Új privát üzeneted érkezett!

Azt olvastam, hogy a körmök hajlamosabbak ilyenkor a töredezésre.
A göndör haj sem egy jó állapot! Macerás! :?

Amúgy nekem sokkal jobb a kedélyállapotom, mióta kismama vagyok. Mindíg nevetek, nem mintha előtte nem ezt tettem volna, de most mindenen csak nevetni tudok! A dokim is azt mondta, hogy állandó földrengést produkálok a babának! :lol:

KépKép
hene

én nem mondom hogy mindig jokedvü vagyok, inkább csak lazán veszem a dolgokat. itt a munkahelyen azzal cukkolnak, hgoy "mi van, bevetted a leszarom-kapszulát?" :D van benne valami. :)
alapjába véve otthon is nyugodt vagyok, csak a férjuram 1-1 nem megfelelő hangvételű mondata után képes vagyok kiakadni és elbőgni magam. persze utólag rájövök, hogy igencsak túlzás volt a hiszti, de hát nemtok mit tenni az adott pillanatban. :?

mia_snow

Szia mindenki!! :D
Megyek visszaolvasok azt a 15 oldalt, amit addig termeltetek míg nem voltam :shock: :D

Kép
Kép
h. szilvi

Szia Szilvi! Csakhogy előkerültél! :D Merre jártál? Hogy vagy? Megy az angol?
Vendég

Babuli!

Küld el a képet, amit fel szeretnél rakni a potsdamstudio@freemail.hu email címemre, és lekicsinyítve visszaküldöm!

Kép
Kép
kisfóka

Sziasztok!

Szilvi! Mesélj! Hol jártál? Sok az angol?

Wera! Képzeld ma felhívtak a tb-től,hogy küldenék a pénzem,de nincs mit számfejteni,ugyanis dec. 17-től a könyvelő nem adta le a papírjaimat!
Királyság mi?
Tök rendi volt a nő,úgyhogy mostantól közvetlen nekik küldöm!
Melóhellyel már megbeszéltem!
Remélem hamarosan kapok!

Nekem ma úgy fáj a fejem,de amúgy azon kívűl nagyon jó kedvem van!
Most megyek és túrok egy nagy adag jégkrémet!
Majd este jövök még,most kicsit Apázok! :lol:

Addig is sziasztok!

Kép

Kép
ibm

Ami - az szép, akkor várhatod a pénzt ha tovább se küldték. Nekem legalább elküldték, de most meg a tb szarakodik velem. Anya ma elfaxolta a hiányzó adatokat, holnap azért még felhívom őket, hogy megfelel-e. Kezd már kicsit elegem lenni ebből...

Én megint egyedül tengődök itthon. Nem vmi felemelő. Fölugrott az előbb a barinőm egy nagy szatyor csokival. Nagyon ari, de így is több édességet eszem a kelleténél... Na megyek vasalni, hátha égetek egy kis kalóriát! :roll: :lol:
Vendég

wera!
mostanában én is nagyon rákaptam a csokira! :oops:
Pedig a terhességem elején rá sem bírtam nézni!! Akkor inkább a sósat kívántam, most meg a csokit, és a jégkrémet! Hát ki érti ezt! :lol: Vasalnom nekem is kéne sajna!

d.dodó

sziasztok
na csak nem tudtam visszaolvasni :(
túl sok
na az angol, nagyon gyors és nagyon sokat kell tanulni, na meg el is fáradok, nem beszélve a jó kis lázas megfázástól amibe megint visszaestem :( veletek mizu? így egyszerűbb mint visszaolvasni :D

Kép
Kép
h. szilvi

kike és sipiné merre van? csak mert hirtelen nem látok senkit :shock:

Kép
Kép
h. szilvi

Én nem a csokira, hanem a tápszerre kattantam rá. Roli már tejet kap és maradt egy csomag tápszere. Nem hígítom fel, hanem por formájában eszem. Szerintem rosszabb, mint a csoki, de olyan finom! Egyszer majdcsak elfogy és utána nem lesz!

Kép
szly27

Kép

Kép
szly27

Most végeztem egy adag csokifagyival! :? De nagyon jólesett!

KépKép
hene

Sziasztok!

Holnap megyek Afp-re reggel, délután meg dokihoz!!!
Drukkoljatok, hogy Szly színezhesse az én soromat is!!

Én rendületlenül cseresznye és meggy befőttet falok. :D

Kép
Kép
patr

Sziasztok!

Kike: szerintem is sokáig fog élni a párod, ha ezt álmodtad. Én ma éjjel az anyukámmal álmodtam aki 2 éve meghalt. Azt álmodtam, hogy azon gondolkodom otthon, hogy milyen nagy akaratereje van, hogy kitartott és meggyógyult. (1 évig küzdött a rákkal, de sajna....) Olyan jó érzés volt vele lenni, mintha mi sem történt volna. Ez vajon mit jelenthet?Olyan rossz, hogy nem mutatjuk meg a húgommal, hogy milyen gyönyörű unokái vannak. :cry:
Bocsi, hogy ezt leírtam.

