Új privát üzeneted érkezett!

Edit,

szuper az István-ház, végre megnézhetünk mást is! (minket mindig az Erzsébetbe raktak eddig). Nekünk mindegy, hogy emelet vagy nem, szóval jó :D
Köszi!!!!!!!!!!
Ja, és nagyon örülök, hogy Dávid ilyen szuperül teljesített a félévben!! Ezt már rég akartam mondani!! :lol:

Annamari,
gratulálok a vizsgákhoz!! Nagy vagy ám!!!! És jól nézhettél ki gyerekkel a szóbelin.. :D

Baba,
köszi a tippet, ez a siófoki fürdő nagyon jól néz ki!!

Benianya,
én is akartam írni már: a koraszülöttségből és a kis súlyból nálunk semmi hátrány nem lett (be nem töltött 34. héten születtek, 2000-2000-1300 grammal), de mi dévényeztük akit kellett (főleg Bennikét)!

Kép
nettke

Annamari :)

Én nem is értem, hogy hogy bírod a munkát, a tanulást a gyerekek mellett. Ha jó rémlik még egyedül is vagy, vagy rosszul emlékszem?
Fantasztikus vagy! Nem nagyon csodálkozom, hogy néha elszakad a cérnád. Nekem még így is szokott, pedig ....

Ha akarod megkérdem a beszédről az anyósomat. Ő egy elég tapasztalt, állítólag jó logopédus és szokott beszédindítással is foglalkozni. Sajnos nem csak az határozza meg, hogy kapsz-e az oviban logopédust, hogy szükség van-e rá, hanem az is, hogy van-e rá ember. Az iskolakezdés előtt állók pedig előnyt élveznek ebből a szempontból. Persze gondolom, ha nagy a baj, akkor elirányítanak valakihez, de nem hinném, hogy nálatok ez lenne.

Majd még jövök, de ma játszón voltunk és kimerített a hazafelé vezető rögös út. :roll: :roll: :roll:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Most csak gyors bekukk....

Edit!

Igen, Kongó Katinka :D :D . Szóval nekünk jó az emelet is, ahogy Detti írja, hogy ne legyünk nagyon szétszórva. Az egy épület tökéletes.

Brigi!

Játszóra gyalog mentek vagy babakocsival?

Majd még jövök, csak ma kezdtem jobban lenni, úgyhogy most egy kicsit összeszedem magam...., megyek fürdeni.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Edit

Nekünk is jó ha megcseréled, lépcsőzni is tudunk. :wink: A lényeg, hogy együtt legyen a csapat, ne szétszórva.

Annamari

Gratula a vizsgákhoz! Ügyi vagy! Én is majdnam vittem őket szigorlatozni, mert a pótnagyi lemondta. Végül Robinak sikerült itthon maradnia velük, amúgy elég érdekes lett volna....

Turi: Nálunk van a 17. kerületben és 2500/kg. De most a Nagy Lajoson is szuper az angol turi, múltkor voltam. Ott minden hétfő-szerda-pénteken van bálabontás reggel 9-kor és 1990/kg. És most rengeteg cucc van kirakva, mondta is a csaj, hogy többet raknak ki egyszerre, mert délutánra már sose volt semmi. Most én dél körül még egy fél zsák cuccot hoztam el. :D (persze én a nagyobbakat is bezsákmányolom, ha szép- egész ovis korukra meglesz lassan a ruhatáruk. :D )

beszéd: A férjemék is ikrek és ők 4!!! éves korukig csak pár szót mondtak. Ikrenyelven nyomták a drágáim. :D A fiúknak van ikernyelve? A Péterfybe v a Sote-ra viszed még őket kontrollra? Ott érdemes esetleg rákérdezni a dologra. Ha vmi gondot sejtenek, ők úgyis küldenek valahová vele.

A megbeszélés azért még nálunk is inkább úgy néz ki, hogy én beszélek sokat. Ha vmi bajuk van, alig lehet kihúzni belőlük, hogy miért bőgnek. Viszont gondolom a fiúk is mindent megértenek és lehet velóük alkut kötni "hallgatólagosan" is. :wink:

Detti

És csak nyári cucc kell 92-esből v vastagabb is? Nekünk most van pár nacink, amit Dá épp kinőtt- vastagabb vászon és kord is. Vékony hosszúujjú cipzároshoz nagy mák kell, én Dávidnak csak egyet találtam tavaly, míg Nikinek volt vagy 3. :x Lehet, hogy lesz amúgy vékony vászonnacink is, ami már nem jó, meg pólók, rövidnacik is. Ha érdekel, úgyis megnézem februárban- fel kell mérni a készleteket Egyiptom előtt. :wink: Amúgy szeretnél hasonlókat v lehet totál más is?

