Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kiliman!

Tetszik a beszámolód.
Most már komolyan nem értem. Van két gondozónő, aki tökéletesen alkalmatlan a pályára? Mi az, hogy a fiúk szerint kell alakítani a napirendet?
Nem hogy egy nagyobb közösségben, még otthon sem engeded meg, hogy az és olyan sorrendben legyen, ahogy a gyerekek akarják. Most már tényleg csak az következik, hogy ha nem akarnak aludni, ne aludjanak, játsszanak helyette. Na, itt fújtam egyet.

A másik, hogy ha látták, h az idősebb csoportnál nem uralkodnak, miért nem jutott eszükbe, hogy ott lenne a helyük?

Az 5. pontra én is büszke lennék :D

A tegnap épp beszélgettem néhány anyukával, és az egyik anyuka mondta, hogy a kislánya otthon elmesélte, hogy egyik fiú bántotta, de Ádám rögtön a segítségére sietett és megvédte :) Olyan büszke voltam :) Mondjuk nem akárkiről van szó (Mira az Ádám szerelme első perctől kezdve) :)

Ééés: Ádám a tegnap mondta Mamának a telefonba, hogy szia. Kb. harmadik nekifutásra sikerült neki. Azt mondták ma a bölcsiben, hogy már a gyerekek nevét is kezdi mondani Gergő (bár néhányat már mondtak korábban is).

Komolyan, most már annyira élvezem őket! Tényleg lehet velük kommunikálni félig beszélve, félig mutogatva is. A tegnap felhívtuk Mamát (Erdélyben), hogy elmondhassák neki, hogy halló, Mama. Mama húúú (vonattal jártunk oda, és még mennének). Aztán azt élvezem még, amikor bólogatva válaszolnak a kérdésekre a telefonban :D

Binyek!

Az én anyám ugyanilyen volt. Amikor terhes voltam is folyamatosan festette az ördögöt a falra, hogy majd itt leszek két égedelem kölyökkel minden segítség nélkül, és mit fogok csinálni? Hát, valamelyest beigazolódott, de megoldottam egyedül is. És ugye itt a válasz a kérdésedre, hogy egyedül is ki lehet bírni a kezdeti időszakot két gyerekkel (az elején a férjem nagyjából annyit segített, hogy éjjel odahozta szopizni a gyereket, ha sírt - ő mindig éjjeli bagoly volt -, illetve ő volt a taxis, mert nem volt jogsim.)
Amúgy anyum tényleg állandóan megkérdőjelezte még a gyerekorvosom utasításait, javaslatait is, mert ő mindent jobban tudott. És nem tudom mitől, valami csoda folytán teljesen megváltozott. Tündéri nagymama lett belőle, ráadásul engem sem piszkál, mindenben segít, amiben tud (700 km távolságból).
Tényleg eszembe jutott már, hogy bárcsak olyan anya lett volna, mint amilyen nagyi most.
Hogy milyen lehet 3 gyerekkel egyedül, azt nem tudom, kettővel is jó nehéz, de túl lehet élni.

Én 50 percet elég hosszú időnek tartok ahhoz, hogy beérj a kórházba, ha baj van. Szóval én befeküdnék, ha azt mondják.

Egypetéjűség: én is drukkoltam, hogy egypetéjűek legyenek, ráadásul amíg meg nem születtek, nem is volt teljesen egyértelmű, hogy mi a helyzet. Külön belső és közös külső burok, összenőtt méhlepény, olyan volt, mintha csak egy lepény volna. Aztán megszülettek, az egyik az apjára, a másik rám hasonlított. Hát, ennél nem kell egyértelműbb bizonyíték a kétpetéjűségre.
Viszont ma már örülök, hogy két teljesen különböző gyerekem van. Egyrészt a kívűlállók is könnyebben megkülönböztetik, másrészt nekem így nagyon szép, hogy egyik ilyen jellem, a másik olyan. Két külön feladat, külön kihívás kezelni őket.

Puszi nektek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Cat,

Én mindenképpen szeretném, ha mennének októberben oviba. Úgyhogy nyáron nagyon ráállunk a szobatisztaság kérdésére (persze nem erőltetve). Tavaly nyáron Bernát már szólt, ha pisilnie kellett és ment is a bilibe (igaz, nem ráült, hanem föléállt...). Csak aztán bekerült a kórházba (na, az is szép történetünk volt), és teljesen "visszafejlődött". Most hallani sem akarnak szobatisztaságról, wc-ről és biliről :(

Én szeretném, ha a nagyobb csoportba kerülnének. Csak akkor abban a csoportban már nagyon sokan lennének. De ez egyértelműen mutatja a gnők tehetetlenségét :roll:

A külön programot meg én is pártolom. Csak az a bajunk, hogy nem akarjuk, hogy a másik kimaradjon bizonyos élményekből, amiben együtt lehetne részünk.
Mert milyen külön programokat szervezzünk? Csak én menjek el bevásárolni Ambrussal a Tescóba? Csak Bernátot vigye el apa sétálni? A hétvégén egyik gyerek az egyik nagyinál, másik a másiknál? Hát ezt nagyon nem szeretném (úgy, hogy a két nagyi ráadásul egymástól 400 km-re lakik).

Van ötletetek a külön programra?

Edit,

A külön program nincs összefüggésben (szorosan) a bölcsis dolgokhoz. A cicológus általában javasolta, hogy ha ikrei vannak az embernek, akkor csináljunk velük külön programot, éreztetve ezzel is, hogy ők két, külön személyiség (nem is szoktam őket egyformába öltöztetni pl.).

Binyek,

Nekem nem kellett befeküdnöm, mert gyakorlatilag nem is volt semmi bajom, de szerintem a dokim engem is szívesen látott volna inkább a kórházban, mert neki így kényelmesebb lett volna.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Csajok, valaki tud egy tuti torta receptet? A kívánalmaim: gyors és egyszerű és fimon. :lol: Izek terén nem vagyok válogatós, elég sok fajtát szeretünk.
Anyukám 60 éves szülinapi party-jára szeretném megcsinálni.
Holnap tartom, s mindent saját kezűleg szeretnék megcsinálni.
Meglepetésként szánom, mivel Hévizen üdülnek, holnap jönnek haza, nem is sejti mi vár rá.
A salik és a sütik kész vannak, a többit holnap csinálom meg.Szerencsére az Öcsém bevállata a halászlét. Nővérkém az ajándék beszerzést, így valódi team-munka lesz.

Kilimanék!

