Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon sok erőt és egészséget kívánok Marcinak és Csengének!
Drukkolok nektek!!!!!!!!!

Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Közben amíg nem jelentkeztem megszületett vasárnap hajnali 1óra 50kor Németh Attila Mór 3150g és 57 cm-el!
Ma jöttünk haza délelött a kórházból, eddig nagyon nyugis napunk volt evés alvás felváltva. De igazán holnaptól indul azt hiszem az igazi kihívás mert a lányokat csak holnap fogják hazahozni. Attit még senki nem látta csak az apukája mert látogatási tilalom volt a Jánosban, és mi ezt be is tartottuk bár sokan beszökdöstek a kismamákhoz. Majd jövök később csak még elég sok minden zavaros itthon és próbálok egy kis rendszert varázsolni neki és nekünk is.

Sziasztok
Orsi

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Pont azt akartam kérdezni, hogy hova tünt Orsi... és akkor pörgetem lejjebb az oldalt és látom!!!! :D
Jajj, nagy-nagy-nagy gratula nektek Orsi Attilához!!! Majd ha lesz kis időd, tegyél képet (hadd fájjon a szivem, hogy még van 12hetem) és ird le, hogyan ment a szülés! Hadd bőgjek egy kicsit... bár borzalmas vagyok, ahogy olvastam, hogy megszülettetek, már itten könnyezek... :cry: nagyon komolyan gyagya vagyok!
Katáékért is úgy izgulok, hogy minden rendben legyen a manócskákkal!
Vendég

Sziasztok Lányok!

Orsi, gratulálunk Attilához! Majd várjuk a beszámolót mi a is a szülésről, és hogy hogy fogadták őt a lányok! :P

Szegény Katáéknak biztos nehéz lehet. Remélem erősek lesznek a kis csipákok és gyorsan behozzák a lemaradást!

Mi éppen most jöttünk a dokitól, mindkét srác szépen fejlődik. Bendegúz kissé elhúzott (kb. 2300gr) Zsombitól (kb. 1700 gr), ezért jövő héten be kell mennünk a Margitba ultrahangra, ahol még pontosítják ezeket az értékeket. :roll: Hogyha nem hízik jobban, akkor valszeg megnézik a keringését is flowmetriával. Jövő pénteken pedig Streptococcus szűrés :? és az első CTG.
...
És állítólag március 1-től tényleg esélyes, hogy újraindul a Margitban a Szülészet! :) ... bár ez minket sajna pont nem fog érinteni. :roll:

Petra

Petra
Kép
petricsek

én is izgulok katáékért!

péter ha tudsz vmit kérlek, jelentkezz!

orsi nagyon gratulálok attilához!!!!
kerekpocak

Orsi!
Isten hozta Attilát, nagyon-nagyon gratulálok! :)

Petra!
Biztos minden ok a fiúkkal, de segíts már nekem, milyen vizsgálat az a flowmetria? :shock:

Péter, Kata, Manócskák!
Folyamatosan megy a drukk Nektek, az egész topik Veletek van, remélem érzitek! :roll:

Kép
Kép
meli30

[color=red]KATA ÉS PÉTER NAGYON NAGYON SOK ERŐT ÉS KITARTÁST KÍVÁNOK! DRUKKOLOK HOGY MINDEN RENDBEN LEGYEN, ÉS KÉT KIS VASGYÚRÓT HOZZHASSATOK HAZA![/color]

ORSI GRATULÁLOK KISFIAD SZÜLETÉSÉHEZ!

Nelly

Kép
breeki

Orsi, gratulálok a babóhoz! :D

Kata, Péter, mennek folyamatosan a drukkok!

Kép
babyteve2

Orsi!
Így ismeretlenül is NAGY GRATULA ATTILÁHOZ!!! JÓ EGÉSZSÉGET, SOK TEJCIT ÉS SOK-SOK BOLDOGSÁGOT A 3. LURKÓHOZ!!! :) :wink: :)

fatima

Meli,
a flow, vagy áramlásos uh egyrészrõl nézi a méhlepény állapotát (ezzel nekem szerencsére egyelőre semmi problémám ... koppkopp) és a bébiket is, az õ keringésüket 3 helyen, a lábukban, a szivükben, és a kobakjukban. Ikreknél úgy tudom, gyakran előfordul, hogy a súlybeli különbség oka az egyikük keringési zavara is lehet. ... Bár a doki azt mondta, hogy ekkora különbség még pont belefér.
p.

