Szia Zsuzsi!
Pont az ikertalálkozó napján hallottam a Vendég a háznál c. műsorban, hogy ikreknél nagyon gyakori, hogy valamelyikük valami furcsa tünetet produkál, akár tudat alatt is, csak hogy őt arról meg lehessen különböztetni. Ez még kétpetéjűeknél is előfordul állítólag, ha egy osztályba járnak és állandóan együtt vannak. Megtaláltam az interneten a műsor szövegét: "Nagyon sokszor tapasztaljuk gyerekpszichológusok, hogy ikerpárok esetében a gyerekek nagyon nehezen tudják magukat másképpen meghatározni, megkülönböztetni, hogy elismerjék az ő különbözőséget, minthogy valamilyen tünetet választanak. Ez sokféle dolog lehet, ahhoz segíti hozzá, ahhoz a különös azonossághoz a gyerekeket, hogy én vagyok az, akinek rémálmai vannak, én vagyok az, akinek ez vagy az a problémája. Nagyon sokszor, amikor a gyerekek nem kapnak az igényeiknek megfelelő támogatást, hogy magukat elhatárolják, akkor ezt ilyen különös módon teszik meg.
Riporter: - Teljesen mindegy, hogy egypetéjű, vagy kétpetéjű ikrekről van szó?
Hódi Ágnes: - Igen. A hozzájuk való viszony, az ő páros létezésük határozza meg, hogy erre végül is rákényszerülnek, vagy nem kényszerülnek rá."
Szerintem ez elég hihetőnek hangzik, és elképzelhető, hogy a ti pszichológusotoknak igaza van az ikerséget illetően, csak az elnyomásban tévedhetett. Végülis annak alapján, amit magatokról írtál régebben, szinte sziámi ikrekként éltetek eddig, nem? Ez egyfelől biztos fantasztikus, másfelől tényleg elég nyomasztó lehet...Ezért is voltam megrémülve, amikor megtudtam, hogy ikreim lesznek és most nagyon örülök, hogy kétpetéjűek! Igy azért nehezebb "összemosni" őket.
Drukkolok nektek, hogy el/le tudjatok válni egymástól, úgy, hogy továbbra is nagyon jó barátok legyetek!!! Dórival pedig légy türelmes, mert hasonlókat már én is átéltem és tudom, milyen szörnyű...
Éva!
Úgy örülök, hogy végre sikerült elindulnotok és végre valami jó történik veletek a sok baleset és betegség után! Ezek szerint nem Bugyit választottátok? Sok sikert a terveitek megvalósításához! (Még egy nem témábavágó kérdés: Zoli a telepi suliba jár focizni? Be lehet még oda kapcsolódni?)
Zizi!
A szoptatás pedig menni fog!!! CSabi és Marci még most, 9 hónaposan is naponta háromszor szopik, pedig ők csak öthetesen állhattak neki megtanulni, és átszokni a cumisüvegről. Pótolni ezalatt max. 10 este kellett felolvasztott anyatejjel és csak egyikőjüknél, de talán anélkül is megúszhattuk volna. Amit viszont megfigyeltem, hogy se a stressz, se a fáradtság, se az influenza, se a sírás nem csökkentette a tej mennyiségét, csak az, ha nem ettem ill. ittam eleget. Próbálj meg erre odafigyelni a négy gyerek mellett is! És még egyszer gratulálok a nagyfiúkhoz!
Most már hagyok mást is szóhoz jutni...
Sziasztok!
Mimóza és a fiúk
Ui: Még annyit, hogy Csabi annyira aranyosan közlekedik! Állandóan fejreáll és a fején csúszik előre.
Marci meg szabályosan kúszik, mint a katonák a lövészárokban.