Új privát üzeneted érkezett!

Ayse, annyira tetszik ez a kép (raktam bele egy kis fényt), olyan, mintha két tündér berepült volna a Lili ablakán, hogy priccpracc rendet varázsoljanak :D .
Kép

Manka

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
manka7

Love is in the air... :D :D
Kép Kép
Kép Kép

Manka

manka7

Sziasztok!

Manka!
Húú, de jó képek!! Itt tényleg alakulóban van valami.. :lol:
Megnéztem a piritósos videót is, haláli aranyos. :D

Azt hiszem nekem most van a mélypontom. :( Saci meg borítja a napirendünket tegnap is meg ma is, nem hajlandó délután aludni, és úgy csinál mintha fájna a hasa. Vagy mintha éhes lenne. De az igazából nem lehet sztem. Nekem meg most éppen elegem van, rohadtul fáj a hátam. Apa még mindig halálán van, folymaatosan lázas, nem tudom mi a sz.r ez, remélem nem kapjuk el ha influenza.
Én meg most hétvégén többet dolgozok itthon mint hétközben, amikor ugye nem kell főznöm, csak hozzák a kaját. Ennek megfelelően elég házsártos is vagyok. :oops: :evil:
Még szerencse, hogy az éjszaka azért nem volt olyan rossz azért.

Most almáspitét sütök, mert Bendegúzzal néztük Jamie Olivert aki pont azt sütött és Bendegúz megkívánta. De ha két falatot eszik csak belőle, lenyomom a torkán. :roll:

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Márti, kitartás!!!!
Sokat sír délutánonként?Remélem nem lesz hasfájós.Lehet, h érzi ő is az időjárásváltozást, tegnap ugye elég meleg volt,szerdára meg jön a hidegfront. :(
Biztosan jobb lesz, ha majd többet tudtok sétálni a babakocsival.És ha kézben van tartva?Vagy nem akarod elrontani? :D

Maja és Jack szép pár lennének!
Manka, Barbiéknál fent is alszik vki az emeletes ágyon? Azért érdekel, mert az IKEA 6 éves kortól javasolja, de én szívem szerint már úgy altatnám Fannit, mivel akkor a játékos dobozai bekerülnének az ágy alá és több hely lenne.

Cristi, milyen volt az első nap?

Házsártossághoz tudok csatlakozni. :D
Engem tegnap úgy kiborított Fanni, hogy elmentem itthonról egyet sétálni, mielött teljesen kiborultam volna, de elötte jól becsaptam az ajtót.
Fél órán át könyörögtem délután, h öltözzünk, menjünk le motorozni(délelött is voltunk)Elrohangált, nem akarta hagyni, h felöltözzön, úgyhogy elegem lett, mondtam neki, h nem kötelező velem jönni, lehet nyugodtan punnyadni a lakásban az apjával.Amikor kimentem az ajtón elkezdett zokogni, állítólag rohant az ablakhoz és ott nézett.Aztén mikor visszaértem láttam, h az apjával lent motorozik.
Úgy látszik jót tett neki, mert hosszú hetek óta elöször aludt el 8 óra elött, szó nélkül.Már nem is emlékeztem milyen jó érzés nyugiban lenni este.

Most reggel jót beszélgettünk 3 anyukával a bölcsi elött, hallottam egy jó tippet, h mivel lehet erősíteni az immunrendszerüket homeopata módon.Van vmi szer, majd holnap megkapom a nevét, plusz az Oscillococcinum(jól írom)-ezek keveréke megfelelő adagban-az a kislány, aki szedi 2 hónapja már folyamatosan jár a bölcsibe, ami nagyon nagy szó.
F most kezdte a 3. hetet egyhuzamban.Remélem így is marad.

Nálunk nagyon nehezen megy a dackorszak kezelése, szinte nincs olyan nap, h ne kellene kiabálni vele, nagyon-nagyon makacs és akaratos és önfejű és én egyre ritkábban vagyok türelmes.Rossz ez így, neki is, nekem is, de nem akarom, h később méginkább kezelhetetlen legyen.

Na megyek tanulni..........

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Timi!
Dackorszakilag nem irigyellek,átérzem.Bence is nagyon akaratos,nem hallja meg amit mondok,elszalad ha mondom hogy jöjjön,és "nem akarom,nem megyek"Ilyenkor már nálam is elszakad a cérna,és felemelem a hangom...apa meg a "másik felem" csitít,hogy ne kiabáljak.......rá 5 percre már ő is hangosan szól Bencére....na és a hisztikről ne is beszéljünk... :roll:

Új meló: eddig tettszik...nem kell megszakadni,de azért van mit csinálni...husit klopfolni,tölteni,panírozni stb.....
12-en vagyunk délelőtt...elég jó kis összeszokott csapat(most még) majd erről később tudok igazán nyilatkozni,ha jobban megismertem őket....de elég normális rendes csajoknak tűnnek :) segítenek,megmutatnak mindent :) remélem később se lesz gond,mert amíg bírom,maradni szeretnék.(már csak a pénz miatt is)

