Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tegnap megvolt nálam a köldöksérv műtét (merthogy lett a terhesség alatt), és mit mondjak, sokkal rosszabb, mint amire számítottam!! :( Nem tudom, miért gondoltam, hogy kisebb, egyszerűbb műtét lesz, de elég szr volt. Helyi érzéstelenítésben csinálták, és nekem végig nagyon fájt, ahogy húzták, rángatták ott a dolgokat. Utána maga a köldök környéke nem fájt, viszont az egész hasfalam alatt, mitha beszorult levegőbuborékok lennének, úgy feszített.
Persze azóta is azon agyalok, hogy szegény Annámnak is ilyen rossz lesz majd :!: :?: :cry: :cry:
Ma már jobb volt, de a gyerekekkel nem bírok segítség nélkül még pár napig úgy érzem. Ma itt volt anyósom, holnap délelőtt jön a sógórnőm, aztán még nem tudom...

Kép
baba888

Szia Baba!

Örülök hogy tul vagy a mütéten!
Azért olvasgatok néha és pont most láttam hogy rászántad magad.
Képzeld nekem megint ki ujult.Na ennyit a kaposvári szuper magánklinikáról,bár a dokim váltig állitja hogy alkati kérdés,meg hogy a belső varratok elnyirtak belül vmit.
Kicsit már fáj is!Remélem te nem jársz igy.
Most elutazunk nyaralni aztán én is kés alá fexem ujra,hogy még nyár elött rendbe legyek.
Ja, ne lepődj meg ha hetekig marha nagyra puffad a hasad,tök normál és majd elmulik. :roll: Rita
bellissima75

Szia Rita!

De jó, hogy mondod ezt a puffadást :!: , én panaszkodtam bent a klinikán, hogy úgy érzem nagyon előrebukik a hasam, meg olyan nagy, erre mintha nem is értenék, hogy miről beszélek... :? Végül feldobtak egy szorítófáslit, azzal sokkal jobb lett, szinte le sem veszem, mert annélkül nagyon kellemetlen (tartanom kell kézzel a pocakom, hogy ne fájjon).
Azért marha jó, hogy ennyivel letudják, hogy alkati kérdés, most belegondolok, hogy ilyen rövid idő után megint kijönne, és mehetnék újra... :!: :shock: :shock:
Legalább megcsinálják "garanciában"? :roll:
És terhelted, sokat erőltetted?

Kép
baba888

Baba!

Jobbulást neked és kitartást!
A gyerekek észre se veszik ezeket a műtéteket!Te fogsz a legjobban meglepődni,hogy órákkal a műtét után milyen mozgékony lesz Anna! :)

Nettke!
Mihamarabbi gyógyulást Sárinak!Írtam e-mailt a pncsival kapcsolatban!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Baba

Jobbulást! Sajnálom, hogy ilyen rossz most. Remélem gyorsan gyógyulsz majd.

Nettke

Nektek is jobbulást!

Rita

Írj már magatokról is! lányok szeretik az ovit? Hova mentek nyaralni? Kettesben v négyesben?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Baba,

Hát, nem lehet könnyű :( Remélem, hamarosan meggyógyulsz. A gyerekek meg tényleg nagyon hamar túl vannak az ilyen beavatkozáson.

(Az epeköveimet nekem is ki kellene szedni, de az azt jelenti, hogy két hétig nem emelhetek, és nem csinálhatok semmit. ja....)

Nettke,

Gyógyuljatok meg ti is!

Egyébként én is tiszta takony vagyok, és Bernát megint elkezdett köhögni :( Már két napja alig alszunk éjjel :cry:
Legyen már végre tavasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Detti

KépKép
kiliman

Köszi mindannyiótoknak a jókívánságokat, hát ránk fér..
Éjjel a másik kettő is belázasodott, így ma már egyik se ment bölcsibe.. semmi vészes, csak 38-37.9 körül, de nagyon köhögnek, lassan szakad fel, sajnálom ahogy kínlódnak!

Edit,
pancsit olvastam, válaszolok, csak a munkahelyen is beteg a kollégám, enyém most minden beteg kezelése.. nagyon úszom, és fáradok is.. elvileg így előre nézve oké a dolog :lol:

Húú Baba, kitartás a műtéttel, a sebbel!! De most szép lesz a hasad ránézésre, nem? vagy a plasztika nincs benn ebben a műtétben? Vmi magánklinikára feküdtél be Te is?

Kép
nettke

Sziasztok!

Az én gyerkőceim is itthon voltak tegnap, meg tegnapelőtt. Zsombi elkezdett köhécselni, és jobbnak véltem, ha itthon dől el, hogy komolyra fordul vagy nem. Szerencsére nem lett semmi, már nem is köhint, nem tudom mi volt ez. :shock: Vasárnap este kezdte, éjjel semmi, hétfőn reggel még köhögött, aztán mintha elvágták volna.
Zsófi meg természetesen hallani sem akart arról, hogy Zsombi nélkül menjen.

Baba!

