnos asztmas es a legkissebb mezei virustol kemeny rohama lehet, amivel altalaban korhazban kotunk ki. Szoval, ha lehet ezt elkerulnem, ha beteg valaki inkabb nem megyunk.
Koszi!

Sára

Kép

Kép
saara

Kisvic, szerintem a babádat magadra kötve majdnem minden házimunkát el lehet végezni. Amíg Zselyke kisebb volt, mi így főztünk, mosogattunk, mostunk teregettünk, vasaltunk.
Padló felmosása nem ment, ez marad alvásidőben elvégzendő munka, akárcsak a fürdőszobatisztítás.
Ablakpucolásra babával nem mertem vállalkozni, ehhez nálunk létra kell. Én is varrtam, kötöttem babával magamon.
Most már kevesebbet van rajtam, inkább mászkál a lakásban.

Én próbálom ugyanúgy végezni a dolgaimat a háztartásban, mint előtte, gyermekem a kendőből figyelve magába szívja a tudást.

Ha hozzájutsz mindenképpen olvasd el Jean Liedloff Az elveszett boldogság nyomában című könyvét, nagyon hasznos darab. Pár hónapja jelent meg magyarul.

Márti
cerceluska

Számomra a hordozásnak egyetlen ellensége van: a hajolgatás... Szóval ha megyünk utcára, előbb cipő, aztán baba! Viszont azóta előírásszerűen hajolgatok (kisfiamék 6 hétig tanulták is az iskolában PorciBercit, hogy hogy kell súlyt emelni, lehajoni, ülni,stb.), nem derékból, hanem a lábamat hajlítom.
Kisvic, nekem a babám soha nem teljes csöndben volt, na nem meggyőződésből, hanem mert sok minden egy légtérben zajlik nálunk. De tapasztalatom szerint pont a pici babákat nem zavarják a külvilág hangjai, kivéve az erős , hirtelen zajokat. Gondolom, a waldorfos szemlélet sem a teljes csöndet ajánlja (nehéz is megvalósítani), hanem hogy a pocakból fokozatos legyen az átmenet a külvilágba. Indi?
Meg a hordozott babák amúgy is "hangtompítón" keresztül hallják a világot, talán inkább a mamájukat hallják, és a kendő meg a testközelség tompítja a zajokat, nem?
Amúgy pedig mindent lehet csinálni hordozott gyerekkel szerintem, ha biztosan tartja őt a hordozóeszköz.

BABAHORDOZÓKLUB: igen, csak egészségeseket várunk, isten ments, hogy megfertőzzük egymást, főleg, ha pici babák is lesznek.
kamcsatka

6 hét: persze, nem az a lényeg, hogy meg se szólaljunk, sőt, beszélgessünk, énekelgessünk - a hangunkat a baba már a pocakban megismerte, msot jól is esik neki ez a sok ismerős hang. Ami fontos, hogy ne "zajongjunk" tehát ne szóljon rádió/tv, ne legyenek hirtelen zajok, mondjuk a porszívót is érdemes ilyenkor egy kicsit kevesebbet használni. A baba megszületésekor egy hatalmas fájdalmon megy keresztül és az ezt küvető időszakban is minden összerezzenés, éles fény, éles zaj fizikai fájdalommal jár a babáknak( a pólyát is ezért ajánlják még ma is, de akendő szerintem ennek tökéletes változata). Én hiszem, hogy lehet a babácskát úgy is hozzászoktatni a külvilághoz, ha ezt nem hetek alatt tesszük, hanem az ő tempójában ismerkedik.

Egyébként ez a 6 hé minden általam ismert kultúrában megvan/megvolt, a magyar családokban se volt 6 hétig vedégjárás régen...
indianyo

Sziasztok!

Köszönöm, hogy ilyen sokan ilyen sok jót írtatok!!!!

