Új privát üzeneted érkezett!

Rékababa! Ezeken már túl vagyunk, sajna nem igazán váltak be, de azért köszönöm!!!!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

jé,ilyent még nem is hallottam...mármint bocsi a csodálkozásért,de még nem hallottam gombás popsit :oops:
Kristófnak mikor jött a foga,akkor csak kicsit pirosabb volt,szerencsére.
Viszont van egy ötletem-ne szidjatok érte,csak egy ötlet:aloe firsttet próbáltad?
Nekem még soha nem volt gombás a lábam,de egyik nap elkezdett viszketni,meg hámlott a bőr. Befújtam vele párszor,és elmúlt. Lehet magától is elmúlt volna :shock:
Vendég

itt is szörnyű idő van. Elizám nagyon érzi a szelet,alig akar aludni,ha végre elalszik fél óra múlva már fennt van,meg alvás közben sokszor felsír :cry:
Remélem az éjszaka jó lesz azért... :?
Szerdán megyünk vérvételre,reménykedem,hogy minden oké lesz,meg,hogy megint legalább olyan jól tudnak tőle venni,mint a múltkor...
Vendég

Oké, azt hiszem, rájöttünk a sok sírás okára: Ármin egyszerűen éhes.
Csakhogy amikor mellre teszem, négy-öt percig szopik rendesen, utána elalszik, és akárhogy ébresztgetem, nem ébred, vagy ha igen, max. 1 percig szopik, újra elalszik stb. Alig szív ki egy szopásra 30 millit ezzel a "módszerrel".
Mi a fenét lehet ilyenkor csinálni?

Kép

Kép
enahma

Szoptatni. :D
El fog múlni ez a rigolya. Csak még fiatalka szegény, és elfárad hamar. Türelem, és nyugalom. :)
Amúgy nagyon nem éhezhet ha így "okosodik", inkább a vígasz miatt szophat sokszor keveset. Szerintem. :)
Vendég

Enahma! Tanácsot kértél, hát adok, de szigorú és kegyetlen leszek 8) Én a férjed helyében most azonnal megfognám a mérleget és olyan helyre tenném, ahol te nem éred el, és ha elő mernéd venni mégis, akkor jó nagyot rácsapnék a kezedre. NE MÉREGESD A KISFIADAT!!!!! Ez a szoptatás legnagyobb ellensége. Én nem mértem egyik gyerekemet sem, és mégsem haltak éhen, már a kórházban is utáltam, hogy méricskélni kellett, de tudtam, hogy ahhoz, hogy a PKU vizsgálatot (sarokvér) elvégezhessék, egy bizonyos mennyiségű fehérjét meg kell egyen, ezért elfogadtam.
Nem koraszülött, nem született kis súllyal ezért fölösleges méregetni, higyjél nekem! A méregetéssel csak feleslegesen stresszeled magad, ezt megérzi a kicsi is, és azért is sírhat. Nincs két olyan ember, akik ugyannyit ennének mindig mindenkor, ez igaz a kisbabákra is. Bízz benne, ő tudja, hogy mennyit kell ennie. Ha meg gyorsan elfárad szopizás közben, és bealszik, ezért nem eszik eleget, akkor gyakrabban kell szoptatni, ne félj, attól nem fog fájni a hasa, mivel az anyatejet gyorsan megemészti, tehát ha éhes, akkor már kiürült a hasából, nem lesz az, hogy a félig emésztett tejre ráeszik és ettől fáj a hasa, ilyen badarságoknak ne dőlj be. Ha igényli, nyugodtan szoptathatod akár másfél óránként - tapasztalatból mondom! Még nagyon pici, hamar fárad, sokszor eszik keveset, ez teljesen normális. Irtó fárasztó, azt tudom, de neki még nagyon sokat kell alkalmazkodnia az élethez, ahogy neked is őhozzá, de azt sose felejtsd el, hogy te könnyebben alkalmazkodsz, mint ő. Ne félj, be fog állni idővel a ritkább evésekre, egy kicsit erősödik, az alvásai mélyebbek lesznek, a kis pocija nagyobb lesz, több tej fér majd bele.
De addig is a MÉRLEGET SZIGORÚAN ELRAKNI!!!!!!!!!
Pár kérdés: szoptatás alatt megszomjazol? Hány pisis pelenkája van Árminnak egy nap?
Ja még annyit, hogy mikor felébred és sír, ne rakd rögtön mellre, egy kicsit várj vele, "térjen észhez" az alvás után, legyen jó éber, és akkor nem alszik majd be rögtön.

