Új privát üzeneted érkezett!

Kory:
Azt nem szeretik ha valaki nem szobatiszta!
Ha egy szót sem szól az sem baj,és ha egy falatot sem eszik az sem(akkor hazahozod ebéd után)
Számolni nem kell tudni,és nem feltétel,hogy tudja hol lakik..
Öltözködni segítenek ha nem megy,majd időközben megtanulja...
Beszédhiba belefér minden mennyiségben...
Most is csak a játékról szól az ovi,hivatalosan játékos tanulásról,de az annyi,hogy az ovónénik beszélgetnek vagy esznek a gyerekek meg csinálnak amit akarnak :D
Nyugi Kinga ovodaérett!!!Enni meg nem muszály!Őszintén?
Kinézem belőle,hogy nem fog bejönni a sztereotípia:eszik ha látja,hogy a többi is eszik...
De azért előfordulhat,hogy meg-meg kostólja
Egy idő után Szilveszternek is ciki volt,hogy a többiek esznek ő meg ül és nézi...
Ha rám halgatsz ne hozd haza ebéd elött...hátha megtörik majd a jég.
Mert nekem anno Szilveszterrel felajánlották,hogy ne fizessek ebédet,és vigyem haza...és bejött..mára hetente 2-3 alkalommal eszik az ebédből :D
Vendég

kory szerintem megnyugodhatsz
anyukám ovonő és olyan ovisa is van aki nem tudja megmondani hogy hivják... szoval azt hiszem ennyi
van olyan aki csak a nutellás kenyeret hajlando megenni.
sőt van olyan is akinek anyu apu összesen végzett 8 osztályt és azt is felveszik mert nincs kitétel...
Egy kisfiu meg rendszeresen bekakil... tavaly meg olyan 7 évese volt aki szintén bekakilt...
Szoval nincs kitétel igazán... nem kell aggodni szerintem :)
Vendég

Húha azért ha egy 7 éves bekakil,ott már tényleg lehet valami probléma...

Egyébként nálunk vegyes csoportok vannak és van olyan 5 éves aki még mindíg reggelente egy órát ordít torka szakadtából,hogy ne menjen el anya..
Kicsit égnek áll ahaja ovonéninek tőle de nem szól egy szót sem...
Amúgy szerencsések vagyunk mert nagyon aranyosak,a fiamnak soha nem volt egy rossz szava rájuk,szóval az is számít
Vendég

Mondjuk azt nem értem,hogy anya apa iskolázottsága miért is lenne kitétel..
Vendég

Sziasztok!!

Na, pont ma voltam szülőin!! :lol: :lol: :lol: :lol: De ügye az enyém már második éve jár.
Nekünk szerencsénk van az ovónénikkel, ők foglalkoznak a gyerekekkel, tudod a gyerek őszinte, mindent elmond. utolsó év végén elmondták, hogy mit várnak el a gyerekektől, hol van elmaradás, amire figyeljünk othon. De ez nem azt jelenti, hogy ha nem hajlandó öltözni, akkor nem viszik ki a kertbe :lol: :lol: :lol:
Sajnos én alapból nem vagyok jó véleménnyel a pedagógusokról :oops: :oops: , de a mi ovónénieink nagyon rácáfolnak az én előitéleteimre - szerencsére.
Persze elvárás, hogy szobatiszta legyen. És törekedni kell arra, hogy önnállóan egyen, öltözzön és kommunikáljon. De szerintem ez a szülő elvárása is. Szépen fokozatosan. Nálunk is ez érvényesül. De pl. az öltözést azért hangoztatják mindig és ebben igazuk van, mert mindig vannak ügyesebb önnálóbb gyerekek, akik szépen felöltöznek és rájuk melegszik az overál, amikor a másik még csak a ruháját keresi!! De szerintem alég az, ha látszik a szándék és a fejlődés. Ha tud egyedül vetkőzni az már nagy szó. Felveszi a cipőt, de segíítséget kár a bekapcsoláshoz. Nem egyformák a gyerekek, és valóban nagyon sokat tanulnak egymástól. Meg fogsz lepődni :lol: :lol: , hogy amit te izzadva sem értél el nála, azt boldogan csinálja, mert a kis barátja is csinálja.
Ne támassz teljesíthetetlen elvárásokat felé, szépen fokozatosan mindent meg fog tanulni, és úgyis mondják az ovónénik, hogy hol van hiányossága. De ezt nem szabad rossznéven venni. Nálunk tényleg csak a tájékoztatás a cél.
Ja és azt hallottam, hogy tervezik bevezetni, hogy ne legyenek foglalkozások az oviban. Mert nem kényszeríthető a gyerek semmire. Ez elég borzasztó lenne, de a jó ovónők úgyis megtaláják a kiskaput.
Marietta három évesen még nem ismerte a szineket, mindig keverte őket. két évesen tudott számolni 10-ig, de hároméves korára elfelejtette :roll: :lol: Már ismét tudja. De ezek a dolgok szerintem csak úgy ráragadtak. Én soha nem tanítottam neki semmit konkrétan, csak ha kérdezett, akkor válaszoltam. Sára pont fordított, ő hamarabb ismerte a színeket, de nem számol :lol: :lol:
Ja, de, tanítottam neki valamit az ovi előtt: a nevét és a korát . De már ovis volt amikor elkezdük tanulni az apa, anya nevét, lakcímet. Ha volt kedve válszolni tudta, ha nem akkor nem.