Petra
Kép
petricsek

Péter!

Helyzetjelentés.... please.... :!: :!: :!:

Ugye jól vagytok mindannyian?? Katát mikor engedik ki?
Vendég

Köszi az infót, Petra, most már okosabb vagyok :) Különben meg egész szépen halad az idő felettetek, már nem sok van hátra :wink: , addig is hadd nőjenek a fiúcskák a pocakodban!

Kép
Kép
meli30

Lányok!!!!!!!!!!!!

Ki tud valamit a hármasikres Éváról :?: Kezdek aggódni miatta is :roll:

Kép
Kép
meli30

péter! info?
kerekpocak

Lányok, :oops:
most akkor a Jánosban hány ágyas szobák vannak? A golyahir.hu-n nem írnak 4-5-sok ágyasat, csak 1-2-3-asat ... :roll: ... v. én vagyok "vakmami"?
Petra

Petra
Kép
petricsek

Kedves Orsi!
Én is csak így ismeretlenül szeretnék gratulálni nektek, jó egészséget, és boldogságot kívánok mindannyiótoknak. Kép

KépKépKép
szilvianya23

Péter és Kata mi is szorítunk nektek! :lol: Kép

KépKépKép
szilvianya23

Ott asszem tényleg nem írják, de azon a szülésfelkészítőn, amit Valaki belinkelt (elnézést, amnézia :oops: ), ott szerepelnek a szobák...

Kép
babyteve2

sziasztok

Először is köszönöm a bíztató szavakat.
A szülés után Kata nagyon gyorsan talpra állt, már másnap átsétált velem a koraszülött intenzívre. Sajnos most látogatási tilalom van, emiatt ő is csak főorvosi engedéllyel mehet be hozzájuk pár pillanatra. De ez is sokat számít. Időközben a teje is elindult és ha továbbra is jól alakulnak a dolgok 1-2 héten belül elkezdik etetni a csöppségeket.
A picúrok is egész jól vannak a körülményekhez képest. Vannak jobb és rosszabb napok, de szerencsére az orvosok nagyon figyelnek rájuk és eddig tudták kezelni a problémákat. Most éppen Csenge van rosszabb állapotban, de már eddig is sokszor a fejemhez kaptam, hogy a lányok sokkal erősebbek, úgyhogy vele sem lesz semmi gond....

Péter

UI: Katát várhatóan jövő hét elején kiengedik, akkor majd ő is be tud számolni.

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Péter!

Köszönjük az infokat!

Továbbra is mennek a drukkok és minden jót kívánunk!

Fatima és Tarek

fatima

Péter!

Örülök, hogy a körülményekhez képest renben vannak a manók, további szép fejlődést nekik, nektek pedig kitartást, türelmet kívánok!

Kép
Kép
meli30

Péter, örülök hogy jól vagytok, várjuk a további infókat!

Nelly

Kép
breeki

köszönjük az infókat Péter!!!

HAJRÁ CSENGE!!!!!!!!! HAJRÁ MARCI!!!!!!!!!

KITARTÁST KATA ÉS PÉTER!!!!!!!
kerekpocak

Péter!
Reméljük továbbra is ilyen kis erős emberkék lesznek! :P
Sok puszi Katának! Várjuk majd az újabb infókat!
Petra

Petra
Kép
petricsek

Nagyon örülök a jó hireknek!
Csak igy tovább kismanók!!!!!!!
Várjuk Katát!
Vendég

Péter!
Hajrá a két ki manónak! Nektek meg kitartás, minden rendben lesz! Továbbra is mennek a drukkok!

Teri

KépKépKép
pruci

Orsi! gratulálunk Attilához! Sok egészséget nektek!!!

Kép

Teri

KépKépKép
pruci

Pocakos mamik!
Bocsi a tolakodásért, csak ha valakit érdekel, akkor a H&Mben nagy leértékelés van babarucikból is. 30-70% és ebből még további 50% jön le.
Én egy farmernadrágot, egy kord nadrágot, egy sapit, 3 főlsöt és egy szoknyát vettem a lányomnak, és 4eFtot fizettem. Kicsi rucikból jó nagy választék van még, nagyobbakból is akad.