Egyiptom: a gyerekeknek semmi bajuk nem volt az 1 hét alatt. Nem szabad hagyni édesvíz közelébe menni őket. Se fürdésnél nem ihatnak, nem használtuk az úszómedencéket- bár úgyis hideg volt a vize, fogat is ásványvízzel mostunk. Mindent fertőtlenítettem nekik- tányérjukat, kanalukat- bár azért ettek ottaniból is és attól nem lett bajuk. Gyümit csak hámozva. De utolsó nap délben Niki belelefetyelt az úszómedencébe és hazafelé éjjel már fosott is. Meg még itthon is kb 2 napig. Szerencsére volt nálunk Antinal- ez helyi gyógyszer, pont a fosásuk ellen és nagyon hamar helyrehozta. De persze a legalább 4 csillagos szálloda alap.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke

Persze, ha látok pónis cuccot, elrakom nektek.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Köszi,Lányok! Én már -előzetes engedelmetekkel -lebszéltem a cserét,azzal a feltétellel,hogyha gond lesz,akkor visszacsere lesz!Nélkülünk! Mert mi az Erzsébetbe nem mentünk volna!Viszont szerintem is nagyon jó,hogy egy házban lehetünk!

Annamari!
Én is gratulálok!Irigylem az erődet,nagyon ügyi vagy! Én is sóvárgok a fősuli után,de ilyen iskolarendszer mellett vagy én vagy a gyerekem! :cry: Én inkább a Dávidra szavaztam,remélem,a belé fektetett energiánk később is ilyen szépen "megtérül".

Benianya!
Nálunk se látok semmilyen hátrányát a koraszülöttségnek!(34. hétre 1960,1770 és 1700grammal születtek a fiúk).

Edit

Kép

Kép
edit73

Kata :)

Vezetésbe majd belejössz. ÉN kapásból összetörtem az egyik lámpát parkolásnál, mert ferdeparkolásnál nem érzem, hogy hol a kocsi eleje, meg olyan alacsony korlát volt, ami nem is igen látszik belülről. Szemben parkolt pár taxis, hát égtem mint a rongy, ahogy rám néztek. De tudod, a nőknek tényleg vannak "előjogai".

Már nem babakocsizunk. Hónapok óta elő sem vettem. De persze a játszóról egyszerűbb lenne hazajönni. Mert amíg jól érzik magukat, addig nem akarnak hazajönni, ha meg már elfáradtak, akkor azért nem. :roll: :roll: :roll:

Ditke :)

Hidd el, ha Mérleg lennél, Szűz aszcendenssel te is háromszor elolvasnád, amit írsz. :wink: Igazság bajnoka nagy adag önbizalomhiánnyal, ez elég jó párosítás nem? :roll: :roll: :roll:

Erit nem akartam én kitúrni. Szó sincs róla!! Itt mindenkinek van helye. Sajnálom, hogy úgy érezte mennie kell.

Levéltetű?? Hmmm... Szóval ezzel lehet villogni? :) :) :) :)
Az enyémek nem kérdeznek még. Érdekli őket, meg megjegyzik, amit mondok, de maguktól még kevés kérdésük van.

Edit :)

Mi Mikulásra vettünk nekik egy-egy ollót. Az egyik hullámos, a másik meg enyhén cakkos. Sztem tök veszélytelen. A papíron kívül semmi mást nem tudnak vele elvágni. Én próbáltam anyagot, de még nekem sem ment, úgyhogy a ruhájuk és a lakástextilek is biztonságban vannak.
Egy ideig sláger volt papírcafatokat csinálni, aztán elmúlt, de pár napja ismét terítve a lakás. :roll: :roll: :roll:

Képzeljétek! Lehet, hogy Réka szobatiszta lett nappalra. (kop-kop-kop) "Anyaaaaa, be fogok pisilniiiiiii!!!!!!" Olyan vicces, mert mindig ezt mondja.
A kakival vannak gondok, mert szól ha kell, de nem megy a bilibe. Viszont a bugyiba sem akarja, ezért tartja, ameddig tudja. Nincs székrekedése szerencsére ő nem olyan típus, de zavarja, hogyha végül a bugyijába megy, merthogy ő már nagylány és nem akar bekakilni. Mit lehet ezzel csinálni?

Ovitéma:
Hát nekünk nincs gondunk, mert egy ovi van, klasszikus korosztályos csoportokkal. Havonta egyszer van egy egyórás játszóházuk. Oda fogunk járni, hogy szokják a helyet, meg a légkört. Egyszer már voltunk is. Az én lányaim annyira rá vannak kattanva az ovira, hogy megvesznének, ha nem járhatnának majd. Aztán persze meglátjuk, hogy élesben is ennyire lelkesek lesznek-e.
Az senkinek nem fordult meg a fejében, hogy külön csoportba tetesse őket? Nálunk ugye nem lehet, de én biztos gondolkodnék rajta, ha volna rá lehetőség. Kicsit elgondolkodtatott, hogy Réka, amikor ott voltunk egyfolytába Bobót kereste, ha az egy kicsit elment kalandozni. És rém tanácstalan volt, hogy mit is kellene csinálni.