Árminapuka! Kérlek légy te Enahma ellenőre, és tartsd távol a mérlegtől őt is meg a gyereket is! Az én gyerekeimet csak tanácsadáson mértük!

dadomi

Dadomi, mecsoda harcias tanácsadó vagy! :lol:
Amúgymeg gyöttem egyetérteni. Áfival is, és Dadomival is. Enahma, szoptass minél gyakrabban és száműzd azt a mérleget... Hidd el, én is tapasztalatból beszélek! És fogadj szót a lyányoknak. :wink:
Gombás popsihoz nem tok mit mondani... Asse tudom, milyen az. Milyen az?
Cseriani, szerdán is minden oké lesz! Enyimkölyköknek eccerűen nincsenek vénái. :cry:
Vendég

enahma,én is csak helyeslek!!!!
Lásd a saját példám:Kristófnál két hétig volt mérleg,rendesen kiidegeltem magam ez alatt. Majd Zoltánom fogta,összecsomagolta és visszavitte. Néha úgy voltam vele utána,hogy de jó lenne megmérni,de akkor elmentem védőnéninkhez,és ő készségesen megmérte.
Elizánál már előre mondtam,hogy mérleg ide nem jön...
Látod,Kristóf mindig is keveset evett,neki annyi elég volt,mégis akkora,mint más 4 éves.
Eliza meg már a kórházban annyit evett,mint Kristóf 3 hetesen.
Tényleg ne parázzatok,nem kell a mérleg,hidd el.
Ha úgy érzed,hetente mérd le egyszer,de ne minden map,főleg ne minden evés után!!!
Vendég

Bólogatok Dadomit olvasva hogy a fejem majd' leesik. Bizony, az én gyerekem is havonta van mérve a védőnőnél. :)
Vendég

Enahma, jöttem akkor tromfolni... :mrgreen: Az én példám rosszabb még Cserianiénál is, de már leírtam, most még eccé leírom, a nyomatékosítás kedvéért. :lol: Szal, meggyőződésem, hogy Hannánál a tejem pont a méricskélés - és a hülye védőnői tanácsok (nem a mostani volt, a mostani egy angyal) - miatt apadt el olyannyira, hogy 2 hónapos korától már pótlás kellett. Ármint, ha kellett óránként szoptattam, ha kellett egy órán át is, és meg is lett az eredménye. Ezt fogom tenni a következő gyerekemnél is. Fárasztó, nem kicsit, de megéri. :wink:
Vendég

Nem szerettem a mérleget bent a kórházban sem, csak arra volt jó, hogy felbosszantsam magam az miatt, hogy másnak többet szív ki a babája. Itthon nem is volt, de én is hülyeségnek tartom. Réka is 2 óránként evett és volt, hogy 1 órán át is. Kitartás Enahma minden rendben lesz. Bár tudom, hogy könnyű mondani.

Emma a gombás kiütés nálunk úgy nézett ki, hogy nagyon csúnya piros (vörös, mint mikor megégeted magad) körülötte pici pöttyökkel. A dokinénik mondta, hogy gombás, eddig ilyen nem volt és remélem többet nem is lesz.
Vendég

Kedves Mindnyájan!

Nem kell félteni a Feleségemet, nem parázik. Tegnap este óta rájöttünk ugyanezekre a dolgokra (gyakori szoptatás stb.), amit írtatok. Nem stresszeljük magunkat, Ármin édesdeden alszik.
Nem a mérleg léte volt a baj, hanem a gépesített etetés, amivel a szülészeti tömegtermelés futószalagjánál akartak minket beoltani.
Nem mondom, hogy a rossz szándéknak akár az árnyéka is benne lett volna, sőt... mindazáltal a tökéletes testtel született fiamat egy életre hazavágta volna, az egyenruha, egyenkaja, egyenélet.

A mérlegelés ezentúl úgyis hetente egyszer lesz (de hetente egyszer lesz!), egy fantasztikusan aranyos és szakértő doktornő tanácsára.
Hálásan köszönöm a szeretetteljes sorokat:

Árminapuka

Kép

Kép
enahma

csajok febr.1-től lehet igényelni üdülési csekket ismét :!: :idea:
Vendég

Cseriani! Ki kaphat ilyet, mik a feltételek? Hol kell igényelni?

