Emma! Jó lesz jövő hét utáni kedden! Akkor tudok menni gyerek nélkül, apánk délelőttös lesz. Ki hívja a dokit?
Enahma! Addig örülj, míg eszik-alszik a kisfiad
Majd lesz idő, mikor alig várod már, hogy aludjon egy kicsit
Ne aggódj, ez így természetes, esznek a babák és utána alszanak, ha nincs semmi bajuk. Alvás közben termelődnek a növekedésért felelős hormonok, úgyhogy csak hadd aludjon a kis drága. Majd észreveszed, hogy idővel egyre többet lesz ébren két etetés között. Ha gyerekzsivajra vágysz kölcsönadom Danit hétvégére
Hamar visszaküldenéd az tuti
Rékababa! Nyugodtan szoptathatsz, ha beteg vagy, csak ha gyógyszert ír fel a doki, mondd neki, hogy szoptatsz! Lázasan nem szabad állítólag szoptatni, bár én már hallottam ellenkezőjét is. De inkább ha 38 fölé megy, akkor ne szoptasd, vegyél be lázcsillapítót, és ha lemegy a lázad, akkor szopizzatok. Egyébként ha te beteg vagy a szervezeted termel ellenanyagokat, és az is átmegy az anyatejbe, tehát rögtön kapja a gyerkőc a védelmet is
Inkább a puszilkodásról mondj le arra az időre, amíg betegeskedsz, szellőztess sokat, mást nem tudsz úgysem csinálni. Esetleg adhatsz homeós bogyót, influenza ellen nagyon jó az Oscillococcinum (asszem így írják), ha beteg a gyerek, akkor napi egy ampulla amíg el nem fogy a dobozból (6 van benne), aztán adhatod immunerősítőnek is, heti 1 ampullával. Réka is kaphatja nyugodtan, én is adtam Dominiknak mikor legutóbb taknyos volt egy kicsit, és gyógyszerek nélkül megúsztuk a dolgot.
Daninak én meg adom most az Aloe Verát, a rossmanban vettem, áfonyás egy literes kiszerelésben van, nem olcsó, mert 4000 Ft (a dm-ben egy ezressel drágább ugyanaz!!!), de talán használ, most harmadik hete van oviban, ilyen még nem volt szeptember óta (kopp-kopp-kopp). Evelinnek adhatsz te is, hátha jót tesz az immunrendszerének. Réka még nem kaphat, csak három éves kor fölött lehet adni.
Na léptem mert különben nem lesz ebédünk, és akkor nagyon - nagyon éhesek leszünk