Új privát üzeneted érkezett!

Bibar
Okosat nehéz mondani pelenkaügyben, mert szerintem minden babának más-más jön be. Nálunk a libero vált be, a Huggies, Pampers nem, azokból kifolyt a pisi. Minél többet ki kell próbálni, míg megtalálod az igazit. Kiskukac mindig lefelé legyen a pelusban, de ezt úgyis tudod... :D .

Chesti
Nikinek mielőbbi gyógyulást! Sok gyógypuszit küldök.

Kép

Kép
agnese

Agnes
húú,szégyen ide vagy oda de nem tudtam hogy a kukacot is ellenörizni kell hogy áll :oops: :oops: lehet hogy ez volt a gond??na majd kukkolom :wink: :wink: :wink: köszi a segitséget :wink:

bibar

Hú,de jó hogy egy punci mindig ugyanúgy áll... :wink:

Bibarkám,délután hívlak :D

Kép
lukrécia

Luki, pont ez jutott nekem is az eszembe, hogy de jó, hogy két puncink van :lol: :lol: :lol:

Pisi még nem jött ki, na de a kaki :oops:

Judit

jucicuki

Lányok!

Vikkatáról tudunk valamit :?: :?: :?: Nagyon eltűnt :?

Judit

jucicuki

Sziasztok!

Itt egy nagyon eltűnt anyuka :wink: Visszaolvasni nincs igazán időm, bár elkezdtem...először is:

Minden újdonsült anyukának GRATULÁLOK :!: :!: :!: Sharon, Bibar Fiona és Réka, nagyon szépek a gyerekek, vééégre kint vannak, ugye? :lol:

Zsókuci, köszönöm a hófordulós köszöntést, hogy vagy? Akármilyen kellemetlen is volt a mandulaműtéted, legalább túl vagy rajta, nem? :wink: Hajrá :!: :wink:

Juci, édesek a lányok, hogy nőnek :!: :lol:

Gabi, nagyon jó, hogy kiskukissal nő a csipet-csapat megint, gratulálok!És hogy növekszik az a pocak, szééép :lol: :wink:

Chesti, Niki remélem már teljesen jól van, puszillak titeket!!!Igazi nagylány lett belőle :)

Zúzmó,ami veletek most történik, az szerintem egy igazi csoda!Nagyon vigyázz magadra, kellemes második terhességet kívánok neked :!: :wink:

Lukrécia, nagggyon cuki Falatkátok!!!!Tényleg zabálnivaló kis falatka :wink: hogy telnek napjaitok?

Benszi, kerestelek tegnap, majd hívj, ha lesz egy szusszanásnyid beszélni :wink:

Kép
numato

Lippa, hívtalak, de foglalt voltál, majd még megpróbállak, ha lesz egy kis nyugim.

Lányok, egyelőre ennyire futotta, most mennem kell. Egy ideje egyedül vagyok a gyerkőcökkel, de jól elvagyunk, Viktor viszonylag korán, koradélután jön haza, így kibírom addig.Voltunk csípőszűrésen, minden okés, legközelebb 4 hónaposan megyünk csípőultrahangra.
Tegnap átestünk az első kötelező védőoltáson (kórházi BCG-t leszámítva), nagyon kis hősök voltak.

Küldök néhány friss képet, és megpróbálok majd jönni.

Mindenkit puszilunk

Numa Kép Kép Kép Kép

Kép
numato

Ja, még azt szerettem volna írni, hogy az iwiw-en meg tudjátok nézni a friss képeket, akit érdekel.

Na lépek, puszi

Numa

Kép
numato

Sziasztok!

Napok óta próbálok visszaolvasni, de egyelőre reménytelennek tűnik. Inkább írok gyorsan.

Minden újdonsült anyukának szívből gratulálok a babákhoz!!!!!

Bibar
Neked akarok írni biztató szavakat! Látom el vagy keseredve a tejcsi miatt! Nagyon megértelek, és arra kérlek, ne emészd magad emiatt, mert azzal még inkább ártasz a tejtermelésnek! Lucia írta nekem, hogy, ha kell a pótlás, akkor kell, de így is kap anyatejet, és ez a lényeg. én sem úgy képzeltem el, hogy majd 4 naposan éjszaka 2 óránként adagolom a fiamnak a tápszert, csak hogy ne száradjon ki, de így esett, és közben kapta a cicit is, és voltak időszakok, amikor már-már úgy tűnt elég lesz neki a tejem, de akkor ugrott egyet a növekedésben, és én nem értem utol sohasem. DE!!! Most lesz 11 hónapos és még mindig szopik, és fog is addig, ameddig ő kéri. Most már semmivel nem vagyunk másabb helyzetben, mint azok, akik az első 6 hónapban csak anyatejet kaptak. Sokan már nem szoptatnak ennyi idősen v. éppen kezdik az elválasztást. Szóval drága Bibar, kitartás neked, és legyen bármilyen szar érzés is, hogy nem tudod jóllakatni a melledből, az összebújás, az, hogy adod neki magad rengeteget jelent a számára, és nem fog megsértődni, ha szopizás után kap még egy kis cumisüveget. Ne add fel! Tudom, hogy meg sem fordul a fejedben. :lol: :wink:

Csajok, ne haragudjatok, de a szoptatás a szívem csücske, muszáj volt ezeket leírnom.

Dobok néhány fotót, aztán lépek, mert hallom a nyöszörgést a teraszról. Kint alszik a kislegény. :wink:

Kép
Kép
share

Áááááá, de nagy rendetlenséget csináltam!
Kép
Don Zsombor után szabadon... Don Máté
Kép
Fogacska
Kép
Híííííííí!
Kép
Hűűű, de magasra másztam fel, csak anya meg ne lássa!
Kép
Könnyek...
Kép

Kép
Kép
share

:oops: :oops:
Ne haragudjatok a képek mérete miatt!!!!

Kép
Kép
share

Akartam még írni, hogy megnéztem a babák fotóit!!!!
El vagyok képedve, le vagyok nyűgözve!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Csodálatosak!

Kép
Kép
share

Share:
Máté milyen nagyfiú lett. :) Hogy rohan az idő.
Vendég

Sziasztok,

Chesti írt ma SMS-t, úgy néz ki meg van a gond. Mára beaftásodott Niki torka, és ezért nem evett és ivott, és ezért volt a láz is. Szerencsére meg van a baj, és így tudják már kezelni! Szegény csöpp lány, remélem, most már pár napon belül otthon lesznek!

Benszi,
Örülök, hogy kezd normalizálódni a helyzet.

