Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!

Moncsi! Nekem sem 28 naposak voltak a ciklusaim, hanem 33-35, söt a fogamzás is a 23.napon történt, igy nálam minden 7 nappal tolódik! Ezt mondtam én a dokinak, de nem nagyon foglalkozott vele, azt mondta, hogy majd az UH alapján lesz egy méret szerinti hét-számitás és kész. Jövö hét csütörtök, már nincs messze! Ja és gratulálok a betöltött 6. héthezKép

Catnet! Dejóóó! Gratulálok a picurhoz!

Pocok! Bevallom végig nevettem a tatás sztoridat, de azért elég durva, hogy ilyen b*nkók tudnak lenni az emberek. Még szerencse, hogy a férjed gyorsan elintézte!

Ancsit iszonyúan sajnálomKép, borzasztó lehet neki, remélem minél hamarabb túl lesz rajta és ismét belevágnak.

Szijasztok, Lara-21
lara (lara)

Moncsi, nálunk is a 21. nap környékén vol t afogamzás, nekem is 35 naposak a ciklusaim. És az UH is kimutatta - pont egy héttel késobbre tették a szülés várható idopontját, mint ami az utolsó mensibol kiszámolható volt.
De valamihez csak kell viszonyítani! Én is azt mondom, 10 hetes multam - de tudom, hogy a kis kutyaházi eggyel fiatalabb...
mégegykata 10

Niki, köszi azt a linket, igazán NAGYON tetszett. Az UHs fotók linkjeit gyorsan el is küldtem a férjemnek, mert ö nem volt velem UHn és nincs is a baba megörökitve. Én nem akartam, mert egy régi családi tragédia miatt szuperbabonás vagyok ebben, amit ö megértett, de nagyon kiváncsi, milyen lehet a picur. Itt nagyon szép fotók vannak!

Székrekedésre és vitaminszedés helyett (én már 1 hónapja nem szedek csak napi 1 vasat) a legjobb az aszaltszilva, mazsola és a rengeteg zöldség-gyümölcs. Rágcsálóéletmód.
Pocok

Szia Márti!

Nagyon jó sztorid volt az ultrahangvizsgálatnál! Kép Örülök, hogy ilyen boldog vagy, hogy láthattad a picit! Én is alig várom már az ultrahangot, legszivesebben minden héten mennék, hogy biztosat tudjak a babáról! Kép

Õszintén szólva én is nagyon félek a vetéléstõl, és nagyon sajnálom, ami Ancsival és Indigóval történt. Szörnyûek ezek a dolgok, de talán az a vigasztaló ilyenkor, hogy még mindig jobb ez, mint fogyatékos gyermeket szülni és nevelni, nem?
Mostanában és is sokat aggodom emiatt, mert olvastam, hogy van, aki a 20. héten veszti el a babáját. Ha jól tudom, a 24. héten született piciknek már van esélyük a túlélésre.

No, kellemes hétvégét mindenkinek, pihenjetek és vigyázzatok magatokra!
helga - 17

Sziasztok!
láttam a táblázatot. Mit jelent a 1c stb. és a 1a..?
Névtelen

Sziasztok,

Nem tudtam mindent elolvasni, mert ugyi, telefonszamla... Kép Meg most a parom gepet bitorlom, annyira kivancsi voltam mi van veletek!
Moncsi,
Igen, az elso pillanattol tornazom, mert ugye terhesseg elott is jartam. De erdekes modon, a szervezetem mar igen koran (meg mielott + lett a teszt) figyelmeztetett, hogy ovatosabban csinaljam. Hanyingered meg majd lesz jobban is, ne felj Kép na persze az is lehet, hogy nem. Tudod, ahany terhesseg, annyifelekeppen eli meg a mama.
Ma bejelentkeztem UHra, jovo het szerdan megyunk 17 orara. Olyan kivancsi vagyok!
Lanyok, a Kismama ujsagban van olyan korong, amin kiporgetheto az utolso mensi idopontja, es attol kezdve leolvashatjatok mikor vannak a vizsgalatok, mikor mozdul meg stb... Nagyon jo!

Puszika Nektek!

Mamacica
Mamacica_8

Sziasztok!

BGabi, köszi, hogy beraktál a táblázatba!

A strandos tippeket köszi mindenkinek!Tényleg először is megkérdezem a dokit, úgyis hamarosan megyek hozzá, addig meg már kibírom medence nélkül.
A vízi kismamatornáról csak azt a rosszat hallottam, hogy nagy a fertőzésveszély a vízben. De ha már kimondottan kismamáknak csinálják, akkor azért csak adnak a víz tisztaságára! Csak hát én is olyan vagyok, hogy mindentől félek, a világért se szeretnék valami kellemetlenséget okozni a Picurkának.

