Új privát üzeneted érkezett!

Mamm,
gratulálok a diplomádhoz! Klassz a babasarok. :lol:

Zuzmó,
milye színű a Tesco pelus zacskója??? többen dícsérték már, de úgy emlékszem, hogy nem mindegy a zacsi színe!!

Juci,
arra gondolsz, hogy a rémálmok rosszat jeleznek előre???

Estrella,
szép méretek! De ne aggódj! Rendben lesz minden! Húúú, Mátéval nem húztam idáig. Ekkor már egy hetes volt.

Kata,
gratulálok a fiúcskához! Nevetek van már?

Gabi,
őssejttel kapcsolatban én hallottam egy történetet, hogy nem lett jó a minta, és a pénzt sem adták vissza. De ne haragudj, nem emlékszem a részletekre, nem akarok hülyeséget mondani. Mindenesetre jól körül kell járni a témát. Mi éppen a bizonytalansága miatt nem vállaltuk be.

Kriszta, Máté is volt "Béla" egy ideig. :wink: Most a babáját hívják úgy.

Megyek, megnézem, mert sötétedik, az úrfi pedig a teraszon szuszmákol. Mondtam neki - mivel délelőtt 15 percet aludt csak -, hogy legalább 5-ig aludjon, mert vasalnom kell. Hallgatott rám. :lol:

Kép
Kép
share

Gabicsibe, ha sikertelen az őssejtlevétel (tehát nincs vele munka), akkor a teljes összeget visszatéríti a Sejtbank. Ha volt vele meló, de mégsem sikerült kinyerni raktározható "anyagot", akkor 50.000 forintot számolnak fel.

Zuzmó, elültetted a fülembe a bogarat, szerintem lesz paravánunk :)

Kép
elan

Sziasztok!

Együtt, vagy külön?

Természetesen mindenki a lehetőségeihez igazítja elsősorban. Én is csak a tapaszatalataimat szeretném megosztani.
Nórinak külön szobája van, de az első hetekben vele aludtam.
Az első két éjjel még az ágyába sem mertem betenni, ott aludt mellettem :oops: :oops: Én meg néztem :lol:
Kb 6 hét telhetett el, mikor visszaköltöztem az uram mellé, és nagyon furcsa volt. Nem, most hogy visszagondolok, volt az több is.
Az első pár éjjel-a visszaköltözésem után- fölsírt egyszer-egyszer, de csak úgy álmában.
Előtte nem volt ilyen gond.
Mára viszont szépen megszokta, és negyed 10től, reggel hétig alszik minden gond nélkül.
És tényleg meghallom én is minden rezdülését.

De persze mindenki igénye és lehetősége szerint :wink:

KépKép
naposoldal

Share, kíváncsian várom az írásod...
Különben én is sokat agyaltam rajta, hogy erősen köze lehet a szopinak a lelkiállapothoz.
Mint annyi mindent, ezt is befolyásolhatja a pszichés állapot.

KépKép
naposoldal

Mamm, én úgy tudom, nem kell felétlenül előtejnek jelentkeznie ilyenkor.
Nekem sem volt. Állítólag nincs összefüggés a későbbi tejtermeléssel.

KépKép
naposoldal

Mamm
Szupi a babasarok!Hol szereztétek be a kiságyat és a hozzá valókat?

Elan
Köszi és utába járok én is.ajánlottak nekünk is egy bankot,de majd rá kell kérdeznem újra mert elfelejtettem a nevét.Azt tudom,hogy ott is vissza adják a pénzt ha nem sikerül levenni.

Kata
Gratula a kukachoz :D nem hiába érzed te is jól magad :lol:

Ha lenne rá lehetőségem én is külön tenném Botondot,de sajna egyenlőre az együtt alvás marad :?
gabicsibe

Napcsi,
köszi az infót előtej ügyben!

Elan, Gabi,
a kiságyat itt vettük: http://www.helimexbaby.com/ .
Máshol is lehet kapni, de amikor mi vettük, épp ott volt akciós.
A belevalók pedig innen származnak: http://www.bababolt.echt.hu/ .

A méhecskés minta nagyon megtetszett nekünk, amúgy is nagy méhecske-fan vagyok. A szettben viszont, amit vettünk, nem volt zsebes tároló. Körbenéztem, hogy hol lehetne szerezni, találtam is a Brendonban 22e (!!!) ft-ért. Hát annyiért meg nem kellett. De észrevettem az ágynemű cimkéjén, hogy rajta van a gyártó neve és telefonszáma. Felhívtam, egyeztettünk, megcsinálta nekem a zsebes tárolót, 3-4 napon belül meg is érkezett postán. Igaz, nem akkora mint a brendonos, de nekem pont ekkora kellett! :wink:

Jut eszembe!
Láttátok, hogy most van baba-mama hetek a Corában? Nagyon jó dolgok vannak! Nézzétek meg a honlapot! :wink:

Kép

Kép
mamm

Gabicsibe, ne aggódj, annak is megvannak a maga előnyei, szépségei :wink:

KépKép
naposoldal

Sziasztok,

Hát jól elfáradtam a munkában… hosszúnak tűnt ez a hét, ráadásul ma jó sok volt a munka is :roll: Ráadásul jó mozgalmas lesz a hétvégénk is, de ez nem baj :wink: Holnap megyünk ebédre a sógornőmékhez, utána a barátunkhoz megyünk át, vasárnap meg a keresztszüleimhez megyünk vendégségbe. Jaj, nem is írtam, képzeljétek a barátunk, akihez megyünk szombaton nemsokára elutazik Spanyolországba majd’ 1 évre :cry: A barátnője kiment dolgozni január elején, és ő február közepén megy utána. Nagyon rossz, mert nagyon szeretem Őket, és velük volt a legtöbb közös programunk, stb. Szóval nem örülök, hogy itt hagynak minket, de persze mégis örülök, mert világot látnak, és jó helyen lesznek. De nagyon fognak hiányozni :(