Puszi,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Gratulálok a vizsgákhoz! Nagyon ügyes vagy! Le a kalappal, hogy a két lurkó, munka és háztartás mellett egyedül ezt így tudod csinálni! :D

Brigi :)
A kakilás wc-be vagy bilibe egy bonyolultabb folyamat mint a pisi. Van, hogy hónapok is eltelnek a pisilés után amíg a kaki is megy a wc-be/bilibe. Lelkileg ez sokkal jobban megviseli a gyerköcöket, hagyni kell, hogy a maguk tempójában álljanak át. Én ilyenkor ha szóltak, hogy kaki van mindig felkínáltam a wc-t, de ha mondták, hogy nem akkor adtam rájuk szó nélkül a pelust. Aztán Samunál úgy jött a WC-be kakilás, hogy egyszer hasmenése volt, és nem volt idö a pelust már feladni, gyorsan rátettem a wc-re, és sikerült neki. Utána már mindig oda ment. :D

Cat
Kép
cateye

Edit,

ne fenyegess... hát persze hogy jöttök, nekünk tök mindegy hol lakunk, csak legyünk együtt!!! ez jó móka lesz, alig várom!!! :lol:

Detti,
ez az ár, a 330 000, ez komolyan ennyi. 1 hét, félpanzió, még július elején, ami nem is kiemelt szezon. Égnek áll a hajam!!!! Hááát, valamiért mi is olcsóbbat keresünk.. :roll:

Brigi,

én nem választanám szét őket az ovira.. ez nagyon korai! Nekem úgy tűnik legalábbis.. az én gyerekeim közül csak Sári bátor és talpraesett, a másik kettő elveszne egyedül. Én a szétválasztást csak kritikus esetben alkalmaznám, ha mondjuk bántja vagy elnyomja egyik a másikat. Azt hiszem.

Kép
nettke

Sziasztok!Én egy tíz hetes ikerterhes kismama vagyok és nagyon örülök,hogy megtaláltalak Benneteket! :lol:
Van már egy 12 éves lányom,a páromnak meg egy 12 éves meg egy 3 éves fia,(bár ők nem élnek velünk,de nagyon sokat nálunk vannak)mégis úgy döntöttünk,hogy legyen egy közös,erre kettő lett! :roll: Kicsit be vagyok pánikolva,hogy hogyan lehet ennyi gyereket felnevelni és elég stresszes vagyok a babák miatt...Remélem,hogy tudtok egy kis pozitivitást tölteni belém,mert ugyan nem szép dolog,de nem érzem magam túl szerencsésnek és boldognak.... :cry:
Hát bemutatkozásnak nagyjából ennyi,talán nem akasztottalak ki Benneteket,hogy így leírtam,hogy még igazán nem látom a jó oldalát az ikreknek.... :(

binyek

Kedves Binyek,

Megértelek :) Én sem éreztem túl boldognak és szerencsésnek magam, amikor kiderült, hogy ikreim lesznek. Teljesen kiborultam, ordítoztam a dokival, hogy mit képzel...

Őszintén megmondom, hogy nekem elég sok idő kellett ahhoz, hogy az egészet feldolgozzam, DE mostmár nagyon örülök neki, hogy így alakult!!!! Tudom, hogy rengeteg iker van mostanában, de még mindig különlegesnek ítélik meg az embereke az ikerséget, és persze az is. (pl. amikor sétáltunk az ikrekkel és jött a barátnőm is az egy db, azonos korú gyerekével, az övére rá se néztek, az enyémeimet meg mindig körbe dícsérték, és ez olyan jó érzés!!!)

Szóval, fel a fejjel, ha most még nem is tudod igazán elfogadni ezt a helyzetet, hamar megbarátkozol vele, és hidd el, nagyon-nagyon fogsz neki örülni (mondom ezt most, hogy hallom, hogy apa harcol velük most is az elalvással, és ordítanak mind a ketten :lol: )

És igen, nekem is az a gondolat fordult meg először a fejemben, hogy hogyan lehet ennyi gyereket (nálunk mondjuk csak ők vannak) felnevelni, mind anyagilag, mind érzelmileg. Lakást és autót kellett cserélnünk, és én senkitől nem kaptam ruhákat, babcuccokat, mert minden ismerősöm utánam, vagy velem egyidőben szült. Szóval nem könnyű, az biztos, de túl lehet élni.