Képzeljétek, pénteken este elmentünk moziba. Nagyon nem volt kedvem, fáradt voltam, már legszivesebben ágyba bújtam volna,de a kedvesem mégis rábeszélt. Aztán nem bántam ám meg, na nem azért, mert annyira jó volt a film, hanem a baba csinált olyat, amit még eddig soha. Két és fél órán keresztül szinte megállás nélkül mocorgott, de most olyan erősen éreztem, ahogy eddig még nem. Úgyhogy a filmre szinte nem is figyeltem, csak arra, hogy mikor rúg megint és mekkorát. Annyira jó érzés volt ilyen hosszú ideig érezni!

Amúgy én nem tartom kizártnak, hogy 12 hetesen már valaki érzi a baba mozgolódását- valaki írta ezt. Én is éreztem, legalábbis szerintem már Ő volt, csak annyira bizonytalan, meghatározhatatlan érzés volt még olyan korán, hogy a védőnőnek meg a dokinak akkor még nem is említettem.

Katus!
A dokim Garadnay Béla, az Édesanyák útján van, bár én a magánrendelésére járok. Te kihez?

Most már befejezem, sziasztok!

Erás
Erás

Sziasztok!

Nevtelen!
A c azt jelenti, hogy hanyadik ciklusban sikerult a baba (1c), a kovetkezo ket rubrikaba azt irja BGabi, hogy hany hetes es hany napos (5n) a csoppseg, valamint hogy hol laksz, mikorra vagy kiirva, es hanyadik babat varod (1b).

Eras!
En ugy olvastam, hogy ha strandra mesz, valoban vigyazni kell a fertozesekre, viszont terhessegben a huvelyoblites nem ajanlott.Ezt a biztonsag kedveert keredezd meg a dokidtol szetintem.
En is voltam moziba es az en babam is "bulizott" Kép
Allitolag a nagyobb hangero keszteti mozgasra. Kép
Neked mikortol mozog rendszeresen a babad?

Monika!
A babamozgas-figyelest probald meg hasonfekvesben! En ma sokat tanultam ebben a pozicioban es a baba igencsak mozgolodottKép
Hatha igy erezni fogod!
helga - 17

Sziasztok Lányok!

Hú, de régen nem írtam már, alig gyozlek benneteket visszaolvasni.

Niki! A toxoplazmáról az a véleményem, hogy mondd el a dokinak az aggályaidat és feltétlenül csináltassatok vérvizsgálatot! Én azért félek tole ennyire, mert a kozmetikusunk unokája született súlyos agyi rendellenességgel, a toxoplazma vírus miatt. Amikor már egy egyszeru vérvizsgálattal ki lehet mutatni, és gyógyszeresen lehet kezelni, egyszeruen megdöbbentő, hogy van egy gyönyöru kislány, és hiányzik szinte a fél agya. Ez a mai körülmények között szerintem orvosi (és szüloi) felelotlenség, de annyira sajnálom oket... Kép Kép Kép

Torna: megvettem Kállai Ildikónak a kismama-torna kazettáját, szerintem egyáltalán nem nehéz, aki tornázni akar, annak ideális. Van olyan része, amit azoknak ajánl, akik terhesség előtt is sportoltak, a másik része pedig azoknak szól, akik terhesen kezdik a mozgást.

Émelygés: képzeljétek, nekem mostanság, 14 hetesen kezdődik! Kép De szerencsére nem vészes.

Szeretettel puszilok mindenkit, aki az elmúlt egy héten csatlakozott hozzánk! Kép Kép Nagyon sok boldogságot nektek is! Kép Kép

Márti! Nagyon jó volt olvasni, amit az UH-ról írtál! Én is átéltem még egyszer, milyen is volt. A párom nekem is olyan szégyenlos volt... Kép Legszívesebben hetenként nézegetném a Pocaklakót!

Babakrém: unokahugom Nivea krémmel kenegette magát, semmilyen csíkja nem lett. Szerintem itt is inkább a hajlam a fontos, meg hogy egyáltalán kenegessük magunkat valamivel, nem?

Pocok: Teljes megdöbbenéssel olvastam a történetedet! Nekem rögtön az jutott eszembe, hányszor kell hallanunk: "Ezek a mai fiatalok!" Mi is mondhatjuk: "Ezek a mai taták!"

Ancsi! Nagyon-nagyon sajnálom, ami veled történt! Kép Kép Kép Ez mitol lehetett, nem tudod? Kérlek szépen, amint magadhoz tértél ebbol a szörnyuségbol, írd meg nekünk légyszíves, miért van ez nálad! Nem lehet, hogy a megtapadással volt valami probléma?
A következő babánál mindannyian egyszerre fogunk szorítani neked!!!

Puszi mindenkinek: Laura
Laura14

Sziasztok,
ALig tudtam vegig olvasni..... Ilyen, ha egy masfel hetet kimaradok. Velem annyi tortent, hogy csutortokon voltam dokinal, es azt mondta jo nagy a kicsike. 7 hetes es 4 napos pontosan. Arra gondoltam, hogy mondta a doki,hogy nagy, hogy vajon nem-e ketten vannak? De elmegyek UH-ra is es megtudom. Az biztos,hogy mar nott a pocakom, es nem abrand,mert a nadragon szepen latszik a domborulat.

