Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Pocok!

A sopszka salátát hogy kell csinálni? Én nagyon szeretem de még csak készen vettem. Mi is most augusztus végén készülünka kersztelőre, úgyhogy valamit nekem is ki kell találni, és a ti menütök nagyon tetszik.Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Manó!

Szerintem a sopszka saláta (bulgár) és a görög saláta között nincs nagy különbség.
Nagyon hasonlóak mindegyik darabolt zöldség.
Mondjuk a sopszkán nincs ecet meg olivaolaj é reszelik rá a feta sajtot ami a bulgároknál egy kicsit sósabb mint a görögöknél.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 



bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 


bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Válogatás az index konyhaasztal topicjából:
http://earth.prohosting.com/sigue/

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok lányok!

Casino tojás ( legalábbis mi annak hívjuk )

8 db. tojást keményre főzünk, megpucoljuk és hosszában félbe vágjuk. A sárgákat külön tálba tesszük, villával összenyomkodjuk és teszünk hozzá egy teáskanál mustárt, egy pici fej vagy egy fél fej vöröshagymát apróra vágva, pici borsot, otthon található felvágottakat, pl. párizsit, gépsonkát, kolbászt szintén apróra vágva, ízlés szerint sót és pár kanál tejfölt, hogy jól formázható legyen. Ezeket jó összekutyuljuk és visszatömködjük a 16 db. fehérjébe szép púposan.
Két dl. tejfölböl csinálunk tartármártást, teszünk bele főtt zöldségeket ( én mirelit mexikói keveréket szoktam ) és az így kapott majonézes salátán szépen elrendezgetjük a töltött tojásokat. Szerintem elég jól néz ki akár ünnepi alkalomra is, és előző nap elkészíthető.

Panni
panó
 
 


Segítsetek!
Olyan süti-receptet keresek,amit egy 9 hónapos is ehet.Olyan angol cookie szerűre gondoltam,zabpelyhes,ilyesmi...
Bigacsiga,bízom benned!!!
Emese
emesu
 
 


Sziasztok LányokKép

Én is imádok főzni, és főleg ilyenkor a padlizsán szezonban érzem jól magam.

Leírom az egyik kedvenc padlizsán receptemet. A padlizsán két végét levágjuk, és hosszában szeletekre vágjuk. Megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Aztán papírtörlővel leitatjuk, és mindegyik szeletre teszünk 1 szelet sonkát, egy szelet mozzarella sajtot, és egy levélke bazsalikomot, majd felgöngyöljük. Tepsibe rakjuk, és ráöntünk egy doboz kockázott, hámozott paradicsomot, vagy házi paradicsompürét. Én pár fokhagymát is szoktam rá nyomni, mert imádjuk. Sütőben megsütjük. A párom piritott bagettel eszi, én csak magában mert ugye nem kell a felesleges szénhidrátKépKép

Vajkrém (a bagetthez, de ez különálló vacsi is lehet)
1 csomag teavaj, 5-6 szem olivabogyó, 2-3 szem kapri bogyó, pici szardella paszta, fokhagyma (jó sokKép), bazsalikomlevél, bors és só ízlés szerint. Mindent ledarálok, és összetrutyizom a vajjal, és piritóson mennyei étek lesz. Aki szereti az dijoni mustárt is tehet bele, az pikánssá teszi.

Tonhalkrém

Tonhalat összetörök fehérborssal, sóval, konzerv kukoricával, majonézzel, és friss citromot nyomok rá. Ha olivaolajas a tonhal, akkor nem kell leönteni a levét, de ha szardíniából csináljátok annak a levét le kell önteni, mert rossz lesz tőle.

Még egy dolog. A padlizsánkrémet én is wokban csinálom, egy pörkölt alapot csinálok olajjal, és hagymával, majd rádobom a kockára vágott padlizsánt, hámozott paradicsomot, egy paprikát, majd az egészet ledarálom, és ízesítem. Most tudtam meg egy román kolléganőmtől, hogy ez nem padlizsánkrém hanem zakuszka.

Mindenkinek jó étvágyat!!!

