Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Csak azért ugrottam be, hogy elmondjam, beszéltem ma Henivel. Jól vannak, csak nem tudott jelentkezni, mert nincs gépük, talán pár nap múlva lesz. Barni is egyre okosabb, neki pedig nagyon nagy a pocakja. Valamikor a héten jönnek hozzánk látogatóba, majd megkérem, hogy írjon ide is pár sort az én gépemről.

Jó éjt
Andi

Andi
andi3

Off, bocsi többiek

Edit:
Düsseldorf környékén éltünk, úgy emlékszem, hogy ha megvolt a telefonvonal, akkor rögtön ment a compuserve, mert automatkiuusan számlázták a telefonnal együtt. De ha a lakásban nektek kell beélesíteni a telefonvonalat, az sajnos 3 hét, míg végre használható, egyáltalán a vonal. Ha már előre tudjátok, hogy hova mentek, akkor talán lehetne előre intézkedni, vagy a tulajdonost megkérni, hogy mire jöttök legyen vonal a lakásban. A lemondás már gyorsabb, azt egy nap alatt megcsinálják. A comuserve-nél mindegy, mennyi ideig akarod használni a netet. De könvtárban van net, legrosszabb esetben odamész.
Mi Güterslohban laktunk, érdemes a környéken majd Dortmundba elmenni, nem a városba, hanem a környéken, van egy Vogelpark (madárpark) tele papagájjal és erdei madarakkal, van egy gyönyörű kastély is, kilátó, Externstein (30 méteres sziklák), kaszinó, Münster, Osnabrück, Paderborn, Hameln. Ez Németország egyik leggazdagabb része, sajnos éppen ezért elég barátságtalanok a németek ott. Bár Düsseldorf egyetemi város, ott kevésbé fogjátok érezni. Ja és innen 2 és fél óra Hollandia, nehogy kihagyjátok, még télen is jól járhatók az utak, Hága tengerpartjára feltétlenül menjetek el! (1 napos túra oda-vissza)

üdv: zsuzsi
zsu26

De jo,hogy van hir végre Henirol!KépKépVarjuk a beszamolot!

Zsuzsi!Gratula a baratnodnek!Kép

Bogancsi!Na,ezt felejtettem el!Daninak boldog szuletésnapot kivanok!KépKép

Edit
edith16

Zsuzsi!
Koszi a sok informaciot!Nagyon orulok neki!Kép
Dortmundban mar dolgoztam,de régen(95-ben).Sajna csak egy honapot,ezért madarparkra nem emlékszem.Csak arra,hogy nagyon vegyesek az emberek,marmint nemzetiségileg.Bar Franciaorszag utan ez nem lesz ujdonsag!Kép
Ott sokkal jobb lesz,mert lesz szabadnapja Apanak és tudunk majd jokat kirandulni!Ha nem lesz tul hideg.

Edit
edith16

SZiasztok!

Tali miatt nagyon irígy vagyokKép Nagyon szépek voltatok mindannyian Kép Vágyakoztam én is, de nem tudok menni egyedül két gyerekkel. Bár, ha nem lennék mozgáskorlátozott Kép, megpróbáltam volna a Gellérthegyet, mert András arra dolgozik, segíthetett volna... De muszáj az esküvőre tartogatnom az energiáimat, nem rogyhatok ott össze!

ZSuzsi! Olyan jó volt olvasni az offolásodat KépKépKép UTazni is vágyom... Németországban akkor voltam többször is, mikor András ott volt egy évig ösztöndíjas Jénában. Jaj, de jó volt! Szerelmünk hajnalán KépKépKép Akkor azért még nem gondoltuk, hogy egyszercsak négyen leszünk Kép És ez is olyan jó KépKépKép

Andi! Köszi a hírt Heniről! Nagyon kíváncsi lennék rá! Mikorra van kiírva?

Nem mondott senki semmit az októberi "nagy"tali ötletemre! Kép Nos?

Tikk! Nagyon ügyik voltatok Hannával együtt! Kép Csak így tovább! pénteken nem lesz órád? Milyenek a leendő kollégáid? És a suli? (szeptemberben mindig kicsit szívetfájdít bennem az iskolaszag Kép)

Bogancsi! Boldog szülinapot Daninak! Kép Az infókat köszi, mi is megyünk akkor fütyit nézetni Kép

Cory! Mostanában olyan ritkán írsz Kép Remnélem, nincs egyéb baj, csak a babaváró fáradtság Kép

Beja! Köszi a gyógytornászos infókat! Kép Esetleg majd mi is elnéznénk hozzátok ruhákért vmikor szeptemberben, főleg Vilkának kéne - bár, ahogy nő, lehet, hogy örökölheti Ármin tavaly téli ruháit? Kép

Laura! Engem érdekelne a kiállítás - de nem hiszem, hogy gyerekeknek is érdekes Kép Nektek ez közel van? Merre laktok a XVI. kerületben?

Gorsi! Jaj, balatoni sátorozás ... Kép Ma mindenkire csak irígykedem??? Kép Na, majd jövő nyáron már mehetünk mi is (na, sátorozni nem hiszem, mert arra András nem hajlandó Kép), de nyaralni igen, hacsak nem ... KépKépKép

Norci! Milyen egyforméán néztek a talis képen Vilivel! Kép Eddig azt képzeltem, tiszta apja - de ezen a képen nagyon hasonlít rád! Kép

BSzilviék hová költöztek? Én erről teljesen lemaradtam Kép

Ármin vacsira is natúr kukorocapelyhet evett natúr rizspuffanccsal és egy kis mazsolával! Ez egy biogyerek!!!! Kép

Elküldöm, mert sikítok, ha elvész és mindenki felébred, és akkor még nagyobbat sikítok, stb. Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

A tali jó volt, csak hát a lépcsőket tudnám feledni... KépKépKép

Márti: alapvetően jól vagyok, ma éjjel már aludni is tudtam Kép Csak a múlt heti uh-n sikerült kiborítaniuk. Kicsit több a magzatvíz az átlagosnál, és erre a nő elkezdett küzdeni, hogy mi baja a babának. Ja, meg a feje meg a mellkasa kicsit nagyobb, mint a többi része (mármint hetekben, de max 1 hét a különbség). Meg küzdött nekem egy kört, hogy voltam-e amnion az afp miatt. A végén megkérdeztem, hogy szerinte egészséges-e, erre közölte, hogy azt csak a jó isten tudja. Hát kiborultam rendesen. Szóval most már nem merek semmit sem írni a terhességről, mert félek ettől az egésztől. Remélem, nemsokára a kezemben tarthatom, és láthatom, hogy egészséges! A hasam nagyon nagy, bár erről tegnap nem készült fénykép Kép
A fáradtság nem olyan vészes, bár kevesebbet bírok mint régen, de hát ez ezzel jár KépKépKép

Most megyek, mert megyünk a Margitszigetre Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory! Húúú, de bunkó nő! KépKépKép A dokid nem szokott ott lenni az UH-kon? Mit mond? Ő jófej és megbízható, nem? Úgy emlkészem, őt dicsérted! Nagyon is át tudom érezni a kibukásodat! (Én ilyenek miatt hagytam ott a SOTE I-et, mikor Árminnal voltam 24 hetes) DE: ne aggódj!!!!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Biztos, hogy minden az égvilágon rendben van, rendben is lesz a babácskával! Kép Vérnyomásod? Kiderült, mi volt a gond? Megvan az ok?

A Margitsziget jó lapos hely KépKépKép Én is sokat jártam oda pocakosan! Kép Van egy nagyon szép új játszótér, ha a Margithídtól mész, a sportuszoda után eggyel kell leszállni és a budai oldal felé bemenni egy aszfaltúton, majd a vége előtt jobbra! Füves, árnyékos, jó játékok vannak, van csap, tiszta a homokozó - mi ide járunk mostanában Árminnal, ha van, aki el tud jönni velünk!

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti
Írok mail-t!

Akartam írni mindenkinek, mert volt időm rendesen elolvasni mindent, de most teljesen bedurrant az agyam, csak puffogni tudok... KépKép

... ülök a gépnel... bejön a HELYETTESEM (aki hivatalosan az én helyettesem tavasz óta, bár nem úgy indult...) Fél percre felálltam a székról, rögtön oda ült, nem érdekelte, hogy benne vagyok vmiben... ja... köszönni nem köszönt... Miután ráköszöntem, morgott valamit, amit jóindulattal talán lehet köszönésnek mondani... bár mit köszöngetek én előre egy pasinak???
A kolleganőm meg lazán rágyújtott bent... igaz, nyitva van az ablak, de oda csak akkor megy el, ha a hamut veri le... ergo az összes füst bent cikázik...