A listan hianyosak az adataim: 27 eves vagyok, elso baba, es ma 7 hetes 4 napos.

Nagyon sajnalom AncsitKép Kép Es tudjatok, en annyira felek nehogy elveszitsem, bar folyamatosan szedem a sargatest hormont,meg vigyazok is magamra.

MAmacica,
te hogy, latszik a pocakodon?Kép

Kivanok mindnekinek boldog babavarastKép
Erika
Erika

Félénken, ámde újra bekéreszkedem a listára.
Kedves gabi légy oly kedves és frissíts velem!
Kinga 1.c, kb.18 napja lehetek terhes, 4. baba, Maglód.
Majd pontosítok, ha többet tudok..
Még nem merek örvendezni, de már van 2 pozitív tesztem...
Üdv. mindenkinek!
Kinga
kinga

Sziasztok!

Remélem, jól telt a hosszú hétvégétek, és sokat pihentetek. Engem ez a rossz idö teljesen kikészített, biztosan front volt, mert nagyon ingerlékeny és rosszkedvü voltam.
Nem beszélve a kisfiamról. És e mellé még toporgott az ajtó elött, és ha nem engedtük ki, akkor ordított. Nagyon sajnáltuk szegényt, de ilyen idöben, ami most volt, még egy macskát sem szabad kirakni.

Kinga!
Nem akarom elkiabálni, de nagyon-nagyon örülök, hogy újra itt vagy. Köszöntelek, és rettentöen szorítok, mint másnak is, hogy mostmár ne legyen semmi baj.

Mamacica!
Én is megvettem a kismama magazint, és tényleg nagyon jó benne az a karika. Ilyen kellene minden védönönek, amikor kiszámolja, hogy mikorra lesz kiirva a kismama. Ugyanis engem eddig mindkétszer elszámoltak, a doki javította mindig. És a karika pont annyit mutat, amennyit én eddig mindig is számoltam.

Puszilok mindenkit
BGabi

<pre>
Tvica 27 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 26 hét 5 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 24 hét 6 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Erás 21 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 21 hét 1 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 20 hét 1 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 19 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 19 hét 0 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 17 hét 3 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 16 hét 5 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 16 hét 4 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 15 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 15 hét 1 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 14 hét 6 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 14 hét 5 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 14 hét 4 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 13 hét 2 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 13 hét 1 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 12 hét 4 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 12 hét 3 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 12 hét 0 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 12 hét Bp. (Érd) 25 év dec. köz. 2.b.
Picur 1.c. 12 hét 1 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Ada 2.c. 11 hét 5 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 11 hét 5 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 11 hét 1 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 11 hét 0 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 10 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Pucur 2.c. 8 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Mamacica 1.c. 8 hét 2 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 7 hét 5 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 6 hét 5 n Budapest 26 év 1.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
</pre>
Bánhidi

Sziasztok!

Én is szeretnék felkéredzkedni erre a listára.
2. babámat várom, kisfiam most 3,5 éves, a picúr pedig kb. 6 hetes. / Dokihoz csak a jöv&#337; héten megyek,de 2 pozitív teszt, és a folyamatos hányás nálam már egyértelm&#369; tünetek./
TKriszta 6 hét, 2.b.

Gratulálok mindenki "leend&#337;" bébijéhez!

Üdv,
Kriszta
TKriszta

Sziasztok!
Végre a júniusi lemaradásomat elolvastam!

Nagyon szomorú, ami Ancsival történt Kép, remélem sikerül kideríteni mi volt az oka!

Kinga, szorítok! Most biztos minden rendben lesz!

Erás, ezek szerint te is pécsi vagy! Neked milyenek a tapasztalataid a kórházról? Én pénteken voltam elöször ott UH-on, ami eddig kiderült számomra az az, hogy a portás itt is segítökészebb, mint a növérek. Bár lehet, hogy a sok kismama miatt volt nyügös az UH-os növér, majd legközelebb kiderül. Én dr. Vizer Miklóshoz járok, maszekba, ö eddig nagyon rendes volt!

Megyek májust olvasni!

Sziasztok!
Orsi
Orsi-12

Lányok!
Ti hogy mondtátok el a munkahelyen? Lassan a fönököm elé kéne állnom, de fogalmam sincs hogy kezdjek bele! Segítsetek, ha tudtok!

Köszike
Orsi
Orsi-12

Sziasztok lányok, jó reggelt mindenkinek!

Kinga, sziókaKépKépKép Mikor olvastam a soraidat, felkiáltottam, hogy "Ez az!" ... többet, ha nem haragszol, egyelõre nem írok, csak még annyit, szorítok nagyon!!!