Lívia,
tényleg a 2. feledtette az elsőt? :-(( Pedig én úgy érzem, hogy nem tudnám mégegyszer végigcsinálni... Egyébként rátapíntottál a lényegre: egyáltalán nem pihenek, mondván, hogy már jól vagyok ( persze jobban, mint mikor húztam a belemet ) és rengeteg mindent meg akarok csinálni. Hogy csak egyet említsek, elhatároztam, hogy elolvasom az egész topicot ( egész jól haladok, már a 14. oldal jön :-)) és nagyon sok pluszt adott, rendesen jegyzetelek, meg minden, söt a hatásotokra én is hordozókendő mániás lettem!!! :-) ) és nem nyugszom, amíg meg nem csinálom. De mindennel így vagyok, civilben pl. munkamániás. Pedig jobb lenne a kiegyensúlyozottság, de ha egy nap 48 órából állna nekem az sem lenne elég... De megpróbálom megfogadni a tanácsod!

Indianyó,
hát igen, jó lenne, ha betartanák ezt a 6 hetet. Mi pl. karácsonykor még bőven nem tartottunk ott és a nagymamánál karácsonyozott a család, mármint a rengeteg rokont is beleértve. Én akkor még az ágyból kikelni sem tudtam jóformán, nemhogy karácsony. Így hát mi nem tartottunk velük. Bíztunk a rokonok diszkréciójában, hogy majd máskor, később látogatnak meg, már majdnem meg is úsztuk, de az utolsó pillanatban mindenki becsődült hozzánk. Olyan kellemetlen volt, mert én még egyáltalán nem voltam jól. De hát karácsony, szeretet ünnepe, meg minden, úgyhogy az nem számít, hogy húzom a belemet. Pont szopiztunk amikor jöttek. Persze nem bírták kivárni, bekopogtak, -nyitogattak közben. Utána meg nagy nehezen elaludt Momborka, kértem, hogy maradjanak csendben, de nem, mert szoknia kell a gyereknek. Aztán egy óvatlan pillanatban, amikor levettem a szememet az én drágaságomról, mert éppen valakinek a szülési élményeimet meséltem, az egyik kedves rokon fogta és kikapta a kiságyból az alvó kisfiamat és elkezdett bohóckodni vele, erre mindenki odatódul jajj de édes, gyorsan videózzuk le...stb. Persze felébredt, persze nyűgös lett -én meg dühös- és ráadásul tőlük kaptuk el először az influenzát szeretet ünnepe alkalmából...

kisvic

Sziasztok,

én is új vagyok, véletlenül találtam Rátok, de nagyon örülök. Csővázas háti hordozót akartam venni a 3. gyerkőchöz, de Rátok találtam, gyorsan le is mondtam róla. Már vettem anyagot és varratok egy szép mei tai-t, mert a kendőhöz sztem nem lenne erőm 2 eleven gyerek mellett. És venni szeretnék egy Ergo-t vagy Manduca-t. Szerintetek melyik a jobb? Vagy itt már nincs lényeges különbség? Az ergoról már olvastam itt ódákat zengtetek, de van valakinek manducája? És van pesten valahol ahol ezeket személyesen is meg lehet nézni vagy csak netes rendelésből? Esetleg a liliputi háti hordozó az milyen lehet, mert kinézetre nekem olyan mint az ergo. :oops:
Kösz előre is a segítségeteket.

Kinga
zorka1

Kinga, Mandukat a Kek pandaban meg tudod nezni eloben.
cim a honlapjukon
www.kekpanda.hu

Biobaba
biobaba

Indi!
Kösz a tanácsot, akkor most már nem fogok kapkodni, hogy vegyek egy drága, rugalmas kendőcsodát. A kislány már túl van azon a súlyon, hogy sokat hordozzam elöl.