Nagyon jó ötlet volt, a pszichomókus. Bátorságra, nyíltságra, őszinteségre vall. De, hol is volt az a felháborodott apuka????
Nem akarok senkit megsérteni, de tényleg jobban jártok ti is és a fiúk is ha másik csoportba kerülnek.
Valamint én még egy dolgot tisztáztam volna, ill. tisztáznék a nevelőnőkkel: miért nem voltak veletek őszinték, miért nem beszéltek nyíltan, egyértelműen a problémáról????? Engem ez ebben az esetben rohadtul zavarna. Mert ha ez megtörtént volna, az egész cirkusz elkerülhető lett volna.

Binyek!

Anyukádat kérd meg, hogy ezt csak ezt az oldalt lássa, nézze. Nálam is így indult, s miután ezt kértem, visszafogták magukat ( apuval együtt ).
A befekvés meg tényleg csak ha feltétlen fontos lesz, akkor. Én is szerettem volna kibírni itthon, mert Nekem is volt már egy kisfiam itthon, de nem sikerült. 28 héttől kórház. Egyszer ugyan haza engedtek, de az én izgága természetem nem bírta ki a fekvést, ezért vissza kellett mennem. Nekem 45 km-re azaz 30 percre volt a kórház, de nem mertem kockáztatni.
Pihenj, lazíts, s mindig csak a következő dologra koncentálj. A vége még nem itt van!

Brigi!

Pontosan azt éreztem mikor ovisok lettek, amit leírtál. Zsombi túlzott ragaszkodása megriasztott, Zsófit pedig végtelenűl sajnáltam, mert ezzel őt korlátozta Zsombi.
Ezt elmondtam az Óvonőknek, s ők bíztattak, hogy ez nem biztos, hogy így marad, meg, hogy ők nem látják ezt gondnak az elején. De, abban, hogy ez megoldódott nagy szerepük volt. Külön-külön hívták, más-más asztalhoz játszani. Zsombihoz odahívták azt a nagyfiút aki szintén Thomas-mániás, stb....
Most, ahogy írtam, külön baráti körük van. De, egy asztalnál hajlandóak csak enni, egymás mellett öltözködni, kézenfogva menni a mosdóba...

Ditke!

23:52-kor hogyan lehet túl pörögni?????
:lol:

Meme
szinta

Ja, azt elfeljetettem, hogy nem fotóztunk a fürdőben -Cat azt hiszem te kértél fotókat-, de karácsony előtt csináltam róluk pucér képeket, abból dobok egyet.
Amúgy a fürdőben nem győztük hallgatni, hogy "hű, milyen barna ez a gyerek!" :lol:

Kép

Kép
baba888

Sziasztok!

Detti!
Az,hogy szüksége van a gyerkőcöknek külön programra,az rendben is van!!!De könyörgöm miért 2éves korban???Én ezt nem értem!!!Szerintem ők sem!!!Legalábbis az enyémek nem értették.Igaz,egyetlen egyszer próbáltuk ki tavaly nyáron. Olivér a műtét után nem fürödhetett,így ő a mámánál maradt (fesztiválra mentek,ajcsit is kapott).Mi meg a Benivel meg a Marcival Balcsiztunk. De egész nap egymást keresték.Nem igazán érzeték át azt,hogy így nekik több figyelem jut.Legalábbis nálam ez jött le.De lehet,hogy nálatok másképp lenne!Talán egy próbát megér!

Binyek!
Én 3-mal is csak betöltött 32héttel feküdtem be.Otthon lehet maradni persze,de annak szigorú szabályai vannak. Ehhez segítő családra van szükség.Vagy lezserségre!Hogy ne érdekeljen,ha nincs mindig patika-tisztaság és a könyvek se állnak katonás rendben,meg a vasalnivaló is ott figyel a sarokban stb.

Engem azért kicsit zavar egy dolog ebben az egypétéjűségben!!!Hiába próbálom nem összehasonlítani a Benit meg a Marcit az Olivérrel,nem mindig sikerül. Mivel a Beni meg a Marci egypetéjű ikrek,a személyiség felismerése,kialakulás,meghatározása (az egyformaba öltöztetés elkerülése mellett) is elég nehezen megy. Még pl most se tudják megmondani,ha belenéznek a tükörbe,hogy kit látnak benne.Este fürcsi után állok valameylikkel a tükör előtt,kezemben a gyerek és megkérdezem,hogy ki van ott.Mondjamindkettő szépen,hogy anya és... (ilyenkor mindig a másik neve hangzik el).
Számomra kicsit ijesztő ez!Tudom,tudom!Sokat olvastam erről,hogy ez mennyire nehéz nekik!Nem tudom,ti áltak-e át ilyet a gyerekeitek mellett,de melléjük téve az Olivért és látva,hogy ez neki mennyire egyértelmű,valahogy elgondolkodtat mindig a miértje. Ráadásul Oli 100%-osan megkülönbözteti a Benit meg a Marcit egymástól,sose téveszt!!!

Baba!
Bocs! :wink: De mint a cigánygyerek!
Annyira szépek ezek a lányok!!!! :lol:

Meme!
Dobtam e-mailt!

Annamari!
Egy hónap múlva meg majd csodálkozol,hogy miért is aggódtál!Na meg azon,hogy hol vannak azok a mutogatós törpék,egyfolytában csak járni fog a szájuk!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Baba!

Azta, micsoda csajok!! Te tuti szoláriumozod - na most elakadtam :oops: Zsófit? :?

Mevannak a cipővédők, lefotóztam, ugye ilyenre gondoltál?
Kép

Az egyik 18-23-as a másik 23-28-as méret, mert nálunk Csengének sokkal nagyobb lába van. De mivel hátul gumis meg tépőzáras, szerintem tök mindegy, bár mivel mi gyakorlatilag nem használtuk így igazán nem tudom. Ha kéred őket írj priviben címet hogy hová küldhetem! :)

Meme!

Tortában nem vagyok jó (meg egyébként sem vagyok nagy konyhatündér... :oops: ), de nagyon jól összefogtatok, biztos tuti örülni fog anyukád! :)

23:52-kor úgy lehet túlpörögni, hogy ilyenkor annyira ébren vagyok, hogy rendszerint hajnal 3-kor jut eszembe, hogy basszus ha most azonnal nem fekszem le akkor már lassan nem is fogok :?
Persze ha lefekszem is forgolódom egy csomó ideig, mert jár az agyam :( Hiába, a mániás-depresszió mániás része jutott nekem :lol:

Cat!

Igazad van, engem is szörnyen idegesít a segítség, legfőképp mert ahelyett hogy azt csinálnák amit mondok ők akarják megmondani, hogy én hogy csináljam. Márpedig ez az amit sohasem bírtam, így inkább egyedül.

Binyek!