Wera: Kezdenek letisztulni a dolgok az esküvű körül?

Ami: hogy van a pocakod? A keményedések ritkulnak már?

Patr.: nagyon szorítok neked!!! Biztos minden rendben lesz! Beszéld meg ma a bébiddel, hogy mutassa meg magát!!! :D

Hene: irigyellek a csokifagyi miatt! Egészségetekre! :D

Szilvi: örülök, hogy újra itt vagy. Már nagyon hiányoltunk. Mikor lesz vége az angolnak? Mivel kúrálod magad?

Szly: hogy van Roli ujja?

mia_snow: szerintem tök normális, ha kiakadsz aférjed nem megfelelő hangnemétől. Dolgoznak a hormonok! :D
Én tegnap leüvöltöttem az én férjem fejét, mert szóvátette, hogy egész nap a gép elött ültem és semmit sem csináltam. Sajna mostanában semmihez sincs kedvem és mindig fáradt vagyok. Lehet, hogy vashiányom van? Gondolom a front is besegít a depibe. :cry: :roll:

M aelkezdtem kismamajógára járni. KIváncsi vagyok hogy fogom birni. Tök vicces volt, bár inkább szomorú, hogy a 30-35 hetes kismamáknak is akkora hasuk volt mint nekem. Sajna nem az ő hasuk kicsi. :roll: Úgy éreztem magam közöttük mint a dundi csaj a fitneszteremben. :roll:

Kép
Kép
Kép
titanilla78

Sziasztok!

Ronix, én is elég sűrűn vagyok depis. :cry: Hát ez van. De összességében meg nagyon-nagyon boldog vagyok!!! :lol:

Patr, drukk holnapra!!!

Én ma annyira bekajáltam, hogy levegőt sem kaptam. :shock: Ha itt laknék anyuéknál már 2x ekkora lennék! :? :)

Párommal meg megbeszéltük, hogy holnap benézünk a Brendonba. Na nem vásárolni :shock: csak körülnézni. És anyuék mondták, hogy Ők veszik meg a babakocsit. Hát ez nagyon jól jön. :oops:

Vigyázzatok magatokra!

Kép
sziszka82

Halihó!

Dodó - nekem ugyanígy volt a csokival! Bár én alapból is nagy csokizabáló vagyok, a terhességem első harmadában rá se bírtam nézni. Csak a sós kaják, vagy inkább a semmilyen ízűek kellettek. De most :shock: ... Szerintem neked is csajszid lesz? :D Te hogy érzed? :wink:

Szly - Rolinak jobban van már az ujjacskája? Hagyta bekenni Panthenollal?
Képzeld! Az előbb én is jól megégettem az ujjam a vasalóval :!: Szerintetek ez látszani fog a gyereken?? :shock: Remélem elmúlik az esküvőre mert a jobb kezem mutatóujját égettem szét szuperul látható helyen! :roll: Szétnéztem itthon, persze hogy elfogyott és nem vettem újat... Amúgyis olyan csoffadt a kezem, száraz is (hiába kenem), ekcémás is, pont ez hiányzott hogy még sebes is legyen! Remek! :evil:
Vendég

Jó estét Kismamik!

Szilvi! Kúráld magad! Amúgy? Otthon minden oké?

Sajna mostanában én is rákaptam a csokira,eddig is ettem volna,de kihánytam,így elég nehéz volt!
Most is csinál még pici hányingert,de ez már igazán semmi!

Patr! Szorítok,hogy megmutassa magát!
Milyen színt szeretnél a táblázatba?

Titanilla! Nem akarom elkiabálni,de ma azért kevesebbet keményedett!
Remélem minden oké!
Kiskópé sokat ficánkol!
Úgy mennék már megint 4d-re,hogy most milyen lehet!
De majd csak 2 hónap múlva akarunk! Vagyis akkor megyünk!
De mostmár olyan jó,hogy mozog!

Uram néha rám is furcsán néz,a múltkor is sírva fakadtam valami pici dolgon és félrevonultam!
Erre utánnam jött és megkérdezte: "most is a hormonjaid,vagy én vagyok hülye"?
Szegény néha nagyon nemtudja,hogy most ép mi a bajom!
Nem lehet minket egyszerű elviselni! :lol:

Sziszka! Irigyellek,én is mennék már nézelődni,de Apa sose akar jönni!
Na mind1,előbb-utóbb mostmár rá kell szánnia magát!