Ja, rémálmok: még mindig vannak :? Igazából nem tipikus rémálmok, de nem is kellemesek… olyan zagyvák, és néha felkavaróak. Most éjjel többek között azt álmodtam, hogy valami még volt a mandulám helye körül, amit le kellett csípni, és ezért elaltattak, de gázzal, mint gyerekkorban (még a szagát is éreztem… :?), és ahogy aludtam nem fájt, de olyan volt mintha ébren lettem volna közben… Áááá… :shock: Aztán még ezernyi más hülyeség is volt, aminek a felére nem emlékszem, illetve csak részletekre. Mostanában szinte minden éjszakám ilyen, és nem vagyok túl fitt ébredéskor. Nem tudom, hogy ténylegesen mitől van, vagy eddig is volt, csak én nem emlékeztem rájuk? :wink:
De ahogy olvaslak Benneteket, mások is álmodnak rosszakat mostanság… :roll:

Elan,
Igen, én is szeretem a csapatomat! :D Örülök, hogy már jobban érzed magad, de azért vigyi magadra, jó? :wink:
Jó hír, hogy szülhetsz hüvelyi úton egyelőre, drukkolok, hogy ez továbbra is megmaradjon :D

Kriszta,

Örülök, hogy jól vagy! És hogy „Béla” is :lol: Nagyon jót mosolyogtam ezen, mert mi is, és a fent említett barátunk is sokat szoktunk embereket „Bélázni” :lol: :lol:

Jerika,
Nagyon örülök, hogy végre Te is írtál! :) És annak is, hogy az eredményed jó lett, a mostani is rendben lesz, de azért drukkolok :wink:

Bibar,

Puszi Nektek! :)

Estrella,
Nemsokára a kezedben tarthatod! :D

Judit,
Olvasgattam a honlapotokat, annyira jó, ahogy írsz! :D Te kis paramami :D

Vikkata,

Gratulálok a kiskukishoz! :D:D:D Köszi a képeket, hát, igazán szembetűnő a két kép közötti különbség, csini kismami vagy! :D
A kezem már olyan 90%-os, köszönöm szépen, és igen-igen január 9.-én megszabadítottak újra a manduláimtól :wink:
Látom a vonalzódon, hogy már a név is megvan? :wink: Szép nevet választottatok! Beírhatom a tábliba?

Mamm drága,

Nagyon szép a babasarok! :D:D A vonalzód szerint 5 nap… Tényleg, ki lesz a hírhozód? :D

Zuzmó,

Nagyon aranyos vagy, köszönöm! :oops: :oops: Igen, remélem én is, hogy hamarosan újra a BMC lesz a napi programunk, és hogy most már minden rendben lesz… Előre is köszönöm a szorítást, elraktározom, mert nagyon ránk fog férni :roll: Sok puszi!

Napcsi,
Sok puszi Neked! Képet kérünk! :D:D:D

Ballagyo? Málna?
Nagyon gyanús ez a csend nekem :wink:

Eltűnt többiek, tessék írni :P

Ma nem tudtam hívni Chestit, de holnap hívom, és legalább annyira megpróbálok jönni, hogy megírjam.

Nagyon szép álmokat (és nem rémálmokat!!!! :D:D )mindenkinek! Sok-sok puszi!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok,

Most beszéltem Chestivel, sajnos továbbra sincs jól Niki! Ma megint elkezdett menni a hasa, és még mindig naponta egyszer felmegy a láza :cry: :cry:

Szegény Chesti már nagyon kivan! :cry:

JOBBULÁST NIKI! KITARTÁS CHESTI DRÁGA!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Gyors bejelentkezés innen a kórházból :(

Először is gyors átfutottam a hozzászólásokat nagyon köszönöm, hihetelen milyen jól esik, és az sms-ek, telefonok is. Zsókuci imádlak, sok erőt adsz!

Niki drágám...iszonyú látni ahogy kinéz...a torka a szája, a nyelve és még az ajkai is gennyesek....nem mosolyog, kedvetlen, nem iszik, nem eszik, pár pár korty,és falat, de máris sir után ahogy fáj neki, mert amúgy enne, meg inna szegénykém. :( A szája többször felreped, és akkor vérzik nagyon. Volt hogy este köhögött, akkor a torkán a sebek repedtek, és vért köhögött....háááátt. :cry: Kap valami szirupot napi 5-ször, lefogják, beleerőltetik, és ahogy sir, már reped is a szája, és vérzik. :(
Mikor elmúlt a hasmenés és maradt a láz, dokik nem tudták mi baja. 3 napig csak a láz volt, és már minden hülyeséget beképzeltem, és biztos csak a dokik nem mondják, nagy baj van a Nikivel. :(
Aztán jött az afta akkor megkönnyebbültem.
Én mellette a földön alszom, nappal erős vagyok, énekelgetek neki, mesélek, játszunk, mesét nézünk, de este azért mikor már alszik, el-el pityeredem.
Komolyan mondom az h mi mindig rosszkor vagyunk rossz helyen....ezért kap be mindent.
Jött a felső két örlője, aznap pont baba tornán voltunk 15 gyerek...aznap kezdődött minden....
Nem tudni mikor mehetünk, Nikitől függ, mikor eszik, iszik, és lesz láztalan, de ma megint elkezdett hasmenése lenni. :shock: :(
Hát ennyi.