Na ezt nem vagyok hajlandó csinálni...
1: ilyennel együtt dolgozni
2: úgy itt lenni szülésig, hogy mindig oda ülhetek le, ahol épp nem ül senki, de ha ő jön, akkor szedjem a cókmókomat, és húzzak odébb... tegnap még a kolleganőm is nekem esett, hogy mit vagyok kiakadva, minden úgy van, ahogy én akartam... aztán felvilágosítottam, hogy koránt sem... Meg azzal is megvádolt, hogy én eleve támadólag állok mindenhez, mert rögtön a jogaimat hangoztatom, miért gondolom, hogy ha fél évre visszajövök, mindent felforgatnak, hogy nekem kényelmes legyen... Felvilágosítottam arról is, hogy mi miatt néztem UTÓLAG utána a jogaimnak... meg még azt is megkaptam, hogy ráadásul nekem nem is a megélhetés miatt kell a pénz, az apósomék úgyis eltartanak minket...

de "tökéletes" főnököm csak 9-én jön, úgyhogy még megbeszélni sem tudom ezt senkivel... bár vele sem lehet megbeszélni dolgokat, mert annyira sötét...

... mindez egy olyan reggel után, amikor Csengus felébredt, még mikor otthon voltam, és nagyon hisztis KépKépKépKépKépKépKép

...és ezt azért csinálom.. vagyis muszáj csinálnom, hogy legalább annyi legyen a gyed-em a második manóval, mint most... hatalmas 32E forint...

.. az egyetlen jó most ebben az egészben, hogy most ezt a hetet meg a következőt beosztottuk úgy, hogy minden nap 1 valaki van itt... Így most csak péntekenként fogok jönni... 9-én meg majd nekiesek a főnöknek... ha addig nem sikerül lehiggadnom, akkor nem teszi az ablakba, amit kap tőlem...

... na megyek...
ja... még azt akartam leírni, hogy tegnap voltunk UH-on... Most pont akkorának mérték, mint amennyinek hivatalosan lennie kéne... de hát TUTI, hogy nem annyi... Amikor ezt mondtam, akkor a doki közölte, hogy a gép nem téved, jobban tudja, mennyi idős a baba... ja... mert ő volt ott, nekem meg közöm alig hozzá... Kép Ez csak azért bosszantó, mert szegény gyerkőcöt már az igaziból már 38. héten is noszogatják, hogy szülessen már meg, amikor lenne még 2 hete...

Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Márti: szerencsére 10 percen belül a dokimnál voltam, és ő megnyugtatott. Bőgtem neki egy sort. Szerinte csak egyszerűen nagy baba lesz, ne aggódjak. HÁt igyekszem, de nem egyszerű.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Szila
Szerencsére semmi gond nem volt az elalvással, mert strandoltunk meg rohangált egész nap, így jól kifáradt. Utána simán tudtunk bulizni is, őt nem zavarta.Kép

Zsuzsi
Kéthelyen voltunk, ami Bmáriafürdőhöz van nagyon közel, így oda mentünk strandolni. A buli maga Kéthelyen volt, mert a barátunk szülei ott élnek és a közelben van egy pincéjük kis házzal a kukoricás és egyéb földek közepén. Ott főztünk paprikáskrumlpit bográcsban, szólt a zene, zabáltuk a szőlőt és persze sátoroztunk. Éjjel lestük a csillagokat, de hullót sajna nem láttunk. Az idei a 3. ilyen pince buli volt, úgyhogy már hagyománynak számít. Nyárbúcsúztatóként viszont az utolsó, mert a társaságból néhányan allergiásak a parlagfűre, amit a környéken napokig lehetne irtani.Kép Szóval legközelebb inkább nyár közepe lesz.
Azért jól esik, hogy ennyien irigykedtek a sátorozás miatt. Kép

Milyen jó füves helyen voltatok tegnap a talin! Jók lettek a képek.Kép

cory
Biztosan jól van a baba, csak már most elvárja, hogy aggódj érte.Kép Semmi baj nem lesz!

Andi
Köszi a hírt Henkéről.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Zsuzsi!
Stimmel a személyleírás a gyógytornászról Kép Lehet nekem is hozzá kellene menni a derekammal?
Én Münsterben dolgoztam egy nyáron!

Márti!
Igen Vili mindkettőnkre hasonlít, tiszta apja, viszont a szeme az enyém Kép
Én is szeretnék utazni.

Rebi!
Kitartás Kép Kép Kép Kép Kép

Cory!
Naná, hogy egészséges a kistesó Kép Kép Kép

Bocs, másnak nem írok, megyek főzni, elvileg csak olvasni ugrottam be.

Norci
norci

Sziasztok!

Zafi!Kép
Gratulálok a fiúcskához!Kép Annyira aranyos lehetett, ahogy Réka elújságolta az apjának. Tündéri lehetettKép

Cory!
Szégyellheti magát ez a nőci, hogy így rád ijesztett!Kép Szerintem is egészséges a babód és semmi baja sincs!Kép A magzatvízről meg annyit, hogy ha több van, akkor nagyobbat tud "lubickolni".KépKépKép Próbálj megnyugodni és ne is gondolj arra a banyára!Kép

Dzsili!
Aranyos vagy!Kép Hétvégén el is lőttem azt a néhány képet Zsanira és remélem jövő héten már mutogathatom is!Kép Az utóbbi néhány napban megint akkorát nőtt a pocim, hogy már van aki észreveszi és rákérdez.Kép Persze utána meglepődik, hogy már lassan a 19. hetet is betöltöm és "csak" ekkora. Igaz kb. 79-ről 84 cm-re nőtt.
Ja, és nagyon tetszenek a betűid.

Rebi!
Kép melóhelyKéphát nem lehet könnyű, de remélem holnap már picit jobb lesz és gondolj inkább a pocaklakóra(mégha a munka így nem is megyKép) Ő ott van veled!Kép Csengunak is új a helyzet, talán ezért is extra hisztis(bár ez Zsaniról is elmondható az utóbbi napokban...)

Márti!
Köszi a drukkot és a többieknek is! Ennek köszönhetően 2 óra alatt végeztem a genetikán, ami számomra rekordnak számít és videókazira is felvették a Kismanónkat.Kép Mindent rendben találtak és az asszisztens megjegyezte, hogy "Egyszerűen gyönyörű a gyermek"KépKépKép Ennek örömére jó nagyot rúgott is odabentről.(gondolom egyetértett veleKép) A lepény végül a hátsó falon tapadt meg, naná, hogy nem követte a nővére példáját, de így ez is kicsit másabb. Most kb.22dkg és mozgékony babuci, akinek a neme meglepi marad a nagy napig.Kép(pedig szemérmetlenül mutogatta magát)

Edit!
Kép Ugye nem gondoltad komolyan, hogy nem lesz netetek? Nagyon fogsz hiányozniKép

Bszilvi, Henke!
Remélem mihamarabb gép közelbe kerültök és beszámoltok, mi újság felétek?

Na, megyek hátha végre megfőtt ez a fránya kőkemény krumpliKép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
sztigris

Sziasztok!

Cory,
biztos minden rendben leszKépKépKépKép. Nem semmi, hogy nagy pocakkal még hegyet mászolKépKép.

Henke,
de jó volt híreket hallani rólatok!Kép

REbi,
hááát, nem irigyellek, kitartás: KépKépKépKépKépKép!

Tegnap az én szemem fénye felült az ölembe, mondta, hogy inni kér. Mondom neki, hogy ott a vize az asztalon. Rázta a fejét, hogy neem, és mutatott a cicimre, és mondta, hogy "ebből kakaót".KépKép Bence vagy egy órát röhögött, mikor elmeséltem neki.

Szila
szila

Sziasztok!
Cory!
Ne izgasd magad! El se tudom képzelni rólad, hogy Te sírsz, olyan erős, stramm nőnek nézel ki. Az ilyen agyalágyult nőkre meg ne hallgass! Hallgass a dokidra, ő mégiscsak jobban tudja mi a helyzet.
Nyugi!KépKépKépKép

Rebi!
Kitartás! Az tartsa benned a lelket, hogy nem kell itt lenned sokáig.KépKépKép Tudod, hülyeség ellen nincs orvosság.Kép

Szilvi!
De nagyok vagytok már! Olyan irigy vagyok minden pocakosra.KépKépKép

Menta!
Hol vagy? Milyen volt a hosszú hétvégétek? Miért tűntél el? Remélem nincs semmi gond! Én is gratulálni szeretnék a jó hírhez!KépKépKép

Márti!
BecsípődésKépKép Jobban vagy már? Nekem is volt ilyenem, írtó rossz érzés.Kép Ármin beszélőkéjére meg nagyon irigy vagyok ám! Bea még csak a szavak képzésével van elfoglalva, nem erőlteti meg magát.

Dzsili!
Most én kérdezem, hol vagy? Fiúk?
Az enyémek 2 napig pakolták a szobájukat, hogy iskola kezdésre tűrhetően nézzen ki. Lakáson belül költözés nálunk is csak ősszel, legkésőbbb téli szünetben lehet számítani. Némely férfi mind egyforma. Az enyém is mindig tökéletest akar, a kis naívak. Kép
Az udvarotok meg nagyon szép.KépKépKép

Bogancsi!
Naggggyon-nagyon durva amit a helyi illetve magán bölcsiről írtál.Kép
Nekünk szerencsénk van. Ma voltunk bent a bölcsiben, szept. 22-én megyünk először, és azt a gondozó nénit kaptuk, akit szerettünk volna nagyon. Itt lakik az utcánkban.KépKép Sőt, ha minden jól megy, akkor visszajön a Miki volt gondozó nénije is, aki akkor ment el szülni, amikor a fiam az első évet zárta a bölcsiben, és ha minden jól megy, és el nem kiabálom, akkor ő is a gondozó nénink lesz!KépKépKép Hurrá!KépKépKép
Daninak így utólag is Boldog szülinapot kívánok!