Szép napot Mindenkinek!!!

Kép

Kép
b79andi

Még ma is van akció? (Mondjuk, már mindegy, mert a ma is elmúlt...nem vasárnapig volt?) :shock:

Kép
babyteve2

Orsi!

Sok boldogságot és egészséget Nektek!

Kata, Péter!

Minden nap gondolok Rátok. Mindig az jut eszembe, hogy egyszer azt mondta a dokink, hogy a Jánosban született 28hetes babák 99%-a teljesen egészségesen megússza a korai érkezést.
Sok kitartást a mamának a tejci megőrzéséhez és ha netán van bármi, amiben kívülről segíteni lehet, légyszi szóljatok. Nem lakunk túl messze a Jánostól. (Megy a mobilszám priviben.)

Eszter

Kép
eszter.eu

Sziasztok,
Ma este jöttem haza a kórházból. A gyerekeknél vannak nehezebb és jobb napok, tegnap mindketten jól voltak, ma Marci pocakját meg kellett röntgenezni, mert sokat bukik szegényke, de a leletek alapján komoly gond nincs, megpróbálják gyógyszerrel megszüntetni a gyomorproblémát. Csengének volt egy 1-2-es erősségű agyvérzése, ami a doktornő szerint nem volt vészes, megultrahangozták azóta a kobakját, és nincs semmilyen problémára utaló jel. Csengének holnap megpróbálnak anyatejet adni, úgyhogy reggel és este a kórházban fogok fejni, és ha Marci pocakja is rendben lesz, akkor pár napon belül ő is elkezdhet anyatejet kapni.
Most megyek fejni, köszönöm mindenkinek a drukkokat, nagyon jól esik és segít tartani bennünk a lelket.
Puszi,
Kata

KépKép
KépKép
kevinszpészi

Jajj, Kata, de örülök, hogy minden rendben van! És hogy te is jól vagy! Most már biztos minden rendben lesz, nagyon pozitiv érzéseim vannak a manócskáiddal kapcsolatban... :wink:
Azjó, ha már anyatejet is kap Csenge, nemsoká tuti, hogy Marci is fogja kapni! Remélem, van elég tejcid nekik! Vigyázz magadra nagyon, meg rájuk is (bár rájuk odafentről nagyon vigyáznak, ahogy látjuk)!
Kitartás és nemsokára együtt lehettek!!!
Sok puszi nektek!
Vendég

Kata!

Én is drukkolok nagyon! És én is, mint Pumpóka, hiszem, hogy odafent nagyon vigyáznak rátok és minden a legnagyobb rendben lesz! :) Már alig várom, hogy ha kicsit megerősödnek a csöppségek, képet tegyél fel róluk és gyönyörködhessünk a topik első minijeivel! :) :wink: :) Ők mindenképpen a topik büszkeségei!!! :)

Jó éjt!
Fatima

fatima

hú kata nagyon nagyon sokat (mindennap többször) gondolok rátok! rengeteg +++++++++++++ energiát, kitartást, szeretetet és egészséget küldünk nektek!!!!

HAJRÁ MARCI!!!!!!!!

HAJRÁ CSENGE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VELETEK VAGYUNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csabi, zsófi, samu
kerekpocak

Jaj Kata, olyan jó, hogy jó híreket hoztál, és jól avgytok mindannyian! Az egész topic értetek izgul, és nektek drukkol egész nap! Kitartást, sok tejcit, és jó egészséget kívánok nektek! Hamarossan együtt lesz a kis család!

Nelly

Kép
breeki

Hát tényleg sokat gondolunk Rátok, és várjuk mindig az újabb infókat, és olyan jó olvasni, hogy minden a lehető legnagyobb rendben megy :) Régebben láttam egy műsorban, hogy mennyit jelent egy koraszülött babának az anyuci jelenléte, még inkubátoron keresztül is. "Beszélgess" velük sokat, a szereteted most nekik a legfontosabb, és tök jó, hogy kaphatnak majd tejcit, na attól még jobban erőre kapnak!!! :)

Kata kitartás, nemsokára együtt lehettek otthon :wink: , és még egy: nagyon rendes férjed van, hogy informált bennünket veletek kapcsolatban, még egyszer köszönjük! :oops:

És továbbra is drukkolunk ezerrel!

