Sziasztok!
Betegeknek jobbulást!
Nettke!
Most téged sem irigyellek. 3 beteg gyerekkel otthon.
Most mi is betegek vagyunk, mármint Gergő és én. Engem egyértelműen jobban levert a lábamról. 3 napja ki sem mászok a náthából, pedig mindent kipróbáltam. Mondjuk engem mindig jobban lever a lábamról, ha valamit elkapok. Gergő tegnap délutánra 38,4 lett a bölcsiben, ezenkívűl szinte semmi tünete nincs - egy kis náthát leszámítva, de tényleg csak 1-2 óránként törlöm az orrát, naponta kétszer szívjuk -, így ma itthon maradt velem. Ádám jól van, ő megy bölcsibe. Most én is betegszabin vagyok itthon, ilyen állapotban nem tudnék 2 percet folyamatosan dolgozni, mert állandóan fújom az orrom, és már megint nem hallok jól. Jómagam kb. évente egyszer megyek orvoshoz, az idei alkalom most megtörtént.
Baba!
Neked most kemény napjaid lehetnek, már vissza is szívom a panaszaimat. Rám is vár még pár dolog, az epeköveimet el kellene távolítani, az orrsövényemet, az aranyeremet műteni, majd ha pénzem is lesz, a szememet is szeretném megműttetni, a fogaimról már nem is beszélek.
Nekem a hasam még mindig csúnya, mondjuk nem is nagyon tornáztam a szépségéért (de a cicimet kicsinálta a 22 hónap szoptatás, ezen nem tudok mit tornáztatni.)
Kilimanék!
Sikerült beszélni a pszichológussal? Vagy még nem voltatok?
Most hazakerült Gergő bölcsis füzete is, és a több jó mellett ott van az is, hogy Gergőt nagyon megviselte, hogy elmentem dolgozni. Azóta sokkal kevésbé kezelhető, kevésbé szófogadó és segítőkész (pedig nagyon házias volt, egész sokat segített mindig). Ádámot piszkálja a bölcsiben, elveszi a játékait. Ha egyedül játszik, nincs semmi baj vele, ha Ádámmal, akkor elveszi, eldugja a játékokat vagy csak egyszerűen rúgja vagy dobálja őket
Most ez nagy szívfájdalmam, remélem, h egy kicsit javít a dolgon, hogy ketten vagyunk itthon a héten. Megpróbálok egy kis különprogramot is szervezni, ha már nem lesz lázas (ma napközben már nem volt láza, hál' Istennek). Mondjuk most itthon is csak vele foglalkozom, és olyan volt egész nap, mint egy kisangyal.
Szerintem nálunk sokat rontott a dolgon, hogy mostanában elég sokszor Péternek kellett értük mennie, és neki nincs annyi türelme hozzájuk.
Valakinek vannak hasonló tapasztalatai?
Ágyból kimászás: nálunk is ez van kb 20 hónapos koruk óta., ha jól emlékszem. Símán kimásznak, soha nem ütötték meg magukat. Viszont nemsokára kicsi lesz az ágy, sajnos csak kb 108 centi belül (IKEÁS ágy). A rácsokat nem lehet kivenni, de nem is zavar, mert símán ki-be másznak. Viszont már gondolkodom valami új megoldáson, és mindig elakadok, mert 2 nagy külön ágynak nincs hely (velem alszanak egy szobában), az emeletes ágyat pedig korainak találom. Igazság szerint nem is tudom, talán 5-6 éves korban lehet emeletes ágyba tenni? És addig mit csináljak velük?
Cat!
Ez durva! Mármint hogy 6-8 hetet kell a cipőre várni.
Lilla!
Kérdeztem a múltkor is, hogy hol van a Nagy Lajoson az a bolt? Megnézném.
Meme!
Kristófnak külön gratula, nagyon ügyes. Azért nagyon sokat számít a szülők hozzáállása is.
És nagyon jó, h Zsombi ilyen hamar kilábalt.
Nálunk a bölcsiben egy kis köhécseléstől nem áll meg a világ, sajnos azt kell mondanom, hogy mindenki úgy viszi be a gyerekét, h köhög. Ki jobban, ki kevésbé. De mindig van olyan, aki köhög. És amíg nem lesznek lázasok, nem is szólnak, h otthon kéne tartani a gyereket. Persze, tudom, ne fertőzzük egymás gyerekeit, de hát ez van, ha az enyéimet itthon kúrálnám, akkor is az van, hogy a szülők egy része nem tudja otthon tartani őket, csak ha nagyon nagy a baj.
Gergőm még mindig nem alszik. Megyek, elaltatom, mert így holnap délben kel fel. Mostanában tipikus, h fél 10-10-ig fent van, aztán alig tud felkelni. Ezzel sem tudok mit kezdeni.