Sziasztok Lányok
Én is imádok főzni, és főleg ilyenkor a padlizsán szezonban érzem jól magam.
Leírom az egyik kedvenc padlizsán receptemet. A padlizsán két végét levágjuk, és hosszában szeletekre vágjuk. Megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Aztán papírtörlővel leitatjuk, és mindegyik szeletre teszünk 1 szelet sonkát, egy szelet mozzarella sajtot, és egy levélke bazsalikomot, majd felgöngyöljük. Tepsibe rakjuk, és ráöntünk egy doboz kockázott, hámozott paradicsomot, vagy házi paradicsompürét. Én pár fokhagymát is szoktam rá nyomni, mert imádjuk. Sütőben megsütjük. A párom piritott bagettel eszi, én csak magában mert ugye nem kell a felesleges szénhidrát
Vajkrém (a bagetthez, de ez különálló vacsi is lehet)
1 csomag teavaj, 5-6 szem olivabogyó, 2-3 szem kapri bogyó, pici szardella paszta, fokhagyma (jó sok
), bazsalikomlevél, bors és só ízlés szerint. Mindent ledarálok, és összetrutyizom a vajjal, és piritóson mennyei étek lesz. Aki szereti az dijoni mustárt is tehet bele, az pikánssá teszi.
Tonhalkrém
Tonhalat összetörök fehérborssal, sóval, konzerv kukoricával, majonézzel, és friss citromot nyomok rá. Ha olivaolajas a tonhal, akkor nem kell leönteni a levét, de ha szardíniából csináljátok annak a levét le kell önteni, mert rossz lesz tőle.
Még egy dolog. A padlizsánkrémet én is wokban csinálom, egy pörkölt alapot csinálok olajjal, és hagymával, majd rádobom a kockára vágott padlizsánt, hámozott paradicsomot, egy paprikát, majd az egészet ledarálom, és ízesítem. Most tudtam meg egy román kolléganőmtől, hogy ez nem padlizsánkrém hanem zakuszka.
Mindenkinek jó étvágyat!!!
Cat