Hisztihez én is írok!
A Bea is extra hisztis a napokban, de nem izgatom magam, mert úgy látom a többi lurkó sem bír magával, akkor miért pont az én lányom bírjon. Kép
Valószínűleg nálunk is közrejátszanak a fogak. Kép
Beus tegnap megint minden felszólítás nélkül belepislantott a bilibe egyszer,KépKépmiután előtte a szőnyegünket meglocsolta. Alakul ez, csakhát lassan.

Zafi!
Ügyesek vagytok, hogy talán kisfiú lesz. Gratulálok hozzá én is.KépKépKép

Nyaralásról egy-két kép:
http://babanet.hu/album/main.php?album=369&page=3

sziasztok!
Zsuzsa + kicsit hisztis Beababa (bár most alszik.KépKépKép)

beababa

Sziasztok!

Először is - Márti, Zsuzsi, Edit, Zsuzsa: Dani nagyon köszöni a jókívánságokat!!! Ha jól láttam, picit könnybelábadt a szeme, de erősen titkolta Kép

Beja: Humana HA-2-t írt fel a dokinéni, mert a családban több allergiás is van, bár nem pont tejre.

Laura: akkor tegyél a spájba is levendulát Kép
Edit: azért én örülök, hogy az enyémek nem-mai-fiatalok, hanem érdeklődnek Kép

Zsuzsi: közsi a bíztatást Kép Juli németekkel, olaszokkal, írekkel és moldávokkal (csak 1 fiú volt) volt együtt. Gratula a babához a barátnődnek!

Rebi: jaj-jaj-jaj! Tarts ki!!! Vígasztaljon, hogy csak fél év, és szabad leszel! Nem úgy, mint én, mert nekem még van néhány évem a nyugdíjig Kép Kép Kép

Andi: nem tudnád esetleg lefotózni Henit, ha beleegyezik, hogy mi is láthassuk?

cory: húúúú, de bunkó ez az UHs nő Kép Még jó, hogy az orvosod normális!!! Lehet, hogy épp a lépcsők segítettek a jó alvásban??? Kép

Szilvi: babó Kép Nekem is volt néhány hete sosem-puhuló krumplim Kép

Szila: kakaó Kép

Megyünk bulizni anyósomhoz Kép
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Adok én is a negatív közhangulathoz:
képzeljétek a bankom elfelejtette jóváírni 3 hónap után a kamatot, ami járt volna a betétemhez. Én hívtam fel őket, mintha nem látnám a kamatot, erre ők: jé tényleg nem! Volt merszük azt mondani, hogy pár nap alatt megoldják a problémát, de hetekbe biztosan nem teli. Most higgyem is el????Kép Mit lehet ilyenkor csinálni, ez hatalmas szemtelenség, végülis nem teljesítette időre, ilyenkor nem járna valami kárpótlás? Persze az én kicsi problémámmal nem fognak most foglalkozni, hiszen a bank szakma kissé nagyobb botrányokkal van elfoglalva. Persze az én bankom is benne van... Mi van itthon?!Kép

Cory: a te eseted típikus példa arra, hogy az egészségügyis hogyan él vissza a helyzetével. Ezt az egész drámát a nőci azért csinálta, hogy jól beszaharázzál és fizessél neki egy kis pénzt, hogy jobban nézze meg az uh-ot. Itt nem a te babádról volt szó. Nyugodj meg, a babád egészséges! Csak próbálkozott... Szomorú és felháborító, hogy ilyen előfordul és, hogy ilyennel kell próbálkozniuk, hogy megéljenek... Annyi hasonló esetet tudnék mesélni neked, pl.: elviekben nekem nem lehetne gyerekem a régi, nőgyógyász professzorom szerint, ezért a diagnózisért 1999-ben fizettem min. 15 ezer Ft. Még jó, hogy hülyének néztem és váltottam dokit.
Képet azért nem csináltam, mert úgy éreztem éppen akkor nem volt hangulatod a fotózáshoz. DE legközelebb szóljál rám!Kép

Talizósok: nem találtatok egy kis kemény műanyag szőke, kék nadrágos babát?

Ma vagyunk 3 éves házasok.

üdv: Zsuzsiék
zsu26

Zsuzsa: megnéztem a képeket, nagyon jó pillanat-felvételek! Nekem nagyon tetszett, mikor Bea mamájára mutogat és mikor a bátyja sír és próbálja megvigasztalniKép És persze nagyon látni, hogy Bea apukájának a szemefényeKép

Üdv: zsuzsi
zsu26

Zsuzsi!
A baba nálunk van. Most a délutánban, vagy holnap de. összefuthatunk a Feneketlen-tónál, és visszaszármaztatom, vagy a jövő hétfői talin. (Ami ugye lesz a SZIP-ben?!KépKép)
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Rebi! Szegénykém! Úgy sajnállak, meg aztán mondanám, hogy ne idegeskedj már, szegény pici baba ne érezze hogy szomorú vagy, de ezt könnyű mondani, ugye?

Márti! JObban vagy? Én a térdeimmel pénteken voltam a reumadokinál, azt mondta a bal térdem kb olan 50-60 éveséhez hasonlít a jobb az csak 40 fele jár.Kép Sajnos a babakocsi cipeléstől van főleg. Kaptam valami port a porckopásomra meg valami gyógyszert is. Nézesd meg, hátha tudnak segíteni.

Gorsi! Győzőtt a vanishKép A sátorozás meg tényleg jól hangzik.Kép

Zsuzsa! Aranyosak a képek! Az esti fürdés kicsit másképp nagyon ismerősKép

A mai napunk is jól telt. Hanna elvan a bölcsiben, én a suliban, ma közoktatási konferencia volt, holnap folytatódik, a mai dög unalom talán a holnapi szakmai rész érdekesebb lesz.
Egyébként Márti a tanári kar egy szokványos kar, mindenféle típusó tanár van benneKép Ma megkaptam a tantárgyfelosztást minden osztályban lesz órám 1-8ig.
Na megyek, mert főznöm kell a holnapi ebédet.

Puszi nektek

Tikk
tikk

Szila
Kakaó: Kép

Rebi
Én is sajnállak nagyon.Kép Cigi ügyben nekem is volt olyan munkatársam (a főnök felesége), akit nem érdekelt, hogy babát várok, állandóan füstölt. Az asztalom ugyan messze volt tőle, de attól még ott is fulladoztunk.Kép

Zsuzsi
Látom, nem veszed lazára a dolgokat. Ilyen banki ügy bizony előfordul néha, ez van. Persze megértem, hogy nem tetszik, de akkor menj át egy másik bankhoz. Ott is lesz valami, ami nem tetszik majd.Kép
Nekem sosem jutott volna eszembe, hogy a nőci pénzért csinálta az egész cécót coryval. Lehet, hogy így van, de nem tudhatod...
Bocsi a megjegyzésekért, de nem álltam meg.

Dzsili
Tényleg, hol vagy?

Tikk
Hanna ezek szerint jól érzi magát.Kép
Az én nadrágom is hordható, én is ráfújtam egy rakás Vanish-t, amit úgy fél éve vettem és végre használom is.KépKép

Peti már be is aludt, mert még délelőtt szundizott bő félórát, és reggel 6-kor persze kukorékolt. Legalább van egy kis időm.Kép
Levágtam a haját egyedül és szerintem jobb lett, mint eddig, pedig eddig is géppel nyírtuk.Kép

gorsi

Sziasztok!

Köszönöm a megnyugtatást uh, és baba ügyben Kép

Beababa: pedig ha tudnád... Kép

Zsuzsi: nem hiszem. Ez már felöltözés után volt. Ráadásul ugyanez a nő nézett meg 14 hetesen is, mikor a vérzésem volt, és tök normális volt velem, sőt.

A mai nyűgöm: ellopták a telefonom Kép

cory

cory
Budapest

Borcsa!

Holnap délelőtt mikor vagytok a Feneketlen tónál?
Én vagy 10 körül, vagy fél 1-körül. Ti mikor,mert akkor úgy megyek?
Köszi:
Dorka nevében is Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi: gratula a házassági évfordulóhoz!!! A bankot ne hagyd, szerintem kérdezz meg ügyvédet vagy valami hasonlót!