Hajaj.... Remélem gyorsan túl leszel. Lányok hogyan tolerálják, hogy most ott vagy ugyan, de nem te végzed a teendőket körülöttük?

Nettke!

Jobbulást a gyerkőcöknek. Szőrnyű lehet ez a köhögés. ( bennünket is ez szokott legjobban kikészíteni )

Detti!

Gyógyuljatok meg ti is mihamarabb!!! Legalább nálatok Ambrus meg Kiliman bírja.
:wink:
Akkor most nincs bölcsi?

Lilla!

Mi most 26-os cipőket hordunk. 16,2-16,5 cm lábra. De, már vagy 1,5 éve ekkora. Komolyan!
A taliról meg sajnos fogalmam sincs, ezért nem is írtam. Mert bejött 2 farsang, egy sport-buli és egy koncert.
Mostanában olyanok a hétvégéink, hogy hétköznben alig tudjuk kipihenni..., jó, mi?
ja, és március első hétvégéjén is megvan mit csinálunk. De, utána szerintem összefog jönni.
Tök jó, hogy az allergia teszt ilyen jó lett!!!

Edit!

Kikapta Dávid a félévit? A várakozásnak megfelelően alakult?
Kristóf meglepett bennünket, tiszta 5-ös lett.
Anyósod, csak hozta a kötelezőt, nem?!!!! Bár, amikor olvasom mindig megfogalmazódik, milyen nehéz lehet ezt elviselni.

Ancsa? Vikóka? Kata? Kata, szemészeten mi volt????

Mennem kell, mert a mesét várják... ( ezerrel pörögnek )

Jó éjt.

Meme
szinta

Edit!

Még, annyit akartam, hogy átutaltam a 10 %-ot Alsópáhokra. Jön majd valami visszajelzés szerinted? Ha igen, hozzád ( freemail-re), vagy esetleg hozzánk. ( bár a mi mail-es elérhetőségünket nem tudják, ugye?)

Meme
szinta

Nettke :)
Jobbulást a kölköknek. Már a fiúk mondták, hogy betegek vagytok. :D

Baba :)
Neked is gyors gyógyulást kívánok. Szerintem mi felnőttek nehezebben vesszük az ilyen műtéteket mint a gyerekek.

Rólunk: Tegnap voltunk Olival ortopédián. Suplináló cipőt kell hordania, mert gágog, lúdtalpas. Felírt a doki neki egy cipőt, ami így felírva 18.800 Ft helyett csak 2500 Ft lesz, de csak 9 havonta jár neki egy cipő. Plussz még vennem kellett neki egy Dr Leo szandált, a bölcsibe bentre, ami "csak" 9.300 Ft volt. :shock: A röhej az, hogy neki 6 hónap alatt simán nő egy számot a lába, de nem jár több cipő.
:cry: Ja és szégyenteljesen rondák és egyszerűek ezek a cipők. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Azt elfelejtettem írni, hogy a megrendelt cipő 6-8 hét alatt készül el. :x

A doki egyébként nagyon ajánlotta Samunak is a supináló cipőt, egészséges lábra is nagyon jó megelőzésnek. Arra is felhívta a figyelmet, hogy bármilyen cipőt is veszünk a gyerekeknek, ne legyen semmiféle emelés benne. (a Dr Leot, Supyt és a Salust javasolta) Persze ezek a legdrágábbak és legrondábbak. :evil: :twisted:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Betegeknek jobbulást!

Nettke!

Most téged sem irigyellek. 3 beteg gyerekkel otthon.

Most mi is betegek vagyunk, mármint Gergő és én. Engem egyértelműen jobban levert a lábamról. 3 napja ki sem mászok a náthából, pedig mindent kipróbáltam. Mondjuk engem mindig jobban lever a lábamról, ha valamit elkapok. Gergő tegnap délutánra 38,4 lett a bölcsiben, ezenkívűl szinte semmi tünete nincs - egy kis náthát leszámítva, de tényleg csak 1-2 óránként törlöm az orrát, naponta kétszer szívjuk -, így ma itthon maradt velem. Ádám jól van, ő megy bölcsibe. Most én is betegszabin vagyok itthon, ilyen állapotban nem tudnék 2 percet folyamatosan dolgozni, mert állandóan fújom az orrom, és már megint nem hallok jól. Jómagam kb. évente egyszer megyek orvoshoz, az idei alkalom most megtörtént.

Baba!
Neked most kemény napjaid lehetnek, már vissza is szívom a panaszaimat. Rám is vár még pár dolog, az epeköveimet el kellene távolítani, az orrsövényemet, az aranyeremet műteni, majd ha pénzem is lesz, a szememet is szeretném megműttetni, a fogaimról már nem is beszélek.
Nekem a hasam még mindig csúnya, mondjuk nem is nagyon tornáztam a szépségéért (de a cicimet kicsinálta a 22 hónap szoptatás, ezen nem tudok mit tornáztatni.)

Kilimanék!
Sikerült beszélni a pszichológussal? Vagy még nem voltatok?

