Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek! Legyen szép napotok

Tappancs: Nagyon remélem, hogya dokid mindent rendben talál és nem lesz veletek semmi baj, szurkolok nektek :!: :!: :!: :!: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Úgy látom, mindenki dolgozik ezerrel :shock:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Csajok, meddig szokott PÉ után csíkos lenni az ovu teszt? Nálam 5 napja volt PÉ, de még mindig csíkos a pálcám...

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

sziasztok!
nóci, kuzsanna, szerintem ha csak egy-két hónapig méritek a hőtöket az még nem jelent rákattanást a témára. Így legalább nagyjából átlátjátok a ciklusotokat, meg a PÉ-teket és könnyebben tudtok szervezni. De mondjuk tényleg a sok sex az alapja az egésznek, hiszen, ha az van, akkor a babának is össze kell jönnie egy idő után :)

tappancs: sajnso vannak ilyen paraszt dokik is....sajnálom, hogy ebben részed volt. Én is drukkolok, hog yminden OK legyen, Te meg tényleg ne nyugtalankodj, próbálj meg relaxálni. tudom, két gyerek mellett ez jól hangzik, de hát mást nagyon nem tudunk mi sem kívánni. :lol:

A korizás jól megy, és nem megyek gyorsan, direkt csak siklom, nem vadulok. Meg próbálom kikerülni az őrülteket. Eddig nem volt baj, remélem ezután sem lesz. Ma pl. céges ping-pong bajnokség lesz, amit én szerveztem, mint HR-es. Azon sem indulok versenyzőként, mert nem, akarok sokat ugrálni összevissza, nehogy baj legyen.

Tegnap párom odabújt mellém és megkérdezte, hogy mikorra vagyok kiírva. Hirtelen nem tudtam mire gondol.....aztán mondta, hogy hát szülésre. Olyen édes volt ezt hallani... :P ezekszerint azért gondol rá ő is, csak nem mindig mutatja ki :lol:

szössz: OK, én természetesen benne vagyok a taliban. írj privit, hogy mikor lenne jó neked. :lol:
lei

Lei,nálad mikor jelentkeztek az első tünetek? Teherbe esésé után mennyi idővel?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

hát az van, hogy én nem tudom pontosan, hogy mikor történt a fogantatás, de az előzőnél is és most is kb a 7. héten kezdődtek a hányingerek, és előtte már éreztem, hogy megnőttek a melleim, meg előjöttek a kék erek rajtuk. Viszont a teszt csak későn jelzett pozitívat, kb. a 3 héten.
Miért????????? Csak nem érzel valamit?
lei

Hát tegnap este hullámokban jött rám a hányinger és még a kedvenc rágómat sem bírtam. Fáj a pocim, fel van fújódva, hajnalban arra keltem, hogy a vádlim begörcsölt. Meg most takarítás után is fájni kezdett.... de szerintem nem lehet..... valószínű, hogy rosszat ettem....max. 4-5 napos lehetne, szóval kizárt :cry:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Zsuzska - Azért én szorítok neked, hogy mégis az legyen!!! :)
Ha meg ez még nem az .. akkor pár hét múlva jelentkezzenek áma tényleges tünetek :D :D

Lei
- Majd írok privit, és jövő hétre vmit összehozunk :)

Tappancs
- Én is szorítok, hogy minden rendben legyen! :) :) Jelentkezz majd!

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Köszi Zsuzska! Én nagyon-nagyon kívánom, hogy legyen odabent valaki!

Tappancs! Ez elég gáz ez a doki! Én biztos jól beolvastam volna neki! Pláne ha fájt volna a vizsgálat!?! Lehet hogy még ki is heréltem volna a helyszinen! Bocsi hogy ilyen drasztikus szavakat használok, de tudom milyen az ha nem fájdalom mentesen vizsgál meg egy doki! Kitartást neked és tutko, hogy nincs semmi baj!!!! :wink:

Lei! Szioka! Hát sexböl nincs hiány nálunk az biztos! Nem csak a baba miatt vagyunk sürün eggyütt hanem azért is mert én kis telhetetlen vagyok! Hát ez van! Meg mondjuk attól nem is lesz babom, ha csak fekszünk eggymás mellett és kész! Ugy hogy mi aztán tényleg beleadunk apait anyait!