Tikk: és mit kell csinálnod a porral??? De jó, hogy Hannának tetszik a bölcsi Kép

Gorsi: a gép nem húzza nagyon a hajat? Lehet, hogy nekünk is kéne venni, mert most már 3 férfi van a háznál Kép és apát 1200-ért, Danit 600-ért, Tomit 500-ért nyírják Kép Ollóval viszont nem az igazi...

cory: neeee! hol? hogyan? Viszont végre enyhébb az idő Kép

Ma megyek egy kicsit kikapcsolódni a gyerekekkel: a Külker. Parkba kaptunk belépőket - különben nem tudnám finanszírozni.
Tegnap nagyon jó volt a családi szülinapozás! A lányok előbb bementek busszal, hogy tudjanak segíteni anyósomnak a szendvicskészítésben. Reggel meg megcsináltuk a tortát, ami nagyon finom lett Kép (Csokispiskóta, banán, tejszínhabos krém - lehet kapni dobozban Oetker-től Vakondtúrástorta a neve, de ezt most mi sk gyártottuk) Apósom nagyon örült a Nike-ingnek, meg a könyvnek, amit Dani ajánlatára vettünk: A kitalált középkor a címe, egy elmélet arról, hogy 300 évet hozzáadtak a történelemhez és eszerint még nincs is 2003 Kép

bogancsi
bogancsi

Zsu!
Csak most jutottam ide, úgyhogy fél egy felé. OK?
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Újra itthon, így megint hódolhatok netfüggőségemnek. Ami érdekes, hogy otthon egyáltalán nem hiányzott a klaviatúra. Kép
Olvasgattam visszafelé, de bevallom, lehetetlen két hónapot átrágni úgy, hogy meg is maradjon valami belőle. Kép De egy két dolgot azért meg tudtam jegyezni! Kép

Menta,
örülök, hogy újra itt! Kép

Rebi,
mostmár tudom, miért gondoltam állandóan rád a bújócskáknál! Kép A munkatársaidért őszinte részvétem! Kép

Gratulálok minden új pocakosnak és a nagyobb derékbőséggel rendelkezőknek is, hogy kibírtátok ezt a hihetetlen hőséget!

Cory,
olvastam, hogy jól megijesztettek az uh-on! Szegény, és még a telefon is...

Bogancsi,
ugyan Gorsinak címezted, de remélem egy másik Orsi válasza is megtesziKép: Nálunk Máté nem ellenkezik a hajnyíráskor, így úgy gondolom, a mi gépünk nem húzza a haját. Kép
Jó szórakozást! Kép

Zsuzsi,
hogy telt a házassági évforduló? Volt romantika, meg minden Kép?

Dzsili,
én is csatlakozom a Téged hiányolók táborához.

Látom sokan bölcsisek lettek, lesznek. Hogy viselik a gyerkők? A kérdés azért is fontos számomra, mert (SZURKOLJATOK, HOGY SIKERÜLJÖN!!!) lehet, hogy Sárát sikerül oviba adni, ami szuper lenne! Szegény annyira készül gyerekek közé! Nincs olyan nap, hogy ezt el ne mondja! Abszolút óvódaérett csak éppen nem túl kecsegteő az itteni oviknak egy 33 hónapos, aki ugyan szobatiszta, majdnem teljesen ellátja magát, de csak áprilisig járna és nem beszél németül. Kép Ha ez nem jön össze, akkor eljárunk hetente 2x játszóházba, ahol ott lehet hagyni a gyereket max. 3 óra hosszára, és kinevezem ovinak.

De hogy Mátéról is halljatok: elkezdett beszélni!!! Kép Fiúhoz méltó módon, az egyik első szó a topter - helikopter. A szókincse gyarapodott még a paprika, popika, kupak és hasonló, egy másfél éves számára fontos szavakkal. Kép Mindenkinek tudja a nevét a családból, még a hugim pasiját is. Kép Hatalmasat nőtt, már attól kell félnem, hogy kibucskázik a rácsos ágyból, ha kicsit nagyobb lendületet vesz, és esetleg még pukkancs is. Két számot nőtt a lába, már 22-23-as cipőket hord és megtanult tegnap motorozni. (eddig nem ért le a lába, mert az kissé rövidre sikeredettKép)

Na ennyit magunkról, nem untatlak tovább benneteket, meg egy csomó dolgom van!
Akik kimaradtak a szórásból, azoktól elnézést kérek és ígérem, behozom a lemaradást! Kép

Pusszancs mindenkinek!

Solya és a kétördögKép
solya

Zsuzsi!
Kell lenni egy bankszámla/betét szerződésednek azt próbáld elolvasni és arra hivatkozva nyomulj a banknál személyesen főnököt hívatva, stb.

Cory!
Telefon Kép

Solya!
Üdv újra! Gratula Máténak az ügyesedésekhez. Sárának drukkok az ovihoz!

Gorsi!
Cigiügyben nekem a főnököm (nem a közvetlen, mert azt csípem nagyon) jött be örökké cigivel, egy olyan szobába, ami a másikból nyílt és nem volt nyitható ablaka (csak klíma volt), de még a folyosóra se lehetett szellőztetni, ja és abba a szobába az égvilágon senki nem cigizett, őt meg nem zavarta, de az se mikor terhesen ott voltam. Meg egyébként is csak a kijelölt helyeken lenne szabad dohányozni a munkahelyeken, csak sajnos ez senkit nem érdekel Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Még élünk, bár én már alig. Beugrottunk a párom munkahelyére, így most tudok írni néhány sort nektek. A nyaralás jó volt, csak nagyon rövid és szombat óta kint vagyunk Gödön. Még nagyon strapás, mert nincsenek bútoraink, így dobozokból élünk. Még gázom sincs, így főzni sem tudok. Peti nagyon élvezi a kertet, bár még fű sincsen.
Nekem lett egy jó kis jobb oldali petefészek-gyulladásom, hab a tortán. Ha lesz otthon netünk, jelentkezem.

Sziasztok

Szilvi és Peti
bszilvi

Solya! De jó, hogy te is itt vagy újra! Kép

Rebi! Kitartás! Fél év tényleg nem a világ! Amikor kiderült, hogy terhes vagyok Helenával, akkor éppen a Honvéd Kórház Intenzív osztályán dolgoztam. Meg is mondtam a dokiknak, hogy a megbeszlések alatt ne dohányozzanak, mert írtó kicsi volt a szoba, ahol tartottuk. Erre a legbunkóbb doki, számomra is meglepő módon közölte, hogy ő csak egy valamit tisztel igazán, a terhes nőket, ezért nem fog cigizni. Másnap persze megint rágyújtott és amikor szóltam neki, hogy emlékeztessem, akkor azt mondta, hogy én üljek a nyitott ablak mellé. Kép Szóval még a dokik is írtó bunkók ilyen téren Kép

BMárti! Azt hiszem Helenával írtó nagy mázlim van, mert szerintem átlagon felüli szófogadóság szempontjából. Persze ő is szokott hisztizni, de mégis eddig nagyon könnyű volt vele következetesnek lennem.

Ja, Rebi! A dokik már annyiszor és akkorákat tévedtek az UH-gal, ne higgy neki, én azt mondom. Én akkor hinnék, ha mondjuk 4 héttel lenne minimum nagyobb a számítottnál. Különben csak mérési hiba. Zafinak is azt mondták, hogy majd milyen nagy lesz Réka, aztán nem is lett olyan nagy.

Dzsili! Már a Szt. Imrébe is írtam, de hátha te hamarabb olvasod itt. Meg tudnád adni a Fülöp doki magánrendelőjének a címét, telefonszámát és, hogy mikor rendel? Ő csinál ott helyben UH-ot vagy külön kell mennem máshová?

Képzeljétek, olyan furcsa. Helenával émelyegtem, hánytam, feszült a cicim, állandóan pisilnom kellett. Most meg kicsit álmosabb vagyok és olyan pattanásos, mint utoljára kamasz koromban. És semmi más. Olyan furcsa. Kép

Zsuzsi! Gratulálok a házassági évfordulótokhoz.

Andi3! Képzeld megszületett a Kovács Gáborék kisfia, Márk. (Tudod, Bran.) Múlt hó 21-én.

Puszi!
Menta+Helena+kisGyőzővagyVeronika
menta

Sziasztok!

Solya! Szió!KépKépKép Ovihoz megy a drukk! Dumás Máténak nagy-nagy gratula!
Nyelvész nagybácsim mindhármunknak megtanította az "empiriokriticizmus"Kép szót, ahogy beszélni kezdtünk. Ez ugye alapvető egy totyogósnakKép.
Bogancsi! Daninak megkésve ugyan, boldog szülinapot!
Cory! Telefon Kép.

Vissza kell szolgáltatnom Apának a gépet.
Meg este megyünk anyósékhoz Recskre, úgyhogy majd csak vasárnap leszünk.
Addig is jók legyetek ám!KépKépKépKépKépKép

Borcsa+Királylányok

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Megpróbálom összeszedni soraimat.

Szóval hétfőn a talira nem jutottunk el, mert mire a védőnőnél végeztem, Réka beszunyált. Nagyon szépek a képek, biztos jó hely, majd azért legyen ott máskor is tali, egyszer én is kipróbálnám.
A hétfői SZIP-re mi is benevezünk!