Ugyan nekem csak ez a két poronty van, de én is tök egyedül voltam-vagyok velük. Anyósomék néha jönnek 1-2 órára (ez kb. 2 havonta van), akkor is inkább nekem kell őket kiszolgálni mint fordítva, bár kaját sokszor hoz, legalább főznöm nem kellett olyankor. Anyumék meg még dolgoznak, így eleve elég korlátozottan érnek rá, és akkor sem törik nagyon magukat. A férjem meg éjjel-nappal dolgozik, hetente kb. 2-3 este van itthon, meg ha az egyik hétvégi napon itthon van akkor már jó. Eleinte mondjuk nem sokra mentem vele mert nem nagyon tudott mit kezdeni a csöppekkel, szerencsére mióta nagyok és lehet velük értelmesen játszani (meg le lehet rakni őket a tv elé :evil: ) azóta jól elvan velük, még néha egyedül is vigyázott már rájuk. Bár még mindig az a helyzet, hogy ha egész napra elmegyek (mondjuk suli van és 9-től 5-ig vagyok) akkor inkább beteszi őket a kocsiba és autózik 70 km-t anyósomékhoz, csak hogy ne kelljen egész nap egyedül tutujgatni őket. De hidd el, azt szokod meg ami van. Ha van segítséged az jó, ha nincs úgy is meg lehet oldani.

Ditke
ditke62

Ja, még valami:

Engem 31. héten fektettek be, de akkor már kezdődött a toxaemiám.

Külön program: mi néhányszor csináltunk olyat, hogy az egyik amradni akart a nagyinál a másik meg hazamenni, akkor külön jöttek, de nem sokáig voltak el mert keresték a másikat. szerintem ez későbbi életkorban már jobban megy.

Kérdés: volt már valamelyikőtök olyan programon a gyerekekkel ahol hosszabb ideig egy helyben kellett lenni? most a bábszinházon gondolkodom, meg a Disney on Ice lesz márciusban itt Debrecenben, gondoltam jó lenne megnézni, úgyis imádják ezeket a meséket, csak rákérdeztem és több mint 1.5 óra. szerintetek ennyit meg tudnak már ülni?

Ditke
ditke62

Edit!

Olyan elgondolkodtató ez a tükrös téma! Gondolj bele: lát Beni egész nap egy arcot - Marcit - . Este a tükör előtt lejátszódik a folyamat: látom anyát, és azt az arcot, amit egész nap Marcit. Szerintem nincsenek még tisztába az ugyanaz, ugyanolyan fogalmával, meg a tükörrel sem. Oli helyzete is ezért könnyebb, mert egész nap velük van!!! Tudja azt az ici-pici különbséget köztük, amit még Te, Dávid vagy Apukájuk tudhat. Bár ők nincsenek velük annyit, így kettőtök helyzeti előnye máris megvan.
Szerintem Alsópáhokon én sem fogom tudni megkülönböztetni őket.
Kristófék is folyamatosan írnak, felelnek. Ma olvasásból és németből kellett szövegrészt tanulni... Ezt annyira nem szeretem.
Nem neked volt valami jó kis torta recepted?
A szülinap miatt meg rájuk csörgök. Köszi.

Annamari!

Ádám ilyen " szerelmes típus" ? Édes.
Tényleg úgy beindult a beszéd, hogy pár hónap, s mondatokat fognak mondani. S, tudod mikor lesznek utána csöndben? Ha esznek és alszanak. :lol: :lol: :lol:

Detti!

A külön választásban azt érzem, hogy egy tipikus ikres probléma megoldási eljárás. Tehát ha gond van egy iker-párral, vagy annak egyik tagjával, akkor a válasz: kicsit válaszuk szét őket.
Ők egymáson is uralkodnak? Mert akkor érthető, de ha nem, akkor miért kell?
Megmondom őszíntén, nekem ez nem menne.
Egyszer volt olyan, hogy Zsófi mamáéknál akart aludni, Zsombi pedig itthon. Mind a kettő gyerek nagyon rosszul aludt, és soha többet nem akartak ilyet.
Bár, ha Bernátnál ez figyelem felkeltés, jót tehet neki ha néha csak Veled vagy csak Kilimannal lenne.
Baba!

Csodaszépek!
Anna totál te, Zsófi pedig a párod! ( mert ugye, Anna a csokigolyó ? ) :oops:

Meme
szinta

Ditke!

Hááát, Neked kell tudni, hogy a tieid tudnak-e. Na, most segítettem, igaz???
Az enyémek, ha tetszik Nekik, igen, tudnak. Voltunk már moziban velük, Kristóf műsorain. Több-kevesebb sikerrel. A mozi nem jött be, Kristóf műsorai igen. ( még a foci meccsei is) :wink:

Meme
szinta

Edit :)

Vannak olyan gyerekek, akik igénylik a külön programot. Az enyémek ilyenek, nekem viszont nem sikerült eddig megoldanom a Detti által felsorolt okokból. Borka már egész kiskorában hamarabb ébredt a délutáni alvásból, hogy azt az időt csak külön vele töltsem. Kb. ugyanannyi az alvásigényük, talán egy hangyányit kevesebb az övé, de nem órákkal. Persze ebbe bele lehet kötni, ez csak egy megérzés, mert megbeszélni még nem tudtuk. :)
És amikor annyira erőszakos volt úgy kétévesen, akkor is le lehetett volna venni a lábáról egy-egy neki szánt órával. Csak éppen nem tudom azt mondani a másiknak, hogy most te ne gyere ide!! Sokszor fordult elő, hogy Borka felébredt, elkezdtem neki mesélni és amikor Réka is jött volna, akkor Bobó bedurvult, mert azt akarta, hogy csak vele foglalkozzam. Pedig a gyakorlatban ugyanaz a könyv, ugyanaz a mese, csak éppen más is hallja.
Az meg sztem nem annyira gond, hogy kérdezgetik, hogy hol van a másik? Végülis jogos, nem? Ha emellett képesek jól érezni magukat, persze.
Most közel három évesen is érzem Bobó igényét erre a csak vele törődésre, bár kétségtelenül sokkal kevésbé erőszakos formában nyilvánul meg. De pl. egyszer nem tudtam elaltatni, és játszottunk inkább egyet. Hát ég és föld ahogyan akkor figyelt rám és a játékra, mint amikor úgy érezte, hogy verseny (értem és a játékban) van. Pedig még fáradtabb is volt.
Egy másik topikban beszélgettem már erről egy anyukával és tényleg igaz lehet, hogy a különböző gyerekek mástól érzik eléggé "szeretve" magukat. Már nem emlékszem a könyv címére, de van, aki a testi kontaktusra hajt, és neki a szeretgetés, ölelgetés, puszilgatás kell. Van, aki a dícséretre megy. (Sztem Rékám ilyen.) És van, aki minőségi időt igényel. Tehát, hogy egy-egy időszakban maximális figyelmet kapjon. (Sztem Bobó ilyen.) Meg persze ezek kombinálódnak, de van egy fő elem, amit ha nem kapnak meg, akkor azt érzik, hogy nem szeretik őket eléggé, és ebből kétévesen például lehet aggresszivitás.

