Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Megjöttünk a balatoni nyaralásból, már apuka is elkezdett dolgozni (sajnos).

ZIZI !!!!

Nagyon örülök Nektek, gratulálok a fiúkhoz és persze az ügyes mamijukhoz is. Jó nagyra növesztetted őket, már láttam képeket is. Sok-sok erőt kívánok neked a négy kismanóhoz.

A talis képek nagyon jók lettek, olyan jó látni rólatok képeket. HÁtha egyszer mi is eljutunk egy ilyen talira a csajokkal.

Éva, remélem már jobban vagy, édesek a picikéid. Lora nem volt a találkozón, nem láttam róla képet?

Üdv. a többieknek is, megnéztem az újabbak képeit, nagyon édesek a kisbabáitok!
ikeranya

Sziasztok!

Feltettem a halom képet, de elrendezni már nincs energiám. Majd....
Most megyek is pihizni, mert holnap reggel kirándulást szerveztünk a barátnőimmel. Persze motorral. Kép
Jó hétvégét mindenkinek!!!
Vikics

KépKép
vikics

Éva! Vikics!
Köszi a képeket!

Szerintem is klassz, hogy találkoztunk! Habár még elég kicsik a gyerekek ahhoz, hogy mi is egy jót beszélgethessünk mellettük. Majd ahogy múlik az idő, és növekednek, annak is eljön az ideje. Sajnálom, hogy nem voltunk már ott a csoportkép készültekor Kép Kép Kisfiúk igy is nagyon jól viselték a majdnem két órás önfeledt mászkálást, kavics evést, homokozást, álldogálást. A képek jórészt az indulás elötti bágyadt kocsiban ücsörgést örökítették meg. 1 órás (BKV-s) hazabumszlizás után olyan jól ettek aztán egy rövid fürdés után kidöltek. Mondanom sem kell, hogy én is. Kép
Zizi! Levél ment! Örs hogy van? Mikor viszitek vérvételre?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Nagyon jó volt az össznépi banzáj, ezt szépen rendszeresítjük. Gondolom mindenki jól érezte magát mert mi igen. A lurkók még szebbek életben mint képen és jó volt megismerkedni velük-veletek.

Vikics
Tüneményesek a képek, köszönjük szépen hogy felpakoltad őket. Láttam volt vele munkád elég, jó lassan töltött. Épp online voltam amikor ügyködtél, nem bírtam kivárni hogy másnap nézzem meg. SZUPEREK! Köszi...Kép

Zizi
A következőn jelenés az apróságokkal, muszáááj.
Ha időd engedi azonnal feküdj hanyatt és pihenjél. Ha unod a banánt szólj és szétosztjuk a babusokat egymás közöttKépKépKép

Mindenkinek jó hétvégét és PIHENÉST!!!

Andi
Ambrosia

Éva, Vikics!
Mi is köszönjük, hogy felraktátok a képeket. Nagyon jól sikerültek. Mi is jól éreztük magunkat, bár az elején egy kicsit nehezen ment az egymásra találás. Igaza van Marcsinak, tényleg nagyon nehéz oldottan beszélgetni, miközben folyamatosan két, vagy három totyogost kell szemmel tartani. Szerintem a következő ikertali lehetne valamilyen játszóházban, pl. bevásárlóközpont gyerekmegörzöjében, akkor talán, mivel kisebb helyen lennének, nem kellenne annyira figyelni öket. Ha előhívattuk a képeket a férjem bescanneli és én is felteszem őket. Bizonyára nem lesznek ilyen jó minőségüek, de azért meg lehet nézni. Van egy 7 perces videofelvétel is. Azt mondja a férjem, hogy ezt valószinüleg nem lehet neten elküldeni, mert nagyon nagy fájl. Még gondolkozik, mit lehet vele tenni, hogy ti is lássátok.

Erika
Külön örülök, hogy végre veletek is találkozhattunk. Nagyon édesek a lurkók. Úgy látom, hogy jó evők, nagyon jó húsban vannak. Tényleg nagyon nagy a különbség köztük.

Zizi
Én is remélem, hogy legközelebb ti is tudtok majd jönni, nagyon szívesen találkoznánk veletek. Addig is minden jót, próbálj sokat pihizni, a takarítás, mosogatás, vasalás megvár, de legjobb lenne ha valaki át tudná vállalni tőled. Amikor a kicsik alszanak, te is mindenképp ha csak fél órára is, de ülj le kényelmesen, tedd fel a lábaidat, és próbálj kikapcsolódni. Én az első 4 hónapban olyan voltam mint egy élőhalott. Mostmár bánnom, hogy nem tudtam lazítani, és szinte ebből az időszakból csak a kimerültségre emlékszem.

Üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!

Csak csatlakozni tudok a többiekhez, nagyon klasszak a képek, rendes nyüzsgés lehetett... Kép

Köszi a jókívánságokat, igyekszem pihenni, amikor lehet, bár ugye néha netezni is kell... Kép Egyenlőre nagyon rendes babák, esznek, alszanak, sok gond még nincs velük. A szoptatás megy egyszerre, és így kb. 3 óránként fél órás elfoglaltságot jelent. A fürdetéshez kell a segítség, meg a két nagyobbhoz, hogy tudjak pihenni napközben is, merthogy most még éjszaka is három óránként esznek. Tudom, hogy ez a normális, de Zsófi már újszülött kora óta csak egyszer evett éjszaka, és én ehhez voltam hozzászokva, így egy kicsit furcsa az éjszakai műszak, de majd belejövök. Azzal vígasztaltak, hogy ha kisebbek lennének, lehet, hogy 3 órát sem bírnának ki.
Örsöt vitte a férjem csütörtökön vérvételre, minden rendben van, egy hét múlva kell vinni megint, amíg igazán helyre nem jön.
Pénteken végre a gyerekorvos, és a védőnő is itt voltak, nem is tudták, hogy megszülettek, meg hogy itthon vagyunk, nem értesítette őket a kórház Kép Én hívtam fel a rendelőt, hogy esetleg nem akarnak e kijönni...

Na megyek is pihenni, mert ma még nem sikerült vízszintesbe kerülnöm reggel óta.

