Új privát üzeneted érkezett!

Pilla,

minap jártam utána, mert én is ilyet keresek, nekem a doki is és a sok gyerekes anyukák a vitacolan-t ajánlották. Úgyhogy mi ma azt veszünk. Kérdezz te is utána a dokitoknál, hogy nektek ajánlja-e.

Tegnap voltunk babamuzsikán, ezen a helyen most volt első alkalommal, voltunk vagy 30-an, akkora tömeg volt, de Lelle nagyon élvezte, én kicsit féltem, hogy mit szedünk össze... de jövőhéten 3-4 csoportja bontják.

na lépek, vasalok....

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, köszi! :wink:
Vendég

A Vitacolan jó,de vigyázzatok vele,mert aki érzékeny annak hasmenést okozhat!Zsaninak azért nem adom! :wink: :!:

Kép
Kép
Kép
tiop

Tiop, mije és mire érzékeny? Valamelyik összetevőre?

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Hú, ilyen csík nálunk is van, pedig rengeteg gyümölcsöt eszik a kisasszony!!!

Még a tegnapi megcsalós-nem megcsalós témához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy sokan emlegettétek a csinibabákat... Hát szerintem egyáltalán nem a csinos, fiatal, könnyen kapható hölgyeményektől kell tartanunk! A pasik - legalábbis az értelmesebbje - a 20-as évei végére megtanulja, hogy a külcsín nem minden, és a dekoratív hölgyek külsejét a párjuk pénztárcája szabja meg...
Viszont egy pasit nagyon könnyű megfogni a hiúságán keresztül... Ha kellő figyelmet kap, ha egy nő azt érezteti, hogy felnéz rá, és főleg, ha ezt a pasi otthon nem kapja meg, akkor bizony gáz van... (Gondoljatok csak bele, egy nő is elcsábul, a pasi külsejétől függetlenül - ha nőnek érzi magát egy férfi mellett! Vagyis bókolnak neki, kedveskednek neki, udvarolnak neki...) Úgyhogy amit mi tehetünk, hogy folyamatosan legyezgetjük a párunk hiúságát, és ha azt tapasztaljuk, hogy más is ezt teszi - teljesen függetlenül a hölgy korától, külsejétől, dekorativitásától - na akkor kell árgus szemmel figyelni! ;)
Egyébként ilyen téren az emberek hihetetlenül ostobák tudnak lenni - azt hiszik el, amit el akarnak hinni! És innentől megszűnik az agymunka, nők is, férfiak is képesek felrúgni sokéves házasságokat, otthagyni gyerekeket, csak hogy egy kis törődést, odafigyelést kapjanak valaki másnál!

Az teljesen természetes, hogy egy idő után a kapcsolatban alábbhagy a lángolás, csak ez másrészről veszélyes is, mert ha máshol fellángol valami (egy másik emberrel), akkor az ember hajlamos az észérveket félretenni. Ezért ha nem is a lángolást, de olyan dolgokat meg kell őrizni a kapcsolatban, amik egy pasinak/nőnek fontosak ahhoz, hogy pasinak/nőnek érezze magát....

Azt is gyakran hallom, hogy "amit nem tudunk az nem fáj" - én ezzel nem értek egyet. Nekem a megCSALás lényege abban van, hogy a párom becsap, átver... Nekem a férjem sokszor elmondta annakidején, hogy ő nem csalna meg, mert mire eljutna odáig, hogy lefeküdjön valakivel, addigra már nem lennénk együtt... én meg elmagyaráztam neki, hogy mire eljutna odáig, addigra már százszor megcsalna, mert az én szememben a titkos randizgatás is megcsalás (fizikai kapcsolat nélkül is), hiszen azzal átver engem!

Most amúgy a férjem kapott egy jó leckét: mostanában a suliban sok a hiányzás, helyettesíteni kell, hétfőn meg közösségi teendők miatt (egyesületi gyűlés) későn jött haza, és bizony a lánya kicsit elhidegült tőle... a férjem ettől teljesen ki van most borulva, és szerintem ezerszer meg fogja gondolni, hogy kimaradozzon... ;)
Mondjuk lesz lehetőségük együtt lenni, szombaton megyek Pécsre beiratkoztatni...
Vendég

Jó reggelt!

Henus,
:lol: :lol: :lol: (már tovább is küldtem... :wink: )

Pilla,
mi a Polyvitaplex Junior szirupot ittuk, Bogi egyszerűen imádta! 4-5 nap után KÖVETELTE reggeli után a "fincsizést". Nézz utána a hazipatika.hu oldalon, hogy Laja kaphatja-e. A vitacolan-ra nekünk is azt mondta a doki, hogy sok kisebb gyereknek megy tőle a hasa.

Pápá, valaki követelőzik a másik szobából... most épp az Aladdin megy, mindjárt vége, és ha jól hallom, a Kockásfülű nyuszit kell beraknom háttérzajnak... :roll: :roll:
andibab

ja,

Tiop, KÖSZIKE!!!!
andibab

VITACOLAN EMULZIO 250 ML /6DB/ Hatóanyag: 1250 NE A-vitamin, 0,75 mg B1-vitamin, 0,85 mg B2-vitamin, 1 mg B6-vitamin, 15 mg C-vitamin, 7,5 mg nikotinsavamid, 1,5 mg pantenol, 2,7 g szorbitol; 5 ml (= egy kávéskanál) emulzióban.

Javallat: Mesterségesen táplált csecsemőknek, ha táplálékuk nincs vitaminnal kiegészítve. Fejlödésben elmaradt étvágytalan, kedvetlen gyermekeknek és szoptatós anyáknak. Idős és leromlott szervezetü betegek kezelésekor kiegészíti az egyéb terápiát. Preventív céllal kisdedeknek és gyermekeknek, serdülöknek téli és tavaszi hónapokban.

Hatástani csoport: P 800 VITAMINOK Vitaminkombinációk

Megjegyzés:

Kiadhatóság: Vény nélkül.

Gyógyszerforma: Emulzió

Kölcsöhatás:

Csomagolás: 250 ml.

