Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg Marcy, nem tegnap volt ultrahang? Vagy én emlékszem rosszul??????

Vicky

Kép
vicky21

Vicky! A löttyöknél szerintem nem is az a baj, ha megkóstolja, hanem mikor az a mindennapos, hogy szénsavas vackokat iszik... Én már attól is kiakadtam, mikor tanácsadáson anyuka boldogan újságolta, hogy a 3 éves kislánya 2-3 liter teát is megiszik egy nap. (Ja, ott lógott a szájában a cumisüveg, és végig lőtyölt, amíg az anyja dumált.) Aztán meg elkezdett panaszkodni, hogy nem alszik a gyereke... És nem látta az összefüggést. :(

Cigi. Fúj, nagyon útálom! Apánk is bagós... De a lakásban nincs cigizés! Hátul a kazánnál van egy kis műhely szerűsége, ott szívhatja, meg max. a wc-ben. Amúgy ki van tiltva. És a vendégeknek se engedem máshol! Fagyoskodhatnak az udvaron is. Amíg panellakók voltunk, akkor meg az erkélyen lehetett csak bagózni. Szerencsére azért itt a faluban idegen emberekkel emiatt nem keveredek harcba, de mikor kismama voltam, és nagy pocakos anyuka társaim amíg vártuk a dokit, kimentek cigizni, majd ugyanők babakocsi tologatás közben is pöfékeltek, hát nehezen álltam meg, hogy ne szóljak be!

Cigivel kapcsolatban még a durva az volt, mikor megismertem a páromat, és elmentem hozzájuk: anyukája egyik kezében a cigi, a másikban a húsvilla, és sütögette a rántottszeletet. Bagózás ment az egész házban, pedig még a csajszik akkor ott is csak 4 évesek voltak. (Gondolom előtte is bent bagóztak...) Amikor Lackóval kismama lettem, akkor Laci leállította őket, és ha ott voltunk, csak az udvaron cigiztek. De sajnos most is csak akkor, ha ottvagyunk, mert a számítógép előtt is teli hamutálat láttam múltkor... Mióta netezik a mama, nem ér rá kimenni cigizni...

Katus. Sajnos éppen az ilyen IQ light emberkék szülnek ész nélkül, hogy éljenek a családi pótlékból. Csak azt nem látják, hogy annak a gyereknek majd suliba is kell járni, és etetni is kell, de miből, ha a csp. elmegy cigire, piára? A segély se elég semmire... Persze az ilyenek mindent ingyen kapnak. Fene a pofájukat! És mért ne, a gyerekeik meg rontják az ovi, suli színvonalát is...

Jaj, bosszankodhatnék még...

Gabella

Lackó 2002. október 30-án született
Mesi 2006. május 14-én született
Gergő 2013. augusztus 22-én született
gabella

Tudod Gabi, ha már beklementünk ebbe engem az bosszant, hogy ezek az emberek nem dolgoznak és mégis eltengődnek valahogy, nekem pedig a 8 hónapos gyerekemet be kellett "löknöm" a bölcsibe, hogy fizetni tudjuk a sok hitelünket meg a kaját.

Kép

Kép
katus73

Azért náluk az igények is mások... Olyan putriba nem élne azért egyikőnk se... (A mi házunk se egy palota, de tiszták a falak, nagyok a terek, és szekrénybe pakolok.) Az ilyeneknél még erre sincs igény... Mi is kibírnánk, ha kikapcsolnák az áramot, ha segélyért kéne sorbaállni, ha a gyerek lyukas 25 éves göncben járna, ha a gyerek csak az oviban kapna enni, hétvégére meg csak jobb esetben zsíroskenyér jutna, csak nekünk szerencsére többre van igényünk.

Gabella

gabella

na apuka felhívta a nyanyát.
Először nem akart emlékezni a szitura de aztán eszébe jutott persze nem kért elnézést csak szabadkozott, hogy sokan vannak.
Aztán megkérdezte, hogy most akkor mit akarunk, talán egy másik időpontot,
A férjem erre: nem akarunk másik időpontot majd megoldjuk másképp, csak azt akarjuk, hogy mással iyen ne forduljon elő.
És ekkor átpasszolta a telefont a bűntársának az asszintensnek, aki unott hangon közölte, hogynem emlékszik, hogy szólt volna egy eü. dolgozó is az érdekünkbe.Aztán unott hangon megkérdezte, hogy most akkor mit csináljon ezzel?

A férjem kész lett ettől teljesen és közölte, hogy ez a viselkedés nem viszi előrébb az egészségügyet és jó lenne ha a jövőben tartózkodnának az ilyen hozzá állástól.

A legszomorúbb az egészben, hogy annyit sem mondtak, hogy sajnálják vagy elnézést.

Kép

Kép
katus73

Katus: csesszék meg! Genyák... Elszomorító. :cry:

Gabella

gabella

Sziasztok!

Zalán most délelőtt egyedül aludt el!!!! :lol:
Lefeküdt,simiztem de közben ki kellett jönnöm,mert a kuty törgött valamival.Amikor mentem vissza hallottam,hogy csend ven.Nem kelt fel mint máskor,hanem feküdt és nézelődött.Gondoltam várok,hogy mi lesz!5 perc múlva aludt!
De jó lenne,ha így maradna!
Persze tudom,hogy nem valószínű! :roll:
Bár!Alex is így szokott le az altatásról,egyik pillanatról a másikra!

Szobatisztaság:
Nálunk nem volt bili!(ez igazából az ény kényelmességem,mert hát a wc-t csak le kell húzni :roll: )
Alex 2 éves kora körül lett,de kemény küzdelem volt! :)
Zina 21 hónapos koráig hallani sem akrt róla!
Aztán egyiknap sikerült ráültetni,belepisilt a wc-be!2 nap már többször,3. nap pedig már szólt és utána egyszer sem pisilt be! :shock:
Az éjszakai pedig úgy volt,hogy szólt,hogy neki már nem kell!És nem kellett! :lol:
Zalánnal nem tudom hogy lesz! :roll:
Vendég

Nálunk meg pont a bili van kényelemből. Éjjel a francnak sincs kedve kísérgetni a gyereket ki a wc-re. Ha pisilnie kell, csak villany fel, elintézi, fekszik vissza. Reggel meg kiviszem. Ciki? Lackót muszáj éjjel pisiltetni, mert még néha mindig besikerül, ha nem ébresztem...

Gabella

gabella

Gabella!
Dehogy ciki!! :lol:

Most mi van?Mé nem ír senki???
Vendég

Hát, én ittvagyok. Főzés közben be-benézek.

Gabella

gabella

Na vagyok.

Kinga 10,71 kg, és mind a négy szemfoga egyszerre jön. :twisted:

Katus!

Igen panelban lakunk.
Nyanyáról csak annyit, hogy valami nyilvános fórumra felnyomnám a nevét, és Ex ötletét is pártolom. Amúgy meg elképzelem ezek után hogyan vizsgálnná meg szegény Pannát. :cry:
Ja kb. én is úgy számoltam, mint a férjed, pedig én közgarázdász vagyok vagy mi. :-)

Meteor!

Igen nekik is meg kell élni valamiből. Egyébiránt a baba-mama klub is jó, ingyenes, és olyan mondókák/énekek vannak, amit a múltkor a Gekkos néni sem ismert. :twisted: Valamint lejegyzetelte a só-liszt gyurma speckó receptjét, mert a vezető csaj nagyon profit csinál. :wink:

Gab!

Tea: télen Kinga is issza üresen a kamilla teát. Én a szagától rosszul vagyok, de ő nyeli, mint kacsa a nokedlit. Csőrösünk meg nincs. Ha már itt tartunk, játszóra sosem vittem vizet, mert itt van kút. Vittem egy poharat, és ha szomjazott a ded ivott. Amúgy séta alatt, utazáskor stb. nincs ivászat. Valamint a tea másik összetevője a méz, egy héten egyszer kajáltatok vele vajas mézes kenyeret, szerintem a méz ilyen göthős időben nagyon kell, és nem tudom hol kopogjam le, a tali utáni torokgyuszival eddig megúsztuk a telet, sőt még egy háromnaposlázat odateszünk, akkor ennyi a betegség repertoár. Ez mondjuk biztos immunrendszer függő is, mert Kinga nem kap vitamint semmit, meg ugye nem jár bölcsibe, tehát elvileg az utcán, klubban csak egészséges gyerekekkel találkozik.