Most hazakerült Gergő bölcsis füzete is, és a több jó mellett ott van az is, hogy Gergőt nagyon megviselte, hogy elmentem dolgozni. Azóta sokkal kevésbé kezelhető, kevésbé szófogadó és segítőkész (pedig nagyon házias volt, egész sokat segített mindig). Ádámot piszkálja a bölcsiben, elveszi a játékait. Ha egyedül játszik, nincs semmi baj vele, ha Ádámmal, akkor elveszi, eldugja a játékokat vagy csak egyszerűen rúgja vagy dobálja őket :( Most ez nagy szívfájdalmam, remélem, h egy kicsit javít a dolgon, hogy ketten vagyunk itthon a héten. Megpróbálok egy kis különprogramot is szervezni, ha már nem lesz lázas (ma napközben már nem volt láza, hál' Istennek). Mondjuk most itthon is csak vele foglalkozom, és olyan volt egész nap, mint egy kisangyal.
Szerintem nálunk sokat rontott a dolgon, hogy mostanában elég sokszor Péternek kellett értük mennie, és neki nincs annyi türelme hozzájuk.
Valakinek vannak hasonló tapasztalatai?

Ágyból kimászás: nálunk is ez van kb 20 hónapos koruk óta., ha jól emlékszem. Símán kimásznak, soha nem ütötték meg magukat. Viszont nemsokára kicsi lesz az ágy, sajnos csak kb 108 centi belül (IKEÁS ágy). A rácsokat nem lehet kivenni, de nem is zavar, mert símán ki-be másznak. Viszont már gondolkodom valami új megoldáson, és mindig elakadok, mert 2 nagy külön ágynak nincs hely (velem alszanak egy szobában), az emeletes ágyat pedig korainak találom. Igazság szerint nem is tudom, talán 5-6 éves korban lehet emeletes ágyba tenni? És addig mit csináljak velük?

Cat!
Ez durva! Mármint hogy 6-8 hetet kell a cipőre várni.

Lilla!
Kérdeztem a múltkor is, hogy hol van a Nagy Lajoson az a bolt? Megnézném.

Meme!
Kristófnak külön gratula, nagyon ügyes. Azért nagyon sokat számít a szülők hozzáállása is.
És nagyon jó, h Zsombi ilyen hamar kilábalt.
Nálunk a bölcsiben egy kis köhécseléstől nem áll meg a világ, sajnos azt kell mondanom, hogy mindenki úgy viszi be a gyerekét, h köhög. Ki jobban, ki kevésbé. De mindig van olyan, aki köhög. És amíg nem lesznek lázasok, nem is szólnak, h otthon kéne tartani a gyereket. Persze, tudom, ne fertőzzük egymás gyerekeit, de hát ez van, ha az enyéimet itthon kúrálnám, akkor is az van, hogy a szülők egy része nem tudja otthon tartani őket, csak ha nagyon nagy a baj.

Gergőm még mindig nem alszik. Megyek, elaltatom, mert így holnap délben kel fel. Mostanában tipikus, h fél 10-10-ig fent van, aztán alig tud felkelni. Ezzel sem tudok mit kezdeni. :(

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Köszi a jókívánságokat!

Nettke,
az Ars Medica Lézerklinikán voltam, de nem kellett fizetni érte, ott támogatja az OEP. Viszont amiért nem sima kórházba mentem, hanem ezt választottam, azt a kis plusszt pont nem kaptam meg, így valszeg nem megyek oda többet.
A hasam sajna nem lesz szép, csak a köldököm nem fog kibuggyanni. :? A bőrőm meg van repedezve, csupa stria, és meg is nyúlt eléggé, így ha bevállalom, akkor vár még rám egy hasplasztika a jövőben. :roll:

Meme,
egész jól bírják, akik jöttek/jönnek segíteni, azokat nagyon szeretik, így alig veszik észre, hogy én nem abajgatom őket. :wink: De azért ma Zsófikámat a hasamra kellett fektetenem, mert valami nagy bánata volt, rátettem a hasamra egy párnát, úgy feküdt rajtam, hogy megnyugtassam. :)

Cat,
tudod, mi is ilyen szandálokat kerestünk, és végül Dr.Leot vettem, hát az ára, meg a kinézete tényleg katasztrófa. Amilyen drága, olyan csúnya. :evil:
Most a három közül még az is szűkíti majd a keresését, hogy csatos legyen, mert az utóbbi 1-2 hétben azzal kergetnek az őrületbe, hogy naponta 27-szer leveszik (tépőzáras). :twisted:

Mai sztori:
Anna napközben nem kakilt, és fürdés közben leguggolt, elkezdett nyomni, kérdeztük, jön-e a kaka, és átemeltük a kádból a wc-re. Már nem idegen nekik, mert minden fürdés előtt ráültetjük őket, hogy pisilnek-e, ez tetszik nekik, persze nem pisilnek. :wink:
Szóval ült, mi meg drukkoltunk, hogy nyomja, de semmi, így vissza a kádba. De nem ült le, hanem nyújtotta a kezét, és nyafogott, vissza a wc-re. Semmi, vissza a kádba. Ezt eljátszotta még egyszer, akkor már a vízben akartuk hagyni, de megint kikéredzkedett, látszott, most komoly, rá a wc-re, és olyan szépet kakilt, hogy csak!! :lol: :lol: :lol: Nagyon megdícsértük, ő meg örült, nevetgélt. :D
Tudom, hogy ez még nem komoly, meg korai, de olyan jó volt, hogy végülis ő akart kijönni a vízből. :D

Kép
baba888

Ja, és azt el is felejtettem írni, hogy Anna hétfőn betaknyosodott, Zsófin ma reggelre jött ki. Mikor máskor? :x
Eddig semmi, csak orrfolyás, bár Zsófi ma lefektetéskor hányt is. De nem lázasok.

Kép
baba888

Sziasztok!

Nálunk is elkezdődött a " takony -kor ". Pontosabban nálam. :shock:
Remélem a többiek megússzák.

Annamari!

Holnap várjátok a postást, valamit fog vinni.
Nálunk látszólag minden ok nélkül ( nem mentem vissza dolgozni, nem jártak bölcsibe) Zsombi u.a tette Zsófival, mint nálatok Gergő Ádámmal.
Szigorúan felléptem ellene, mostmár elmondahatom, hogy nincs ilyen. Vagy ritkán, de akkor összeveszenk valamin, közösen.
Tudom, hogy nálatok más, mert a bölcsiben történik ez, így nem te tudod kezelni. otthon ez nem jelentkezik?
Ez a hét jót fog tenni Gergőnek, biztos, ha tényleg ez váltotta ezt ki.
Az alvás terén is azt tudom mondani, hogy nálunk ott is szigor, legkésőbb 9-kor fekvés!Megszokták. Volt, hogy ők is fent akartak volna még lenni, de NEM volt a válasz.
Ezek nem könnyű szituációk, az biztos.
Az ágyakra passz. Az enyémek olyan lusták ezen a téren, hogy ,már nem kiságyban alszanak, de még a kis heverőről sem jönnek le, reggel is úgy hozom ki őket a szobájukból miután szólnak.
:roll:

Cat!

Kristófnak bokasüllyedése volt, meg van is. Anno 1998-ban mikor elkezdett járni, az ortopédus a Siesta cipőt írta fel javaslatként.
Azóta ez is megváltozott.
Samunak is ilyet fogtok venni?

Baba!

Jobbulást a csajoknak. Ez sajnos így szokott lenni.

Edit!

Ugye, jól emlékszem TAJ kártyát is elfogadnak igazolásként? Mert most néztem, azon csak a gyerekek adatai vannak.

Meme
szinta

Annamari :)

Nálunk 2 év 3 hónapos koruk óta emeletes ágy van. Nagyon fegyelmezetten viselkedtek mindig is rajta, sosem estek le. Ellenben a kisbarátnöjük igen, akinek hiába beszéltünk, hogy nem lehet ugrálni, kihajolni az ágyon. :?

Néha eszükbe jut, hogy mindketten fent akarnak aludni, akkor meg szoktuk engedni, és így sem volt még sosem semmi gond. Elég magas leesésgátló van, és a létra fölé még be szoktunk tenni egy deszkát miután felmentek, hogy ott sem tudnak leesni. Csak akkor tudnának, ha felállnának ugrálni, de sosem teszik.

Mondjuk Ök elég jó gyerekek, és óvatos duhajok, sosem vigéckednek, ilyen szempontból meg lehet bennük bízni.

Meme :)
A Siesta cipö ortopédiai szemmel ejtve van, a mai trendek szerint. Ellustítja a lábat, nem izmosítja a boltozatot, így az önmagát nem tudja korrigálni, mert a belsö talpemelés dolgozik helyette. Az öcsémnek anno még cipöbetétje volt a lúdtalpra, ma már ez sem dívik.

Samunak is ilyet fogok venni, még ha csúnya is, mert nagyon jókat olvasok róla. Na és egészségpénztárra lehet venni, ami nem egy utolsó szempont.

Mi meg csak tépözáras cipöt keresünk, mert azt tudják csak maguktól le és felvenni. A bölcsibe és oviba ezt is kérik.

Cat
Kép
cateye

Cat,
melyiket lehet venni eg.pénztárra?
Nekem a Dr. Leot nem sikerült, mert ugyan elfogadták a jegyet fizetésnél, de a pénztár (Wellness Ticket) utóbb visszakérte, mert a Leonak nincs tanusítványa.. :evil:

Kép
baba888

Meme!

Igen!Bármi jó,amin rajta van a gyerek neve és születési dátuma (és persze hivatalos okirat).
Gratula Kristófnak!!!És az nyukájának is! :wink:
Megkapták a Dávidék is a bizit!Ő 4,6 lett,de sajna matekból csak 4,mert most a 4,5-ös átlagra lefelé kerekített a tanár. Ami nem baj,ha évvégén felfelé kerekít! :wink: Meg tesiből is így járt,de ott mondta is neki a tanár,hogy évvégén ha kérdéses,akkor felfelé kerekít. Amúgy még énekből meg rajzból lett 4,a többi 5!
Így most az a feladata,hogy kijavítsa a matekot (ma is matek versenyen van! :lol: )
Nem tudom,jön-e visszajelzés az utalásról,de ha igen,akkor átküldöm.
Én csak ma utaltam el!