Bence nyüszít,mennem kell.... Majd jövök! Pusza

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Manka!
Köszi a "fényezést"! :lol:
Nagyon helyesek együtt Maja (majd azt írtam Manka) és Jack! De igazam van, Ti is helyesek vagytok együtt, csak olyat most nem kaptunk. :D

Cristi!
Ígéretes kezdet! :D

Timi!
Átérzem a dackorszakos gondodat! Teljesen igazad van! Ismerek olyan kislányt, akivel nem "keménykedtek", most ő diktál a családban, én még nézni se szeretem! Ő se nagyon bír engem, mert rájött, hogy nem tud úgy irányítani, ahogy akar, ezért azt szokta krni, hogy csak Lili menjen át hozzájuk játszani! :shock: :twisted:

ayse

Márti!
És a délután melyik szakaszában nyűgüs? Nekem mindkét gyerekem csinálta az "esti panaszkodást". Nem volt más bajuk, mint hogy az idegrendszerük kifáradt addigra, túlpörögtek.

Andris azt a napirendet alakította ki magának, hogy délelőtt aludt, ebéd után nem. Másfél éves korában szokott rá az ebéd utáni alvásra, addig bármit csinálhattam, elaludt pl. a szőnyegen. Én meg azt hittem, kipurcanok. De nem! :wink:

ayse

Most, h Ayse írja, hogy miket csináltak a gyerkőcei, hozzátenném én is, h Fanni 7-12 hetes kora között minden nap sírt délután, de nagyon komolyan, pontosan azért mert az idegrendszere még éretlen volt.Csak a levegőn való sétáláskor nem és az állandó szoptatásoktól nem.Totál ki voltam, aztán ahogy 12 hetes lett, mintha elvágták volna.

KépKép
tibicsoki75

Márti, tényleg, Jacknél is ugyanez volt, du. 5-6 óra körül semmi nem volt jó neki. Fel a fejjel, mindenkinél vannak ilyen mélypontok.

Timi, Barbiéknál Leon alszik alul, fent pedig Nolcsi (ő már nemsokára 4 éves lesz). Én azért Jacket nem merném még fent altatni,mert ő amúgy is nagy "mászós" és félnék, hogy leesik éjszaka.
Megkaptad a nevét a csodabigyóbbogyónak? Engem is érdekelne, bár nálunk az echinacea úgy néz ki, hogy bevált (koppkoppkopp).
Amit Fanniról írtál, az elrohangálásról, meg hogy könyörögni kell Neki, én is le akartam írni Jackről, bizony én is most próbálom megfogni a gyeplőt,mert Jack játéknak tekinti az engedetlenséget meg a rosszalkodást, és nagyon nehéz vele.

Ayse :lol: , szívesen, máskor is, van még itthon egy kis felelsleges fényem a szekrényben :D .

Manka

manka7

Panna!!! Itthon vagy? Mi van Veletek?

Manka

manka7

Manka, még nem, ma a Tomi vitte Fannit a bölcsibe és ő nem ismeri az anyukákat. :D
De legközelebb, ha sikerül összefutni a csajszival, akkor rákérdezek, mivel azt ígérte, h beteszi Fanni szekrényébe a kombinációt. Ha megvan azonnal jövök vele.

Ezt meg csak úgy:

halloween-es kis boszorkám.
(ordított, h ő nem veszi fel a jelmezt, aztán mikor megérkeztek a gyerekek talpig beöltözve, érdekes módon felvette, a szép rózsaszín zoknijával együtt.)

Kép

KépKép
tibicsoki75

Timi!
Cukiiiii! :D
Nálatok volt farsang?

ayse

Sziasztok!

Eltelt az első hetem az új helyen...most két nap pihi végre....kicsit azért fáradt vagyok..minden reggel 4kor kelek,délután 5 mire hazaérek...
Meló akadt,néha bele kellett húzni,tegnap,tegnapelőtt túlóra volt 1-1- óra,annyi megrendelés volt,hogy előre kellett dolgoznunk a husikkal.....még mindig minden rendben,bár már 1-2 embert jobban megismertem,szeretik hallatni a hangjukat...de nem kötött belém senki,nem szidtak össze...azt mondják ügyes vagyok,és látják hogy igyexem.... :roll:
Bence elég rosszul viseli,minden este hiszti van,fél óráig még babusgatom fürdés után,mondókák,ének,mese,puszikák,simogatom....nekem is rossz,mert kevesebbet lehetek vele,de kell a pénz :(

Timi!
Fanniboszi édi :lol:
A bölcsiben nálunk 5.én lesz farsang,de azt mondták Bencének be sem kell öltözni,elég ha csinosba viszem,ő a Casanova :lol: :lol: :lol: :lol:

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Sziasztok!

Köszi a hozzáazólásokat a délutáni nyügival kapcs. Igen valószínű, hogy ő is ilyen délutáni nyűglődős, de vannak jobb napok meg rosszabbak. A lényeg, hogy éjjel jól alszik. :D

Tegnapi napunk horror volt, Saci nem aludt délután csak ölben, engem leterített a migrén, hánytam brutál módon megint. Szerencsére apa gyógyul, egy hetes 38-39 fokos lázasság után végre már láztalan, de még azért kicsit romos állapotban van. Viszont jó volt tegnap hogy itthon volt, mert nem bírtam volna a két gyerekkel az tuti.