TKriszta üdv. a fedélzeten és gratula! Kép

Orsi, szióka! Én egyszerûen csak kértem a fõnökömtõl egy idõpontot, bementem hozzá, leültem és azt mondtam: "Szeretném elmondani, hogy december közepére anya leszek." (Mondanom sem kell, hogy amint kimondtam, a szemem megtelt könnyel.) Nem tudom, Neked milyen fõnököd van, nekem irtó kedves volt, ezerszer gratulált és mondta hogy "végre már, hogy maguknál is lesz baba, már olyan régóta házasok!!!" (lassan 3 éve)
Remélem, Nálad is hasonlóan jól fog alakulni a bejelentés! Szerintem egyébként nem kell nagy körmondatokban elõadni a dolgot, egyszerüen, határozottan elmondod, és kész... ezen nincs mit lacafacázniKép
Majd írd meg, hogy történt!!!

Niki szija! Igen, én is arra gondoltam, hogy remélem, hogy van annyira jó az orvosunk, hogy Ancsinál ki tudja találni a megfelelõ utat egy pocaklakóhoz, aki késõbb majd a kiságyban örvendezteti a szüleit... Szegény, amikor írta az SMS-t, azt sem tudtam, mit válaszoljak, még most is annyira szomorú leszek, ha rá gondolok...

Legyetek jók, puszi mindenkinek.
Beja
Beja13dik

Sziasztok,

Tegnap léptünk a 3. hónapba Kép Milyen furcsa, hogy így telik az id&#337;...
Lányok, ma volt az els&#337; reggel, hogy ki kellett gombolni a nadrágom, mert eléggé szorított derékban. Nálatok ez hanyadik héten kezd&#337;dött?
Remélem nem sokáig lesz ez hideg és lehet laza nyári ruhákban járni.

Erika,
Látszik rajtam is, bár hashájam eddig is volt, de párom szerint vastagodott a derekam, amit az el&#337;z&#337; bekezdésem is bizonyít. Kép

Orsi,
Szeritem is kérj id&#337;pontot, bemész és közlöd, hogy kisbabát vársz. Én így tervezem. Alig várom, hogy elmondjam és ne kelljen titkolni, mert egyre nehezebben megy...

Szerintetek a 12. hétig ne mondjam el semmiképp? Félek, el&#337;bb veszik észre, mint ahogy elmondom...

Holnap UHra megyünk! De izgi!!!

Puszika:

Mamacica 9
Mamacica_9

Sziasztok!

Végképp eldöntöttem, hogy az AFP-nél megnézetem a toxoplazmát, teljesen berezonáltam, hogy írta valaki, hogy egy kislánynak a "fél agya" hiányzott emiatt. Ez egyszer&#369;en rettenetes!!!

Szombaton megyek uh-ra, kiváncsi vagyok, mekkorát nött a Kispocok a multkori ota.

Mamacica, neked is akkora élmény lesz az uh!!Kép Majd légyszi számolj be rola, mennyire aranyos volt. Mi az elsönél teljesen meg voltunk hatodva. Ha lehet, hasit kérjél, nekem az elsö is az volt, és nagyon örültem neki. Orvosa válogatja, mennyire toleráns veled. Nekem azt mondta, hogy a kicsit hasi uh-val is ugyanugy ki lehet mutatni, és akkor nincs macera a hüvelyivel.

Vigyázzatok magatokra, meg a Picurikra!

Niki
Niki

Sziasztok!

Én kénytelen voltam elég korán szólni a terhességemröl, mert a kollégám lelkesen mesélte, hogy milyen nyári programokat csinált már és milyen utakra fizetett be. Nem lett volna fair, ha miattam uszik a pénze. Ennek hála, mikor a fönököm elkezdett köcsög lenni (többnyire az, nem értette még, hogy nem tudok és nem akarok ugyanannyi ügyeletet vállalni éjszaka meg hétvégén) akkor megtehettem azt, hogy másnaptól nem mentem dolgozni. 3 hónapja már táppénzen vagyok és nem bántam meg. Ami a bejelentést illeti én a "Nekem meg babám lesz!" mondatot alkalmaztam mindenhol, többnyire sikerrel.

2. babás mamák, mitöl van az, hogy a hasam mindig ugyanott keményedik be (bal fölül)? A pici állandóan változtatja a helyét, de ha kicsit meghajtom magam (takaritás vagy ilyesmi), akkor mindig ugyanott feszit és sajog.
Pocok

Niki, nem lehet hogy csinaltak mar neked toxoplazmat? Amikor engem kuldott a doktor vervetelre es leadott egy hosszu listat, hogy mit csinaljanak, meg sem kerdezett engem, de lattam, hogy rajta volt a toxopl., bejelölve, hogy olyat is ker. Persze ez biztosan doktor-függo.

Lanyok, annyira jól kipihentem magam a hétvégén, hogy hihetetlen. Remélem nektek is volt alkalmatok sokat pihizni, és most frissek és üdék vagytok KépKépKép
mégegykata

Sziasztok!