Nettke!
Ráérsz a válasszal,nem sürgős! :P Most inkább pihizz és ápolgasd a gyerkőcöket!!!

Gyors körkérdés: ki utalta már át az előleget a Kolpingnak????
Meme+ mi -rendben!Többike? Mindenki elintézte?

Most mennem kell!Minden betegnek jobbulást!
Edit

Kép

Kép
edit73

Annamari!

Az enyémek nem alszanak emeletes ágyon,de a Dávid igen.Neki is fent van körben a leesésgátló.A picik is rendszereen fent rendetlenkednek rajta,de még sose estek le (egyetlen egyet kivév: Beni szánt szándékkal leugrott -de azóta meg se próbálja! :roll: :twisted: ) Szerintem nem lehet gáz,ha szigorú szabályokat vezetsz be.Nálunk sem lehet fent ugrálni,sőt felállni sem,ha nem vagyunk ott. Nem alvásnál lehet gond,hanem ha ébren vannak.
Amúgy most láttam a babaszobán,hogy árult valaki használtan nagyon jópofát! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Vagyok én is , csak olvasóüzemmódban.... :oops: Mindig úszom...

Edit!

Azt hiszem én lemaradtam valamiről, hova és mennyit kell utalni? Nekem az utolsó emilem tőled a "megrendelő" volt. Ha jól emlékszem... :oops:

Baba!
Kitartás! Olyan nehéz ha az ember valami miatt gátolva van és így lásson el két pici gyereket. Nem egyszerű! Gyógyuljatok és a csajoknak is jobbulást!

És minden kis betegnek + nagynak (Meme) !

Jövök még bővebben!

Kata

Kép
kateduo

Edit

Hol láttad a bbszobán az ágyat? Lehet, h minket is érdekelne. De a bútorhirdetések között én nem láttam csak újat. Be tudod linkelni nekem?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja, és mi is utaltunk.

Többiektől bocs, de már ébren vannak a manók- most nem tudok írni.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Hova és mennyit kell utalni? :oops:

Nekem az OTP EP. elfogadta a Dr Leot, legalábbis eddig nem szóltak vissza, hogy nem lehet. Remélem nem is fognak. :?

Cat
Kép
cateye

Cat!

játék cityn is vannak jelmezek, most láttam, bár nem túl sok....

Kata

Kép
kateduo

Emeletes ágy:

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=262803

Bár szerintem Lilla, nálatok Robi legyártja. :D

Kata :)
Köszi, már láttam. Nem veszek nekik jelmezt, mert itthon igényteleneket lehet kapni. Olyan jelmezekbe szerettem bele, amik 39 USD körül vannak per darab, és az USA-ból kellene behozatni őket. :roll: Beléjük szerettem.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Hát igen, elég gagyeszok....., én sem vagyok megelégedve velük. Engem most sürget az idő, kedden voltunk először bölcsiben és a jövő hét kedden lesz farsang. Na meg ők még elég kicsik, sztem nekik jó lesz ez is.... Túl sokat nem akarok áldozni rá, na meg ilyen picit nem is nagyon láttam, úgyhogy sztem jövőre is ebben lesznek.

Ebay -en láttad? Elég hosszú a szállítási idő. Mi a ruhákat szoktuk onnan venni.

Kata

Kép
kateduo

Kata :)
Amerikai webshopokban láttam meg őket. Elmo és Big Chicken jelmezek, amik a gyerköcökkel együtt nőnek, mert csak mellények tulajdonképpen. :P Az itthoni jelmez piac egy kaka. A babaszobán láttam még 2 aranyos jelmezt azok is angolok voltak, pont ikreknek valók, egy katica és egy méhecske. Abban is pont az a jó, hogy kényelmes is nekik, mert ez nekem elsődleges szempont. Mindjárt rákeresek neked.

Cat
Kép
cateye

Cat
Kép
cateye

Edit,

Fél órán belül mi is utalunk :)

És nagyon ügyes nagyfiad van! Tegnap belegondoltam, hogy olyan jó, hogy még ilyen kicsik, alig van velük probléma (na jó, néminemű harapás akad azért :wink: ), és nemsokára iskolába mennek, és onnantól lesz csak igazán nehéz :(

Cat, Kata,

Mi is keresünk jelmezeket, mert a bölcsibe lesz farsang. Az a baj, hogy 2 évesekre nem nagyon van kész jelmez, és valójában az lenne az igazi, ha nem boltban kapható ruhát adnék rájuk, hanem én csinálnék, na de én elég béna vagyok ebben :shock:

Szombaton elmegyek a Gulliverbe, ott próbálok szerencsét jelmez ügyben :)

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Jelmez: a Corában láttam aranyos Micimackó és társais jelmezeket- azok legalább jól néztek ki. kb 2500- 3000 volt.