Gyártó: Köbányai

Figyelmeztetés: Gyermekek D-vitaminnal történö kezelése a Vitacolan adása idején is változatlan adagolásban tovább folytatandó! Túladagolása és szorbittartalma miatt arra érzékeny egyéneknél hasmenést válthat ki. Linolac, Robébi A, Robébi B, Robolact alkalmazása esetén a Vitacolan emulziót a csecsemök nem kaphatják A-vitamin-túladagolás veszélye miatt.

Ellenjavallat:

Adagolás: Szokásos adagja gyermekeknek naponta 1 kávéskanállal (5 ml), serdülökortól naponta 2 kávéskanállal (10 ml) vízzel, teával, tejjel, kakaóval hígítva.

Mellékhatás:
Vendég

Tehát a szorbittartalma miatt.

Andibab, köszi! Utána fogok nézni. :wink:
Vendég

Piroska, hogy érted azt, hogy ilyen a férjem? milyen?
Remélem nem értettetek félre, a párom nem csalt meg, de volt már, hogy a küszöbön járt. Ő csak olyan mint az összes többi- függetlenül attól mit mondanak- hogy ha egy idegen nőci udvarolgat, az bizony tetszik neki. De amelyik azt mondja, hogy nem, az hazudik. ÉS megmondom őszintén, a lelkem mélyén nekem is tetszene. Andi, és Jutta látta át a legjobban, hogy a hiúságának hízelgett. ÉS még csak nem is veszekedtünk, nem puffogtam, csak nem tetszettt, és azt ide leírtam. Szerencsére ennél nagyobb dolog nem történt. Mondjuk mindent meg szoktunk beszélni, emiatt sosincsenek viták. :)

thenus

Pimpo!
akkor valszeg szorbittartalma miatt volt hasmenése4Mondjuk lehet,hogy ha most adnék neki akkor már nem lenne hasmenése! :roll:

Verna!
Ha minden nap azt nézném,hogy mikor fog megcsalni a párom akkor abban menne tönkre a kapcsolatunk!Elég csak észen lenni és lépni amikor úgy érezzük,hogy valami nincsen rendben,mert egy egészséges kapcsolatban,bizony egyből kiderűl,hogy ha gond van!!Pl:Henusék!Nem a férj volt a rámenős,hanem a csajszi!Persze ha apa nem annyira önmegtartóztató akko már rég megette a fene!Ezért jó,ha megbeszéli az ember az ijen kis afférokat!Ahol meg már nem lehet megbeszélni akkor az már rég rossz!!!!annak a kapcsolatnak nincsen jövöje!!!Én úgy gondolom,ha a párod megkapja azt a gondoskodást ami neki kel akkor lehet bármijen csábító az az alma!!!
Nekem valamejik nap mondta éppen a férjem,hogy nem a férfiak haraptak bele a "tiltott gyümölcsbe"!!!Menjenek azok a nők a fenébe akik nős gyermekes férfiakra tapadnak és evvel tönkretesznek jópár embert!!!!!!!Az a férfi aki nembír ellenálni egy csábítonak az ...............!Senkit nemakartam megbántani,de igenis vannak még becsületes rendes férfiak!!!!!Én is szoktam mondani a páromnak,hogy kitudja merre jártál,de csak rákel nézni!Hulla fáradt és azért gondolom a NŐ nem fizet,hogy lefeküdjön vele vagy elvigye vacsizni stb..........!
Én itt ezt lezártam,én bízok annyira a férjemben,hogy ne ellenőrizgessem úton útfélen!

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Piroska, fogzás miatt :cry:

Ez a megcsalás téma meg... csajok, ha vki nektek legyezné a hiúságotokat akkor mit lépnétek?
Mert őszintén én egy pontig hagynám, de pl. már titkos randik fizikai kontaktus nélkül SEM férnének bele... azért 1-2 hétig tuti hagynám azt a bizonyos hiúságot legyeztetni... de a házasságomat tuti nem dobnám félre miatta!
(tapasztalatból beszélek, esküvő előtt egyik ügyfelem nyomta a rizsát... tudta, hogy mi a szitu, de udvarolgatott... de csak céges ebéd volt vele, és az se kettesben... persze jól esett, de be is számoltam a páromnak róla! utána elmaradt a dolog... nem is hiányzott...)

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok

bocs hogy csak beesek megint, de szombat óta betegeskedünk....
viszont a téma tetszene csak időm nincs most...tudnék mesélni
ezért most csak egy vers amivel 14 éve minket útnak indítottak, ez szerint élünk...

Jobbágy Károly: Tanítás

Aki szeret,
annak
varrd fel a szakadt gombját,
mert könnyen
meglehet,
hogy felvarrja más.

Aki szeret,
annak
hallgasd meg baját, gondját,
mert könnyen
meglehet,
hogy meghallgatja más.

Aki szeret,
azzal
sose légy morc, goromba,
mert könnyen
meglehet,
hogy rámosolyog más.

Aki szeret,
szeresd!
s öleld meg naponta,
mert könnyen
meglehet,
hogy megöleli más.
És akkor
- hidd el! -
nem ő a hibás.

majd jövök ha túl leszünk ezen......brrr

szép napot
becsi
Iklad

Jutta, nekem válaszolt a dokinő a levelemre, szerintem februárban fogunk menni, ha itt nem mondanak semmit.
Úgyis mennem kell Surányihoz, el sem hiszem, hogy elmúlt egy év és rákszűrés időszerű. De a kettőt tuti nem tudom le egy nap alatt.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Tiop: én is azt írtam, hogy a legjobb, ha a kapcsolat alapja a kölcsönös bizalom, és arra kell törekedni, hogy ne is teremtődjenek meg olyan körülmények, ami miatt aggódni kell.

De: arra reagáltam, hogy többen is írtátok, hogy a férjeitek nem buknak a cicababákra - erre reagáltam azt, hogy nem a cicababáktól kell tartani elsősorban, hanem azoktól, akik - ahogy Jutta is írta - meglegyezgetik a pakik (vagy adott esetben a nők) hiúságát.