Szóval ez gyerekfüggő, bár az én véleményem az, hogy ha nagyon egymásra vannak nőve, akkor is fontos a külön élet is, csak nem ugyanabból az okból. Bár lehet, hogy kétévesen valóban korai még ezen agyalni. Nem értek annyira hozzá.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke,

Mi voltunk már a gyerkőcökkel mesejátékon, a Süsüt nézték meg. Másfél óráig meg se mozdultak, tátott szájjal bámulták :lol:

Múlt hétvégén pedig először vittük őket moziba. A Mézengúzokat néztük meg. Egész jól bírták (kellett mondjuk hozzá 4 liter popcorn), de összességében tetszett nekik. Utána megkérdeztem, hogy milyen vol a film? Bernát válasza: Hangos :lol:

A Diseny on Ice-on én is gondolkodtam, ráadásul a debrecenin, mert itt Pesten 50e ft lenne négyünknek :twisted: Debrecenben meg sokkal olcsóbb, de nem tudom, hogy megéri-e odautazni csak ezért. Szeretik Micimackót meg Dumbót, ezért akartam, de letettem róla az ára miatt :(

A külön program dolog: nekem is azért lenne nehéz, mert nincs szívem őket szétválasztani. Itthon, bölcsin kívül Bernát nem igazán uralkodik Ambruson, ez csak szerintem bölcsis eset. Jó, szoktak veszekedni... de ez normális, nem?
És náluk még nem volt olyan, hogy az egyik ezt akarta volna csinálni, a másik meg mást. (kivétel, amikor összevesznek, hogy Vuk vagy Süsü legyen a mesefilm).

Baba,

Nagyon cukik a lányok! Tök sokat nőttek! És én is valami ilyesmi cipővédőt láttam a boltban.

Detti

KépKép
kiliman

Ja még annyi jutott eszembe, hogy ez a külön program sztem 1-2 óra maximum. Én biztos nem csinálnék egész napos különprogramot. Talán még fél nap is túl hosszú.

Szép napot nektek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Baba :)
Nagyon édesek a csajszik! Anna csokigolyó az Anyukája, Zsófi meg az Apukája kiköpött mása. :D

Ditke :)
Mi voltunk velük Bábszínházban és Halász Judit koncerten többször, azt simán bírták. A bábszínház 1,5 óra volt a H.J. 1 órás. Ellenben a Mézengúzról 50 perc után ki kellett jöjjünk a moziból. Sok volt a reklám, hangos volt, és nem értették a szóvicceket (sok felnött sem :wink: ). Ilyen Disney showt simán bevállalnék velük, de csak sok nasival. :lol: Nálunk a kaja mindenre megoldás.

Detti :)
Nekünk nem jön be a külön programozás. Egyfolytában kérdezik, hogy hol a másik. A végén meg mindig már az ajtóban, lépcsöházban várja az otthon maradott a másikat. Samu múltkor egy díszpárnát vitt az ajtó elé, ráült és ott várta Olit. Csak közértbe szoktam lemenni úgy, hogy az egyikkel, akkor sokat beszélgetünk, de az max. 1 óra szokott lenni.

Cat
Kép
cateye

Hát pont ez a bajom, hogy most is, amikor mentem értük a bölcsibe, Bernát kirohant az előtérbe amíg beszéltem a gnővel, Ambrus meg ott volt mellettem, és kb. 2 perc telt el, és kérdezte, hogy Bernát hol van?
Ráadásul olyan, mintha Ambrus szeme begyulladt volna :( Így nem tudom vinni a bölcsibe, viszont Bernátnak nincs (még) semmi baja. Eddig mindig itthon maradt mind a két gyerek, akkor is, ha csak az egyik volt beteg, de most itt lenne az alkalom, hogy kipróbáljam, hogy bírják egymás nélkül.
De annyira nincs hozzá szívem!

Detti

KépKép
kiliman

Mostmár nagyon kíváncsi vagyok mit ért külön program alatt a muksó!
Én olyanra gondolnék, hogy az egyiket apa elviszi kutyát sétáltani, a másikat meg én várásolni. Vagy az egyik jön a piacra, a másik megy a boltba. Vagy én beugrom az öcsémhez, a férjem meg az övéhez. Vagy az egyikkel legozunk, miközben a másik kint van a kertben. Ilyesmik. Sztem nem az a külön program, ha az egyik megy az állatkertbe, a másik meg otthon ül és várja. Én is kiülnék a helyében az ajtó elé, sőt én kiverném a balhét. Sztem a program hülye szó, mert arra gondol az ember, hogy valami nagy durranás legyen, miközben szó sincs róla.

Úgyhogy nagyon várom a beszámolótokat.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ditke,
nagyon köszi! Nem tudom, hogy ilyenre gondoltam-e, mert még sose láttam ilyet. :lol: De biztos! :wink:
Küldöm a privit.

Anna a csokigolyó, és nem, nem járunk szoliba. :lol:
Amúgy tényleg Anna én, Zsófi apja. És én imádom, hogy ilyen különbözőek.

Kamaszkorom óta mindig arról ábrándoztam, hogy lesz majd két egyforma, göndör-böngyör hajú gyönyörű ikerlányom. Hát lett is, igaz, hogy a hajuk szögegyenes, és ennél különbözőbbek nem is lehetnének, de mostmár jobban örülök ennek, mint ha egyformák lennének. :wink:

Kép
baba888

Brigi!

Igen,tudom,hogy vannak gyerekek,akik igénylik a külön programot.Sőt! Ez életkorral is fog változni. És ezt a legmesszebbmenőkig igyekezzen is egy szülő figyelembe venni!De!!!Én Dettiékkel kapcsolatbanugyanazt érzem,mint amit Meme leírt. A pszihomókus mondott egy sztereotípiát,adott egy tök általános tanácsot.Méghozzá úgy,hogy a gyerekeket nem is ismeri. Amivel akár rosszat is tehetnek!!!

Meme!
Igazad lehet!!!
Meg fogod tudni különböztetni őket!Majd reggel megmondom, melyik milyen ruhában van! :wink: Hát az usziban meg? :lol: Majd teszek egyiknek a homlokára piros pöttyöt! :lol:

Detti!
Majd elmesélitek,hogy mi volt a pszihomókusnál?Nagyon érdekel,mit mond erre az egészre!