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Jól írja Cat,hogy az a zakuszka.El lehet tenni télire,lehet gombát,paradicsompaprikát is tenni bele.Ha valakit érdekel írhatok arányokat.Nem tudok annyit csinálni,hogy ne fogyjon el.
Emese
emesu
 
 


CsajokKép
A román barátnőm szerint a sima padlizsánkrémet úgy csinálják, hogy kemencében megsütnek egy zsák!!!! padlizsánt, majd az egész falu segít fa késsel kivájni a sült belét, és csak olajjal keverik ki. Befőttes üvegbe teszik, és felhasználáskor tesznek bele ízesítőket (pl. majonézt). Így sokáig eláll.

EmesuKép
A zakuszka nálunk is sláger, minden mennyiségben elfogy.

Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Emese!

Ssajnálom, de én nem ismerek angol sütiket. Kép
Lonchi, Pocok esetleg ti? Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!

Csak egy kérdés erejéig zavarok: a padlizsánt meddig kell sütni? Van egy egyszerű krémreceptem, (az eredeti nagyon finom volt) amiben a megmosott egész padlizsánt kell megsütni. Azt írja, kb. 20 percig. Na, én sütöttem 45-ig, mert -szerintem- sehogyan sem akart megsülni. Azt írja: "Hámozzuk meg, a közepét villával törjük össze, adjuk hozzá a többit és keverjük krémesre." Nos, nekem rémesre sikerült. Kép Nem sült meg, nem tudtam rendesen összetörni, (a magját benne kell hagyni??) hál'Istennek a férjem abszolút mindenevő, szerinte finom volt.

Dobjam ki a receptet? Vagy a sütőt? Kép

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület
 
 


JucaKép
Nekem van egy Vinete (padlizsánkrém) receptem, amiben az mondja, hogy minimum egy órán át kell sütni 180-200fokon, és akkor jó, ha benyomva ujjunkkal nem tanusít ellenálást, könnyen behorpad. Remélem így már sikerülni fog. Arra vigyázzni kell, hogy villát nem szabad beleszúrni, mert könnyen kispriccel a forró belseje, és egy barátnőm összeégette így az arcát.Kép

A készre sült padlizsánokat "nyelüknél" fogva hasítsuk be éles késsel az aljukat 5-6 centi hosszan, és állítsuk a mosogató falához támasztva és 20-30 percig hagyjuk, hogy kifolyjon a leve, és még nyomkodjuk is ki, különben csípős és folyós lesz a krém. Közben a hagymát vágjuk fel egészen apróra, és a tojássárgákból pici mustárral készítsünk kemény majonézt annyi olajjal, hogy szinte elválik az edény falától. A padlizsánokat frissiben hámozzuk meg, vágjuk le a szárukat, és alaposan aprítsuk össze éles kés segítségével egyenként, hogy ne maradjanak benne szálak.
A felaprított padlizsánt és hagymát keverjük a majonézzel robotgéppel habosra, és ízlés szerint sózzuk (elég sokat felvesz), és ecettel ízesíthetjük (óvatosan mert könnyű túladagolni).

Pusz
Cat

Cat
Kép
cateye
 
 


Pocok!
Tetszik a speci!!!Le tudnád írni a süti receptet?Kószi!

Bigacsiga!
Olyan "szerű" is jó lenne,biztos tudsz valamilyet!Kép)

A sütőben való padlizsán sütésről annyit,hogy én mindig a gázon sütöttem ilyen vaslapon,aztán kipróbáltam sütőben,mert úgy nem füstöl.40 perc után kivettem,mondom megnézem mán mert olyan mintha nem sülne semmit.Kívüpről olyan is volt,csak elpárolgott a belseje,csak a magok maradtak benne.Kép)

Juca,benne kell hagyni!
emesu
 
 


Sziasztok!

Székelyudvarhelyi rokonaink a "vinnyetta" (maradok a fonetikus írásnál, mert nem tudom, hogy ők hogy írnák le) , vagy téli konzerv elnevezéssel illetik azt a padlizsán krémet, amiben padlizsán, paradicsom, sárgarépa és egyéb zöldségek is vannak. Nekem nagymamám mindig tett el ilyet télire és rámhagyta a receptjét, valahol meg kell lennie. Isteni finom, egy baja van, nincs az a mennyiség amit ne lehetne belőle megenni Kép

A zakuszki elnevezéssel én Lengyelországban találkoztam gombás zöldséges (ezek szerint padlizsános) dolog volt.

