Hali! De jót aludtam! olyan álmositó idő van, hogy legszivesebben egész nap csak durmolnék!
Vicky! Hát ez az, odaszorul a kuki a bilihez! Én még nem próbáltam ki, mert nem látom,hogy érdekelné, ez az elvonulás kakilni is csak nemrég jött elő. Kiváncsi voltam a véleményetekre. Mivel a tesó is a WC-t használja már egy ideje
elképzelhetőnek tartom, hogy sokkal inkább fog teteszeni neki a szűkitő. Egyébként láttam lépcsőset meg fiúknak való falra szerelhető piszoárt. bár azt sem lehet lehúzni,akkor inkáb szűkitő.
Blani is szűkitőzött és ahogyan ti is irtátok 1 hét alatt lett olyan szobatiszta hogy utána egyszer sem pisilt be se éjjel, se nappal.
Ezért irtam én is néhány hete azt, hogy nem siettetném, kivárom, mig megérik rá, ha az 2,5 év lesz, hát annyi lesz, ha 3 hát 3.
Egyébként 2,5 -2,8 éves korában nyár lesz, most akkorra teszem saccból, ha esetleg a bölcsiben ez már előző télen megtörténik hát legyen.
Ezen a névadós dolgon kiakadtam. Nálunk senki sem akart beleszólni, meg sem kérdezték, fel sem merült-csak a 16 hetes Uh kazettáján látták: Nagy Anna Blanka vagy Nagy Bence Márton pocaklakó.
Mi még a neme előtt tudtuk a nevét. Anyósom is Anna igy ő nagyon örült az Annának, azt hitte miatta Anna. Tudtuk, hogy Blanka lesz, de szerettünk volna elé , a gy és a B közé egy zeneileg jól csengő kedvenc nevet. Tetszett az Anna is és mi Az anna és a király alatt szerelmesedtünk-igy fel sem merültek más nevek. A 2. Amina Boglárka lett volna, és mivel a keresztfiam közben a Márton nevet kapta(ez is véletlen, hogy tetszett a Marci és após is az.) Igy lett Ákos Bence. Bár én nagyon szerettem volna az Absa nevet előre, apa megvétózta. Pedig beleszerettem, az volt a szerencse,hogy az Ákos is kedvenc,igy nem esett nehezmre elfogadni.
Ezt is jól kifundáltuk, mert Bence a szülinapja után augusztusban is van, de az igazi Benedek, Bencés rendi névnap az márciusban van, ám a naptárakban csak Benedek névnap van akkor-na mire utánajártunk, hogy Bence, a bencések féle igazi is márciusban van. Igy jó, mert nincs 1 héten a szüli és a névnapja.
Juca! a Kovács Kinga telitalálat, zeneileg is, rövid frappáns és ami a lényeg Kinga tök Kingás, illik rá a név.
Na, van néhány tippem, olyan jucásak, el is mentem, aztán 6 hónap múlva ideteszem.
Katus, jól tette azurad,hogy telefonált. A levelet -internetest vagy papirost még támogatom, főként hogy elnézést sem kértek.
Látom a cigis témája Jucának felpaprikázta a hangulatot, milyen jól pörög a topic, napok óta nem irtunk ennyit.
7.gyerekét szoptató cigiző anya durva.
Hasonóban nekem is olt részem. Amikor 3 hónap mozdulatlan kórházi fejlógatós fekvés után 4. alkalommal ömlött a vér,lepény ki tudja milyen állapotban, csődület a szülőszoba előtti 8 ágyas vajúdóban körülöttem. A szemben lévő ágyról meg egyszer csak feláll egy 40 körüli asszony, elmegy, majd 10 perc múlva visszajön, cigifüstszagot húzva maga mellett az orrom előtt, visszafekszik és tovább jajjgat, majd fél óra múlva 2 perc alatt kilövi 8. gyerekét, aki 1700 gr-ot nyomott. Majd jön hozzám a vizit és hallom, hogy az intenzives csaj mondja a dokinak miután érdeklődik felőlem, hogy akkor most elállt a vérzés, vagy császár lesz -szóval mondja, hogy ha császár akkor helikoptert kell hivni, mert nincs több üres inkubátor, fel kell vinni a Benit Pestre. Szerintetek mennyire lettem ideges, hogy egy bagzó és cigiző nyúl(bocsánat de akkor ezt gondoltam)8. gyereke, aki nem is vigyázott magára csak úgy történtek vele a dolgok-elveszi az életmentő skatulyát az én féltve őrzött, növesztgetett, dédelgetett vágyott, várt babám elől. És még szülés előtt leballagott steril szülőszobás papucsban 7 emeletet bagózni.
Sirtam a rettegéstől, aztán mániáskusan elkezdtem agykontrollozni, meditálni, egész nap rajtam volt a zene, még a pocakomra is rátettem a hallgatót,a fülemet sem mertem megvakarni, beszélgettem az erekkel, Benivel -aztán másnak visszengedtek a kórtermembe és kihúztuk még 3 hétig!Igy jutott nekünk is inkubátor.
Aztán persze az intenziven láttam szegény kicsit, be sem ment hozzá, nem is vitt tejet,és én még fel is ajánlottam az enyémet, bár kiderült neki még nem lehet olyan éretlen.
Azért kemény volt nagyon, de minden jó ha jó a vége.
Juca! Azt elfelejtettem irni: tök jó, hogy engedtek simán szülni, ügyi voltál, meg Kinga is! Számomra szörnyűség volt a császár, nem is értem a sztárok miért kérik dirrekt, sokkal szebb, könnyebb, sikamlósabb, csusszanósabb, örömtelibb volt simán szülni.
Közgarázdászok! Ez a 30 százalék durva, és honnan szerezzem meg a 25 százalék különbözetet?
Termeljek zöldséget a teraszon, egyek kevesebbet(na ez nem rossz ötlet)mossak kevesebbet, legyen hideg a lakásban? Dugjam be a gyerek fenekét, hogy ne kakiljon tele 4-5 pelust naponta?
Szerintetek mivel lehet a legtöbbet spórolni?Ötleteljünk.