Zizi
debyand

Sziasztok!

Vikics!!

Nagyon jók lettek a képek!!KépKép

Böbe, kívácsi vagyok a Ti képeitekre is!Kép

Zizi!

Örülök, hogy Örssel is minden rendben!Kép Andris és Zsófi hogy viszonyulnak a Babákhoz?? A mi nővérünk még mindig féltékeny ránk...

Jó pihenést Mindenkinek (Vikics, Neked jó motorozást!Kép) Nekem vissza kell ülnöm az iskolapadba...KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Ja, és Zizi Boldog Névnapot, ha tegnap volt, Erika, Neked meg mára, ha ma tartjátok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Azt hittem, mindenki eltűnt a hétvégére... Kép

Zsuzsi köszi, valóban tegnap volt a névnapom Kép
Andris nagyon aranyos a babákkal, semmi baj nincs vele, mindig rohan, ha sír valamelyik, hogy megvígasztalja Kép Zsófi szerintem még nem érti, hogy ők igazi élő babák, de mondogatja rájuk, hogy baba, meg simogatja őket, de akkor féltékeny és nyávog, ha sokat vannak kézben.

Csak azt akartam még írni, hogy tettem fel egy pár képet az albumba, egyenlőre ennyi van, majd készül még több is. (Debreczeni család néven van)

Zizi
debyand

Sziasztok!

Üdv az újaknak, majd megnézem a profiljukat!

Nagggyon jók a képek a taliról!!!Kép
Sajnálom, hogy nem lehettünk ott, de a srácok nagyon élvezték a Balcsit. Csatlakozom Ambrosiához, hogy rendszeresítsük a találkozókat, mondjuk minden hónap utolsó szombat vagy vasárnap délutánjára. (Ez speciel nekem szeptemberben pont nem jó, mert megyek beiratkozni, meg konzultációkra. Kép ) Felderíthetné mindenki a közelében lévő játszóházakat vagy művelődési házakat, aztán itt a fórumon eldöntenénk, hogy melyikben találkozzunk. Mi régen Gergővel a Marczibányi térre jártunk baba-mama klubba (akkor még ingyen volt Kép ), nagy hely volt és jó társaság. Szerintem javasolhatnánk a műv. házak vezetőinek, hogy szervezzenek egy-egy ilyen ikertalálkozót, az sem baj, ha minden hónapban máshol van, kell a változatosság, és így mindig másnak lesz messze. Vagy Mega Toys Áruházakat is megkérdezhetjük, a Soroksári úti ad otthont a Kismama Klubnak, következő szept 13-án lesz. Lehet, hogy elmegyek és megkérdezem. (Egyébként a szeptemberi Kismamában van néhány ikres szoptatós kép, nagyon aranyosak! Egy kicsit nosztalgiáztam!Kép )

Zizi!

Először is gratula a srácokhoz, szép nagyok, és tündériek a képen!
Évához hasonlóan én is felkeltettem őket egymáshoz, hogy egyszerre egyenek. 6 hetesen volt egy olyan napom, amikor elcsúsztunk, és egyik órában Bencét szoptattam, másik órában Marcit. Estére teljesen kimerültem, de megérte, mert követte a tejmennyiség az igényüket és sikerült fél évig kizárólag csak anyatejjel etetni őket. Nálunk a stabil napirend csak egy éves kor körül alakult ki, amikor már mind a ketten csak egyszer aludtak, ebéd után.
Szerinte próbálj meg szerezni valakit, aki legalább hetente egyszer kitakarít, nekem az nagy segítség volt. Eleinte az ebédet is rendeltem magamnak, hogy minél többet pihenhessek. Neked még nagyobb szükséged van ezekre, mert még Zsófi is nagyon kicsi!

Na, most már elég belőlem! Kép

Gabi
efgabi

Kata!

Mit tanulsz Gyöngyösön? Levelezőn vagy távoktatáson?

Éva!

Jelentkeztél végül valahova augusztusban? És felvettek? Kép

Gabi
efgabi

Zizi
Megnéztem a képeket, nagyon aranyosak a fiuk. Nekem úgy tünik, hogy nagyon egyformák. Látom, hogy otthon még rajtuk volt a karszalag. Ti sem tudtátok megkülönböztetni őket?

Támogatom Gabi ötlelét a műv. házakkal kapcsolatban, főleg mert nemsokára itt a tél, szabadtéri találkozókat már nem igen fogunk tudni szervezni.

üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!

Gabi
Végül nem jelentkeztem sehová, majd jövőre.

Hétvégén eladtuk az autónkat és most nagy telekvásárlásban vagyunk. Ráckeresztúron találtunk egy szép telket tervrajzzal építési engedéllyel és azt meg szeretnénk venni. Most intézzük az ügyvédet, aztán már a miénk is lesz !!! Annyira örülünk, hogy ma már öt óta itt álmodozunk a férjemmel .Lora ma indult oviba. Olyan kis édes volt!

Éva
p.éva

Zizi

Édesek a babáid és a nagyok is tündériek!

Éva
p.éva

Sziasztok!

Végre van egy fél óra nyugalmam, ikrek alszanak, Zsófi a nagyijával sétál, és Andrisnak is végre elkezdődött az ovi, már nagyon várta!
Ma egészen kipihentem magam éjszaka, mert csak egyszer ettek, hajnali 2 körül. Igaz, hogy közben is fent voltak néha, de cumi segítségével visszaaludtak.

Böbe!
A férjem nem engedte, hogy levegyük a karszalagot, mert ő a kórházban nem tudott velük ismerkedni, csak itthon, de mostanra már meg tudja őket különböztetni Kép
Egyébként szerintem kétpetéjűek, mert Örs fején két forgó van hátul, Ákosnak meg csak egy.