Nem voltam pár napig, most alig gyöztem mindent elolvasni.
Ma voltam AFP-s vérvételen, jövö csütörtökön lesz eredmény.

Az ultrahanggal kapcsolatban: nekem már a 6. héten hasit csinált a doki, és nagyon örültem neki. Így legalább a páromnak sem volt kellemetlen.

Márti!
Kérdezted a fürdöruhát. Én a körúton vettem, a Blaha mellett (ha az Oktogon felé mész, akkor jobb oldalt) az Arisona nevü boltban. Nem kimondottan kismamáknak készült, de én jól tudom használni. Nem tudom, E kosarasuk is van-e.

Nagyon sajnálom, ami Ancsival történt Kép.

Kinga!
Nagyon halkan örülök Kép és borzasztóan szorítok.

Képzeljétek, egyszer már nekem is átadták a helyet a metrón (mondanom sem kell, hogy nem magyarok és 20 év körüli fiatalok voltak). Persze már olyan is volt, hogy fellöktek a szabad helyért.

Én jövö héten külföldre utazom, 5 nap alatt 3-szor repülök (igaz csak 2,5-3 órákat). Optimista vagyok, de azért jó lesz már hazajönni.

Puszi mindenkinek,
Eszter
eszter 16

Szijasztok!

Ma voltam a védönönél és már másoccorra utal be toxoplasma vizsgálatra, anélkül, hogy kértem volna, mert az elsö negativ lett, és ilyenkor állitólag két havonta kell menni toxoplasma szürésre.
Ezért csodálkozom, hogy valahol meg egyáltalán nem csinálnak?!

Kinga! Deszuper! Mondtam én, hogy nem kell kihagyni idöt! Gratulálok a tesztekhez!Kép

20.héten túllevök!
Nektek is irt fel a doki valami dentál*** (nemtommi a neve) gyógyszert a 20. héttöl? Ezt állitólag a baba fogcsira növekedése miatt kell szedni.

Szijasztok, Lara-22
lara (lara)

Sziasztok!
Ma voltam Én is AFP-n és két hét múlva lesz eredmény.
Helga Eszter!

Úgy éreztem a hétvégén a babucit. Leírom:
Szóval amikor pl. bal oldalamon feküdtem és átfordultam a hátamra a hasamon jól kilehetett tapintani, ahogyan a baba átvándorolt a hasam jobb oldalára és jól kitapinthatóan ott volt. Ezt A férjem is jól érezte. Ezt többször is megcsinálta a kis drága. És mellé olyan furcsa érzés az egész. Ezt nevezik már babamozgásnak?
Nagyon izgulok mit írtok rá, mert én annyira boldog vagyok emiatt. Helga! Te is valami hasonlót éreztél?Kép
Csütörtökön megyek tanácsadásra.
Nektek mennyi szokott lenni a vérnyomásotok?
Nekem utoljára 100/60 volt és erre azt mondták jó, de van aki azt mondja ez alacsony.

Puszi mindenkinek
Mónika 16

Sziasztok!

Ti milyen tesztet használtatok? Melyik a legmegbízhatóbb? Ma szeretnék tesztet venni, és holnap reggel megcsinálom, remélem pozitív lesz Kép

Köszi el&#337;re is a segítséget!
Ildi
másikildikó

Mónika!
Nekem a vérnyomásom 120/90 volt, és nem mondták, hogy sok lenne. Egyébként nekem van egy kis "fehérköpenyfóbiám", ha otthon mérem a vérnyomásom, akkor nekem sokkal alacsonyabb, mint ha doki méri.

Képzeljétek, mióta látta a párom az UH-os videót "ötésfélcentisnek" hívja a pocaklakót Kép! Mondtam neki, hogy naponta kb. fél centit nö, azóta "hatésfélcentis" lett. Szegény teljesen értetlenül áll a változások elött, igyekszem nem sokat zaklatni vele. Azt mondta, ez most neki nagyon ijesztönek tünik egyenlöre, majd ha már kinn lesz, megnyugszik!

Sziasztok!
Orsi
Orsi-12

Kedves Másik Ildi!

Én Beja tanácsára Gravi HCG-t használtam. Jó er&#337;s második csíkom lett! És nem drága.
Szorítok!!!

Puszi,
Mamacica
Mamacica_9

Sziasztok!

Még1Kata!

Nem, nekem még nem is volt vérvételem! Most vagyok a 13. héten, és a dokival megbeszéltem, hogy mivel fobiám van a vérvételtöl, ezért csak AFP, és terheléses cukor lesz. Már ezektöl is elég gyakran van rémálmom. Iszonyu!

Monika16!

Nekem 90/60, mindig ennyi volt, és tudom, hogy alacsony. De ez annyit tesz, hogy max álmosabb vagyok, de semmi gondom vele. Még mindig jobb, mintha magas lenne!