Szila! Nagyon klassz a kép rólatok! Jó lenne veletek is talizni egyszer, Hanga is már igazi nagylány!Kép

Gorsi! Sátorozásért én is irigy vagyok, mindig is szerettem volna, de max. anyuék udvarán sikerült.Kép

Bogancsi!Kép Nem bánom, egyezzünk ki valami kellemesen hűvöskésben, ok?Kép Remélem azért a munka után gyermekeid engedik majd, hogy velünk cseveréssz egy kicsit, mert hiányoznál a csapatból! Tomi meg olyan ügyes srác, hogy biztosan nem lesz gond a bölcsivel sem!Kép
Hajvágóra éredemes beruházni, főleg ha ennyi a pasi a háznál!Kép Nálunk is én nyírom a páromnak, én élvezem, mindig is volt bennem valami fodrász hajlam, mindig megnyírtam a babáimat!Kép

Rebi!Kép Kitartás! Szerintem már most csinálj egy centit magadnak és számold vissza a napokat!Kép Nem akarsz keddenként tornázni? Nem tudnád valahogy megoldani? Annyira jó lenne!KépKépKép

Edit! Biztos van vmi lehetőség Németo-ban, hogy rövid időre legyen netetek! Intézzétek el mindenképpen! Mi lesz velünk nélküled?

Norci! Stimmel a gyógytornász! Ismer téged!Kép

Szilvi! Örülök, hogy minden rendben veletek! Kép Nagyon tetszik, hogy meglepi lesz a neme!Kép Már most eldöntöttem, hogy akarok egy harmadik gyereket és annak már nem fogjuk megkérdezni a nemét!Kép
Egyébként engem meg idősebb terhesnek néznek, azon csodálkozik mindenki, hogy ekkora a hasam és még csak 14 hetes!Kép

Zsuzsi! Boldog házassági évfordulót!KépKépKépKépKép

Cory!TelefonKép Veled mindig történik valami?

Solya!KépKépKép Épp most akartam kérdezni, hogy nektek nem kellett volna már hazaérni? Üdv újra itt!Kép
Drukk Sárának az ovihoz!Kép Remélem rugalmasak egy kicsit ezek a németek!

Menta! Az igaz, hogy Réka nem lett nagy, mert kb. 3 héttel előbb született, de ha látnád most!Kép Tegnap Bálint mellett egyenesen óriásbébinek tűnt!KépKépKép Kb. fél fejjel magasabb nála és egész egyszerűen dömper! Ja, és ugye Bálint 6 nappal idősebb!Kép Persze attól még tény, hogy az UH sokszor téved, ezt most nem is azért írtam!Kép

Na, ez van, amikor pár napig csak olvasok és nem írok!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Bogancsi,
mi van a KülkerParkban?

Solya,
sziaKép!

uh: nekem mindig mindent szépen elmagyaráztak, megmutogattak. Csak a legelső uh volt rossz élmény Kép. És nálam kb. 30 dekát tévedtek súlyra, hosszra alig, de azt mindig is mondták, hogy nem lesz kicsi babaKép.

cigi: nálunk is a pénzügyes "nyunyik" cigiztek mind, hiába kértem én,hogy ne cigizzenek bent a szobájukban. Igaz, én nem voltam náluk hátul nagyon, de ha vécére mentem vagy a konyhába, hát igen büdös volt. Próbáltam rávenni őket, hogy menjenek ki a bejárati ajtón kívülre cigizni, de télen meg fáztak....no comment. És most is vágni lehet a füstöt az irodában....már párszor voltam bent a gyerekkel is....

Szila
szila

Sziasztok!

Bogancsi: a könyv nekünk is megvan (voltunk a dedikáláson is) és ajánlom szeretettel: http://www.kitalaltkozepkor.hu (ha esetleg még nem ismerted volna) és szerintem nagyon érdemes odafigyelni Pap Gábor munkáira is! (Apa járt is egy darabig az előadásaira, és videón is lehet kapni egy jó párat, egyszerűen bámulatos!)

Márti: csak azért nem reagáltam az okt. 23-ai talira, mert szerintem még messze van. Úgy gondoltad, hogy "nagy tali", hogy apukákkal együtt? Én nagyon jó ötletnek tartom, velük vagy nélkülük... Kép

Zsuzsi: mentek ma valahova a férjeddel? Egyébként sok boldogságot nektek! Kép Kép Kép

Solya: üdv. újra közöttünk! Kép Azért kérünk beszámolót a hosszú-hosszú nyaralásról!

Cory: UH Kép. Tényleg, miért nem írsz mostanában?

Jaj, Romi felébredt, rohanok.

Sziasztok: Lauráék
p_laura

Zafi!
Norci néven tuti nem ismer Kép az kizárólag nektek és unokahuginak van fenntartva Kép , de ezek szerint sikerült beazonosítani engem Kép Amúgy azonkívül, hogy lelkes gyógytornász mi van vele, férjehez ment van gyereke? A gyógytornászságról tudtam, egyszer volt egy kirándulós osztálytalálkozonk és akkor annyira őrült nekem (én épp a Bárczira járam és épp akkor voltam túl az anatómia szigorlaton), egyik barátnőm meg orvosnak tanult, így végig velünk akart "kvázi szakmázni" le se tudtuk lőni, pedig mi kikapcsolódni mentünk, igaz akko még csak tanult a főiskolán. Remélem azért a tornán nem sorol el minden izmot és csontot latinul Kép Kép Kép Csak MÁVosok járhatnak oda tornázni? Én is úgy mennék tornázni, igaz picit messze van, de most már meg tudom oldani a megroppant derekamnak külön jót tenne.

Tényleg Zsuzsi, jártok még Tücsök zenére, vagy nyáron nincsen és hova? Ősztől tuti járunk Vilivel mi is, hozzánk a MOM van a legközelebb.

Vili ma másodjára alszik, pedig három órát aludt napközben éjjel meg tizet, bár a hétvégéje nagyon fárasztó volt. Ezenkívül rájött, hogy tud normálisan szopizni, így mikor szopizik szopik rendesen, igaz csak elalvások előtt szopizott ma is, de ezek szerint a leszokás még odébb van.

Ti mit csináltok mikor a gyerek a játszótéren chipset kunyerál, és meg is kínálják. Mi direkt óvjuk a nastol, mert szerintünk az rossz szokás, és nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel.

Norci
norci

Bocsi az offért!

Norci!
Nem volt nehéz a beazonosítás, mert véletlenül tudtuk Bejával a vezetékneved!Kép (e-mail) Most is nagyon örült Kati, hogy ismerünk téged, el is kérte az emiledet, asszem Beja elsmselte neki, mert szerveződik az osztálytalitok, vagy valami ilyesmi miatt gyűjti az elérhetőségeket.
Nem mondanám, hogy szakmázik, egszerűen nagyon felkészült és érti a dolgát!Kép És a babákat is imádja!Kép Nincs még férjnél, gyereke sincs, keresgél!
Tornára bárki jöhet, nem csak MÁV-os. Szerintem nem is a távolság a gáz, hanem hogy du. 2-kor van, ami igencsak alvásidő, de a cél érdekében ezt is meg lehet oldani. Különben nem tudom hogyan járnék most terhestornára!KépKépKép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Zsuzsi
Boldog évfordulózást!Kép

Bogancsi
Nem húzza.Kép Bár régebben egy cigányasszony rámtukmált egyet, az elég vacak volt, de 1-2 éve vettünk rendeset és ez jó.

Solya
Üdv újra itt.Kép

Szilvi
Gyógyok mennek!KépKépKép

Zafi
Miután levágtad a babák haját, te is nézted, hogy mikor nő vissza?Kép

gorsi

Sziasztok!

Solya! De jó, hogy megint írsz! Sárának drukk az ovihoz, Máténak meg nagy gratula a beszédhez!Kép

Menta! Már éppen hiányolni akartalakKép.
Gáboréknak gratula a kisfiúhoz!Kép

BSzilvi! Jobbulást a petefészkednek!KépGondolom, milyen jó lehet a költözködés közepén....

Márti! Biogyerek.Kép
Persze, legyen tali októberben!Kép Nem is tudom, miért nem reagáltam.

Zsuzsi! Házassági évfordulóhoz gratula!Kép

Beja! Ha utalják végre a fizetésemet, én is mennék Zsófira való ruhákért.

Bogancsi! Henke holnap jön hozzánk, és le is fényképezném szívesen, ha lenne mivel....
Azért majd jól kifaggatom, mi van velük, és ha lesz idő, ideültetem a gép eléKép.

Ma beszaladtunk a bölcsibe, Luca annyira otthon érezte magát, hogy el sem akart jönni. Remélem, ez a lelkesedése jövő héten is megmarad.Kép
Holnap meg a munkahelyemre megyek, valamiért sürgősen akarnak velem beszélni.... Kíváncsi vagyok...

Andi

Andi
andi3

Zafi!
Kösz az off-ot. Beja neked meg köszi hogy megattad a mailem! Végre van hír oszt. taliról is.

