Ági!
Vannak egy páran, akik pajzsmirigy gondokkal is küzdenek! Talán pár topic-kal lejebb, vagy feljebb van egy pajzsmirigy és pco topic is! Babancs volt pajzsmirigyes (tényleg, HOL VAGY BABANCS?????)
Diéta:
nekem sem megy az "ideális". De röviden, tömören:
napi 5Xi étkezés, tehát sokszor keveset.
Reggeli, vacsi: ha lehet teljes kiörlésű lisztből készült kenyér, - én nem bírom, csak félbarnát eszem. Husi, felvágott jöhet "korlátlan" mennyiségben, de lehetőleg sovány legyen. Pl. csirke, pulyka mell.
Zöldség is gyakorlatilag korlátlanul. Ital: cukor nélkül!!! Tea (nkem a milford vérnarancsos jött be, mert inkább savanyú, így nem kell bele cukor). De ha nem viszolyogsz az édesítőszertől, akkor édes íző tea is mehet.
Tejtermék elvileg nem ajánlott, mert gyorsan felviszi a cukrot, így az inzlulint is. Délelőtt lassú felszívódású ch!!!.
Tízórai, uzsonna: gyümi, vagy diétás joghurt és kevés CH, pl korpovit keksz. Na, nálunk akkora a pörgés a mhelyen, hogy örülök, ha a gyümit sikerült megennem. Bár kekszet már nem is kívánom.
Ebéd: köretnek inkább barna rizs, hajdina. A krumlipüré viszont a legrosszabb a krumplik közül.
Mivel kell CH, én eszem főtt, sült krumplit is, néha rizst, de keveset. Viszont sok savanyúságot, mivel a savanyú javítja az inzulin érzékenységet. Hét közben a húsok különböző változatát.
Borsó, lencse, ebből leves, vagy főzelék.
Ha nagyon rendesen tartani akarod, akkor Kavicskával, Monával vedd fel a kapcsolatot, ők a MM-es Zentai Andi féle diétát követik csodállatra méltó kitartással. Lafi pedig kifejlesztette a saját diétáját, cukor méréssel kontrollálva, és a pcos diétás topikban megosztotta velünk.
Mozgás: szerintem ha nem kell sokat fogynod, akkor az intenzitás nem olyan lényeges kérdés, inkább minél rendszeresebben, és minimum 20 percet alkalmanként.
(most olvashattátok mamint bort iszik és vizet prédikál c. hozzászólását. )