Pusz mindenkinek,

Niki
Niki

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvégéje!
Nem tudom, hogy ti, hogy vagytok vele, de én már most egy felfuvalkodott gombocnak érzem magam, pedig még csak holnap után fogom kezdeni a 8.hetemet. Kilóra még nem híztam, maximum egy filót, most 52 kilo vagyok.
Ti nem érzitek azt (azokhoz szólok, akik kb. egyidosek velem), mintha már híztatok volna?
Hányingerem is van piszkosul, elmentem a Wc-be hátha sikerül de semmi! Viszont azt megjegyezték, hogy elég "szarul "nézek ki, hófehér vagyok!
Ti jól vagytok?

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Moncsi,

Én is sokszor nagyon puffadtnak érzem magam. Nem tudom híztam-e, de ránézésre számottav&#337;en nem. Viszont ma már kigombolt nadrággal közlekedek Kép olyan jó!!!
A puffadás a gázok miatt lehet, legalábbis bel&#337;lem távozik minden formában... Másnak van-e ilyen gondja?

Puszi,
Mamacica
Mamacica_9

Szijasztok!

Mónika! Nekem ma 110/70 volt, de legutóbb nekem is 100/60 lett. Söt volt, hogy 90/60. Mondták, hogy kicsit alacsony, de nem tulajdonitottak neki nagy jelentöséget. A kismamáknak egyébként is alacsonyabb szokott lenni, mint általában. Ha magas inkább azt jegyzik meg! Szóval a 100/60 szerintem is normális.

Ja és a babának szánt gyógyszer neve Dentocar. És fluoridot tartalmaz. Nem is tudtam, hogy ilyet is kell majd szedni. Ma váltottam ki.

Szijasztok, Lara-22
lara (lara)

Sziasztok!

Helga! Akkor tényleg biztos a nagy hanger&#337;t&#337;l indultak be a babáink. Az én kis Picurkám azóta sem produkált ilyen er&#337;s mozgásokat. Határozottan a 18. hétt&#337;l érzem mozogni a babát, szóval onnantól kezdve lettem biztos benne, hogy &#336;t érzem. Ez különben pont aznap este volt, amikor a véd&#337;n&#337;nél jártam és még mondtam is neki, hogy hetek óta érzek valami remegésszer&#369;t,de nem tudom, hogy ez már az-e, vagy csak nagyon szeretném már érezni. &#336; erre azt mondta, hogy nem kizárt, nagyon sokan meséltek ilyesmi érzésekr&#337;l. Na és akkor este úgy elkezdett mocorogni, hogy biztos voltam benne, hogy ez már nem képzel&#337;dés. Azóta tulajdonképpen rendszeres, még az els&#337; héten el&#337;fordult, hogy nem éreztem minden nap, akkor meg is ijedtem, hogy normális dolog-e ez így, de azóta minden nap jelez. Bár én azt hallottam, hogy még kés&#337;bb is lehetnek a babáknak nyugisabb napjaik, amikor nem olyan aktívak és nem kell rögtön megijedni, ha nem mozognak annyit, mint amennyit már megszoktunk t&#337;lük. Azért én mégis jobban szeretem, ha néha-néha jól oldalbarúg, hogy "Hé, én is itt vagyok ám".

Tényleg, Ti nem vettetek észre olyat, hogy a baba egy bizonyos napszakban kevesebbet, máskor meg kimondottan sokat mozog? Az enyém este kezd el nagyon aktív lenni, úgy 19 óra után, akkor mindig nagyon be van indulva, egészen elalvásig szoktam érezni, hogy mocorog. Már bíztattak, hogy milyen jó lesz, ha születése után is így csinál. De ha neki így jó, akkor nekem is.

Orsi! A pécsi klinikáról (Édesanyák útja) azt tudom mondani, hogy jó. Egy rossz élményem volt, az els&#337; UH, akkor egy nagyon bunkó doki volt. Odamentem nagy lelkesen, hogy végre látom a babát a hasamban, erre az egész nem tartott tovább egy percnél, a doki össze-vissza rángatott, nem mondott el semmit, csak a kezembe nyomta a papírt, aztán már mehettem is, még azt a folyadékot sem tudtam rendesen letörölni magamról. De azóta kétszer voltam és akkor egy nagyon rendes, kedves doki volt, mindent elmondott, megnyugtatott, hogy minden rendben stb. A vérvételnél is meg voltam lep&#337;dve, én mindig rosszul szoktam lenni, most meg olyan óvatosan csinálták, hogy semmit nem éreztem, azt sem tudtam mikor kezd&#337;dött, csak szóltak, hogy készen vagyunk.
Van fennt a klinikán szülésre felkészít&#337; tanfolyam is, keddenként 17-kor. Ez is nagyon jó szokott lenni, én csak egyszer voltam, de mondták. Majd ami legközelebb indul, arra szeretnék eljárni. Egy tanfolyam 6 hetes és úgy tudom, hogy folyamatosan indul. Majd ha megtudok valamit a következ&#337;r&#337;l, megírom, jó!?