Viera!

A többiek már bizti nagyon unják. :twisted: (ugorjatok!)
Mi nem tudtuk Kinga nemét sem, meglepi volt. A nevekkel kapcs meg nem nyilatkozunk, mert a család kicsit "hüle", nekik kész tények kellenek, mert minden néven kiakadnak. Így volt Kingánál, hogy beadtunk álneveket Anna/András (mert ugye első gyerek neve kezdődjön A betűvel, második legyen Béla vagy Bori, 3. Cecil vagy Cézár.Na itt már volt aki fennakadt, hogy ez csak vicc, de volt aki nem. :-P), és mikor megszületett Kovács Kinga, akkor mi vigyorogtunk a család meg csak dúlt. :-P Az unokatesóm 4 gyerekénél legalább 3 nevet fúrtak meg, ezt meg nem akartam, meg azt se, hogy ötleteljenek. Így most már az álneves mókát nem lehet másodjára előadni, marad az, hogy majd megtudják. Ezért ide sem teszem fel, ki tudja... :wink:
A nemét meg azért nem akarjuk tudni, mert ennyi meglepetés maradjon nekünk. :lol: Az olyan szuper volt, hogy akkor tudtuk meg, mikor megszületett, hogy jé lányunk van.

Csajok!

Én ezt a szobatisztaság mókát nem erőltetem, még bili sincs. Kinga a nap bármely szakaszában tojhat, van, mikor többször, így még az időzítés sem menne. Amúgy meg én is azt hallottam, hogy az a tuti, mint Katuséknál. Megérik a gyerek, bekoppan, és egy hét alatt szobatiszta lesz. Kinga egyébként mutatja, ha betojt már régóta, de mint Rodolfo, kb. két másodperccel az eset után, utána ő már nem jelez, béna vagy, ha nem láttad. :-P
De egy jó sztori. Említett petős lány kisfia 10 hónapos volt karácsonykor, és bölcs nagymama (anyós :twisted: ) mit ajándékozott a gyereknek? Zenélő bilit meg kisgatyákat. De ugye gyerek sem hülye, hamar rájött, hogy bili akkor zenél, ha beledobálja a kisgatyákat, meg az apja zoknijait. :lol: Persze más működtetési lehetőség eszébe sem jutott. Így jár, aki presszionál kérem. 8)
Én azt nem nevezem szobatisztaságnak, mikor gyereket kergetik a bilivel, és jé éppen beletalál, vagy órákig elmélkedik a bilin, és aztán a nagy számok törvénye alapján végre kikölti a tojását. Szobatiszta az én fogalmaim szerint, aki nem hord pelust, és bilibe vagy WC-be kakál. Na ettől mi még nagyon messze vagyunk. :-)

Most megyek ledőlök én is. Ja hányáshoz hozzáedződtem, de a tegnapi nap elég gáz volt. Még este a kóruson is hánytam. :shock: Persze rutinosan már fogkrémmel, fogkefével járok, de azért fáraszt. Ma még nem jött ki semmi, hátha jobb napom lesz. :roll:

tjuca

Fú, valami doku-csatornán nyomtak nem olyan régen egy olyan filmet, hogy nőjenek fel a gyerekek pelenka nélkül. Egész nap valami tálkát tartottak a gyerek alá, és állították, hogy jelez a gyerek már néhány hetesen is, ha ürítenie kell, csak figyelni kell rá. Azt hát, minden pillanatban... Na ez kiakasztott.

Bilizni ráérnek, kár is lenne erőltetni. Lackót csupáncsak azért noszogattuk kicsit két és fél éves korától, mert 3 évesen az oviba már legalább nappalra szobatisztának kellett lennie. Bilire mondjuk sokáig nem ült, mert nyár volt, jó idő, kint rohangált az udvaron kisgatyában, aztán ha időben eszébe jutott, meglocsolt egy fát, virágot, hangyát, akármit, ha nem, akkor meg gatyacsere, oszt kész. Őszre megtanulta szerencsére, de éjjelre csak 4 évesen került le a pelus. Későn érő, na.

Nevek. Jaj, nálunk is volt nagy észosztás. A szokásos: lehessen becézni, ne lehessen becézni. Különleges legyen, ne legyen különleges, de tucatnév se legyen. Nekem ez nem tetszik, mert a tévésorozatban negatív az ilyen nevá szereplő, szomszéd gyereke, kutyája, macskája, a volt barátom, az ellenségem pont ilyen néven fut. Konkrétan a Petit a nagyanyám beszólása űzte ki a fejemből, mert fú, volt az a "Bolond Cigány Peti" még az ő fiatal korában. Hát kösz! Aztán Lackó mellett döntöttünk, itt aztán a Laci családja örült, hogy megy tovább a hagyomány, a mi oldalunk meg morcogott...

Mesinél jött újra a fenti helyzet... Hozzá még bővült, hogy mért nem kapja az én nevemet, amit köztudott, hogy huszonéves koromig úúúúúúúúúúútáltam. Nem érdekeltek, kettesben, ill. hármasban döntöttünk, és idáig ez tűnik életünk legjobb döntésének, mindenki tökéletesen elégedett, passzol a csajra, nem túl gyakori, de mégse idegen hangzású, sőt ennél "ősmagyarabbat" nem is nagyon találtunk volna, így a hungarista beállítottságúak se panaszkodhatnak :D Nem mintha érdekelne.

Egy barátnőmnél volt jó kis hercehurca. A nagylányuk Réka. A kicsi is lány, nagyon nehezen találtak neki nevet. Anyuka után a család is pocaklakóként úgy hívta, Rézi. Szülés előtt pár nappal beszéltünk, mondja Ági, hogy elege van, bármi ötletet feldob, valaki biztos hogy beleköt, nem érdekli, már úgyis megszokták, Rézi lesz, oszt kész! Persze erre is mondta a család, hogy dehát olyan név nincs is! Aztán pár nap múlva jött az sms, hogy megszületett Petra. Tudták már, hogy ezt választják, de nem árulták el, nehogy ezt is megfúrják. Tetszett!

Izgi lehet nem tudni a baba nemét egész a szülésig! Mi nem tudtuk, akarjuk-e tudni. Mindkétszer a véletlen hozta, hogy kiderült. Lackóval 16 hetes UH-n voltam, a doki nézi, vizsgálja, magyaráz: "és ott látszik a... jaj, nem is kérdeztem, akarják tudni?" Na de akkor már mi is szépen láttuk, hogy mi is látszik a nyilacska mellett. Apa is pont bentvolt. Mesivel a kötelező UH-k mindig olyan gyorsan, kimérten zajlottak, az SZTK-ban nem is szerettek nemek tekintetében nyilatkozni, nem tudtuk meg sose. Aztán mentünk 28 hetesen a 4D-re, és ahogy a doki a hasamra rakta a fejet, már mondta is, hogy "otthon van egy fiú, itt meg egy lány." - De mi még nem tudjuk! "- Azért mondom, nézze csak!" És valóban, tisztán és világosan látszott, hogy mije van a bébinek, premier plánba beterpesztett!

Ha esetleg lesz harmadik, jó lenne meglepibe. Már úgyis van fiú is, lány is, tiszta lappal indulnánk...

Gabella

gabella

Na, jól elriasztottam mindenkit... Mentünk a dokihoz, némi drukkot kérek, hogy jókat mondjon! Pusszanat mindenkinek!

Gabella

gabella

Hali! De jót aludtam! olyan álmositó idő van, hogy legszivesebben egész nap csak durmolnék!