Jutta: pontosan erre céloztam én is, hogy bizony az embernek ez jólesik, legyen az nő vagy férfi, csak tudni kell hol a határ... Na most egy kapcsolatban nincs minden rendben, akkor az ilyen hiúság-legyezgetésből is könnyen lehet baj, mert az ember hajlamos elveszteni az eszét. Ez nyilván akkor fordul elő elsősorban, ha otthon nem kapja meg az illető ugyanazt...
Vendég

Verna!
Így van!!!!!! :wink:
Becsi!
Nagyon szép és igaz ez a vers!!!!(idézet?) :oops: :? Benne van minden amit próbáltam leírni feljebb!!!! :wink: :D
Jutta!
Persze nekem is és mindenkinek tetszik ha kedveskednek,"bájolognak"nekem!De mindennek van határa,pontosan ahogy leírtad!!!! :wink:

Végre kiveséztük a témát!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Pimpo!
A Sváb hegyi dokinénivel beszéltél??(Válaszolt?) :roll: :?:

szép napot,sziasztok!
Kép

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!
Kicsit összejöttek a dolgok nem tudtam jönni,de vissza olvastam..és hát jó a téma.Én már nem is fűzök hozzá sokat mert mindent elmondtatok. Tiop a zárszód nagyon jó volt hogy azok a nők mehetnek el a csudába akik családos pasira hajtanak.Pedig ez nem hogy elrettentő lehet az egyedülálló nőciknek hanem némelyik még ezért néz fel a férfira mert családfenntartó és még gyerekszerető is tehát tuti party. Az a baj hogy az embernek nincs kellő önbizalma,ami igenis kissé megkopik az itthoni létben pláne ha még a külső is megváltozik,akkor hajlamosabb sokkal érzékenyebben venni bizonyos szitukat.Én itt magamból indulok ki,hogy rettenetesen zavar a szülés utáni súlyfeleslegem (még15kg)és sajnos magam nem hiszem hogy így tetszhetek a páromnak,hiába győzköd ő hogy ez most természetes persze tudom de akkor is zavar és szeretnék változtatni és tudom hogy menni is fog mert egyszer már végigjártam ezt az utat és visszafogytam 57 kg-ra.De ebben az időszakban én magam sem érzem magam nőnek :( hanem "csak"anyának.
De meg kell azonnal mondani hogy mi zavar mert a pasiknak teljesen más a gondolkodásuk ebben is és egy szerető férfi igenis gondolkodjon el mit tehet ezzel kockára. Az én uram azt vallja hogy az egyik legnagyobb bűn a hűtlenség, én azért mégsem vagyok 100% nyugodt. És szerintem addig jó mert akkor mindig megmarad egy kis küzdés a kapcsolatért és nem laposodhat el. :P

Piroska
Nálunk is nyugtalanság és nyűgi van a fogzás miatt,ráadásul megkapta az oltását is +a rota ellenit is egyszerre.Szerintem ez egy kicsit sok volt a manónak úgyhogy nem is alszik nyugodtan, bár ez lehet a telihold miatt, azt a múltkor is megéreztük. Meg szopi sztrájk van,de a tápit sem eszi úgyhogy teljes a káosz.

Engem meg Surányi berendelt citológiára péntekre mert egyre több vér jön a jobb cicimből szopikor és nagyon fáj is. :cry:

De végre meg van Karolin jelmeze! A menyasszonyi ruhakölcsönzősnél találtunk Bellest nagyon gyönyörű!Kíváncsi leszek a csoportban a 12 kislányból hány lesz hercegnő?De hát hiába a kreatív jelmezek ideje majd később jön el most szépek akarnak lenni de nagyon! :lol:

Bocsánat a félregépelésért nagyon sietek még dolgoznom is kell!

Betegeskedőknek jobbulást!

Tényleg tiop akkor nem infulenza lett a csajoknak?

lice
Kép
Kép
lice72

Lice:
ne viccelj, a te férjed imád téged és a családot! :) Lányok, el nem tudjátok képzelni, egész nap ott volt a kórházban és kint ült szegény, várta, hogy mikor tudnak átköltözni másik szobába, amikor kimentem, olyan fáradt volt, hogy ülve elaludt. Annyira édes volt! :) Lice, neked nincs mitől tartanod! :)

Verna:
na látod, te megmondtad a tutit!!!!! Pontosan ez kell egy férfinak: odafigyelés, törődés! És ha nem kapja meg, akkor megy máshová! Szerintem ez pontosan így van! Én mindig mindenkinek nagyon dícsérem a férjem, az tény, hogy van miért és nem csak én dícsérem, mindenki azt mondja, hogy a Gáspár egy áldott jó lélek, ez tény! Na jó, ő szegénykém megjárta a hadak útját, megtörte az élet ezzel a cukorbetegséggel, már három éves kora óta többet volt kórházban, mint otthon, dehát ez van ... Nem volt könnyű gyerekkora. Lehet, hogy ezért, de egy kimondhatatlan kincs, ezt most komolyan mondom. De lányok, nem volt ilyen! Legalábbis nem ennyire! Amióta ismerem, nagyon sokat változott jó irányba. Szóval nem mindegy, hogy milyen hatással vagyunk egymásra: én rá és ő rám. Nem mindegy! Szerintem mindennél fontosabb, hogy segítsünk egymásnak, ha kell, ott legyünk! És az az igazság, hogy amikor mi összejöttünk, akkor ő nem mondta el, ha volt valami baja, mert nem szokott hozzá, hogy elmondja. Aztán én mindig mondtam neki, hogy ez nagyon fontos, ha van valami, ami zavarja, akkor beszéljük meg, ne feküdjünk le aludni anélkül, ne vigyük át másnapra. És az én drága zárkózott férjecském kinyílt, azóta olyan boldog és olyan nyitott, hogy az hihetetlen! Már oda is eljutottunk, hogy egy idegent meg mer szólítani. Sőőőt, napközben fütyürész! :):):) Az én csendes uracskám. :):):) Szóval szerintem ez a lényeg. Az meg, hogy van, aki szét akarja szedni a kapcsolatot, hát az az ő baja. Míg mi megvagyunk, addig hiába próbálkozna. Egyébként meg szerintem ez is úgy van valahogy ,ahogy a Verna mondja, hogy vonzó az a pasi, aki már családapa, meg családszerető. De szerintem egy normális pasi előbb a kapcsolatát próbálja meg rendezni. És egy nő apró jelekből érzi, ha valami nincs rendben. Lányok szerintem egy kapcsolat titka nem a külső szépségben rejlik, hanem a belsőben. Ha mi körberagyogjuk a környezetünket, akkor a környezetünk is körberagyog minket. Szerintem ez a mi dolgunk, hogy ragyogjunk ebben a kis szürke világban. Tudom, hogy ez túl idealista hangzású, de én így élem meg. :) Mert én egy ilyen lügyő nőci vagyok. :)