Ja és neki is gondja volt a kakilásal az első évben: emlékeztek csak pelenkába volt hajlandó kakilni (vagy ezt nektek nem mondtam?) és egyszer játék közben bekakilt. Szépen kikisérte a dadusnéni a wc-be, átöltöztette és olyan szépen kimosta a szaros bugyiját, hogy csak na!!!! Ez előfordul, látjátok a legügyesebb gyerekekkel is, mint az enyém :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
De komolyan a pisibecsurgás szerintem is csak attól van, hogy eljátszaz időt és későn megy pisilni. Euzt is elég nehéz nekik megtanítani.
Na, megyek, mert holnap előadást tartok a vitaminokról 4.-ben, készülnöm kellene :lol: :cry: :lol: :cry:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

jahh bárány bocsi gyorsabb volt a gondolatmenet mint a kezem...
ugy fügött össze hogy az anyja a 3 x-et tesz az aláirás helyett... a gyerek meg ugy tünik még annyit se fog tudni ...

anyunak vannak jo sztorijai...
pl a kislány meglátta (az ovi szomszédjába laktak) hogy az apját elvitték a rendőrők erre bement a wc-be és sirt szegény nem is apa lopott hanem anya... :D :D :D

vagy anyu három ovisakipakolta a szomszédházat persze nem maguktol találták ki...
Vendég

Az kemény!
Még léteznek emberek akik 3 x-et írnak????
Szinte hihetetlen
Vendég

nekem is az de mégis igaz vannak még ilyen primitiv emberek :shock:
Vendég

Megnyugodtam!
Nekünk a szobatisztaság 5-ös csillaggal!
Nem dicsekvés,mert az ellenkezőjét is elmondja az ember, a beszéd
az 2-es vagy gyenge 3-as.
Nekem Kingának mióta (pár nap leforgása alatt)szobatiszta lett,
mondhatom,hogy soha nem volt baleset,se pisi ,se kaki.
Ha kint beszélgetek az utcán,ő meg ott játszik a gyerekekkel még
akkor is bekullog az otthoni wc-re pisilni,otthagyva a játékba a gyerekeket.
Volt 15percig tartogatta még a városból hazaértünk.
Éjjel nem szokott,de ha kell felkel.
Idegen helyen bárhol szól,hogy wc-re kell mennie.
Szineket tudja,nevét,címét várost mindent,nekünk,tesónak mamáknak a kereszneveit.
Viszont a mászóka tetejére biztos 100szor meggondolja
,hogy felmásszon-e!Szerintem nincs az az ember aki rá tudná venni.Csak ami biztos!
Szerintem ő az a tipus aki télen is megáll az udvaron az ovónő mellett azt megfagy!
Evést köszi,hogy mondod Bárány,úgy tervezem,hátha az oviba is belenyal,meg hátha itthon is beleszagol,"oszt jó van"elég volt.
Tetszett ahogy lejellemezted az ovónői tevékenységet.
xxx,azaz kory

Kép

Kép
kory

Csoki!
Rólad mit lehet tudni?
Hány éves vagy?
Egy manód van?
Ja,és mióta olvasod a sztorijainkat :lol: ?
Kory

Kép

Kép
kory

Hali

Először is üdv Csokinyufff!gyere és írjál ha van időd és kedved- gyakran ám :)
A képen nagyon édi a csajszikád :)

bárány.én nagyon kivi vagyok a jelmezre.várjuk a képet
és gratula a betöltött 20.héthez.