Ma szuper napunk van eddig, reggel Sacit még altattam a mi ágyunkban, én is visszaaludtam, aztán jó nagyot játszótereztünk délelőtt, ma a két gyerek együtt aludt délután, Saci még durmol, nekem nem fáj a fejem, hurrá!!

Kriszti!
De jó, hogy jó az új meló!

Timi!
Fannilány nagyon helyes a farsangi jelmezben!
Engem is érdekel a homeos cucc, én az oscillobogyóra mondjuk esküszöm, hogy jó!

Réka!
Mi van Veletek?

Manka!
Bendegúz is szemet vetett Majára, amikor néztük a képeket, és mondtam ez Jack meg Maja, mondta, hogy hívjuk fel a Maját. :lol: :lol:

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!

Ma összefutottam az anyukával és ez a tipp:

1 hétig napi két szem Ehinacea golyó utána 1 hét szünet majd kezd. elölről. Mellette hetente fél kapszula oscillobogó.

Állítólag a gyógyszertárban 5 Ehi bogyót mondanak, de annyitól elkezd folyni az orra a gyereknek.
(De azért kérdezzetek meg homeós dokit, h ez így tuti-e én is meg fogok.)

Én viszont megint beteg vagyok(nátha), mióta Fanni közösségbe jár azóta tart ez a folyamatos torokfájás, nátha.Hol elmúlik, hol viszajön.Ez normális Ayse?Hogy az anyukák is elkapnak minden nyavaját, amit a gyerek hazahoz?

A boszis jelmez még tavaly Halloweenkor történt, tartottunk itthon egy kis babzsúrt szellemekkel, pókokkal, meg beöltözéssel.
majd lesz farsang is februárban a bölcsiben, akkor is ez lesz.

Márti, igazad van, az kincset ér, h éjjel nem kell órákig ringatni, és hogy nem üvölt!

KépKép
tibicsoki75

tele van az írásom hibákkal, bocs

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

A gyerek bölcsiben, nem kell tanulni, úgyhogy reggel óta netezek, ilyen nem is tudom mikor volt utoljára...............marhára ráérek, ezért gondoltam küldök egy képet.
Itt már látszik, hogy befelé áll Fanni szeme.
Délután megyünk a szemorvoshoz és remélem már fel is írja neki a szemüveget, h mihamarabb lásson rendesen.

Kép

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Bocs lányok, most csak baromi röviden jelentkezem be.

Túl vagyunk betegségeken, 39 fokos lázzal, Laci aztán Bendegúz most én jövök kifelé tüszős mandulákkal éppen. :evil:
Amúgy jól vagyunk, Saci szépen növekszik, most már majd írok rendesen is.
De Ti is írhatnátok ám!!

Timi!
Fanni nagyon aranyos ebben a kis vagány szerkóban! Kicsit tényleg látszik a szemén, de sztem nem vészes.

Gyorsan csatolok én is pár képet, aztán húzok az ágyba.
Van két fotópár amik most Saciról és anno Bendegúzról készültek. (sztem le sem tagadhatják egymást, csak Saci dagibb :D )

Tesók 1.

Kép Kép

Tesók 2.

Kép Kép

Saci zsiráfot néz, Bendegúz meg Kisvakondot

Kép Kép

Elgyötört anya gyerkőceivel :lol:

Kép

Bocs a helyfoglalásért.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Hello!

Jaj, Márti ezek a gyerekek nagyon-nagyon helyesek.Imádom ha a tesók ennyire hasonlítanak egymásra.Mi a húgommal csak az elmúlt pár évben kezdtünk el hasonlítani egymásra.addig mintha két külön anyánk és apánk lett volna.

Saci tényleg dagibb! :D Többet eszik?
Elmúltak már a délutáni nyűglödések?

Fanni mindkét szemére +2-es szemüveget kap, már készül, remélem jövő héten már hordhatja is.Hogy szemüvegkeretet találni mennyire nehéz ügy volt, azt hagyjuk.
Amúgy szerda óta itthon vagyunk, mert ismét beteg lett. :evil: :evil: .

KépKép
tibicsoki75

Timi!
Biztos jól fog állni fanninak a szemüveg!
Majd mesélj róla, hogyan fogadta el!

ayse

Fanninak :oops:

ayse

Sziasztok!

Először is elnézést a betolakodásért! Eredeti GAP ruhák baby-től a felnőttig. Ha érdekel a következő linken, megtalálod: http://www.vaterabolt.hu/index.php?page ... eID=170099

Üdvözlettel: rubin
rubin

Márti, majd megírnád nekem mi volt annak a "betegségnek" a neve, ami volt már egyszer Bendegúznak? Emlékszem vmi kis piros pöttyökre, meg talán nátha és láz is kísérte.....Azt hiszem ez 2006-ban, vagy tavaly történhetett vele.
Amúgy hogy vagytok?

És a többiek?

Fannika megkapta a szemüveget, egész jól viseli, valószínűleg azért mert lát rendesen.Este megpróbálok képet feltenni Róla.

