Új privát üzeneted érkezett!

Simineni

Én nem akarok ám lebeszélni róla senkit, csak leírtam a vegyes érzéseimet.
Természetesen életet menthet. Nekünk a kezdetektől azt mondogatták hogy egy közel 4 kg babának nincs ilyenre szüksége, a férjem mégis ragaszkodott hozzá foggal körömmel.
Aztán amikor (természetesen ez mindig éjjel jött elő) elem merülés miatt egy éjjel 10x riasztott feleslegesen akkor már ő is ideges volt rá.
De mint irtam a mai napig használjuk.

Kanga-mama
mivel ( ha jól olvasom) nálatok nagyobb baba is elképzelhető előre semmi esetre sem érdemes meg venni.
Ha mégis csecsemő lenne akkor én ajánlom mert tényleg megnyugtató látni a villogó fényecskét sőt első napokban abban gyönyörködtem :):):):)
De persze mindenkinek magának kell eldöntenie, rengeteg gyerek felnőtt anélkül is ezzel szemben itt van az ellen példa amikor viszont életet menthetett volna.
Nekünk van egy ismerősünk a lányához nem vett (volt már akkor is ) de amikor megtudták hogy fiú lesz a másik ,akkor beszereztek egyet mondván a fiúk gyengécskébbek. hmm ez is egy szempont :):):)

Kata

este küldöm neked is most rohanok tovább :):)

Naninga
naninga

Köszi Naninga a véleményedet, egyetértünk, majd meglátjuk. :roll:
kanga_mama

Naninga, én is láthatnám Zalánkát???
kanga_mama

Diadella!
Mindhárom gyermekünket örökbefogadtuk.
Pisti fiam 16, Szandra 10 éves lesz májusban.

Nem akartalak elszomorítani benneteket, csak mivel a légzésfigyelő megvételéről beszéltetek, gondoltam jó, ha tudjátok mennyire fontos, főleg öribabáknál, vagy kis súllyal született babócáknál.

Nagyon drukkolok az összes várakozó és kisbabás anyukának, hogy egészséges, boldog kisbabák találjanak rájuk! :D
simineni

Sziasztok!!

Simineni!!

Nagyon sajnálom,hogy ilyen borzalmas dolog történt veletek!!Nagyon aranyos volt a kicsi fiatok!!Azóta Ő már a mennyből figyel Titeket!!

A légzésfigyelő valóban nagyon jó dolog.Tegnap töltöttem le a netről kisfilmet,ami arról szól,hogy mi a teendő,ha leállna a légzés,és újraélesztést kellene alkalmazni!
Ha megtalálom újra,hogy hol volt,akkor leírom ide,akit érdekel!!

Diadella!!
Nagyon-nagyon gratulálok nektek!!!

Petyaanya!!
Nagyon tündéri kislányotok van.Valóban nagyon jól tetted,hogy megörökítetted ezt a csodás pillanatot.Olyan édes,és huncut!!

Ancsúr!!
Viki már tudja,hogy ki a főnök a családban!!Nagyon cuki!!Kérhetnénk képeket a Tündéri Hercegnőtökről?

Ildikó!!
Nagyon szépek,és aranyosak a gyerekeitek!!Köszönjük,hogy raktál fel róluk képeket!!

Puszi:Kriszti
kkriszi

Köszönjük a dícséretet :oops: .

Ildikó
Veronika mekkorát nőtt! Nagyon szépek a gyerkőceid! :)

Siminéni
Tudom mit érzel. :cry: Nálunk a légzésfigyelő sem segített volna. Én a mai napig szinte fizikai fájdalmat érzek, ha eszembe jut Peti.

Légzésfigyelő: szerintem csak akkor van értelme, ha azt is tudja a használó, hogy riasztás esetén mit kell tenni. Annak nem látom értelmét, hogy ott állni a kiságynál, rázni a gyereket, és sírni. :shock:

Kép
petyaanya

Petyaanya!!
Nálatok is történt ilyen borzalmas tragédia?

A neten tegnap töltöttem le oktatófolmet,miszerint az újraélesztést mutatja be.Az a bibi,hogy nem tudom,hogy hova töltötte le,hiába keresem!

Leírom,hogy hol találtam rá!
Googleba beírtam:Baby Control majd Enter.Ezután a legfelső BABY CONTROL-t megnyomni,ezután BELÉPÉS,majd LETÖLTHETŐ ÚJRAÉLESZTÉSI OKTATÓFILM,majd a pirossal írott MIT TEGYÜNK,HA RIASZT A LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK? ITT ezt kell megnyomni,majd a LETÖLTÉS INDUL-t.
Eztután letölti a kisfilmet.
Remélem,hogy meg lehet érteni amit leírtam,és megtaláljátok!
kkriszi

Kriszti, én megtaláltam, letöltöttem és megnéztem. Nagyon tanulságos és egyértelmű oktató film!!! Feltétlenül nézzétek meg!!!
kanga_mama

Kriszti: Én is megnéztem, nagyon jó! Remélem erre az infora sose lesz szükségem. Ja, tudja a kis hercegnő a rangját és tudatja is velünk. :lol: :P De ezért imádjuk őt! :lol: :P