Kory.
Akkor tényleg ügyi nagylányod van.nálunk is így ment a szobatisztaság Zsoltinál-egyik napról a másikra.és nem hazudok attól a naptól kezdve 1* pisilt csak be.:)
A balzsamból nekem zöld van-azt hiszem gördör fürtökre valo ?! :roll: -de majd később megnézem,mert most a dédi beköltözött a fürdőbe :)
(de nekem se göndör most mégis jó)

Évi.
ez nagyon gáz,ahogy az oviban viselkednek :evil: -nem,egyáltalán nincs igazuk...ettől még szobatiszta a gyerek..ne is idegesítsd magad.
Sziszi ...kopp-kopp.már jó ideje semmi...de nem is írok többet...nehogy... :lol: :lol:
Nálunk sajna ha becsurizott csak a kemény módszerek váltak be...szép szó,elbeszélgetés,jutalom stb semmit sem ért. Ha nagyon gyakran becsurrant,akkor kapott még a nadrágra kb 1dl langyos vizet,hogy érezze át a helyzetet...hát ez nagyon bántotta :oops: .De persze ilyen helyzetek után,ha nem volt a bugyiban egy csepp sem,akkor Anya örült nagyon és ezt ki is mutatta :) :) -persze kapott dicséretet is.
Próbálhatsz olyan,hogy együtt elmentek és vesztek valami nagyon frankó kisgatyát-nagyfiúknak valót-amibe már nem szokás belecseppenteni stb.
Mondjuk ilyen esetben az ovónök is figyelhetnének (vagy igenis kérdd meg őket),hogy ha eltelik X idő küldjék ki a gyereket pisilni.

Gyöngyi.
hát nem semmi törénet anya-anyósról.hát nem mondhatnám,hogy a te/ti életed könnyű (volt).
Majd írd meg hogy sikerült az előadás :)

Tündi.tényleg...mindjárt itt a szülinap :)
ajándékötlet? milyen torti lesz?
Szopi alatt szerintem teljesen normi a hajhullás (persze marha kellemetlen),nekem is asszem 2hós volt Sziszi,mikor hullott a hajam-de szerencsére akkor magától megszünt.-mondjuk ilyenkor én is sampont szoktam váltani.

JA,Zsoltimnak ma délután egyik percről a másikra nagyon megfájdult a torka...még sírt is-:roll: :cry: -gyorsan adtam neki oscilot +echinanceát...hátha megfogjuk időben a virit...mindenesetre reggelre kiderül mi lesz

Jó éccakát

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Kory.

lokniszelídítés.kicsi,tömör zöld :)

KépKép
KépKép
cleo27

kory és mindenki bocsi hogy igy betörtem :D
más forumtémákon szoktam lenni.
Néha ide is benézek
20 éveske vagyok :oops:
Maja az első kisbabám az apukájával éppen válófélbe...
Anyukámnál lakom különben grafikus vagyok röviden ennyi jahh és imádom a lányomat :lol: és ő:
Kép Kép
Vendég

Bárány: már érzed a törpit? most kezd egyre jobb lenni,mármint a mozgásokra értem. :) irigy vagyok érte. :wink: .

Andi:kettő torta lesz,jobban mondva három. egy oviba és kettő otthon. anyukámnak is lesz a szülinapja Beninek 15én anyumnak meg 16án. :) így kettőt ünneplünk egyik az csokitorta lesz a másik,amit Beni kért az gyümis. imádja a gyümölcstortákat. :) minden nap megemlíti,hogy : anya kész van már,nincs?? akkor süssed meg a tortámat. :shock: :lol: :lol: na meg ez a farsangosdi is. nagyjából összekerestem kalóznak megfelelő ruhát,meg kipróbáltuk a bajuszfestés is tegnap este,nagyon tetszik neki. :lol: :lol:

csokinyufff
: ezt a progit ismerem. ahol vagyok még másik topikban, ott is páran felhasználták. jó képeket lehet vele csinálni. :lol:
varga tünde

tünde igen ott alkottuk őket :lol: :lol: :lol:

kibujt Maja első foga Kép Kép
megjnéztem Kép
és tényleg az első fogacska
Vendég

Sziasztok!

Köszi Andi a vizes tippet, hétvégén kap a gatyájára. Remélem lassán már nálunk is múlt idő lesz eza téma, már karácsonykor jó volt 1 hétig, aztán visszaesés. Zsoltinak jobbulást, bár közlöm náklunk már 3. hete van tertítéken és mindannyian elkaptuk. Köptető ezerrel!!!

Amúgy rájöttem miért fúj az óvónéni. Mert megtudta, hogy az első szar 5 hónapot ottölti Norbi, ők vesződnek vele, aztán elhúzunk másik oviba.

