Haliho
Meg mindig nem sikerult vegigolvasnom a mult hetet...
Ugyhogy irok magunkrol.
A haz kisebbik feleben lakunk, a nagyobbikat meg csinaljak. Annyira, hogy vakolni, aljzatbetonozni kell. Ugyhogy neha van, hogy alig tudom altatni a manot delutan. Apropo
alvas
Emilia ugy 10 honaposan kezdett raszokni a napi egyszeri alvasra, de o nem merce, mert sosem volt egy nagy alvo.
Fura viszont, hogy mostanaban megint alszik kicsit delelott is, kb felorat, 45 percet.De ez azert is lehet, mert
ezerrel jon a foga, hogy melyik, nem tudjuk, mert tobb helyen is piros az inye es megy a hasa ami eddig nem volt fogzasnal. Amugy mint mar irtam nagyon komalja a komuves bacsikat, folyton jatszana veluk. De azert a hangoktol (kalapalas, furas, fureszeles...) rendesen megretten meg mindig.
Megszokta a fuvet, hala a nagy kertnek, eleinte csak belenk kapaszkodva volt hajlando felallni a fubol, mostmar siman egyedul. Ugyesen rohangal a fuben is, neha lehuppan, de legalabb puhara esik. Van cicank, ketto is, orokoltuk az elozo lakoktol.Persze imadja oket. Az egyik felnott, a masik meg fiatal. Az idosebbik allitolag edzett kisgyerekekre, volt hogy a gyerek oleben o is csuszott a kertben levo csuszdan...
Emilia imadja a huslevest,a sonkas kenyeret, mondja hogy anya, mama, hamm, baba, aaa(=alszik
),es el (=elment) nagyon szeret kepeskonyvet nezegetni, es puszit ad a malackas kihajtos konyvere, meg a Coccolino maci hutomagnesekre...
Ilke
ARanyos vagy hogy hianyoltal.
Dalia nalunk is van. Van aki azt mondja fel kell szedni telire es szaraz huvos helyen kell tarolni, van aki azt hogy hagyhatod a foldben, de akkor jo vastagon takard be avarral. Kiultetni meg szerintem a fagyok elmultaval kell, aprilis-majus korul. AMugy most fogok kerteszkedos konyvekbe beruhazni, mert eddig csak a szobai meg a balkon viragokbol muveltem am ki magam.
De mar vettem jovore tulipan es krokuszhagymakat.
Ugy fogom kialakitani a viragoskertet, hogy mindig viragozzon valami. krokusz, tulipan, jacint,van egy csomo orgonabokor ( ha kell szivesen adok
)aztan van dalia, muskatli, meg petunia, meg lesz oszirozsa, krizantem, rozsa, porcsinrozsa meg meg ki tudja...
Csak meg a haz elokertje jelenleg epitesi terulet, vagyis teglatormelektol elkezdve a meszen at a kavicsig van minden.
Nade majd jovore.
Holnap mi is sutunk egyet a kertben. Olvasom, hogy Ti mar nagyon belejottetek.
Na megyek aludni
Nyuszi