Ayse, megnéztem a blogot, nekem nagyon tetszik, kifejezetten szórakoztató.:-)
Az első a fokhagyma leves lesz, amit ki fogok próbálni.Nekünk tejszínes változata van, azt egy kicsit már unom.
Jó maga az oldal külleme is, szép , tiszta és áttekinthető.

KépKép
tibicsoki75

Timi!
De jó, hogy Fanni elviseli a szemüveget! :D A képet várjuk!

Mi most épp nem vagyunk annyira jól, Lili benyalt egy gasztroenteritiszt. :(
Tegnap egy csomót hányt, de ma már szerencsére jobban van. 39 fokos volt a láza is. Először egy kicsit megijedtem, hogy az influ, de szerencsére nem.
A héten szerintem nem engedem suliba, mert nem akarom, hogy meggyengült immunrendszerre még bekapjon valamit.

Köszönöm a blogdícsértet! :D

Nem tudom meséltem-e, de jövő héttől dolgozom. :)
Kaptam órákat a főiskolán, elég sokat, 12 -őt (14 a kötelező óraszám).
Andrisra anyósom fog vigyázni, mert h és cs délután megyek tanítani, ott náluk megjátszótereztetem Andrist (nagyon jó kis játszó, Lili azon nőtt fel), ebédel, alszik, és a férjem megy érte. Szerdán meg délelőtt tanítok, akkor valószínüleg az anyósom jön ide.
Úgyhogy ez az utolsó hetem a Tündérkertben. Szomorú is vagyok miatta, de várom is, hogy mi lesz a munkahelyen, meg persze aggódom is kicsit, hogy hogyan is fog menni újra ez az egész.

ayse

Ayse, ez jó hír!Melyik főiskolán, ha szabad tudni?
Heti két nap az nem vészes.Akkor napi 6 óra?

KépKép
tibicsoki75

heti 3 nap, h, sz, cs
a pszf

ayse

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezek,ameddig Jack játszik a "kék autó"-val. A kedvenc színe a kék, és szereti mondogatni is, ha valami kék, most is valamit magyarázgat játék közben halandzsanyelven, és minden másodi halandzsamondatban benne van a "kék autó" kifejezést :D .

Timi, mikor kapunk már szemüveges Fincs képet? Örülök, hogy jól tűri, a +2-es az márnem is olyan vészes. Miért voltnehéz keretet találni? Én úgy gondoltam, hogy az optikák tele vannak cukibbnál cukibb gyerekkeretekkel.
Mennyit nőtt Fincsi, nagyon helyes, szép kislány.

Jacknek is volt valamikor régen az a bizonyos "3 nap láz, 3 nap pötty" betegsége, de nem kellett semmit szednie rá, magától elmúlt.

Ayse, szóval Te is beléptél a dolgozó nők táborába :D . Azért titokban hiányzott már egy kicsit, vagy nem :wink: . Az meg megnyugtató, hogy amíg Te dolgozol, addig Andris jó kezekben van.
Lilinek sok-sok gyógypuszi!

Hú Márti, nagyon szépek vagytok! A hasonlóság megdöbbentő. SAci sokkal többet eszik, mint annak idején Bendegúz? Nagyon aranyos kis gombócka, látom már érdeklődően szemléli a nagyvilágot.

Jövő héten pénteken anyukám elviszi Jacket, mert vasárnap megyek Belgiumba (munka). A péntek-szombatot fodrász-kozmetikus-ruhavásárlás-sal kellene töltenem, szörnyen le vagyok amortizálódva :evil: .

Manka

manka7

Kép

Csak benéztem, hogy van-e már szemüveges Fannikép :wink: :lol:

Manka

manka7

Sziasztok!

Manka!
Jack a kis tudósmókus.. :lol: :lol: Bendegúznak is van a mamáéknál ilyen kis szemüvege csak piros.

Timi!
Igen talán a 3 nap láz 3 nap kiütésre gondolsz, de Bendegúznak volt lepkehimlője is.
Én is kíváncsi vagyok hogy áll Fanninak a szemüveg.

Mi megvagyunk eszünk, böfizünk, kakilunk, néha nyüglődünk. És azért már egséz sokat nézeget is Saci.Tegnap 4840 gramm volt, 2 kilót hízott eddig a kis dagi. Furcsa nekem, hogy hurkásodik a lába, meg a karja, Bendegúz sokkal "szikárabb" volt, olyan kis pasisan izmos, és kicsit vékonykább. Igen többbet kajál sztem mint anno Bendegúz meg sztem én is már nyugisabban csinálom ezt a szopi dolgot, és inkább megszoptatom még egyszer ha úgy érzem kevesebb a tej, Bendegúzt talán jobban szivattam az időre szopival.

Bendegúz szövegek:

"Bemegyek a kórházba és veszek egy tesót"
"Anya elment a kórházba és vett tesót" :lol: :lol: :lol:
Azért megbeszéltük, hogy ez nem így megy.

Ma amikor Saci aludt a kanapén és álmában mozgott a kis szája, mintha szopizna, azt mondja Bendegúz:
"Eszeget, de aranyos" :lol:

Apjának azt mondja reggel amikor megy dolgozni:
"Majd gyere máskor is" :lol: :lol: :lol:

Tegnap este:
"Örülök hogy megismertelek" (ezt egy Eperke DVDből szedte, iszonyú bárgyú sztem, de neki nagyon bejön :roll: )

Most nyügi van, megyek.