Vicky! Hát ez az, odaszorul a kuki a bilihez! Én még nem próbáltam ki, mert nem látom,hogy érdekelné, ez az elvonulás kakilni is csak nemrég jött elő. Kiváncsi voltam a véleményetekre. Mivel a tesó is a WC-t használja már egy ideje :wink: elképzelhetőnek tartom, hogy sokkal inkább fog teteszeni neki a szűkitő. Egyébként láttam lépcsőset meg fiúknak való falra szerelhető piszoárt. bár azt sem lehet lehúzni,akkor inkáb szűkitő.
Blani is szűkitőzött és ahogyan ti is irtátok 1 hét alatt lett olyan szobatiszta hogy utána egyszer sem pisilt be se éjjel, se nappal. :lol: :P :lol: :P Ezért irtam én is néhány hete azt, hogy nem siettetném, kivárom, mig megérik rá, ha az 2,5 év lesz, hát annyi lesz, ha 3 hát 3.
Egyébként 2,5 -2,8 éves korában nyár lesz, most akkorra teszem saccból, ha esetleg a bölcsiben ez már előző télen megtörténik hát legyen.

Ezen a névadós dolgon kiakadtam. Nálunk senki sem akart beleszólni, meg sem kérdezték, fel sem merült-csak a 16 hetes Uh kazettáján látták: Nagy Anna Blanka vagy Nagy Bence Márton pocaklakó.
Mi még a neme előtt tudtuk a nevét. Anyósom is Anna igy ő nagyon örült az Annának, azt hitte miatta Anna. Tudtuk, hogy Blanka lesz, de szerettünk volna elé , a gy és a B közé egy zeneileg jól csengő kedvenc nevet. Tetszett az Anna is és mi Az anna és a király alatt szerelmesedtünk-igy fel sem merültek más nevek. A 2. Amina Boglárka lett volna, és mivel a keresztfiam közben a Márton nevet kapta(ez is véletlen, hogy tetszett a Marci és após is az.) Igy lett Ákos Bence. Bár én nagyon szerettem volna az Absa nevet előre, apa megvétózta. Pedig beleszerettem, az volt a szerencse,hogy az Ákos is kedvenc,igy nem esett nehezmre elfogadni.
Ezt is jól kifundáltuk, mert Bence a szülinapja után augusztusban is van, de az igazi Benedek, Bencés rendi névnap az márciusban van, ám a naptárakban csak Benedek névnap van akkor-na mire utánajártunk, hogy Bence, a bencések féle igazi is márciusban van. Igy jó, mert nincs 1 héten a szüli és a névnapja.
Juca! a Kovács Kinga telitalálat, zeneileg is, rövid frappáns és ami a lényeg Kinga tök Kingás, illik rá a név.
Na, van néhány tippem, olyan jucásak, el is mentem, aztán 6 hónap múlva ideteszem.

Katus, jól tette azurad,hogy telefonált. A levelet -internetest vagy papirost még támogatom, főként hogy elnézést sem kértek.

Látom a cigis témája Jucának felpaprikázta a hangulatot, milyen jól pörög a topic, napok óta nem irtunk ennyit.
7.gyerekét szoptató cigiző anya durva.
Hasonóban nekem is olt részem. Amikor 3 hónap mozdulatlan kórházi fejlógatós fekvés után 4. alkalommal ömlött a vér,lepény ki tudja milyen állapotban, csődület a szülőszoba előtti 8 ágyas vajúdóban körülöttem. A szemben lévő ágyról meg egyszer csak feláll egy 40 körüli asszony, elmegy, majd 10 perc múlva visszajön, cigifüstszagot húzva maga mellett az orrom előtt, visszafekszik és tovább jajjgat, majd fél óra múlva 2 perc alatt kilövi 8. gyerekét, aki 1700 gr-ot nyomott. Majd jön hozzám a vizit és hallom, hogy az intenzives csaj mondja a dokinak miután érdeklődik felőlem, hogy akkor most elállt a vérzés, vagy császár lesz -szóval mondja, hogy ha császár akkor helikoptert kell hivni, mert nincs több üres inkubátor, fel kell vinni a Benit Pestre. Szerintetek mennyire lettem ideges, hogy egy bagzó és cigiző nyúl(bocsánat de akkor ezt gondoltam)8. gyereke, aki nem is vigyázott magára csak úgy történtek vele a dolgok-elveszi az életmentő skatulyát az én féltve őrzött, növesztgetett, dédelgetett vágyott, várt babám elől. És még szülés előtt leballagott steril szülőszobás papucsban 7 emeletet bagózni. :twisted: Sirtam a rettegéstől, aztán mániáskusan elkezdtem agykontrollozni, meditálni, egész nap rajtam volt a zene, még a pocakomra is rátettem a hallgatót,a fülemet sem mertem megvakarni, beszélgettem az erekkel, Benivel -aztán másnak visszengedtek a kórtermembe és kihúztuk még 3 hétig!Igy jutott nekünk is inkubátor.
Aztán persze az intenziven láttam szegény kicsit, be sem ment hozzá, nem is vitt tejet,és én még fel is ajánlottam az enyémet, bár kiderült neki még nem lehet olyan éretlen.
Azért kemény volt nagyon, de minden jó ha jó a vége. :lol:

Juca! Azt elfelejtettem irni: tök jó, hogy engedtek simán szülni, ügyi voltál, meg Kinga is! Számomra szörnyűség volt a császár, nem is értem a sztárok miért kérik dirrekt, sokkal szebb, könnyebb, sikamlósabb, csusszanósabb, örömtelibb volt simán szülni.

Közgarázdászok! Ez a 30 százalék durva, és honnan szerezzem meg a 25 százalék különbözetet?
Termeljek zöldséget a teraszon, egyek kevesebbet(na ez nem rossz ötlet)mossak kevesebbet, legyen hideg a lakásban? Dugjam be a gyerek fenekét, hogy ne kakiljon tele 4-5 pelust naponta?

Szerintetek mivel lehet a legtöbbet spórolni?Ötleteljünk.

benianya
ákosbenianya

Sziasztok Csajócák,

húúú, jó sokat írtatok.

Már megint nem tudok reagálni, mert Marci nyúz egyfolytában, anyukámnak pedig segítek egy vizsgára kidolgozni tételeket.
Soha nem unatkozunk, mindig van vmi.

Tegnap voltam dokinál, kézzel vizsgált, mert ő nem ultrahangozik és így 6 hetesnek állapította meg a terhességet. Szerintem elöbbre járok, de majd a kötelező UH-nál kiderül. Nem sürgetek semmit.
Este megcsinálom a vonalzómat.
Még egy új információval látott el, amit eddig egyetlen nőgyógyász sem mondott (ő sem, pedig nála szültem, hozzá jártam...). Na szóval, hogy hátrahajló méhem van... A nővéremnek is az van, de ő akármelyik nőgyógyásznál volt, ez volt mindig az első, amit közöltek vele.
Nem lényeg, csak érdekesség, hogy ezt sem tudtam eddig.

Bilizés: ha már egyszer ez is téma volt. Múltkor írtam, hogy Marci már az első alkalommal, amikor fürdés elött ráültettük a bilire belepisilt. Ez azóta is így működik. Minden fürcsi elött és reggel pisil a bilibe. Senki nem erőlteti, kb 20-30 mp-et van rajta. Ha kell neki, akkor rendes adagot produkál, ha nem, akkor is kinyom néhány cseppet. Senki nem kényszerítette (hogyan is lehetne???), mégis pisil. Viszont ha napközben megkérdezem, hogy bilizünk-e, akkor erőteljesen tiltakozik, még a kezével is nyomatékot ad :) !!!
Én azért próbálkozom, mert nem bánnám, ha sikerülne nyáron leszoktatni a pelusról és akkor már csak 1 babókát kellene pelusozni, de persze nem biztos, hogy sikerül. Attól függetlenül nem baj, ha szokja, főleg úgy, hogy nem érzi kényszernek, mert szivesen ráül.

Név: mi a 18. heti UH-on láttuk, hogy kisfiunk lesz, úgyhogy utána már csak fiúneveken törtük a fejünket. Nehéz volt, nehezebb, mintha lányunk született volna :) . Végül a Milán és a Márton maradt és a vezetéknév miatt maradtunk a Mártonnál, mert a Milánnal már tényleg nagyon szlávos lett volna a teljes név :) .
Különösebben nem szóltak bele a névválasztásba, úgyhogy ilyen problémánk nem volt. Persze megkérdeztük, hogy mit szólnak ehhez és ehhez a névhez, de alapvetően nem befolyásoltak.

