Gabi,
Fogorvos
Nekem meg szájsebészetre kéne mennem, de annyira fosok tőle. A fogorvossal nincs semmi bajom, de vhogy a bölcsesség fog kiszedéséhez nem fűlik a fogam
Arivirág,
Ha mennénk, akkor írekhez vagy az angolokhoz.
Judit,
Mi sem éltünk soha sem nagy lábon, az átlaghoz tartozunk. Ezt a házat is úgy tudtuk megvenni és csak Érden (mert egyébként máshol még horrorabb a házak ára), h bazi nagy hitelt fizetünk utána. De mégis elmondhatom azt, h a gyerekem, gyerekeim nagyon szép helyen fognak felnőni.
Nekünk inkább már abból kezd elegünk lenni, h mivel mindketten rendesen bejelentett bérrel vagyunk, pont ezeket az embereket lehet állandóan lehúzni különböző címszavakkal, míg aki nem úgy fizeti az adót stb, ahogy kéne, az pedig szépen sunnyog.
Ha mindenki becsületesen fizetné a dolgokat ebben az országban, akkor nem így állnánk. Nekem pl. az tetszett a legjobban, h egy olyan ember kért pl. gázártámogatást, aki ellen vagyonosodási vizsgálat folyik.
A családtámogatási rendszer meg úgy, ahogy van vacak. Németeknél pl. megnézik azt, h egy családban hány kerestből hányan élnek és az alapján vonnak adót. 100x jobb rendszer. Itt meg azokat büntetik, akik továbbtanultak, végigmászták a ranglétrát azért, h minél jobb pozícióba kerüljenek, természetesen magasabb pénzért.
Bocsánat, h így kifakadtam, de már annyira elegem van, és ez nem pártpolitikai állásfoglalás akart lenni, mert őszintén szólva nekem elment a kedvem még a szavazástól is. Egyik nagy pártra sem szavaznék.
A gáz meg sajnos nálunk azért ennyi, mert 100ft/m3 áron fizetjük (állambácsi úgy gondolta, h nekünk már minek a kedvezményes gáz) és lévén, h új ház, a falak vizesek és nem tartják a meleget. Remélhetőleg jövő télre már javulni fog a helyzet, mert a tavalyihoz képest is már sokat javult a fogyasztás.
De ha tudtuk volna, h ilyen terve van a kormánynak, akkor biztos olyan házat keresünk, ahol megoldott a vegyes tűzelés. Itt már utólag nagyon macerás lenne bevezeti, több pénzbe kerülne, mint amennyit megspórolnánk a gázon.
És ez a gázas dolog is tényleg azért bosszantó, mert előtte panelban (59nm) laktunk, ahol távhős fűtés volt. Ott télen havonként fizettünk 25e ft-ot, nyáron meg olyan 7-8e ft-ot készenléti díjként. Mindenki azt mondta, h a gáz az mennyivel olcsóbb. Hát most megmondom őszintén már ez sem olyan nagyon biztos.