A turiban, ahova szoktam járni (Kucorgó) sokszor szokott lenni jelmez. Kedden hoz pont új árut és sztem Farsang előtt jó eséllyel lesz jelmezes zsák is. A múltkor a Malackás jelmezes fénykép is ottani cuccból készült. Nikinek már van Tündérkés jelmeze jövőre. :D

bocs, befejezem, mert megőrültek körülöttem. :shock:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Ne tegyetek tönkre!!!Mindenkinek átküldtem január 21-én a visszaigazolást,amiben leírták a teendőket!!!Azaz

Kata!
Február 2-áig kell utalni,azaz holnap mindenképp el kell,hogy menjen az utalás!
Szlaszám:12083600-00172699-00100001
Kedvezményezett: Kolping Hotel
Összeg: 6.349Ft

Aztán majd 03. 21-ig a következő 50%-ot!!!!

Cat!
Neked 02. 18-ig kell utalni,ugyanerre a számlaszámra és 7.789Ft-t!
Judytékra kérdezz rá,légy szíves!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Hahó Mindenki!

Édesek vagytok, hogy hiányoltatok. :oops:

Nem tűntem el, itt vagyok, csak mostanában csak olvasgatok (már amikor ritkán). Karácsony óta igyekszem feltenni képeket, de valahogy ez mindig elmarad mire este nyugtázom, hogy megint mit nem csináltam meg. Ugye ismerős?

Amúgy jól vagyunk. Az ünnepi nagy jövésmenés után minden visszaállt a régi kerékvágásba. Beleértve a két-három hete tartó náthát is. (Mikor lesz már tavasz???)

Hozzászólás:

Bölcsis sztori: No komment.
Eri, sajnálom, színesebb volt a világ Veled!
Detti / Kiliman! Együttérzésem, nem tudom, hogy én mit tennék e helyetekben! Nem lehet könnyű! (Ma Bence megint kétszer megharapta Lucát…)

Oviválasztás: na ez jó téma. Én épp azt határoztam el, hogy lemegy február (mindenféle szülinap lesz nálunk), aztán nekifogok. Gondolatban 3 ovi közül szeretnék választani, de hát ugye ez is csak elméletben választás. Az egyik a gödöllői körzetes ovink, a másik a munkahelyem körzetes ovija, a 3. pedig egy gödöllői magánovi. Még semmit nem tudok, most gondolkodok a számunkra fontos szempontokon. Hasznos dolgokat írtatok ehhez. Köszi.

Turi: Figyu, Csajok! Én is belekezdtem a tavaszi/nyári kollekció beszerezésébe, és ennek kapcsán kíváncsi vagyok valamire. Felétek mennyi a turi ára? Ha kilós, akkor mennyire jön ki mondjuk egy rövidujjas póló vagy egy hosszú vászonnadrág? Érdekel.

Fürci: ez a balatoni fürdő a képek alapján nekem is szimpi, lehet, hogy valamikor tavasszal nekivágunk.

Tanulás: Csajok minden elismerésem azoké, akik a Lurkók mellett tanulnak! Ügyesek vagytok!

Na ennyi, és végül néhány kép a mindennapokból meg egy kis karácsony:

Kép Itt a legjobb játszani...

Kép Mit főzzek, holnap jönnek a Rokonok?!

Kép Hiába na, a bornyitás férfimunka!!!

Kép Így alszunk délutánonként, amikor elutazunk...

Kép Volt ilyen hó is???

Kép Ilyen puszit tudok dobni a kád alól!

Kép Mit sem ér egy jó pasi pocak nélkül?!

Kép Teraszhoki

Kép Édes Istenem, de jó, hogy van mosogatógép!!!

Kép Végre hagynak az Ősök DVD-zni... (A távirányító helye már most eldőlt!)

Na eldugulok, mert még meguntok... :lol:

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Edit :)
Szóltam Zolinak az utalásról, tudott róla, mondta, hogy be van állítva a telefonja, hogy mikor kell utaljon, tehát Ö figyelmesebb volt mint én. :oops: :oops: Persze utalunk amikor kell.

Vikóka :)
Nagyon klassz a karácsonyi játék konyhátok! Ilyet nagyban még én is elfogadnék.

Nagyon helyesek a pörcök. Bence már most olyan pasis, a megnyílvánulásai olyanok mint egy felnött férfinek. :lol: :lol:

Ja és klassz az ágynemütök is. :wink:

Cat
Kép
cateye

Edit,

utaltunk, utaltunk, nálunk is férfimunka az ilyenekre figyelés:)
Most én kezdek dögrováson lenni, beállt a torkom, de még kitartok... rengeteg a beteg, muszáj dolgozni..
Gyerekeket ma visszük megint orvoshoz, ők azért már jobban, Tamás meg kb 80% gyógyult!!

Köszi az érdeklődést:)

Kép
nettke

Sziasztok!