Kanga-mama: Most nem tudom, hogy eleve annak született-e, vagy mivel a szemünkben mindig is az volt, aként kezdett viselkedni. :lol: :P A lényeg, hogy ő a kis parancsnokunk, program szervezőnk és átalakítónk. :lol: :P Bestia az egyszer szent, nagyon tudja, hogy mennyire imádjuk és mitől olvadunk el. Ma jött anyu,- egyébként minden nap, délelőtt és délután, ma csak 10-től 13 óráig volt, és már 17-kor telefonált, hogy olyan kár hogy ilyen messzire lakunk- szóval meglátta a mamát, erre széles vigyor, kaja kiköp, maradékot szégyenlősen anyába töröljük. :lol: :P Gondolhatod, mami szétfolyva a szőnyegen olvadozva, hogy a kis hercegnő kegyeibe fogadta, és ekkora mosollyal ajándékozta meg őt. :lol: :P De mi azt mondtuk, nem kapattuk el, mert nem lehet. :lol:

Diadella: Hát van helyzet mikor nem édes annyira. :lol: Ez is mai sztori, levittük anyuval sétálni, hátha alszik egyet a kocsiba. Ahogy leértünk még nem aludt el, és persze ilyenkor a kocsiban nem dukál csak úgy parlagon heverni egy ekkora kislánynak. :lol: Mostanság elkezdi a lapockáját felfele húzni hiszti előtt, ha nem veszük ki, természetesen hideg van ahhoz, hogy kint kivegyük így mindenféléhez folyamodunk a főtér közepén, hogy ne legyen sírás, nehogy bekapkodja a levegőt. Nos, bár sírás nem volt, de a sikítás! Hú, az aztán nem volt semmi, olyat sikított, hogy az ég bele remegett, gondolhatod. Álltunk a főtér közepén anyuval, és mindenki minket nézett. :lol: :P Azért nem marad el a happy end, mert az álom manók végül is leteperték a sikoly magyar hangját. :lol: :P

KépKép
ancsúr

Ancsúr!!!

Ez a tündéri kis Hercegnőtök egy tünemény.El is hiszem,hogy olvadozott a mama örömében,hogy a kicsi unokája ennyire nagy vigyort ajándékozott neki!!
Boldogság lehet minden egyes perc,amit a lányotokkal töltötök el.
Legyetek mindig ilyen boldogok,mint amilyenek most vagytok!!Annyira jó olvasni a soraidat,és érezni a boldogságotokat!!

Kanga!!

Valóban nagyon hasznos ez a kis filmecske!Aki nem tud résztvenni egy ilyen tanfolyamon,az innen gyűjt tapasztalatot!!
kkriszi

Sziasztok lányok és babucik!

Olvasó üzemmódban vagyok, mindennap legalább kétszer olvaslak titeket és a Gólyahíres fórumot, most csak erre futja.

Most van időm, és lenne egy kérdésem: azt hiszem Kriszti nálad olvastam, hogy két alkalmasságitok van, mert az elsőben nincs benne, hogy csecsemőt is örökbefogadhattok. Jól emlékszem? Ez muszáj, hogy benne legyen? Vagy csak a Gólyahírnél? Mit tudtok róla? A mienkben sincs benne, de Gabika nem szólt emiatt. Gyorsan csináltatnom kell egy újat?

Megpróbálok ezentúl írni is, szép hétvégét mindenkinek!
fitgabi

Fitgabi!!

Igen,nálunk nem akarták először beleírni a határozatunkba ezeket a kiegészítéseket.
Mégpedig a gyermek kora,egészségi állapotára vonatkozó adatok,testvért örökbefogadhattok-e!
Ez nem csak a Gólyahírnél köztelező,hanem már 2007.január elseje után kiadott határozatokon feltétlenül benne kell lennie ezeknek az adatoknak.
Ha nektek előtte már készen volt,vagyis,2006-ban lett megírva a határozat,akkor nem probléma,hanem csak 2007. január 1 után született határozatokban kell feltétlenül benne lennie!
A Gólyahír pedig csak akkor tud újszülött kisbabákat örökbeadni,ha a papíron a nullától szerepel a kormeghatározás!Vagyis újszülöttkortól!!

Nekünk ezért lett egy kiegészítő határozat is a másik határozat mellé,és a kettő együtt érvényes nekünk,és mind a kettő jogerős lett!!

Remélem,hogy tudtam segíteni neked,és ha lesz időd,gyere írogatni!!
kkriszi

Most megint elolvastam a határozatunkat, a babáról semmilyen infó nem szerepel benne.
Hétfőn hívom akkor a helyi gyámhivatalt.
fitgabi

Fitgabi!!

Nektek mikori a határozatotok?
2007-ben kaptátok meg?

Ha igen,és nincs benne,akkor sajnos intézkedni kell,mert így sajnos nem kaphattok gyermeket sehol sem,mert ezeknek az adatoknak feltétlenül benne kell lennie!
kkriszi

Fitgabi!!

Most olvastalak vissza,és olvastam ,hogy 2007.augusztusában kaptátok meg a jogerős határozatot.Így,ha valóban nincs benne az örökbefogadható gyermek korára,egészségi állapotára vonatkozó adatok,akkor feltétlenül keresd meg a helyi gyámhivatalt.
Ha a Gólyahírhez jelentkeztek,akkor a papíron feltétlenül szerepelnie kell,hogy újszülött kisbaba örökbefogadására alkalmasak vagytok!!