Katus: tényleg bunkó volt a nő és az a hihetetlen, hogyha a betegek (akiknek tényleg lett volna joguk esetleg háborogni, ha vki elöbb megy be) tök normálisan álltak a dologhoz, akkor igazán nem értem, hogy miért nem lehetett behívni.

Alziza: baromi jók a képek, nagyon tetszenek. Jó lenne, ha nekem is lenne időm ilyesmire (bár ugye azt mondják, arra van, amire az ember akarja, hogy legyen :roll: ) .
Múltkor elhatároztam, hogy Andy féle progival csinálok egy albumot Marci első 1 évéről, ha már egyszer blogot nem írtam, de még azt sem fejeztem be...
Komolyan mondom, szerintem hajnalig kellene fent lenni, hogy minden beleférjen a napba, amit csinálni szeretnék.

Benianya: ez a debreceni dolog jól hangzik. Én abban is benne lennék, ha egyszer nyáron vmi strandos dolgot össze tudnánk hozni babatali gyanánt.
Sajnos ez a pénztelenség téma szerintem egyre több mindenkit érint. Főleg akkor nehéz elviselni, amikor néhány évvel ezelött még az volt a legnagyobb probléma, hogy hova menjünk nyaralni.
Amióta lakás, autó, gyerek van, azóta a gondok is nagyobbak, dehát ez már csak így van.
Én is kiváncsi leszek, hogy mit hoznak a következő évek.

Gáz: nekünk elvileg havi 13.000 Ft volt a múlt évben, ebben a meleg víz is benne van. Az előző évi fogyasztás alapján számoltak ki egy átalányt, de nem tudom, hogy nem küldenek-e majd a negyedéves elszámoláskor egy hatalmas összeget, hogy el vagyunk maradva...
Nekem is most kellene telefonálnom (már kellett volna...), mert januárban még nem küldtek csekket, úgyhogy most majd fizethetünk 2 havi adagot.

Más nem jut eszembe hirtelen. Talán este még jövök.

Eni
marcy

Sziasztok!

Jó sokat írtattok!
Nekem meg tanulnom kellene, de egy óra tanulás után feladtam. Most valahogy nem fog a fejem.
Peti lassan ébredni fog. 1-től alszik. Apukájával aludt el. Délelőtt is együtt voltak, mert én főztem a konyhában. Aztán elmentek egy jó nagy, 2 órás sétára, hogy nyugodtan takaríthassak. Hazajöttek, megebédeltek és szó nélkül ment aludni Peti az apikájával. Pedig máskor ilyenkor már követel engem. Nem baj, jól van ez így!

Név: nekünk ha lenne 2. gyerek és kislány lenne, akkor Katinka vagy Sára lenne, ha fiú, akkor Márton.

Benianya: durva ez a kórházas cigizős banya. Úgy lelőném mindet, élükön a saját nagynénémmel. Dettó. 4 gyerekéből 2 is 30-32. héten született. Egyik 800 g-mal. Végigbagózta a terhességet és még gyógyszereket is szedett mélyvénás trombózisra és fekélyre. A család előtt tagadta a terhességét. Azt mondta csak meghízott, amikor rákérdeztünk. Végül is csak pici hasa volt, de tudtuk, hogy nem őszinte ember. Csak azt is reméltük, hogy ilyen életvitel mellet nem ennyire hülye! De mégis!!!

Csajok!
Már egy órája csuklok. Mi a szart csináljak?

Benianya!
Spórolás. Én minden hónapban összegzek, hogy ennyi volt a bevétel és megpróbálok 10-20-30ezret félretenni. Az tabu. Ha mégis hozzányúlunk, akkor sem a mínuszba csúszunk. Nem véletlen járok vonattal Lidl-be. Ott minden olcsóbb, így másfél hetente megejtem. Egy hétre előre megtervezem, hogy mit főzők, így mindig előre be tudom szerezni az alapanyagot, így nincs potya boltjárat, mert akkor tuti, hogy valami felesleges dolgot is veszek. Petinek csak bodyt veszek újat, a többi túris. Nagyon hamar kinő mindent! Hirtelen enyyi jutott eszembe!

Még mindig csuklok!

Reni
Kép
prenata

Alziza!

Kérlek segíts!!
Én regisztráltam erre a Photofun-ra vagy mire. E-mail címet kért, jelszót, mindent, blogcímet.
Most azt kéri, hogy válasszak sablont, utána elkészíthetem az én sablonomat is.
Eddig jól csináltam? És utána? Én is szeretnék ilyen képeket gyártani de zizi vagyok hozzá.
Írd már le nekem pontról pontra, hogyan is kell ezt csinálni!

Majd utána este elolvasom és sokáig leszek fent, úgyhogy próbálgatom. legyél Te is, tudom, te amúgy is későn fekvő vagy.

Köszike

Erika

Kép
viera

Gabi!

Megsütöttem a csokis-kókuszos muffinodat, kókusz híjján dióval. Uram szerint isteni lett!!!!!

Reni
Kép
prenata

Sziasztok!

Már legalább két hete szeretnék írni, de sosem jutottam el odáig...
Elég sűrűek voltak az elmúlt napok, múlt héten lakás rendezés volt, selejteztünk, pakolásztunk, szekrényt hoztunk a gyerekszobába, és megérkezett végre az új ágyunk is. Lassan készen leszünk, még a gyerekszobában lesz az egyik nagy falra festés, apukám jön fel jövő héten, és elengedjük a fantáziánkat. :) Ketten vele nekiállunk vmi állatos-mesés motívumokat pingálni.
Remélem a munkámmal is hamarosan végzek, jól jönne már a pénz, pár dolgot még meg kell vennünk, pelenkázókomódot csináltatok. A babakocsi marad a régi, csak valószínűleg mózest veszünk majd bele.
Mostanában napközben sokszor vagyok fáradt egyrészt a pakolás miatt, másrészt, hogy már elkezdődött az utolsó hónapok álmatlan időszaka. Julcsival is ugyanez volt, a 8-9. hónapban nem bírtam éjjel aludni, nappal próbáltam pótolni. Most is alig várom Julcsi délutáni alvását, olyankor én is kidőlök, mert este általában 1-2-ig olvasok, ilyenkor csak úgy falom a könyveket. :)
Nálunk a férjemet érte utol az influenza, annak ellenére, hogy kapott ellene oltást... A héten nem dolgozott, és valószínűleg itthon is marad végig, a főnöke felhívta, hogy ne menjen be, nehogy megfertőzze a többieket. Hát, csodálkoztam, ilyet is ritkán mond egy főnök. Viszont itthonról dolgoznia kell, így ma se jutottam nagyon a gép közelébe.
Voltunk 4D-n, 31 hetes voltam akkor, Babszika meg kb. 30 hetes nagyságú volt. Minden rendben vele, nagyon alapos UH volt, átnézték mindenét, egyedül a lába köze maradt ki. :P Nagyon jó volt látni, kaptunk pár fotót a kis pofijáról, igaz, megszenvedett vele a szonográfus, mert hátat fordítva aludt, és nem bírtuk felébreszteni. Csak egy picit mozdított a fején, hogy meg tudjuk azért lesni. :) Farfekvésben fekszik, 1420 g volt akkor, a lepény, és a zsinór is rendben van, már bestartolt a drága. Ja, és úgy tűnik, ő sem lesz kopasz, a képen is látszódik már a hajacskája. :)
Julcsika eddig megúszta az influenzát, remélem apától sem kapja el. Már a nagy ágyon alszik, megkapta a régi kanapét, simán elalszik rajta, csak az a gond, a mi ágyunk még jobban tetszik neki, így sokszor jön át hozzánk éjjel... :) Kezd gyarapodni a szókincse is, legújabbak a papír, ezt mindig mondja, ha könyvet, vagy újságot lapozgat, és a Gőgös Gúnárból imádja a Süt a mama kezdetű versikét, ha odaér lapozás közben, akkor mindig rákezd, hogy süt a mama, süt. :) Tesókát egyelőre imádja, állandóan puszilgatja a hasamat, meg az UH képet is. Nagyon sokat tud már sétálni, mostanában nem is használtuk a babakocsit, boltba, játszóra, vagy postára mindig gyalog megyönk. Azt hiszem nem lesz szükségünk testvérfellépőre. :) Jönnek a szemfogai, most a felsőket növeszti, néha kicsit hígabb a kakija, de eddig más tünet nem volt.