Réka,
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen! :D
Hű, Botond szép nagy fiú akkor már! :D Örülök, hogy ilyen szépen gyarapodik! :)

Bibar,

Aranyos vagy, remélem én is, hogy nem lesz most már semmi akadály…

Sharon,

Édi vagy, köszi! :D

Mamm drága,

Kép

Nagyon büszke vagyok Rád! Ekkora pocakkal ezt végig csinálni, le a kalappal! :D

Brigii,
A próféta szóljon belőled :wink: És örülök, hogy mostanában gyakrabban jössz! :D:D:D

Numa,
Jó Téged is itt látni! :D Igen, jó ezen túl lenni :roll: Nagyon szépek a gyerekek, és Te is nagyon jól nézel ki! Pusszantalak! Gyere gyakrabban! :wink:

Share,
Teee elveszett bárányka! :D Édesek a Máté képek! Hatalmasat nőtt megint… :D

Sok puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Bibar!

Olvastam az egyik Kismama újságban egy apuka elemzését a pelusokról. Azt írta, hogy csak azt a kék folyadékot képesek teljesen elszívni, amit a reklámokban mutatnak, a valódi pisi ill. híg fos :shock: az mindig kifolyik! Én, mint "tapasztalt", majd' 3 hetes anyuka már többet is kipróbáltam és ha sok a mennyiség akkor tök mindegy melyik fajta, kifolyik. Már olyan is volt, hogy a haja is olyan lett és éjszaka hajszárítóztam! Pedig nálunk is punci van! Kitartás!

Mamm!

Ügyes vagy! Nem semmi, szülés előtt pár nappal államvizsgázni!

Share!

Milyen nagyot nőtt már Máté! Klassz kis pasi lett belőle!

Kép

Kép
sharon

Judit! :lol:

A masszázs alatt bent vagy te is? Mennyi ideig tart? Te hogy bírod ha ennyire fáj nekik? Én már a füllyukasztásuknál is kikészültem!! :shock: :shock:

Üdv Bea
:wink:

Kép
brigii

Zami: Ez nagyon jó hír! :D Hüvelyin már bizti látszódott volna!

Zuzmó: Vigyázz magadra! Próbálj meg tényleg ne emelni most már!

Elan: Örülök, hogy már jobban vagy, és hogy hat az antibiotikum! :D Mikor mész ellenőrzésre?

Vicuska: Tuti jók a képek, továbbra is nagyon édes Rami!

Zsókuci: Bizti jobb lett volna még egy pár nap otthon! :wink: A kivizsgálásokhoz drukkolok, de szerintem megtalálták a bajok forrását, így nem hiszem hogy gond lesz.
Hát hogy tényleg milyen is az az uh gép… :roll: Lehet, hogy már csak nyugtatásképpen bebeszélem magamnak. :oops:
Hétfőn megyünk 4D-re, remélem ott választ kapunk a kérdésre!

Benszi: Ezek szerint azért kezd alakulni a helyzet, nem :?: :!:

Bibar: Javul Oli arcocskája :?:

Chesti: Továbbra is jobbulást nektek!

Mamm: Gratulálok, ez nagyon nagy teljesítmény volt!
Kép

Juci: Nagyon szép dolog amit tettetek! :wink:

Numato: Szépek a gyerkőcök, és tök jól nézel ki te is! :D

Share: Hű de aranyos Máté, a tv-s kép nagyon tetszik! :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Bea!

Bent vagyunk mind a ketten Atival, ha már szenvednek, legalább legyünk velük. Hát én a két óra alatt úgy lefáradok, mintha egész nap követ törtem volna. Csak az tartja bennem a lelket, hogy látom, hogy használ nekik. Mondjuk közben elég nehéz erre koncentrálni. Utána jól meg szoktam szeretgetni őket. Egyébként érdekes, mert Dorka most már minden alkalommal mosolyog a masszőrre ( persze csak amig nem kezdi el a tornát) és amint befejezik és kézbe veszem, már nincs is semmi gond, tehát annyira nagyon borzalmas mégsem lehet. Ahogy lazulnak-javulnak, egyre kevésbé kellemetlen nekik.

Puszi!

Judit

jucicuki

Estrella,
még Te mondod, hogy rohan az idő? :wink: Emlékszem a bejelentésedre, mintha tegnap lett volna, maholnap pedig megszületik a pici lányod. :lol:
Csak arra nem emlékszem, hogy milyen praktikával sikerült. Valami rémlik a gólyákról??? :roll: Elárulod??? :wink:

Kép
Kép
share

Juci,
minden tiszteletem a tiétek! Láttam babákat tornáztatni, nagyon nehéz lehet átélni a "kínzást". Egyébként szépen kipendültek a csajok! :lol:

Rebe, Sharon, köszi a dícséreteket! :lol:

Zsókám, kereslek majd. megyünk Mátéval Bp-re.

Pelenka:
csatlakozom ahhoz az állásponthoz, hogy váltogatni kell őket. Máténál más-más pelenka vált be a különböző életszakaszokban. Általában akkor van gond, amikor az egyik méretet kezdi kinőni, de abból a márkából a következő még nagy. Ilyenkor kell váltani.

Tapasztalataim szerint a Libero kisebb típus, mint a hasonló súlycsoportúak. Nem futja ki a végéig. Legalábbis pocakos babáknál biztos nem - lsd. Máté. :wink: Most 10 kg, de a 14 kg-ig szóló méretből már kifolyik. Egy hónappal ezelőtt még 12-14 órát is kibírt. Na, nem vagyok ilyen trehány anyuka, de este ráadtam, felébredt hajnalban enni, és visszaaludt, így maradt rajta.
A pampers viszonylag nagyobb (csak alapból büdi), ill. a babylove. Huggies úgy emlékszem szélességre nem igazán vált be, bár újszülött korában azt használtuk.

Kép
Kép
share

Sziasztok! Iwiwen is kaptam lebacást :oops: :lol: , és látom itt is kerestetek :wink: Uppsz, kicsit eltűntem :oops:
De jól vagyunk!!!!! 18 hetesen :lol: , szórakoztat a kiscsibész, aki sajnos inkognítóban szeret lenni és nem mutatja milye van, bár hogy őszinte legyek, szerintem kisfiú, ugyanis az AFP 1,16 (és ezt csak most hallottam egy ismerős kismamitól, hogy áll. a kisfiúknak 1 feletti, a csajoknak alatti) meg amúgy is szerintem kispöcsi. :lol: Én ugyanis meglepően jókedvű vagyok és szerintem ez csak azért lehet, mert bennem figyel egy kiskukac egész nap.. :lol:

Jól vagyok amúgy, leszámítva, hogy kaptam egy faca hólyaggyulladást és most is Augmentint szedek, elég brutál volt a múlt 7végém. :shock: Szerencsére a méhszájam zárt, de néha úgy érzem mintha késsel szurkodnák a hüvelyem belülről. :oops: Ezen kívül a sejhajom alját mintha két irányba széthúznák, néha úgy megyek, mint aki bakakált.. :lol: :lol:

Ja és még azt elmondom mit csinál a Bestiálisunk :lol: , az UH-kat rendre végigalussza. Na tegnap terhesgondozáson a váróban beindult, mondom Viktornak, de jó, felébredt!!! Lefeküdtem UH-ra, erre meg se mozdult csak annyira, hogy integetett kicsit, meg megmutatta a lábát. Ott rötyögtünk, hogy tuti direkt csinálja. Hazaértünk és beindult a ringlispill odabent.. Szívatnak anyám STOP.
:lol: :lol:

Hát a fotókat végignéztem és gyönyörűséges tünemények a gyerkőcök!!! :D
torolve_20130114141731

Szép napot! :lol: :lol:

Mamm, nagyon-nagyon gratulálok, nem vagy semmi! :shock: :shock:
De azóta nagyon eltűntél...a fáradalmakat pihened ki, vagy...? :shock: 8)

Share, magamra ismertem az írásodban, amit Bibarnak szántál, én is pont így vagyok a szopival. Egyszerűen nem sikerült utolérnem az igényeit, de annak ellenére, hogy csak minimális tejecske jut neki a ciciből, mégis mindig mellre teszem. Aztán persze megeszi a teljes adag tápszert is, de legalább szopizott is.
A mai napig nem békéltem meg igazán, de már nem szomorkodom, mert az neki sem jó.
Ez van. Mégis kiegyensúlyozott, nyugodt babának látom, úgyhogy továbbra is állítom, hogy "csak" szeretni kell, és akkor kerek a világ! :lol: :lol:
Különben tünemény a Máté, jó nagyot nőtt megint :lol: :lol:

Drága Chesti! Kitartás nektek, nagyon nehéz lehet... Édes kis lencsilány!
Még jó, hogy az anyukája mellette van!
Puszi nektek

Bibarci :lol: Hát szóval nem boldogulsz a fütykössel :lol: :lol:
Hiába, az nem mindegy, hogy fölfele, vagy lefele :lol: :lol:
(mellesleg megjegyzem, ezzel nekem is problémáim lennének)
Amúgy hogy vagytok? Írjál kicsit magatokról, ha lesz egy kis időd!

Luki, mizujs?
Kérek szépen újabb Falatka fotókat!

Zuzmó, nem lehet most könnyű. A második terhességnél már nem fekhet az ember lánya egész nap, igaz?
Ha tudod vinni anyukádat segítségnek, akkor inkább használd ki, biztos szívesen segít!

Mi egyébként tegnap voltunk a kórházban kontrollon ( akik a az intenzívről mennek haza, azokat behívják 3, majd hat hónap múlva).
Mindent rendben találtak, csak hát Nórikám felháborodottan végigbőgte az egészet. Nem akarta, hogy molesztálják :lol:
Neki ehhez nem volt éppen kedve :lol:
Komolyan olyan arcot vágott közben. Azt hittem megzabálom.

Jajj, Numa, jó hogy jelentkeztetek, szépek vagytok!
Máskor kicsit nagyobb képeket kérünk :wink:

Vicuska, Rami nagyon Nő!
Asszem le tudja majd venni a lábáról a férfiakat ezzel a tekintettel!
Gondolom, apukája már most a lábai előtt hever!

Zsókám, várom a tavaszt, hogy küldhessem a pozitív energiát!!!!
Puszi

Gabicsibe, hiányzol ám! Tessék szépen írni MAGADRÓL!
Hol tartanak az előkészületek, vettél e már valamit, milyen lesz a szobácskája STB.
Irgum-burgum!

Gica, megint eltűntél!

Judit, alányok annyira édesek azon a szőrmén! Micsoda kis pocikájuk van már :shock:

KépKép
naposoldal

Share:

Hát igen, tényleg rohan az idő, nemsokára szülök. Hihetetlen.
Ma voltam dokinál, C 2111. :shock:
Egyébként totál spontán sikerült a bébi kb. 10 év hiábavaló próbálkozás és a 6 inszem után. :shock:
Szóval tényleg soha nem szabad feladni. És én nem is adtam fel. :)
Legyetek jók!
Beso: Estrella
Vendég

Sziasztok,

Most beszéltem Chestivel. Sajnos Nikinek még mindig be van gennyesedve a torka :cry: Vírusfertőzése van szegénykének, ezért nem kap antibiotikumot sem, meg fájdalomcsillapítót sem, mert azt mondják a dokik, hogy ezt a kis szervezetének kell leküzdenie, hogy kialakuljon a védettség, az ellenálló képesség. Szerencsére ma még nem volt lázas, ami már azért jó hír. Sajnos nem eszik, nem iszik (de nem is csodálom, ha gennyes a torka :shock: ), ezért infúzióban kapja a folyadékpótlást.
Chesti mondta, hogy a hétvégét még tuti bent töltik. Nagyon nehéz neki, rossz így látnia Nikit… nem csodálom, teljesen meg tudom érteni… :roll:

Jól esik neki, hogy kerestétek többen is :wink:

Na, most csak ennyi voltam, mert dolgozom. Este visszaolvasok, és írok még :wink:

Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
zsókuci

Szegény Lencsilány! jobbulást neki!! :cry: :cry: És kitartást!!!! Átérzem a helyzetüket ! Csak kórházba soha-soha többet!!

Napcsi,
ha van energiád próbálj meg fejni, amikor csak tudsz szopik után, és azzal egy kicsit gyarapítani lehet még ilyenkor is a tejcsi mennyiségét. Nem nagyon, de azért lesz annyival több, hogy ne hagyja abba. 4-6 hónaposan már ravaszak, és tudják, hogy az üvegből is jól lehet lakni tökéletesen, és szeretik elhagyni a szopit. Lucia is tudna mesélni! :shock:

Estrella, köszi! Tényleg azt hittem valami kuruzslás van a háttérben. :oops: :lol: Hűű, 2111, az nagyon jóóó!!! Pihi-pihi, sokat, hogy legyen erőd, nem is a szüléshez, hanem majd utána.

Vikkata, gondolom, mondani sem kell, hogy rengeteg folyadék!!!! Ki kell mosni a bacikat, és az csak sok-sok folyadékkal, főleg teával lehet. Ami még használ: tőzegáfonya!

Kép
Kép
share

Share
Nagyon édes Máté,helyes kis pasi!!kedvencem a Hiiiii című kép!

Kata
Na végre!!!Meg is érdemelted azt a bizonyost így eltünni!!!!
Én is halottam erről az érték dologról,de nem hittem benne ezekszerint még is igaz.Mintha apósomat halootam volna :D Ő is azt mondta ezért érzem magam ilyen jól mert kukac van bennem
:D
Vigyázz magatokra,jobbulást neked éd gyere gyakrabban!!!