Pimpoka:
ugye most nem fogalmazok olyan érthetetlenül? :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Lice:
én tudod, mit csináltam, amikor szopi sztrájk volt? Belefejtem a szájába egy csepp tejet, úgy, hogy melléfeküdtem és utána azonnal rácuppant :). Ezt próbáltad?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Kedves Tüccs, írtam neked privit!
Vendég

Piroska, nagyon igazad van, nagyon tetszik a hozzáállásod az élethez, meg ehhez a témához :lol:

Becsi, nagyon szép és igaz ez a vers.

Henus, nem hiszem, hogy bárki félreértett volna, tudjuk, hogy nem csalt meg a párod, egyértelmű volt, amiket írtál. Csak ennek kapcsán keveredett ez a hosszú beszélgetés :wink:

Most csak ennyi, húzok tanulni...

Becsi, gyógyuljatok meg!!!!

Nircee, örülök, hogy jobban vagytok!

Jaj, még egy kérdés. Folsavat kell szednem, azt olvastam a tájékoztatóban, hogy kiválasztódik az anyatejben. Szerintetek ez mennyire gáz Sára számára?

Na tényleg megyek!

Pá!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Ja, igen, Henus
tudjuk, hogy nem csalt meg az embered :):):) Bocsi, hogy erre nem reagáltam!

Lányok,
kérdeztétek, mit néz úgy a Didri: MINDENT!!!! Hihetetlen a csajszi, csak úgy hajlandó büfizni, ahogy láttátok, mert különben sír. Ugyanis így tud mozizni :):):). Csúcs, nem? :) Már most egy egyéniség! :) Ajajj, mi vár még ránk! :):):)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés, többre most nincs időm:
terhesség alatt a citromfű és a csipkehús tea iható, ugye?

Előre is köszi!

Kép
Kép
nircee

Ja, és azt is leírnátok, hgy melyik mire jó?
Még egyszer köszi!

Kép
Kép
nircee

Csipkebogyó: teája a C-vitamin-tartalom miatt immunerosíto és roboráló hatású, influenzajárványok esetén megelozésre, valamint náthás és lázas megbetegedések, legyengült állapotok kiegészíto kezelésére való. Serkenti a mellékvesék és a máj muködését is. A csipkebogyótea gyenge hashajtóként és vizelethajtóként is ismert, ajánlott veseko, vesehomok kezelésére is.

Citromfű: A népi gyógyászat a citromfüvet szinte minden betegségre használja. Rossz közérzet esetén, gyomor- és bélpanaszoknál, epe- vagy májbántalmaknál, szívpanaszoknál, menstruáció alatt, és megfázásnál is segít a citromfű.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

coh, elküldte ez a fránya, na még ezt akartam a citromfűhöz bemásolni neked Nircee:

Nyugtató, görcsoldó, epehajtó, étvágyjavító és szélhajtó hatása bizonyított. Ehhez jön még a citromfű illóolaja, ami baktérium-, vírus-, sőt gombaölő hatású. A hivatalos orvoslás a citromfű alkalmazását a következő területeken javallja: idegrendszeri alapú alvászavarok, gyomor- és bélpanaszok, valamint étvágytalanság. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Helló,

Katica, miért nem Elevitet szedsz? Abban is van annyi Folsav amenniyre most neked szükséged van. NEkem anno azt mondta a doki, hogy Folsav, vagy Elevit. de az Elevitben vannak egyéb más vitaminok is, és tuti eheted, mert szokták szopi alatt is szedetni a kismamákkal a hiánypótlásra. :wink:

Csajok, ti főztök minden nap? Mert nekem már bazira kezd elegem lenni az örökös főzésből? Nem tudok akkora mennyiséget főzni, hogy elég legyen másnapra. Ráadásul minden nap agyalni, hogy mi is legyen a kaja... :x :x Arról nem beszélve hogy temérdek időt elvesz...
NA most kigondoltam, hogy a köv két hétben rendeljük a kaját. Persze abból meg az lesz, hogy kiló számra eszünk kenyeret, szendzsónak. :? Methát ugye a rendelés csak ebéd. Na ezért vagyunk ilyen dagik... :?

thenus

Pimpó,
köszi!!!! :wink:

Kép
Kép
nircee

Henus, én már ritkítottam a főzések számát. Minden nap főztem, de mivel dagadtak vagyunk és most fogyizunk, ezért nem főzök minden nap. A férjem eszik a városban meleg ebédet. Lellének főzök, már ha hajlandó is enni. Leves általában van, mert abból Lelle szereti kieszegetni a dolgokat. Vacsorára salátát csinálok egy kis grillezett csirkemellel vagy sajttal felturbózva, vagy pedig sült csirkecombot, csirkeszárnyat, grillezett mellet, halat, szigorúan köret, kenyér nélkül.
Szilveszter óta nincs nálunk kenyér, mert az fogyott dögivel, felvágott sem, mert nincs mivel enni, van viszont sok-sok gyümölcs, zöldség. A vasárnapok a legjobbak, mert akkor anyóséknál ebédelünk.
Szeretek nagyon főzni, új dolgokat kipróbálni, sütni, mindenféle különlegességeket is, de sajna nekem erre most nincs időm, amíg Lelle nem volt, szívesen hívtunk vacsora vendégeket, de most már nem annyira, mert kezd elegem lenni abból, hogy mindenki ahhoz volt/van szokva, hogy nálunk kaja van és gyerek mellett is elvárnák a havarok, ha jönnek, akkor vacsi is legyen és jót esznek, isznak, beszélgetünk, majd hazamennek. A pakolás, takarítás, mosogatás marad nekem, én meg mondtam, hogy nem, mert azt az időt magamra szánom akkor inkább. Persze így voltam ezzel a múlkori kocsonyavacsin is, hogy abból nincs sok retek, pedig de... Szóval én most kezdem kicsit visszavenni ezt a jó szokásomat, hogy minenkit kajával várjak, mert ha mi megyünk pl. akkor az van, hogy jaj bocs, de én dolgozok... vagy oh, én nem tudok olyan finomat főzni, mint te, úgyhogy itt van csipsz meg ropi (kell a szarnak)... vagy egyszerűen hozzánk jönnek rendszeresen, minket meg elfelejtenek hívni, amit annyira nem veszek zokon, csak akkor ha ők jönnek, akkor én hívjam már és ne csak bejelentkezzenek, hogy jönnek.