Sajnos a gyámhivatalok nem mindenütt jártasak a jogszabályokban.Nálunk sem voltak,és annak idején Gabikának is közbe kellett szólnia,mert nem akarták nekünk beleírni a kért adatokat.

Ezt régebben R.Kata másolta be ide:
"A határozat kötelező tartalma:

- Gyer. 14. §-ban foglaltak;
- Hány és milyen korú gyermek örökbefogadására alkalmas;
- Testvérpárt örökbe fogadhat-e;
- Fogyatékos gyermek örökbefogadására alkalmas-e;
- Tájékoztatást arról, hogy a Szakszolgálatot értesítenie kell a lakóhelyében, a családi állapotában, a személyi és életkörülményeiben, valamint az örökbe fogadandó gyermekekre vonatkozó elképzeléseiben bekövetkezett változásokról.
(...)
ismételt alkalmassági vizsgálaton történő megjelenésre hívja föl az örökbe fogadni szándékozó személyt, HA a változása
- családi állapotában
- személyi körülményeiben
- életkörülményeiben
- örökbe fogadandó gyerekekre vonatkozó elképzelésekben
következett be. "

http://www.magyarorszag.hu/ugyfelvonal/ ... 9_172.shtm

Remélem,hogy minden rendben lesz,és könnyen el tudjátok intézni a hivatallal a dolgokat!!
kkriszi

Ancsúr, anyukád csúúúúúúúúúúúúúcs! No és Viki - mondom én hogy HERCEGNŐ! :D
kanga_mama

Kriszti!

Köszi az infót. Nekem az a fura, hogy senki nem jelezte, hogy hiányos a határozatunk. Se a TEGYESZ, se a Gólyahír, se az Alfa.
Gondolom, mivel még elég messze van a dolog esedékessége, nem is olvasták át a határozatot. De milyen kellemetlen és borzasztó lenne, ha most erről nem tudnék, és emiatt nem kapnék meg egy babát.
Azt hiszem, hétfőn viszem Gabika tel.számát a gyámhivatalba, bár bízom benne, nem lesz rá szükség.
fitgabi

Fitgabi!!

Ne aggódj,minden rendben lesz!!Ha pedig gond van,akkor Gabika biztosan segít!!Hívdd,bátran!
Nekünk is segített,pedig még akkor nem is nagyon ismertük egymást!!!

Szorítok nektek,hogy hétfőn minden rendben elintéződjön!!
kkriszi

Fitgabi, a 2007. január 1-e után kiadott határozatokban benne kell, hogy legyen az, hogy pontosan milyen gyermek öf.-ására vagytok alkalmasak, tehát, ha mondjuk 0-3 év és egészséges gyermek, akkor az nem lehet 3 év és 1 napos és mondjuk korrigálható betegségű, vagy akár roma származású. Így járj utána. Kriszti is erre gondolt, amikor leírta. És persze, annak is benne kell lennie, hogy hány gyermek öf.-ására vagytok alkalmasak. Nagyon szigorúan veszik ezt! Tehát nagyon lényeges dolog, ezért jól meg kell gondolni, hogy ki milyen babót tud elfogadni.
kanga_mama

Köszönöm a válaszokat lányok!
Előbb hívott Gabika, még alig tértem magamhoz. Nagyszerű nő, hogy felhívott, miután Kriszti mondta neki, mi a problémám.
Ehhez is volt kedve, ereje és ideje, hogy tanácsot adjon, felvilágosítson. Hát minden elismerésem az ővé. És mondott egy szuper sorszámot is, december óta megint 20-at haladtunk előre, pedig én csak a nyolc idei babára számítottam.

NAGYON HALAD A SOR, KITARTÁS LÁNYOK!
fitgabi

Fitgabi!!

Látod,mondtam én,hogy Gabika egy angyal,aki mindig,és minden helyzetben tud segíteni.
Minden rendben lesz!!
Gratulálok az alacsonyabb sorszámhoz is!!!
Annak is nagyon örülök,hogy tudtam segíteni,és idejében rájöttünk a bibire!A többi már a hivatal dolga!!

Gyere máskor is közénk,ha van kedved beszélgetni!!Még nem sok mindent árultál el magadról!!

Jó kis csapat van itt!!Szeretek itt lenni!!

kkriszi

Fitgabi! Örülök, hogy megoldódik a probléma!!!
Gabika bizony egy nagyszerű nő, ahogy mondod!!

Lányok! Ha már a határozatoknál tartunk. A mi határozatunkban benne van aminek lennie kell, viszont a származásra vonatkozólag nincs semmi. Vagy ennek nem is kell?

Kriszti! Én is szeretek itt lenni! :wink:

Ancsúr!! Viki :) ééééédes pincurka!! :wink:

Petyaanya. Annyira sajnálom, hogy Te is átéltél ilyen szörnyűséget! :(
Vendég

Diadella, bocsi! Kicsit eltúloztam, a származás valóban vonatkozólag valóban nem kell benne lennie!!!! :oops:
kanga_mama

Kanga! Oké, semmi gond. Csak megijedtem, hogy a mienk sem jó! :wink:
Vendég

Na, az előző hozzászólásom csiszta magyarul sikerült. :oops:
kanga_mama

Halihó!