Norci
norci
 
 


Pocok,jöhet mindkettő,köszi!
emesu
 
 


Nekem is van egy klassz padlizsán receptem, ha valakit érdekel (bár egy kicsit macerás, de megéri): padlizsán torony
Egy nagy padlizsánt 1,5 cm vastag karikákra vágok, besózom. 10 perc után törölgetés és zsutty be a tepsibe 5-8 perc alatt egy csöpp olivaolajon megsütöm (úgy, hogy kapjon egy kis barnás pírt mindkét fele).Amikor kihűlt, a padlizsánok egyik felét bekenem pestoval (vékonyan).
Ugyanezt megcsinálom egy kis cukkinivel is (ez alá még kevesebb olaj kell).

Amint ez kész egy beáztatott hurkapálca nyársra (lehet ilyet kapni) elkezdem felhúzni a következőket:
1 karika padlizsán
1 karika mozzarella sajt
1 szelet sonka (fél, nagyságtól függően)
1 karika paradicsom (vastag szelet)
1 karika cukkini

Ebből még 1 vagy 2 sor, attól függ milyen a család étvágya.
A legvégét a paradicsom sapkájával zárom.

A tornyokat tepsibe állítom (szorosan, mert hajlamosak eldőlni). A maradékot csak úgy összekevereve berakom a tepsibe a tornyok mellé, ezt a részt kis fehérborssal ízesítem.
Eztán sütöm kb. 40-50 percig (addig, hogy a sajt kellemesen megolvadjon, a sonka megsüljön, stb).

Fantasztikusan finom.
milla
 
 


Sima tökből a főzeléken kívül még mit lehet készíteni? Pl. meg lehet-e tölteni valamivel és megsütni vagy valami hasonló dologra gondoltam.

Rengeteg van és a főzeléket egy héten max. egyszer bírja ki a család.

Bogi
Bogi
 


Bogi Kép
rántva, vagy rakott tökként lehet elkészíteni még. Sajna most több nem jut az eszembe.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bogi!
Bar nem én csinaltam,de par hete ettem életemben eloszor tokfasirtot és isteni!KépHatha valaki tudja hogy kell csinalni!KépHa nem,szivesen megkérdezem neked.

Edit
edith16
 
 


Bogi!

Én meg egyszer köretként ettem olyat, hogy a rendes tök vastagabb csikokra volt vágva kb. mint a makaroni és meg volt egy kicsit párolva.
Nagyon finom volt. Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Valaki keresett sárgarépa tortát:

http://www.profeciak.hu/taplal19.htm

SÁRGARÉPAGOLYÓK

50 dkg sárgarépa
25 dkg alma
5 dkg apróra vágott mazsola
10 dkg kókuszreszelék
1 evőkanál olaj
citromlé, kevés méz
1 kávéskanál tört ánizsmag
darált dió
zabkorpa

A megtisztított sárgarépát és almát finomra reszeljük. Hozzáadjuk a már előzőleg beáztatott mazsolát, ánizsmagot.és az olajat. Mézzel és citromlével ízlés szerint ízesítjük. Kis golyókat formálunk és megforgatjuk a kókuszreszelékben. Ha túl lágyra sikerül, adjunk hozzá darált diót vagy zabkorpát.


SÁRGARÉPATORTA

35 dkg sárgarépa
15 dkg barna cukor
15 dkg reszelt mandula
1 citrom reszelt héja
3 tojás
6 kanál liszt
2 dl tejszín

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, a meghámozott, megreszelt sárgarépát, mandulát, a citrom levét és héját, a lisztet és a habbá vert tojásfehérjét hozzáelegyítjük. A masszát formába töltjük, és közepesen meleg sütőben sütjük. Tejszínhabbal díszítve tálaljuk.