Irigykedem egy kicsit, hogy még ilyen nagy fiúval is tudsz a hátadon főzni, mosogatni. Én is mindig így kezdem a házimunkát, de aztán meglát valamit és kér belőle vagy nézegetni akar valamit, aztán azt mondja, hogy "hopp" és kiköveteli, hogy egy-kettőre lerakjam a földre. Ha meg már lent van és folytatom a mosogatást, akkor fel akar jönni, de előre, hogy lássa és segítsen. :-)) Vagy egyszerűen fogni kell, hogy nézegethesse és pakolgathassa a bögréket, poharakat a felső szekrényben, míg ő ott áll a pulton.
Ha meg lent van a földön, akkor végképp nem tudok sem kötni, sem varrni, kizárólag vele lehet foglalkozni. Kergetőzni kell vagy egy könyvvel betelepszik az ölembe, kézen fog és elvezet valahova...stb... és muszáj a kedvére tenni, ha nem akarok balhét.
Mosásánál, teregetésnél segít; az áztatóvízbe és a mosógépbe dobálja a ruhákat, meg ki is tereget. Cak úgy rázza a rongyot. :D
No meg a söprögetés. A söprűt meg a lapátot evés közben is a számba dugja, és aztán mutatja, hogy mit kell még összesöprögetnem. És ordítás van, ha nem veszem a lapot.
Nehezen megy így a házi munka. De nem bánom, mert annyira aranyos, és úgyis hamar fel fog nőni...
nesica

Kinga,
az ergót itt lehet kipróbálni:
www.okoszolgalat.hu
Györgyi

Györgyi

Kép
szerencsefia

Köszi Márti, akkor biztos azért ilyen olcsó, mert a kutyának sem kell, így nem is rendelnek többet. Sajnos én rövidebbet szeretnék, talán egy 4-est.

nesica
Nagyon átérzem ám a problémádat, a nagyobbik fiam ilyen, de tartok tőle, hogy a kicsi is követni fogja. Előfordult, hogy karikás kendőből kitornázta magát :oops: , boltban is pakolt a polcokról... A hátamra végképp nem mertem volna kötni. Most a kicsit próbálom, de eddig kevés sikerrel.

6 hét csend: ez érdekes, mert én úgy tudtam, hogy a "zaj" kimondottan megnyugtatja a pici babákat, mivel az emberi test működése maga is meglehetősen hangos belülről, ezt szokják meg az anyaméhben. Itt nem a hirtelen zajokra gondolok, hanem pl a porszívó. Ezt anyukám mesélte is anno, hogy remekül tudtunk _elaludni_ a porszívó hangjára akkor is, ha a ringatás, sétálás hatástalan volt.
Nomeg persze egy hároméves mellett megvalósíthatatlan is lenne.
Vendégeket mi sem fogadtunk az elsőnél, de azt hiszem, inkább nekem volt szükségem a regenerálódásra. Most meg közbejött a karácsony...de úgy látom, nekünk nagyon tapintatos rokonaink vannak :)
zsana75

Lányok,
Holnapi budaörsi talival kapcsolatban: sajnos most nem tudunk menni, a kislegény még köhög, és nem szeretnénk senkit sem megfertőzni. Viszont remélem, beszámoltok majd, hogy sikerült, és nagyon jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Eszter
ikra

Eszter, sajnálom! De hadd pontosítsak: pénteken, nem holnap!
kamcsatka

Nalunk is van kohecseles, ugyh mi sem mehetunk.

Biobaba
biobaba

Sajna valamitől megtaknyosodott a két szépség, nem hiszem, hogy holnapra kigyógyulnak beőle (bár volt már rá példa), tehát nem biztos, hogy tudunk menni :(

Dóri
foldori

Hát, akkor az eredeti jóslatom beválik: örülök, ha leszünk hárman:-)
kamcsatka

Orsi, nekem sincsenek jó híreim. Mi ugyan nem köhögünk, de úgy néz ki, bejött egy kis munka holnap délelőttre, és mivel ínséges időket élünk, nem mondhatom le. De még nem 100 %, csak jelzem, hogy mi se biztos, hogy eljutunk.

KépKép
KépKép
safrany

még nem dőltem a kardomba, d eközel vagyok hozzá:-)
kamcsatka

Biobaba!