Most döbbentem rá, hogy holnap még nem tudok ügyet intézni, mert 12 órázom, lévén félévi értekezlet a suliban. Így keddre halasztodik a dolog.

Kriszti, te mire lennél kíváncsi rólam? Szívesen mesélek, egyre ismerkedősebb és nyitottabb vagyok, és várom az áprilisi Gólyahíres talit, hogy személyesen megismerkedjem veletek.
fitgabi

Lányok!

Picit visszatérve a légzésfigyelőhöz! Nekem az
ANGELCARE AC301-R légzésfigy.+bébiörző nyerte el a tetszésemet. Az lenne a kérdésem, hogy ennek a babaörző része /tehát amit kiviszek magammal mondjuk a konyhába/ is villog?
Vendég

Sziasztok!!

Fitgabi!!

Csak azért szeretném,hogy mesélj egy kicsit magadról,mert akik már itt vannak,azokról már elég sok mindent tudunk,és téged is szeretnénk megismerni.Annyit tudok rólad,hogy tanítol.,ha van kedved mesélhetsz,pl van-e cicád,kutyád?
Mert itt már azt is kiveséztük egymással!
Pl. szorítottunk Diadellának,amikor elveszett a 7 éves Dominik cicája,és együtt örültünk annak is,amikor karácsonyra egy új cicával lepte meg a párja!Szóval ilyesmit is elmondhatsz,vagy bármit,amit szeretnél velünk megosztani.
Pl. miként döntöttetek az örökbefogadás mellett,persze,ha nem baj,ha ilyet kérdezek!

A légzésfigyelővel kapcsolatban még mindig az foglalkoztat,hogy ha az ágyunk és a kiságy között kevés hely van,akkor a légzésfigyelő kellő képpen működik-e?
Nincs valakinek a kiságy a franciaágy mellett,aki légzésfigyelőt használ?

Mert lehet,hogy akkor nem kell nagyon érzékenyre állítani,és akkor nem téveszti össze a külső mozgásokat a babáéval.

Dotti,merre vagy???

Ma megint kapott a kis Manócskánk néhány rucit a Tescóból!!
Íme a mai szerzeményeink:

Kép

Kép

kkriszi

Igen ez a másik dolog ami engem is foglalkoztat a légzésfigyelővel kapcsolatban.
Tehát, hogy jól működik e úgy is ha közelebb van a kiságyhoz a mi ágyunk mint 1-2 méter.
A másik pedig az, hogy az örző részén is van e villogó jel. Mert azt olvastam, hogy az őrző része is riaszt, csak azt nem tudom, hogy az is villog e.

Kriszti! De szép rucikat vettetek már megint!! Jó sok mindenetek van már.
Ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem. Illetve nem is annyira kérdés, csak azon meditálok napok óta, hogy mit legyen. Érdemes e már most elkezdeni vásárolgatni? Vagy elég ha a pénzt tesszük félre mindíg, és majd csak akkor vásárolgatunk ha mondjuk 100 alatt lesz a sorszámunk. Szerintetek?

Ja és mégvalami! Ezt viszont az anyukáktól kérdezném!
Mégpedig a cumival kapcsolatban! Mikor adtatot cumit a babátoknak és főleg, hogy milyet???? Sok szülőtől hallom, hogy a fogszabályzós cumit nem szereti a baba. De mi van akkor ha az első pillanattól kezdve csak fogszabályzós cumit adunk neki? Mert akkor elvileg nem tudja, hogy miylen az a gömbölyű cumi és azt szokja meg. :) Vagy ez butaság? Egyáltalán számít valamit a fogszabályzós cumi??
Vendég

Diadella!!

Én annyit tudok neked mondani,hogy ha téged megnyugtat a vásárolgatás,akkor egész nyugodtan,ha pedig zavar otthon az üres babakocsi,és a sok ruci,akkor várjál még.

Mi nagyon élvezzük a vásárolgatást.
Annyira jó,hogy vehetünk a mi kis Drága Manócskánknak szebbnél szebb dolgokat.
Addig amíg csak kezelésekre jártunk,nem mertünk semmit sem venni.
Még a bababoltokat is messzire elkerültük,mert fájt a szívünk,hogy nekünk nem sikerül a baba.
De most tudjuk,hogy egyszer ugyis elérkezik a mi időnk,és akkor már minden készen áll majd a babánk fogadására!!! :lol: :lol: :lol:

A cumival kapcsolatban nem sok tapasztalatom van,csak amit az anyukáktól látok és hallok.Volt olyan baba,aki teljesen elutasította a fogszabályzós cumit,mert annak más volt az alakja,mint amiből a tejcsi jön.
Tehát hiába próbálta az anyuka beletenni a fogszabályzós cumit a baba szájába,ő mindig kiköpte.
De volt olyan pici baba is,aki rögtönelfogadta a fogsz.cumit.

Szerintem az ujjszopással jobban ártunk a pici fogának alakulásában,mint egy hagyományos cumival,mert az ujjacskájával kitartja a fogacskáit,és úgy fejlődik tovább!

Ez csak az én véleményem,mert még személyes tapasztalatom nincs a cumi témában!!

kkriszi

Nem is arról van szó, hogy zavarna az üres babakocsi látványa, hanem attól tartok, hogy esetleg amit most megvennénk, annál 2-3 év múlva már jobbat látnék, vagy másfajta tetszene.
Ezzel kapcsolatban meg még mindíg van kérdésem. Van a mélyebb kocsi és van ami nem mélyebb. Na ezt most jól leírtam. Szal a mélyebbet téli babáknak ajánják? Vagy ez mindegy?