Kép
timesz

tavalyelött én is igényelhettem,tavaly gyed és gyes alatt nem lehetett,idén igen,de feltétel a két gyerek(minimum),és,hogy bruttó 100000ft alatt legyen a havi "kereseted".
egyébként az udulesicsekk.hu-n lehet mindennek utánanézni...
Vendég

ja,de lehet nyugdíjasoknak is,ha jól emlékszem 65 év felett,meg szakiskolásoknak is...
Vendég

Ha feltétel a 2 gyerek, eleve kiestem. De tavalyelőtt mikor igényeltél még nem volt?

Kép
timesz

tavalyelött nem volt feltétel a 2 gyerek,minden évben változnak a feltételek :shock:
Vendég

Rékababa! Dominiknak is ilyen a popsija, ha gombás, de a pici pöttyök nagyok lesznek, egybefüggőek.

Emma! Megvan a jogsid? :wink:

Enahma! Pici poci és a tejecske hogy vannak? :wink:

dadomi

Kedves Dadomi!

Árminapuka vagyok, Enahma és Ármin ugyanis most a fotelben nyugszanak; Ármin éppen "altatódik". Ezért írok, de nem fogom ezt mindig csinálni, nem zavarok a fórumon férfi létemre.
Szerintem van elég tej, Ármin is hízogat, minden rendben lesz.
Enahma és és nagyon hálásak vagyunk Nektek, amiért ilyen jó kis tanácsokkal és ráadásul szívesen láttok el minket.
Szerintem nagyon jó ez a fórum, olyan jó, hogy meg lehet beszélni a babaügyeket.
Sziasztok!

Kép

Kép
enahma

Árminapuka nehogy eltűnjél!!!
Férfi létedre maradj nyugodtan,nagyon jó olvasni soraidat,engem mindig megnyugtat :oops:
Nagyon-nagyon szépen fogalmazol.
Örülök,hogy jól vannak,és nem kell köszönnöd semmit,ezért vagyunk :wink:
Tudod,én hányszor fordultam már"elkeseredésemben" a netes csajokhoz?
És azt szeretem nagyon,hogy megmondják a véleményüket is,nem csak kertelnek. És ilyenből még soha nem volt vita :D
Vendég

Dadomi, még tegnap reggel írtam privit! :wink:
Árminapuka, tessék hozzánk visszalátogatni, nekem is nagyon tetszik a stílusod. :D
Köszi az infót gombáspopsiügyben, mostmár legalább tudom, mire figyeljek... Szerencsére ilyent még nem láttam, pelenkakiütést annál inkább, sőt, a lányomnak a bugyogóktól is kiütéses lesz a popsija, minimális műszál lehet csak bennük... :?
Timesz, fogacskák?
Vendég

Emma akkor nincs már pelus?? :D
Vendég

csajok volt már valaki a szegedi,nyíregyházi vagy a győri állatkertben?
Gyereknapon állatkertbe szoktunk menni,tavalyelött Pécsen,tavaly Budapesten voltunk :D
Tök jó,az egyik hírportál úgy írta,hogy az igényelhet üdülésit,aki a beadás elött legalább egy évig biztosított volt,plusz minimum 2 gyerek,plusz max.100 e bruttó.
Az üdülési honlapján viszont az első kritérium helyett az van,hogy aki a beadást megelőző hónapban teljes munkaidőben volt foglalkoztatott. Namármost egy gyás-on,stb...-n lévő anyuka minek számít?
Csak mert mindenki máshogy értelmezi ezt.
Felhívjuk azért ma őket,aztán majd mondom,mit mondtak...
Vendég

pénteken meg mehetünk Bajára,gyedet intézni :twisted:
Még jó,hogy nem teszemazt Debrecenhez tartozom :?
Vendég

Cseriani, Bajára kell menjél ügyet intézni? Az nem semmi!!!!

Emmamami, köszi most éppen nem fájnak a fogacskák, csak nagyon nyáladzunk és esszük a kezeinket, de fog még sehol, de legalább az éjszakák nyugodtabbak.