Kory, az ovis elvárásokról annyit, hogy valamennyire el tudja mondani, ha baja van és legyen szobatiszta (bár törvényileg ezt nem írják elő, de jobb nem kekeckedni, mert e gyerek szívja meg). Norbi amióta ovis, azóta szépen próbál öltözni és egyedül szandit húzni - eddig meg sem kísérelte... Látja a többieket és ez húzni fogja előre.
Martin a mai napig nem eszik az oviban, ha nem tetszik neki, koplal egész nap. Ezért én figyelem a menüt, és ha kell ebéddel várom otthon. Ő a játszótéren soha senkivel nem játszott, csak egyedül. Szépen megtanulta a közösségi szokásokat és van barátja és itthon is együtt játszanak már. Azt mond meg az óvónőknek, hogy egy szelet kenyeret adjhanak neki, ha nem eszik, és kész. Persze ez középsőben már el-elmarad.
Hidd el az óvónők láttak már ilyet. Nálunk is van vagy 3-4 finnyás gyerek, persze Martin tartja magát a legjobban.
Számolni, színeket majd megtanulja. Kakilás utáni törlésben még középsőben is segítenek akinek kell - szerencsére ez megy. Ne aggódj, addig még fél évetek van.
Csokinyuff! Maja szopzik még? Ugye ő nem beteges?

Na megyek dolizni!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Csnyuff:szépek vagytok..és fiatalok..

Tündi:már érzem a mozgász,még elég rabszódikus,egyszer erős egyszer semmi :(

Kory:így ahogy leírtad semmi baj nem lesz Kingával az oviban..
Az meg miért baj hogy nem mászik a mászóka tetejére és nem töri ki a nyakát :?: :?: :?:
Hát akkor pontozon Szilvesztert aki 6,5 éves
Beszéd:3
Futás mászás:3
Rajz:3
Számolás:5*
Szókincs:5*

Lányom 12év
Tanulás:2
Szorgalom:2
Beszéd:3
Szókincs:3
Smink:5*
Ruhaválogatás5*
Frizurakészítés:5*
Vendég

Szilveszter:nem kakil,nem pisil az oviban...
Hazajön és akkor elküldöm pisilni mert magától akkor sem menne :twisted: :twisted:
Vendég

Gyöngyi:2 kiló fogyásnál tartok,nem árt a babának?
Vendég

Hű Bárány!
Ez nem túl gyors?

KépKépKép
agmano

Nem tudom,én csak diétáztam ahogy mondták..
Gyümölcs,hús,tojás,rizs,teljes kiörlésű kenyér,zöldség,minden nap volt a menümben
Vendég

Hali.

Bárány.2kg?nem vagy semmi... :) Én úgy tudom,hogy fehérjedús táplálkozással tudsz a legtöbbet tenni magadért és a babáért (gyöngyi,vágj fejbe,ha hülyeséget írok)-az ő fejlődését elősegíti és te sem hízol tőle.
Szerintem csupa egészséges dolgok ettél,csupán nem kalóriabombákat :wink: -szal okés a dolog.
Kövi UH mikor lesz? csak azért kérd,mert akkor tuti látszik majd,hogy ha a fiúcska szépen fejlődik,akkor elég neki az amennyit most kajcsizol

Évi.
Ha már vannak szünetek a becsurranás terén,akkor az már haladás :)
majd egyre hosszabbak lesznek ezek a csuri-mentes napok/hetek és egyszer csak elfelejtődik az egész.jó-jó nem hetekről van szó...de akkor is.
Nálunk még az ovónénik is azt mondják,hogy ilyen korban teljesen normális ez,nem szabad haragudni érte...mert még kicsik.
Hát kedves ovónéni... :evil: -csak azt felejtik el egyesek,hogy ha már a munkájukat nem teljesítik teljes szívvel,akkor is probáljanak meg emberek maradni (főleg gyerekkel szemben)

Tündi.
Akkor torta invázió lesz :lol:
Nálunk is Zsoltinak a gyümitorták a kedvencei,Sziszinek a csoki.
Nekem is bejön a kalóz jelmez.olyan édi lesz benne.
Én még egy palástra próbálom Zsot rábeszélni a lovagjelmezhez :D

Nyufff.
Arik a képek.nekem is tetszik a progi.
én is megcsináltam az újságcímlaposat-megmutattam Apának +dédinek(Sziszinek egy kb 1év körüli fotójával)-hát nem ismerték fel a csajszit... :twisted:
Gratula a fogacskához.