Ne haragudjatok, hogy ismét csak magunkról írtam, csak gondoltam adok egy kis életjelet, mert nem tudom, mikor tudok újra jönni közétek. Most is csak azért tudtam a géphez ülni, mert tönkrement a monitorunk, és a férjem elment venni egy újat. Ideiglenesen egy régi irodai monitor van nálunk, alig látok vmit rajta.
Remélem azért hamarosan újra be tudok kapcsolódni, mert aztán nem sokára úgyis eltűnök egy időre... Már a 33. héten vagyok, két hét múlva megyek dokihoz, és akkor lent is maradunk anyuéknál egy hétig. Aztán meg húzok le "végleg" a szülésig. :)

Végül egy UH kép, nem túl jó minőségben, mert nem lehetett scannelni a papír típusa miatt, úgy tudtam a gépre feltenni, hogy lefotóztam.
Kép
Lehet tippelni, hogy lányos vagy fiús ez a kis bealvós pampuska! :lol:

KépKép
KépKép
mézgombi

Na szülésnél is találkoztam bagós kismamával, fene a száját! 22 évesen harmadik gyerek... Én már 5 órája vajúdtam, őt behozták, doki megnézte, ott rinyált, hadd mehessen már ki rágyújtani, de a doki közölte: nem megy maga sehova, ide koncentráljon, fél óra, és anyuka lesz! 5 perc és két nyögés után meglett a kis 2500 g-os baba meg az elmeszesedett lepény. Alig bírta kivárni a két órás megfigyelést, már rohant is ki az októberi hidegbe bagózni...

Tök fura, hogy tényleg vajúdásnál egy szobában akárhányan együtt sóhajtoznak? Tényleg létezik ilyen? Anyám, de fura! Mindkét helyen, ahol szültem csak az egy szülőszoba meg a folyósó volt a helyszín. Jó, Orosházán van műtős szülőszoba meg egy VIP-es is, de külön vajúdó az nincs...

Mézgombi! Cukker a bébi, de ha fiúnak akarom, annak látom, ha lánynak, akkor meg annak...

Reni! Ügyi vagy, és találékony! Örülök, hogy ízlett a muffin!

Pénztelenség már meg se lep. 11 év alatt még sosem nyaraltunk... És májustól már csak a GYES lesz... Hagyjuk! Elmegy az életkedvem.

Strandos tali? Mit ki nem találtok! Nem vagyunk egy strandos család... Meg szerintem ott minden lenne, csak beszélgetés nem, mindenki futna a gyereke után...

Mi ez a Debrecenes téma? Azt valahogy nem láttam...

Ja, a dokitól jöttünk, szépen meggyógyultak a mókuskák, csütörtöktől ovi! Juhé!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! És extra elevenek voltak! Kiszökdöstek, rohangáltak, az idegeim egy pillanatra kikészültek, mikor Mesi eltűnt a boltban... De megvan! :lol:

Gabella

gabella

Gab!

Itt is volt vajúdó, két ágyas, de általában a szülőszobában vajúdott az illető. :-) A folyosón? Hát szép.
Én konkrétan az alsó szülőszobában szültem, ehhez is van egy zuhanyzó külön. Ezen pont a fotós háta mögött van az ablak, itt komornak látszik, de szép fényes, nagy fák vannak az ablak előtt és csicseregnek a madarak. :-) Volt időm őket hallgatni. http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/cont ... article.18

És konkrétan ez az őrző, van még egy ágy. Én ezen feküdtem. Itt is van egy zuhanyzó. Ezek az ágyak már "fapadosak", nem a távirányítós, szuperszórakoztatóak, mint a szülőszobákban.
http://www.freeweb.hu/margitkorhaz/cont ... article.20

Ha minden igaz márciustól megint lesz a Margitban szülészet, a popómat verem a földhöz, mert a SOTE-n nagyon nem akartam szülni, az olyan futószalag. A János meg a többágyas szülőszobáival meg kosszal... hát nagyon örülök, múltkor láttam, hogy falaznak, szóval még szebb lesz, mint volt. Pedig nem volt lepukkant egyáltalán, sőt. :wink:

tjuca

Méz, tuti fiad lesz. :D Legalábbis szerintem. Gyönyörű a pofija, klasszul kivehető. Micsoda szép ívű szája van! Nagyon izgulok értetek, jó lesz veled együtt nosztalgiázni, mikor majd a szopiról és hasonlókról írsz. :)
Férjednek jobbulást!
Vendég

Hát, a folyósót értsd úgy, hogy Szabadszálláson olyan volt a szülőotthon, hogy egy előtér, onnan nyílt egy folyósó, a vizsgáló, a mosdó, a tusoló meg 2 db kórterem. Volt egy emelet is, de ott szinte sose volt senki, max. a "kisműtétesek"... Vajúdás alatt ezen az előtéren voltunk, a folyósón, meg a szülőszobában. De egy ekkora kis szülőotthonnál nem is volt forgalom, bár a front miatt aznap rekord 6 szülés volt.

Orosházán meg olyan volt, hogy a szülőszoba előtt volt egy folyósó, ahova már csak a beöltözött apuka, a szülésznő meg a doki jöhetett be, kb. mint neked az első link legfelső képe. Onnan nyílt a tusoló-mosdó, a nővérszoba, a nagy szülőszoba, a műtős szülőszoba meg a VIP. A szülőszobában már volt egy csajszi, így mi inkább kimentünk erre a belső folyósóra, és a nővérszoba ajtaja mellett ücsörögtem a labdán, beszélgettünk a szülésznővel, és néztük a tévét is, amíg még felfogtam a külvilágot. Éppen akkor volt hír a modellrepülős baleset...

Gabella

gabella

A többágyas szülőszoba meg a párhuzamos szülés egyáltalán nem gáz ám! Még ha csak függöny van is közte! Volt részem társaságban mindkétszer, és minimálisan sem zavart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pedig rettegtem tőle rendesen, a Kismama újság hatással volt rám, de már nincs, mert túlzott műbalhénak érzem. A kosz más téma, az igazi probléma.

Gabella

gabella

Valaki ki merte már próbálni ezt a színfogó kendőt? Van egy mintám, de kicsit félek próbálkozni... Nem mintha nem lenne mindig tele a gép világossal, sötéttel, pirossal...

Gabella

gabella

Helló lányok!

Szuper napom van ma, apa intézi a suli, balett járatot. aztán éjszakás lesz. :(
Pakolásztam, mosok, babakocsit sikáltam(szörnyű volt a latyakos hideg után, de már nem birom nézni olyan csúf koszos volt, bár tudom holnap megint oylan lesz)
Ti mit csináltok a gyerek saras lábával ilyen hidegben, hiszen még kell a téli lábzsák! Olyan sáros lesz belül mindig a kocsi!

Méz!!!!De jó, hogy jöttél!!!!!!Ja, hogy egy adott melót x idő alatt végzel és a végén fizetnek? ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ, azt hittem folyamatos fizu havonta. Pihenj ám!
Kismanó nagyon édes!!!!Nekem fiús, de nekem m
r úgy rémlik apocakod is az volt nem? Na lassan táblázatot készithetünk ki mit tippel, de ebben Oryandi a profi.
Eddig kimike, ákosbenianya fiú, gab fiúlány.
Nagyon édes a pofija!!!
Julcsi már tud nem kemény könyvet lapozni? Nem szakitja el a gőgös gúnárt?