Kicsit elbizonytalanítottatok (ez a szó má), hogy vitacolant vagy polivitaplexet adjak Lellének, utána néztem a polivitaplexnek és az nem tartalmaz szorbitot, na még futok egy kört ezügyben, Pilla, majd lécci mond már meg ti melyik mellett döntöttetek.

Nircee, nincs mit.

Ichtus, szerintem komplex vitamint(elevit, gravida, centrum materna) kéne szedned, szoptatsz is még, kistesót is ellátsz, na meg csak tél van, nehogy a szervezeted leengedjen és ne maradjon erőd a két gyerkőchöz.

Még annyit kellene mosogatnom, meg még vasalnivaló is van, de olyan lusta dög vagyok ma, hogy csuda.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka, nálunk ugyanez. Mindig jön valaki akit megkínálunk. Tesómék, haverok, stb... Szóval ha netán kondérral főztem, hogy legyen másnapra és mondjuk olvashassak főzés helyett, hát tuti nem jön össze. :?
A vasalással szintúgy állok mint te, vagy rosszabbul, mert én itt rendszeresen olvasom, hogy ezt fogod csinálni, én meg addig nézem az enyémet... NAggyon nehezen fogok neki... MAjd holnap... :roll:

thenus

Henus én feszt vasalok vagy készülök vasalni :D, de komolyan, a Szökés alatt tuti, mert szeretem azt a filmet, de leülni és megnézni nem tudnám. Napközben is vasalok, amennyit Lelle és időm engedi, de már összegyűjtöttem 4-5 adag ruhát... :oops: + az uram 15 ingéből még csak 3at vasaltam ki, hogy holnap legyen legalább választási lehetősége. Lehet holnap reggel is ez lesz a hozzászólásom végén, hogy megyek vasalok... :lol:

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Ichtus
lemaradtam valamiről? jön a kistesó? nem emlékszem rá. hogy tudnék róla.

Gigával mi van?

Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt!

Pimpoka, én a Polyvitaplexre voksolok, bár a Forever Living-nek van egy multivitaminja, ami kizárólag természetes anyagokat tartalmaz. Ahogy néztem ebbe a poliizébe még E-betűs cucc is van.

Henus, én minden nap főzök és rettentően tele van már vele a hócsukám. Ráadásul minden nap valami húst kell csinálnom. Egy időben rendeltük a kaját, csak a válogatós Sára királykisasszonynak nem ízlett. Pedig anyagilag is jobban jöttünk ki úgy. :cry:

Megyek készülődni. :cry:
Vendég

Sziasztok!
Kép

Lice!
Teljesen megértelek!Én is ugyan így éreztem Roli után ,eg Anett után magamat!Rajtam volt akkor +20-24kg és szörnyen éreztem magam!arra tudtam csak gondolni,hogy biztos csak azért mondja a párom,hogy semmi gond,hogy nehogy megbántson stb.!Na de nem így volt,mert igen is közeledett állandóanés ez álltal újra kezdtem magam nőnek érezni!elkezdtek gurulni lefele a kilók és hónapról-hónapra dobtam el a régi nagy göncöket amikben egy hordó voltam!Aztán amikor lement az a 23kg maga volt a menyország!annyira jó érzés volt,hogy kimondani nemlehet,és éreztem,hogy a párom büszke rám,sőt megis mondta,hogy nagyon büszke rám(mert van akaratom este már nem enni és látja,hogy mennyire erős vok)Én most kezdtem el fogyózni,de hosszú lessz még az út,először is az önmegtartóztatás a nagyon nehéz,de amikor már hozzászokik a szervezeted a kevesebb kajcsihoz akkor már tök könnyű!Nekem még 5-10 kg-ot kellene fogynom,hogy teljesen jólérezzem magam a bőrömben!annyira nem gáz a súlyom,de nem is jó!Mindegy!Egyszóval,igen is hidj a párodnak,ha azt mondja,hogy jó vagy így ahogy vagy!egyépként is te nemrég szűltél,neked még TILOS a fogyi!!!!! :wink: Ráérsz te még avval!!!Igen is NŐ vagy,csak most már nem egyszerő NŐ hanem kétgyermekes ANYUKA!!!!!!!!! :wink: :D

Örülök,hogy sikerűlt jelmezt kapnotok,biztos nagyon szép lessz a csajod!Képeket feltétlenűl kérünk!!!!! :wink:

Igen, nem INFLUENZA!!!!!!! :D Én voltam egy kicsit betojva,mert az oviban úgy állították be,hogy most itt a járvány ..........! :oops: :? :evil:

Henus!
Én nem főzök minden nap!Minden másnap van más kajcsi nálunk!mondjuk a gyerekeknek szoktam pluszban főzni mindég,mert ők nem mindent esznek meg!Tegnap is magunknak zöldbabfőzelék volt +maradék töltött dagadó,gyerekek pedig hasáb burit+csibefasírtot ettek!Ez volt a kívánságuk!Legalább azt megeszik!Zsani is szépen megette!Igaz nem villával,hanem fogpiszkálóval!Felszúrkálta egyenként és megette! :oops: :? :wink: Aztán olyan is van,hogy annyit esznek ,hogy muszáj vagyok főzni minden nap!egyépként amíg picik voltak a gyerekek mindég valami gyorsan elkészíthető kajcsit főztem és csak hétvégén voltak "királyi " menük! :lol: :wink: Avval már nekem is kivan a t....m,hogy mit is főzzek!Hiába kérdezem a párom,ő mindég csak azt mondja,hogy finomat! :lol: :lol: :? Kép

Piroska!