Éva!
Gratula a telekhez, sok sikert hozzá! Na meg az építkezéshez is! Kép

Gabi!
Az ebédet én is rendelem, bár nem hozzák ki, el kell érte menni, de még így is egyszerűbb, mint a macera a főzéssel és bevásárlással.
Képzeld, a kórházi védőnő már eleve úgy kezdte, hogy persze, szoptassam csak őket, de úgyis hamar pótolni kell majd, mert biztos nem lesz elég a tej. Na mondjuk engem nem hatott meg, de biztos van, aki ráhallgat, és ilyen hozzáállással találkozik sok helyen Kép
Szerencsére a gyerekorvosunk nem ilyen! Kép

Zizi
debyand

Zizi!
Tényleg édesek a fiúk! Zsófit nem hozza el magával a férjed, amikor jön a kocsiért? Van liftünk Kép! Csak sajnos parkolóóra is az utcán!

Számomra is a forgó volt az első tuti jel, hogy nem monozigóták! Habár még mindig megbámulnak minket az utcán, hogy milyen egyformák Kép Kép.

Ádám ma tudott elöször igazából segítség nélkül felállni és egyébként járkál, már 15-20 lépés után csücsül csak le, vagy rosszabb esetben esik el. Nagyon ügyes. Péter pedig ráérősen gyakorol.

Éva! Hol van ez a Ráckeresztúr?

M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok csajok!

Nekem nagyon jól telt a hétvégém, bár vasárnap bőrig áztam, de ez már kijárt. Kép
Éva!
Gratulálok!!!! Végre most már sínen vagytok! Beigazolódott a jóslatom, hogy jobb mint az előzőek?
Zsuzsi!
Nem is mondtam, hogy sikerült aláírnom a gyűjtésetelet és még házhoz is jött. Kép Egy lány lehozta szerdán és mindanki aláírta neki. Kép
Zizi!
Pihenj sokat és ne figyelj oda arra aki baromságokat mond!! Van aki még egy harmadikat is etetni tudna! Valóban mázli, hogy három óránkánt esznek. Az én fiaim sokkal sűrűbben tették. Mondjuk fél 60dkg-al kisebbek is voltak. 5 kilós korukban aludták át először az éjszakát. Kép
Gabi!
Én is támogatom a művházas, megatoys-os indítványozást. A mi művházunkban például van egy kis gyerekjátszó is csúszdával. Mondjuk szerintem max. 6 gyerek fér el ott, de van. Máshol is létezik ilyen? Nem vagyok az a művházbajárós.
Vagy ha játszóházba megyünk, akkor egyszerre kell odaérni és csoportos kedvezményt kérni.
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Már most elegem van a suliból, pedig még el se kezdődött igazán!Kép Minden elismerésem a Tiétek, ha a gyerekek mellett még tanulni is van energiátok!Kép

Zizi!

Nagyon édesek a fiúk!KépKépKép Pihenj sokat!Kép Én nem tudom, hogy a forgók mennyire egyformák, mert nekünk nincs, de ha azt nézzük, hogy az egypetéjűek, csak genetikailag egyformák teljesen akkor belefér a forgó különbözősége...Kép

Éva!

Sok sikert a telekhez, remélem, hogy mostmár összejön!Kép És lesz szép nagy házatok, sok kutyussal...KépKép

Vikics!

Örülök, hogy Ti is aláírtátok az ívet!KépKép Mostmár tuti meglesz...ez az egy dolog volt, amiért vártam a sulit, hogy a tanárokkal is aláírassamKép.
A fedett ötleteket én is támogatom, mert mostmár tényleg egyre csak hidegebb lesz!

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Elkiabáltam a dolgot, hogy 3 óránként esznek, tegnap fél egytől 2 óránként kértek enni... De legalább egyszerre Kép

Marcsi!
Gratula Ádámnak, ügyes nagyfiú már! Szaladhatsz utánuk, ha egyszer kiszabadulnak otthonról! Kép)

Zsuzsi! Azért ne utáld nagyon a sulit, bár a nyár után mindig nagyon rossz újra beleszokni a tanulásba. Én még csak egy éve hagytam abba a tanulást, és egyenlőre nem hiányzik Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

EGY TIPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A XIII. kerületben, nem messze a JÁszai Mari tértől, a Raoul Wallenberg utca 9-ben (a Katona József u.-i sarok) egy cipőboltban 1-et fiztet 2-t kap akció van. (Nem tudom, hogy meddig) Mi 7000-ért vettünk 2 db Siesta szandit Kép Kép Vannak nagyobb méretek is, nincs olyan sok típus és mérethiányos is, de szuper áron! Persze a nyári készlet, de "benti" cipőnek kiváló! Volt Superfit is (ez a Siesta osztrák megfelelője).
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Zsuzsi!
Én is nagyon örültem, hogy alá tudtam írni, mert nem lett volna időm és energiám kimászni az állatkertig.
Éva!
Hogy halad a telek ügy??
Erika!
Oda a szabadalom!! Ma láttam egy egymásmögötti esernyőkocsit. Egyik szemem sír a másik meg nevet. Legalább a többieknek jó léesz akik utánunk szülnek.

Kép

Kép

MArcsi!
Kösz a tippet megnézem!

Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zsuzsi!
Én is nagyon örültem, hogy alá tudtam írni, mert nem lett volna időm és energiám kimászni az állatkertig.
Éva!
Hogy halad a telek ügy??
MArcsi!
Kösz a tippet megnézem!

Erika!
Oda a szabadalom!! Ma láttam egy egymásmögötti esernyőkocsit. Egyik szemem sír a másik meg nevet. Legalább a többieknek jó léesz akik utánunk szülnek.
Kép
Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Zizi!
Megprobálom nem utálni a sulit, dehát ez van!Kép Húú, nem semmi dolog, hogy egészen tavalyig tanulátál Zsófi meg Andris mellett, gratula!Kép De azt elhiszem, hogy nem hiányzik!KépKép

Arról nem is beszélve, hogy a fél tanári kar új, és megint kezdődik a megkülönböztetési procedúraKép...de azért annyira nem baj, hogy még nem tudnak megkülönböztetni...KépKép

Jaj, ma volt a testvérem pszichológusnál, mert egy kicsit pánikbeteg, pontosabban szorongásos neurózisban szenved, és a doki arra vezette vissza az egészet, hogy ikrek vagyunk!!!! Külön hívta be anyukámat, meg a tesómat, és beszélgetett velük, és egy csomót kérdezgetett főleg az ikerségről, hogy hány petéjűek vagyunk, stb..., és arra vezette vissza a dolgot, hogy ÉN elnyomom Őt, meghogy mindig jobban teljesítek, stb...és ezek váltanak ki belőle tudat alatt szorongást!! Ekkora baromságot!!!! Azért tudnék vitatkozni, hogy ki nyom el kit...Kép
Na mindegy...