Kép
Kép
meli30

közben meg sehol senki! semmi jó kis megvitatható téma! ági voltál cukorterhelésen? én már egy ideje, csak lusta voltam felhívni a dokimat az eredményért :oops: :oops: na majd ma. :oops: :oops:

nektek sok mindent kell beszerezni, vagy csak előveszitek a fiúk ruháit, dolgait? mi nem foglalkozunk egyelőre a dologgal, majd márc. legvégén sztem! (addig dolgozom is). babakocsi ügyben sem döntöttem.

ikresek, kisgyerkőcösök, ti egymás melletti v előtti babakocsira szavaztok, ha a tesófellépő nálunk nem valszin h játszik?
kerekpocak

hű 3 dolog 1 mondtaban. bocsi :oops: :oops:
kerekpocak

Zsófi, azért én is itt vagyok ám!!!! :wink:
De szerintem annyira el vagyunk foglalva a nagy drukkolásban Katáékért, hogy nem is foglalkozunk a magunk apró-cseprő dolgainkkal :)

A cukorterhelésen én is túl vagyok.... jól megszívtam, mert nem kevertem el rögtön a glükózt a vízben és bazira megkeményedett... mint a gipsz+víz :evil: úgy kellett fakanálnyéllel szétkalapálnom :lol:
Ja és teljesen jó az eredmény. Aztán kb 2 hét múlva megkukkantjuk uh-n ismét a nagyfiút :lol:

Ruciügyben már átnéztem Réka apróbb body-jait, rugijait...
Ja, és én testvérfellépőn gondolkodom, mert Rékát nyár óta nem sikerült belepasszírozni a babakocsiba :roll:

Kép
Kép
meli30

Énis vagyok, csak olvasó üzemmódban és szintén arra vártam, hogy vki dobjon témát... :lol:

A cukorterhelést megcsináltattam, a végén anyuéknál, tökéletes lett. Kicsit a vasam kevés, azt szedni kéne, de nagyon nem akaródzik, mert igyis olyan szorulásom van néha, hogy 4 naponta megyek, ami ugye nem igazán jó dolog... :roll:

A babarucikból ma mostam a második adagot, még igyis van vagy 4 mosás, vagy 5, a 68-as ruhákig mosom ki őket. A fiúkéból egy darab nincsen, mert ugye nálam kissé más volt a helyzet, Barnus 5 éve született és akkor én nem terveztem már több gyerkőcöt és mindent elajándékoztam, de mindent! Igy most a nulláról... :roll: Barátnőmnek van egy egyéves kisfia, tőle kaptunk sokat rucit, meg anyu kolléganőjétől, akinek kétéves lánya van... igy ruha van bőven, a kiságyat unokatesóméktól, babakocsit+hordozót vettünk...

Babakocsiban nekem mikor Barnus született, Graco testvérbabakocsim volt, egymás mögötti üléses, én nagyon szerettem, de azzal buszra nem lehetett szállni. Viszont tolni őket vásárolni meg ilyenek, nagyon tuti volt. De a tesófellépő is jó, bár Samu még szerintem elég kicsi hozzá. Én inkább 2-3 éves kor között állitanám arra, de ahogy nektek jobb! :wink:

Zsófi, lassan megyünk a 30.heti uh-ra.... :) Remélem, megint a dokidat fogom ki!!! :)

Nekem most megint visszajött a hányinger! És nagyon idegesit! Hülyét fogok kapni, ha megmarad a végéig, a fiúknál nem volt! :evil:
Vendég

ja nem, nálunk a tesófellépő szóba sem jön. de miért eklőtti? miért nem melletti?
kerekpocak