Edit!
Nagyon köszönöm. Tényleg nem kaptam meg az emilt, megnéztem mégegyszer. Viszont most átutaltam. :D :D :D Nehogy lemaradjunk!!!!!
Én is szeretnék gratulálni Neked és Dávidnak is. Nem lehetett könnyű.

Meme!
Nektek is nagy gratula a bizihez!

Nettke!
Gyógyuljatok! Ilyenkor a férjed van otthon a gyerekekkel, amikor dolgozol?

Cat!
Köszi, megnézem.....

Vikóka!
Tessék gyakrabban jönni!!!!!! A fotókon olyan nagynak tűnnek a gyerekek, el sem hiszem, hogy egyidősek az enyémekkel.

Lilla!
Nem tudod véletlenül, hogy ételeket is meglehet nézni bőrpróbával vagy az csak vérvétellel megy?
Tök jó, hogy nem allergiásak!

Kata

Kép
kateduo

Kata!
Bizony elég nagyok a Lurkók, Bence 94 cm és 13,3 kg, Lulka meg 88 cm és 10,7 kg. Mondjuk szerintem az is számít, hogy Ők a 39. héten születtek, és ha jól emlékszem akkor Vendelék egy kicsit korábban. Amúgy meg szerintem a méret is olyan mint minden más, gyerekfüggő! Ja, ígérem jövök gyakrabban, mert most már csendesedik felénk is az élet.

Cat!
Majd ha megunják a Csipetek a konyhát, akkor tárgyalhatunk az eladási árról! Vagy esetleg írj a Nyuszinak! :lol: Ágynemű??? Ja, leesett, a fotón láttad. Igen, ezt hozta a Jézuska az egész családnak, mindenkinek a kedvenc rajzfilmfigurájával. Bejött!

Na megyek a szokásos bevásárlásra...

Vikóka

Viki

KépKép
vikóka

Cat,
valamiről lemaradtam.. a bölcsiben van farsang?? Vagy teljesen máshova kell nektek ez a jelmez.

Kata,
a férjem csak azért volt velük 2 napot, mert maga is beteg volt... amúgy anyukám vigyáz rájuk ilyenkor! Nem tudom mi lenne, ha nem segítene ebben. Még próbaidős vagyok, biztos nem örülnének, ha a gyerekek miatt hiányozgatnék :roll:

Vikóka,
csodajó képek!!! Milyen helyesek a törpikéid :D

Kép
nettke

vivoka nagyon helyesen én is ugy vágytam ikrekre....
de az én mai képeim
na a mai termésünk:
ujonnan maja jobban szeret forditva feküdni a hordozoban
Kép Kép
Ma fogta élete első hóvirágaitKép
Kép
Vendég

Vikoka,
de jó, hogy végre jöttél, és milyen jó képeket hoztál! :D
Akkor Lulli nincs elhízva, mi? Annám 82,5 cm, 11,7 kg. :)
Zsófi 76,5 cm, 10 kg.
Ha ti is meg mi is meggyógyultunk, összehozhatnánk már végre azt a talit. Tudod, amit nyár óta tervezünk... :lol:

Cat,
hát ha az OTP-nél nem kell a CE, vagy minőségi tanusítvány, vagy hogy hívják, akkor mázlitok lesz! Én így jártam. :?

Mindenkinek jobbulást!

Kép
baba888

Nettke :)
A bölcsiben nem lesz farsang, csak a játszóházban, ahová szoktunk járni. 8)

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Judyt!
Sikreült utalni?Átküldöm újra a visszaigazolást( a citromail-es címedre),amin rajta van,mikor mennyit kell utalni!Szólj,ha nem kaptad meg!

Kata!
Neked is küldöm újra!Szólja,ha nem kaptad meg!Neked is citromail-re ment!

Lányok!
A következő 50%-ot 03. 21-ig kell utalni!!(
kivéve Cat)

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Ma apa bulizik, úgyhogy most enyém a gép.... :D

Szemészet: Szerencsére minden oké. A legjobb hír, hogy Gergő nem kancsal, csak kevesebb fehérje látszik ki neki, ezért néz ki úgy mintha az lenne. A dr.nő nagyon kedves, aranyos volt, alig kellett várnunk. Adtak feladatot, amit itthon lehet csinálni, ezzel ellenőrizve a közel és távollátásukat. Vendel fényérzékenységére is rákérdeztem, mert ő nem bírja az erős fényt, hunyorog, meg könnyezik a szeme. Állítólag azért bírja nehezebben a fényt, mert nagyon ki van nyitva a szeme. Kicsit nagyobb az átlagnál, de nem gond. Annyi, hogy védeni kell a szemét napszemüveggel vagy olyan sapkával, ami árnyékol.

Sikerült jelmezt szerezni. Nem egy nagy durranás, de jó lesz jövőre is. A legjobb, hogy bocit szerettem volna és kaptam. Van bocis párnájuk és nagyon szeretik. A másik jelmez csirke. A boci nagyon klassz, a csirke meg közepes. De szerencsére sikerült megosztozni rajta. Boci Vendelé, pipi Gergőé.