Edit

Kép

Kép
edit73

Egypár kép a fiúkról!

Ma így jöttek fel anyóstól:

Beni
Kép

Marci és Oli
Kép

esti mesélés
Kép

Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

Milyen torta érdekel? Olyan,amit nem kell sütni?Túrótorta? Gyümölcsös sajttorta alá Gyöngyi?Joghurtos-csokis-kukoricapelyhes?
Vagy sütnél is?Citromos máktorta?(ez csak nekem ízlett a családból) Apának most épp tejszínes málnatorta készül!Meg barackos túrótorta (ezt is sütni kell) a gyerekek kedvéért!Viszont van egy isteni finom tejszínes-csokis csillag torta receptem is!!!
Szóval dobj egy e-mailt (ha még nem késő),hogy mit szeretnél!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit,
annyira jóképűek a srácok!!! :D
Csak győzd majd elhessegetni a lányokat! :lol: :lol:

Kép
baba888

Sziasztok!

Baba!
Fantasztikusak a csajok!!! És tényleg ez a szín...... :D :D :D És olyan szépek.

Edit!
Jó fejek a srácok és még mennyi ilyen vár rád!
Amióta írtad ezt a tükrős dolgot, azóta nem megy ki a fejemből. Tényleg nagyon nehéz lehet az egypetéjű ikreknél a személyiségük megkülönböztetése. Eddig nem is gondoltam erre, míg le nem írtad. Nagyon jó példa erre a tükör. Komolyan..., azóta ezen agyalok.

Detti! Kiliman!
Nem semmi ez a bölcsis sztori.... Kiváncsi vagyok a pszicho bővebb véleményére. Nálunk a külön program eddig csak annyi volt, hogy pl. egyik gyerek apával a kertben, másik velem a lakásban. Vagy amikor az egyik beteg volt, akkor a másik elment apával vásárolni. Max. 1 óra, és kb. 3 ilyen eset volt. Nekem nem is lenne szívem bármit is külön csinálni, pedig biztos szükség lenne rá. Egyébként nálunk is mindig keresik a másikat.
Ja és sztem is "szuper" gondozónők vannak. Nem is értem, hogy csinálhatják a napirendet a gyerek akarata szerint... :shock:
Végül mi lett, vitted Bernátot egyedül bölcsibe?

Meme!
Majd írj, hogy hogy sikerült a party.....

Brigi, Lilla!

Vezetés.... :wink: :wink: :wink: :D

Binyek!

Nekem a dokim azt mondta, hogy nem szabja meg mikor kell befeküdnöm, de higgyem el, a végén én magam fogom már kérni. Végül is erre nem került sor, egy napot sem feküdtem bent, mert 31. hetesen elfolyt a magzatvíz. Mondjuk itthon feküdtem elég sokat, mert alig bírtam mozogni. Nekem 28 hetesen kezdődött a nehéz mozgás, alig bírtam csinálni valamit....

Jó éjszakát Mindenkinek!

Hétfőn szemészet, drukkoljatok!

Kata

Kép
kateduo

tükrős = tükrös

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Vagyok Én is csak olvasóban :oops: .
Most Anyóséknál vagyunk a gyerkőcök alszank, így van időm írni is.
Jól vagyunk, a fiúk egyre többet beszélnek.Főleg Atika produkálja magát, már képes szavkból mondatot összerakni, igaz még nem helyesen, de annyira drága.
pl. otó puff, jön mentű tűzótó, néni be csücs mentű, bibi feje.
Igaz már sikerült a legelterjetebb "csúnya"szót is megtanlniuk: "hüe" :( De ez várható volt . Ebben is aranyosak, mert ahogy kimondják és csúnyán rájuk nézek, akkor egyből mondják, hogy nem hüe buta.
Nagyon szeretik a bölcsit.Igaz már néha verekednek is, de melyik gyerek nem csap oda??

Detti!
Húú, jó kis bölcsi. :shock:
Nem is tudom mit tennék a helyetekben.
Az tuti, ha jobbnak látjátok a másik csoportot, akkor oda kellene járniuk.A enyémek is jobban szeretnek a nagyobbakkal lenni.Az összes barátjuk elmúlt 3 éves, a kisebbekkel ritkán játszanak.
Ja majd elfeljtem, nekünk lehet lennének 92 de inkább 98-as nyári cuccaink a fiúkról.Ha érdekel előhalászom és lefotózom.Én csak ritkán adtam rájuk egyformát, amikor nem tudtam belőle különbözőt venni.

Baba!
Gyönyörű a két kis csaj.
Én is jobban örülök neki, hogy két teljesen különböző kinézetű és természetű gyerekeim lettek.

Annamari!
Gratula a sikeres vizsgákhoz!!!
Látod, csak elkezdenek beszélni a srácok!!!!

Edit!
Micsoda kópék a srácaid!!! :)

Cat!
Találtál már ovit a fiúknak?
Én is keresgélek, de nálunk is szinte minden oviban vegyes csoportok vannak.

Lilla!
Húú, de irigykedem, Én már olyan régen jutottam el turizni.

Bocsika akit kihagytam, csak ennyi maradt meg a fejemben

Puszi mindenkinek

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok :)

Minket is csak utolért a betegség. :( Pedig eddig olyan jól megúsztuk. A karácsonyi cuccon kívül nem is volt semmi.
Szegény Bobónak meg napok óta olyan a hangja, mint a repedtfazék, és köhög is. Láza nincs, ami részben jó, mert a kedélyével semmi baj, viszont így talán később fog elmúlni az egész nyavaja. Hétfőn így megyünk dokihoz.

Lilla :)
Ne haragudj, hogy a múlt héten nem jelentkeztem, de pont Artúr szabadideje miatt olyan kaotikusra sikeredett a hét, hogy most szedem magam össze. Amúgy a Nagy Lajos úti turkiban, minden héten van ez a hétfő-szerda-pénteki bálabontás? Ha jön anyukám, akkor mindenképpen gondolkodom, hogy elmegyek.
Most, hogy a lányokról lekerült a pelus tényleg jó rájuk a 98-as gyatya (már ha derékban állítható valamennyire :roll: ). Néhányat azért jó lenne beszerezni.

A hétre gondoltam egy talit, de így, hogy Bobó beteg, kénytelenek leszünk elhalasztani.

Az időt meg éppen tegnap akartam megdícsérni, hogy imádom ezt a napsütést, még ha hideg is van este. Erre brrrr .... Ez a mai nap. :x Még kinézni sincs kedvem, nemhogy kimenni.