SÁRGARÉPA-SÜTEMÉNY

1 bögre reszelt sárgarépa
10 dkg cukor
2-3 dkg élesztő
1-2 dl langyos víz és annyi liszt (teljes őrlésű és finomliszt keveréke fele-fele arányban), hogy könnyen nyújtható legyen
1 citrom reszelt héja
1 dl olaj
Az ízesítéshez:
lekvár, fekete ribizli, darált dió

Mindezt alaposan összegyúrjuk, 30-40 percig kelesztjük, a tésztát kettévesszük, a tepsi méretének megfelelő nagyságúra kinyújtjuk. Tepsibe téve lekvárral megkenjük - a lekvár tetejére őrölt diót is lehet tenni -, és a megmaradt tésztával befedjük. 20 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


http://www.kengyel.hu/futar0202/futar0202_gasztro.html

Zöldségragu

Hozzávalók:
10-10 dkg szárazbab, karfiol, gomba
1 fej vöröshagyma
1-1 burgonya, sárgarépaszál, kis darab cukkíni (vagy kígyóuborka, vagy főzőtök)
2 dl tejföl
2-2 evőkanál liszt és olaj
2 zöldségleveskocka
2 gerezd fokhagyma
só, bors, cukor, petrezselyemzöld

Előkészítés:
Az előző este beáztatott babot majdnem megfőzöm. Közben az összes zöldséget megtisztítom, és megközelítően egyformára darabolom. A hagymát és a leveskockát annyi vízzel öntöm fel, hogy szűken ellepje. 5 percig főzöm. A tejfölt és fél dl vizet simára keverem a liszttel.

Elkészítés:
Az előfőzött babot és az összes többi még nyers zöldséget lábosba teszem, ráöntöm a hagymás levet, beleszórom a fűszereket és felforralom. Fedő alatt öt percig főzöm, végül beleöntöm a lisztes tejfölt, és beleszórom a vágott petrezselyemzöldet. Fedő nélkül kiforralom, közben óvatosan kevergetem, hogy a zöldség ne törjön. Magába is nagyon jó, de száraz hús mellé szaftos köret.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


http://www.profeciak.hu/taplal19.htm

TÖKÖS-MÁKOS PITE

Tésztáját a pitetészta receptje szerint készítjük
A töltelékhez:
kb.1 marék búzadara
2 kg gyalult főzőtök
25 dkg mák
15 dkg cukor
fél citrom leve
kis reszelt citromhéj

Míg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A tököt meghámozzuk, lereszeljük, a levét alaposan kifacsarjuk. Ha nem akar levet engedni, keverjük össze egy-két evőkanál mézzel és úgy facsarjuk ki (a levéből finom, tejszerű italt nyerünk). Keverjük a tökhöz a cukrot, a mákot, a citromhéjat és levet. Ha újból levet engedne, szűrjük le ezt is. A tészta egyik felét a tepsibe tesszük, meghintjük egy kis búzadarával, belehelyezzük a tökös-mákos tölteléket, meghintjük búzadarával, majd befedjük a tészta másik felével. Sütés előtt még kb. 30 percig hagyjuk a tésztát újból megkelni. Kislángon sütjük, míg a tészta szépen megbarnul.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


http://www.balatonpress.com/reszletez_fonyod.php?ID=16078

Kacsóh Pongrác is kóstolta: tökös-mákos rétes erdei öntettel

Hozzávalók:
2 csomag réteslap, 10 dkg vaj, 1 tojás, 1 dl tejföl, 30 dkg darált mák, 15 dkg cukor, 50 dkg gyalult főzőtök, só, őrölt fahéj, 1 dl vörösbor, étkezési keményítő, 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, méz, tejszínhab, mentalevél

A gyalult, sózott, kinyomkodott tököt összekeverjük a darált mákkal, cukorral, őrölt fahéjjal és 30 percig állni hagyjuk. A kiterített rétestésztát meglocsoljuk olvasztott vajjal, egyik szélére halmozzuk a tölteléket, szorosan feltekerjük, majd megkenjük tejföllel elkevert tojással, és megsütjük. Az erdei öntethez az étkezési keményítővel kikevert bort a mézzel felforraljuk, hozzáadjuk a gyümölcsöket, átforraljuk, majd hűtjük. Fahéjjal, tejszínhabbal, mentalevéllel díszítjük.