Baba!
Húúúú, Anna nagyon szép méret!!!!! :D :D

Vikó!
Nem semmi Benve, tényleg hatalmas. Igen, az enyémek tényleg korábban születtek, 31. hét, de sztem családi adottság is, mondjuk nem a súly, hanem a magasság. Nálunk elég pici mindenki, kivéve apukám a 183 centijével. Sokan a 1,5 métert érik csak el... :(
Azért remélem majd megnőnek, nem túl jó, ha egy férfi alacsony. De ez még odébb van.
Néztem a teraszotokat, ugyanis a tavaszi projektünk a terasz megcsinálása. Nagyon jó a keritésetek, arra tuti nem tudnak felálni.

Képzeljétek olyan édesek, kb. 1 hónapja olyan poló volt rajtam, amire az van írva, hogy " J A N E T " és elkezdték mutogatni a betüket, én meg elmondtam nekik, hogy James, Anya, Nagymama, Emily, és Thomas betű. A hugom, Kriszti, K betű. Süsü betű...stb. Azóta mindenhol olvasnak.... :D :D , persze beszélni még nem tudnak....., szóval bárhol vagyunk a legnagyobb szám a T, Thomas betű és az Apa, Anya betű. A legédesebb, amikor rámutatnak az " A " betűre és mondják, hogy "Katamaja", ugyanis, már nem csak Kata vagyok, hanem Katamaja vagy Katama. És minden szó végén ott van az a " ja". :roll: Az elején még tetszett, de most már kicsit zavar, hogy így hogy fognak beszélni...

Nettke!
Így tényleg jó, hogy anyukád tud segíteni. Az enyém 3 év múlva megy nyugdíjba, már alig várom.

Na jó éjszakát Mindenkinek és kellemes hétvégét!

Kata

Kép
kateduo

Edit!

Egyszrre írtunk, megnézem.... :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk, mert le fogom pucolni a számítógépet és még egy csomó dolgom van vele.

Meme!
Meghozta a postás a Thomasokat! Nagyon szépen köszönjük! Remélem, egyszer meg tudjuk hálálni.

Nem tudom, mi van ma, de én olyan ideges vagyok, hogy ihaj.
A törpék meg nem akarnak aludni.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Kis segítséget kérek: fülfájással mit lehet kezdeni? :oops: :roll:

Andi

Kép
gandi75

Andi :)

Melegíteni. Lehet, kapni a gyógyszertárban olyan sapkát, mint a vizilabdásoknak van. A fülénél van két kis zsák, ahová a melegítő zselés zacsit (nem tudom mi a pontos neve) kell beletenni. Ha ilyenetek nincs (gondolon nincs) akkor a hűtőzselé (ennek sem tudom a nevét - eddig nekünk mindig kék színűt adtak, nekem többi is volt már jegelésre) is jó langyosan. Azt írták a sapkára, hogy úgy kell csinálni, hogy a zselét kézzel még éppen elviselhető forróságú vízbe kell betenni, és amennyire átmelegszik az pont jó a fülnek. Egyszóval ne legyen túl forró.
Ezen kívül nekünk antibigyót írt a doki.

Remélem hamar elmúlik.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Annamari!

Amikor kicsi voltam nagyon sokat fájt a fülem. Anyukám zokniba tett meleg sót és azt tettük a fülemre. A sapka nyilván egyszerűbb és kényelmesebb, de addig sztem a só is megteszi, amig nem jutsz el a gyógyszertárba, lévén hétvége van....
Kinek fáj a füle?

Kata

Kép
kateduo

Kata!

Nálunk fáj Grétinek a füle :cry: Voltunk az ügyeleten, tényleg antibigyót írtak, meg láz-és fájdalomcsillapítót, meg egy fülcseppet. Be van gyulladva a füle :cry: :cry:
A sót mi is használjuk :lol: Egy zokniba tettem sót, és sütőben megmelegítjük. Szereti odatenni a füléhez :lol: Biztos jól esik neki :lol:

Brigi! Köszi.

Andi

Kép
gandi75

Andi!

Ne haragudj, egy hsz-szal odébb néztem........ :oops: :oops:

Kata

Kép
kateduo

Kata,
ne aggódj, majd elhagyják azt a "ja"-t, és rászoknak majd valami másra. :wink:
Nővérem kislánya 4 éves kora körül a miért-azért-mert "t" végződése miatt egyértelműen hozzátette minden máshoz is, így lett akkort-márt-mikort, stb... :lol: Jókat mulattunk rajta, egy idő után már az egész család így beszélt. :lol: Még akkor is, amikor a gyerek már leszokott róla... :P Mert persze leszokott. :wink:

Andi,
nálunk is a zoknis só vált be, mikor kicsi voltam. Jobbulást Grétinek, a fülfájás nagyon szar! :(
Zsófinak volt év végén begyulladva a füle, és ő is fülcseppet kapott.

Kép
baba888

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?