De jó, hogy belinkelted a Kék Pandát! Nem is tudtam, hogy itthon is lehet kapni Manducát! Már épp nézegettem a német oldalt (amúgy onnan is ennyi szállítási költséggel együtt), így legalább nem kell előszednem mára már nem létező német tudásomat. 8) A férjemet már meg is győztem tegnap, hogy mért is van rá szükségünk: milyen klasszul eloszlatja a súlyt, így egész nap rajtam lehet Momborka, szinte meg sem érzem majd, és így neki is könnyebb lesz, mert már elég nehéz kézben huzamosabb ideig cipelni. Mert, ha nem cicin alszik el, akkor kézben ringatva, vagy rajtam mei tei-ban. Nem kellett sokáig győszködni, mert pontosan tudta miről beszélek!!! :D Jövő héten, vagy utána meg is lesz!!!!!!!! Ez teljesen feldobott!!! :) :) :)

kisvic

Na mi nem vagyunk betegek meg ra is erünk, ha vesz valaki gyorsan repülöjegyet holnapra akkor mi megyünk :lol:

Itt egy szerintem tök jo Rucksack carry video
smzsgalf

Orsi,
ne legyél elkeseredve, influenzás időszak van.... a következő már tavasszal lesz, akkor biztosan sokkal többen leszünk, mert arra én is szeretnék eljutni :)

o
orsko

Sziasztok!
Lenne megint egy kérdésem:
Ha kimegyünk sétálni a kötős kenguruban, akkor szerintetek mit adjak a babóra? Vettem egy kezes-lábas orkánt kapucnis és jó meleg, csak az a baj, hogy nincs lábfej része. 2 hónaposak vagyunk, mit javasoltok lábra? Jó meleg zoknikon kívül.
Előre is köszönöm (meg hátra is :D )

kisvic

Orsi, csak hogy mégse dőlj kardodba: az imént mondták le a holnapot, úgyhogy mégiscsak megyünk :) Kérlek írd le, pontosan hogy jutunk oda, nem vagyok otthon Budaörsön, visszakeresni meg nincs időm. Kösz :)

KépKép
KépKép
safrany

Smzsgalf, bocs, holnapra már nem tudtam repülőjegyet foglalni, de a limunzinom reggel az ablakod alatt vár! :)

Sáfrány, hurrá! Autó vagy BKv?
kamcsatka

Kisvic :) nem járó kisbabának gyapjúzoknit javaslok, még hidegben is elég belőle 2, ilyenkor szerintem 1 is a kis zoknira. A cipő se melegebb, de nem is adnék cipőt rá.
indianyo

Kisvic: én két hósan a kabátom alatt vittem. De jó is volt az! :)Semmi extra nem kellett rá: sapka a fejére és tutyi, vagy meleg zokni a lábára.

KépKép
livus

Sziasztok!

Orsi (kamcsatka), én elég bizonytalan vagyok...mármint abban, hogy megyünk-e. Olyan jól elterveztem, hogy a Bosnyákon hagyom a kocsit, onnan piros hetes-Móricztól meg 40-es busz (napközben jár a piros? vagy csak a fekete? Mennyi idő alatt ér oda?)...Szóval megvolt a terv, BKV-val, mert nagggyon utálok Budán vezetni, és kedden szólt egy játszótéri ismerős, hogy a kislánya hétfő estére bárányhimlős lett :shock: Namármost a múlt héten az ő lánya és az én nagyobbikom sülve-főve-ölelgetve együtt játszottak szinte minden nap a téren. Ez a drága himlővírus meg lappangva is fertőz...Így merjek elmenni? Azt pedig nem szeretném, hogy a szeptemberi "bogaras" sztorink után egy hét múlva azt jelentsem be, hogy mindenki figyelje a gyerekét, mert az enyém bárányhimlős lett...
Pedig annyira szerettem volna tanulmányozni a Bamberoo-dat, nekifognék egy mei-tai varrásának, mielőtt megszületik a harmadik.

Üdv,
Nuska+

Nem venném a lelkemre, ha miattam dőlnél a kardodba :)
nuska1

Bökövö :)

KépKép
KépKép
safrany

Orsi, nagyon szomorú vagyok miatta, de mi sem tudunk menni.
Márti
cerceluska

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?