Zsuzsi
zsuzsi

Szia Zsuzsi!
Pont az ikertalálkozó napján hallottam a Vendég a háznál c. műsorban, hogy ikreknél nagyon gyakori, hogy valamelyikük valami furcsa tünetet produkál, akár tudat alatt is, csak hogy őt arról meg lehessen különböztetni. Ez még kétpetéjűeknél is előfordul állítólag, ha egy osztályba járnak és állandóan együtt vannak. Megtaláltam az interneten a műsor szövegét: "Nagyon sokszor tapasztaljuk gyerekpszichológusok, hogy ikerpárok esetében a gyerekek nagyon nehezen tudják magukat másképpen meghatározni, megkülönböztetni, hogy elismerjék az ő különbözőséget, minthogy valamilyen tünetet választanak. Ez sokféle dolog lehet, ahhoz segíti hozzá, ahhoz a különös azonossághoz a gyerekeket, hogy én vagyok az, akinek rémálmai vannak, én vagyok az, akinek ez vagy az a problémája. Nagyon sokszor, amikor a gyerekek nem kapnak az igényeiknek megfelelő támogatást, hogy magukat elhatárolják, akkor ezt ilyen különös módon teszik meg.

Riporter: - Teljesen mindegy, hogy egypetéjű, vagy kétpetéjű ikrekről van szó?

Hódi Ágnes: - Igen. A hozzájuk való viszony, az ő páros létezésük határozza meg, hogy erre végül is rákényszerülnek, vagy nem kényszerülnek rá."

Szerintem ez elég hihetőnek hangzik, és elképzelhető, hogy a ti pszichológusotoknak igaza van az ikerséget illetően, csak az elnyomásban tévedhetett. Végülis annak alapján, amit magatokról írtál régebben, szinte sziámi ikrekként éltetek eddig, nem? Ez egyfelől biztos fantasztikus, másfelől tényleg elég nyomasztó lehet...Ezért is voltam megrémülve, amikor megtudtam, hogy ikreim lesznek és most nagyon örülök, hogy kétpetéjűek! Igy azért nehezebb "összemosni" őket.
Drukkolok nektek, hogy el/le tudjatok válni egymástól, úgy, hogy továbbra is nagyon jó barátok legyetek!!! Dórival pedig légy türelmes, mert hasonlókat már én is átéltem és tudom, milyen szörnyű...

Éva!
Úgy örülök, hogy végre sikerült elindulnotok és végre valami jó történik veletek a sok baleset és betegség után! Ezek szerint nem Bugyit választottátok? Sok sikert a terveitek megvalósításához! (Még egy nem témábavágó kérdés: Zoli a telepi suliba jár focizni? Be lehet még oda kapcsolódni?)

Zizi!
A szoptatás pedig menni fog!!! CSabi és Marci még most, 9 hónaposan is naponta háromszor szopik, pedig ők csak öthetesen állhattak neki megtanulni, és átszokni a cumisüvegről. Pótolni ezalatt max. 10 este kellett felolvasztott anyatejjel és csak egyikőjüknél, de talán anélkül is megúszhattuk volna. Amit viszont megfigyeltem, hogy se a stressz, se a fáradtság, se az influenza, se a sírás nem csökkentette a tej mennyiségét, csak az, ha nem ettem ill. ittam eleget. Próbálj meg erre odafigyelni a négy gyerek mellett is! És még egyszer gratulálok a nagyfiúkhoz!

Most már hagyok mást is szóhoz jutni...
Sziasztok!
Mimóza és a fiúk

Ui: Még annyit, hogy Csabi annyira aranyosan közlekedik! Állandóan fejreáll és a fején csúszik előre. KépMarci meg szabályosan kúszik, mint a katonák a lövészárokban.Kép
Mimóza

Szia Mimóza!

Elég érdekes...ezek szerint a tesóm azért produkál szorongó tüneteket (pl. mindentől mániákusan fél, meg fáj a feje és már rögtön agydaganata van, stb...) tudat alatt (az biztos, hogy nem szándékosan), hogy különbözzön tőlem, vagy hogy több figyelmet kapjon, stb...??
Lehet, hogy igaza van a dokinak, meg ennek az egész feltételezésnek...mert az eléggé igaz, hogy "sziámi ikerként" éltünk! Az elnyomással kapcsolatban, bár én úgy érzem, hogy ő nyom el, lehet, hogy ő meg úgy, hogy én.(?) Ez elég rosszul hangzik..., de azért már nem vagyunk annyira összenőve, szerencsére.
Dórival meg türelmes leszek, ígérem, csakhát gyakran idegesít.:/

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Marcsi!

Köszi a tippet cipőbolt ügyben, nem tudod, hányas méretig vannak cipők? Andrisnak már 30-as kell, és nyáron kinőtt mindent...
Köszönjük a babakocsit, nagyon klassz, gyorsan ki is próbáltam, hogy hogy tudok vele közlekedni, elég furcsa, de majd megszokom Kép ZSófinak nagyon tetszett, alig tudtam kiszedni belőle Kép

Mimóza!
Köszi a bíztatást szoptatás ügyileg, remélem igazad lesz!
Tényleg érdekes, amit írtál, és valóban igaz lehet, bár gyakorlati tapasztalatom nincs. Mi kétpetéjűek vagyunk a tesómmal, és sose voltunk "egyként" kezelve szerencsére, gimibe már külön is jártunk.
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy az én babáim is kétpetéjűek, mert egyre jobban különböznek. Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!
S.O.S. Tudtok jó cipőboltot. A HOPPLÁ-ban találtam nekik téli cipőt 3490 Ft-ért, de csak 21-es mérettől van. Nekünk 19-20-as kellenne. Ha lehet nem Siesta, azt rettentő drágának találom. Ha tudtok valahol, kérlek írjátok meg, sűrgös lenne, mert csak szandink van, az meg már hidegnek bizonyul.
Köszi előre is.
Üdv. Böbe
böbe

Zizi!
Eléggé a kisméretre koncentráltunk, de abban a boltban biztos, hogy voltak nagyobb méretű cipők is. Éppen egy egypetéjű kislány ikerpár próbált ott, kb. 4-5 évesek lehettek! Örülök, hogy tetszik a kocsi! Kiváncsi vagyok, hogy mit szólnak hozzá a fiúk Kép Kép!