Nézd meg a voniját ICHUSNAK!!!!!! :wink:

Sziasztok !szép napot mindenkinek!
Kép :lol:

Kép
Kép
Kép
tiop

Pilla!
Sok sikert mára!Gondolunk rátok,és szorítunk ezerrel!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
tiop

Sziasztok!

Tiop,
csatlakozhatnék a fogyi-klubhoz?

Annyira le kéne adnom a súlyomból, de most még a torna sem megy, mert a múltkori esésem miatt még nagyon fáj a térdem terhelésre. Viszont ha nem fogyok, akkor meg azért fájnak az ízületeim... A light-os kajákat (pl. könnyű hús salátával) hiába próbálom bevezetni, egyrészt a férjem köszöni szépen, ő nem kecske, hogy legeljen - könnyű neki, olyan alkat, hogy akármennyit zabál, olyan teste van, mint egy görög istenszobornak :oops: :wink: - másrészről Bogi miatt muszáj normális kajákat csinálnom, mert ő csak akkor eszik, ha én is eszem, és ugyanazt mint ő, és neki még kell a zsír, a szénhidrát, stb-stb. vagyis a májkérmes kenyeret és a melegszendvicset nem úszom meg... Most épp arra gondoltam, hogy valami tabletta-kúrába kezdek, mert ha a "bevitel" minőségén nem tudok változtatni, csak talán a mennyiségén, akkor lehet, hogy kell ilyesmi... Mi a véleményetek?

Ja, és olyan hullllla vagyok, hogy el se tudjátok képzelni. Boglárka főhercegnő őfelsége még éjjel fél 12-kor Szépség és a Szörnyet nézett, és pizzát zabált! :shock: :roll: Egyszerűen nem tudtuk lefektetni aludni. Roni éjfélkor ébredt kajálni, na akkor a férjem elvitte Bogit aludni - volt nagy hiszti meg üvöltés - és utána a kicsi csinálta a műsort. A tejcsi utolsó 20-30 ml-jét buborékokat fújva itta meg, büfizés helyett magyarázott, vigyorgott és "énekelt" a kezemben, aztán meg sürgősen beszélgetnie kellett a csillárral. Még 1-kor is átmászkáltam hozzá, hogy mostmár fogja be, mert Bogit felébreszti. Ez meg vigyorog rám, mint akinek éppen nagyon jó volt valami... És igazából nem is lett volna olyan szörnyű ez az éjjel 1 óra, ha nem csak 4,5 órát aludtam volna előző éjszaka. Ráadásul valami biztos van a levegőben, mert Roni már 8-kor ébren volt reggel, amit sose szokott. Mindig Bogi ébred hamarabb. Szóval most épp döglődöm. Drága férjem meg miért is ne pont ma menjen a kollégákkal zabálni a Trófeába??? Fogalmam sincs, hogy bírom ki a napot, de a kávéra már nem bírok ránézni... És már egy jó félórája írom ezt a nyüves szöveget, mert mindig félregépelek...

Pimpoka,
nincs kedved átvenni a vasalásomat? Neked olyan jól megy... :wink: :D

Pápá!
andibab

Sziasztok!

Piroska, igen, Sárikának szeptemberben kistestvére lesz :lol: :lol: :lol: De ahogy Tiop is írta, ott a vonalzóm is :wink: De megbocsátom neked ezt a vonalzó nem észrevételt, hiszen most vagy túl egy nehéz vizsgaidőszakon :lol:

Henus, Pimpoka, Elveitet is szedek, azt hamarabb kezdtem, mint a folsavat, a doki mondta, hogy szedjek folsavat, és Elevitet 2-3 naponta elég, de mivel szoptatok is, minden nap szedek. Akkor szerintetek elég annyi folsav, ami abban van?

Andi, sok erőt a mai nap átvészeléséhez!

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Lányok, ti mit vasaltok folyton???
Én Márk ruháit sem vasalom már kb. 9 hónapja :oops: :oops:
És szerencsére a páromnak sem kell ingben járnia, úgyhogy én hónapok óta nem is találkoztam a vasalónkkal :oops: :roll:

Andi, szerintem a tablettás fogyókúra csak tönkreteszi a szervezetedet. Ráadásul tabletta nélkül nem fogod tudni tartani a súlyodat.. szóval szerintem nem kéne. Pihentesd a térded, és próbálj inkább eljárni tornázni, az a lelkednek is jót fog tenni.

Pimpó, még régebben kérdezted, járunk-e még tornázni. Igen, most voltunk ötödik alkalommal, mert az ünnepek miatt egy csomó kimaradt. A gyógytornász szerint (és szerintem is) jól halad Márk, csak az önállóságáraéne rágyúrni egy kicsit. Ha valami kartávolságon belül van, azért ügyesen nyúl, helyzetet változtat, ügyesen egyensúlyozza magát, de ha úgy méri fel Márk a helyzetet, hogy úgysem éri el, akkor jön a hiszti. Szóval most azon (is) dolgozunk, hogy tegyen egy kis erőfeszítést, ha akar valamit.

Óóó, képzeljétek, azt hittem nálunk is jön a kistesó. Kicsit paráztam, hogy a suliból még másfél év, munkám nincsen, és itt lakunk még a párom szüleinél az elsőszülöttünkkel... szóval kissé aggódtam, de vaklárma volt.. Nagyon szeretnék egy hugit, de jó lenne, addig kicsit összeszedni magunkat, és minimum elköltözni.

Szopis anyukákat kérdezem, hogy ha már megjött, de még mindig 3-6 óránként szoptatok, az befolyásolhatja a menzit?? Mert én most erre gyanakszom. Mondjuk elég össze-vissza jön meg szülés óta, úgyhogy nehéz eldönteni, mikor késik..