Puszi mindenkinek, és még egyszer köszönöm, h gondoltatok ránk.

chesti

Chesti:

Sok erőt és kitartást kívánok nektek. Remélem Niki hamarosan meggyógyul. Puszi nektek!
Estrella
Vendég

Chesti, sok puszi és jobbulást Nikinek!!!!
süni76

Sziasztok lányok!

Meg vagyok még én is, csak Danikám és a férjem is újra betegek lettek.Gondolhatjátok milyen két beteg pasival! :D
Na de már jobban vannak mind ketten.

Jucicuki
Nem semmi amit tettetek! Egyszerűen csak felnézni lehet rátok! Csúnya dolog lehet, de én nem lettem volna erre képes! Csodálatos dolgot tettetek! Le a kalappal előtettek! Nagyon nemes lelkűek vagytok! Szinte már nem is tudok erre mit mondani!

Együtt, vagy külön alvás
A könyvekben lehet olvasni,mindkettőről, hogy az a jó illetve az a rossz! Danika 8 hónapos koráig egy szobában aludt velünk, de külön ágyban. 3 és fél hónapos kora óta átalussza az éjszakákat. Előtte is csak egyszer kelt.És egyedül aludt el a kiságyban. Mióta külön szobában van, annyi a változás, hogy legtöbbször el kell altatni, de az éjszakát így is átalussza. Nekünk ez bevált és a kistesóval is így lesz.

Chesti
Nikinek jobbulást, inkább gyógyulást! Mihamarabb!

KépKép
zami25

Chesti - Kitartást neked és jobbulást Lencsi lánynak. Nem semmi amit leírtál, én sírva olvastam végig, reméljük hamar elmúlik.

Ma ismét rémálmom volt, és persze megint szerepelt benne "Béla", de ezek szerint valami lehet a levegőben, hogy többen is írtátok hogy nektek is van. Ráadásul óránként fent vagyok éjjel, és akkor egy darabig csak forgolodok. Pedig napközben meg olyan jó vagyok, miért van ez éjjel.
toldikrisztina

Chestikém
annyira sajnállak titeket :cry: :cry: :cry: nagyon-nagyon drukkolok hogy mihamarabb jobban legyen és ujra mosolyogjon az a gyönyörüség,neked pedig erőt hogy ezt kibird :cry: :cry: nemsokára ujra mosolyogni fogtok meglásd :oops: :oops:

Mi a hálóban alszunk együtt Olivérrel,nappal persze nem vagyunk ott vele.Van még egy pár szobánk,nem helyhiány miatt van igy,hanem azért mert én igy láttam jónak,nyáron majd mi kiköltözünk egy másik szobába.kinek mi válik be,remélem nekünk ez fog :wink: :wink:
Össejtet mi végül nem vetettünk,túl sok negativat is halottam róla orvosoktól/mármint hogy fel tudják e ezt használni vagy csak a pénzről szól/igy mi végül kihagytuk :oops: :oops:

Mamm
gyönyörü kis kuckó :wink: :wink:

tegnap nálunk voltak Luki néniék,a kis Lili megismerte a vőlegényét,igaz a vőlegény végigaludta a randit,de hát ilyenek a pasik.Lili azt mondta azért meglesz a lagzi :P :P :P Kép

bibar

Chesi drága,
Sokat gondolok rátok, nehéz lehet most neked, de szuper anyuci vagy, és meglátod, hamarosan minden jóra fordul! Kitartás!!!! Mielőbbi gyors gyógyulást annak a kis gyönyörűségnek!!!!!

Bibar, Luki,

annyira jó rátok nézni ezen a képen! Sugárzik rólatok a boldogság, és hogy mindig is erre vágytatok! :D Látjátok nem is olyan rég még nem is hittétek, ott a BMC-ben, hogy 2008 év elején a kezetekben lesznek ezek a csöppségek, és már az esküvőjük részleteiről beszélgettek, és nem arról, hogy ilyen stimu meg olyan szuri... :D :D :D Nagyon szépek vagytok mind a négyen! :wink:

Zami,

jobbulást a beteg pasiknak!!! :D

TKriszta,

nem tudom, valami lehet a levegőben, de mostanában nekem is vannak fura álmaim... :shock: Gyakran az az érzésem, hogy az egész éjszakát végigálmodom, mindenféle butasággal...

Zsókuci,
neked aztán pörgős napjaid vannak! De nem is baj, gyorsabban megy az idő, hamarabb lesz itt a kezdés időpontja! Kár, hogy elutazik az a barátotok, de gondolj arra, hogy mire visszajön, Te már nagy pocakkal fogod fogadni! Na, jól hangzik? :wink:

Estrella,
hogy vagy? Van valami előjeled? Nekem semmi... A vonalzómat úgy állítottam be, hogy az én számolásom szerinti terminust kövesse, e szerint csütörtök lenne a nagy napunk (ami egyben apa szülinapja is... :wink: ), de a doki február 10-et számolt. Mindegy az is már csak 1 hét!!!! Izgi nagyon!!!

Kép

Kép
mamm

Chesti, kitartás!

Sharon!