A cimuval kapcsolatban tényleg nem tudom... ezért is kérdeztem, hogy kinek mi a tapasztalata. Csak azt tudom, hogy van etetőcumiba is fogszabályzós! :wink:
Vendég

Diadella!!

Akkor meg a cumitéma meg is van oldva,mert így amiből tejcsi jön az is fogszabályzós,ami pedig csak cumi az is az!
Így valóban nem fogja megtudni,hogy mi a különbség közte!!

A babakocsi témában szerintem várjál még,nehogy tényleg megbánd,és a végén már nem is tetszene!!De rucikat szerintem vehetsz!! :wink:
kkriszi

Sziasztok lánykák: Most pár napig nem jövök, tanulás van.

Cumi: Én vettem több féle jó kis cumikat mind parlagon hever, mindegy, hogy jó vagy nem jó az ujjszopás, Viki talán kétszer bekapta a cumikát, aztán kiköpte, igazán nem tudott vele mit kezdeni, mostanság is próbáltam de nem. Az ujját néha szopizza, de nem igazán, nyugtatásként a kezét a szájába teszi ugyan, de nem szopja, hanem rágcsálja és közben beszélget.
:lol:

KépKép
ancsúr

Az én lányaim sem cumiztak. Nem lelkesedtek érte, és én ennek mondjuk örültem, mert nem tarom szerencsésnek mikor úgy rácuppannak, hogy egész nagy korukban is ragaszkodnak hozzá. Az ujjszopást sem vitték túlzásba, semmi baja a foguknak.

Kép
Kép
emike

Ruhavásárlás:
én csak azért várnék vele, mert mi pl. fiút is, lányt is megjelöltünk, csak uniszex ruhák jöhetnek szóba.

Kriszti
Biztos vagy benne, hogy téli babátok lesz? Lehet, hogy rá sem tudod majd adni az overált. (nem sértésnek írtam!)

Amúgy meg mindig lesznek akciók, leárazások, és mindig jönnek újabb szépséges babaruhák. :)
Persze ez csak az én véleményem. :) Akit megnyugtat a vásárlás, az vegyen. :)

Kép
petyaanya

Te jó ég! :lol:
Eszter már 11 hónapos! :lol: :lol: Nagyon rohan az idő!

Kép
petyaanya

A cumival kapcsolatban: Pisti a cumit nem, viszont az elöször teás, majd a doktornéni lekorholása után forraltvizes cumisüveg sokáig elmaradhatatlan kelléke volt a gyereknek.
Marci kizárólag a rég nem forgalmazott margarétás cumit használta. Gondolom azért, mert a kórházban a csecsemősnővérek a hosszú cumisüvegre való cumiba cukrosvizes pelust tettek(nagy megrökönyödésemre), mert így elvolt a gyerek. :(
Szandi a kiságy másik sarkába köpte az összes létező cumit és a hüvelykújját szopogatta.Kb 1,5 éves koráig, amikor a suttyomban kicsent mikuláscsoki papírja felsértette a duduújját, amit nem használt ezért pár napig, utána meg soha többet.
A fogai mindegyiknek szépek. Viszont fogszabályzós NUK cumisüveget használtunk. és a cumisüvegbe soha nem raktam cukros üdítőt, kakaót egyebeket. Azt kizárólag pohárból kapták.
Tanulva az öcsém fekete tejfogaiból, mert ő még 4-5 évesen is minden este cumisüvegből itta a kakóját.
simineni

Köszike a cumis hozzászólásokat! Tényleg hasznosak voltak, de persze aki még szeretne bátran írja le a tapasztalatait!

Igen én is ez miatt dilemmázok még a vásárlással, mert itt aztán tényleg nem tudni, hogy tél abagy nyári babó lesz e.
A ruhácskák színe annyira nem gond, hiszen nekünk kisfiunk lesz! :wink:

Babakocsi: Mi a különbség a babakocsik közt? Ezt a 3-mat most csak úgy találomra kiválasztottam a netről.
pl a 3. téli babáknak kell? Ebben a babakocsi téméban abszolút nem vagyok otthon

Kép

Kép

Kép
Vendég

Az overállal kapcsolatban nekem is pont az jutott eszembe mint petyaanyának :oops:

Kép
Kép
emike

Sziasztok Lányok,

elég sűrűn bekukkantok, de bavallom őszintén, csak ritkán van időm írni.
kkriszti, tényleg álomszép overallt vettetek a picinek. Gondolom elég nehéz megállni most különösen, hogy mindenhol óriási leárazások vannak, de sajnos petyaanyának és emikének is teljesen igaza van. csatlakoznék hozzájuk. Persze ok, könnyű nekünk, gyakorló anyáknak.
Nálam Dorka és Lora között szinte napra 3 év különbség van. Boldog voltam, hurrá, akkor u.azokat a cuccokat hordhatják majd... hát nem. Dorka icipici és kerek baba volt, tiszta hurka. 74-80 as ruhákat kb. másfél évig hordott. Lora iszonyú vékony és hosszú, minden leesik róla, viszon az ujja mindennek rövid. Egy egész rakás ruhánk van, amit egyáltalán nem tudott Lora hordani. A babacipők is olyanok, hogy van hosszú, keskeny lábra, meg dundi rövid lábra. Amiben Dorka 18 hónaposan járt, azt Lora már 11 hónaposan kinőtte. Az állandóan növő gyereklábacskáknál nagyon nehéz előre ternvezni, hogy hányas lesz a lába télen v. mondjuk tavaszra. Ilyenkor ált. túlélésre dolgozunk, nehogy tavaszig annyit nőjön a lába, hogy röviddel a szezon vége előtt újat kelljen venni.