Szia Szösszenet! Mi uujság veled? Hogy vagytok? Mikor mész uh-ra?

Kép

Kép

Kép
nócika

Na jól el van zünve mindenki! Vajon mi lehet a mi Veránkal!? Jo lenne tudni, hogy van! :?

Kép

Kép

Kép
nócika

Nócika - Köszi, jól vagyok .. egész emberien van a derekam :) Alíz meg nagyon élénk szokás szerint! :D :D
UH-n most voltunk a 4D-sen, arról tettem is fel fotót még pénteken .. aztán mindjárt mehetek a 30 hetes kötelezőre a kórházba :)
Utána meg repülnek a hetek ..

Amúgy osztom Lei nézetét .. a baba alapja a sok-sok szex :lol: :lol: :lol: Mi pl. nem mértünk hőt, nem vetettem be túl sok turpisságot .. annyit csak, hogy ha maradt energiám, akkor felnyomtam magam gyertya-állásba :) :lol: :lol: És szerintem rásegített a kérdésre ..
A nődoki kérdezte, hogy könnyen estem teherbe? Mert nagyon hátrahajló a méhem .. Hát, nekünk a 2. hónapban összejött :D
De 2 barátnőm (akiből egyik babás, másik március közepén szül) is erre esküszik - szóval GYERTYAÁLLÁS :lol: :wink: :wink:

Kép
szösszenet

Szia Szöszi! Igen azt mondom, hogy a sok sexel nincs baj! Meg a gyertyával sincs mert ha netán az nem megy akkor a párocskám egy rakat párnát meg takarot hajtogat alám szoval ha hátrahajlo lenne a mészájjam akkor ez is ki lenne küszöbölve! De valami akkor se stimmel! Amugy most hogy igy mondod láttam is azokat az édi-bédi fotokat Alizró!De már csak 11-12 hét van hátra!!!! KITARTÁS!

Kép

Kép

Kép
nócika

Nah, hát akkor profik vagytok :D
Biztos összejön hamarosan.
Mióta is próbálkoztok?
Amúgy azt is mondják, hogy a nőknek vannak termékenységi időszakaik .. sűrűn van, hogy tesók azonos hónapban, vagy 1-2 hónap eltéréssel születnek.
Én pl. januári vagyok, Hugim decemberi.
Párom januári szintén, Tesúja februári ..
Barátnőm mindkét lánya júliusi ..
Szóval lehet, meg kell várni a te termékeny évszakodat :) ami reméljük, a tavasz :D :D

Kép
szösszenet

Szöszi! Mi május ota probálkozunk intenziven! Azelött már 2 éve se gyogyszer se gumi! Csak mekszakitás! De hol van az elöváladék aminek 1 százaléáka is spermiumot tartalmaz? Hát igen remélem most már eljön a mi periodusunk is! Amugy én februári vagyok a párocskám meg juniusi! Te erre követkesztetsz valamire? N ezt most jo értelmesen leírtam meg megkérdeztem!

Kép

Kép

Kép
nócika

Nócika ... az aktív próbálkozás előtt mi is megszakítással védekeztünk .. és én sosem szedtem bogyót .. tehát simán becsúszhatott volna az előváladéktól - mégsem tette ..
Biztos vagyok benne, hogy hamarosan nektek is összejön :)
Szorítok ám nagyon!!!!
Mi júniusban kezdtünk próbálkozni .. hó végefele .. tehát peteérés után jóval .. akkor persze nem sikerült, de júliusban igen, mert aug. elején már nem volt piri :D :D
Lehet neked most az év eleje lesz termékeny!!
CSak nyugalom, pihenés .. szerelem .. biztos meglesz a gyümölcse!!