Arra gondolok, hogy nekem a rémálmok a babákat jelentették, mert csak a terhesség alatt volt, és hát most még nem szeretnénk kistesit :shock: :lol:

Judit

jucicuki

Mamm
köszönjük :oops: :oops: bizony mikor megismerkedtünk Lukival még csak álmodoztunk a babáról,aztán hihetetlenül összebarátkoztunk,együtt jártunk akupunkturára,mindig megvártuk egymást,és próbáltuk hinni hogy sikerülni fog.átéltünk sikertelen lombikot és terhességmegszakitást,és tegnap ahogy egymás mellett ültünk csak azt tudtuk mondani hogy ez hihetetlen :oops: :oops: mindig reméltük hogy egyszerre jön össze nekünk de igazán nem hittük hogy ekkora szerencsénk lesz :wink: :wink: és lett :P :P szóval tényleg nagyon boldogok vagyunk :D :D :D
na most már nagyon izgi,nemsokára te is a karodban tarthatod :wink: ugy szalad az idő,még csak most császároztak engem és már 3 hetesek leszünk holnapután :shock: :shock:

bibar

Chesti!

Jobbulást Nikinek,illetve mielőbbi gyógyulást, és hazamenést kívánok nektek!

Brigi

Kép
brigii

Mamm:
Kicsit fájdogál és szúrkál néha a hasam. Más semmi.
Én 12-re vagyok kiírva, de ez nem jelent semmit.
A mai NST-m tökéletes lett. :)

Bibar-Lukrécia:
Annyira édesek vagytok így együtt.
Vendég

Nem Sharon, Share :lol: :oops:

jucicuki

Luki, Bibar!

Olyan szépek vagytok négyesben! Annyira jó látni titeket, ahogy szeretgetitek a kicsiket!

Chesti!

Majdnem megszakadt a szívem, ahogy olvastalak, annyira sajnállak titeket! Jobbulást kívánok Nikinek, neked pedig sok erőt és kitartást! Emlékszem a nővérem kisfia amikor tüdőgyulladást kapott csak rtg-re vitték, nagyon sírt, én már azt alig bírtam! remélem hamar meggyógyul Niki!

Estrella, Mamm!

Már nagyon izgalmas! Izgultok????

Alvás kérdés:

Mi egyenlőre együtt alszunk kettesben a lányommal. Apát egyedül hagytam. :shock: Amit viszont nem tudom, hogy jól csinálok-e az az, hogy mellettem alszik az ágyban! A kiságyában nem akar megmaradni. Egyenlőre ez így nekem kényelmes, mert sokat fáj a hasa és ilyenkor csak közelebb bújok hozzá és megvígasztalom. De nem tudom, hogy ha nagyobb lesz, akkor hogyan fogom a kiságyba szoktatni ill. hogyan mehetek vissza apa mellé? Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogyan oldotta meg?

Kép

Kép
sharon

Jobbulást Nikinek!

Eszti, kitartást nektek!

Puszi!

Judit

jucicuki

Drága Chesti!

Nagyon nehéz lehet...az én szívem is megszakadna. De te nagyon jó anyuci vagy, tartod a lelket lencsilányban, így a lehető leghamarabb meggyógyul, majd meglátod!

Luki, Bibarci :lol: :lol:
De jóóóók vagytok!!!!

KépKép
naposoldal

Sziasztok!
NIKINEK MIHAMARABBI GYÓGYULÁST!!Jaj annyira nehéz lehet Chestinek!Neked drága Chesti meg sok erőt!!
Nem tudtam még nagyon visszaolvasni,csak ezt az oldalt,pár napig anyóséknál voltunk,jó volt,csak Botond kínlódott a kakival és meg elkaptam valamit, mert fáj a torkom...remélem csak ennyivel megússzuk, vagyis sajna mára eléggé kevés lett a tejem,remélem csak átmeneti és holnapra már a régi leszek,mert ez így eléggé rossz....

Bibar,Luki:nagyon édes a kép!! :lol:
Én is rakok 2 fürcsis képet aztán megyek pihenni,hogy termelődjön a tejcsim!!
puszi mindenkinek!! Kép fürdés Kép most mi vaaaaaaaan??:)

Ja tegnap voltunk 6 hetesek!4,6kg már!! :oops: :oops:

Réka

Kép

Kép
rékaróka

A Kis Benszi Balázsnak BOLDOG NÉVNAPOT kívánok! :D
Vendég

Sziasztok!

Ma egy igazi kis angyalka a lányom, nincs hasfájás így egész nap nincs sírás, csak elégedett vigyorgás! :D

Gondoltam megosztom veletek, hogy milyen volt a szülés:

A 37. héten leállítottak minden gyógyszert, amit eddig szednem kellett, onnan kezdett nagyon izgalmassá válni. Minden nap úgy ébredtem, hogy ma már tuti szülni fogok, de nem történt semmi. Én kezdtem egyre jobban érezni magam! :shock: Nem keményedtem, nem szurkált, olyan jól voltam, mint eddig még soha! Elérkezett az utolsó hét, sose gondoltam, hogy idáig el fogok jutni. Keddi napra voltam kiírva, de semmi jele nem volt, hogy közeledne a szülés, pedig már ablakot mostam, nagyokat sétáltam, kitakarítottam, de semmi. Minden nap mentem vizsgálatra. Abban maradtunk a dokival, hogy pénteken már nem enged haza, vigyem a motyómat is. Pénteken nagyon szomorúan ébredtem, mert tudtam, hogy be kell feküdnöm a kaposvári Hiltonba, és aznap volt a házassági évfordulónk és én szerettem volna egy szép, meghitt, gyertyafényes vacsit aznap! Fél 9-re értem be a kórházba, gyors vizsgálat, a doki szerint bő két újjnyira kitágultam, a hétvégén tuti beindulna a szülés! Azt javasolta, hogy indítsuk meg a szülést még aznap, teljes orvosi gárda jelen van, gyerekorvos, altatós...ha bármi gond lenne, nagyobb biztonságban vagyok, mint hétvégén, amikor csak medikusok ügyelnek. Hát nem mondtam egyből igent, jöttem azzal, hogy de az indított szülések többsége császárral végződik, amit nem akarok... aztán mégis igent mondtam, annyit vártam erre a babára, nem mertem kockáztatni. Fél 10-kor mentem fel a szülőszobára, burkotrepesztettek, kaptam beöntést és aztán sétálgattam. Apával összebújtunk még egy kicsit, aztán bekötötték az oxy-t, rámcsatolták a ctg-t és onnantól nem kelhettem fel. Ez nem nagyon tetszett, de elég sok hely volt a szülőszéken, így azért tudtam kicsit fészkelődni, ha már kényelmetlen volt. A lábtartó arra volt jó, hogy a mobilomat oda tettem és gyorsan mindenkinek üzentem, hogy na akkor most kell drukkolni!!!! Eltelt az első három óra és nem volt vészes, a dokival jókat röhögtünk, a szülésznőm is jó fej volt nagyon. A negyedik órában kezdett el fájni, de elviselhető volt, az ötödik óra már nehezebb volt, már nem röhögtem. A hatodik óra már nagyon fájt, de akkor még nem tudtam, hogy közeledek a végéhez. Bár a szülésznő szerint már max. fájásaim voltam, az vígasztalt, hogy ennél már nem leszenek erősebbek. Én mindíg azt gondoltam, hogy méltósággal fogom tűrni a fájdalmat és nem jajjgatok, de a végén már sírtam, hogy nem bírom tovább. Aztán szépen lassan megjelent a gyerekorvos, a csecsemősök .....tudtam, hogy lassan jön a kitolási szak. Ekkor nagyon leesett a Dóri szívhangja a kritikus szint alá. A doki azonnal hívta a főorvost, az altatóst és már vették is le a vért, hogy indulunk a műtőbe, nem kockáztat. Hirtelen ott állta fél orvosi gárda a beteghoró fiútól kezdve az oszályvezető főorvosig, akkor már gondoltam, hogy nagy gáz van, én meg egyre jobban sírtam, hogy már nem érdekel, ha császár lesz, de a kicsinek nehogy baja legyen!!!!! Remegtem a félelemtől, már az én vérnyomásom is rossz lett, de közben annyira lennt volt már a baba, hogy nem volt idő átmenni a műtőbe! Kb. 10-en kiabáltak, hogy menni fog, most már nyomnom kell, de nekem nem volt székelési ingerem egy kicsit sem. Ja és még volt a méhszájnak egy kicsi pereme, amit egy fájás alatt elmasszíroztak, ebbe nagyon bele akartam halni, de utánna már a nyomásba akartam belehalni. A férjem tartotta a lábam, mert a lábtartó nagyon kényelmetlen volt. Utólag azt mondta, hogy többet nem kötözködik velem,mert olyan erő volt bennem, hogy teljes erejéből is alig bírta tartani a lábam! A dokim egyszer kiabált, hogy már látja a haját, én meg gondoltam magmban, hogy nem hiszem el, csak vígasztalni akar. Aztán nyomtam teljes erőmből és talán a 3-5 nyomásra megszületett a kislányom, nyakán a köldökzsinórral, hát ez okozta a gubancot! Olyan szine volt, mint a céklának! De nekem ő volt a legszebb kisbaba, akit valaha láttam. Nem tették rögtön a hasamra, mert a köldökzsinór miatt sietni kellett mindennel, így nem apa vágta el a zsinórt. Ellátták a picit és apa már dajkálta is, a nehézségek ellenére azonnal felsírt és 9/10-es Apgart kapott! Megkaptam és már cicire is tehettem, bár még nem tudott szopizni. Bevitték egy órára az inkubátorba kicsit melegedni, aztán egy óra múlva újra kihozták és egy órára hármasban apával összebújhattunk. Felejthetetlen pillanatok ezek, úgy bevésődtek a szívembe, hogy minden percét fel tudom idézni. Csak nézet a nagy szemeivel és a mellkasomon megnyugodott. Annak ellenére, hogy nem egy baba-barát kórházban szültem, jó emlékeim vannak, akkor úgy gondoltam, hogy nem szülök többet, annyira fájt,de ma már a kistesó gondolata sem idegen tőlem. Életem eddigi legnagyobb eredménye ez a kislány! Emellett eltörpül minden eddigi dolog az életemben, amit eddig nagy dolognak tartottam! Ja és fájdalomcsillapítás nélkül szültem! Erre nagyon büszke vagyok, bár közben sokszor bele akartam halni a fájdalomba. A végén gázt próbáltak belélegeztetni velem, de attól meg akartam fulladni, így az sem kellett. Így utólag szerintem szép szülésem volt, a szerény anyagi körülmények ellenére a dokim és a szülésznőm és az egész személyzet kárpótolt mindenért. A kicsivel végig együtt voltam, nem kapott semmilyen pótlás, a kezdeti súlyesés hamar megállt és az ötödik napon már jöhettünk is haza. Azóta bolgog család vagyunk!

Kép

Kép
sharon

Sziasztok!

Sharon, hát nem is tudok mit írni. Minden mondatodat Veled együtt újra éltem! Szuper csaj vagy!