Kép
timesz

Apropó, mi a véleményetek bébi komp ügyben? szerintetek is káros a lábacskákra? Az Olivér kapott keresztelőre egy kompot és nem akarom erőltetni neki , 1-2 szer csak beleültettem és nagyon élvezi hogy csak ül benne és nézelődik,a lábai sem érnek le még de alá is van támasztva úgyhogy kényelmes legyen neki. Itt egy fotó az 5 hónapos lurkóról: Kép Oli a kompban

Kép
timesz

timesz én speciel nagyon ellenzem.
Se a járásra,se az egyensúlyérzékre nem jó. Olvastam erről egyszer egy tanulmányt is-meg nem mondom már,melyik babás magazinban,ás az orthopédorvosok,meg a gyerekorvosok is nagyon ellenezték...
Vendég

Olivér olyan azon a képen,mint egy kész nagyfiú. Szerintem idősebbnek néz ki,mint 5 hónapos :D
Vendég

Hűű, tök sokat írtam, Dominik közreműködésével elszállt. :evil: Majd később beírom, most megyünk ebédelni.
Timesz, a javát neked írtam, én is komp-ellenes vagyok, majd leírom később megint amit írtam.

dadomi

Akkor én vagyok az ellen tábor. Igaz sokat nem volt Réka a kompban, de párszor használtuk. Evelin annak idején imádta. Én akkor tettem be Rékát mikor már állt és kapaszkodva tudott menni, de önállóan még nem. Nem sokat volt akkor sem benne csak fél órácskát és nem minden nap, csak néha. Az én védőnénim azt mondta, hogy ha már tartja magát rendesen akkor egy kis időre bele lehet tenni, de azért ne minden nap.
Vendég

rékababa azzal nem csinálsz bajt,ha néha-néha használod,de tényleg ne rendszeresen.Én legalábbis ezt mondom...
A szobahinta a másik ilyen...egy ismerősöm kisfia nagyon sokat volt benne,állandóan hintáztatta magát,és mikor elkezdett járni csak lábujjhegyen járt,majd ez meg is maradt.állitólag a sok hintáztatás miatt a vádlijában,bokájában a szalagok sérültek.
Rengeteget kellett utána tornáztatni a lábát,és talán nem kell megműtni-mostmár 5 éves,de még most is sokat jár lábujjhegyen :cry:
Itt sem lett volna gond,ha nincsen benne olyan sokat.
Vendég

Most már nem használjuk, mert rendesen megy Réka. Mikor kint voltunk a konyhába olyankor tettem bele, de nem mindig, nem is igazán szerette. Az biztos, hogy tudni kell, hogy hol a határ, sajnos vannak olyan anyukák akik fél napokra beleteszik a gyereket a kompba, mert akkor nem kell velük foglalkozni, csak épp így teszik tönkre a babák egészségét.
Vendég

nna,megoldódott a rejtély,én sem pályázhatok,csak az,aki minimum 2 gyerek mellett teljes munkaidőben dolgozik,a gyerekek nincsenek még 18 évesek,és a bruttó fizetés max.100e ft :evil: :twisted:
Vendég

Timesz!
Nagyon szép a kisfiad!
Te hogy vagy?

Csajok lehet hogy már kérdeztem de mi a véleményetek a vizben szülésröl,és mit tudtok a szekszárdi korházban mennyire "dijazzák" ha valaki vizben akar szülni?
Tudtommal van kád!
Vagy rosszul tudom?
Vendég

Timesz!
Nagyon szép a kisfiad!
Te hogy vagy?

Csajok lehet hogy már kérdeztem de mi a véleményetek a vizben szülésröl,és mit tudtok a szekszárdi korházban mennyire "dijazzák" ha valaki vizben akar szülni?
Tudtommal van kád!
Vagy rosszul tudom?
Vendég

bocsi kétszer ment. :oops: :oops: :oops:
Vendég

van kád,az alternatívban...
Megmondom őszintén,én akkor el nem tudtam volna képzelni,hogy leszálljak az ágyról,és bemásszak a kádba.
Pedig itthon,ha bármi bajom van,mászok a kádba :oops:
Vendég

Móni, én úgy tudom az a kád csak dísznek van. Mert nincs senki , aki letudna vezetni kádbanszülést. Az alternatív szobának csak a neve az. Tudtommal a kórház pályázaton nyerte a pénzt ,ezért valamit mutatni is kellett. (A kötélre se engedtek felmászni :twisted: )
Vendég

devcsa nem értek egyet,mikor bennt voltam szült egy csaj kádban-vagyis vajúdott benne. Én is mehettem volna a labdára,de mivel Eliza buksija sokáig nem rögzült,ezért nem engedtek.
Vendég

Kössz csajok.
Szerintem ha legközelebb megyek a dokihoz megkérdem én szeretnék kádban vajudni.
nagyon reklámozzák a neten.
kiváncsi vagyok.
Vendég