Csajok, de jó lesz nektek!!!!! :P
Marcy! Örülök, hogy jól vagytok!!!!!!6 hét, már majdnem mindene megvan!!!!!!!!!! :P

Preni! Érdekelne ez a főzős, bevásárlós spórolás dolog! Nem küldenéd el priviben? Nekünk épp az a bajunk, hogy minden nap megyünk a boltba meg a zöldségeshez és 3 ezer alatt sosem ússzuk meg, mi keményen minuszba futunk minden hónapban, gyakorlatilag a fizuk a hitelt nullázák le elsején, aztán megint miniszban kezdünk 2-án. Durvaaaa!!!!!

Beninek nagyon bejött, hogy megfőzök előre 3 fajta főzit, 2 fajta husit kiporciózva a fagyiba, max tésztát, tarhonyát rizst piritok. Azt néztem, hogy már minden olyan luxust mellőzünk, ami átlagnak számit. Tusfürdő egyre gagyibb és olcsóbb, sajt akkor van ha felvágott nincs, együtt már luxus. Szóval kezd kétségbeejtő lenni a helyzet.A számlák elvsiznek mindent, a maradkból meg mennek a fizetnivalók.
Már-már lelkifurdim volt, hogy vettem a plusban egy 499 ft-os akciós kulacsot Beninek, ami tartja a hőt és nem kell jéghideg vizet innia útközben.

Gab! jupiii! Meggyógyultak!!!!!!!Na, csütörtöktől beundul akkor az ovikaraván!
Szerintem már unatkoztak otthon, Mesinek is kaland az ovi!Be-be szokott menni játszani?

Viera! milyen suliba megy a fiad?

benianya
ákosbenianya

Hali.

Képzeljétek, a jövő héten megyek kozmetikushoz, már alig várom. Most, hogy "gazdag" ember lettem, bevállaltam egy lábvégiggyantát is, na meg egyébként sincs időm soha leborotválni. Már alig várom a hetedikét...

Bénianyu, ez egy drága fajta volt akkor, amikor vettük, még én használtam. :? Szóval már nem aktuális, de játéknak még megfelel. Csak ki kéne rajta a kapcsolót cserélni, hogy Peti is fel tudja oltani, mert ami most van rajta, az nagyon nehezen kapcsolható.
Blaninak gratula a jó eredményhez!
Cigizős anyukával kapcsolatban egyetértek veled, DE én azt gondolom, hogy NEM érsz el semmit vele, ha rászólsz. Elhiheted, nem 10 perc múlva fog a következő szálra rágyújtani, hanem abban a pillanatban, amikor a beszólásod hatására elnyomta, és arrébb került 5 méterrel.
Spórolós ötleteid frappánsak, én megvárom, hogy nálatok hogy válik be. De ha abból indulunk ki, hogy hűvösebbet csinálsz a lakásban, és jól megfázik a gyerek, akinek a gyógyszereire dupláját költöd, mint amennyit spóroltál (volna).
Nekünk egyik kocsihoz sem volt lábzsák...a sportban meg meg sem tudnám valósítani, én nem is látom értelmét. Míg törpe volt, jól beöltöztettem+két takaró, mióta meg jár, azóta zokni+harisnya+naci+cipő bőven elég.
Hát nálunk a tusfürdőn max. én és anyukám tudunk spórolni, de öcsém és a férjem csak a drágábbal fürdik, mert az olcsóbbaktól nagyon viszket a bőrük.

Gab, Meskének elég napi egyszer 10 csepp, ebben összesen 50 mg aszkorbinsav van. Ennyi mennyiség alapesetben Lackónak is elég!
Hallod, maga a 2-3 liter tea nem is volna rossz, ha olyat iszik, ami nem fekete tea. Aki meg ilyet ad a gyerekének, az vessen magára!
Nálunk a kórházban három teljesen elszeparált szülőszoba volt egy a látogatók elöl elzárt részen (itt volt a gyerekágyas rész is), a klinikán meg van 2 vagy 3 apás szülőszoba, meg jópár lókennel egy légtérben.
Színfogót én még nem próbáltam, de anyukám már mondta, hogy kérjek mintát...

Vicky, megértem a felháborodásod. Nálunk ahol a fürdetőt váltom ki, az utóbbi időben nem vittem be Petit babakocsistól, hanem a két ajtó között hagytam...persze volt olyan dilettáns, akinek útba volt. :?
Még a cigihez: nálunk a lakók a lépcsőházban dohányoznak, az én orromat is csípi, de ha a gyerek szemszögéből nézem, mennyivel rosszabb ez, mint a kipufogógáz??? :o
Ja, a szénsavas nálunk is bejön, pont úgy van Petinél is, hogy fanyalog, de nyeli.

Juca, na látod, lesz ebből 11 kg is! Lassan beéri Petit a lánykád! :)
Hát én továbbra is irigyellek...mondjuk Petinél én sem akartam volna tudni, de Feri oldalát annyira fúrta a kíváncsiság, hogy fia lesz-e, hogy rá kellett kérdezni. Ketteskénél meg én vagyok oda, hogy majd lehetőleg fiú legyen, így azért fogunk majd érdeklődni.

Marcy, akkor ti nagyon ügyik vagytok, mert hátrahajló méhnél az én infoim szerint jóval nehezebb a teherbe esés.

Gombi, nekem fiús. De hát hosszú hajjal...na mindegy. :) Egyébként nagyon édes.

Na léptem, ki is kapcsolom a masinát. Ma este semmi érdekes nem lesz azt hiszem, így ha elalszik Peti, én is alszok.
Mindenki vigyázzon magára.

Ági és
KépKép
exdeus

Törpék 3/4 7 kor beájulrak-a balett miatt 15 percet csúsztunk a vacsival, de már szuszognak a kis drágák. Reggel fél7 ig!
Mondjuk az kicsit fura, hogy Beni igy csak 1 órát alszik du. Mi lesz a bölcsiben majd?
No, de nyáron ha még 6 kor jövünk haza a strandról, vagy a játszóról tuti nem fognak fél 7-kor aludni.
Ex! hát ez az, hogy a mosáson, melegen kaján nem tudok spórolni, nem is akarok, nem is tudok,épp ezt irtam. Nálunk állandóan 23-24 fok van, csak éjjel állitom 20 fokra a termosztátot. Imádom, hogy meleg a talpam alatt a kő, és hogy a gyerkők melegre lépnek a kádból. No jó nem spagettipántosban nyomjuk itthon, egy hosszú naci meg egy póló-ilyen meleg van. Egyetértek veled, hogy a gyógyszer drágább.
Másodjára is fiúra vágysz?
Hajrá kozmetikus!
Földgömb: hát ez az, hiszen a 10 éves sem aktuális már, sőt talán az 5 éves sem. Pedig én nem 5 évre venném.
Csak tudnám mit csinálnak az elavult térképekkel és földgömbökkel?

Marcy babó:
fiú: Ex, Benianyu, Kimike, Gab
lány: Gab.

Cebion: én 40 cseppet adok, az 200 mg ex számitása szerint. Ezt most náthás betegség utáni időszakban, amúgy 20-at. Lackónak én már simán adnám az 500 -asat, Blaninak is adom, ha meg elkezd folyni az orra, pár napig ezret kap.

benianya
ákosbenianya

Benianya, a bölcsiben úgy kifáradnak, hogy nem lesz gond a déli alvással.

Cebion: doki szerint betegség esetén simán lehet dublázni, triplázni az adagot. Most én is 30-40 cseppet adok. Egy felnőttnek naponta egy ezres c vitamint kellene nyomni, de betegség esetén mehet a duplája is.
Vendég

Juca, 45 ezer? Nem semmi. Ennyiből már egy családi házat is ki lehet fűteni. Hát itt nem 5 %-os áremelés volt, az tuti. Amúgy minden panelos ismerősöm őrjöng.
Vendég

Már új monitorunk van, felüdülés a szememnek, úgy örülök neki! :)

Eddig többen mondták fiúsnak a pofikáját, hát, kíváncsi vagyok, rácáfol-e. :lol:

Egyébként újraolvastam, amit írtam, és rosszul írtam, nem farfekvésben, hanem fejvégűben van szerencsére. Nem is értem, hogy írhattam így el, sosem volt másképp, mindig a buksija volt lefelé.