Bibarka és Luki! Nem tudok mást írni, mint hogy imádlak Benneteket pedig személyesen alig találkoztunk. Nem tudom lehetek-e olyan pofátlan de nagyon szívesen találkoznék én is Veletek! Tuti szuper jó lenne!! Férjem engem bárhova elvisz! :lol:

Mamm, nekem semmi előtejem nem volt!! Egyátalán nem számít! Sőt emlékszel mennyit szenvedtem, hogy megindulkon? Most meg van bőségesen! Ramika még semmi mást nem kapott!! Ne is idegeskedj ezen előre!

Réka, szuper édes a kisbabátok!!!

Chesti, neked sok erőt a kis Gyönyörűségnek pedig jobbulást!!!

Kép

Lilypie Premature Baby tickers
vicuska2007

Sharon,
az együttalvásos felvetésedre szeretnék most reagálni, utána majd olvasok tovább.

Máté kb. 1 hónapos koráig szinte minden éjszaka a mellkasomon aludt, hasonfekve, gyakran ébredtem arra, hogy elkezdett szopizni. :wink: Utána jött az, hogy a mi ágyunkban, mellettem (azért nem közöttünk, mert az apja félt, hogy összenyomja :roll: ). 3 hónapos korától pedig a kiságy következett. Azóta általában a kiságyában alszik, de persze vannak kivételek. Én nem tudom megtenni azt, hogy hagyjam a kiságyban. Nem megy. :oops: :lol: Ha már 2x ébred, akkor veszem magam mellé, és kész. De szerintem babája is válogatja, hogy ki mennyire rugalmas.

Ja, és nálunk az 1 hét kórház 2,5 hónapos korában v.szeg sokat változtatott a dolgokon. Ott muszáj volt egyedül aludnia a kiságyban (állítólag aludt, de éjféltől 5-ig kizártak a gyerekosztályról, nem tudom megmondani mi történhetett; éjfélig mellette voltam, akkor alukált, de, ha nyöszörgött, akkor simogattam, stb...). Utána anyukámnál voltunk 1,5 hétig, akkor ismét mellettem aludt, de itthon nem reklamált, amikor a kiságyba tettem le aludni.

Nálunk inkább az egyedül elalvást kellene megoldani, de úgy érzem Máté még nem kész rá. Hagyok neki időt. 1x előfordult az elmúlt 1 hónapban, hogy egyedül aludt el a kiságyában, ezt sikerként könyvelem el. :wink:

Kép
Kép
share

Sziasztok,

Nemrég hívott Chesti! Jobban van Niki! :D:D:D Már nem kapja a szirupot, és az infúziót is csak estére adják! Ugyan keveset, de ma már azért evett és ivott is! :D:D:D:D

Hurráááá!!!!
Nagyon boldog volt Chesti a telefonban, de teljesen meg tudom érteni :D:D:D

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci
Köszi a jó hírt, örülök, hogy Niki baba jobban van. Kívánom, hogy minél hamarabb mehessenek haza. Kemény hét lehetett szegényeknek. :( És a te álmaid sem valami szépek :( , szóval neked meg szép álmokat innentől kezdve....hess mandula, hess altatás :wink:

Sharon
Mi már az elején eldöntöttük, hogy nem hagyjuk egyedül sírni a kiságyban, hogy a sírásban elfáradva elaludjon. Szerintem így nem azt tanulja meg, hogyan kell elaludni, hanem teljesen mást...Én úgy gondolm, hogy mindennek eljön az ideje, hogy megtanulja, mint a fordulást, felülést , járást, önálló evést, szobatisztaságot, egyedül alvást stb. . .Milo kiságyban kezdte saját szobában, de az első két hónapban én is ott aludtam, aztán visszaköltöztem a hálóba és Milo egyedül aludt, de ha felébredt átmentem megszopiztatni. Aztán jött egy olyan időszak, hogy sokszor felébredt éjjel, és akkor ott maradtam vele a szobájában és mellettem aludt. Így nem ébredt fel annyiszor, és persze nagyon megszerette a dolgot. :lol: Erről most kezdtünk leszokni, de még mindig cicivel alszik el, és ébred éjjel is cicizni. Nekünk ez nem jelent problémát, előbb- utóbb megtanul egyedül elaludni és gondolom a ciciről is leszokik majd egyszer.... :lol:
Vagyis ezt nektek kell eldönteni, hogy mi a jó számotokra és a babának. Az biztos, ha utánaolvasol a témának, találsz pro és kontra elméleteket,véleményeket. Szerintem az együttalvás a baba, a különalvás a szülők igényeit veszi figyelembe. Na ez jó hosszúra sikerült.

Rólunk annyit, hogy Milán már elég ügyesen tipeg egyedül, kapaszkodás nélkül, egyelőre csak a lakásban, mert még sokszor letérdel.

További szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
agnese

Sziasztok,

Zami,
Jobbulást a két pasinak! Remélem, már semmi bajuk – már csak a Te érdekedben is :wink:

Bibar és Luki,

Annyira jó ez a kép! :D:D:D Szuper boldogságos anyucik vagytok! :D

Mamm,
Igen!! Tetszik nagyon amit írtál! A próféta szóljon belőled :wink: Puszi!

Bibar drága,
Olyan szép, amit írtál Rólatok, meg Lukiékról! :)

Réka,
Édesek a képek! :D

Benszi,
Balázsnak boldog névnapot! :D

Sharon,
Hű, azért nem lehetett egyszerű a szülés, de tény, hogy minden szenvedést megért ez a csöpp lány! :D Ügyes voltál, és tényleg büszke lehetsz magadra, hogy fájdalomcsillapítás nélkül kibírtad végig! :D

Agnese,
Édes vagy, köszi! :D Remélem, hogy most már elmúlnak ezek az álmok :wink:
Jó, hogy már ilyen ügyes Milán! Képet kérünk! :wink:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk, a gépem elszállt, újra kell telepíteni, a hugom adta kölcsön a laposát, csak hát azért neki is kell.