Ha már meglesz a babátok, s tudjátok, nagyjából milyen alkat és milyen ütemben nő, akkor is tudtuk venni szép holmikat esetleg előre is, a köv. szezonra.

Cumi ügyben: szerintem a NUK cuminál nem lehet nagyon mellényúlni. Az ujjszopós gyerek már a szülőszobában bekapja az ujját - mondják. Nálam mindkettő cumizott, Dorkánál annyira fontos volt, hogy nem tudott elaludni sem anélkül. 3 és fél évesen nagy-nagy trükközéssel sikerült elvennem tőle (pláne, hogy látta a hugát cumizni). Érdekes módon olyan erős függésben volt vele, hogy mikor Lora megszületett, rajtakaptam, amint kivette a pici szájából, s kélyesen megszívta Lora cumiját :lol:

gratulálok a babaesőhöz, csak halad az a sor :lol: Kép Fürcsi Kép Apa 40 éves

Kép
Kép
koko

Sziasztok lányok!

Hát újra itt vagyok!!Anyósoméknál voltunk hétvégén!!Szuper volt!!
Látom bőven írtatok!!
Naninga!
Köszönöm a képeket!!Nagyon aranyos Zalán baba és milyen nagy fiú lett!!!
Ildikó!
Nagyon aranyosak a gyerekek!!A kis Sebi baba milyen édesen tud nevetni és Veronika is rengeteget nőtt!
Simineni!
Őszintén sajnálom,borzalmas volt elolvasni az írásodat!!Egy kis angyalka vigyázz rátok!!
Diadella!
Gratulálok a határozathoz!!Nagyon izgultam ám!!A babakocsival kapcsolatban nekem arra hívták fel a figyelmemet,hogy figyeljek arra:rúgos legyen,mindkét irányból tolható legyen)!!Mi nem szeretnénk venni bolygós kerekűt venni,mert azt szörnyű tolni!!Mi drappos babakocsit szeretnénk benni,mert az kisfiúnak és kislánynak is egyaránt jó!!Amit majd talán ez év második felében megveszünk!!
Kriszti!
Én is nehezen tudok ellenállni a csodaszép ruciknak!!Valamelyik nap egy tök ari pici dzsekit láttam,olyan jó anyagból volt,rózsaszín!!Na a párom határozottabb volt!!De én is beláttam,felesleges megvenni,mert ha kisfiúnk lesz??Meg ha nyári baba lesz akkor tök felesleges!!De engem is boldogsággal tölt el ha vásárolgathatunk egy-két cuccot,pedig már annyi van!!
Kokó!
Boldog szülinapot a férjednek!!Nagyon aranyosak a lányok!!Azok a szemek ....!
Emike!
De rég jártál itt!Jó,hogy itt avgy!!Már biztos nagyok a lányok!!Ha van képed tennél fel nekünk!!
Petyaanya!
Eszternek boldog 11 hónapot kívánok!!Nem semmi,hogy szalad az idő,már mindjárt első éves szülinapját ünneplitek!!
Ancsúr!
Jó tanulást és vizsgázást kívánok!!Nagy kalappal!!
Kangamama!
Remélem,már jobban vagy lelkileg!!

Lányok engem pedig az érdekelne,már a cumival szóba hozódott,hogy ti teáztattátok a gyerekeket vagy pedig tea helyett babavízzel kínáltátok!!Én most nem olyan rég hallottam,hogy tea helyett az első perctől kezdve a védőnő a babavízet javasolta,mert egészségesebb mint a tea!! Na és egyáltalán milyen tea ,babatea vagy gyümölcstea??

Puszi mindenkinek!!

Kép
dotti

Sziasztok!!!

Na ezt megkaptam!!
:shock:
Bár az a kezes lábas őszi-tavaszi viselet,de én is gondoltam rá,hogy lehet,mire szükség lesz rá,akkor rá sem tudom adni.Nem baj,majd elajándékozom másnak,hisz biztos lesznek kisbabák,akiknek majd oda tudom adni!!

Akkor már félve mondom,hogy ma pedig megvettük a Manócskánk járókáját!!Ez sem kér enni,és nagyon jó árban volt,ezért nem volt szívünk otthagyni!!

Íme: Kép

Kép

A hétvégén pedig kiságy beszerző körútra megyünk,hogy az is meglegyen,és felkészülve várjuk a babánk érkezését!
kkriszi

Koko!!

Cukik a lányaid!!Gyönyörűek!!
kkriszi

Diadella!!