Vilinek kibújt a kielncedik foga s egyben az első rágó, ezért volt ez a szopival? A többi gyerek pont fordítva reagál rá (ők ilyenkor folyamatosan szopizni akarnak) nem?

Norci
norci

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a gratulát az évfordulónkhoz, az igazat megvallva kicsit nem tudtunk mit kezdeni egymássalKép
Na jó elmentünk vacsorázni, kb. a 3. próbálkozás után végre találtunk is normális helyet (Hogy mi van a Liszt Ferenc téren???-kész nyomor, mint ha menzán lenne az ember éjjel). Így sikerült olyan helyet találnunk a 13. kerületben, ahol végre kevesen voltak és jó vegetáriánus konyhájuk van, persze rögtön akkor jött le 2 híresség is kajálni-iszogatni (Fenyő Miklós és az Emilrulez énekese, egymástól függetlenül). Teljesen elszoktunk attól, hogy vacsora mellett beszélgetünk, így csendben jókat mosolyogtunk, hogy már nincs mit mondanunk egymásnak 3 év házasság után!Kép Aztán hazaértünk, férjem bedőlt aludni, én meg az osztálytalimmal kapcsolatban szerkesztettem a meghívót. Szóval így sikerült. Ja, kaptam egy hatalmas csokor piros rózsát (20 szál) ! Én nem adtam semmit Kép Sütöttem finomat, de a fogyókúrája miatt nem eszi a főztömetKép

Gorsi, Bogancsi, Norci: felhívtam egy fogyasztóvédelmist és egy könyvvizsgálót a bankkal kapcsolatban. Azt tanácsolták, hogy a bank belső ellenőrjét keressem meg a problémámmal és kérhetek természetesen plusz-kamatjóváírást, hiszen 1 héttel később jutottam hozzá a pénzemhez. Most keresem, kihez is forduljak írásban.

Norci: lesz Tücsök Zene, a MOM-ban szept. 19-én lesz az első a mostani tanévben és lesz szerdánként néptánc is kicsiknek-anyukáknak, én erre is megpróbálom elvinni Dórit. A Tücsök zenére elő vagyunk jegyezve, ha akarod, megadom a szervező számát, hogy tudjál időpontra bejelentkezni. Dorka már nagyon várja!Kép
Mikor mástól kunyerál Dorka nasot, egyszerűen nem engedem és a kínálónak is megmondom, hogy ne adjon. Ha sír emiatt, akkor gyorsan elviszem valamelyik kedvenc mászókájáhozKép

Cory: nem mentek el 3D Uh-ra, akkor 100%-osan tudnád, hogy kisfiú és, hogy egészséges és milyen nagy babára számíthatsz?! Ha tényleg aggódsz, akkor így biztosan megnyugodnál. Szerintem az a lényeg, amit a dokid mond, ne idegeskedj!
Hol lopták el a mobilodat? Ez olyan dühítő!

Rebi: ha a kollégád pöfékel és nem hajlandó elmenni, hogy téged kiméljen, akkor Te menj el feltűnően a friss levegőre, addig is pihensz és ebből a sztrájkból csak észreveszi magát! Ha nem, akkor legközelebb udvariasan utasítsd a cigi elnyomására. Sok-sok türelmet kívánok neked és próbálj kicsit lazább lenni, koncentrálj a babádra és Csengére, próbáld csak a jót észrevenni magad körül, még ha annyira nehéz is!Kép A többieket sz.rd le!

Laura: ez jó rövid hozzászólás voltKép

Márti: voltatok már Árminnal az allergiateszten?

Szila: tényleg jó a fekete-fehér családi fotótok! színes negatívra hívta elő a férjed? Állítólag, úgy nagyon szépek a fekete-fehér fotók.

Zafi és többi pocakos, kismama: írjátok le, ha nem nagy fáradtság a nevetek mellé, hogy hány hetesek vagytok vagy a baba mennyi idős! Köszi

Borcsa: érdekes a nagybácsidKép empiriokriticizmus: ez valami tapasztalatokon alapulú kritikát/véleményt jelent?
Jaj Dorka ma csupán 2 percet sírt a kis, szőke, műanyag babája miatt, pedig 10-11-ig a Feneketlen-tónál voltunk.Kép

Menta: én is nagyon pattanásos voltam Dorkával a terhesség elején, szerencsére a 2. harmadra szép lett bőröm, ne aggódj nem maradsz kamasz!Kép

BSzilvi: nagyon kényelmetlen lehet most Neked, az vigasztaljon hamarosan minden a helyén lesz és élvezheted a kertes házak minden pozitívumát!Kép
Én is mindennap takarítok Dorkával együtt, nagyon nehéz, pedig én csak egy kifestett lakást "nyalok fel", húú, de nehéz lehet egy egész házat! Nincs segítséged?

Solya: szurkolok az ovi miatt! Nálatok hogy van meddig van ovi, ahol mi laktunk csak 12-ig volt ovi, kaját is a szülőnek kellett vinniKép nem tudom milyen a környéketek, de nálunk nagyon merevek voltak a németek és semmiben sem akartak segíteniKép Nem tudsz összeállni pár magyar gyerekes családdal, és felváltva vigyáznátok a gyerekekre? Képek lesznek a jól sikerült nyaralásról?

na megyek szilvalekvárt főzni!

sziasztok:
Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Jól le vagyok maradva, sűrűre sikerült valahogy ez a hetem. KépKép Nekifogtam végre a tavaszi nagytakarításnak, tavaszra tán kész is lesz. Kép Nagyon elegem van már belőle, hogy megesz bennünket a kosz, én meg tavasz óta arra várok, hogy majd csak adódik alkalmas idő erre is. De nem adódik. Kép Valahogy úgy képzeltem (hülye fejjel), ahogy "lánykoromban" Kép intéztam, hogy hozzáfogok, és megcsinálom. Persze ezt Lacikától már nem lehet. Hát vártam a sült galambot, hogy majdcsak lesz egy szabad hétvégénk, vagy legalább egy szabad napunk, amikor majd Laci vigyáz a fiára, én meg takaríthatok. Hát, nemt udom, másutt ez hogy működik, de nálunk úgy szokott lenni, hogy Laci elkezd vigyázni Lacikára, mondjuk amíg én főzök. Lacika max. 2 percen belül kinn van nálam a konyhában, és Lacinak még vagy fél óráig nem tűnik fel, hogy nincs is vele az "őrzött" személy. KépKép Na, szóval berágtam, és új stratégiát dolgoztam ki. Nem kell nekem egy nekifutásra kitakarítani az egész konyhát, tán 3 nm is van, ki győzi azt egyszerre?! Kép Szombaton lemostam a konyhaszekrény ajtókat, hétfőn a polcokat, és tegnap a csempét. Megy ez, csak mire körbeérek, kezdhetem előről. KépKép Közben, hogy nehogy uncsi legyen az életem, kedden elmentünk megcsináltatni Lacika útlevelét, ma meg itt voltak a szüleim. Apának dolga volt Bp.-en, és ha már erre jártak, feljöttek megbeszélni a lakásfelújítási és átrendezési 5leteimet. Véletlen (de szerencsés Kép) egybeesés, hogy Apának pont ma van a szülinapja, úgyhogy egy kis meglepetés-bulit rögtönöztem a tiszteletére. Kép Lacika is tündér volt, átölelte a nyakát, nagy, nyálas puszikat adott neki, és senki máshoz nem akart eljönni tőle. Kép Apa persze olvadozott. Kép Utána meg én olvadoztam a büszkeségtől, mert az én ügyes, okos nagyfiam olyan szépen és önállóan ebédelt, hogy csodájára jártak. Kép Egyedül kanalazva megevett egy babatányérnyi gyümölcslevest, jó sok beletört gyümölccsel. Utána egy fél rántott csirkecombot befalatkázott kézzel az etetőszék tálcájáról. Végül megivott pohárból kb. 1 dl. szörpit úgy, hogy egy csöpp se ment a partedlire, pedig csak a szájához emelésig fogtam a poharat. KépKépKépKép Olyan büszke voltam rá! Kép

Szila! Itt, a velünk szemben lévő papírboltban van olyan hagyományos, vastag, barna csomagolópapír, amilyet keresel. Aktuális még? Itt 130 Ft. egy csomag, azt hiszem, az is 5 ív. Mi rajzoláshoz műszaki kartont használunk, az nem szakad ki.