Napcsi
Nóriról új kép???
Igazából nem tudok neked semmit írni!Nem vásároltunk semmit és nem is nézelődtünk még.Nagyon sokan igértek ezt-azt,elkéne mennünk beszerezni és elgondolkodni mire van még szükségünk!Sajnos egy dolgozó apukával igen nehéz ezt össze hozzni :? Babaszoba?egyenlőre még nincs csak egy kis sarok,de rajta vagyunk egy teljes szobán.Most ezzel foglalkozunk,ha valami össze jön akkor úgy is elújásgolom nektek :D

Estrella
Húúú már csak 9 nap :shock: Kitartás!!!

Rebe
Nagyon jó az uh a Kleopártában!Mi nagyon élveztük (csak kevés volt az idő)és alaposan meg is méricskélték a legutolsó ujpercéig!Nagyon aranyos kedves a doktornő, minden rendben lesz!!!

Numato
Megnéztelek az iwiwen is, nagyon édesek a babák és nagyon csini vagy!!!
gabicsibe

Zsókuci
Lencsi lánynak jobbulást és nagy gyógypuszi az édes kis pofijára!!Chestinek pedig kitartás!!Köszi hogy hozod a híreket!!!
gabicsibe

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :D :D
Hihetetlen jó érzés, hogy már lelkiismeretfurdalás nélkül nézhetem a tv-t, olvasgathatok, pihizhetek, és nem kell arra gondolni, hogy ennyi meg ennyi tétel van még hátra...
Ma egész nap takarítottam, ennek persze az lett az eredménye, hogy most nagyon nehezemre esik felállni a székből... :D

Estrella,

sztem kettőnk közül te babázol előbb!!! :wink: :D
Nekem egyelőre még semmi előjelem, kiváncsi vagyok nagyon! :roll: :)

Share,
mekkora ez a fiú!!!! Édes nagyon!

Bibar,
sajnálom ezt a pelus dolgot, de sógornőm is azt mondja mindig, hogy váltogatni, próbálgatni kell őket. Nekik volt olyan időszak, amikor a Tesco-s jött be a legjobban.
Tényleg! Milyen érzés, hogy már nem kell diétázni?

Chesti,
JOBBULÁST a kis Lencsilánykának!!!!!!!

Anyukák,

azt szeretném kérdezni, hogy az jelent valamit, ha nekem még semmi előtej féleségem nincs? Vagy ilyenkor még nem is kell, hogy legyen?

Mamm

Kép

Kép
mamm

Sziasztok!

Tejci ügyben szeretnék segíteni!
Én is úgy kaptam egy csoport társamtól a fősulin aki szintén szoptat, ez egy teakeverék, és nekem bejött!! :lol:
Sajnos a Laktoherb teát Brigikém nem bírta, így le mondtam róla.
A szülés után nagyon nehezen indult be a tejcim, :cry: 8 napig voltunk a korán a lányokkal,és naponta 6 szor mentem le hozzájuk szoptatni, háát az sajnos nem jött össze , :cry: így kínkeservesen fejegetem,20,40,aztán már 60 milit( 2 gyereknek) :cry: .Még otthon is tápszereztem a lányokat, előtte pedig megkapták a "kis" adag anyatejet. Elkezdtem inni a teát ,és a tejci is kezdett egyre több lenni. Szopizni sajnos csak Brigikém tud, Barbikámnak fejem a tejcit. Brigi azóta már csak anyatejes, Barbi este kap egy kis pótlást, na meg a húgomtól kapunk naponta 1 cumisüveg anyatejet, ahol egy 3 és fél hónapos kisfiú van.(Imádom, Áronka)Barbi tejtestvére! :lol:
Szóval, nem szabad feladni fejni kell sokat!!JA, és nagyon sok -sok folyadékot kell inni!!!!!! :lol:

A tea:kakkufű, kömény, kecskeruta, ánizs, majoranna.
össze kell keverni ,1-1,5 l forralt vízbe 3 evőkanálal kell rakni.Én legaláb fél órát hagyom benne mielött leszűröm.
lehet ízesíteni.én 1,5 l csinálok, belerakom az ásványvízes flakonba, és egésznap eliszogatom,sok más folyadékal együtt.

Próbáljátok ki, nekem bejött! :lol:

Remélem, hogy tudtam segíteni valakinek! :lol:

Üdv Bea :wink:

Kép
brigii

Sziasztok,

Rebe,
Meglátod, hétfőn meg fogtok nyugodni, minden rendben vagy a kicsikkel! Persze teljesen megértem, hogy aggódsz, én sem tennék másképp… Drukkolok majd nagyon!

Judit,
Gondolom, hogy nagyon fárasztó lehet lelkileg azt látni, hogy szenvednek a lányaitok. De szerintem is nagyon jól teszitek, hogy „kínoztatjátok” őket, hiszen ez a hasznukra fog válni. Remélhetően, ahogy lazulnak tényleg fájdalom-, és szenvedésmentessé válik a dolog.

Share,
Kár, hogy nem jön össze a randi :? De nagyon jó volt Veled ma dumcsizni! Sok-sok puszi Neked! :)

Vikkata,
Na véééégre! :D Nagyon örülök, hogy jól vagytok! :D A hólyaggyulladást nagyon sajnálom, még jó, hogy időben elkezdtétek kikezelni.
Gyere gyakrabban! :wink: Jaaa, és kérünk pocakfotót :lol:

Elan,
Remélem Ti is jól vagytok!

Napcsi,
Jó, hogy Veletek is minden rendben volt a kontrollon! Remélem, hamarosan kapunk képet :wink:

Estrella,
Hűűű :shock: Nagyon a finisben toporogsz :wink:

Gabicsibe,
Köszi, átadom holnap Chestinek, úgyis fogom hívni :wink: Szívesen be is mennék Hozzájuk, de nem merek… félek, hogy elkapok valamit a kórházban… :roll: :oops:

Lippa, Lanett, többiek! Mindenki! Jelentkezzetek! :wink:

Sok puszi mindenkinek és szép álmokat!

Kép

Kép
zsókuci

Ennyit arról, hogy gyakrabban jövök :)

Vicuska, Share, Numato, csodaszépek a gyerkőcök egytől egyig!

Zsókuci, nekem is nagyon tudnak hiányozni a kollégáim, muszáj leszek gyakran bejárni hozzájuk. Jó kis csapat vagyunk :) Örülök, hogy jól telt az első heted!

Benszi, annyira jó, hogy azért alakulgat a helyzet, van fény az alagút végén :) Hozhatsz még fotókat, tényleg nagyon klasszak!

Chesti, nagyon szorítok Nikiért :( Szegény kis bogár...

Mamm, istennő vagy :) És Zsófi milyen klassz kis csajszi, hogy megvárta békében, mire túl vagy rajta! Nagyon kooperatív, biztosan szülésnél is az lesz!