Katus, Te hova lettél?

Sziasztok:

Erás
Erás

Sziasztok!

Mónika!
Ugye mondtam, hogy te is érezni fogod hamarosan! Kép Sokat gondoltam rád hétvégén, valahogy éreztem, hogy ezzel a hirrel fogsz jelentkezni! Kép
Gratulálok!
Amikor én éreztem a babát, akkor nem ilyesmit éreztem, de ez egyénenként változó. Én úgy éreztem, mintha az egész méhem erõsen remegne.
Sajnos ennyire biztos mozgásérzést azóta nem éreztem, de ezt "betudom" annak, hogy még elég picike a csöppség! Kép
Holnap megyek terhesgondozásra és remélem, hogy elküldenek ultrahangra is (legszivesebben minden héten mennék) Kép Mostanában pedig mocorgásfélét szoktam érezni, mintha buborékok mozognának a méhembenKép
A vérnyomás miatt ne aggódj!
Nekem utoljára 94/56 volt és azt mondták, hogy ez egy kismamánál tökéletes. (Szó szerint ezt mondta a doki: "Jól van ez igy, a kismama mindig szédelegjen, az az igazi!Kép ) Tehát az alacsonyabb vérnyomás nem gond, a magassal kell vigyázni.

Erás!
Köszi az infot a babamozgásról!
Én olvastam is valahol, hogy a babák a nagy hangerõre igy reagálnak. Kép
A baba mozgását én is fõleg esténként érzem. Állitolag nappal is sokat mozog, de akkor kevébé érzi az ember.

Huh...holnap derül ki az AFP eredmény...egy kicsit tartok tõle...szurkoljatok!
helga - 18

Szép jó reggelt mindenkinek!

Képzeljétek tegnap este aktívan mozgott a baba, szabályosan kitapintható a hasamon, hogy éppen balról jobbra halad a pocimban mert ott ahol éppen van jól kidudorodik. Tegnap este a férjem rátette a kezét a pocimra és abban a pillanatban éreztem egy olyan pici rugásfélét, mire a férjem megkérdezte, hogy ez én voltam vagy a baba. Olyan édes és csodálatos érzés, hogy már nemcsak tudom de érzem is a gyermekünket.

Helga!
Én 7-én megyek tanácsadásra. Írd meg mi lett az AFP eredménye. Amiatt én is izgulok egy picit.

Puszi
Mónika holnap 17

Sziasztok Lányok!

Hogy vagytok?
BGabi: ezúton szeretnélek megkérni, hogy a táblázatban javítsd ki egy adatomat, ugyanis elszámoltam magam! Bár nem nagy különbség, de ma vagyok pontosan 7 hetes, és holnap már a nyolcadikat kezdem el! Holnap megyek eloször orvoshoz, és már nagyon várom!
A szülés várható idopontja, január 24!
Köszönöm szépen!

Moncsi
Moncsi

Sziasztok!

Nálunk nincs semmi újság, szerencsére. Csak ez a rossz idö ne lenne. Elég nehezen viselem, egyrészt, mert fáj töle a fejem, másrészt meg a fiam nagyon nyügös.

Puszi
BGabi

<pre>
Tvica 27 hét Budapest 27 év szept. 5. 2.b.
Cory 3.c. 26 hét 6 n Budapest 23 év szept. 7. 1.b.
Pocok 18.c. 25 hét 0 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Erás 21 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Lara 1.c. 21 hét 2 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
PK 2.c. 20 hét 2 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 19 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 19 hét 1 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Helga 26.c. 17 hét 4 n Debrecen 22 év nov. 10. 1.b.
Móni 3.c. 16 hét 6 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 16 hét 5 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 15 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Katus sok 15 hét 2 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 15 hét 0 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 14 hét 6 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Gabi 1.c. 14 hét 5 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Niki 10.c. 13 hét 3 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 13 hét 2 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 12 hét 5 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Beja 8.c. 12 hét 4 n Budapest 25 év dec. 15. 1.b.
Orsi 8.c. 12 hét 1 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 12 hét Bp. (Érd) 25 év dec. köz. 2.b.
Picur 1.c. 12 hét 2 n Kanada 31 év dec. 17. 1.b.
Ada 2.c. 11 hét 6 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 11 hét 6 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
Márti 1.c. 11 hét 2 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
Kata2 3.c. 11 hét 1 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 10 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Pucur 2.c. 8 hét Budapest 29 év jan. 10. 1.b.
Mamacica 1.c. 8 hét 3 n Szolnok 28 év jan. 13. 1.b.
Erika 14.c. 7 hét 6 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Moncsi 1.c. 6 hét 6 n Budapest 26 év 1.b.
Tkriszta 6 hét 2.b.
Kinga 1.c. 4 hét Maglód 33 év 4.b.
</pre>
Bánhidi

Jó reggelt mindenkinek!