GOrsi! Ugye, a szeméből se néz ki semmi jó?! Kép
Lacika sajnos egyáltalán nem tűri, hogy betakarjam, nem tudom, mi lehet a baja vele, de amióta van benne annyi erő, hogy lerugja magáról a takarót, azóta meg is teszi. KépKép Lehet, hogy ezt a sátorlakók vagyunk játékot én is bevetem, hátha sikerülne megbarátkoztatnom vele, mire tényleg szükség is lesz a takarózásra. Kép

Edit! Válogatott képek, hogy lássátok, nem a levegőbe beszélek, mikor panaszkodok. Kép

Márti! Nálunk a rajzolás az egyik "csak Anyával" típusú szórakozás, és elszántan próbálom meggyőzni Lacikát, hogy csak a papírra szabad. Aztán időnként mégis sikerül valamit szereznie, ami fog... KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Rebi! Köszi a dokinevet - végül is holnapra bejelenkeztem reumatológiára a mi szakrendelőnkbe, mert megoldható egy odamenetellel Kép

BMárti! Elvileg Kép nálunk is közös tevékenység a rajzolás - gyakorlatilag olyasmivé fajult, mint a sportlövészet: ő fut, én kergetem, és ahol közben megfelelő helyet talál, ott lő Kép DE néha idehozza a papírt és/vagy az íróeszközt, azzal, hogy "még egy baszát!" (basát = a pont-pont-vesszőcskéset)
Gyerekőrzés nálunk is sokszor hasonló, a takarítást pedig lassan mint szót és fogalmat is elfelejtem, nemhogy művelném KépKépKép

ZSuzsi! Az a lényeg, hogy jól éreztétek magatokat! Kép SZilvalekvár: már ennyire ősz van??? Kép Én még néhány évig nem fogok bebőzni, az tuti Kép

BSzilvi! GYors gyógyulást! Aztán majd meséj a házról! Ismertek vkit Gödön?

Solya! Gratula Máté beszédéhez és drukk Sára ovijához! TE azóta hogy állsz a némettel? Már csak áprilisig maradtok?

Andi! Henkének üdv! Kép (közben eszembe jutott, hogy nov. 20-ra van kiírva - én is akkorra voltam Árminnal Kép) Mit akarhatnak a munkahelyeden? Lehet, hogy fizetésemelés? Kép vagy talán egy kéthetes kiküldetés KépKépKép A kis biogyerekem ma este a kádban azt üvöltözte, hogy "kérek fasírtot krumplival!" Szerencsére ebédre nem kérte (helyette ismét puffasztott rizs mazsolával), úgyhogy volt KépKépKép

Menta! Nekem is teljesen eltérő volt a két babavárás! Nem tudom, ez különnemű gyerekeket jelent-e nálad is vagy csak egyszerűen minden terhesség más?

Zafi! Írtam neked! Megkaptad? Olyan hülyén működik mostanában a levelezésem! Kép Jó nagy lett Réka - bár én mindig is nagynak láttam őt Árminhoz képest! Ármin mai mérés szerint 85 cm.

Bogancsi! Ármin haját sem húzza a szakállnyíró, sőt, csak azt kell neki mondani, merre forduljon, hogy András levághassa a haját! Úgyhogy ezt kettesben szokták intézni Kép Na, jó, néha megunja ... hát, nem mindig egyenletes a haja Kép

Borcsa! Empiriokriticizmus Kép

Dzsili! Hol vagy? Kép

Nálunk most az egyik "legmenőbb duma" Ármintól: "Apa mondta, logikusz" Illetve a mai nagy vidámság: mondtam Árminnak, hogy ne tépje a szobafám leveleit. Erre ő: "Apa építette?" Apa egyébként főisteni rangot élvez KépKépKép További dumák: "Kérek Vlikababát" (vagyis adjam a kezébe)

Az én térdem és derekam-hátam továbbra is tiszta tropa KépKépKép És a gyógydrukkok mellé szeretnék kérni még egy kis jóidő-drukkot is a hétvégére, mert az öcsémék esküvője a szabadban lesz (a szertartás+utána is), az erdőben! KÖszi! Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Tegnap is akartam irni,de a fiam valahogy meg van zavarodva alvasilag.Ismét uj napirendje van,szinte mar havonta valtoztatja a szokasait.Most inkabb alszik reggel tovabb,de nappal nem vagy csak egy orat alszik késo délutan.
Tegnap este meg volt a szopi,felvettem a karomba,ahogy eddig,de o mutatta,hogy tegyem be az agyaba.Hat elaludni persze eszébe sem volt,hanem egy ido utan ki akart jonni.Na a végén odavittem a mi agyunkra,mellé fekudtem és egy ujabb szopi utan hozzambujva alomba merult.
Ma napkozben nem is aludt,viszont jo koran kidolt.
Nem tudom,hogy fogacska miatt van e ez,mert nem engedi,hogy benézzek a szajaba,a kis csibész.Kép

Norci!Szerintem sose lehet tudni,hogy éppen hogy reagal a gyerek a fogzasra.KépElképzelheto,hogy amiatt csinalta,amit csinalt.De lehet,hogy le akart szokni és idokozben meggondolta magat.Kép

Zafi!Inkabb velem mi lenne nélkuletek?KépKép

Szilvi!Koszi!KépMeglepi baba lesz?De jo!Kép

Zsuzsi!Boldog hazassagi évfordulot kivanok!KépHat akkor ez a fogyokura nagyon szigoru,ha meg se kostolta a sutidet a férjed.KépVagy igen?

Cory!TelefonKépHogy tortént?

BMarti!Az én konyhamra is raférne egy ilyen jo nagy takaritas!KépCsak nekem sincs alkalmam.Foleg most,hogy Riki nem alszik napkozben.

Bogancsi!Milyen volt a Kulker parkban?Mit lattatok?

Solya!Maté nagyon ugyi!KépSaranak drukkok az ovihoz!Kép

Most megyek,mert késo van,ki tudja,Riki mikor ébred ilyen korai lefekvés utan.

Jo éjszakat!
Edit
edith16

Sziasztok!

Most csak röviden Kép

Zsu: 2 héttel ezelőtt az uh előtt voltunk 3D-n, ott is több volt a magzatvíz, de egyébként az ottani doki mindent oknak talált. És 100%, hogy fiú, akik voltak a SZIP-ben talizni, látták is a fényképet Kép Ugye eltéveszthetetlen? Kép

Márti, Edit: az úgy volt, hogy álltam a 86-os buszon hátul (régi tipusú ikarusz, csuklós, kileng 1000-rel), egyensúlyoztam a babakocsival meg a pocakommal. Balu aludt, így nem tudtam berakni a kocsiba a hátizsákom, és kiszedték belőle Kép Az nyugtat, hogy nem tudtam volna mást tenni. Meg az, hogy ha jobban megtúrják azt a zsebet, akkor a másik telefonom is elviszik, de az megmaradt Kép

Solya: üdv itthon KépKép

Edit: ez a nettelenség elég rosszul hangzik. Nekem csak 3 ilyen hetem volt, de nagyon rosszul viseltem.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Köszönjük a drukkokat, remélem hatnak is! Kép

Márti, köszönöm kérdésed, jól állok a némettel. Kép Az elmúlt két hónapban semmit nem tanultam, a tanárnőm pedig most mondta, hogy egy hónapig ő nem ér rá. Szigorúan úgy döntöttem, hogy napi min. 1 órát fogok a CD-m előtt ülni és tanulni. Mert igen, már csak áprilisig vagyunk itt.

Szép időt kívánok Nektek a hétvégére! Hogy-hogy erdőben lesz?
Derekadra pedig rá kéne olvastatni. Kép

Zsuzsi,
itt is hasonlóak a paraméterek, annyival jobb, hogy 13.30-ig maradhat a gyerek, de igazából ezt nem is bánom, mert ez nem igazi kőovi, hanem csak egy cirkuszos kocsi, amiben csak rossz idő esetén fordulnak meg a gyerekek, egyébként kint vannak a szabadban. Az ebédet nem tudom, de gondolom, már itthon. Az egyetlen dolog, az a du-i alvás, amitől félek, mert a hazahozatal pont beleesik, és lehet, hogy ebéd előtti alvás lesz belőle?
A németek itt annyira nem merevek. Csodálkoztam is rajta, mert itt kifejezetten kedvesek, pedig errefelé lenne okuk utálni az idegeneket. Szinte alig hallani német szót. Egész orosz kolóniák élnek errefelé, nagyon sokan jöttek erdélyből, török viszont elvétve fordul csak elő. A magyar családokkal az a baj, hogy én nem vagyok egy akaszkodós típus. Ha hívnak megyek, ha nem, nem. A játszón néha találkozom pár ismerőssel, de a környéken nem lakik ilyen kisgyerekes, mint mi. Ráadásul nagyon zárt közösség. Több, mint 10 éve itt élnek, és sokkal merevebbnek tűntek, mint a németek. Úgyhogy ez a lehetőség sajnos eldurrant.

pusszantás
Solya
solya

Sziasztok!

Solya: gratula Máténak! Drukkok mennek az ovihoz!

BSzilvi: remélem, javulsz szépen!

Menta: akkor lehet, hogy kisGyőző lesz Kép

Borcsa: Dani köszöni!!!

Zafi: én is megnyírtam anno 1x az 1 db babám gyönyörű szőke göndör haját és azóta se nőtt ki újra Kép

Szila: Külker Park: nagy+ 2 kisebb medence, kristálytiszta víz, sok-sok növény, fa, zuhanyozók, lábmosók, tenisz-, foci- és kosárpálya, mászófal, ping-pong asztalok - de sajna csak belépővel lehet bemenni és nem is lehet külsősnek jegyet venni Kép

Gorsi: milyen típus a "rendes" hajvágótok?