Na,Zso beteg--itthon van-irtóra fáj a torka+kicsi lázas.du doki

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Éva!
Szinek nagyon mennek,számokba van,hogy téveszt persze csak tízig.
Most az jutott eszembe nekem Kinga kezdetektől bilizik,mondjuk ha úgy adodott ráült a wc-re,de nekem a bili megoldás itthonra jobb volt.
Nem fogdosta a wc-t,maga elment stb
Lehet majd az oviba nem ül a wc-re hanem bilit kér.
HÚÚÚ,hagyjuk is a témát,mert már most rémeket látok.
Éva!
Köszi,kipróbálom azt is!
Bárány!
Jót mosolyogtam a pontozáson!
Na a futás,ugrálás nekünk is 2-es!!!!
Olyan kis merev ezekhez,meg nem is szereti!
Norbi és Sziszi milyenek?
Most magam alatt vagyok!
Sűrgősen el kell mennem a nődokihoz!
Ez a vérzés még mindig kisért.
Odáig már eljutottam,hogy nagyjából, ráfogom,hogy havonta jelentkezik,de a mennyiség....
Egyszerűen a nagymamámat hívtam el hozza el 2utcányiról az ebédet,mert nem merek elindulni.
Ez van a 2.és 3.nap is.
Soha nem volt eddig ezzel problémám.
Kerestem volna valami szakértőt akinek itt írok ez ügyben a neten,de a beállított válasz 3helyen is ez volt"ma már nem tudja fogadni kérdését"
Kory

Kép

Kép
kory

Zsoltikának mielőbbi gyógyulást,és sok örömet a farsangba,majdcsak
jól sikerül,gondolok rá,főleg,hogy tavaly nem mert még felöltözni.
Szerintem Kinga is csak megfigyelő lenne..

Kép

Kép
kory

Bárány!
Üljél neki azt egyél nekem normálisan,majd rossz evő lesz így
csórikám!
Egyél amit megkívánsz!

Kép

Kép
kory

Kory akkor tényleg irány az orvos!!

Evés :ezzel a kettővel sokat ettem a terhesség alatt,és milyen rossz étvágyúak lettek...
Lehet,hogy ez csóri pont azért fog enni mert bent nem kap annyit :wink: De a doki annyira rámilyesztett a cukorral,hogy ma bevettem egy szem cseresznyés cukokrát a számba és a felénél kiköptem nehogy betegek legyünk....

Kory:lehet,hogy ez hihetetlen de a fiam nem mer leugrani a franciaágy széléről a parkettára...vagy ha nagy nehezen ráveszem akkor merev lábakkal és úgy odaveri a sarkát,hogy fáj neki..
Már gondoltam,rá,hogy el kéne ezzel menni orvoshoz..
Aztán mégsem mentem..
Vendég

Amúgy Kory:ne is kérdezd mert én úgy érzem és látom az oviban és a játszótéren,hogy minden gyerek jobban fut mászik és ugrik mint az enyimek...meg ezek szerint a tied..
Szóval előre megválaszolom,itt a topikban rajtunk kivűl mindenki gyerekének tökéletesen mennek ezek a bizonyos nagymozgások :oops: :oops: :oops:
Vendég

Kinga se mer ugrálni,én is gondoltam mondom a dr.nőnek :lol:
Kinga egyhelyből szépen legugol felugrik,csak amikor a leérkezik merev nyújtott lábakra.
Ez így jó?
Franciaágyról?
Dehogy ugrana le,még az utpatkáról se,inkább lelép.
Jó,is van benne,hogy TÚL megfontolt,soha nem kellett elkerítenem a tetőteret,és életébe nem esett még le,pedig 1,5évesen már lábon és
nem fenéken jött le.Igen meredek.
Bárány!Szerinted miért lehet ilyen bő,ha ez mensi?
Valamit elbasztak?
Vagy hormonjaim felborultak?
Jaj lehet szőrös is leszek,kövér is...vagy mi?

Kép

Kép
kory

Szerintem is!
Én is látom a játszón!

Kép

Kép
kory

agmano!
nem nem beteges szerencsére szopizik még meg kostolotatok vele ezt azt aminek ilyen fejet vág Kép
Vendég

Kory:sajnos a menstruáció kérdést passzolom mert ilyen téren keveset olvastam...hülyeséget meg nem akarok mondani..
De szőrös meg kövér nem leszel az tuti :D :D :D :D :D :D
Szerintem az orvos tuti,hogy ad valami gyógyszert rá..és az is tuti,hogy gyakran találkozik ilyen esettel..
Vendég

Sziasztok!

Sokat írtatok! Norbi mozgásáról, ő akkor érz jól magát, ha minimum magasabban van a lába a fejénél, ugrás a 4. lépcsőfokról, de nem ez a normális. Martin kézenfogva óvatosan mászókázott, csúszdázott mindig is, tornán bordásfalnál segítséget kért eleinte. Norbi szó nélkül fölment a legtetejére, szóval Norbi mozgás *10-es. Akkor is mozog, mikor nem kéne pl. az ágyban rendszeresen tökönrúgja az apját, engem pedig fejbe-mellen, hogy minnél jobban fájjon - van hozzá érzéke.