Wera! Mikor indulsz holnap?
Meddig maradsz?
Remélem azért jelentkezel!
Érezd jól magad,tudom,hogy sok intéznivalód lesz,de azért pihenj is!
Tudod mit mondott a doki!
Jó utat!

Jó éjszakát és szép babás álmokat mindenkinek!

Remélem ma jobb dolgokat álmodunk mint tegnap! :lol:

Kép

Kép
ibm

Titi - sajnálom ami édesanyáddal történt, egyáltalán nem baj hogy leírtad. Ezek sajnos nem igazán feldolgozható dolgok. :cry: De biztos lát titeket, vigyáz rátok odafentről és nagyon-nagyon büszke a gyönyörű unokáira. Én is így gondolok a nagypapámra.
A héten sokmindent intézek a lagzira, aztán feb. 20-ig csak az ültetőkártyákra kell koncentrálnom, és akkor megint lesz egy kör intézni-fizetni való.
Vendég

Ami - reggel 10-11 körül jön értem Apu, előtte még jegyes-kínlódás (ki nem hagynám, annyira frankó! :x ). Nemtom meddig maradok, valószínűleg a hétvégén jövök vissza valamikor, de csak ha addig sikerül mindent elintézni amit terveztem. Mindenképp jövök hozzátok, délelőtt az öcsém suliban lesz, úgyhogy ha sokszor nem is, de napi 1x bizti bekukkantok!
Örülök hogy ma kevesebb volt a keményedés! (kopp-kopp) Azért csak tessék sokat pihenni, ne bízzuk el magunkat rögtön! :wink: Én is megpróbálok otthon is időt szakítani rá! :)
Apa lelkesedése még nálunk se indult be igazán a babaholmik iránt, de én is szeretnék elkezdeni nézelődni hamarosan, hogy legyen már vmi elképzelésem mire vásárlásra kerül a sor.
Vendég

wera!
Hát az elején szentl meg voltam győződve, hogy fiam lesz..... de valahogy egyre erőteljesebben érzek olyat, hogy mégis lány. Ráadásul barátnőm is mondta, akinek többet van hányingere, az általában lányt vár!!

Ha már megégetésnél tartunk... ma frankón megégettem a bal kezem a sütőben.... valamit meg akartam nézni, amit ott melegítettem, de hozzáért a felső belső rácshoz, ami grillezős, és az megégette a kezem!!! De szerencsére van itthon Aloe-m. raktam rá, igy nem hólyagosodott fel, de most meg viszket!

Vásárlással kapcsolatban!
Én is igaz hogy még csak holnap töltöm a 17. hetet (azaz inkább ugy mondanám, hogy már..... ugy repül az idő :( ), de pont ma mondtam páromnak, hogy lassan elkezdek egy pár rugdalózót és bodyt venni, ugynais most elég sok helyen vannak leárazások.... és a ruhaneműk amugy elég drágák nálunk, még a babaruha is. Egy body normál áron fointba átszámolva 2400-3000 Ft között mozog! Tudom nem szabadna átszámolni, mert azért a fizetés is valamivel több, de szerintem akkor is túlzás, főleg hogy nem olyan sokáig hordja a gyerek őket! Ugyhogy mondtam a páromnak, hogy egy-egy vásárlás alkalmával veszek egyet..... azt mondta 2-őt is vehetek nyugodtan egyszerre az akciósból :)
Amugy elég sokmindent (babakocsi, kiskád, szoptatós párna, pihenőszék ) hoz nővérem márciusban! :) meg egy pár dolog már meg is van, pl kis fiókos szekrényből 2 db.... kell még pelenkázó, kiságy, ruhák, meg az apró kiegészítők, mint vízhőmérő, lázmérő, tisztálkodási szerek, meg ilyesmik! De majd ezeket szép apránként!
Hú, kicsit hosszú lettem! Bocsi! :oops:

d.dodó

Jó reggelt mindenkinek!

Hogy telt az éjszaka?
Nekem voltak babás álmaim!
Egész éjjel szültem,de annyira boldog voltam,mert megúsztam a gerincérzéstelenítést! :lol:
Attól rettegek,nagyon szeretném elkerülni!

Sajna miután Apa elment már nemtudtam visszaaludni és annyira éhes voltam,hogy muszály volt felkelnem!
Mostmár túlvagyok 2 melegszenyán+tejeskávén!
Áron baba mindig este 10 után szokott beindulni,de tegnap nem!
1-2 picit rúgott és annyi!
Néha picit érzem,de már úgy várom,hogy tisztességesen jelezzen,ahogy szokott!

D.dodó! Szerintem nyugodtan kezdj el venni már pár dolgot,mert aztán nagyon sok lesz egyszerre!
Anyagilag és fizikailag is!
Én úgy szeretném,hogy április végére minden készlegyen!
A kórházi csomagtól az utolsó cumisüvegig,mert aztán már csak másfél hónap van!
Kitudja mikor szándékoznak kibújni!
Ez a tervem,de az egy dolog!
Meglátjuk!