Azért további jó hétvégét Mindenkinek!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Judyt

98-asból nincs véletlenül vékony, nyári, nem bolyhos belsejű tréningalsód? Azt valahogy sose találok Dávidnak, pedig lányosban rengeteg van mindig.
Ugye milyen jó, hogy végre beszélnek? Én is imádom őket hallgatni. :D

Brigi

Sajnálom a betegséget, jobbulást Borkának! Igen a NL-on minden héten így van bálabontás. Bass... a múltkor elfelejtettem elvinni nektek a maradék anyagokat, amiket találtam. Robi meg már majdnem kidobta pakolásnál. De megmentettem! :wink:

Edit

És ha mindkettővel egyszerre állsz oda a tükörhöz, úgy tudják, hogy ki kicsoda? Értik egyáltalán a tükröt? Mert nálunk elég sokáig nem esett le nekik- mindig az volt a válasz, hogy baba van a tükörben.

Segítsetek légyszi! Van valakinek 25-ös és 26-os lába? Hány centisek? Használt cipőt vadászok DÁvidnak itthonra a kertbe, játszótérre, de nem tudom mekkorát vegyek. A legtöbb 25-ös 15-15,5 cm. De most körberajzoltuk a lábukat és Dávidnak már most 14,6 körül van. A cipőt nyárra akarom- tényleg csak ennyit fog nőni a lábuk ezalatt? Most a 23-as még éppen jó, a 24-es a legjobb rájuk.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok,

Brigi,

Jobbulást nektek! Ambrus is belázasodott csütörtök este, úgyhogy pénteken nem is mentek bölcsibe (láttam a gnők arcán, hogy megkönnyebbültek...). Megvolt az első külön program: pénteken Ambrus otthon volt apával, én meg elmentem Bernáttal bevásárolni. Kb. 2 órát voltunk távol, de nem volt gond, egyik se kereste a másikat, de valószínűleg azért, mert ott voltunk mellettük.
Bölcsibe tuti, hogy nem fogom őket külön vinni, mert az elég hosszú idő lenne.

Judyt,

priviben elküldöm az e-mail címemet, és várom a ruhák képét!! köszi

Edit,

Nagyon jófej ikreid vannak! Én még egyáltalán nem tudom, hogy melyik melyik, de áprilisban majd csak sikerül megismernem őket!

no most ennyi, mert most jöttünk meg egy hosszú hétvégéről, és még rohan a lakás :twisted:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Baba!
Köszi!

Kata!
Igen,duplán érdekes és izgalamas ez a felállás (egypetéjű és kétpetéjű ikerek egyben).Főképp,hogy még egyneműek is!!!Sokszor elgondolkodtat,hogy mi számít még normálisnak,mikor kezdjek aggódni és főképp hogy ne hasonlítgassam őket össze!
Hétfőn drukkolok,majd mesélj!!!

Judyt!
Édes ez a duma!Jó lesz benneteket is látni áprilisban!!!Annyira kíváncsi vagyok,hogy melyik gyerkőc milyen is igaziból! :lol:

Brigi!
Jobbulást nektek!Tényleg gáz ez az idő!!!
Tegnap annyira jót bicóztunk a fiúkkal!Úgy élveztük mindannyian és nagyon sajnáltuk,hogy am meg beszorultunk a lakásba.

Lilla!
Igen,ha ketten vannak ott,akkor általában tudják,hogy melyikük kicsoda.
Szerintem nyugodtan vegyél 15,5cm-es cipit nyárra,mert a Dávid lába kb. 15cm lesz nyárra.Fél centivel nagyobb cipi meg elmegy!Sokkal nagyobbat már szerintem nem nő a lábuk,mint félévente fél centi.

Detti!
Mi is megkaptuk a magunk elismerésést a "kedves mamától"!!!Pedig szerintem nekünk (fiúkhoz mérten) nyugodt és egyáltalán nem agresszív gyerekeink vannak. Igaz,szájuk az sokszor,mint a bécsi kapu!!!De hát az olaszos temperamentum!!!!
De anyósnak sosem elég jók a gyerekek,így a férjem a szülinapjára "A kisgyerekek dührohamai és egyéb rossz viselkedési formái" című könyvet kapta.
Én meg majd a "Szobatisztaságra nevelés" címűt fogom kapni" :wink:
És mi a tanulság? Nem kell,hogy "bűne" legyen a gyereknek ahhoz,hogy bekerljön abba a bizonyos "fiókba"!!!
Jobbulást nektek is!

Edit

Kép

Kép
edit73

Aranyosak a fiúk azokban a sapkákban. Olyan Twist Oliver kinézetük van. :lol:

Tükör: Nekem sokáig ha ott álltak a tükör elött mindig a másik nevét mondták, hogy az van a tükörben. Oli Samuét, Samu Oliét. Aztán kb 2,5 évesen már felismerték saját magukat. :lol: De lehet csak hülyéskedtek, sosem tudom.

Lilla :)
25-ös cipöt vegyél, szerintem a 26-os nagy lesz rá nyáron. Ha most a 24-es böven jó, akkor 6 hónap alatt kb 1 számot nö a lábuk.

Brigi :)
Jobbulást a csajoknak!

Kata :)
Drukkolok a szemészethez!

Judyt :)
Az ovi már megvan ahová megyünk, a csoportok közt vacilálok. De szerintem a nem vegyes csoport lesz, nagyon afelé hajlok. Az unokanövérem ovodavezetö Miskolcon, és Ö is a kiscsoportot ajánlotta. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

szottyosodnak a gyerekek.. :cry:
még semmi vészes, de köhécselnek, nomeg orrfolyás... remegek ettől az influenzától...
Detti,
én sose szervezek külön programokat vagy ilyesmi, de bölcsibe mennek egymás nélkül is, mert nem akarom, hogy elkapják egymástól! (mellesleg így is elkapják.. de az már nem az én hibám...)
Edit,
ez a könyv nagyon durva!!!!! Igazi anyós.. klassz.. :roll:
Tamás mit szólt?? Sikerült mosolyognia??

Kép
nettke

Nettke!

Jobbulást nektek!
Röhögtünk rajta! :roll: :lol: Belenéztem a könyvbe az este (amúgy tök gagyi,mert mindent bele akartak suvasztani 90 oldalba)!Mondtam a Tamásnak,hogy aláhúzkodom benne pirossal ( :roll: :evil: ) a "fontos" dolgokat,mert elkérte anyós is!Mondván,hogy majd ő is el akarja olvasni!!!!
Aztán majd levon belőle valami fantasztikus következtetést!!! :evil: Mint a múltkorjában,amikor olvasott egy újságcikket a problémás gyerekekről.Volt benne 5 pont,ami ha igaz a gyermekre,akkor pszihomókushoz kell fordulni. Na az Olivért ( :shock: :roll: :evil: ) rögtön vinni kellett volna picológushoz!!!

