Sziasztok!!!
Hát, igen kösétek fel előre is a gatyátokat, nem könnyű egy dolgozó anyának
Valóban kevesebb az időm
Az osztály nagyon aranyos volt, Éva. Csak én voltam béna, nem véletlen nem mentem tanárnak
. Nem tudom, hogy ennek a korosztálynak már mit kell tudnia, hogy milyen szinten kell/lehet elmondani nekik a dolgokat. És nem vagyok jó monlógokból sem
Nem könnyű kiállni 27 cserfes gyerek elé. Bár ez könnyítette meg a dolgomat is, mert ha kérdeztem, akkor tuti legalább 10-en válaszoltak rá
Majd belejövök, valahol el kell kezdeni.
Kory!!!
Most már ne halogasd a dokit!!!
Szóval Ti pontozzátok a gyerekeiteket??!!
Beállok a sorba?!
Marietta Sára
Nagymozgás: 4 6
finommozgás: 2 3
rajz: 2 1
beszéd: 5 4 (nemhiába: lányaim vannak
)
rendrakás: 4-5 1
ritmusérzék: 2 6
Mi volt még? Már nem emlékszem
Én 3 évig azt hittem, hogy a Mariettánál ügyesebben mozgó gyerek nincs is, csak aztán elindult a sára is
Marieta is nagyon ügyes, de a Sára félelmetes (mint Sziszi), neki sincs félelemérzete, és nincs előtte akadály. A tapasztalt háromgyerekes barátnőmre hozza állandóan a frászt
képzelheteitek: mindenre fel és le
Ja, és ahogy riszál: mint Travolta, vagy egy brazil táncosnő - de komolyan azt a csípőmozgást látnotok kellene. Szegény Mariettám meg olyan mellette, mint egy robot.
Sára fejenáll a fotelben, Marietta pedig sírógörcsöt kap, mert nem tudja megcsinálni.
Szóval nem egyformák. Azt mondják a fejlesztőpedagógusok, hogy az jelent valamit, ha fél leugrani valahonnan egy gyerek, vagy fél a magasban. Csak kérdés, hogy kell-e utána menni és kideríteni az okát. Az, hogy mennyire kórosan ügyetlen egy gyerek a mozgásban, szerintem az ovónénik nagyon jól meg tudják ítélni, hiszen nagy az összehasonlítási alapjuk. Rájuk kellene hallgatni, ssajna én nem vagyok ebben szakértő.
De így elmondás alapján egyik gyerek sem igényel fejlesztést. Sára ügyesebb némelyik 5 éves ovisnál is. Ebben, másban persze nem.
Számomra Marietta az etalon, ha őszinte vagyok magamhoz (és miért ne lennék) szegénykém nagyon bénán rajzol - bár fejlődő képes, és nagyon nincs ritmusérzéke.
Sára a mozgásban nagyon fejlett, de a többiben átlagos szerintem.
Sokáig azt hittem azért olyan ügyes a Marietta mert borzasztó sokat volt a segge ringatva
De a Sára alig volt kézben - bár ő meg nagyon sokat hintázott.
Az biztos, hogy ha ügyetlenebb egy gyerek a mozgásban, akkor azért lehet otthon is fejleszteni: hintázással, plédben ringatásal (Sára kedvence), játékos tornával.
Mi már régóta cini muzsika helyett a Bukfenc nevezetű programra járunk, mert az mozgásos játék zenével. Abban sok a fejlesztő gyakorlat: alagútban kúszás, labdán hintázás, tölcsérben pörgés.
Kicsit bő lettem és az uram tobzódik a hátam mögött
Csokinyuff!
Üdv és tündéri a gyerkőd (spirál vigyázz!!!)
Bárány!!
Tényleg túlzásba viszed!!! Észnél légy!! De ha tényleg azt eszed,amit leírtál, akkor abban minden benne van, amire szükségetek van. Tényleg változatos. Ennyit jelent, ha kihagyod az édességeket!!!
Azért bűnözz néha , mert kell a boldogság hormon is!!! Nem vagy beteg, hogy ennyire szigorú legyél magadhoz!!!!!
Mit is akartam még?????OLyan jó volt olvasni beneteket, hogy csak élveztem és nem jegyzeteltem!!!
Megyek, mert aludnom kell, zsufolt napom volt.