Rétesek , túrós, mákos, meggyes

http://www.arnold.hu/html/alr2.html

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 



bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Élő hagyományok, táplálkozási szokások
Népszokások

Hagyományos őrségi ételek

http://orifound.ngo.hu/hagyomany.htm

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


http://www.mindmegette.hu/main.php?app=kereses2/kereses2.php&a=1
keresőjébe beírva atök ill. cukkini szót egész sok receptete ad ki:

tök:
Paradicsomos rakott tök
Tejfölös rántott tök
Zöldséggel töltött tök kapormártással
Tök dióval
Tök-jó ananász
Tök- vagy cukkiniköret
Zöldséggel töltött tök, kapormártással
Tök édes-savanyú szószban (Zucca all’agrodolce)
Párolt tök aranymorzsával
Tökpuffancs
Tökfőzelék
Ddmapur (tökleves húsgombóccal)
Berber zöldségfazék
Zöldségsaláta almával
Tökös-mákos rétes
Tökben sült rakott zöldségek

cukkini: (tökkel is lehet helyettesíteni)
Fokhagymás cukkini
Cukkini tojásban
Gombás cukkini
Cukkini saláta
Cukkini főtt tésztával
Ropogós cukkini rudak olíva dippel
Darált hússal töltött cukkini
Sült cukkini sajttal töltve
Szalonnába tekert cukkini aranyfényű mártással
Cukkinis uborkasaláta
Vegetariánus metélt
Cukkinis lepény
Kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel
Cukkinis csirkeragu
Franciás saláta csirkemellel
Gazdag gulyás
Cukkínis csirkecomb
Sajtos rakottas
Színes tál
Vajas köret
Színes zöldségcsomagok
Cukkinis süllő
Cukkinis tallérok mentás joghurtmártással
Kertész rizottó
Kukoricasült napraforgómaggal és pirított zöldségekkel
Krétai muszaka (rakott padlizsán)
Bolgár vegyes sült
Zöldségragu
Sült zöldség
Cukkinis szelet

Vannak olyan padlizsános ételek is amit tökből ill. cukkiniből is el lehet készíteni. Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga,istenieket termeltél!!!
A sárgarépás tortát kipróbálom a kölkökön!
A tökös-mákos alatt ugye sütőtököt kell érteni?
Köszi!
Emese
emesu
 
 


Bigacsiga! Fantasztikus vagy!

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi minden lesz. Ebből már lehet válogatni.
Köszi:
Bogi
Bogi
 


Emesu!

Nem tudom, Kép de szerintem mind a kettővel jó lehet. (főzőtök, sütőtök)

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Emesu!

Az előző receptek főzőtökkel vannak, de van sütőtökös is:

Tökös-mákos rétes Ilse módra
http://www.mindmegette.hu/main.php?
app=recept/recept.php&r=1456

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Itt is van egy pár jó ötlet:

c@fe fórum: Süssünk-főzzünk / Tök, cukkini, patisszon
http://www.nlc.hu/forumkifejt.php?forumid=14163&id=19

Nekem a hasábburgonyaszerű dolog tetszet nagyon, cukkiniből. Kép

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Csajok!

Ha valkinek kell egy kenyérsütésről szóló könyv pdf formátumban (Acrobar Reader) írjon egy emailt.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Csudajó recepteket írtok itt, már megyek is gyúrni azt a mézeskalácsot!

Kata!
Te gyakorlott kenyérsütő vagy? Én a Stahl-féle kétfélét sütöttem meg, nagyon jó lett, de nem tudod véletlen, hogy formázzam úgy, hogy nem lapuljon el meglehetősen?
angi
angi
 
 


Sziasztok Lányok!

Nekem is van egy könnyen elkészíthető, kedvenc ételem, majd ha a baba megszületik akkor sem kell sokat babrálni vele.

Én csak Olasz zöldséges tésztának hívom:

Tetszés szerinti mennyiségű tésztát megfőzöl, általában csavart tésztát szoktam, durumliszteset. Amíg fő, felvágsz 3 sárgarépát karikára, 3 paradicsomot, pár olivabogyót, majd az egészet nyakonöntöd egy kevés olivaolajjal. (Persze a tészta mennyiségéhez és a család befogadókészségéhez mérten kell ezeket is adagolni) Én mindig tartok itthon cserepes friss bazsalikomot, és abból is rakok bele egy keveset. Ha kész a tészta, az egészet összekevered, egy kis oreganoval megszórod, és tálalható.
Néha teszek bele darabokra vágott kígyóuborkát is, de ez attól függ, mi van itthon.Kép

Mivel a férfiak többsége hiányolja a húst az ilyen ételekből, a vasárnapi leveshúst is bele lehet szórni apró darabokra vágva! És még ezenkívül bármi mást!