Kép
szösszenet

Szia Szöszi! Bocsi, hogy nem válaszoltam, de a párocskámmal tornásztunk eggyet! :wink: :D A nyugalom még talán megoldhato, de apihi.......... na azt majd meg látjuk! Ja meg persze a szerelemben sincs hiány!

Jól van most már megyek tyutyukálni! Mindenkinek szép álmokat! Puszi mindenkinek :!:

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok lánykák!

Hát tegnap felhívtam a dokimat beszéltünk .Sajnos amit mondott nem dbott fel, de próbálom tartani amit kért és fekszem 24 órán keresztül.A vizsgálat eredménye :előrelátható vetélés
Azt mondta a nospát felejtsem el mert több a hátránya mint az előnye, mivel nekem alacsony a vérnyomásom 90/60 - 80/50 ezért az kilőve.Abba állapodtunk meg, hogy pihenek sok folyadékot iszok és minnél több magneB6 ill. magnézium pezsgőtablettát eszem iszom s mellette még elkezdtem Ca pezsitabit is inni._A gyerkőcöket elvitték a nagyszülők, párom megfőzött így csak pihi kaja wc, és alvás szigorúan.
A doki aranyos volt mondta, hogy ne feküdjek be mert felesleges, csak akkor amikor vérzek akkor viszont bentfognak. Hiszen jelen pillanatban semmit nemtudnak többet nyújtani a kórházba se csak nospát vénába, ami nálam nem játszik tehát ennyi.
Próbált nyugtatni, hogy az anyák általában túl jutnak ezen az időszakon ha tényleg fekszenek és pihennek.S hogy nem lesz gond.Orvosi vizsgálat alapján semmi rendellenesség nincs a szervezetben tehát baba jól van méhszáj zárt stb....
S azt is mondta, hogy orvosi szempontból semmit nem tudnak arról mondani mért éreznek görcsöt ill. fájdalmat az anyák mikor ők a tények alapján semmire nemtallnak utaló jelet. S ez tényleg így van mert hívott egy ismerősöm ismerőse s ugyanezt mondta pedig PŐ is nőgyógyász és szülész.
Tehát mostanában nem fogok írni mert fekszem , s nemakarok rosszat magamnak és a babámnak ezért pihi alvás wc és semmi más. Itthon vagyok ez a lényeg mert a kórházat nem viselem el és ezt a doki is tudja, így örültem mikor azt mondta nem kell befeküdni s nyugodt vagyok mert tudom a kicsik is jól vannak és jó helyen.

Ja és MEGMOZDULT A BABÁCSKÁM Rúgott nagyokat :lol:

Muszály rendbe jönnünk, muszály!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Legyetek jók!
Remélem mindenkivel minden rendben nem tudtam visszaolvasni mert nem vagyok jól de majd egyszer összeszedem magam és pótolom.
Hiányzik a veletek való beszélgetés de sietek felépülni és vissza jönni.SZIASZTOK!
tappancs28

hát tappancs nagyon szomorúakat irsz. ugy elkeseredtem. de azért tiszta szívből szorítok hogy rendbe legyen minden, és hamar talpra állhas. nem könnyű de kitartás, és mond meg a babucidnak hogy fel ne merje adni!!!!

szösszenet! nekem is hátra hajló és nekünk se okozott gondot a teherbeesés. nekem mondta már régen a dokim hogy ez majd ha babát szeretnék lehet gondot fog okozni, mert nem fog elsőre összejönni, de ne keseredjek el, mert ez nem azt jelenti hogy nem lehet babám csak nehezebben jöhet össze mint másnak. ahhoz képest elsőre összejött :) az előző terhességem is elsőre összejött. csak ott sajnos vetélés lett a vége. de most másodjára is elsőre összejött (juj milyen szép magyar mondat kerekedett belőle).

tehát nócika meg a többiek! kitartás és sok munka :) aztán beérik a gyümölcse!!!