Éva

KépKépKép
agmano

csokinyufff: Gratula a fogakhoz! :) Miért váltok a pároddal? Bocsi a kérdésért,ha nem akarsz ne válaszolj. :) Milyen képet vág,olyan mintha azt mondaná, Na de anya ez meg mi? :lol: :lol: :lol:

Bakker Kory,menj el dokihoz. Esetleg nem rakattál fel spirált? Azt mondják attól is szokott ilyen lenni.

Az én fiam is megfontolt az ugrások terénm,most,hogy jár oviban egyre bátrab a mászókákon. :) De hát én is félek a magasban :lol: :lol:
varga tünde

Helyesbítek az első foghoz.. :lol: :lol:
varga tünde

Még soha nem rakattam spirált,nem is tervezem.
Most megvárom,hogy elmúljon aztán megyek.
Legalább egy hormonképet nézzen.
Gyöngyi mikor jön már,hogy írjon a nagymozgásokról!?

Kép

Kép
kory

Tünde 20 éves vagyok ő 21. 5 éve jártunk egysütt jött a baba ugy döntöttünk megtartjuk. Összeházasodtunk.. tul sok volt neki mindig menekült a felelősség elől. ELőtte rengeteget beszélgettünk aztán kezdett teljesen elhanyagolni minket nem akart megbeszélni semmit ha igen abbol csak veszekedés lett vagy egyszerűen lerázott...
A sok baj felgyülelmlett bennem is benne is és azt hiszem helyrehozhatatlanul kivégeztük a kapcsolatunkat.

igaz én is és ő is igy 3 honap különélés után ugy látjuk egymással lenne a legjobb de én is félek hozzá költözni a kicsivel meg ő is hogy kezdödik minden előről....
igy hát várok várunk aztán lehet nem lesz belőle már semmi :roll:
Vendég

Hali.

Zsoltinak nagyon piri a torka,kapott Duomoxot.tiszta levert,lázas...hát ez van.

Nyufff.sajnálom,hogy így alakult a kapcsolatod :(

Kory.mikor mész dokihoz? drukkolok,hogy rendeződjön a vérzésed.

Én meg egy hója hagytam abba a tablettát...és várom,hogy megjöjjön.látod Kory,te azt szeretnéd,hogy elmúljon,én meg,hogy megjöjjön.

Szóval gyerek-értékelés.

Zsolti Sziszi
Beszéd: 3 4
Szókincs: 4 5
Nagymozgás: 4 4
Finommozgás: 5* 4
Rajz: 4 4-5

Részletesebben: Zsolti imád legózni,apró dolgokkal pepecselni.olyan dolgokkan foglalkozni amik "reál" dolgok.nehézkes neki a szereplés,saját ötletből mesemondás,de verset mondani szeret.nagyokat ugrik,segítséggel bukfencezik.2keréken bicajozás még nem megy (igaz korához képest nagyobb canga van).Beszédben az artikulációval van gond-nem nyitja ki a száját.a hangok tiszták,kivéve az R. Mindezek mellett félénk,szégyenlős

Sziszi.Beszéd,szókincs teljesen okés.egész nap szövegel,teljes egész mondatokat alkot,viszont sok még a hanghiba.Szivesen énekel,saját ötletekből talál ki meséket,dalokat.Nagyot ugrik,mindenhová mászik,kicsit gond is,hogy semmi félelemérzete nincs ezzel kapcs.Kifestőzés,rajzolás megy neki.Viszont eléggé felpontoztam,de e mellett eléggé szófogadatlan,mindíg az kell lenni amit ő akar....

Eldugulok

puszám

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Andi, csak nem kistesó-project?

Nálunk is hasonlóak a gyerekek, csak a kézügyességük mindkettőnek csapnivaló. Martin= Zsolti csak nálunk minden betűhangot ki tud mondani, csak lusta szépen beszélni, Norbi= Sziszi ,de Norb még pösze
Csokinyuff! Sok erőt az egyedül neveléshez! Majd találsz megfelelő társat. Még elkaphatod a fickódat, de akkor későbbb lép le -láttam már ilyet, még ha folyton a sarkában vagy akkor is, csak idő kérdése.
Kory, kicsit könnyebb már a picivel? Kinga szokott vele foglalkozni?
Tündi, minden ok?
Gyöngyi eltűnt, szegény melózik! Vitaminok letudva? Tetszettél az osztálynak?
Bárány, hajrá! Nálunk azért is mennek a nagymozgások, mert trenírozzuk őket. Én 10 évig művészi tornáztam, nálunk nincs lazsa, muszály mozogniuk a gyerekenek is. Ez az éneklés és a rajzolás rovására megy, de sebaj. Esténként szoktuink feladatozni Martinnal, azért nem hagyom elhülyülni őket, de ezt már írtam.