Kimike, szerinem tesóka is már most tiszta apja, a szája főleg. :) Remélem, legalább a harmadik gyerkőc kicsit fog rám is hasonlítani. :wink:

Benianya, most egy nagyobb "dolgot" intézek, aminek hamarosan a végére érek, és remélem jó kis zsét kapok utána. :)
Julcsi már régóta lapoz nem kemény könyveket is, újságot, bármit, és nem tépkedi őket. Nagy könyvmoly, annál jobban szereti, hogy eltépje. :) Egyébként a dumát leszámítva én úgy vettem észre, hogy egy kicsit komolyabb, vagy érettebb a kortársainál, nem rég volt nálunk két vele egyidős kislány, és nekem ez akkor tűnt fel. Julcsi sokkal nyugisabb, "nagyosabban" játszott, a másik kettő fiatalabbnak tűnt így nála, annak ellenére, hogy azok pedig már sokkal többet beszélnek. A komolyságot nem úgy értem, hogy nem vigyorog, mert abban sincs hiány. :)

Én is adok mostanában 10 csepp cebiont esténként meg oscit is Julcsinak.

Félegyházán fallal vannak elválasztva egymástól a szülőszobák, a bejáratuknál van függöny, így lehet hallani a másik szülő nőt. Nagyon kultúrált a szülészet, felújított, jól felszerelt, és a nővérem végig velem lehetett. Engem nem zavart, hogy hallottam a másik kismama kiabálását, meg az instrukciókat, amiket mondtak neki, sőt, én is toltam vele együtt, ahogy mondták. Egy volt a dokink, ugrált kettőnk között, a másik lány beelőzött 10 perccel. :)

Ex, Julcsi után fura lenne egy kis kopasz, még ha fiú is. :lol:

Kijött a sellőlány a vízből, csinálom a kajcsiját.

KépKép
KépKép
mézgombi

Erről jut eszembe, a doki szerint a c-vitamin élénkít, reggel tanácsos adni. Nem tudom mi igaz ebből, de mindenestre én biztos ami tuti alapon inkább reggel adom.
Vendég

Sziasztok!

Itt az elveszettnek hitt "leány"! :lol:
Nem vesztem ám el, csak próbálom lefoglalni (egyenlőre) szabad napjaimat. Nagyon rossz, hogy Dani böliben én meg egyedül itthon!! De jövőhéttől vége a jóvilágnak! Kezdődik a sulim. Ma volt megbeszélés és igen durva lesz...
Minden héten kedden és csütörtökön 16-20 óráig, csütörtökön 13-16 óráig és szombatonként 9-13 óráig. És ugye mivel ez Szombathelyen van, nekem bele kell kalkulálnom oda vissza utazásra 20-20 percet + az óra kezdés és a vége utáni időszakot, amíg a vonatra várok. Nem lesz egyszerű. Ráadásul ha lement az alapozó tantárgy, akkor párhuzamosan elindul a gyakorlat is, ami ugye a maradék 2 szabadnapra korlátozódik. Teljesen kész vagyok már most, hogy ezt hogy fogjuk bírni!!!
Dani emellett nagyon ügyi, szépen beilleszkedett a csoportba. reggelente még van egy kis nyiszi-nyöszi, de amint ellépek az ajtóból, már egy hangja sincs. Mindent szépen megeszik (reggeli, ebéd, uzsonna), és a tízórai gyümilét is megissza egyedül a pohárból. Ez nagy lépés nálunk, mert nem volt hajlandó sem enni (az ebédet leszámítva), sem pohárból gyümilét inni!!
Már nem verekszik és nem is harap - én ennek örülök a legjobban!!! Jóízűeket alszik ebéd után.

Bocsi, de részletesen visszaolvasni szinte lehetetlen, annyit "firkáltatok", amíg nem jöttem, de kutyafuttában bele-bele olvastam azért!!

Eni!
Rosszullétek?? Mit szeretnétek?
Hát, igen, csak lestem, hogy 6 hetest mondott a dokid, hiszen ahogy múltkor írtad most kéne 9 hetesnek lennie a pindurkának, nem? Lehet, hogy mégsem akkor fogant, amikor ti gondoltátok?? :wink:

Méz!
Szerintem is kisfiad lesz!!! A fiúk ilyen kis bealvósak. Legalábbis nekem Dani az volt! :wink: :D

Lányok! Cebionból lehet többet is adni 10 cseppnél???
Ezt én miért nem tudtam??? Eddig mindig csak 10 cseppet mertem adni Daninak, de most megint náthás angyalom, adhatok neki többet is?? Mennyit???

Andy

Kép
oriandy

Sziasztok!

Mézgombi!
Szerintem is fiad lesz. Nekem az orra olyan fiús :D .

Gab és Reni!
Nekem is meg kellene próbálnom ezt a muffint. Minden van hozzá. A diót ehetik már a gyerekek? Nem olyan sok kell hozzá szerintem, az talán még nem árt meg.
Bár most kitapasztalós stádiumban vagyunk megint, hogy mitől vannak pöttyök-hólyagok a Noémi szája, orra körül. Lehet, hogy nem is tej, vagy tojás, hanem valami sz@r tartósítószer a hibás.

Benia:
Angol nyelvtagozatos osztályba jelentkeztettem be. Na, ide már felvették, ő a 19. az osztályban állítólag. Tegnap beadtam a jelentkezési lapot, de hát ez már kb. két hónapja eldőlt. Szóval valahol ez az azért szemétség a többi gyerekkel szemben, de már betelt két osztály. Pedig még nem is volt felvételi.
Szóval ő angolos lesz.
Lesz még négy osztály: még egy angol (ha sok jelentkező lesz), de lehet, hogy úgy indítják, hogy angol-német, lesz egy Tesi tagozat, lesz egy matek és egy sima osztály.

Tényleg nálatok volt már farsang? Blani minek fog beöltözni?
Nálunk még nem volt, febr. 21-én lesz. Most előszörr életében fog jelmezbe öltözni Zorán. Mindig megvettük neki, de soha nem vette fel. De most úgy örült neki, ő választotta. BANDITA. Igaz, nem örülök nagyon neki, én nemszeretem az ilyen harcias dolgokat, de hát fiú, és nem tudom megállítani. Az oviban folyton ez megy. Majd lefotózom és felrakom ide.

Csajok, szeirntem Noéminél már elindult a dackorszak. Lehetséget ez? Mindenre: neeeeeeeeeeeeeeeeeeem és olyan nyávogósan, ha mégis valamit megpróbáok, akkor vergődik, sikít, sivít, visít. Viszont öröm az ürömben, hogy csak itthon. Tehát utcán, boltban nem.
Ja, ott babakocsiban tolom és nem veszem ki, tehát nem tud harcolni.

Ja, Benia:
Én Zoránnál úgy csináltam ezt a saras dolgot, hogy mindig vittem két uzsonnás zacsit, ha már végleg babakocsiba került, akkor ráhúztam a zacsikat a lábára, ha kellett egy befőttes gumit is ráhúztam, hogy tuti ne csússzon le és akkor jöhetett a takaró és lábzsák! Ez nekünk muszáj is volt, mert a babakocsink az kívülről igaz, hogy sötétkék-világoskék kockás, belül viszont mindenhol fehér, még a lábzsák is. Hülye egy megoldás. Főleg a téli lábzsáknál fehér belsőt :shock: .

No, szétnézek az Msn-en, hátha van valaki!

Csáó!

Ja, Oriandy!
Várjuk a suliról a beszámolót.
Daniról is mesélj bölcsiügyben!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erika

Kép
viera

Ó Andy!! Megelőztél!!
:D :D :D

Erika

Kép
viera

Sziasztok!