Kép

Kép
ibm

jó reggelt mindenkinek. Nekem pocsék éjjelem volt, szinte éberen aludtam végig, pedig tudtam volna aludni... Állandóan arra ébredtem, hogy ott lenn valami nincs rendbe, szúr, fáj, stb. Én úgy kivagyok ettől az érzéstől. Legyetek kedvesek osszátok meg velem a ti tapasztalataitokat. Csak összehasonlításképp.... Ha nektek éjjel nem szokott ilyen lenni, akkor aszem ma/holnap egyenesen a dokimhoz bemegyek. Már előre utálom az éjjeleket :twisted:
magdolnam

Sziasztok, rég jártam erre, de igazából olvasok rendesen, ritkán van írni is időm, nem hagynak a kölkök.

Látom lassan vásároltok. Meg téma volt az utazóágy is. Sztem az ilyen dlgokból érdemes normális márkásat venni, hauck, perego stb. akár használtan, mert soknek sokkal jobb pl. a zárószerkezete. Biztonságosabbak, ezért jobban is használhatók. Na meg nem baj, ha van betétjük az első időre, különben beszakad a hátad, ha ki akarod horgászni a picurkát alulról... Babaruhát is érdemes pl. majd a börzén nézni, hihetetlen olcsón lehet nagyobb mennyiséget venni. A legkisebb méretből meg nem is nagyon kell, enyémekre már hazafelé kicsi volt az 56os...

Babakocsinál érdemes átgondolni, mire fogod használni. Kertes viszonyoknál jobb a magasabb, nagykerekű, amibe nem nyal bele a kutya könnyen... Nekem mindig van külön egy az autóba, mert oda meg ki bír belepakolno egy akkorát... Szóval vmi sportkocsi, esetleg amire rámegy a babaülés.

Nálam is megvolt a 12 hetes UH, minden ok, febr 4-i héten AFP, aztán annak az eredményével a nagy UH. REemélem minden érték rendben lesz, mert ha nem, akkor amnio, már cska a korom miatt is, és azt nem szeretném. Vicces, a 12 hetesen azt mondták, kisfiú, pedig én megesküdnék a rózsaszín cumira, még ma is hánytam... A fiúkkal pedig sosem.

Betennétek a táblába? 38 éves vagyok, a kiírás júl 19 (utolsó menzesz alapján 26, úgyhogy bennem a frász, hogy majd túlhordással meg indítással szivatnak, de a kiskönyvben 19 van), testvérek 4, Bp, és 2es Klinika. Köszi,

potyka

Potyka Neked már megmondták hogy fiad lesz?????? Akkor még van reményem a lányra!!!!!!!! De jó!!!!!!! Én az 1esbe járok és kérdeztem, azt mondták, hogy még képlékeny a dolog, ezért nem mondják meg... de látta a nő. Magyarul kukacot nem láthatott és ezért mondta. Elolvastad, amit írtam az előbbi hasfájásról? Nálad ez hogy van?
magdolnam

Sziasztok!

Tegnap voltam az új dokinál,csak nem tudtam jönni,mert Apa dolgozott a gépen.
Szóval nagyon rendes-azt hittem komoly,dörmögős,mert elég nagy darab,szakállas-de nem.Nagyon kedves,vidám,még nevetgéltünk is.Szóval nem bántam meg a váltást.Meghallgattuk a babó szívét,mértek vérnyomást is,méhszály zárt. :D Mondtam neki a haskeményedéseket,mondta hogy a 20 hétig szedjek nospát,aztán legközelebb ha megyek lehet hogy ír fel más gyógyszert rá,adig jó a nospa is.Mondta hogy pihenjek,viszont egyetértettünk abban hogy két gyerek melett nem is olyan egyszerű,hiszen ha nincsenek is itthon,azért házimunka van-bár ha úgy érzem,akkor inkább pihenek,a házimunka úgy is megvár :)
Kérdezte hogy ez a baba mekkora lessz,mondtam hogy remélem nem akkora mint a fiam.Mondta ha tartjuk ezt a növekvó tendenciát:a lányom 3,42,a fiam:4,26 volt,akkor ez a baba öt kiló körüli lessz-remélem nemm-persze ezen csak nevettünk.

hétfőn megyek Uh-ra-remélem megtudjuk mi lessz-és remélem minden rendben lessz vele.

18hetesnek mondta a babót,bár még nem vagyok annyi,majd az Uh-on kiderül.

Nagyon sokat írtatok,így a visszaolvasás kicsit nehéz,meg a hozzászólások is,mostantól megpróbálok lépést tartani veletek :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

jó reggelt.