Jucicuki, nagyon nagy dolog, amit tettetek! És örülök annak, hogy alakulnak a csajszik. Tudjátok már, hogy hogyan lesz a folytatás? Az ehavi Kismamában olvastam, hogy az úszást szokták javasolni (többek között) a Dévényes foglalkozások "utókezeléseként". Vagy ez még távoli?

Bibar, jó, hogy megkérdezted ezt a kukac-dolgot, ilyenkor fejben bőszen jegyzetelek. Szóval lefelé kell fordítani. Én sem gondoltam volna.

Rebe, kedden megyek a soron következő vizsgálatra, de szerintem nincs gond, mert már jól érzem magam :)

Vikkata, lebacást megérdemelted, tessék gyakrabban jönni :) Nekem is eszembe jutott már, hol lehetsz, hiszen mi majdnem "egyidősek" vagyunk. Ez a hólyaghurut elég gyakori kismama-betegség, én is most estem át rajta, szintén Augmentinnel. Nekem is kisugárzott a hüvelybe is a fájdalom, de hála az égnek, 2-3 nap antibiotikumozás után mintha elfújták volna. Viszont vigyázz nagyon, mert azt is mondta a dokim, hogy aki egyszer elkapta, esélyes arra, hogy megint előjöjjön a későbbiek során. Hát, én ennél melegebben már nem tudok öltözni, úgyhogy marad a remény. Az okos könyvemben (Az a 9 hónap) azt olvastam, hogy ilyenkor csak vizet szabad inni minden mennyiségben, a kávé és a tea (még a gyümölcstea is!) tiltva van. A tejről nem nyilatkoztak, ezért azt szoktam inni, hogy az antibiotikum ne strapálja le a gyomromat.
Amúgy nekem kereken 1 lett az AFP-m, és kiscsávó :)

Gabicsibe, még mi sem vásároltunk semmit, viszont kaptunk pár babaruhát, és egy babahordozót, amit még el kell hoznunk. Ja, és van egy ígéretem légzésfigyelőre, babakádra és járókára, de még nem hoztuk el azokat sem... nem is az idő, inkább az, hogy bárányhimlős volt a baba abban a családban, és hiába volt bárányhimlőm, azért most inkább nem látogatom meg őket. Ja, és nekünk sincs babaszobánk, a mi hálószobánkban alakítunk ki egy sarkot a picurnak, és 1 éven belül igyekszünk kialakítani neki majd egy szobát. Sokan ijesztgetnek miatta, hogy nehéz lesz átszoktatni, de egyelőre nincs más választásunk, és őszintén szólva, nem is szeretném külön szobában rakni eleinte.

Ja, velünk még az van, hogy voltam szemészeten ma, és úgy tűnik (egyelőre), hogy szülhetek hüvelyi úton, hiába a -6.5 dioptria. Viszont a végleges választ majd az ismételt vizsgálat adja majd, amit az utolsó két hónap során kell valamikor elvégeztetni. Mindegy, egyelőre ennek is örülök :)

Kép
elan

Elan - Örülök, hogy jobban vagy, biztos minden rendben lesz kedden a vizsgálaton.
Szerintem ne aggódjál azért mert veletek lesz a baba, tesómék amikor építkeztek mind a két gyerekkel egy szobában laktak, és amikor kész lett a ház a gyerköcök elfoglalták a szobájukat, és egyáltalán nem járkálnak éjjel a szülökhöz. Sőt örülnek hogy külön szobájuk van, pedig még azért kicsik az egyik 3 éves a másik 4,5.

Rebe - nagyon szurkolok a hétfői ultrahangra, de tuti rendben lesz minden.

Share - Máté nem semmi, igazi kis csibész, nagyon gyönyörű.

Chestiéknak jobbulást kívánok.

Vikkata - pont a férjem is azt mondta, hogy annyira jól viselem a terhességet, ő nem is gondolta, és biztos azért mert fiú van bennem. Nekünk se mutatta még meg magát, egyszerüen mire oda kerül a sor, hátat fordit nekünk.

Én most nagyon jól vagyok, szerencsére semmi bajom. Pár napja nem keményedik a hasam se, pedig a héten elég sokat mentem. Hét elején elkezdett intenzíven ficánkolni. Egyik nap már hajnalban felébredtem, nem tudtam aludni, erre "Béla" (most férjem így hívja, mig nem tudjuk mi lesz a neme, de ha fiú lesz nem ez lesz a neve) is felkelt és olyan viháncolást rendezett. Mondtam mondtam neki hogy ő még nyugodtan aludjon csak, és szerencsére hallgatott anyukájára.
Ja persze és ma se tudtam aludni, már 4 órakor felébredtem, mondjuk rosszat álmodtam, voltunk a BMC-be vérvételen, hogy megtudjuk terhes vagyok e, és közölték hogy nem. Erre felébredtem és csak forgolódtam össze-vissza, de szerencsére csak álom volt.

Mindenkinek szép napot kívánok.

:D
toldikrisztina

Elan!

Már "úszkálunk". A Gézengúzhoz is járunk Dévény mellett és nekik van egy kádas programjuk (öt hónaposnál kisebb babákat nem visznek medencébe, sarokkádban nyomják) ez azért jó, mert megtanítják és otthon csinálhatod (ott tanultuk a babamasszázst is).
Dévény Anna nekünk egyébként azt mondta, hogy amíg nem jönnek rendbe addig csak az ő módszere (én találtam volna ki, én is biztos ezt mondanám :wink: ) utána jöhet minden más. De nekünk ez a kettő így kombinálva bevált és Gézengúzolni a csajok is imádnak. Ráadásul mindkét Dévényes gyógytornászunk támogatja az uszit.
Mikor legközelebb megyünk bepróbáljuk a csajszikat a medencében, mert sajnos nem bírja a derekam a kádba hajolgatást két gyerekkel.

Judit

jucicuki

Kép

Szegény kis Nikinek jobbulást! Chestinek kitartás, el tudom képzelni, milyen lelkiállapotban lehet :cry:

Puszi Nekik!