Kép

Kép
timi1982

szia tappancs!
nagyon aggódok érted, de annak örülök, hogy eddig minden rendben van a babával és veled is. Tényleg nem tudsz, nem tudnak a dokik mit csinálni jelen helyzetben, csak pihenni és várni.
Jó, hogy a családod is segít ebben!
Nemsokára jobb lesz, hidd el.
Majd várunk vissza! :lol:

puszi és vigyázz magatokra!

Lei
lei

Tappancs: Kitartást, sok pihenést, babóban örömöt kívánok neked.... most az a legfontosabb, hogy betersd, amit a dokid mondott. Aztán hipp hopp eltelnek gyorsan ezek a hónapok is és ezedben lesz majd a gyerkőcöd, meglásd :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Most végülis kinek lehet drukkolni, hogy baba legyen a pociban?
kuzsanna? nócika?
lei

igen, igen, igen, igen, igen, igen, igen, igen :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

OK, akkor DRUKKKKOLOK!!! :lol: :lol: :!: :!:
lei

Köszi, köszi, köszi, köszi :lol: :lol: :lol:

Hülye vádlim tegnap óta folyton begörcsöl...... nincs valakinek egy felesleges :?: :lol: :?: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

LEi: Rókakomával kergetőztök még?

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

reggelente öklendezek, aztán minden OK napközben, csak 5 óra körül kezdek émelyegni, meg estefelé rosszabb kicsit. De már alig hányok. :lol: Remélem ez már csak jobb lesz.
Most bezséltem a védőnővel, egyeztettem vele időpontot februárra, az UH utánra. Nagyon kedves a hangja, biztos rendes lesz. :P

nagyon gondolkozom azon, hogy a kötelező UH előtt elmnjek-e egy magénrednelőbe UH-ra, mert annyira parázok, hogy minden OK-e....szerintetek érdemes egy héttel a kötelező előtt elmenni vagy most már várjam meg????
lei

Szerintem várd meg, ha nincs semmi gond....hátha van valami, amit csak azon a héten tudnak vizsgálni.

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

lei!

hány hetes voltál mikor megállapították hogy terhes vagy? akkor nem küldött az orvosod uh-ra? mert elvileg ha akkor elmész uh-ra, akkor ajánlják hogy a 8. héten is menj uh-ra. ilyen növekedési vizsgálat vagy mi a szösz az. nálunk itt egerben igy működik. tehát pl. 5-6 héten uh-znak mert gondolod hogy terhes vagy. ha az vagy, akkor visszahivnak a 8. héten, és utána a 12. héten. szerintem ez bőven elég. persze ha az orvosod magánrendelőjében van uh, akkor célszerű vele ránézetni. mert ugyebár a 8. és 12. hét között ugyis menni kell hozzá hogy irjon a kiskönyvbe ő is.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Tappancs! Nagyon aggodom érted-értetek, de tudom, hogy a sok pihenéssel minden rendben lesz! Ugyhogy kitartást és nagyon sok vitamint kivánok nektek! Sok-sok puszi és várunk vissza :D

Lei! Hát nekem is lehet drukkolni 10000000000000000000000-el, mert most telihold meg pé egyszerre! Ugyhogy............!De majd egy pár nap még és minden kiderül! Már alig várom a 2.-át! mert hát elvileg akkor kéne mejönnie! :wink: De remélem nem fog még egy jó darabig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsuzska! Nekd drukkolok én is !!!!!!!!!!!!!!!!! És te amugy a lábadon kivül, hogy vagy? Amugy tudok egy nagyon jo ortopédust! Persze, ha még aktuális a dolog! Azt mondják egész jo keze van az aposának, mert az meg fafaragó! Ugyhogy minden méretben és szinben kifaragja neked a szép uj lábacskát! Ugyhogy ha érdekel akkor szolj és szolok az érdekedben :D :D :D Ugye azért nem harizol meg rám?? Mert csak vicceltem ám!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép
nócika

Zsuzska, Nócika - Nagyon szorítok ám én is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D Bízom benne, hogy a telihold meg a szerelem meghozta a gyümölcsét :D