Ne haragudjatok, nem tudok most mindenkire reagálni pedig tudnék írni kisregényt, de most elősorban Chestiéknek üzennék.

Drága kicsi Lencsilány és anyukája! Kitartást Nektek és mielőbbi jobbulást!!!Komolyan mondom könnyek szöktek a szemembe amikor olvastam a hozzászólásod. :cry: :cry: :cry:
Legyetek erősek!!!!

lanett

Chesti
Örülök,hogy Niki kicsit jobban van!Sok erőt és kitartás kívánok Nektek!!

Sharon
Hát megkönnyeztelek!

Bibar,Luki
Szupi a kép,de csak ez az egy készült?

Mamm
Köszi az infókat,utána nézek!

Zsókuci
Ne izgulj elfognak múlni ezek a rossz álmok!Nagy trauma volt ez a műtét,lassan feldolgozod és még az álmaidban sem fog elő jönni!

Lányok!
Olyan szépet álmodtam az éjjel!Láttam Botit és fogtam a kezemben,puszilgattam a pici nyakát!Annyira jó érzés volt,olyan boldog voltam egész nap :D
gabicsibe

Mamm
A kiságyat helyszínen vásároltátok vagy neten keresztül?És mi a pontos neve az ágynak?A pelenkázó pedig a merev fajta?

Bocsánat hogy ennyit kérdezek,de teljesen bizonytalan vagyok mit is kéne venni.Ma már eljutottam odáig gondolatban hogy milyen ruhákra lesz szükségem.Ez is egy nagy dilemma!Szívesen fogadok tanácsokat anyukák!Nyári babának milyen kelengyét érdemes venni?
gabicsibe

Jó reggelt Csajok!

Ácsorogni már tud.... :)
Kép
mot

Köszönjük a sok fotódicséretet :lol: :lol: :lol: aranyosak vagytok :lol:

Chesti
de jóóóó :P :P annyira örülök hogy javultok :wink: :wink:

Zsókuci drága
köszönjük a jó hireket :wink: :wink:

Vicuska
nem vagy pofátlan,sőőőt,nagyon aranyos vagy :lol: :lol: én is örülnék a találkozásnak,/valszin Luki is/ugyhogy majd összehozunk valamit mindenképpen :P :P :P de rendes a férjed :wink: :wink: na az enyém is elvisz bárhová csak ne kelljen ottmaradnia velem :roll: :roll:

Gabicsibe
készült sok,de nem akarom itt untatni a csajokat,egy bőven elég belőlünk :oops: :oops:

Agnes
micsoda kis ügyi pasi Milán,hogy megy az idő :oops: :oops: :oops:

Réka
nagyon édes ez a fürcsis kép :wink: :wink:

Tegnap nagyon nyügi volt Olivér,nem tudom mi volt vele,de estére már én is kikészültem a tehetetlenségtől,csak sirt,sirt akármit csináltunk :cry: :cry: nem tudom mi volt vele,remélem mára megjavult/eddig ugy néz ki kopp-kopp-kopp/

bibar

Sziasztok,

Chesti most hívott! Úgy néz ki, holnap haza mehetnek!!! :D:D:D:D:D Szerencsére tegnap óta nincs láza, már nevetgél is Niki, és van némi étvágya!

Jaj, úgy örülök! :D:D:D:D:D:D:D

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Zsókuci
Ez szuper hír!nagyon örülök neki!!!!

Bibar
Szerintem nem untatnál senkit,olyan arik vagytok :D Szegény Olika biztos a frontok zavarták őt,sajna egész hétre ilyen időt mondtak :(

Mot
Tündér ez a csaj :D
gabicsibe

Hű csajok, rengeteget írtatok a hétvégén! :oops:

Erika,
Jó, hogy jelentkeztél! :D Én a mai napig nem érzem annyira a mozgásukat. Picit már igen, de egyáltalán nem határozottan. Először nem is tudtam hogy ők, arra már rájöttem, hogy de igen, csak még nagyon-nagyon finoman! Gondolom, lehet annak is köze hozzá, hogy nem vagyok alapban sem valami vékony! :oops:

Estrella, Mamm,
Ez már nagyon izgi! Drukkolok nektek! :wink:
Mamm, nagyon szép a kiságy, meg a méhecskés kiegészítők is!

Vikkata,
Gratula a pöcsöshöz! Jó volt a megérzésétek! :lol:
Ma megyünk uh-ra, kíváncsi leszek itt is két kislányt látnak-e!

Anyukák,
Köszönjük az együtt alvás-külön alvás hozzászólásokat!
Nálunk mondjunk nincs választásunk, mert nem tudjuk őket csak a hálóba tenni. A ház amiben fogunk lakni kétszintes ugyan, de a felső szint nincs még kész, és azt most sebtiben nem is tudjuk megcsinálni. Lent viszont van egy nappali és egy háló. Szóval marad ez a megoldás, külön kiságyban. Aztán télre igyekszünk kialakítani a felső részt is a gyerekszobával.

Bibar,
Szuper ez a kép rólatok, árad a kiegyensúlyozottság és boldogság mindkettőtökről! :wink: Nyugodtan tehetsz fel még többet is, én szívesen nézem, szerintem más is! :wink:

Sharon,
Hűha, nagyon ügyes vagy, hogy fájdalomcsillapítás nélkül csináltad végig! Nagyon megható a történet, megkönnyeztelek!