Zsuzsi: Ne hagyd magad! Fúj bankok!!!

BMárti: az apás őrzés nálunk is így működik Kép Nagyon ügyes Lacika az evéssel! Tomi még csak iszik önállóan, ő emeli fel a poharat is az asztalról.

Andi: Henkének üdv!

Márti: esküvőre jó időt rendeltem Kép

Edit: Tomi se engedi a fog-nézést. Nem is tudom, hány foga van Kép

Tomi úgy járkál fel-le a lépcsőn, mint a nagyok és gyorsan is Kép Ja, és csak ő nem tüsszög és fújja az orrát, mi többiek mind Kép Egyelőre nem tudom, hogy elkaptunk-e valamit vagy szénanátha Kép Én meg tegnap este, amikor lefeküdtem úgy elkezdtem szédülni, hogy totál rosszul lettem. Az egész szoba forgott velem. Amikor felkeltem, kicsit jobb lett, aztán reggelre elmúlt. Egyszer tán 10 éve volt már ilyen, akkor apa el kellett hogy vigyen az ügyeletre, mert annyira rosszul voltam, ott aztán kaptam egy szurit. De most csak kinyúltam és az is használt Kép

bogancsi
bogancsi

Zsuzsi!
Igen lécci és ti is a MOM-ba jártok majd?
Vili ahoz túl jó evő, hogy egyszerűen elvigyem onnan, de inkább nem megyünk majd a térre pl. vacsi előtt, hanem sétálunk, motrozunk a nem forglmas utcákban.

Edit!
Ha vígasztal Vilinek is összevissz napirendje van, azt hittem rátérhetünk az ebéd utáni alvásra de az elmúlt napokban maradt minden a rgéiben, tegnap meg kettőt aludt, erre ma hajnali 3/46-kor kukorékolt, kakilni kelt fel, így kilenckor már be is ájult, szerencsére én is vele aludtam, csak ő még midnig húzza a lóbőrt.

Márti! BMárti! Bogancsi!
Nálunk ha apa vigyáz Vilire, (aki szintén főisten és minden este várjuk a busznál, bár amikor épp megjön, akkor a busz sokkel érdekesebb Kép) akkor igenis apa vigyázz, ha meg mégis utnáma jön Vili no akkor lezavarom őket a térre Kép

Bogancsi!
Külker Parkba bemehet külsős is, ha van olyan ismerőse kai tud jegyet szerezni, nálunk a mh-en lehet kedvezményesen jegyet venni. Barátnőimmel rengeteget jártunk oda, nekik (szüleinek) ki is fizette a mh. a beugrót, ilyen mh kellene nekem is.

Vili "számol" Kép "Hány lábad van?" "ketö", "hány kezed van?" "ketö", "hány didije van anyának" "ketö" Bukott egyet (kicsit mohón iszik bögréből) , "Vili hánytál?" "ketö" Kép Kép Kép

Másik nagyon vicces, ha valami finom, akkor "üm-ümm" hümmög és mondja, hogy mi olyan finom. Álltunk sorba a zöldségesnél meglátta a szőlőt és így csinált :"üm-ümm szölö" Kép Kép Kép

Norci
norci

Sziasztok!

BMárti,
igen, még aktuális. Csak azt nem tudom, mikor jutok át! És ez tök olcsón van...Kép Ja, és én is apránként takarítok...

Márti,
gyógy- és jóidő drukkok:KépKépKépKépKépKép! Hogy Ármin miket mond!Kép Néha én is meglepődök Hangán. Kérdezték tőle, hogy hol van az unokatesója: "Bent van szobában apával." Szokta dícsérni is magát: "ügyes vagyok". És egyre többet énekel, mondikál ő is.

Bogancsi,
azért jól hangzik ez a KülkerPark.Kép

Szila
szila

SZila!
Hanga "abból, kakaót"-ja se volt semmi KépKépKép És mikor elmeséltem Andrásnak és nevettünk rajta, Ármin is nevetett velünk és mondta, ő is a mellemre "abból kakaót" Szerencsére nem tiltakozik, hogy csak tej van benne - de azért ma reggelire kapott kakaót is Kép Ármin is imádja dicsérni magát "sikerült!" és meg is tapsolja magát, hogy biztosan észrevegyük! Ez nagyon hasznos, mert sokszor így derül fény a rosszalkodásaira (távirányítók elrejtése a lakásban, stb)

Norci! Vili is nagyon édes lehet, ahogy beszél! Kép És nagyon korán is kezdte!

Már kezdem érezni a gyógyok hatását Kép - remélem, teljesen rendbe jövök és tényleg szép lesz az idő is! Kép

Solya! Azért erdő, mert templomba nem mennek, viszont a polgármesteri hivatalok meg a házasságkötő termek nem elég szépek egy esküvőhöz Kép CD-s tanuláshoz kitartást - én ahhoz lusta lennék Kép

Bogancsi! Mi az a Külkerpark????? Mindenki úgy dicséri, én meg még nem is hallottam róla Kép Azt olvastam, hogy mik vannak ott, amit SZilának válaszoltál, de mégsem értem teljesen ...

Ma megint palacsintát sütöttem (mióta van teflonom, legalább heti egyszer csinálok), lassan a kis biogyerek is kezd betörni és már egyet megevett KépKépKép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Sziasztok!

Most aztán lótás-futás az élet nálunk, röptében olvasgatlak benneteket, hogy naprakész legyek, de írni nem marad időm. Megszállt minket a család is, anyósom ugye szoktatja Hannát a bölcsibe, öcsémék is befutottak, meg aztán félig elkezdtem én is dolgozni, de tudjátok ilyenkor még a tanári munka se sokKép Hanna ma már a bölcsiben ebédelt, ahol megkérdezték mindig ilyen lassan eszik-e. Na jópofa dolog, persze hogy lassan eszik ha meg van illetődve, meg aztán nem is zabál az is biztosKép)
Most ez lesz holnap is meg hétfőn is, hogy ebéd után elhozom, aztán kedden marad ott délutánig. Ma állítólag elgötbült a szája,amikor anyósomat kiküldték sétálni, de majd megszokja. nem szabad lágyulni pedig sajnálom szegényt, de ha sajnálom neki még rosszabb lesz, mert azt hiszi tényleg valami roszz történik vele csak éppen muszáj (vagy muszály?? megint nem tudom).

Márti! Ármin tényleg szépen dumálgatKép

Norci! Vili látom úgy számol ahogy Hanna a szineket ismeri. Nálunk minden pirosKép Ha meg mondom, hogy az nem, akkor sárga és marad a kék a végére és ha az se jön be, akkor meg vádlóan néz rám, hogy akkor most mi vanKépKépKép

Cory! Akkor nem baj, van másikKépKép

Andi! Henkéről majd írj és pusziljuk!!

Na most huss, amíg Hanna alszik, mert tud mostanában aludni délután, mióta felfordult az élete.Kép

pussz

Tikk
tikk

Sziasztok!

Norci: Mom-ban a Tücsök zene péntekenként van, a Marczibányi téren pedig, ha jól emlékszem szerdánként. Mi a Mom-ba járunk, közelebb van. Pénteken 9-től kezdődnek a fél órás foglalkozások, mi a 10.10.-esre járunk, 10.40.-re van vége. Az első óra ingyenes, a néptáncnál is, először kipróbáljátok, ha tetszik nektek, akkor lehet befizetni egy bérletre.
Gabinak hívják a szervezőt, a száma:06 30 999 4945
Nálunk Zsuzsa néni énekel, mi szeretjük őt, más műv.házban más énekel, de ugyanaz a rendszer.

Dorka nagyon gyanús nekem, reggel fél 7-kor kelt, majd fél 9-kor visszaaludt 10-ig, és most is alszik 2-óta. A hátán van pár piros kiütése és a többi testrészén is nagyon halványan, de pocakján nincs. Max. 10 pöttyünk van. 2 napja elég jól eszik, nem tudom, hogy most a kaja hozta ki a kiütéseket és teli pocakkal jobban alszik vagy pedig bújkál benne valami. Láza nincs, de elég nyűgös, szopit is gyakran kér. Különben ma a konyhapadlólapra kakilt és nagyon sírt emiatt, pedig nem szídtam le, csak mondtam neki, hogy máskor a bilibe, de ő nagyon a szívére vetteKép Ez most jó vagy rossz jel?

Bogancsi: elég félelmetesen hangzik ez a szédülés, vérnyomásod rendben?

Üdv: felébredt Dorka, zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi, hogy főzöd a szilvalekvárt? Kavargatod 12 órát Dorka mellett (Kép) vagy van valami más recepted?

Henke (c/o Andi3Kép): írj sokat magatokról!!! Kép

BMárti: a babaőrzés nálunk is éppen így működik... Kép Múltkor én is a WC-ben (2 nm mindössze) a csempét 3 napig mostam.

Márti: gyógy- és jóidődrukkok mennek! Kép Kép Kép

Sziasztok: Lauráék

(Csak így zárójelben kérdezem: jövő héten hol lesz a tali?)
p_laura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?