Köszönöm a sok jó tippet, a legszimpatikusabbakat már le is mentettem egy receptek mappábaKép)
Puszi!
Hicudzsi

hicudzsi
 
 


Angi!

Á, fenét! Kép Kép Kép Még csak 486 kenyeret sütötem. Kép

Ha nincs formád, csináld egy kicsit keményebbre a tésztát, de csak egy kicsi, hogy azért meg is tudjon kelni. Formázd magasabbra, így amikor kel és ellapul, akkor se lapul le nagyon.

Én az első kenyérsütő formámat Bécsben vettem, olyan mint a püspökkenyér forma csak nagyobb.
A másodikat Németországból, hozta a férjem, az meg egy széthúzható forma így eltérő méretű dolgokat lehet benne sütni.


Pocok!

Ugye, az egyszerű dolgok a legkézenfekvőbbek éss legfinomabbak. Kép Kép Kép

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga Kép
engem nagyon érdekelne a könyv a kenyérsütésről, mert hetente egyszer (leszámtítva ezeket a nagy melegeket) mindig sütök kenyeret.
Előre is nagyon köszönöm

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Bigacsiga!!
Már ki is néztem a húsvéti sonkás kenyeret! Köszi!

Cserébe a kedvenc fafink (fagyi, á lá Dorka lányom)

- Annyi szeder, amennyi csak van, félig-meddig botmixerrel lekezelve, nem kell teljesen péppé
- 3 tojás fehérje habbá verve ízlés szerinti cukorral, bele egy vaníliás
- 2-3 dl tejszín szintén habbá verve
- tojássárga villával felverve
Mindez összekeverve, végül bele óvatosan a szeder, hogy lehetőleg ne süllyedjen le az aljára az egész. Megfagyasztani, mi úgy szeretjük a legjobban, ha csak félig-meddig fagy meg.
angi
angi
 
 


Helló Angi!
Kenyérsütő formát a Tescoban vetten 2-3 éve, pár 100 Ft volt. Egyszer próbáltam ki, de a széle feljött, a közepe beplattyadt. Hahaha.
Ha a babánk megszületik (január), tervezem, hogy otthon fogom sütni a kenyeret. A Kaiserben tényleg sokféle BIO liszt van, de én a teljes kiőrlésűekkel sosem boldogulok. Gyanítom keverni kellene valamilyen arányban finomliszttel. Ja! És már van finomliszt (búza, meg tán rizs v. rozs) bijó kivitelben is. Végre. Azzal bezzeg rendesen megkel minden..
Detti
 


Sziasztok!

Engem is régóta foglalkoztat a kenyérsütés gondolata. Bár még nincs gépem (már nézegetem őket) rengeteg receptet, tanácsot halmoztam fel. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: ismeri valaki a Kenyérvarázs Termékcsaládot? (www.kenyersütés.hu)

Ők ezzel a készítménnyel garantálják a sikert. Ti milyen márkájú kenyérsütőt kasználtok?
Kata
kovkata
 
 


Mi lehet az oka annak, hogy a káposztástésztára nem ragad rá a káposzta?

Úgy csinálom, hogy pici olajon cukrot olvasztok, beleteszem a káposztát, megsózom, borsozom és puhára párolom. Közben kifőzöm a tésztát, lecsepegtetem majd a káposztára öntöm. És nem tapad rá. Az íze nagyon jó csak hát a külleme....

Már próbáltam mindenfélét, még kevesebb olajat használni, a tészta főzővízébe is szoktam tenni olajat ezt most elhagytam de így sem lett jó.

Mi lehet a hiba?