Lei - Én sem mennék ilyen korán máshova vizsgálatra. .. nem kell zaklatni azt a Babát ;) A 12 hetesen úgyis mondják majd, hogy: MINDEN RENDBEN :) Ne aggódj!! Érzem, hogy minden a legnagyobb rendben halad :) Úgy örülök neked :)

Tappancs
- Aggódunk érted! PIhenj nagyon sokat és nem lesz semmi baj!! Egyél sok vitamint, nyugalomban legyél, nézz szép filmeket, olvass jó könyvet és elrepül a baj :)

Kép
szösszenet

Szia Szöszi! Köszi a drukkot! :D Ugy legyen! :wink:

Kép

Kép

Kép
nócika

Na itt vagyok ám vége! Nem régen értem haza melóból és rögtön a gép bekapcsolása volt az első dolgom :lol: Apácska még melózik :cry: Nem tudom, hogy hogy lesz így teliholdas szex :?: :?: :?: :?: Pedig de jóóóóóóóóóó lenneeeeeeeeeeeeee :roll: :roll: :roll: :roll:

Nóci: Drukk nektek ezerrel,meg eggyel :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Jaj,lábam...... dehogy haragudtam meg..... vettem ám a lapot :wink: :wink: :wink: Sajna ma is begörcsölt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Állok a pult mögött és egyszer csak görcs :cry: :cry: :cry: :cry: Szemét egy dolog tőle, hogy ilyennel zaklat a lábam :cry:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Most kezdődik a Fonogram díjátadó az M1-en, ha valakit érdekel ..
www.fonogram.hu
Engem idén nem hoz lázba, de pl. tavaly Férjecskémék nyerték
az év hazai modern rock albuma kategóriát :D :D :D
http://www.fonogram.hu/?menu=nyertesek_2007

Nah ... én ezt hallgatom .. közben meg babanetezem :D :D

Kép
szösszenet

sziasztok!

timi: én a 8. héten mentem először UH-ra a terhesség megállapítása végett, úgyhogy most a 12. heti a következő. Csak azért gondoltam, hogy a kettő között nem kéne-e mégegy, mert általában ez a kritikus időszak, és a múltkor is a 9. héten halt el a magzatom. Szóval ez inkább csak amolyan egyéni parázás, hogy nehogy megint a 12. hetin halljam a rosszhírt. Mondjuk ilyen szempontból az az egy hét már tényleg nem sokat számít.
Megpróbálok lenyugodni és kivárni a február 5. ét!!! Nehéz lesz, de sikerülni fog! :D

nócika: hát akkor tényéeg drukkolok nektek is!! Nekem is mindig teliholdkor van PÉ-m!!! :lol:

kuzsanna: lábadat sajnálom, rossz lehet :cry: de este mindenképpen ugorj rá párodra mostmár!! :lol:

szöszi: remélem igazad lesz és tényleg minden OK lesz! :lol:
lei

Sziasztok lányok!

Nah tulvagyok a védőnői látogatáson. FEljött, se egy üdítő se egy kávé... milyen jó védőnő :)

beszélgettünk, kérdezte hgoy vagyok. volt egy jó félórát. szerintem mindent rendben talált :)
kérdéseimet átbeszéltük. mondjuk még most az elején nem nagyon van kérdésem. nem is tudom igazán mit is kérdezhetnék. de majd később :lol: :o

február 6-án megyek én hozzá legközelebb. megigérte hogy már nézünk szívhangot. alig várom hogy 6-a legyen :lol: 8)

Kép

Kép
timi1982

timi: ez tök jó, akkkor jól sikerült végülis a látogatás. :P
lei

Timi - Akkor neked tök jó fej a védőnőd :)
Az enyém még nem is volt kint nálunk ..
Mondjuk most ne is jöjjön, mert a bababútor még bedobozolva, és feje tetején a lakás .. olyan, mintha most költöztünk volna :D :lol:

Lei
- Mindjárt itt van a február 5. ;) :) Úgy szaladnak a napok :)
Mi most 30-án megyünk a 30 hetes kötelező UH-ra :)
Igazából ott semmi extrát nem fogunk látni .. de a kis szívét is olyan jó hallgatni, meg amikor megmondják a súlyát .. :)

Kép
szösszenet

Az UH mindig egy élmény!! Mindegy, hogy 2 vagy 4D-ről van-e szó!! :lol:
Tényleg röpül az idő, neked is már csak 8-10 hét van hátra a szülésig!!! :P de izgalmas!!!
lei

szösszenet! de jó nektek, hgoy már ott tartotok :D
irigyellek. mármint nem a pakolásban, hanem hogy már megvehettétek.
mi is már tervezgetjük, de nagyon nem merünk még beszélni se ilyenekről.

habár ha eljön az ideje nálunk nagy felfordulás lesz. vadi uj butor lesz, meg ágy meg minden. mert ami most a hálónk, az lesz a gyerekszoba mi meg költözünk másik szobába. ugyhogy vár ránk majd sok munka. tapétázás, vásárlás meg hasonlók. nekünk 2 szobát kell átalakítani a pici miatt, hogy legyen gyerek szoba + nekünk háló szoba.

a védőnőre nem lehet panaszom. főleg hogy itt a köreztünkben most gyerélődtek. az a szerencsém hogy az enyém még csak 40-45 éves és nem ment nyugdíjba. a körzetünkhöz tartozik 4-5 védőnő. van az enyém meg van 4 másik. de azok jó ha a 23-25 évet betöltötték. hát nem szivesen kérnék tőlük tanácsot. tudom hogy mindent el kell kezdeni egyszer valahol, senki nem okosan és tapasztaltan születik,nah de most egy kezdőnek felteszek egy kérdést amire nem tud válaszolni... azért az enyémmár megélt sok mindent. én is kezdő vagyok, ez lesz az első babócám, nem szeretnék egy most gyakorló védőnőt még ráadásként.

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok!

Lei! Köszi a drukkot! Rámfér! Olyan rossz, hogy mindig ugy érzem már, hogy most igen babos vagyok és mégis csalodnom kell! Szeretnék már kellemesen csalodni! Én azthiszem ,hogy már rám fér :wink:

Timi! Akkor ti jo nagy fába vágjátok a fejeteket! Tapétázás meg egyebek! Nem cserélnék veletek! :?

Kép

Kép

Kép
nócika

Timi - Mi is így teszünk .. a hálónkat kapja meg Alíz, mi meg költözünk másik szobába. Ezért áll feje tetején a lakás :D Úgyhogy tudom miről beszélsz .. mi már nyakig benne vagyunk :lol:

Pocakfotók - Betöltött 29 hetes :D

Kép

Kép

Kép

Kép
szösszenet

Van pocak rendesen! 8)

Kép

Kép
timi1982

Sziasztok! Egész nap tanultam,most végre pihizek egy kicist. Drukkoljatok nekem kilenctől, hogy kettes :!: :!: :!: legyen. Ja kettőből vizsgázunk :(

Szöszi: Tüncik vagytok :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok!

Szöszi! Nagyon édi kis-nagy pocid van!!! :D

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok! Túúúúúúl vagyok minden vizsgámon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Most már leszek minden áldott nap :wink: Szép álmokat mindenkinek :!: :!: :!: :!:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Sziasztok! Sép jó reggelt mindenkinek!

Zsuzska! Nagy-nagy gratula neked :D

Kép

Kép

Kép
nócika

Szióóóóóóóóóó Nóci!!!!!
Úgy látszik csak mi vagyunk ilyen frissek és üdék..... képzeld, most aludhatnék tök sokáig, erre nyolc előtt kipattant a szemem :twisted: :twisted: :twisted:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

Ja és köszike :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsuzska

Kép
Kép
kuzsanna

sziasztok lányok!

jár valamelyikőtök kismama tornára vagy jógára? tapasztalat? valaki?

Kép

Kép
timi1982

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?