éjszakai hasfájás: éjjel nem, de nappal szokott, hol úgy, mintha az oldalam szúrna, csak nem annyira oldalt, hanem a hasam oldalán (nem tudom így érthető-e), hol pedig a köldököm környékén nyilall bele, hol alul érzek nyomást... de éjjel nincs gondom. és most kivételesen egész jól aludtam, legalábbis az eddigiekhez képest. nem volt sem rémálmom, nem forgolódtam, csak 1-szer ébredtem fel fél3-körül, olyan kipihenten, hogy azt hittem már reggel van, erre ránéztem az órára, és kiderült hogy marhára nem. szerencsére könnyen visszaaludtam, egészen reggelig. azért ha otthon leszek, bevezetem a délutáni sziesztát, biztos ami biztos. :D

mia_snow

Magdolnam, sztem simán fájhat a növekedéstől bármi odabent, ill. feszülnek a szalagok. Nekem így hatodik terhességnél ennek nincs akkora jelentősége, a hasam is akkora, mint másnka félidősen, mert nem tart a hasfal, és sztem minden azonnal utánaereszt a növésnek.

Kike, és akkor most folyamatosan nospázol? Jaj.

Magnézium nem elég, meg a pihenés?

potyka

Szia Potyka:dehogy is.Csak ritkán veszek be,ha esetleg fáj is mikor megkeményedik a pocak.Nem akarom gyógyszerezni a Picurit. :wink:

Kép
Kép
Kép
kike

Kike! Örülök,hogy rendes volt a doki,reméljük lassan mostmár minden rendeződik!
Anyagiakkal van valami változás?
Hát azért bízzunk benne,hogy nem tartod a növekvő tendenciát!
Durva lenne!
Bár a sógorom is 5.20-al született és 63 cm-vel!
Kemény!
Szorítok hétfőn,remélem megmutatja magát!
Mit szeretnétek ha választani lehetne?
Gyerekek?

Magdolnam! Nekem fájni már nem szokott,időnként bekeményedik,de arra szedem a Magne B6-ot!
Szerintem beszéld meg minél előbb a dokival,már csak a saját megnyugtatásodra is!
Mikor kell menned?
Én éjjel jól alszom,csak későn alszom el és időnként korán ébredek,de egész elviselhető!
Engem az idegesít,hogy nem mocorog annyit mint szokott!
Apa mondta,hagyjam már pihenni szegényt,biztos alszik! :lol:
Nem lehet mindig ébren!
Hát ez igaz!
Kis lustaság ma!

Potyka!
Örülök,hogy nálad is mnden rendben!
Nekem is fiút ígértek és a 16. hétig azthitten kimúlok,olyan rosszul voltam,hogy el sem hiszem,hogy végetért! :lol:
Utazóágyból tökéletes lesz az 5000 ft-os,ami amúgy 13000!
Arra teljessen jó lesz,hogy amikor Anyóséknál alszik egy évben 3X,legyen helye és tudjon hol játszani is!
Vehettünk volna rendes kiságyat is de olyat akartunk amit tudnak maguk után hurcolni ahová éppen mennek!
Nekem sokkal szimpibb mint egy használt márkás! :oops:
Matracot is lehet bele venni!
Sok babás ismerősöm van és mindenkinek megfelelt,pedig megtudták volna venni a drágábbat!

Babakocsi! Van pár tervben de még ráérünk dönteni!
Kertes házban lakunk,kutyánk is van,nem is akármilyen,de be van zárva,nem fog belenyalni a babkocsiba az tuti! :lol:

Ruhákból nekem is csak 2-3 56-os lesz a többi már nagyobb!

Kép

Kép
ibm

Mia! Már tegnap is akartam írni neked,hogy a köldököm egyik nap nekem is nyilalt belülről!
De azóta sem,nemtudom mi lehetett!

Kép

Kép
ibm

Szia Ibm:
Tényleg elég nagy volt a sógorod :shock: Az biztos hogy akkora gyereket nem szülnék meg rendes úton,már azon is csodálkoztak a dokoik hogy a Fiamat sec-pec megszültem rendesen.
Én lányt szeretnék,férjem természetesen fiút,de szerintem lány lessz :)
Gyerkőcök jól vannak,bár Vercsi még mindig nem szokta meg,hogy a Kristi is ott van az oviban,zavarja mikor a tesójára rászólnak az ovónők,de hát muszály még terelgetni.Talán idővel hozzászokik a tesó jelenlétéhez.

Ruha téren tanácsolnám hogy többet vegyetek,mivel még az első időben nagyon sokszor kell majd cserélni:mivel még igen hígat kakilnak,rendszeres lessz a pelusból való kifolyása,és majd többször le is fogja büfizni a ruháját.Csak egy tanács :oops: Egy napra kell minimum 2-3 db.Bocsi hogy beleszólok,csak tapasztalatból mondom.