Éva

KépKépKép
agmano

Haho

Évi.
nem :wink: ,nem tervezünk (még) kistesót :D .CSak szüneteltetni kell a tabit,mert már szedem egy ideje,meg...nem is volt az igazi...
De ha vél. jönni akarna,nem zavarnánk el :wink: -de még komolyra véve a szót,várni szeretnék pár évet.
Nektek mikor indul a projekt???? :wink:

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!!!

Hát, igen kösétek fel előre is a gatyátokat, nem könnyű egy dolgozó anyának :lol: :lol: :lol: :lol: Valóban kevesebb az időm :cry: :cry:

Az osztály nagyon aranyos volt, Éva. Csak én voltam béna, nem véletlen nem mentem tanárnak :roll: :roll: :roll: . Nem tudom, hogy ennek a korosztálynak már mit kell tudnia, hogy milyen szinten kell/lehet elmondani nekik a dolgokat. És nem vagyok jó monlógokból sem :lol: :oops: Nem könnyű kiállni 27 cserfes gyerek elé. Bár ez könnyítette meg a dolgomat is, mert ha kérdeztem, akkor tuti legalább 10-en válaszoltak rá :lol: :lol: :lol: Majd belejövök, valahol el kell kezdeni.

Kory!!!

Most már ne halogasd a dokit!!!

Szóval Ti pontozzátok a gyerekeiteket??!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Beállok a sorba?! :wink: :lol:

Marietta Sára
Nagymozgás: 4 6
finommozgás: 2 3
rajz: 2 1
beszéd: 5 4 (nemhiába: lányaim vannak :lol: )
rendrakás: 4-5 1
ritmusérzék: 2 6
Mi volt még? Már nem emlékszem :oops: :oops: :oops:
Én 3 évig azt hittem, hogy a Mariettánál ügyesebben mozgó gyerek nincs is, csak aztán elindult a sára is :lol: :lol: :lol: Marieta is nagyon ügyes, de a Sára félelmetes (mint Sziszi), neki sincs félelemérzete, és nincs előtte akadály. A tapasztalt háromgyerekes barátnőmre hozza állandóan a frászt :lol: :lol: :lol: képzelheteitek: mindenre fel és le :roll: Ja, és ahogy riszál: mint Travolta, vagy egy brazil táncosnő - de komolyan azt a csípőmozgást látnotok kellene. Szegény Mariettám meg olyan mellette, mint egy robot.
Sára fejenáll a fotelben, Marietta pedig sírógörcsöt kap, mert nem tudja megcsinálni.

Szóval nem egyformák. Azt mondják a fejlesztőpedagógusok, hogy az jelent valamit, ha fél leugrani valahonnan egy gyerek, vagy fél a magasban. Csak kérdés, hogy kell-e utána menni és kideríteni az okát. Az, hogy mennyire kórosan ügyetlen egy gyerek a mozgásban, szerintem az ovónénik nagyon jól meg tudják ítélni, hiszen nagy az összehasonlítási alapjuk. Rájuk kellene hallgatni, ssajna én nem vagyok ebben szakértő.
De így elmondás alapján egyik gyerek sem igényel fejlesztést. Sára ügyesebb némelyik 5 éves ovisnál is. Ebben, másban persze nem.
Számomra Marietta az etalon, ha őszinte vagyok magamhoz (és miért ne lennék) szegénykém nagyon bénán rajzol - bár fejlődő képes, és nagyon nincs ritmusérzéke.
Sára a mozgásban nagyon fejlett, de a többiben átlagos szerintem.

Sokáig azt hittem azért olyan ügyes a Marietta mert borzasztó sokat volt a segge ringatva :roll: :roll: De a Sára alig volt kézben - bár ő meg nagyon sokat hintázott.

Az biztos, hogy ha ügyetlenebb egy gyerek a mozgásban, akkor azért lehet otthon is fejleszteni: hintázással, plédben ringatásal (Sára kedvence), játékos tornával.
Mi már régóta cini muzsika helyett a Bukfenc nevezetű programra járunk, mert az mozgásos játék zenével. Abban sok a fejlesztő gyakorlat: alagútban kúszás, labdán hintázás, tölcsérben pörgés.

Kicsit bő lettem és az uram tobzódik a hátam mögött :lol: :lol:

Csokinyuff!
Üdv és tündéri a gyerkőd (spirál vigyázz!!!) :lol: :lol:

Bárány!!
Tényleg túlzásba viszed!!! Észnél légy!! De ha tényleg azt eszed,amit leírtál, akkor abban minden benne van, amire szükségetek van. Tényleg változatos. Ennyit jelent, ha kihagyod az édességeket!!! :lol: :lol: :lol: Azért bűnözz néha , mert kell a boldogság hormon is!!! Nem vagy beteg, hogy ennyire szigorú legyél magadhoz!!!!!