KépKép
KépKép
Márti
márti72

Sziasztok!
Életjel :)

Beköltöztünk az új lakásba és mostmár lassan mindenünk van, pl internet :D

Nekem már jóóó nagy a hasam, Dávid pedig teljesen odavan ettől a tesótémától, állandóan beszél hozzá.
Azt már azt hiszem irtam, hogy megint fiú lesz :D

Márti, nagyn jók a képek! Hogy látod, Bendegúzt megviseli a trónfosztottság?

Manka:D :D
Jack nagyon jól néz ki :)
Te mostmár ezerrel dolgozol? Bocs, kicsit lemaradtam.. Jack nem bölcsis, ugye?

Fanni biztos helyes lesz szemüveggel, én is várom a képeket!!

Dávid egyébként állandőan táncol és Fres Asaire-nek, Gene Kellynek, vagy Jamiroquainak kel szólitani :D :D

Kép

Kép
ppanna

Fred Astaire

Még az jutott eszembe, hogy nem tudtok jó eladó babakocsit? a mienk tul nagy, két gyerekkel nem fogom tudni hasznalni, de nincs kedvem már megint ujat venni.. a sok költözés miatt már igy is rekordösszeget költöttünk babakocsira.
Valakinél eladó?

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!

Jó régen nem írtam, de sajnos mindig volt vmi.
Elvittem vissza a Heim Pálba a szemészetre, ott is ugyanazt a dioptriát mérték be mint a másik szemésznél, csak ez a doktornő fel is írta a +6,5 és +7 es szemüveget.Ezzel szemben Fanninak most ugye +2-es van.Teljesen kétségbeesve felhívtam azt a szemészt akihez járunk és ő azt mondta, h nem szabad ilyen erőssel kezdeni, úgyhogy végül nagy családi kupaktanács után maradt az a szemüvege, amit 3 hete kapott.Szerintem az csak jó, ha dolgoztatjuk a szemét és erősítjük az izmokat, mintha teljesen leblokkolná egy erős üveg az egészet.

Márciusban megyünk Fannival a tesómékhoz, ehhez új útlevelet kellett készíttetni, mert csak akkor engednek be az USA-ba ha legalább 2 hónapig érvényes a hazamenetel dátumához képest.

Közben tönkrement itthon a redőny, anyunak lesz egy "baba" kis epekőműtétje, suli is folyamatban, lejárt a kocsim műszakija szóval nem unatkozunk.
Ja és küldött apósom nagynénje egy Fanninak való biztonságos szemüvegkeretet Németországból, amit szépen lenyúltak a postán.
Február 4-én beérkezett Bp-re és azóta nincs meg.
:evil: :evil: Elkezdtük kerestetni, nem tudom milyen sikerrel fog végződni. Kép

Jövök viszont szemüveges képpel, engem ne nézzetek rajta.Ez az egy használható kép.

KépKép
tibicsoki75

Ayse, Márti, Manka, Réka, Christi, Panna-mi újság van Veletek?

Remélem nem fog teljesen kihalni ez a topic.

Mi szokás szerint megint betegek vagyunk, nem vészes, de az állandó orrszívást tényleg csak itthon lehet megoldani.Jövő héten meg utazunk, úgyhogy azért nem viszem be Fannit,hétfőn, h újra lebetegedjen és hurutos füllel végigüvöltse nekem az utat.
Tegnap elvittük egy magándokihoz, képzeljétek még a férjem járt hozzá kiskorában.Nagyon kedves bácsi volt és ajánlott egy újabb "csodaszert" erre a sok léguti betegségre.
Olyan mint egy oltás, de szájon át szedhető kapszula formájában kell beadni.Remélem beválik.
Ráadásul mivel ez az orvos pathologián dolgozik, sokkal alaposabban (és másképp) megvizsgálta a gyereket és olyanokat mondott, h nagyon jó felépítésű, nagyon jó a zsír és az izomzat aránya és hogy magas lesz, meg hogy nagyon értelmes és nagyon sokat kell hozzá beszélni-mondjuk ez alap- mert kifejezetten jó képességű....Most ez lehet, h hülyén hangzik, de nekem jól esett.
Meg pl a mandulája állapotából megállapította, h Fanni az a típus, h ha lázas és piros a torka mindenképp kell orvosság neki, nem elég csak a lázcsillapító meg a mézes tea.

KépKép
tibicsoki75

ha van energiátok, azért ÍRJATOK!!!!!!!!!!! :D

KépKép
tibicsoki75

Halihó!

