Enahma! Tanácsot kértél, hát adok, de szigorú és kegyetlen leszek
Én a férjed helyében most azonnal megfognám a mérleget és olyan helyre tenném, ahol te nem éred el, és ha elő mernéd venni mégis, akkor jó nagyot rácsapnék a kezedre.
NE MÉREGESD A KISFIADAT!!!!! Ez a szoptatás legnagyobb ellensége. Én nem mértem egyik gyerekemet sem, és mégsem haltak éhen, már a kórházban is utáltam, hogy méricskélni kellett, de tudtam, hogy ahhoz, hogy a PKU vizsgálatot (sarokvér) elvégezhessék, egy bizonyos mennyiségű fehérjét meg kell egyen, ezért elfogadtam.
Nem koraszülött, nem született kis súllyal ezért fölösleges méregetni, higyjél nekem! A méregetéssel csak feleslegesen stresszeled magad, ezt megérzi a kicsi is, és azért is sírhat. Nincs két olyan ember, akik ugyannyit ennének mindig mindenkor, ez igaz a kisbabákra is. Bízz benne, ő tudja, hogy mennyit kell ennie. Ha meg gyorsan elfárad szopizás közben, és bealszik, ezért nem eszik eleget, akkor gyakrabban kell szoptatni, ne félj, attól nem fog fájni a hasa, mivel az anyatejet gyorsan megemészti, tehát ha éhes, akkor már kiürült a hasából, nem lesz az, hogy a félig emésztett tejre ráeszik és ettől fáj a hasa, ilyen badarságoknak ne dőlj be. Ha igényli, nyugodtan szoptathatod akár másfél óránként - tapasztalatból mondom! Még nagyon pici, hamar fárad, sokszor eszik keveset, ez teljesen normális. Irtó fárasztó, azt tudom, de neki még nagyon sokat kell alkalmazkodnia az élethez, ahogy neked is őhozzá, de azt sose felejtsd el, hogy te könnyebben alkalmazkodsz, mint ő. Ne félj, be fog állni idővel a ritkább evésekre, egy kicsit erősödik, az alvásai mélyebbek lesznek, a kis pocija nagyobb lesz, több tej fér majd bele.
De addig is a MÉRLEGET SZIGORÚAN ELRAKNI!!!!!!!!!
Pár kérdés: szoptatás alatt megszomjazol? Hány pisis pelenkája van Árminnak egy nap?
Ja még annyit, hogy mikor felébred és sír, ne rakd rögtön mellre, egy kicsit várj vele, "térjen észhez" az alvás után, legyen jó éber, és akkor nem alszik majd be rögtön.
Árminapuka! Kérlek légy te Enahma ellenőre, és tartsd távol a mérlegtől őt is meg a gyereket is! Az én gyerekeimet csak tanácsadáson mértük!