Zsókuci,
Remélem hamarosan elmúlnak ezek a rossz álmok! Köszönjük a híreket!

Chesti,
Hurráááááááááááá! :D Nagyon örülök, hogy végre jobban van a kis Niki!

Gabi,
Csatlakozom én is hozzád, szívesen vennék én is tanácsokat az anyukáktól nyári kelengye ügyben! :wink:

Teszek fel én is poci képet, hát nőtt már a múltkori óta! De hogy még mekkora lesz! :oops:
Kép

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!!!

Sajna nincs sok időm nekem sem és én is csak körvonalakban reagálok!

Chesti!
De jó,hogy Niki jobban van és mehettek már haza!Gyógyulon meg mihamarabb,hogy újra az a kis mosolygós Lencsilány legyen!

Bibar és Luki!
Nagyon édesek vagytok és a jegyespár is cuki!

Sharon!
Sírtam,amikor olvastam a születéstörténetedet!

Nagyon szépek a babák,mindenkié!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alvás!!!!!!
Mi két külön ágyban altatjuk őket nappal és este is külön vannak letéve.De éjjel kelnek 1x,akkor már a hitvesi ágyban altatjuk őket el,mert nincs energiánk két percenként vizet vagy cumit adni nekik!Ilyenkor együtt nyugodtabban is alszanak!

KÖSZÖNÖM A BALÁZSOM NEVÉBEN A NÉVNAPI GRATULÁCIÓT!

Estrella!
Hajrá,mindjárt kibújika kiscsoda!

Rakok pár képet a skacokról!!!!!

Kép

Balázsom kicsit szétcsapta magát a kajcsival!!!!!!

Kép

Komoly hajszerkezet,mi???

Kép

Ez az én kis Dagipókom
Vendég

Rebe!!!!

Csini pocak!

Nekem ekkora volt a 37.-38.héten!!

Kép
Kép
Vendég

Na és akkor a kis királylányról pár kép!!!!

Kép

Kép

Kajcsi után!!

Kép

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Baluról ez a kedvenc képem!!!!

Kép
Vendég

Sziasztok!

Bibarka, még jó, hogy leírod ha valami baj van! Azért vagyunk! Raminál is sokszor volt az elején, ilyen sírás, ő kizárólag cicin hagyta abba. Kitartást, idővel hidd el jobb lesz Olivér! Az biztos, hogy az első 6-8 hét halálos tud lenni! :twisted:
Én férjem is ilyen, elvisz bárhová, otthagy és értem jön. Most tényleg lehetne egy mini talit szervezni, nem? Pletyóznánk, sajnáltatnánk magunk melyikünk gyereke a rosszabb..stb...szóljatok nektek mikor lenne jó és persze, hogy kinél! Már megyek is! Néha annyira egyedül érzem magam!

Benszi, ugye nem haragszol meg de ezek a képek félelmetesek! Ez a pocak valami iszonyú nagy!! Nem is tudom hogyan bírtad!! Le a kalappal! Balázska meg nagyon helyes!!

Kép

vicuska2007

Sajnos án sem tudtam rendesen visszaolvasni,ezért előre is elnézést kérek,ha v.kit kihagyok :oops: .

Nagyon örülök a Chestis jó híreknek,köszönjük Zsókuci :D !

Rebe üdv a dupla punis anyukák körében :wink: :D !Nem semmi a pocakod :o .

Kata jó,hogy jelentkeztél gratulálok a Kisfiatokhoz!Nagyon csini a pocakod!

Bibar,Luki öröm Rátok nézni :D ,nagyon szépek Vagytok!

Benszi utólag is nagyon boldog névnapot kívánok Balunak!Nagyon jók a képek csodaszépek a Gyerkőcök!

Réka de jók ezek a fürcsis képek!

Sharon nagyon megható a szüléstörténeted.Mikor kapunk újabb képet :?:

Mamm gratulálok a diplomához,nagyon ügyes Vagy!Igaz már nem most kérdezted,de amilyen sűrűn jövök mostanában :roll: ...
Szóval ne aggódj az előtej miatt,nekem sem volt és 1 éves korukig szopiztak a Csajok!Nagyon szép a babasarok!

Mindenkinek puszi!
Lippa

lippa

án=én :oops:
lippa

Benszi:
Gyönyörűek a gyerekeid, a pocakodról meg inkább nem mondok semmit, iszonyú nagy volt, csodállak hogy így bírtad. :shock:
Vendég

Sziasztok!

Ma voltunk a 4 hónapos oltáson Rami fél kg-t hízott most 1 hónap alatt, 7,5 kg. Amúgy jól bírta pedig kettőt is kapott mert most kapta valamelyik coccus ellen a választható szurit is.

Na, megyek is, mert ma nagyon nyűgös!

Kép

vicuska2007

ITTHON VAGYUNK!!! :lol:
Köszönöm lányok a sok kedves szavakat! Tündériek vagytok!

Már mosolyog is csücsöritett szájjal, mert még picit sebes neki, de ollyyyaan jó látni, hogy már kezd a régi lenni! :)
Ilyenkor érzi az ember mekkora felelősség anyának lenni...Tehetetlenül nézni mikor beteg, és csak egyet lehet tenni, hogy még ebben a helyzetben is nyugalmat, biztonságot sugározzak neki, mert az otthon Én vagyok neki, bárhol is vagyunk!
Már alszik, és Én is megyek aludni, most tört rám a fáradtság igazán. Puszi mindenkinek. :)

chesti

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?