Éva! Vikics! Zizi! Mimóza!
Kérhetnék tanácsot? Nagyobb gyerkőceitek igy visszagondolva, minden egymást követő méretet hordtak? Azért kérdezem, mert vehettünk volna nagyobb méreteket is, ilyen jó áron, de nem mertem, mert fogalmam sincs, hogy hogyan növekedik egy ilyen pici láb. Most ugyanis kb. 7-8 mm-rel nagyobb a szandi, mint a lábuk (az eladó ezt ajánlotta megvenni). Ádámkám biztoságosabban jár ebben, mint a csúszásgátlós zokniban a parkettán. Szóval nem okoz gondot neki, hogy ennyivel nagyobb. Igy 21-es a szandi, a következő lehet, hogy 23-as lesz rögtön? Hülyeséget kérdeztem?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Valamelyikőtöknek javasoltak már belső sarokdöntéses cipőt? Mi a véleményetek róla, érdemes utána kajtatni? Mert a helyzet az, hogy mi folyamatosan kapjuk a kelengyét (hála istennek), és ha nem muszáj akkor nem veszek fölöslegesen egy tizedik párat.

Segítség, azt hiszem valamit nagyon elcsesztem...! A méltóságos asszony csak és kizárólag levest, szendvicset és mindenféle ropikat, kekszeket hajlandó burkolni. De inkább az utóbbitKép Vajon kinövi?
Másrészről 1 hete iszonyatosan anyás lett, egész nap a nyakamban csüng (ami mellesleg nincs ellenemre)Kép

Rákerestem a neten a lehetőségekre, vannak játszóházak, némelyik horribilis áron. Lehet, érdemes lenne megkérdezni ezt a Megatoys melletti mamaklubot. Szóljatok ha bulizunk és utánanézek.

Ti is dupla családi pótlékot kaptatok?
Mennyit kaptok kézhez a dupla GYES-ből? Valami nem tiszta nekem. Úgy tudom 42.000 Ft körül van de én csak 39.000 Ft-ot kapok. Ezek szerint ebből még levonnak valamit?

Andi
Ambrosia

Szaisztok!
Marcsi!
Nem hülyeség amit írtál. Már több helyről is hallottam, de tapasztalat is, hogy egy évben kb 2 számot nő a gyerek lába. A lényegeset inkább nyáron. A fiúknak tavaly nyáron 21-es volt a lábuk idén meg 23-as, bár most már éppen csak jó a 24-es szandi. Szóval én 24-est vennék inkább talán. Vagy 23-ast és nyár végén ugyanilyenkor 25-öst. Szóval a 21-es szandi után nekünk 24-es jött. 1,2cm-el lehet nagyobb a cipő minnt a gyerek lába a Kismamák nagykönyve szerint. KépAzután meg úgyis ha ovibakerülnek folyamatosan veheted a szandikat. Kép
Holnap én is elmegyek megnézem a boltot, hátha látok valami jót az oviba, úgyis mennem kell jogssit intézni arrafelé.

KépKép
vikics

Sziasztok!

Böbe! Mi Andrisnak mostanában rendszeresen HUMANIC-ban veszünk cipőt, nem olyan márkás, de jó minőségű, valamivel olcsóbb, mint a Siesta. A testvérem kislánya is ezeket hordja Andris után (már amelyik nincs nagyon széthordva) és kibír két gyereket is Kép

Marcsi!
Tényleg nem hülyeség, nekem is minden cipőből kettessével vannak a méretek, pl. Andris első cipője egy 18-as szandi volt, utána az őszi már 20-as, stb. Most is az ovis tornacipője az első 25-ös, a tavalyi 27-es, és most 29-30 körül van a lába. És tényleg nyáron nő a legtöbbet a lába, volt, hogy nyár elején és végén 2 szám különbség volt Kép

Andi!
Nyugi, szerintem kinövi! Andrisnak is vannak ilyen időszakai, aztán most meg tömi magába a kenyeret Kép (Reggelire 2 nagy szelet mézes kenyér)
Nálunk, ha nem akart kenyeret enni, a nutellás kenyér volt a megoldás Kép
Andrisnak is javasolták ezt a sarokdöntött cipőt, de be kell vallanom, csak egyszer vettünk neki olyat. Most teljesen rendben van a lába, nem tudom, hogy ez minek köszönhető... Kép

Vikics!
Mikor kezditek az ovit? Srácok mit szólnak hozzá?

Zizi
debyand

Sziasztok!
Vettünk egy telket Ráckeresztúron! Az Érd után van egy kicsit. Annyira boldogok vagyunk, hogy azt le sem tudom írni!!!Jövőre építkezünk, már nagyon várjuk, a tervrajz is megvan már. Szép nagy a telek 330nöl.
p.éva

Marcsi

Mi is kettesével vettük a kislányomnak a cipőket és a fiúknak is így vásároltam be már őszre, tavaszra.. Csak ajánlani tudom neked is. Szerintem pénzkidobás minden mérett megvenni.

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat telekügyben bejött!!!!!

Éva
p.éva

LÁnyok!
Köszi a cipős válaszokat!

Na, elérkezett az az időszak, amit egyesek szánakozva, mások meg kárörvendő mosollyal vetítettek elöre: két gyerek kétfelé megy, egymástól 8-10 méterre eszik a homokot, kavicsot, felmásznak mindenre, esnek, kelnek... szóval úgy rendesen belejöttek a homokozásba.