Cat!
Remélem, lassan nálunk is alakul már ez az önfelismerés!!! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Nettke :)
Az enyémek a múlt héten szottyosodtak, és köhögtek is, de nyugi ez még nem az influ vírus. Átment rajtuk. Ha az influ bekerül a bölcsibe azt hamar meg fogjuk tapasztalni, mert szerintem akkor egyik napról a másikra le fog fogyni a bölcsiböl a gyerek gyakorlatilag nullára. :?

Nincs valakinek ötlete, hogy hol tudnék a fiúknak normális áron jelmezt venni? Meg vannak érte örülve, hogy Ök jelmezt akarnak, söt játszóházas farsangra akarnak menni. :roll: Ha már veszek, akkor olyat akarok ami velük nö, tehát jövöre az oviba is jó lesz. :?:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Én láttam jelmezeket a Gulliverben. Ott semmi nem olyan drága, szerintem érdemes megnézned.
Aztán szólj, hogy milyet láttál, mert engem is fog érdekelni :lol:

Ma mi sem mentünk bölcsibe, mert Ambrusnak tegnap este még hőemelkedése volt. Ma meg semmi... Meg vannak kergülve teljesen. Lefektettem őket, ülök lenn a nappaliban, egyszer csak megjelenik Ambrus... Rácsos ágyban vannak még... Nem tudom, hogy mászott ki, de ezek szerint már le kéne szerelnünk a rácsokat?
Nem lesznek nagy vándorlások szerintetek?

Egyébként tök érdekes, hogy Bernát nem kapta el a vírust Ambrustól ,pedig már csütörtök óta van láza. Semmi egyéb, csak láz, illetve inkább hőemelkedés.
Na jó, némi takony is, de az azóta, hogy bölcsisek lettek :roll:

Detti

KépKép
kiliman

Cat,
A Guliver nagykerben vettem még karácsony előtt, akkor elég nagy volt a választék.

Kép
pramprampram

Csajoknak szerencsére semmi komoly baja. Bobó kapott valamit, amit a férjem nem volt hajlandó elmagyarázni :roll: , én meg nem ismerem. Asszem valami nyákoldó, mert este nem kell beadni.

Aranyos az anyósod! :roll: Biztos örömet akart szerezni! :wink: :wink: :wink:
De a srácoknak jól áll a kalap-sapka.

Mennem kell,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

ja, és még valamit meg szeretnék kérdezni:

Ki milyen autósülést használ? Nekünk most Concord ultimax van, de úgy érzem, hogy egyre inkább kinövik, el kell adnom és kell vennünk újat.

De milyet? A Concord trimaxról teljesen lebeszéltek, állítólag a töréstesztjeik nagyon rosszak voltak. Dícsérték viszont a Römer Kid és Kid plust, meg a Maxi Cosit is.

Szerintetek?

KépKép
kiliman

Detti,
nekünk Graco van, az amelyiket már az autó saját övével kötünk. Nekünk nagyon bejön. Persze csak Sári (valahol 100 cm felett van) elég nagy még hozzá, de lassacskán sztem a másik 2 is elég magas lesz.
Cat,
ez jó hír! remélem mi is így megússzuk. Bár B néni biztos megint megjegyzi: Hát anyuka, nagyon köhögnek a gyerekek... :(
Edit,
miért, szerinte mi a baj Olivérrel???? mi volt abban a könyvben???

Kép
nettke

Prampram :)
Köszönöm! Megnézem a Gullivert. 8)

Mi a Römer Kidre esküszünk. A Kikában 25 ezer Ft. Igaz nincs nagy huzat választék, de ebben én nem divatolok. :lol: :lol:

Az ágycserével rács levétellel még várjatok szerintem, ismerve a fiúkat, illetve csak akkor cseréljétek le, ha Ti ketten lelkileg felkészültetek rá. :lol:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Megnézem a Kikában. A Brendonban kipróbáltuk a Römer Kidet, beleültettük őket, és egész jónak látszott.
A huzat engem sem érdekel nagyon.

Az a baj, hogy ha meg nem vesszük le a rácsot, akkor meg kieshetnek az ágyból. És elég nagyon zuhanhatnak :(
Mi a tapasztalat a rácslevétellel?

KépKép
kiliman

Az enyémek jóval két éves koruk előtt kimásztak az ágyból. Ennek ellenére összesen egyszer-kétszer estek ki, pedig az egyik ágy elég magas. Ha csak véletlen volt a kimászás, akkor még húzhatod, amíg stabillá nem válik a tudásuk. Viszont ha rájöttek a technikára akkor a rács ellenére is vándorolni fognak, nem érdemes halogatni a rácslevételt. Nálunk még mindig van rács, de csak azért mert kölcsi kiságyat nem rongálhatok meg, és kivehető rács nincs, de nem esnek ki SOHA. A legnagyon idétlenkedés közben sem.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Detti

mi 1-2 hónapja vettük ki a 2 rácsot, mert már zsákban :shock: is kimásztak. :? Akkor eleve borzasztó időszakuk volt, állandó kijárogatással. Én bírtam tovább. :wink: Megunták. :P Most csak nagyon ritkán jönnek ki és valamilyen szinten visszatartó erő, ha beígérem, hogy visszarakom a rácsot. Néha azért vissza is kell. De ált csak akkor jönnek, mikor felébrednek. Akkor meg olyan aranyosak. :)

Megjött végre az allergiateszt eredménye. Nem allergiásak semmire. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Detti!
Jobbulást nektek!Most már nálunk se kapják el a fiúk egymástól.Bár Oli régen se! :lol:
Gyerekülés ügyben nem tudok véleményt alkotni.Nekünk Pierre Cardin van,egyenlőre 5pontos övvel,ami később kivehető és az autó biztonsági övével használható tovább.Nekünk teljesen megfelel!
Nekem rácsos ágy ellenére is vándoroltak a fiúk.Most hogy már hagyományos ágyon alszanak,is jönnek.Viszont amikor már nagyon ment nekik a rácsos ágyból kimászás,átmásztak egymás ágyába illetve felmásztak a pelenkázóra,ott fel is álltak. :roll: Na mi akkor cseréltünk!