Hm, én is kértem, hogy az alternatív szobában vajúdhassak. Kádat mondjuk nem akartam, de labdát, bordásfalat igen.
Aztán 5 napot bent töltöttem a kórházban, naponta kétszer jártam le NST-re a szülőszobára, az ÖSSZES szülőágyon feküdtem már legalább 2 órát :lol: és azt vártam, mikor jelez már végre az NST fájásokat - nos, ezek után úgy voltam vele, hogy bármelyik ágyon megszülök én szívesen, csak már szüljek, nem kell labda, nem kell kád, nem kell semmi izé... Nem is lett: rám tették az NST-t és az infúziót, és onnantól kezdve le sem szállhattam a szülőágyról - az alternatív szobában. Közben a nagyteremben még ketten szültek...

Kép

Kép
enahma

én sem szállhattam le,Elizánál azért ugye,mert nem rögzült a feje,és ha leszálltam volna előre bukott volna a köldökzsinór,mivel elfolyt a magzatvíz is,és az ugye nagy gond...
Kristófnál is gond volt,de mivel szót fogadtam,és maradtam fekve,ezért megúsztam a császárt...
Vendég

A vízben szülést tényleg kevés helyen engedik, ahhoz speciális szülésvezetés vagy szülésbefejezés vagymittoménmi kell. Vajúdni biztos lehet, ahogy itt írtátok is... Kérdezz rá a dokidnál, Moni. De ha elfolyik a magzatvíz, vagy bármi gáz van, akkor tuti nem engednek meg semmit. Mégjó...
Timesz, Olivérről változatlanul csak felsőfokban tudok beszélni! :D Bébikomp: Hannának volt, abban kevert elég sokat, Árminnál nem használjuk. Védőnőnk nem szimpatizált vele, megvallom, én sem, de miután láttam, Hanna mennyire élvezi (kölcsön kaptuk) használtuk nála. Nem lett baj a járásával, és egy évesen elindult. Persze, ő sem volt benne naphosszat, kb 1 órát egy nap, több részletben elosztva.
Vendég

Móni, köszi én jól vagyok, a sebem is szépen gyógyul és már nem fáj. Várom a szövettant, azt mondták 2-3 hét múlva szólnak, de még semmi, pedig már 4 hét eltelt. Remélem azért nem szólnak, mert minden jó és a 6 hetes kontrollnál megkapom.

Amikor nyáron én jártam a kórházba szülésfelkészítő tanfolyamra, azt mondták az alternatívban a kád tényleg csak dísz, szülni nem lehet benne, nincs ember hozzá. Vajudni lehet becsücsülhetsz, de ennyi.

Kép
timesz

Reggelt!
Timesz, örülök, hogy jól vagy, biztos nincs semmi baj, azért nem szóltak!
Tegnap volt 5 hónapos Olivér, jézusom, hogy megy az idő... :shock: Utólag is boldog szülinapot neki!
Vendég

Timesz szerintem is szóltak volna,ha baj lenne.
Megjöttünk vérvételről,Elizám végigvigyorogta :D
Az asszisztens nyakában lógott a láncán egy kereszt,azt kiszúrta magának,és vigyorgott neki,mint a vadalma. Nagyon édes volt :lol:
Utána még vissza kellett mennünk,mert nagyon vérzett,átkötötték,mostmár minden ok-remélem...
És remélem péntekre lesz megint eredmény.Ja,és,hogy jó is lesz...
Vendég

Cseriani, örülök, hogy túl vagytok ezen a vérvételen... :? Szegény kis Eliza, édes lehetett... :)
Vendég

http://hoppa.ltime.hu/index.html

nézzétek meg,nagyon jó!!!
Vendég

Cseriani! Mi is voltunk ma vérvételen Dominkkal, de mi már később jóval, mint ti. Dominik addig sírt, míg a tűt beszúrták neki, és megtalálták a vénáját, aztán elaludt a kezemben :lol: , jót nevettünk rajta.

Emma! Privi helyett most ide írok, jó lesz akkor jövő hónap végén, ahogy írtad te is, oké?

Megint dicsekedek!!!!! Dominik tegnap megtette az első (ingadozó, részeg ember képzetét keltő :D ) lépéseit egyedül, két lépés, aztán a karomba zuhant. :lol: :lol: :lol: De haláli, ahogy élvezi, akkorákat nevet, meg lehet zabálni :lol: :lol:

Megyek, mert szétszedik a lakást, meg egymást :?

dadomi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?