Judit

jucicuki

Frissítettük a honlapot!
Nézzétek meg Lilusom hogyan barangolja be az ágyat álmában :shock:

Judit

jucicuki

Vikkata,
Örülök, hogy jelentkeztél, és hogy rendben vagytok! :D
De érdekes amit írsz az AFP-nem összefüggésről, én ezt még nem hallottam. :oops: Nekem 2,9 lett ikrekkel, azt felezni kell, mert máshogy nem tudják számolni, az 1,45, és elvileg 2 kislány! :wink:
De fura hogy nálatok mindig alszik a babóaz uh-n, hát nálunk ez nem így van. Annyira elevenek az uh-kon, hogy mérni és vizsgálni is alig lehet őket, jár mindenük. A múltkor már egymást rugdosták, piszkálták. :lol: Ja, és különben én is nagyon jól vagyok, pedig két kis punis lakik odabenn. :wink:

Gabi, Elan,
Mi is gondolkodunk már azon, hol is lesznek a babák. Nálunk egyenlőre a hálóban lesznek, ott alakítunk ki babarészt. A ház emeleti része még nincs kész, csak a falak állnak, és a születésükig nem is lesz. De egy éven belülre tervezzük, hogy ott alakítunk ki gyerekszobát. Mi sem vásároltunk még semmit, mert hát még nem is mertünk, meg a párom sokat dolgozik, és hát így elég nehéz. De én azért már nézelődtem, és vannak favorit darabok! :wink: Sajna mi nem igazán kapunk semmit, mert az ismerősi körben nem nagyon vannak babák.

Chesti,
Jaj szegény kis Niki, de sajnálom! De erős a kis szervezete, és legyőzi ezt a fránya betegséget! Jobbulást!

Gabi, Zsókuci, Tkriszta,
Köszönöm az uh-hoz a drukkot! :)

Kép
rebe
Dunaharaszti

Sziasztok!

Chesi

Jobbulást Niki kicsi lánynak.

Vikkata , Gabicsibe, Elan

Jó hallani rólatok. Én ezt a fius dolgot nem hallottam. Akkor lehet, hogy én is ezért érzem ilyen jól magam. A doki mindig meglepődik, hogy én nem "nyafogok".
Páromnak felolvastam, hogy mit irtál. Szerinte egyértelmü, hogy a miénk is kukacos.
Amugy ő fiu párti. Mi még nem tudjuk, hogy mi a neme. Nem is érzem a mozgását. Igaz csak 16 hetesek vagyunk.
Reggelente szoktam nézni a csak csajok müsort.
Most volt benne egy jósnő, aki kristállyal jósolt Bea aszonynak.
Lényeg 2 lány, és egy fuit aki még nem születet meg.
Erről én elfeledkeztem. Mert mikor hugi terhes volt a karikagyürüjével kiingáztuk, hogy lánya lesz.
A sajátoméval meg nekem is ingáztunk és meg sem mozdult.
Ez volt 7,5 éve.
Most kiprobáltuk, hogy bejön-e azt majd elárulom, ha biztosra tudjuk. De lehet valami benne.
Február 22-én megyünk genetikai tanácsadásra az I Női klinikára.
Remélem ott jót mondanak.
Ha valakit érdekel, nem ismeri: a gyürüt egy cérnán lógatod a csuklód felé.
Ha két oldalra kileng fiu, ha kört ir le lány lesz.

Mostanában egyre gyakrabban jövök, legalább is olvasgatni.
Nagyon jókat tanulok tőletek. Amit már ti kitapasztaltatok.

Mindenkinek szép napot!

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Lényeget meg elfelejtem irni, hogy a 12 hetes genetikai vérvétel eredménye negativ lett. Most 16 hetesen ujabb vérvétel volt, aminek az eredményét jövöhét pénteken tudom meg.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

Share
annyira drága vagy hogy ezt leirtad,minden biztatás jól jön :wink: :wink: persze nem adom fel,szépen lassan gyarapszik is a tej,de utolérni nem tudom az ő igényét :oops: :oops: de már nem is izgatom magam,az a lényeg hogy a fele anyatej,ez már megnyugvást hoz,igy a védettséget is megkapja :wink: nagyon szuper képeket raktál fel erről a kis szper pasasról :wink: :wink:

Sharon
te jó ég a haja is olyan lett :shock: :shock: na akkor én nem panaszkodhatok,nekem kaki még nem jött ki :wink: :wink: egyébként mióta lefelé állitom a kukacot azóta nem folyt ki pisi,ugyhogy nálunk valszinű ez volt a baj :wink: :wink:

Rebe
köszi az érdeklödést,sajnos nem javul neki,most rettentöen száraz,hámlós,ma ujra kihivom a dokit,annyira sajnálom azt a szép pofiját,nem tudom mikor múlik el :cry: :cry:

Napcsi
örülök hogy minden oké volt,nem csoda hogy nem tetszett a tündérkének :wink: :wink: hááát látod most már boldogulok a fütykössel :roll: :roll: :roll: mi jól vagyunk,kicsit nyügibb napjaink voltak most biztos az idő,de tegnap már kivittük 5 percre és ma már 10 lesz,annyira várom már hogy sétálhassunk :wink: :wink: egyébként még mindig rendes baba,sokat alszik,csak az arcocskája idegesit most/mindig van valami/ :shock:

Mamm
nagyon ügyi vagy,nem csoda hogy élvezed a semmittevést :wink: :wink: milyen érzés nem diétázni???hááát isteni,azóta sok édességet eszem,nagyon kivánom,meg a szoptatós növér azt mondta hogy igyekezzek zsiros dolgokat enni a tej miatt,sonka helyett szalámi stb,szóval diétából átváltottam hizókurába :wink: :wink: :wink:

Brigi
köszi a tippet,lehet hogy majd kipróbálom,bár nekünk talán beválik a laktoherb,addig nem látom hogy fájna a pocak :oops: :oops:

Zsókuci
szegény Niki,remélem jobban van már mára,el sem tudom képzelni mit érezhet Chesti ahogy látja a picit szenvedni,szörnyü lehet :cry: :cry:
neked nagy nagy puszika :wink:

Luki
:P :P :P :P :P pusszantalak

bibar

Chesti és Niki:
Jobbulást kívánok!
Bibar:
Örülök, hogy nálatok is alakulnak a dolgok és jól vagytok.

Nemsokára én is szülök, te jó ég még kimondani is furcsa. Tényleg rohan az idő.
Mai UH-értékek:
BPD: 97 mm
THQ: 99 mm
FL: 74 mm
Kp. magzatvíz. Lepény a mellső falon III. st. Jó doppler.

Azt mondták nagy baba lesz.
Csak már láthatnám. Egyre kíváncsibb vagyok.
Vendég

Estrella, nagyon izgi :wink:

jucicuki

Lányok!

Úgy izgulok mindenkiért, hogy szép szülése legyen.
Annyira rossz, hogy nekem ez nem adatott meg, úúúúúúúúúgy szerettem volna...

Judit

jucicuki

Elan,Rebe
Hát a tegnapi nap után most már úgy nézki nálunk is a hálószobás megoldás marad egy darabig.Osztottunk,szoroztunk és kiderült még nem jött el a nagyobb lakás ideje.Még kell legalább egy év,addig meg kihúzzuk majd így.

Bibar
Azt az édes kis pofikát egy "pár"pötty nem tudja elcsúfítani!Majd elmúlik csak kitartás!!