Még élünk......Bár felváltva vagyunk mi is betegek...nekem 1 hétig nemvolt hangom,utána apa volt nagyon megfázva,most Bence köhög,és be van rekedve....kicsit lázas is volt,de már alakul.Dokibácsi szerintem simán meg van fázva..kap köptetőt,meg ha lázas akkor azzal kűzdünk meg kúp vagy szirup formájában.
Nagyon kevés időt töltök mostanában gép előtt...hajnal 4 kor kelek,este 6 mire leharcolva hazaérek...sok a melónk:( És még utána kezdődik a második műszakom: kajagyártás,Bence,és magamat is generálozni kell,hogy reggel 4kor ne egy Zombi keljen ki az ágyból:):)
Fogytam 5 kilót(RÁMFÉRT):)
Áprilisban évvégi vizsgák,utána érek ha minden igaz:)

Timi!
Fancsi nagyon komoly szemüvegben!
Szeriintem kinövi majd,ilyen korban még könnyen korrigálható a szemtengely....gyógyuljatok meg hamar!

Márti! Édesek a gyerkőcök...nekem az alvós kép tettszik nagyon...mintha ikrek lennének:)

Gyermekem pár hete hellyel közzel szobatiszta:)
Egy kis Benceduma:
Nyaka köré tekerte a sálat,majd közölte:
"a Bence be van nyakalva!"
Lázas volt,mondtam neki kell kúp:
"Bencinek nem kell púp"
Mondtam neki valamelyik este: gyere rosszaság fürdeni: "nem vagyok rosszaság,én Tóth Bence vagyok!Tudod anya?"

Nah megyek alvóba,mert hamar hajnalodik :cry:
Majd jelentkezem valamikor,ha tudok!

Puszi mindenkinek!!!!!!!

Kriszta&Bence

Kép
cristi

Cristi, nálunk ez a változat megy:

-Ördög, gyere fürdeni!
-Nem vagyok ördög, Fanni vagyok.

Most este kiöntötte a salátát a papucsára
-Anya, nagyon piszkos lett a papucska, salátás.......

Ja és tényleg, most h Cristi írtad, Fanni is nagyjából szobatiszta lett, kb 3 és fél hete pelenka nélkül van egész nap, csak alváshoz kell neki.Sőt párszor előfordult, h elfelejtettem a délutáni alváshoz pelust adni és még nem történt baleset.
Az első héten azért belepisilt az autósülésbe, ahogy kell.:-)
Meg a bölcsiben is egyszer napközben.

Kitartást a munkához és a tanuláshoz, nem csoda, h nem sok időd van netezni.
A munkahelyeden egyébként jól érzed magad?

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Na látom mindenki betegeskedik :(
NEkunk is megvolt, persze, ráadásul azért izgultam, mert nekem is elindult felfelé a lázam, de szerencsére nem ment nagyon 38 fölé, úgyhogy nem kellett végül gyógyszert bevenni.

Fanninak édes a szemüveg! Nem zavarja? Nem akarja levenni? Szerinted feltűnt neki, hoyg jobban lát vele?
Jó, hoyg ilyen alaposan megvizsgálta ez a doki, szerintem ilyesmi minden anyukát megnyugtat.

Dávid már több mint fél éve csak wc-be kakil, de még nem volt energiám a rendes szobatisztaságba belevágni. Minden elismerésem, hogy Ti igy télen bevállaltátok, de én megvárom a nyarat mikor kevesebb ruhát kell kimosni ha baleset van :)

Mindenkinek jobbulást!

Kép

Kép
ppanna

Panna, valószínűleg azért viseli Fanni a kezdetektől fogva gond nélkül a szemüvegét, mert tényleg jobban lát vele.Azelőtt csak állt a tv előtt, most meg a fotelból vagy a kisszékéből nézni.
Akkor szokta levenni(földhöz vágni) ha dühös lesz rám...........ilyenkor persze kap a kezére, mert elég drága mulatságba kerülne újra megcsináltatni.

Szobatisztaság: neki szerintem a bölcsi volt a tanulóhely, mert kb. 6 heti odajárás után egyik napról a másikra elkezdett szólni itthon.Onnantól kezdve nem adtam rá napközben.
Nyáron már próbáltam , de akkor feladtam.

Mikor jön a baba?

KépKép
tibicsoki75

Jaj, bocs a kérdésért, nem láttam a vonalzódat!

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Hú Kriszta, nem semmi ez a hajnalban kelés :( . Azért remélem néha van egy pici időd kikapcsolódni.

Ha minden igaz, hamarosan lesz egy babysitter aki vigyáz Jackre heti két nap 10-4-ig, hogy még többet tudjak dolgozni. Én valahogy minden este úgy érzem, mintha egész nap fát vágtak volna a hátamon :roll: .

Panna, de jó hogy már lassan a finishben vagy. Nagyon izgi :D . Nekünk van egy eladó Graco Mosaic (csak bent használtuk, amikor még Jack nem volt hajlandó nappal kiságyban aludni), ha esetleg ilyesmit szeretnél, csörögj rám. Meg amúgy is rám csöröghetsz :D .
Ha jól értem, most itthon vagy. Vagy nem?

Timi, elküldenéd nekem priviben annak a dokibácsinak az elérhetőségeit? Ki tudja, egyszer még jól jöhet. Kíváncsi vagyok mint mondana Jack egyhangú étrendjére.
Tényleg jól áll Fanninak a szemüveg. Mikor kell majd visszamenni a szemészetre?