TOvábbá tényleg nem tudom mikor jön el az az időszak, amikor szépen nyugisan ülök a homokozó szélén és a két szemem sarkából (kicsit bandzsán) figyelem majd a két versenyzőt, közben pedig ráérősen megbeszélem az összes fontos dolgot a többi anyukával. Merthogy a többiek, az egy gyerekesek már csinálhatják ezt, én viszont, mint pók a falon rohangászok hol az egyikhez, hol a másikhoz, mert éppen mutat valamit, vagy közelít a szájához valamivel... de ismeritek ezt a helyzetet Ti is. Fantasztikus! Önállósodnak a kölykök! Mimóza, Zizi! A java még hátravan Kép Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!

Gabi: Gazdasági mérnöknek tanulok Gyöngyösön. Most tartok az első ciklus végén. Távoktatás. Így havonta csak egyszer kell menni konzira ami Veszprémben van és egyszer van vizsga Gyöngyösön. Bár ezt is elég nehéz összeegyeztetni a férjemmel mert Ő meg a Kandón végzős.

Hát eddig minden olyan jól ment a lányokkal, hagytak tanulni, eljátszottak együtt. Szépen átaludták az éjszakát. Idáig. Most Johanna lányomra rá sem ismerek. Hisztis, követelőzős, mindent magam akarok csinálni típus lett. Most egy hét alatt. Szegény Dorka meg csak nézi a kitöréseit. Nem fogad szót inkább bevonul a sarokba sirdogálni. Érdekes, hogy mennyire megváltozott. Próbáljuk felidézni mi történhetett ami kiváltotta ezt.

Lehet, hogy a Dorkát valamiért nagyon megdícsértük és esetleg ez rosszul eshetett neki. Bár nem emlékszem ilyesmire. Mindenre annyira kell vigyázni mármint ezekre a megdícsérlek - megbüntetlek dolgokra.

Remélem hamar túlteszi magát ezen és újra a régi lesz!

Egy kérdés: voltunk az orthopédián mert az egyik bébi bokája nagyon befelé dől. A doki szerint jó ez így de én aggódom emiatt. Szerintetek ha Salust veszünk azzal hamarabb rendbejönne vagy ezt csak a doki írhatja fel?

Kata
kovkata

Sziasztok!

Éva!
Értesíts minket a részletekről! Mekkora lesz a ház??
Zizi!
A srácok nagyon várják az ovit, de még ennek kedvéért sem végzik a dolgukat ahová kell. NAgyon kedve óvonéniket fogtunk ki és a tetejében még imádják a bogarakat és a madarakat meg a halakat. Hát ez nálunk is a sláger a kisautók után, úgyhogy tutira nyerők lesznek az Óvonénik. Kép Mondták, hogy lemehetünk ismerkedni ha lesz rá időnk, úgyhogy mindenképpen megyünk nemsokára.

Marcsi!
Én már az utóbbit csinálom a játszón, de persze éberen, félbandzsán. Szerencsére rászoktak a dömperezésre és azt mindíg hallom merre tologatják. Kép A többi kismama meg azon irigykedik, hogy az ikrek milyen jól eljátszanak egymással és Te majd otthon csinálhatod azt amit akarsz! Nálunk például ma a fiúk fel sem ébresztettek és gőzöm nincs mióta játszanak egyetértésben a nagyszobában. Végre kialudtam magam igazibólKép
Sajna a cipőboltban csak 18-21-ig voltak normális kérges szandik meg volt egy helyes drapp 23-as átmenetti szandi + papucsok. Szóval 25-ös egy szál sem! Kép
Kata!
Szerintem nyugodtan vegyetek Salus cipőt akár feliratással akár úgy, hogy odamész és választasz, mert vannak szépek és nem drágább mint a többi! Ha feliratod arra számíts, hogy 6 hét amíg elkészül viszont azt lábra csinálják, persze a növekedést is számolva. Így kb 2e Ft-al lesz kevesebb azt hiszem. Viszont amik készen vannak sokkal édesebbek és divatosabbak. Ártani nem árthat csak erősödhet a bokájuk.
Ja és ne nagyon aggódj, mert az még simán rendbejöhet és a betétkészítő pasi itt nálunk azt monta, hogy 3 éves korig nem is szabad betétet hordani. A Salus meg a Fehérvári és a Dombóvári sarkán van. Ha akarod előkeresem a számlát és megadom a számukat mert elég béna a nyitvatartásuk.
Vikics

KépKép
vikics

Vikics

A házunk egyenlőre egyszíntes lesz 111 nm-es , három hálóval és egy nappalival. Kezdésnek elég lesz azt hiszem. Annyira feldobott minket ez a építkezés, hogy úgy döntöttünk vállalunk még egy babát!!!!! De majd csak kb. két év múlva.Éva
p.éva

Sziasztok!

Éva!

Gratulálok a házhoz, kicsit irigykedem, mert nekünk is hasonló elképzeléseink vannak (300 nöl körüli telek, egyszintes ház, 3 háló és nappali), csak nincs meg az anyagi bázis a továbblépéshez. De nektek sok sikert és kitartást az építkezéshez! (Nagyon jó burkolót tudok ajánlani, referenciamunkáit már láttam.)

Kata!

A távoktatást is fizeti az állam? Nem nagyon drága? Egyszer én is elkezdtem ugyanott, ahol Te de az évnyitónál nem jutottam továbbKép

Zizi!

" Ne is figyelj oda, mit mond egy főokos!" (Mézga)
Nekem Gergőnél mondták, amikor magamhoz tértem a császár utáni kábulatból, hogy biztosan nem fogok tudni szoptatni, mert befelé forduló mellbimbóm van. Szerencsére a kórházi gyerekorvos jó fej volt, bíztatott, így három hét után beindult a tejem. Amikor az ikrekkel voltam terhes, ő végig azt mondta, hogy biztosan menni fog kiegészítés nélkül is, mert már egyszer sikerült. Szóval neked is menni fog!

Andi!

GYES-ből nyugdíjjárulékot vonnak, ha magán nyugdíjpénztári tag vagy, akkor kérésre oda fizetik. Egyébként én is dupla családi pótlékot kaptam. Meg is lepődtem, mert azt hittem csak azoknak adják, akiknek a gyereke iskolába megy. Mindenesetre jól jött a nyaraláshoz.Kép

Marcsi!