Nálunk szépen süt a nap, ha felébred a gyerkőc, megyünk sétálni.
Szép napot Nektek!

Réka [szantre]

Kép
Kép
szantre

Helló mindenki!

Andi, Tiop, én is a fogyin gondolkodom. Először kevesebb kaja, meg fallabda. Valamit muszáj, mert ha van egy kis domb, már lihegek... :oops:

Szantre, a szopi nagyon is befolyásolja a mensit. NEkem van, hogy 2 havonta jelentkezik, van, hogy 2 hetente.. :roll: :x NAgyon kiszámíthatatlan. A párom meg mindig idegesít, hogy biztos terhes vagyok, ha sokáig nem jön meg. :wink: De nem!!! :D Csak a szopi! Úgyhogy ne aggódj! Én ritkábban szoptatok, de még mindig így van

NA most mi is megyünk kifele, elmegyünk a Lottózóba, megkísérteni a szerencsét. :wink:

thenus

sziasztok!

Pimpoka: én vitacolan szoktam adni Lilinek kúraszerűen, tegnap megint elkezdtem és hát hígabb is a kakija :? valamint aloe vera gélt kezdtem el adni neki kb egy hete. ha úgy látom viszont, hogy nem múlik a hígabb kaki akkor abbahagyom a vitacolant.

Lilinek kijött a 7. foga, valszeg amiatt volt az 1 napig tartó láz.

Képzeljétek tegnap kijöttek a barátnőim, hogy ne legyünk egyedül. Lili nagyon élvezte a csajbulit, 10-kor még pörgött, nagy hiszti árán tudtam csak elaltatni. reggel 3/47-kor meg már magyarázott ezerrel. most meg már több mint 2 órája alszik.

vasalás: na én most szoktam le Lili ruháinak a vasalásáról. utálok vasalni. és bevallom egy jó ideje a férjem ingeit sem vasalom (szerencsére nem sűrűn hord), főleg azért mert nincs helyünk, így hiába vasalom ki összgyűrődik. szóval ő reggel ha kell neki kivasalja magának. kapok is érte rendesen.

főzés: én sem főzök minden nap. szerintem azért sem mert nem tudok vmi jól és nagyon nehéz kitalálnom, hogy mit csináljak. Emiatt egy csomószor aggódom, hogy Lili elég változatosan eszik-e, stb. 1 héten 1x-2x üveges kaját is szokott kapni, mert van hogy uzsira készülök el a főtt kajával :oops:

na föltkelt őnaccsága mentem...

üdv murphyke

Kép
murphyke

Persze Lelle még nem aludt el, de már nagyon kész van, most meg pont olyan stádium van, hogy fő a kaja, mos a gép,nem tudunk kimenni.

Szantre, hogy mit vasalok folyton? Nálunk min. két naponta mosás van. Lelle irtózatos mennyiségű ruhát használ, a férjem ingben jár, nadrágjait is vasalom, valamint az én ruháimat is, a törölközőket, pizsamákat, asztalterítőt, konyharuhát, ágyneműt, ha elfogyott az egyik adag, akkor tuti pont ágyhúzás van, akkor kimosom, vasalom. Persze lehet kóros a dolog, mert a férjem boxereit is vasalom.

Ichtus, azt hittem, hogy nem és most kezdesz el csak folsavat szedni. Bocsi. Viszont ha szedsz elevitet, akkor minek plusban folsav? De ha a doki mondja, akkor szedném.

A hugomnak végre sikerült már a római jog vizsgája, már annyit tolta, húzta, halasztotta, nem ment el, megbukott, hogy végre sikerült. Ezért közölte, hogy ma nem jön hozzánk, mert megünnepli, pedig én meg számítottam rá, fejben már jól ki is takarítottam és hogy miket fogok csinálni, amig ő Lellézik....

Holnap megyünk a bőrdokihoz, kíváncsi leszek, mit mond majd. Tegnap meg voltunk a gyógytornásznál és előttünk egy 18 hós baba volt, aki fél évesen tüdőgyulladást kapott és újra kellett éleszteni, de oxigénhiányos állapotban volt, így még most jár ott, hogy tud négykézláb menni. Amikor bementünk Lelle nagyon megörült, hogy baba van a közelben, de amikor bementünk és bekacsolódtunk mi is a beszélgetésbe, akkor megrettent, ahogy kislányt meglátta. Semmi külső nyoma nincs, hogy baja lenne, csak még nem tud állni, ülni, kúszni. Nem tudom miért, de amig ott voltak nem volt hajlandó a kislánnyal diskurálni. Pedig szegénykém úgy próbálkozott, én játszottam vele kicsit, de Lelle odajött és nemtetszését fejezte ki.

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Kisangyal fejjel, persze csak álca!
Kép

Kézzel jobb, szalvéta minek, ott a hajam!
Kép

Van még mit csiszolni, hogy szépen egyek!
Kép

Kép

Kép

Kép
pimpoka

Pimpoka,
atyaisten, nem csodálom, hogy egyfolytában megy a mosógéped! Micsoda egy maszat-cicád van!!! :lol: :lol: :lol:
andibab

Piroska!
Vagyogatok.
Tegnap már frankón fájt mindenem. Jó sokat sétáltun a nap folyamán, délelőtt és délután is. Ennek köszönhetően már délutánra úgy elkezdett fájni a szeméremcsontom, meg a derekam is, hogy csak na. Szerintem Bulcsú tegnap lejjebb vándorolt. És már az őrület határán voltam, mert komolyan fél óránként kellett vécéznem. :twisted: Este alig bírtam aludni, mert minden fordulásnál felébredtem, és fájt nagyon a csontom. De mára már jobb a helyzet.
Sajna nem tudok mindennap jönni, mert már fáradtabb vagyok az átlagosnál, és sok a tennivalóm még. De ígérem, hogy ha törpénik valami Tüccsnek megy majd az sms, és ő tájékoztat titeket.