Olyan aranyosak ezek a gyerekdumák. Jack is egyre többet beszélget, de még mindig mazsolázgat a az angol és a magyar szavak közül, mindkét nyelven csak a busz-bus-t és a hold-moon-t mondja. Sőt a holdhoz még spanyolul is hozzáteszi, hogy la luna :lol: .

Jack egyre több autóval alszik (kb. 10db matchbox + egy félméteres reptéri busz), sőt ma délben még egy 1.5 literes tele ásványvizesüveget is behurcolt az ágyába, és úgy aludt el :roll: .

Manka

manka7

Oviválasztással hogy álltok?

Manka

manka7

Manka, persze mindjárt átküldöm.
Szemészetre 3 havonta kell járni.

Ovi: itt van egy a lakótelep szélén, elég jó ovi, még én is ide jártam.
Májusban van beiratkozás, vannak ugye feltételek: szobatisztaság teljesen, 3. év és önálló evés.Ha szimpatikus a gondozónő akkor szerintem ide fog járni.

Nálunk a bölcsiben sok anyuka otthagyta még a gyerekét, hiába töltötték be a 3. életévet .Majd gondolom egy pszichológus megvizsgálja és ha úgy döntünk mi is, akkor megy szeptember 23.-tól.
Mondjuk én sok értelmét nem látom még egy év bölcsinek, mert egyrészt már most nem kell nappalra pelus, egész jól tud önállóan öltözni(fel-le húzza a nadrágját, zoknit, bugyit, cipőt,
pólokat felveszi, de a kezét még nem nagyon tudja egyedül tökéletesen betenni.)Kanállal, villával simán eszik(maszatosan) egyedül, most a kés a favorit, mindig oda kell adni neki, de még nem tudja használni.

Fanni ágya is úgy néz ki mint egy játékbolt.

:D

KépKép
tibicsoki75

Timi, köszi :D .
Mi az Erkel utcai Kicsi Bocs ovihoz tartozunk, kívülről nem valami szimpi, de állítólag van egy belső udvara is. A harmadikon lakik egy kislány, aki oda jár, az anyukája szerint tök jó. A félemeleten a kisfiú viszont a Liliom utcaiba jár, mert szerintük az jobb. Nyílt napok áprilisban lesznek, de én lehet, hogy még előtte benézek.

Manka

manka7

Ja, és a Kicsi bocsban nem vegyes csoportok vannak,hanem a tradícionális kis-középső-nagy. Állítólag "a tudomány mai állása szerint" a cegyes csoport az jobb. Sztetek?

Manka

manka7

cegyes=vegyes :evil:

Manka

manka7

Timi!
Nagyon jól áll Fanninak a szemüveg! :D :D
Érdekes lehetett ez a vizsgálat és elhiszem, hogy büszke vagy! :D
Jó utat!

Cristi!
Le akalappal! Ilyen korai kelés és tanulás! Nagyon ügyes vagy! :P

Manka!
Képzeld, megint a matekérettségit álmodtam, de úgy hogy most ez már igaz és nem álom, és tényleg le kell érettségizni És tudtam persze, hogy nem fog menni, az első feladatot, egy közös nevezőre hozásost még úgy-ahogy megcsinltam, de aztán jött a cosinus, meg a logaritmus és végem volt... :oops: :oops: :oops:
Cristi! Irígyellek, hogy ezekkel tisztában vagy! :D
(amúgy jó matekos voltam, de valaki benyomta a fejemben a delete gombot :shock: :oops: )

Ovi: nekem nem szimpi a vegyescsopi. Biztos van, ahol jól csinálják, Lilinek nem jött be. A fő indok, hogy náluk nem egyenletesen voltak elosztva a gyerekek, értem ezalatt, hogy egy pár kicsi között került Lili sok nagy közé (terror, egyből mindent kellett csinálniuk, nem nagyon volt beszokási idő), és amikor meg sok kicsi között volt nagy, akkor nem foglalkoztak a szintjének megfeleően vele (iskolaelőkszítés), mert a zokogó kicsiket kellett lecsillapítani.
Másrészt mint írtam a a gyerekek nagy részéből az agressziót hozza elő a kicsik jelenléte és nem a gondoskodó attitüdöt. :(
Azért az egyforma korúak barátkoznak egymással inkább, így kisebb a kínálat, pláne a betegséges időszakokban.
Nem utolsó sorban az egész további iskolai életület korosztály szerinti bontásban élik majd, 12 éven keresztül...

Lili úgy került oda amúgy, hogy hiába kértem a korosztályos csopit, ebbe tették.

Szobatisztaság: mindekinek óriási gartula!
Mi sehogy sem állunk :oops: Majd nyáron...kicsit izgulok, hogy őszre meglegyen. Nálunk úgy van, hogy az októberieket is beveszik szept elejétől. A helyi oviba mennénk, de ez nagyon telített...még ezért is drukkolni kell, hogy felvegyenek :( :(

Rólunk:
Elkezdődött a munka nekem. Elég gyorsan belerázódtam (már nagyon régóta tanítok nem sok híján 20 éve :shock: :oops: ).
Tetszik is, de baromira fárasztó, pedig nincs sok órám, igaz, azokra persze nagyon alaposan fel kell készülni és most is itt van több mint 60 házi feladat a táskámban.
Andrisra anyósom vigyáz. Háááááát, a lényeg, hogy szereti, de nagyon nem értek vele egyet. Mindegy, nem akarok harcolni, és egyébként sem tart a dolog nagyon sokáig.