Kép
Kép
Kép
kike

az a baj, hogy csak 02.27-én kell mennem. NEm tudom... Akkor ezek szerint nektek is volt ilyen. Vagy, mikor megyek afpre 02.11én -ha kibirom addig- benézek hozzá. Magneb6ot szedek napi 3at tegnaptól. De lehet a hüvelykúp is közrejátszik. Kell szednem :( de csak éjjel van ez, nappal semmi bajom
magdolnam

Milyen hüvelykúpot használsz?
Nekem is volt,hogy este azt mondtam másnap elmegyek a dokihoz,de aztán mégsem.
Szerintem mindenki maga érzi,hogy mikor aktuális!

Kike! Köszönjük a tanácsod,tudom,hogy segíteni szeretnél. :wink:
Azért lesz bőven pici ruhája,mert rengeteget örököltünk,de venni csak egyet akarok amiben hazahozzuk.
A többi is szinte új!
Amiket vettem azok meg 62-74-ek.
Sógorom amúgy császárral született.

Kép

Kép
ibm

először candibene volt, de azt abbahagytam, mert nem jött be, aztán a doki (gyógyszertárit) boraxot írt fel (kakaóvajas). Csak azt mondta hogy hossz idő lesz ezzel, aztán azt mondta 1 hét, aztán 30 dbot írt fel. Sztem valamit félremagyarázhatott.... De ettől elég érzékeny lesz a hasam, vagy tényleg ennyire nő, vagy mivel ez az első baba, lehet természetes :roll:
magdolnam

Felhívtam a dokit, azt mondta csak 1 hétig kellett volna használni :shock: :shock: :shock: én mindjárt sírva fakadok. Mondtam, fáj ahasam, azt mondta semmi köze ehhez és mondta, hogy elnézést, most le kell tenni mert várják. (sztk-s de nagyon érti a szakmáját) mi a bánatot cináljak? Lehet túladagoltam amgam?
magdolnam

Biztos nem attól fáj a hasad!
Nyugi!
Meddig használtad?
Ha csak egy hétig kellett használni minek adtak 30-at?????????
Na mind1,nem is ez a lényeg!
A panaszod legalább elmúlt amire kaptad?
Nekem egyébként az elejétől sokat fájt a hasam,ne izgulj nem lesz semmi!

Kép

Kép
ibm

remélem bocs nem 30at hanem 40et kaptam. Én is ezt kérdem magamtól!!! Mi a fenének adtak ennyit? A vicc, hogy nem volt panaszom!!!!!!!!!!!! :shock: NEkem alapjáraton fehéres színű hát nem folyásom volt, de valami van. Mondjuk ha a labor mutatta ki, akkor bizti volt valami. Most nagyon sokat fogok pihizni, hogy Pötty lenyugodjon
magdolnam

És mennyit használtál el a 7 helyett?
Pihenj sokat,biztos nagyon nő a babó és mindened tágul!

Kép

Kép
ibm

17-et :shock: :cry: tökre kész vagyok
magdolnam

Sziasztok!

Elejében csak a problémáimra kerestem választ a társalgóból, mivel szerintem az orvosok véleményei, és a könyvek mellet a tapasztalt kismamák tudnak igazán választ adni egy-egy kérdésre.

Viszont olyan jó, és főleg sokszor megnyugtató olvasgatni titeket, hogy szeretnék csatlakozni hozzátok!Annyira jó csapat vagytok :D

35 éves, szegedi vagyok. A szülés várható időpontja július 9., és van már egy csodatündér 11 éves lányom, Vivien :D

Nagyon sok zűrös dolgon mentünk keresztül ( pokoli válás, menekülés az országban ide-oda...),de tudom, vannak még ennél sokkal keményebb sorsok, és egyébkén is túl vagyunk rajta.
Kezdtün egy új életet teljesen a nulláról, és boldog vagyok, hogy ha szerényen is, de csodás, főleg nyugodt életet tudtam teremteni a lányomnak, remélem nem hagytak benne túl mély, visszafordíthatatlan nyomot a történtek.
Na, de erről ennyit, végül túléltük,meg nem is akarok senkit untatni ezekkel, mi is teljesen lezártuk már. Visszaköltöztünk Csornáról Szegedre, és mikor már teljesen úgy éreztem, egyedül maradunk, találkoztam egy csodálatos emberrel, és sok kezeléssel az egészségemet is sikerült helyreállítani olyannyira, hogy 2 évi próbálkozás után novemberben kiderült, babát várok :lol: :lol:

Hát szerintem abban a pillanatban én voltam a világ legboldogabb embere :lol:
Kicsit szorongok ugyan,h. minden rendben legyen, tudjátok, olyan túl szép, h. igaz legyen alapon, meg hát el is múltam 35, és sokan rémísztgettek ezzel, de már nem hallgatom meg az ezirányú rosszindulatú beszólásokat :evil: Ja, egyébként az amnyot nem kértem, megvárom az AFP-t, meg a genetikait, azt mondta orvos bátyus, ha ott nincs gondra utaló jel, megnyugodhatok teljesen.
És különben is: "Félni annyi, mint tönkretenni a van-t azzal, ami nincs!"