Juci
Anyukám is nyomonköveti a lányok fejlődését és teljesen el van ájulva milyen édes,szép nagy babák lettek!

Erika
Mi lett az Afp eredményet,Látod abból kiderül ki is lapul odabent :wink: Örülök,hogy jól vagy és gyere gyakrabban!

Estrella
Mindjárt itt a nagy nap,türelem :wink: És kitartás pihizz míg lehet :D

Kriszta
Én is mindig jó alvó voltam,de mostanában gyakran előfordul egy-egy pisi járat után csak forgolódok.Nekem is volt egyszer egy hajnalon nagyon rossz álmom és arra ébredtem,hogy nagyon fáj a pocakom,szegény Botondom is megérezte.Az nap délelött persze uh-ra mentünk és végig aludta megsem mozdult úgy kivolt szegénykém.

Anyukák!
Mi a véleményetek az őssejtről?Van aki igénybe vette és tudna egy pár sort írni róla?
gabicsibe

Sziasztok!!

Úgy tűnik megoldódott a talány.. :lol: Kép

Bocsi a méretért, de fogalmam sincs, hogyan lehet gif-et kicsinyíteni.. :oops:

Share, köszi a tippet, a dokim is ajánlotta, mindenképp beszerzem.. :wink:

Gabi, ma reggel megmutatta a kisfütyüsét (vagyis remélem az volt) :lol: Most elég sok kissrác lett, a mi szériánkból, nem? Bár Rebe kompenzál a puncisokkal.. :lol:

Zsóka a fotó(k) első 10 hét végén a második most készült a napokban (7 hét van a kettő között)..

Kép Kép

Számomra hihetetlen a különbség, én nem érzékeltem így csak a doki mondja mindig, hogy mekkora a méhem éppen, de úgy egyébként nem érzem.. Neked hogy van a kezed? A mandulád kivették ugye?

Elan, akkor neked is ismerős a tünetegyüttes, fúúú de car volt.. :evil: Én csak ásványvizet iszok napi 2 lityát, váltogatva a fajtát, szénsavmenteset és gyakorlatilag állandóan itthon vagyok, hihetetlen, hogy elkapott mégis.. :evil: Nekem azt mondták, hogy most már havonta nézetni kell a pisit. Nekem az is nagyon durva lett egy hete. Hétfőn kontroll. :roll:

Kriszta, én is ilyeneket álmodok, hogy kiderül nem is vagyok terhes, meg, hogy eredményhirdetés van és közlik, hogy nega, közben meg mocorog a pocimban.. :shock:

Rebe, képzeld, ma reggel úgy ficánkolt az UH-n, még a doki is megjegyezte, nem látta még ilyen kis virgoncnak.. :lol: Szerintem a férjem nyugodt természetét örökölte, csak akkor beszél, ha épp eszébe jut, az meg ritkán fordul elő..:lol: :lol: Drukk az UH-hoz!

Erika, én csináltam a gyűrűst és az jött be nekem is :D :D , mert a tűs és a kínai kislányt jósolt. :wink: De az AFP-s is bejött ezek szerint (1,16). Gratu a negatív eredményhez!!!!!!

Chesti- Niki gyógyulj meg Kis Drága!!!

Nem tudom emlékeztek-e, hogy a 11. hét vége körül írtam egyszer, hogy olyan mintha én érezném a babát és ez az érzés erősödött meg azóta, szóval ŐT éreztem már akkor is.. :o
torolve_20130114141731

Estrella,
szépek a méretek!! Én hétfőn megyek (ha megyek :wink: ) uh-ra, kiváncsi vagyok nagyon, de nekünk már a múltkor is 98 volt a BPD, szóval nem lesz könnyű dolgom, az biztos... :shock:

Elan,
tök jó, hogy szülhesz természetes úton! Vagy legalábbis az esély megvan rá! :wink:

TKrisztina,
Béla??? Ez aranyos nagyon! :D :D :D

Juci,
megnéztem a honlapot, hihetetlen, hogy már ilyen nagyok ezek a csajok! :wink:

Rebe,
nálunk sem lesz külön baba szoba, a hálónkba tettük a kiságyat, egyelőre ezt láttuk a legjobb megoldásnak.

Jezsoerika,
ezzel a karikagyűrűs megoldással mi is próbálkoztunk, de valahogy nem jött be. Mondjuk az már régen volt, lehet hogy most letesztelem megint, hogy jól működik -e a módszer! :D

Bibar,
örülök, hogy megoldódott a pelus téma! Látod, érdemes ide jönni, és segítenek a tapasztaltabbak!
Jó, hogy nem kell diétáznod! Én egy ideje nem tartom már, de azért odafigyelek, csak nem annyira, mint régen. Várom már én is, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül megehessek egy jó kis csokikát! :D Olikáról nem kapunk új képet?

Elkészült a babasarok, dobok képeket, jó?

Kép

Kép [/b]

Kép

Kép
mamm

Sziasztok!

MOst ebédeltünk, talán hagy a lányom kicsit irogatni. Általában elég jól eljátszik egyedül is, de ha leülök a gép elé akkor Ő is jönni akar nyomkodni.

Előre is bocsi, ha nem név szrint irogatok, hanem inkább úgy mindenkinek, mert bár nagyjából visszaolvastam, de arra már nem minden esetben emlékszem melyik dolgot ki írtra.

Chestike!
Először is neked szeretnék kitartást kívánni , Lencsilánynak pedig mihamarabbi gyógyulást. El tudom képzelni min mész most keresztül. Borzasztó lehet szenvedni látni a gyermekedet! remélm gyorsan túl lesztek rajta.

Zsókuci drága!
Olyan rendes tőled, hogy tartod velük a kapcsolatot, meg úgy egyébként is annyi minden másért is csodállak. Ugye hamarosan indulhat a babagyár. Nagyon szorítok nektek!!!

Szoptatós mamik!
A tejproblémára tényleg az a legjobb, amit mindenki ír, nyugi és sok folyadék és lehetőség szerint pihenés, illetve a kitartó fejés.
Ha nem úgyí sikerül ahogy elképzeltétek, akkor sincs semmi baj, nem a Ti hibátok. Kitartás.

Mamm.
Le a kalappal előtted. Gratulűálok az államvizsgához!!! Még van pár napod pihenni :lol:

Brigii, végre

Nagyon szépek a csajszik, és milyen nagyok már.

Share
Máté egy tündérbogár ördögfióka. Nagyon cuki a képeken.