Nem tudom, de könnyebbnek tünt irányitani ezt, mint ahol egymás mellett ülnek és a boltok ajtaján is könnyebben befértem, vagyis ezzel befértem... :lol: a másikkal nem fértem volna be...
Olyan mókás volt, mint egy kisvonat.. :) Atis nagyon élvezte, hogy elöl ő "vezet" .... a miénk olyan volt, hogy az első ülést nem is lehetett teljesen vizszintbe dönteni, csak kicsit hátra, a hátsó ülés volt az, ami nagyobb volt és teljes vizszintbe dönthető... kissé monstrum babakocsik ezek, de tökjó volt, hogy koordinálni tudtam a kölköket az áruházakban... :lol:
Vendég

hmm, nekem az egymás előtti tűnik kicsit irányíthatatlannak. valszin elmegyünk majd a brendonba és kipróbálgatjuk, aztán használtan megveszem.
kerekpocak

Sziasztok, nem tudjatok veletlenul hogy most a szulesre a Papakat beengedik? Mondjuk holnap megyek CTGre de lehet hogy vki tudja es akkor hamarabb megtudom :D

Kép

Kép
cirkuszka

Sziasztok, én még új vagyok, még csak most regisztráltam.
Nagyon tetszik, hogy sok hasznos és érdekes információt megosztotok egymással.
Valaki mondja el légyszi, hogyan zajlik le a cukorteheléses vérvétel. A vérvétel nem az erősségem... :oops:
silverlion

2 féle képpen. orvos/kórház függő

vagy

éhgyomri már nem is kell mert a 12. hetest elfogadja az orvos. ebben az esetben eszel zsömlét és 2 dl tejet majd egy óra múlva vérvételre jelentkezel beutalóval.

vagy. vérvétel (éhgyomri) majd zsömle, 2 dl tej és 1 óra múlva megint vérvétel.

vagy. éhgyomri, majd 2dl víz cukros izével elkeverve, majd megint vérvétel.

a dokidtól függ, h melyik varuiáns.
kerekpocak

Sziasztok Lányok!

A segítségeteket kérném!
Úgy néz ki, hogy Lintner doktornál fogok szülni. (még csak egyszer találkoztam vele, akkor szimpatikusnak tűnt) Ti mit tudtok róla?

Állítólag van magánrendelője a Váci utcában. Árakat esetleg tudtok?

Köszi, Emma
matyimama

Sziasztok!

Elősször is Katáéknak: Szeretnék sok erőt, energiát, kitartást, sok tejet kívánni! Sokszor gondolok rátok !

Köszönjük szépen mindenkinek a jókívánságokat!
Aztán egy viszonylag rövid születéstörténet:

Pénteken (jan 19-én)elmentünk CTG-re az egész család apa Anna, Réka és én de nem volt igazán semmi fájás amit a gép kimutatott volna a dokim azt mondta hogy jövő hét szerdán találkozzunk megint ha addig nem történik semmi! Hát történt, már az éjszaka mert hajnali 2körül arra ébredtem hogy fájásaim vannak ami 7 majd 6 percesek lettek reggel 7-re.Fel is keltem mert a lányokat még "biztonságba" kellett helyeznünk a nagyihoz! El is kezdtem pakolászni ekkor már szivárgott a magzatvíz amit nem igazán tudtam hova tenni mert az előző két szülésnél burkot repesztettek, közben megszűntek a fájások, de azért felhívtam a dokimat és megkérdeztem tőle hogy mi a teendő. Azt mondta hogy be kellene menni a kórházba.
Tehát elindultunk nem nagyon siettünk és kb délre értünk oda. Megvizsgált az ügyeletes doktornő és már 2újnyira voltam tágulva de fájások még mindig nem voltak. Ezután egy szülőszobában töltöttem az időt meg a Ctg gépen, a férjemet hazaküldtem a lányokhoz mert fölöslegesnek éreztem hogy ő is ott üldögéljen velem.
Aztán este 9kor antibiotikumot kaptam mert már régen elfolyt a magzatvíz és nehogy valami fertőzést kapjunk és 10kor pedig beindították oxitocynnal a szülést. Hát innentől kezdve volt kemény mert 4órán keresztül egymást érték a fájások amikről mindig azt gondoltam hogy nem lehetnek rosszabbak de akkor megint emeltek az adagon egyett. Szegény férjem kezét szorongattam végig meg azt hiszem a szülésznőét (Ildikóét) is, bár sok mindenre nem emlékszem de olyanokra igen hogy hideg borogatással hűsítette a fejemet, nyakamat, karomat és hihetetlenűl jól esett. Szóval 1óra 50kor megszületett a kis Attila és nagyon megkönnyebbültem és erre még csak rátett egy lapáttal az amikor megtudtam hogy nem volt gátmetszés sem. A férjem azt mondta hogy talán ez volt a legnehezebb szülés a három közül és én is így érzem bár lehet hogy az idő megszépíti az emlékeket.
De a végeredmény itt fekszik mellettem és gyönyörű és fütyije van!
A lányok miután hazajöttünk állandóan azon veszekedtek hogy kinek az ölében lehet, és kinél volt többet, de azt hiszem hogy ez is kezd lecsengeni és kezd valami rendszer kialakulni a hétköznapjainkban.