Ja! Andibab!
Képzeld! Tegnap felhívott a szülésznő csak úgy. Én tökre meglepődtem. :shock: Olyan jól esett! Még csak nem is találkoztunk, de már érdeklődött, hogy mi a helyzet. Már alig várom a szombatot! :wink:

Kép
Kép
giga1

Pimpo!
Nagggyon komoly a kiscsaj! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
giga1

Katica, szerintem elég lenne az Elevit minden nap. Tudja a Réka, hogy szoptatsz? De én nem vagyok doki....

Pimpoka, uhh... Lelle nem piti :roll: Viszont cuki. :lol: :lol: JA én azért nem vagyok ilyen notórius vasalógép... :D Szerintem ha kicsit akarsz magadon könnyíteni, adj lejebb a vasalt cuccok tömkelegéből! :wink: Az bazi sok, amit te sorolsz...

thenus

Sziasztok!

Hááát, nekem isteni dolgom van, a vasalás a férjem dolga!!! :lol: :lol: :lol: Egyébként én is naponta-kétnaponta mosok, egyszerűen soha nincs vége, pont, mint Pimpóéknál, csak a férjemnek nem kell ing itthonra, de azért pólóból rendesen használ. És Ő is vasalja a boxereit, aztán ágynemű, Marci és a mi cuccaink, textilpelusok, mosogatórongyok... Már próbáltam, hogy ne vasaljuk Marci cuccait, de nekem annyira zavaró, hogy nem érzem azt a frissen vasalt puhaságot. Nem minősíteni akarok bárkit is, mert egy csomó ismerősöm nem vasal, csak egyszerűen én nem tudtam ezt bevezetni, ennyi.

És szerencsére főznöm sem kell, mert anyós és a szüleim ellátnak minden jóval, a fennmaradó időben meg a férjem főz valami tésztát. :oops: Nem vagyok egyébként sem a háziasszonyok gyöngye, de ezt a férjem tudja az első perctől, és így fogadott el. A takarítás és a mosás-teregetés, no meg a kert az én dolgom, de most, hogy terhes vagyok, takarítani sem enged a férjem. :lol: :lol: :lol: :lol: És tuti majd kertészkedni sem fog. Igaz, nálunk ugyebár megvannak ennek az előzményei, ezért kímél annyira a férjecském az első perctől. Mikor Marcit vártam, nem kíméltem magam, mindent ugyanúgy csináltam, mint terhesség előtt, és aztán megtörtént a baj, ezért most semmit nem enged csinálni, ha ráér még az emeletre is sokszor Ő hozza fel Marcit, hgy ne kelljen cipelnem. Arany ember!!!!!!

Piroska,
én is a vonalzót javasoltam volna! :wink: :lol:

Pimpó,
Jaj, mekkora már Lelle!!!!!!!!!!! Eszméletlen! Te, gondoltál már az előkére???? :lol: :lol: :lol: Mi IKEA-ban vettünk olyat, ami vízlepergető anyagból van, és bele kell bújnia, így a ruhája megússza, még a karjai is. Bevallom őszintén, énnekem nem lenne ehhez idegem, amit Lelle csinál! Nem is engedem Marcit így garázdálkodni, persze lehet, hogy ez nem jó, mert tapasztalnia kellene az ételt, és önállósodnia is kell, de én csak darabos étellel engedem egyedül játszani. Ma is már babavillával etette magát krumplistésztával, olyan édes volt! A maszatolós kaját szigorúan én adom neki kanállal. :oops:

Most megyek, mert korcsolya EB van, és az nálam szent. A férjem évi 2 hetet kénytelen nélkülem kibírni ilyenkor, mert az EB és a VB alatt le sem szállok a tévéről. Szakmai ártalom. :oops: :lol:

Kép
Kép
nircee

Na... Ezen is túl vagyunk.

A műtét időpontja, március 4. Reggel 8 órára a kórházban kell lennünk, éhgyomorra. Mármint Lajának éhgyomorra... :lol: Még aznap délután haza is jöhetünk.

Hazafele beugrottunk a Fogarasi Tescoba kakóért, amiből megint 3 tonna ruha lett Laurának (leárazás volt) és 2 tonna játék. :oops: Pedig annyiszor megfogadtam, hogy nem vásárolok ennyit, de kellett már itthoni naci, meg tavaszi mellény. Mindent kinőtt a csaj. Végre kaptam fürdős játékokat is, az is kellett már nagyon. :oops: :roll:

Pimpoka, Lelle nem aprózza el a maszatolást. :wink:

Bepakolom a mosógépet, aztán összedobok valami kaját. Ja... VASALNOM IS KÉNE! Valaki bevállalja a vasalni valómat? :x
Vendég

Nircee, fene a jó dolgodat!!!! :P :D :D
Ejnye-bejnye, Marcit pedig hagyni kéne.... :) Úgyis a férjed takarít nem? :lol: :lol: :lol:

Pilla, bocs, én lehet nagyon értetlen vagyok, de akkor hogy is lesz ez a sarok mizéria? Vágnak, varrnak? Ambulánsan azt látom. :? Milyen volt a doki, meg a kórház? Szimpik voltak?

ÉS most, hogy PImpoka szavaival köszönjek el: MEgyek vasalni... :lol: :lol: :lol: :x

thenus

Sziasztok!

Kicsit el vagyunk tűnve, de időm alig van. Dóri alig alszik napközben, már napok óta tartja az 1 órás alvást ebéd után. :shock: Ennél még az ovisok is többet alszanak az oviban.

Na meg képzeljétek nekiindultunk a kistesó projektnek. Úgy néz ki február első hetében ültetik vissza a fagyi babákat, addig gyógyszert szedek, hogy ügyesen visszafogadja a méhem őket. Úgy izgulok, hogy minden rendben menjen. :roll:

A vasalást én már régen lejjebb adtam, csak amit nagyon muszáj, azt vasalom. Így is van mit, sose érek a végére.

Kérdezni is szeretnék.
Dóri napok óta piszkálja az egyik fülét, de csak ha nyűgös és mindig csak estefelé. Miből lehet tudni, hogy esetleg fájhat a füle?? Láza nincs, orra nem folyik. Nem vinném emiatt a betegek közé a rendelőbe, ha nem muszáj. :roll:

KépKép
tüccs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?