Babaszobázók!
Ha elfogadtok egy jó tanácsot, ha van rá lehetőségetek, próbáljaátok meg külön szobába tenni a babót. Tudom, hogy nem mindenkinek van rá lehetősége, de legalább egy térelválasztó függönyt építsetek be. Saját tapasztalatom, de szerintem mások is meg tudják erősíteni, hogy mindenkinek úgy a jobb. Mi kezdettől fogva külön altattuk Jázmint és hat hetes kora óta átalussza az éjjszakákat, míg egy ismerősünk aki egy szobában aludt a gyerekkel, másfél éves koráig tööbször kelt éjjszaka és még most is előfordul, hogy kikéredzkedik hozzájuk. Másfelől - tudom, hogy nem a szex a legfontosabb most az életetekben, de egy idő múlva újra eljön az összebújás ideje és nem biztos, hogy jó ha közben ott a gyerek. De számos más előnye is van. Szerintem sok más dologban is önállóbb. Jázmin napközben is és este is egyedül alszik el. Persze ez nem előírás, csak egy jótanács amit nem kell magatokévá tenni. Úgyis mindenki maga dönti el, neki hogy jobb. Ha amiatt aggódtok, hogy nem halljátok meg ha sír , hát.. Jázi néha nyösszent álmában, nem ébred fel, csak nyikorog 1 másodpercig és alszik tovább. Én előtte fél perccel felébredek és nem tudom miért, amíg meg nem hallom, aztán alszunk tovább. Szóval az anyai ösztön működik több méterről is, még ha másik szobában van is.

Pelussal kapcsolatban, mi is váltogattuk, illetve és nagyon sokat kaptam Pamperst, Huggiest, De a Liberó jött be a legjobban. Nemrég rátaláltam a Tesco-s pelusra, ami meglepően jól bevált nálunk,majdnem Liberó minőség és fele annyiba kerül. Lehet, hogy kisebb korában nem lett volna jó, de most elégedett vagyok vel. Gumis a dereka éa a combja is jól zár.

Most nagyjából ennyi, képet jövőhéten teszek fel, vasárnap szülinapozunk és lesznek jók. Illetve vannak most is, de még a gépben.

Kistes is jól van, valószínűleg nagyon oda lesz a nővéréért, mert akkor a legaktívabb, ha este vagy reggel ágybanhancúr van és együtt a család.

Hát puszi mindenkinek, jók legyetek és kellemes hévégét mindenkinek.

Kép
Kép
zuzmó

Gabicsibe, mi az őssejt-levétel mellett döntöttünk. Elsősorban neten olvashattunk utána, és az volt a benyomásom, hogy ez most egy olyan dolog, ami nagyon gyorsan fejlődik, és egyre több és több betegségnél nyújthat majd megoldást. A Sejtbank volt szimpatikus, szerintem azt választjuk.

Mamm, csodaszép ez az ágy, meg a belevalók is. Hol szereztétek?

Nekem sem telt túl jól az éjszakám... hajnalban felébredt a srác, és olyan forgolódást csapott, hogy még ilyet nem is éreztem. Képtelen voltam elaludni, amig ő nem aludt vissza :D Persze most délelőtt bundizik, csak néha érzem, ahogy a másik oldalára fordul.

Kora reggel meg olyan hülyeséget álmodtam, hogy a párom keltett fel, hogy zokogok :roll: Szóval valami van a levegőben :)

Kép
elan

Gabicsibe!

Puszi Anyukádnak is :lol:
Nekem egyik korás szobatársamnak kellett visszavinni a készletet, mert olyan rövid volt a köldökzsínór, hogy nem tudták levenni a vért, de visszaadták a pénzt. Személyes tapasztalatom ez ügyben nincsen.

Mamm!

Szép kis ágyikó!

Külön altatással egyetértek, szerintem én lányaimnak is azért van jó alvókájuk, mert nyugiban pihennek, egy barátném pedig az egy éves kisfiával küzd még mindig éjszaka, mert egy szobában alszanak, tévéznek, gyerekeznek. Persze ott van ellenpéldának a gyógytornászunk, akinek a három hónapos kislánya ott van bölcsőben az ágyuk mellett és remekül alszik :shock:
És hát nem mindenki tudja megoldani a külön szobát...

Lányok a terhesség alatt nekem is voltak rémálmaim, előtte-utána soha, ill. pár napja megint :shock: fosok is rendesen :oops:

Judit

jucicuki

köldökzsinór :oops:

jucicuki

Csak néhány témához gyorsan....

Együtt vs. külön alvás:
helyhiány miatt egy szobában alszunk Mátéval. Kb. 3 hónapos kora óta átaludta az éjszakát.
Az utóbbi 2 hónapban kelegetett időnként.
Egyrészt v.szeg a foga miatt, másrészt mert melege volt! :shock: Túlöltöztettem. :oops: A hálózsák alá adtam még egy body+pizsit (vékonyabb pamut rugit), és még takartam is, ha nem rúgta volna le mindig. Miután többen figyelmeztettek :oops: , hogy ne magamból induljak ki (vastag pizsi, zokni) most már csak body+rövid ujjú póló és hálózsák megy, és alszik nyugodtan.
Viszont az elalvás nem megy neki egyedül még mindig. Rövid ideig cumival elaludt, de 5 hónapos kora óta nincs cumi. Köztünk alszik el, sokszor fél-1 óráig tartó "fetrengéses lefárasztja magát" akció után, ill. szopizni szokott, és közben elalszik. Ez a fetrengéses dolog nem tudom honnan jön, de éjszaka is így alszik. Sokszor találom meg a kiságy másik végében felkenődve a fejvédőre. :wink:

Szoptatás, tejserkentés:
http://www.boldogmama.hu/
Nekem nem vált be ez sem, és a Brigi által leírt tea recept sem.
:cry: Viszont megér egy próbát.
Urtica urens: jobb lett tőle, de ettől sem ömlött a tejem.
AMit viszont észrevettem (anyukám piszkált vele, és nálam tényleg bejött). Nem voltam kenyeres, pékárus, de amikor jobban elkezdtem enni ilyeneket, több lett a tejcsi. Bibarkám, igazad van, hízókúra a javából (annyi vagyok, mint szüléskor :oops: ), de azt hiszem megéri. A szénhidr. teóriát más is igazolta már.
Chesit esküszik a csokira, hogy így a távollétében hivatkozzak rá.

Én jórészt elki eredetre vezetem vissza azt, hogy nincs/nem volt elég tejem. Főleg, ha figyelembe veszem azt, hogy a szakemberek szerint nagyon kevés az olyan nő, aki nem tud tejet termelni - annak anatómiai eltérés az oka. Ha nem haragszotok, leírnám ezt a történetet, és megosztom veletek. Szeretném kiadni magamból. Coming soon....
Ja, és még valami. Írtam a pajzsmirigy túlműködésről, talán ez is???? Ezt még körbe fogom járni. Endokrinológushoz majd csak 21-én jutok el, őt is nyúzni fogom ebben a témában.

Kép
Kép
share

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?