Dióhéjban ennyi, megpróbálok majd képeket is feltölteni, csak eddig nem tudtam lekicsinyíteni megfelelőre. Most rázták gatyába a gépemet, és eltüntették a képszerkesztő, fotóprogramjaimat :cry: Nem tudjátok, hol tudnék letölteni a netről biztonságosan vmilyet?

Remélem nem baj, hogy írtam Nektek,mert egyébként annyira zárkózott lettem, néha magam is meglepődöm magamon :oops:

Szép kismamis napot mindenkinek! :D Évi
bvivien0

Boraxot nem tudod túladagolni!!!! Olyna fertőtlenítő féle. És igazából nem is árt. Amiatt ne aggódj!

Akartam még mondani, hogy égésre NEOGRANORMON: A legjobb. Hámosít, hamar leviszi a gyulladást. És a hideg víz. Nem lesz tőle nagyobb a hólyag, de pl. forrázásnál életbevágó a hűtés, mert akkor nem tud mélyebb réteg is átégni. Bekötni égést nem szokás (kivéve doki). És szintén forrázásnél, nem szabad a ruhát leárngatni, hanem azonnal hűteni.

potyka

Köszönöm a megnyugtató választ!

Szia Bvivien! Üdvözlünk a csapaban, remélem, jól fogod érezni itt magad! Ha gondolod, nyugodtan mesélhetsz a történtekről!
magdolnam

Sziasztok!

A vérvételen túl vagyok, az egyik oldalon szétdurrant a vénám. :(

Most már alig várom a délutánt, este jövök, mesélek.

Ibm, nekem mindegy milyen színű lesz a csíkom, de a családban, ismerősök közül mindenki állítja, hogy tuti fiú, tehát most már nagyon kíváncsi vagyok.

Szia Évi! :) :)

Megyek dolgozozni, remélem lassan vége lesz a járványnak, mert megint elkapok valamit a gyerekektől! De még nem szeretnék itthon maradni.

Kép
Kép
patr

bvivien: üdv itt. nyugi, itt mindenki leírja akár a nem babavárással kapcsolatos dolgokat is, és senki nem untat senkit, sőt, inkább egyre csak jönnek a megnyugtató válaszok égési sérülésre, pénzügyi gondokra egyaránt. ;)

aaaa nyafff... de hosszú lesz ez a nap... és marhára nincs kedvem dolgozni. :roll:

mia_snow

nekem mindenki lányt jósolt!
Csak Apa mondta,hogy fiú lesz!
Igaza lett,ha minden igaz!

Bvivien! Üdv a csapatban és gratula a babóhoz!
És az újrakezdéshez is!
Nekünk nyugodtan írhatsz bármiről,minket minden érdekel! :lol:
És imádjuk a hosszúra sikeredett leveleket!
Nekünk is sok paránk van,de ha olvastál minket akkor láthattad,hogy egész jól megtudjuk egymást vigasztalni!
Én megőrülnék ha nem lenne BABANET!!!!!!!!! :lol:
Szóval várunk szeretettel bármikor,bármivel!!

Mia! Kitartás! Már csak 3 nap!!!!!!!!!!!!!
Remélem azért otthonról is sokat fogsz nekünk írni!
Pénteken lesz búcsúbuli???????? :cry:

Kép

Kép
ibm

Sziasztok!
olyan rég jártam erre, hogy alig tudtalak benneteket visszaolvasni.
Termeltetek rendesen!!! :lol:

Szia Bvivien!
Örülök, hogy jöttél!
Mesélj még magatokról!
Nagylányod mit szól a kistestvérhez?

A hasfájást valaki emlegette...
ameddíg nem görcsös, és vérzésnek semmi jele, addíg sajna természetes.
Mint már korábban írtam, nagyon nagy dolgok történnek odabenn... :wink:
Magdolnam!
Most néztem, mennyi idős vagy.
Nem ilyenkor emelkedik ki a méh a kismedencéből!
Mintha valahol ilyet olvastam volna... :roll:

többiek!
Örülök, hogy mindenki jól van, remélem az aprótalpú égése is javult valamit!!! :wink:
szegénykém!
Nagyon rossz lehetett neki!
De sajna nem lehetünk minden lépésüknél a sarkukban!
Az én nagylányom szombaton volt felvételit írni, nagyon ügyes volt, büszke vagyok rá!!!
Képzeljétek!
Beültették őket egy terembe, olyan volt az egész, mint nekünk annak idelyén az érettségi, kiosztották a feladatlapot, és 45 percig írhatták.
Matematika után sokan jöttek ki korábban, mint ő, elkeseredetten, sírva...
Mindenki az éppen őt váró szülő nyakába borulva pityergett...
Az én kislányom ezt nem látta, de amikor kinyitotta az ajtót, fülig érő szájjal kiáltotta:
APA, EZ TÖK KÖNNYŰ VOLT!!!
Na, persze mindenki minket nézett... :lol:
Aranyos volt!
Kíváncsi vagyok, vajon felveszik e?
Majd meglátjuk!
Vigyázzatok magatokra!
Most csak ennyi, így is jó hosszú lettem, ma még jövök!
Vendég

Valaki írt összefüggéseket hányásról és a születendő gyermek neméről.

hát, erről annyit, hogy a két lányommal soha egyetlen egyszer még hányingerem sem volt, most pedig végigrókáztam az első 12 hetet...

most úgy néz ki, kisfiam lesz....

Szerintem emberenként változó.
Ki így- ki úgy... :roll:
Vendég

Magdolnam!
Szerintem ezen tényleg ne izgulj, biztos, hogy nem ártottál azzal, hogy kicsit tovább használtad a kúpot!

Szia Bvivien!
Én is szegedi vagyok! :D Sajnálom a sok rosszat, de mostmár túl vagytok rajta, az a lényeg és koncentrálj a babára, meg a kislányodra! :) Ki az orvosod?

Kép
Kép
kisfóka

Csajok! Tegnap kaptam egy marha jó emailt,de sajna csak így tudom elküldeni! Olvassátok el,van benne igazság és nagyon vicces! Jó szórakozást!

Fwd: "Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyereked"
Melléklet:

Állati jóóóóóóóóó
OLVASSÁTOK VÉGIG, MEGÉRI...
Az első 6 hónap

- Az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lyukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- A lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor
- Úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás
- Napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- Ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- Egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- A séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre
- Elindulni otthonról egy 2 órás procedúra
- Ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezentúl befogod
- Kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt
- Minden babazokninak szűk a szára és bevág
- A legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi
- Aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon
- Az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass. Szülés után a 2 irgalmatlan méretű csöcsöd miatt továbbra is csak ábránd marad
Már nem szereted a vendégeket
- Sírsz, ha az alvó gyereked nézed
- Sírsz, ha valaki hangosabban szól hozzád vagy ingerültebb veled
- Sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed
- Egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre
- Ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed
- A férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja
- Akik eddig hívogattak szülés előtt, hogy egyben vagy-e még, na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család
- A nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket
- Kiderül, hogy mindenki tehéntejet ivott 2 hónaposan régebben
- Kiderül, hogy anyád semmit nem tud a babákról (már).
- Anyósod még annyit sem!
- Fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2mp-es mosoly teljesen reális egy babától
A digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen
- Amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze
- A híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig
- Van 70 dekás teli pelenka
- A zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással. Sajnos
- A mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely, kajának nincs
- Egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi is van pluszban. És még fáradt is vagy
- A melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod
- Zuhanyozáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd
- A házközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz
- A babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyád

"Amit addig nem tudsz, amíg nincs gyereked" 6-12 hónapig

- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!
- a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig szaros és a vízszolgáltatás előreláthatólag 14 órát szünetel
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából
- 3 kanál lenyelt kaja után képes fél üvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben
- napi 4x átöltöztetni nem is sok
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be
- mindenen a bevarró cimke a legérdekesebb
- minden fájdalom és baj emelésre elmúlik
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1 levegővel, mint te
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban
- 1 fog arra elég, hogy piercinget lyukasszon a mellbimbódba és átharapja a nyaki ütőered
- ha valamit 1 órán át pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor nem fogja megenni
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, mielőtt veled szemben ülve eltüsszenti magát
- a baba nem ismeri a türelem szót! (SEM!)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll belédkapaszkodva, de tuti a mellbimbód a fogódzó
- a körömvágást altatásban kéne végezni! olyan, mint futó vadra lőni
- a tépőzáras cipő 3 mpig van a lábán
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög, aki lát, mert te is nyitod és csukod a szádat, néha le is nyalod körbe a nem létező maszatot
a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad. Kelsz és fekszel vele
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodás. Ha nem vagy elég gyors a papírtörlővel
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallal. Na ez innentől csak ábránd marad
- ha egy szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépkedi
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hinátn, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékokkal
a szoba közepén, a járóka felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a hétből...akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van aki tisztára nyalja
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra
- lehet égnek álló seggel aludni

Kép

Kép
ibm

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?