Erás!
Köszi az infót! A tanfolyamot már én is akartam kérdezni a dokimtól, 19-én megyek hozzá, akkor rákérdezek, ha addig megtudsz valamit hálás lennék, ha szólnál.
Neked nem az a doki végzi az UH-ot, akihez jársz? Nekem az UH-ot is Vizer doki csinálta (lehet, hogy csak azért, mert egyébként UH specialista?), mindent megmutatot és elmagyarázot, és az egészet fel is vette videóra, kereken 2 perces a felvétel. Egészen el vagyok képedve, hogy mennyire "beteg" centrikus. Valószínüleg még frissen él benne a felesége terhességének élményeiKép.

Nálunk nincs semmi újdonság. A fököm nem elérhetö, ha így megy tovább elöbb veszi észre, minthogy beszélni tudnék veleKép!

Mindenkinek szép napot!
Orsi
Orsi-12

Gabi!
Most néztem a listát, én ma 12 hetes és 4 napos vagyok. Valahol elcsúszhatott a lista, mert a múlt héten még mintha jól szerepeltem volnaKép

Köszike!
Orsi
Orsi-12

Orsi!
Okés, javítóm Kép) Bocs

Gabi
Bánhidi

Gabi!

Engem is javítanál?

Moncsi
Moncsi

Moncsi, ha megírod, hogy mit, akkor természetesen
Gabi
Bánhidi

Szia Gabi!

Már leírtam,de biztos elkerülte e figyelmedet! Annyi baj legyen, szóval ma vagyok pontosan 7 hetes, és 2001. január 24-én várható a baba!

Nagyon szépen köszönöm!

Moncsi
Moncsi

Moncsi!
Bocs, igen, elkerülte. Ui. kb. egyszerre küldhettük el az üzenetünket, Te egy picit hamarabb, mint én a táblázatot. Így nem vettem észre, hogy elém bekerült mégegy.
Javítottam, holnap már jól lesz fent.
Képzeld, az én kisfiam január 24-én született Kép

Szia
BGabi
Bánhidi

De ugye a 2001-et nem gondoltad komolyan? Kép Csak viccelödök, tudom, hogy 2002-re gondolsz Kép
Gabi
Bánhidi

Jaj, de gyagyás vagyok! Hát persze, hogy 2002! Bocsánat, és köszönöm szépen!

Moncsi
Moncsi

Szijasztok!

Erás! Én úgy tudom, hogy a magzatnak is vannak alvási és ébrenléti periódusai, szóval kifigyelhetö, hogy mikor alszik és mikor van ébren.
A mi babócánk pl. reggel fél9-töl tornázik(ma is ö ébresztet:-)), aztán ebéd után 13 órától, aztán 19 óra körül, 22 órától és a kedvencem, hogy hajnal 4-töl..(ennek volt mikor nem örültem)
Ja és ezek másfél-két óra hosszáig tartanak. Mindig mikor hazaérek az ebédböl lefexem, mert tudom, hogy nemsoká kezdödik :-))))

Szijasztok, Lara-22
lara (lara)

Hali,
azt akarom elmesélni, hogy mostanában kezdtük el a barátainknak elmesélni, hogy kisbabánk lesz, és nagyon jó élmény, hogy többeket is teljesen boldoggá tettünk ezzel a hírrel. Például, ahol építkezünk, mellettünk építenek a férjem unokatestvéréék is házat, és ok is gyereket várnak, július végére. És ok annyira örültek, hogy nekünk is lesz gyerekünk, hogy csak na. Hihetetlenül fel voltak dobva. Meg egy csomóan mások is. Szóval ez nagyon jó érzés.
remélem mind jól vagytok

még1Kata meg a kutyaházi
mégegykata 11

Sziasztok!

Ma délután megyünk UHra! Majd gondoljatok rám, most fogjuk el&#337;ször látni (remélem látunk valamit)
Kép

Puszi,

Mamacica
Mamacica_9

Kedves Mamacica!

Nem kaptam olyan tesztet amit írtál, vettem hát egy másik fajtát, azt mondta a gyógyszertáros, hogy az is megbízható (Gabriel a neve).
De sajnos negatív lett az eredmény Kép Remélem a következ&#337; ciklusban majd más eredményr&#337;l tudok beszámolni. Végül is ez még csak az els&#337; ciklusom volt.
Jó babavárást!
Ildi
másikildikó

Ki is kérdezte nemrég a kismama-fürdoruhákat?
A mostani Kismamában szerintem nagyon jó modellek vannak, árral együtt, akit érdekel, nézze meg, érdemes!
Lehet hogy hazamegyek a melóhelyrol elobb, tisztára ki vagyok pukkadva. Ti nem vagytok fáradtak? Én alig élek...
még1Kata
mégegykata 11

Ildi (másikildikó) !

Nem is hallottam még ilyen tesztr&#337;l. És megjött? Mert ha nem, inkább hajts fel egy megbízhatóbb tesztet. (pl. Medilab is jó)

Puszi,
Mamacica
Mamacica_9

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?