Babakocsi ügyben a saját tapasztalatomat,és véleményemet tudom leírni.
Szóval,nekem az állítható karmagasság(A férjem magas,és nagyon hülyén nézne ki,ha meghajolva kellene tolnia a kocsit!!),felfújható nagy kerekek jönnek be.
Ez azért előnyös,mert a baba nem érzi nagyon a talaj esetleges egyenetlenségét.
Ezen kívül még nagyon jó,ha a kocsit mindkét irányból lehet tolni.Ez akkor is nagyon jó,ha pl. szemébe süt a kicsinek a nap!
Aztán az 5 pontos biztonsági öv,miszerint a baba kellően védve van a kocsiból való kipottyanástól!
A mienknek nagy bevásárló kosara van a kocsi alatt,ez megint a sok kis cucc eltüntetésére nagyon jó.
Fő dolog,hogy a háttámláját vizszintesig lehessen dönteni,ugyanis az újszülött babának vízszintesen kell még feküdnie a kis gerince miatt!!

egyenlőre ennyit tudok hirtelen felsorolni,ami nekem számított a vásárlásnál!!
kkriszi

Sziasztok!

Pár tapasztalatot akkor írok én is.

Babakocsi - mi először vettünk egy nagy (jó nagy) babakocsit, ami az első időben szuper volt. Ennek van egy mély része, ami gyakorlatilag egy mózeskosár, ezt le is lehet venni, ez nagyon prakikus volt az első pár hónapban, mert ebben tudtuk vinni a babát, pl. a fel a lakásba a pincéből, ahol a babakocsit tároltam, ebben ki tudtam rakni az erkélyre (panel lakás), illetve ez olyan, hogy az autóba is be lehet kötni biztonságosan és 3 hónapos koráig nem is használtuk a bébihordozót, mert ebben teljesen vizszintesen tud feküdni, ez főleg hosszabb utazásnál volt jó. De a kistestvér már ezt nem nagyon fogja tudni így használni, mert valszószínűleg a gyerekülés mellé nem fér be, mert a hátsó ülésen középre kellett tenni. Én minden nap 1-2 órát sétáltam vele, és bár a tavalyi tél inkább tavasz volt, azért gondolom, hogy téli babáknál, jó ha van egy ilyen mózes. Egy barátnőmnek a sportkocsi részt lehet teljesen vizszintbe tenni és abban van egy textil mózes a pici babának, szerintem az télen nyáron nagyon jó, mert ők még olyan picik amikor megszületnek, a sportrészbe nem tudom hogyan lehetne beletenni, az nem olyan kuckós, ott be kell kötni stb. Nekünk a sport részhez is van lábzsák, az most télen nagyon praktikus volt. De az az igazság, hogy mi nyáron vettünk egy esernyőbe csukható sport babakocsit, mert ez az első kocsi annyira nagy és macerásabb összecsukni is, kisebb boltba be sem bírtam vele menni, elfoglalja a fél autó csomagtartót, szóval így utólag kisebb kocsit vennék. Viszont ez ugye nagy kerekű, még erdőben sem gond tolni. Én szeretem hogy bolygós, de le is lehet fixálni (úgy viszont nem bírom tolni egyiket sem, szerintem ez megszokás). Ja és nagy kosár fontos szempont.

Cumi - Mi az első perctől adtunk cumit. Én nem is tudom milyen a fogszabályozós. Mi Avent cumisüvegeket és cumikat vettünk, gondolom egy márkán belül hasonló a kiképzés, és így elfogadja a baba. Emma 5-10 perc alatt bevágta a tejet (anyatejet kapott csak az első időben - hála a védő néniek és doktor néninek), és azt láttuk, hogy még szopizna, és mivel nem volt cici így nagyon jól jött a cumi. A cumi meg is nyugtatta. Egy időben elkezdte szopni az ujját is, de aztán nem lett ujjszopós. Én eredetlieg nagyon nem akartam, hogy cumis legyen, de végül nem bánom, főleg, hogy így nem matat koszos kézzel a szájában (csak ha épp jön a foga). Még most is cumizik, de már csak alváshoz kell, szépen odaadja amikor felkel. Még mostanában ha autóban utazunk szoktam neki odaadni, mert nem igazán szereti ha egyhelyben kell ülni, de cumival el van (bár tudom nem jó, mert inkább leszoknunk kellene). Ami rossz a cumizásban, ha éjjel kiesik a kiságyból, vagy ráfekszik, nem találja, akkor van, hogy sír, és oda kell adni, az ujja kéznél lenne.

Tea - Én nagyon nem vagyok híve a bolti ugynevezett baba teáknak, mert szerintem nagyon mű (granulátum, nekem furi), bocsánat, ha más szereti, biztos nagyon praktikus meg finom, de én elvből nem veszek. Viszont amíg kicsi volt nem is kapott teát, hanem forralt csapvizet, ha elutaztunk olyan ásványvizet ami babáknak is jó. Eleinte kiköpte, de mivel már nagyon kicsinek szokta a vizet, a mai napig nem is iszik meg mást, még akkor sem ha én szeretném, mondjuk egy kis multivitaminos löttyöt. De nem bánom. Egy időben a csipkebogyó teát (patikából, bio, egész éjszaka áztatva), itta még, cukor nélkül, nagyon szerette, de ma már azt sem issza (sajnos, pedig az csupa C vitamin). Egyébként eleinte nem is adtunk vizet, mert csak anyatejet kapott és doktor néni azt mondta akkor nem kell plusz folyadék.