Mit is akartam még?????OLyan jó volt olvasni beneteket, hogy csak élveztem és nem jegyzeteltem!!!

Megyek, mert aludnom kell, zsufolt napom volt. :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Ma sietek mert farsang van majd este dobok képeket!!!
Gyöngyi:tényleg megpróbálok mindent bevinni,tejtermék,hús,kevés szénhidrát..stb stb
Amit kihagyok az nem az édesség(azt annyira nem ettem),hanem a rengeteg csipsz hamburger sültkrumli :oops: :oops: :oops:
Én sós szájú vagyok...egy zacskó pomber 3 perc :oops:
Vendég

Várjuk a képet. :)

Legalább mire haza érek a védőnőtől,lesz mit nézegetnem. :)

Amúgy elvagyunk,majd még írok este. :)
varga tünde

na a mai termésünk:
ujonnan maja jobban szeret forditva feküdni a hordozoban
Kép Kép
Ma fogta élete első hóvirágaitKép
Kép

várom én is a farsangi bulis képeket
Vendég

Kép

Édi a kiscsaj :wink:
Egyenlőre ez van lekicsinyítve
Vendég

:D :D :D
huuuuuu tuti hacuka :lol:
Vendég

Hali.

bárány.
nagyon csúcs a farsangi kép :) Te csináltad végülis vagy szerezted?
Jól érezte magát a bulin Szilveszter? amúgy félelmetes :D

Nyuff.nagyon édi a csajszi a képeken :)

Tündi.mi volt a védőnőnél?

Gyöngyi.bele kell ebbe az előadásosdiba is jönni.Bizti nagyon ügyi voltál :)

Zsolti már jobban van,de kérdésem van:

Tegnap este kezdte el szedni Zsolti a duomoxot (amoxicillin),este vettem észre,hogy olyan kiütés-félés a hasa,mellkasa.nem piros és nem élénk kiütések,csak ha direkt figyeli az ember akkor látszik...amúgy olyan nagyon-nagyon apró,bőrszínnel majdnem megegyező milliónyi kis pontocska...
Reggel elmendtem a dokinőhöz,hogy mondjon rá valamit (Zsoltit nem látta és nem is kérte be ma megnézésre....).Rögtön mondta,hogy lehet,hogy skarlát,hisz nagyon csúnya a torka...
De mondtam neki,hogy duomoxot még soha nem szedett (igaz ,hogy a hozzá hasonló augmentint igen-és attól nem volt baja)
ráadásul az Apja penicillin-érzékeny + 4hósan kapott ospamoxot-attól is kiütéses volt (azóta,mondom egyszer kapott penicillinhez közel álló gyógyit).Na erre írt fel tartalékba másik gyógyit (Klacid tabi)
Szóval reggelre alig látszódtak a pöttyök,de beadtam reggel megint a duomoxot és rá 20percre megint élénken látszódtak...
Most már este Klacidot fog kapni engem nem érdekel.Mostmár adtam neki calciumot+fenistilt.halványodik úgy látom...
Na akkor csajok ez most mi lehet???????????
skarlát v. gyógyszerallergia???
Én az utóbbira tippelek...de ha holnapra a klacid mellett újra erősödik akkor megmutizom másik dokinak....

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!
Bárány!
Nagyon jó a szerkó!
Szilveszter,hogy érezte magát?
Szülők is ott voltak?
Ennyi gyerek jár egy csoportba?
Ne felejts el írni!
Cleo!
Nekem lövésem sincs,de nálunk is volt már ilyen apró
pöttyök és szintén a mellkasán,de nekünk akkor a dr.nő azt mondta,hogy vírus pöttyök,a vírus okozza,majd elmúlik.
Kory

Kép

Kép
kory

Cleo én az utobbira tippelnék,hogy a gyógyszertől van!
De van most az ovitokban skarlát egyébként?
Nálunk minden évben van,de állitólag már elég lightos-nak mondható betegség,nem olyan durva mint régebben volt,legalábbis gyerekekre nézve nem
Már egy hét után oviba mennek...

Jelmez:én csináltam
Kivágtam a csontokat öntapadós tapétából és ráragasztottam e fekete ruhára :D
Vendég

bárány ügyi vagy tuti a ruci
de azért remélem majám nem akar majd csontváznak öltözni :lol:
Vendég

Kory:igen minden szülő ott volt,gondolhatod levegőt alig lehetett venni :twisted:
21-en vannak és vegyes csoport(sajnos)
2 nagy van a fiam és egy kislány,ők ketten mennek suliba szeptemberben.
Szilvi nagyon élvezte!
Írtam!!!
Vendég

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?