ANdris most beteg. Tegnap lázas is volt, de mára a szeme nagyon begyulladt... :( :( :(

ayse

Én egyelőre mindenhonnan azt hallottam, hogy hacsak nincs ismerősünk az oviban vagy az önkormányzatnál, akkor nem nagyon számíthatunk rá, hogy feveszik Dávidot. Nekem a környéken bármelyik jó lenne, legalabbis kettőről jókat hallottam, eggyel meg én beszéltem, és ők is szimpatikusak voltak.
Minden oviban májusban van a beiratkozás? ez egységes időpont?

Állítólag az is nehezíti itt a bekerülést, hogy Dávid csak október 12-én lesz 3, és ezért csak várólistára kerülhet eleve. Pedig szerintem nagyon igényelné már a társsaságot, és persze nekem is könnyebb lenne, ha "csak" fél évet lennék a két gyerkőccel itthon.

Egyébként Dávid még nem szobatiszta, csak a kakilás megy wc-be, mér több mint fél éve, de a pisit, úgy gondoltam nyáron vezetjük be, mert akkor sokkal egyszerűbb gondolom, hogy nicns raja annyi ruha.

Manka! :) Képzeld elhagytam a buszon a telefonmat, benne az összes számmal és a becsületes megtaláló inkább megtartotta magának. Szóval átküldenéd a számodat? Már én is gondoltam rá, hogy rádcsörgök. Hátha még elfoglalt bizniszwomen-ként is elérhető vagy néha :D

Kép

Kép
ppanna

Sziasztok!

Ayse, köszi, hogy leírtad a tapasztalatokat a vegyescsoporttal kapcsolatban, pont ma szinte ugyanezeket hallottam más anyukáktól, úgyhogy most egy kicsit megnyugodtam.
Teljesen beleborzongtam az álmod olvasásába, tényleg olyanok ezek az álmok, mintha ébren lennénk.
Én nemrég újra azt álmodtam, hogy nem tudok felébredni. Az álmomban a Jack szobájában feküdtem a kanapén, Jack aludt, és a sötétben egy ismeretlen női hang énekelgetett, hogy "mankamankamanka..." nagyon féltem, tudtam, hogy álmodok próbáltam kinyitni a szemem, hogy felébredjek, de nem tudtam, próbáltam felkapcsolni a lámpát, de hiába nyomtam a kapcsolót, nem történt semmi, beleharaptam a karomba, hogy hátha a fájdalomtól felébredek, kiabálni nem akartam, mert Jack aludt, nem is tudom, hogy ébredtem fel a végén.

Szobatisztasággal Jack sem áll sehogy, én is a nyarat várom (nem csak emiatt :D ).

Ayse, igazad van, az a lényeg, hogy anyós szereti Andrist, ennyi idő alatt nem fogja "elrontani".
Andrisnak jobbulást!!!

Panna, szerintem minden oviban májusban van a beiratkozás. Elküldöm priviben a számom, a holnapi nap elég zsufi (délelőtt játszóház, 1-től kozmetikus, 3-tól babysitter interview), de amúgy engem bármikor lehet hívni, legfeljebb ha nem veszem fel, akkor visszahívlak később.

Ha Andris meggyógyul, szeretnék tartani egy 22-es bulit. Bölcsisek bölcsi után is jöhetnek. Panna, gondolom Te még mobilis vagy a pocakoddal egy ideig. Márti, Réka, tudom Nektek nehezebb, de meg lehetne próbálni. Akár lehet hétvége is, ahogy Nektek a legjobb.

Manka

manka7

Én is azt gondolom, h korcsoport szerint lenne jó az ovi, ekintve, h a bölcsiben is ez van, igaz Fanni csoportjában van 1-2 olyan kislány, aki betöltötte a 3. évét, de alapvetően a legtöbb gyerek aug-szept-okt.-iNem is szokott gond lenni velük.

Hú Manka, de jól hangzik ez a tali!Megvártok vele? Március 26-án jövünk haza.( Jövő hét csütörtökön megyünk).

Áprilistól már én is dolgozni fogok, igaz csak részmunkaidőben, napi 5 órát, 3 nap munka 2 nap pihivel.Most megyek papírokat intézni.Majd beszámolok a részletekről később.

Szerintem nyáron simán szobatiszták lesznek a gyerekeitek két hét alatt!!!

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Bocs, hogy betolakodok hozzátok, de lenne egy nagy kérésem.
Kislányom szeptembertől Dunaharasztin fog oviba járni. S a közeljövőben el kell döntenem, melyik oviba menjen. De sajnos nem tudok egyikről sem semmit, ezért szeretnék róluk infót gyüjteni.
Kérlek benneteket, aki a Dunaharaszti óvodákat ismeri (Mese Óvoda és Hétszínvirág Óvoda) írjon nekem az e-mail címemre. neras@freemail.hu

Segítségeteket előre is köszönöm.

Erika
akiren

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?