Viera!
Nem kell regisztrálni!
Amikor belépsz a Photofunra kijönnek a sablonok.Rákattintasz arra amit szeretnél.Kijön egy másik oldal ott a nagy narancssárga betűkre katt.Aztán megjelennek a gépeden lévő képek amiből választasz 2 katt és csinálja!
Aztán jobb egér,képmentés.
Vendég

Komolyan mondom amikor vagyok alig írtok,mikor meg nem akkor nem győzök visszaolvasni! :shock:

Névválasztás!
Mielőtt Alexel terhes lettem már tudtuk,hogy így fogják hívni!Mindenki lehurrogta:Kutya nevet adok a gyereknek stb.
Amikor Zinával lettem terhes tudtuk,hogy Zina lesz,na ettől mégjobban kiakadtak:Ez meg milyen név?Hülyének nézik majd a gyereket!
Na Zalánnál nem mondtuk el!Köztünk is volt egy kis vita,(fiú nevekben nehezen eggyezünk meg)nekem a Zorán tetszett a férjem a Zalánra szavazott,bár mindkettőt én vetettem fel! :lol: De március végén már tudtuk!Ugyanis Zalán napon mozdult meg,így ezt jelnek véltük! :roll:
Majd megette az egész családot a kíváncsiság!De mi nem mondtuk el,csak amikor megszületett!Akkor már egy kukkot nem mertek szólni! :lol:

Spórolás:Hát...nekem nem nagyon megy!De komolyan!
Pedig amennyit a férjem keres simán kellene sokkal többet félrerakni!De nem megy!Pedig nem veszek semmi hülyeséget,tényleg! :?

Juca!
Én a SOTE II-n szültem,igaz császárral,de nekem jó tapasztalataim vannak!Főleg az előzőhöz képest! :roll:

Farsang:nálunk Alexék már letudták,az csak olyan felsős,bulizós nem beöltözős!
Zinának pénteken lesz!
Vendég

Bocs, elirtam a babót, Mézgombi pocaklakójára tippelgetünk, Mercyé még odébb van!!!!!No, de majd arra is!!!!
[b]Mézgombi babó, Julcsi tesó[/b]
Fiú:Ex, Benianyu(pocakról+fotóról), Kimike, Gab,Oryandi(bealvós),Viera(orr)
Lány: Gab

Farsang: február 26 és balettos lesz, igy nem kell jelmez, és végre mindenki láthatja az amerikai balerinaruháját! :P

Oryandi! Hajrááááá!Húzós lesz, de jóóó!
Nem mondod, hogy tizóraira csak gyümilé van?Te jó ég Beni éhen fog halni a bölcsiben!

benianya
ákosbenianya

Benianyu!
Igen, csak gyümilé van, de ezt úgy képzeld el, hogy ugye reggel 8-fél 9ig reggeli aztán 10kor gyümilé és 11.20kor már ebéd. Ha jó reggelizik meg megissza a lét, akkor kibírják ám ebédig! Ja és 3/4 3kor uzsi. Mindig kiadás a kaja. legalábbis Daninak. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
oriandy

Alziza!
Nekem ez nem megy.
Én tiszta hülye vagyok ehhez. Eleve a PhotoFun-ra kidob egy csomó oldalt.
Na, most melyiket válasszam? Amelyiket választottam, ott valami Blogg is van.

Szerintem az pont nem jó.

De én is akarok ilyet!!!!!!!!!!!!!!

Erika

Kép
viera

Alziza!
Nekem ez nem megy.

Erika

Kép
viera

Alziza!
Nekem ez nem megy.

Erika

Kép
viera

Alziza!
Nekem ez nem megy.

Erika

Kép
viera

Alziza!
Nekem ez nem megy.

Erika

Kép
viera

Hűha!
Ezt legalább ötször küldtem el.
Szóval már érted, hogy mennyire szeretném? :shock: :P :roll:

Erika

Kép
viera

Jó reggelt!

Ritka mozgalmas éjszakánk volt, Panna sokszor felsírt pedig általában átalussza az éjszakát.

spórolás: mi is mindíg minuszba megyünk pedig a hitelek törlesztőrészletein kívűl és a kaján kívűl nem sokat dőzsölünk.
Mondjuk igaz, hogy általában mindenből a jobb minőségűt vesszük ( mosópor ,ennivaló).
Ruhát csak májusban a ruhapénzből ( még szerencse, hogy az van).
Érdekes, hogy kettőnk fizetése elég sok még úgy is, hogy Peti 70.000.-ft körül fizet gyerektartást az előző házasságából született gyerekek után.Ennek ellenére nem nagyon jut a fent felsoroltakon kívűl másra.

Az a gáz, hogy az étolaj pl. 100 ft-al emelkedett, el sem hiszem.

Gombi!
Örülök, hogy jól vagytok, a gyerek nemére nem tudok tippelni.

Ex!
Lemaradtam, te hol dolgozol?

farsang: a bölcsibe febr.6-án lesz, szerintem Panna megkapja Kata egyik fejdíszét vagy koronáját, Katáéknál az oviban febr. 22-én 8 amire a szülő is mehetnek, ott a helyem), Ő pedig Jázmin lesz.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Fú, jó sokat írtatok, alig tudtam visszaolvasni. Most viszont mennem kell, reggeli, boltjárat, aztán majd még benézek.

Jók legyetek! Spórolni a kevésből nehéz igazán. Én már nem tudok. Most amit kerestem 3000-et, azt eldugtam, hogy legalább apának tudjak egy kis ajándékot venni a szülinapjára.

Jövök, ha megfőztem! Pusszanat!

Gabella

gabella

Úgy látom ma reggel nincs valami nagy pörgés pedig egy kis virtuális társadalmi életre mindíg kell szánni.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok,

csak gyors bekukk.

Viera: nagyon szupi az új képed, nekem ez sokkal jobban tetszik :) !

Katus: múltkor én is lepadlóztam a boltban, hogy 1 l olaj 450 Ft-ba kerül :roll: ... !!!

Gombi: tényleg nagyon édes a pofija a babókádnak. Komolyan gondoljátok a három babát??? Kezdetben én is így gondoltam, de most már 99%, hogy csak kettő lesz :) !

Andy: nekünk teljesen mindegy, hogy kislány lesz-e a következő baba, vagy kisfiú :) ! Amióta megszületett Marci azóta el sem tudom képzelni, hogy kislányom legyen, de persze ha amásodik az lenne nem tiltakoznánk. Ennek ellenére ugyanúgy örülnénk még egy kisfiúnak :) !

Gázosokkal még mindig nem beszéltem, de szerintem most ebben a pillanatban felhívom őket, akkor talán nem marad el.

Húúú, vmit még akartam, de elfelejtettem. Mindegy, ha eszembe jut jövök.

Pusz

Eni
marcy

Sziasztok!

Gombi én sem tippelek, mert én tudom. 100% hogy gyerek lesz. :twisted:

Spórolás: na most egy programozó informatikusnak, meg egy pénzügyesnek illene kőgazdagnak lennie. :-P Ja 150 e a hitel (30 e illeték, 15 a diákhitelem még + a 150-hez), fűtés nyáron 12 e, télen 30-50 e. És akkor van még többi rezsi stb. Na bevétel pluszba a kicsi lakás, amit nem adtunk el, annak az albija 55 e (ami valójában csak 25 ugye, mert 30 a hitel belőle). És hihetetlen de ruhára csak minimálisat, bútoraink nincsenek stb. Pedig mi végzettségünk, és szakmánk alapján valahol a top kategóriában kellene lennünk, de itt jön be, hogy egyikünknek sem volt pénze vagy lakása örökségként, így minden önerőből megy. Na de ezen kár morfondírozni, vállaltuk, és tudtuk, hogy mi sosem fogunk megtollasodni. :twisted: Az szomorú, hogy ilyen feltételek mellett hónapról hónapra számolni kell, meg okoskodni, de még mindennel együtt voltunk nyaralni, ami szuper volt, talán még jobb a habitusunknak, mint egy drága külföldi tengerpartondöglős, néha elmegyünk kajáldába, tartjuk a kapcsolatot a barátainkkal stb. Igaz nem dohányzunk, nem iszunk, és én spec. lusta igénytelenként sem fodrászra, sem kozminénire nem költök. :roll: (Inkább nótázok, és naivan azt hiszem, az is megteszi ránctalanítónak :twisted: )
Turizni azért nem túrok, mert itt a turi néha drágább, mint az Osan vagy Teszkosz, de pl. ha hordható gyerekruhát kapunk, akkor minden averzió nélkül elfogadom, és a mieinket is tovább adom. :wink:

tjuca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?