Csatlakozom Vikicshez, a játszótéren most már nekem is könny dolgom van. Itthon viszont nem tudnak együtt játszani, az egyik mindig elveszi a másik játékát, és már megy is a visítás, amitől a falra mászom.

Vikics!

A fiúk még rácsos ágyban alszanak? Hogy tudod rávenni őket, hogy csendben játszanak, és ne verjék fel az egész családot, ha felébrednek?

SEGÍTSÉG!
Hogyan szoktassam le őket a harapásról? Tegnapelőtt Bence vérhólyagot harapott Marci hátára, aki persze üvöltött. Nem tudok mit csinálni, már voltak büntetésben, rácsaptam a szájukra, nem kaptak édességet. Adjatok tanácsot!

Gabi
efgabi

Sziasztok!
Most találtam először rátok. Van egy kis nyugim, s tudtam böngészkedni. Rólunk most csak röviden: van két gyönyörű babusom (ikrek) Virág és Gábor. 2003.03.02-án születtek, 2,62 és 2,29 kilóval.

P.Éva: jól sejtem, hogy benned egy régi ismerősre találtam?
Na eddig tartott a nyugi, megjött az apuka. Majd jövök még.
Varga Edina

Sziasztok!

Úgy tűnik, a mai este az új tagok jelentkezéséé.
Nagyon tetszik az aktiv élet és a sok gyakorlatias tanács, meghogy azért nem csak a kölykökről szólnak a levelek.

Nekem 2002.11.11-én jött világra Eszter és Valéria lányom (3460 és 2670 g). A családunkban nem volt semmi ikres előzmény, úgyhogy egy nagy kaland az egész.

Etyeken lakunk (P.Éva: ez Érdtől 20 percre van), a szopizással minden rendben van, az éjszakai alvással zűrök vannak (majd 10 hónaposan 2x szopni éjjel - nem ildomos szerintem. Van tippetek emberséges leszoktatásra?). Szivesen állunk, nemigen kúszunk, mindenfélét szivesen eszünk (egyelőre).

Tényleg szerveztek apukák által is látogatható ikres találkozót? Én szivesen beajánlanám az etyeki játszószobát (ingyen van, kb 10-15 gyerek sűrűn), de ez nyilván a bp.-i többség miatt nem ideális.

Jó volt benneteket olvasni, máris felveszem a topikot a kedvencek közé.

Üdv,

Barbara
Máté Barbara

Sziasztok

Gabi
Kösz az infót. Mit is gondoltam, én balga, hát miért ne vonnának valamit? Ezt élvezik!!! Ebből a kis semmiből is... ha-ha, csodálkoztam volna. Na nem dühöngök.

Nálunk még nincs tettlegesség, viszont Kristóf rájött, hogyha nem tetszik neki valami, milyen jó szórakozás beleüvölteni az Eszti fülébe. Amitől persze szegénykém frászt kap és elkezd keservesen sírni. Ennek örömére én is üvöltök egyet (az örömtől) mert zúg a fejem. Szóval bunyó nincs, helyette oltári lárma van.

Éva
Örülök, hogy sikerült. Szuper, meglátod ez maga lesz a nirvána.

Andi
Ambrosia

Sziasztok!
Végre "JÓ" a gépem!Kép Várjatok, lekopogom...
Tegnap voltunk a Marcsival (+4 skac) közösen játszóterezni. Nagyon jó volt, amíg rá nem jöttem, hogy a lakáskulcsot a zárban hagytam!Képkb. 2 óra múlva!!! A 10 perces út alatt 10 évet öregedtem...Remélem rajtam kívűl másnak nem tűnt fel!!!
Rengeteget írtatok a 10 nap alatt!Alig győztem átolvasni.
Vikics!
Az ikertali képei nagyon jók lettek, kivéve amire én is rákerültem.Azt a 2-3 fotót nem lehetne törölni?KépKép
Kár, hogy szabadalom ugrott, de főleg az, hogy mi már nem élvezhetjük ezt a "csodajárgányt"!Kép
Zsuzsi!
Köszi a jókívánságokat, még 8 napon belül elolvastam!Kép
Zizi!
Gyönyörűek a babócok!KépKépÚjra csak gratulálni tudok!!!!!
Éva!
A telekhez nagy gratulaaaaaaa!A mi vágyunk is csontra ez lenne.Ekkora telek,egyszintes ház, 3 szoba+nappali...Mintha csak összebeszéltünk volna!
Hogyan találtatok rá? És mennyibe került? - persze csak ha publikus.Kép
Ambrosia!
Nekünk is sarokdöntéses cipőt ajánlottak, a dr.Leo pl. ilyen.Mellesleg az ára sem olyan, mint a Siestáé!Sokkal barátibb!Kép
Igaza van a Vikics orvosának, nem javasolt a betétes cípő!Úgy magyarázta a doki: a láb nincs munkára kényszerítve, nem alakul ki magától a boltozat,ha megtámasztják! Ezért inkább káros az elején!Nekünk ezt mondták, még a körzeti is, nemcsak az orthopéd orvos.
Gabi!
Harapás ügyben én sem tudok tuti módszert, sajnos a szőke nálunk is él ezzel a "fegyverrel". Ha látom, persze rögtön megakadályozom, de ha lemaradok a támadásról, akkor az üvöltő másik vigasztalása közben próbálok beszélni a fejével.Bár volt hogy én is rácsaptam egy picit a szájára, de ezt személyes sértésnek vette és torkaszakadtából üvölteni kezdett Ő is.Kép
Szóval aki tudja a titkot, adja át!Kép
Edina!
Üdv a fedélzeten!!!KépIrigylére méltó a nemek közti megoszlás!Kép (Én is örültem volna, ha egy kislány is jön, de fiút mindenképpen akartam.De mostmár semmiért sem adnám a "bónuszt"!!!Kép)
Bocsi, hogy ilyen hosszú lettem, de másfél hetet kellett behoznom...
Jó éjt Mindenkinek!!!
Erika

KépKép
herika

Szia Barbara!
Amíg az elmaradásaimat pötyögtem, addig érkezhettél.
Természetesen Téged is köszöntelek!Kép
Üdv. Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Üdv. az újaknak!!