Pumpóka: ne sírj és kösd fel a gatyád legalábbis az első hetekben mert én nem is gondoltam volna, de -a fáradtság mellett- úgy éreztem nem bírok szétszakadni ennyi felé, hogy mindenkinek egyformán adjak szeretetet mert ha nem azt egyből szóvá teszi a sértett fél!
Egyébként most már egész jól vagyunk én sem sírok már mindenen najó majdnem, azért az anyakönyvi kivonatán is elbőgtem magam meg ha valaki azt kérdezi hogy milyen háromgyerekes anyukának lenni akkor belegondolok hogy úrisetn három gyerekem van és máris sírok de majd elmúlik ez is...

Nelly: majd írok privit csak el vagyok pilledve mostanság! :wink:

Sziasztok Orsi

Kép Kép

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Orsi!

Gyönyörü Attila... :D
Azt mondod, ne sirjak, és ilyeneket irsz, meg egy szüléstörténetet és akkor ne sirjak???? :cry: :lol: :cry:
Gondolom, hogy nem lesz egyszerü menet az első pár hét, főleg az én veszedelmeimmel.... és Zoli is valószinü, hogy csak egy hetet lesz itthon. Bár anya azt mondta, hogy akkor utána ő vesz ki egy-két hét szabit és ha kell, akkor jön. Meglátjuk. Azt tudom, hogy Barnival egész jól vettem az akadályokat, pedig Atis 2 éves volt, ami nem egyszerü kor egy újszülött mellett, és az ex meg aztán semmiben, de semmiben nem segitett és anya sem volt itt, mégis ment. Most egyszerübbnek tünik, mert a fiúk nagyok már, elvannak egyedül, mármint hogy nem kell egész nap a szoknyájukon ülni, sőt, el is zavarnak néha a szobából, hogy ők játszanak és hagyjam őket békén.... :roll:
Meg most itt lesz Zoli, aki nem fog itthagyni a hazajövetel után egy nappal, mint az ex és már ez megnyugtató!

Már egyébként is sirógörcsöm van egy újszülött láttán, nagyon úgy érzem, hogy elég volt, már áprilist akarok, babát, elegem van a pocakból, hogy minden egyre nehezebb, már az oviig nehezemre esik felmászni, olyan semmilyen kedvem van mostanában. Beképzelem, hogy Zoli nem szeret, csak mert nem velem foglalkozik, amikor szabadnapos, és amikor hazajön, az első, hogy beül a gép elé.... hogy nem jön velem vásárolni, mert úgyis jó az, amit én veszek.... biztos ez csak a terhességgel jár, de a fiúkkal ilyen nem volt és ez fura nekem! Régebben a rosszkedvemet vásárlással ütöttem el, nincs hangulatom lemenni vásárolgatni sem! Egyedül vagyok, Zoli egy héten kétszer van itthon, abból egy napot alszik, hajnalban megy, éjjel jön 11 után haza és én magam vagyok és elegem van belőle!!!!!
Najó, befejezem!!!! :cry:
Vendég

Ági én imádtam terhes lenni akármenyire is nehéz volt főleg a végén minden mozdulat! Tuti hogy te is ezért vagy érzékenyebb a megszokottnál és ilyen buti gondolatok is ezért kavarognak benned! És ha belegondolok hogy többet nem leszek terhes és nem fog bennem senkisem mocorogni többé (mert mi itt megálltunk) akkor ha rátok gondolok akkor irígy irígy irígy... :cry:

Orsi

Kép

Kép

Kép
orsi71

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?