Nettke!
Az újságcikk szerint az a "problémás" gyerek,akinek hosszantartó (5percnél tovább tart) hiszitjei vannak,havi 10 alkalomnál több,saját magát,kedvenc tárgyát (pl. alvós mackó) vagy környezetében lévő személyt (pl. szülőket) rendszeresen agresszíven bánt (rúg,harap stb.).Ebben az esetben picolódushoz kell fordulni.
Szerinte Olivér ilyen! :evil:
Nálunk 2 havonta egyszer hisztizik és bármilyen testi kontaktus (ölelés,simogatás,kézbe vétal stb.) lenyugtatja. :wink: :twisted:

Lilla!
Ez szuper!Ti vérvételes allergiavizsgálaton voltatok,ugye?
Mi két hét múlva megyünk .Mennyi idő alatt lett meg azeredményetek?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit

Jó megfigyelő lehet akkor Anyós. :twisted:
Igen vérvételesen voltunk. Hát, kb 2 hónap!!! amire meglett végre a lelet. Visznot olyan dühítő, Nikitől Lehet, h nem vettek elég vért, vagy mi. oda van írva a leletre, hogy kevés volt a vérminta és Dávidéhoz képest hiányoznak belőle tételek. Pl pont az eper, amire Anyu allergiás. :evil: De NEM fogom még egyszer megszúratni, az ziher! Amúgy tuti nem allergiás, mert tavaly evett csomót belőle és semmi baja nem volt. De azért kicsit idegesít. :(

Baba

Ne haragudj, nagyon ciki, de nem találom sehol az aloés papírt. Ne haragudj!!!! :oops:

Vikóka

Merre vagy? Már ezer éve nem voltál!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Én nem akarlak semmire rábeszélni,DE!Csak a saját példánkat tudom felhozni.Tavaly télen kb. heti háromszor ettek kivit (imádták),a nyáron meg (igaz epret talán csak 2szer) málnát ettünk rengeteget.Kizárólag nyersen,mert a kertben termett. Akkor úgy tűnt,ezekkel az aprómagvas gyümikkel semmi gond.Aztán ősz óta már nem csak a gyümölcsök maguk,de az ebből készült egyéb kaját (pl: joghurtok,sütik,cukrok,saláta,leves) is tiltólistán vannak. Abszolút semmi olyat nem kaphatnak,amiben lehet apró magvas gyümölcs. Nálunk pl olyan is tiltás alatt van,mint a golgotagyümölcs! (1-2 barackos joghurtot dúsítanak ezzel) Vagy a joghurtos zselet is,ami 1-2%ban tartalmaz azsalt gyümiket,abból is csak töredéke erdei gyümi.De a Marcinál az is gond!
Most már jó ideje tünetmentesek (vagy nem is allergiásak?? :wink: ),de nagyon szívunk ezek miatt.
Én tuti megcsináltatnám mégegyszer a tesztet,ha valamit nem sikerült elvégeztetni.Mert ha allergiás rá,akkor ne kapja.Ha viszont nem,akkor miért tiltsam el tőle.
Én azon is nagyon gondolkodom,hogyha mi túlleszünk ezen az alkarra csepegetetős módszerre,akkor elviszem őket a vérvételesre. Valahogy csak meg lehet azt is oldani! :wink:
Anyós?!Nála minden sírás hiszti!A mottója: jól van,odaadom(megcsinálom,megkeresem stb.) CSAK NE BŐGJ! Jó nevelési módszer,mi?

Edit

Kép

Kép
edit73

LIlla :)

Én itt lemaradtam valamiről. Az allergiatesztet miért is csináltatjátok, meg sokan többiek? Ez fontos? Milyen tüneteitek vannak?

Lehet, hogy nekünk is kellene?

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi, Edit

Allergia tesztet nekünk a pulmonológián csinálták automatice. Mert ha allergiásak egyes növényekre- mint ahogy nem, az tuti :D - akkor később hajlamosak lehetnek az asztmára, nem növik ki a hörghurutos hajlamukat. Úh én megnyugodtam, mert ez volt a lnéyeg- emiatt csinálták az egészet. Az ételeket mi rakattuk hozzá, hogy ha már vért vesznek, legyen olyan is. De soha semmi baj nem volt semmivel. Így tuti nem fogom még egszer kitenni ennek Nikit. Pont ő volt az, akinek nem találták a vénáját és nehezen is jött le a vére- biztos ezért is lett kicsit kevés a minta. Ha lenne vmi gyanú, az persze más lenne.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!

Így totál érthető!Nem emlékeztem rá,hogy a Nikinek ilyen nehezen ment a vérvétel,pedig mesélted!!!
Azért az szuper,hogy nem allergiások semmire! :lol:

Brigi!
Nektek van valamilyen panaszotok?Attól függ,hogy milyen allergiáról van szó,különbözőek a tünetek.

Edit

Kép

Kép
edit73

Ancsa!

Hol vagy?Jól vagytok? MInden rendben? Régen jelentkeztél!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nálunk sztem nincsenek tünetek, legalábbis amit én annak látnék, dehát nem vagyok orvos. Réka télen hajlamos a takonykórságra, de semmi egyéb nincs. Meg időnként kicsit pirosodik a szeme körül, de ezt is inkább a takonysághoz tudom kötni.
Viszont sok a családban az asztma és allergia. Nagymamám asztmás volt, anyukám szénanáthás (már nagymamakorában lett az, de már a bőre is csúnya), Artúr allergiás asztmás (poratka), szintén felnőttkorban lett az, a sógorom gyerekkora óta mindenfélére, de leginkább növényekre.
Egy gyerekorvos barátunk (pulmonológus) azt mondta még régebben, hogy kisgyermekkorban elég ritka a szénanátha típusú allergia, de a családban csak ez van. :?:
Kajákkal eddig semmiféle gond nem volt. Bőrükkel semmi gond.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Edit,

köszi a receptet még egyszer!!

Na, kezdünk kidőlni! Sári estére kicsit lázas lett, így ő ma már nem ment bölcsibe. Natus és Beni még bírják.. ki tudja meddig..

Jaj, ágyból kimászás.. nálunk ment akrobatikus ügyességgel, mint a kismajmok, esés egy se volt, így nem is zavart. Alvás helyett sose kjöttek ki!! Aztán kb 4-5 hónapja kivettük a kiemelhető rácsokat, és lehet bebújni, azóta 1x sem másztak!! És olyan kényelmes így, hogy nem is vetük le a rácsot, mert elvagyunk. Néha gondolom, hogy le kéne.
A tieitek nem esnek le az ágyról rácsok nélkül?

Anches,
én is hiányollak, miújs???

Kép
nettke

sziasztok ez ilyen ikres forum mindegyik milyen édes én is iker vagyok :D csak nem emlékszem milyen voltam :lol:
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?