Ági
Névtelen
 


Szia Ági!
Én nem teszek az olajba cukrot eleve. Sózom, borsozom és puhára párolom a káposztát. Ha nem olajozod a tésztát, nem kellene, hogy lecsorogjon róla a káposzta. Én nem utólag öntöm rá a tésztára a káposztát, hanem amikor kellően megbarnult akkor a tésztát öntöm bele, és úgy melegítem még egy kicsit. Talán ez a titok? Nem tudom..
Próbáld ki így!
Üdv!
Emőke

hicudzsi
 
 


Sziasztok főzősök!
Végetért a nyaralás, kezdődik a küzdelem a napi betevőért Kép. Ti mit csináltok túróból, ami könnyű, hamar megvan és édes?
Köszi az ötleteket!
kíváncsi
 
 


Most ne küldjetek el.... a túróra van egy tutim. Stáhl után "közért turbó"
Kell:
kész gofri, barackkonzerv, túró, tejszín, cukor
Szóva fogjuk a tórót átnyomjuk szitán, és kikeverjük tejszínnel, cukorral, vaniliával, ízlés szerint.
Majd a kész gofrira teszünk egy kupacot a túróból, és egy barackot a tetejére.
Pillanatok alatt kész, és nagyon fincsi.
Tudom nem egy gourmet étel, de annál egyszerűbben kész van Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Én túrós palacsintát szoktam csinálni majd egy tűzálló tálat kikenek cukros tejföllel és ráfektetem a palacsintákat, jól meglocsolom ezt is annyira, hogy ki sem látszanak az öntet alól. Megszórom vaníliáscukorral (a tejfölbe is rakok belőle) és előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. Nagyon fincsi, laktató.

Más: tegnapról maradt finomfőzelék amit ma kicsit meghigítottam, jobban fűszereztem, átforraltam és ráborítottam egy adag sültkrumplira mintha zöldséges öntet lenne. (végül is az) Nagyon jó lett. Mindenki falta.

Kenyérsütésről senki semmit?

Kata
kovkata
 
 


Helló Lányok!
Túrós ötlet, amit imádok, de inkább kerülöm, hogy ne legyek 200kg-os kismama.
2-3 szikkadt zsömle
25dkg túró
mazsola, aszalt gyümölcs
vaníliás cukor, kristálycukor
20%-os tejföl

Elkészítése:
Zsömléket megfelezem (azaz inkább egy kis kupaknyit vágok le róla), és kikaparom a belsejét. A túrót, mazsolát, vaníliát, tejföl egy részét, a kikapirgált zsömlebelsőt összekeverem. Ez egy jó sűrű massza lesz.
Tűzálló tálat kikenek margarinnal. Beleállítom a zsömlealjakat, megtömöm a masszával, ráteszem a kupakját, cukros tejföllel nyakon öntöm.
Ezután megsütöm a sütőben, míg ropogós, pirosas nem lesz a teteje. Isteniiii!
Sziasztok: Detti
Detti
 


Túró: túró gombóc. 12 dkg búzadarát összekeverem a túróval (fél kiló) 3 tojássárgájával, teszek hozzá csipet sót, picit állni hagyom, felverem a fehérjét, hozzáadom a masszához, gombocókat formálok belőle, hűtőben egy félórát állni hagyom, majd bő lobgó sós vízben kifőzöm, főzővízbe teszek ici-pici olajat, akkor jó ha feljön a víz tetejére. Vigyázni kell, hogy ne maradjon nyers de ne is főjön szét. Pirított zsemlemorzsában megforgatom. porcukorral, tejföllele tálalom.

Norci
norci
 
 


Sziasztok!
Tegnap este a Szeráj török gyorsétteremben voltunk a Vígszínhzzal szemben, és nagyon-nagyon fincsi csokis baklavát ettünk. Nincs ötletetek? Egyszer már sütöttem baklavát, de az egyrészt nem volt csokis, másrészt olyan émelyítő lett. A tegnapiból is folydogált a mézes szirup, de mégis olyan könnyű volt.
Detti!
Ilyet én is szoktam gyakran csinálni, még egy kis reszelt citromhéjat teszek bele, ha van otthon.
angi
angi
 
 


Sziasztok!
Ti csináltatok már baklavát? Tegnap ettünk a Vígszínházzal szemben a törököknél csokisat, nagyon-nagyon fincsi volt, egyáltalán nem émelyítő, amit én csináltam, az az volt.
angi
angi
 
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?