A cumisüveg nálunk vígasz tárgy lett, azzal alszik el, főleg a délutáni alváshoz kell egy kis vízzel, megissza, aztán megöleli és így alszik el. Mostanában szokunk át a pohárra, ha kedve van abból is jól megy az ivás, de a cumisüveg úgy tűnik meg fog maradni. A reggeli, esti tej szintén cumisüveg. Gyakorló anyukák, ez meddig marad meg vajon így? Reggel 7 körül kéri a tejet és utána még alszik egy órát.

Na bocsánat, hogy ennyit írtam, csak megörültem, hogy ehhez hozzá tudok szólni és miért ne osszam meg én is a tapasztalatomat.
Vendég

Dotti

Szívesen :):)

Kata

Babakocsi : azokról le lehet venni azokat a lábzsáknak nevezetttéli védőket, és nyáron is tudod használni.
Babakocsinál fontos milyen magas a fogókája, és a nagy kerék pl rossz utakon nagyon sokat számít, a kis kerék nagyon ráz.
De ez is lutri nekünk Zala ugye téli, mire jött a tavasz majdnem kinőtte a kocsit hosszában, a szomszédunknak meg olyan széles kocsija volt hogy hiába ült a kisfia nem tudta felültetni mert jobbra balra eldőlt.
Ja és nekünk szempont volt a bevásárlókosár mérete is ott alul.
A mai napig telepakoljuk:) Igaz utána elég felcipelni a 3.ra gyerekestül de combosodom rendesen :)

Kkriszti

A járóka tényleg nem kér enni, de a ruhákkal én is csinján bánnék.
Persze oda lehet adni másnak de nekünk is van olyan (hiába téli ) ami nem volt rajta mert tavaly az enyhe télben nem kellett olyan vastag.
De te tudod.

Naninga
naninga

Cumi:
Zalán már a korházban kapott kincstári cumit( nagy gombost). :(
Aztán mi áttértünk a MAM fogszabályzósra amit egy időben csak az elalváshoz használtunk , de manapság sajnos tartozéka a gyereknek :(:(

Csak víz, eleinte nem adtam mást - nyáron pár csepp citrommal.
De ma már mást el sem fogad kizárólag a csipkebogyó teát de azt is csak ritkán.
Nem vagyok híve a teázásnak meg gyümi leveknek.

Naninga
naninga

Nekem a védőnő javasolta, hogy a tápszeren és a női tejen kívül csak vizet (forralt csapvizet vagy estleg babavizet) adjak a lányoknak, és teljesen egyetértettem vele. Semmi ízesített pláne cukrozott löttyre nincs szükségük szerintem. Az a babatea granulátum nekem nagyon nem szimpi, egyszer sem vettem. Mióta nagyobbak, és már rendes kaját esznek a reggelihez és a vacsorához adok 100%-os gyümilevet, de nem töményen, hanem kb. felére hígítva, esetleg gyümölcsteát kevés cukorral vagy mézzel. Napközben csapvizet isznak. (Melinda ovónénije mesélte, hogy sok gyerek, aki otthon mindíg gyerekteát vagy gyümölcslevet, üditőt iszik, az oviban nem hajlandő meginni a vizet, inkább szomjazik)

A legújabb kép a lányokról:

Kép

Kép
Kép
emike

Kriszti :)
Ne sértődj meg, mindenki csak a saját véleményét, tapasztalatát írta. Amúgy meg mindenki azt teszi, amit jónak lát. :D

Babakocsi: attól is függ, hol akarod tolni, autóba berakod-e, kiskerekű, nagykerekű, falu, város (itt a tömegközlekedésre gondolok).Na és persze pénztárca függő is. :lol:
Mi falun lakunk, a miénk nagykerekű, felfújható, nem bolygósítható, külön mózeskosara van, később sportrészre lehet cserélni. Alul nagy kosárrésze van, ezzel jártam vásárolni. A gyereknek nagyon kényelmes, a tolókar magasságát lehet állítani (ez pedig apának kényelmes :P ). Amióta Eszter ül, azóta a sportrészt használjuk, ez is dönthető majdnem vízszintesig. Nem a legújabb divat szerinti, de mi nagyon szeretjük. Az autóban nekünk is sok helyet foglal, ezért mi is vettünk esernyőre csukható kocsit is. A faluban ezt használjuk, ha elutazunk, a másikat.
Városban célszerűbb valami könnyebb, kisebb kerekű kocsi. A járda ált. nem göröngyös. :wink:

Cumi: van, megnyugtatja, inkább alváshoz kell. :)

Tea: eleinte próbálkoztam a vízzel, anyukám szörnyülködött, én pedig engedtem a "nyomásnak" és teát adtam. :roll: Felváltva csipkebogyó, kamilla, később gyerektea . Persze kevés cukorral. Sajna ezt én rontottam el, mert most nem akarja meginni a vizet.
Eszter is reggel 6-7h körül megissza a tápszerét, és még visszaalszik kb. egy órát. Én is. :wink:

Kép
petyaanya

Sziasztok!

Mi is nagyon gondolkodunk a vásárlásban, mert két zsák használt ruhán kívül még semmink sincs. Köszi, hogy ennyi mindent megírtatok, minden infó nagyon hasznos.
Holnap írok a gyámhivatal után.
fitgabi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?