Éva, Erika!
Szerintem mindenki hasonló kaliberű házról álmodil mint Ti! Éva szerencsés vagy, hogy Neked össze is jött. Mondjuk én a kisújjamat sem mozdítom érte valószínűleg azért nem is lesz egy darabig. Kép
Gabi!
Mi leengedtük a kiságy rácsát úgy, hogy kb 10cm-el magasabban van mint a fekvőrész. Így könnyedén kimásznak még este is. Kép Nem volt semmi extra nevelés nálunk, hogy átmenjenek játszani, de néha azért még előfordul, hogy mi is zenebonára kelünk. Rendszerint a reggeli kakaójukat a nagyszobába isszák meg és ha már ott vannak utána játszanak is.
A harapás téma még nálunk is megy, de már nem durván. Legalább is egy ideje nem látok fognyomokat egyiken sem. Nálunk minden alkalommal bocsánatot kellett kérni a másiktól, megsimogatni és puszit adni a harapás helyére. De ez mindennél így megy. Most már egymástól követelik a puszit. Kép
Erika!
Köszi a dícséretet, nekem is nagyon tetszettek a képek, bár nagy részét a barátnőm csinálta.
Amúgy marha jól néz ki az a babakocsi nem??
Tegnap vettem egy rahedli anyagot az ovis ágyneműknek. Olyan édeeket találtam pont ott a Siesta boltal szemben a Potomban. 490ft volt métere és fél napi mosógépbenfelejtés után sem lett gyűrött!
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Edina, Barbara, üdv a topicban! Jó, hogy egyre többen leszünk, mindenféle korú gyerekekkel!

Képzeljétek, ma éjszaka az este 10 órás evés után csak hajnali 3-kor ettek a babák, és aztán reggel fél 8-kor! Egészen meglepődtem, remélem nem csak egyszeri alkalom volt! Kép
Na persze aludni nem tudtam, mert a változatosság kedvéért ma éjjel Zsófi cirkuszolt, azóta sem tudom, hogy mi baja volt, de nem volt hajlandó aludni rendesen Kép Még jó, hogy Andris nem kelt fel egyszer sem... Kép

Harapáshoz sajnos nem tudok hozzászólni, nekem eddig szerencsére egyik gyerekem sem csinálta.

Tegnap vitte vérvételre megint a férjem Örsöt, és szerencsére nem is kell többet vinni, azt mondták, hogy rendbejött a dolog magától, beindult a saját vérképző rendszere. Kép)

Zizi
debyand

Vikics!

Örülnék a Salus számának mivel vidékiek vagyunk nem lesz egyszerű felmenni. Tényleg, ilyen cipőket csak Pesten lehet venni?

Gabi!

A távoktatásos képzéseket is támogatja az állam, de nem mindegyik suliban. Azért kényszerültem én is olyan messzire. És jó nagyot csalódtam benne. Mármint azért mert azt hittem, hogy a fizetős távoktatásos képzéseken lazán diplomát lehet szerezni. Tudok is ilyet de ez nem az. Nagyon nem. Jó sokat kell tanulni, szinte minden vizsga szóbeli.

Kata
kovkata

Sziasztok!

Halihó az újaknak! Tényleg jó, hogy folyamatosan bővül a topik, csak győzzük egymás leveleit visszaolvasni! Kép

Vikics!
Sajnos nálunk csak Bence hajlandó megsimogatni a harpás helyét és puszit adni rá, Marci még inkább rácsap kettőt. Kép Abban bízom, hogy a bölcsiben lesz valami jó módszer, emit majd itthon is bevethetek.
Az ágyak nálunk fixek, sajnos nem tudjuk leengedni a rácsokat. Gergőnek olyan ágya volt, illetve még most is azt használja, mert elég hosszú. Majd körülnézek bababörzén rács nélküli ágy ügyben (is).

Kata!

Sajnállak, hogy csalódtál a suliban. Remélem, én nem fogok az enyémben. Bár még nem tudom, hogyan fogom megoldani a havonkénti egy hetes lent tartózkodást - mert így lesznek konzultációk -, de majd kiderül. Megpróbálok a helyi bölcsivel beszélni, hogy mit szólnának, ha ilyen ritkán járnának a srácok.

Gabi
efgabi

Végre működik a gépem, most meg senki sincs itt?????????????????KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Merre jártok???

KépKép
herika

Szia Erika!
Én itt vagyok, de rajtunk kívül tényleg senki sincs. Vajon mit csinálnak a kopéid du. fél négykor? Csak azért kérdem, mert nálunk ez az időpont biztos hogy nem nyugiban folyik, nem tudok leülni a gép elé. Melyik játszótérre szoktatok járni? A Köztársaság térire? Ha gondolod egyik alkalommal elkísérünk mi is, talán kicsit többet tudunk dumcsizni. Mennem kell Eperke nem akar elaludni, kiveri Szederke szeméből is az álmot.
Üdv. Böbe
böbe

Szia Böbe!
Mit csinálnak fél négykor? ALSZANAK!KépKép
Mivel ma délelőtt nem volt szunya, ezért ebéd után egy kiadós alvás következett! 1 előtt feküdtek és 4 előtt keltek...
Rám is fért, a frászt hozták ma rám. Indulás előtt, míg a ruháikat készítettem - leszakították a függönyöket a gyerekszobában!!!KépKép
A létrát, amíg a függönyöket szedegettem a földről, feldöntötték. Még szerencse, hogy az altónak esett és nem a másik gyerekre...
Szóval kész vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Igen a Köztársaság térre, gyertek Ti is. A múltkor már a Marcsiékkal elmentünk egy közös játszóterezésre, bár dumcsira nem nagyon jutott idő...Gondolhatod!
Nektek a délelőtt jó? Mert mi kb 9 körül indulunk.
Mi másnaponként megyünk oda. Hétvégén pedig a szüleimhez.
Na megyek mosogatni...Kép
Szióka

KépKép
herika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?