Szerintem a többieknek és hasonló a véleményük... :)

Lilla,

Igazából téli ruhájuk már épp elég (vagy inkább több, mint sok) van. Főleg tavaszi-nyári ruhákra gondoltam, és a tieidet is szívesen megnézem majd.
Nem baj, hogyha nem egyformák, pólóból pl. mindig jöhet bármennyi és bármilyen.

Annamari,

Én is gratulálok a vizsgáidhoz! Minden elismerésem!

Brigi,

Így már minden érthető (mérleg-szűz) :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Nettke :)

Én pont ezért gondolkodnék. Hogy ne támaszkodjanak olyan mértékben a másikra. Nálunk vannak a közeli családban ikrek és nagycsoportra már muszáj volt szétvenni őket. Mondjuk már nem emlékszem, hogy pontosan mi volt az ok. Először suliba is külön akarták őket, végül mégis együtt mentek. Nem tudom miért. A nagymama sem tudta, hogy végül miért nem az eredeti terv valósult meg.

Meg nagyon nehéz nem hasonlítgatni őket. Pedig semmi jelentősége, a többi gyerekről sem mondják, hogy egyik ilyen, másik olyan. Hanem csak szimplán, hogy ügyes, okos, szépen rajzol, stb. Nekem sem megy, hogy ne vegyem őket sorra. Nem várhatom el az óvónénitől, márpedig sztem az "ügyetlenebb" önbizalmának nem tesz jót, miközben semmivel nem rosszabb esetleg, mint a többiek.
Meg Ambrus és Bernát esete, ahol szegény Ambrus is terroriker lett, miközben semmivel nem erőszakosabb, mint a többiek. (Vagy nem, Detti?)

De ez persze csak elmélkedés. Nincs is rá lehetőségem. Csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Binyek :)

Próbálom megkeresni az oldalt, ahol nemrég erről "értkeztünk". 311. oldal ugyanitt. Oldal közepe tájától.

Ja mindig elfelejtettem megírni, de megértem, hogy a gyerekeim kiejtik a szájukon, hogy "éhes vagyok". El sem hiszem.

Jó éjt,

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Binyek!

Üdv közöttünk!Gyere csak a gondjaiddal,örömeiddel (remélem,hamarosan már csak ez utóbbiak lesznek)!

Nettke!
Én is! :wink: :lol: Már tanuljuk a neveket,mert elég sokan leszünk!Azt már mondják a fiúk,hogy hovamegyünk!!! :D Szerintük a Kolping-fotelba!!!! :lol:

Detti!
Milyen érdekes ez??!Én az első pillanattól imádtam már a tudatát is annak,hogy hárman jönnek!Néha féltem,ez igaz,de annyira örültem és nagyon büszke voltam magamra( :lol: - pedig ez nem rajtam múlott :wink: )
Viszont azt nagyon úúúútáltam,hoyg csak azért nézik meg őket,mert hárman vannak. Ha egyet toltam volna a babakocsiban,akkor tuti meg sem álltak volna azok a vadidegen emberek! :shock:

Brigi!
Az enyémek 5 perc különlét után keresik egymást,így én nem választanám szét őket.Szerintem az óvonőnek meg az a dolga,hogy a gyerek egyéni fejlődését figyelje és ne egymáshoz hasonlítgassa őket.Ha ezt teszi,nem jó pedagógus.
Amúgy iskolába is csak akkor fognak külön osztályba menni,ha annyira más az érdeklődési körük.Pl: most el tunám képzelni a Benit meg a Marcit tesi tagozaton,de Olit nem!
Ebben az életkorban szerintem még (főleg ovikezdésénél) nagyon fontos,hogy van kire támaszkodniuk.Ez az előnye az ikerségnek.Én arra is nevelem őket,ha bármi gond van,egymást keressék!Hisz abban a közösségben csak ők lesznek egymásnak és hát kell,hogy egymást segítsék!
Amúgy az ember akaratlanul is hasonlítgat!Ha nem az ikertestvéréhez,akkor (ha van) a testvéréhez (néha én is megteszem,aztán megrovom magam! :roll: ) vagy a szomszédéhoz,uncsitesóhoz.Csendben és mértékkel nem árt!
Nagyon ügyes Réka a szobatisztasággal! :D

Edit

Kép

Kép
edit73

Binyek,
üdv a csapatban! Én más helyzetben vagyok, mint te, mert nálunk a lányok az első garnitúra, és mi nagyon örültünk, hogy ikrek, de azért megpróbálok egy pár bíztató szót írni. :D
A terhesség ikrekkel lehet, hogy nehezebb lesz, és kevesebb dolgot enged meg, mint egy normál, egyes terhesség, és valószínű, hogy szülés után az eleje is nehezebb lesz, de mégis az egész olyan szép, és érdekes, hogy hamar rá fogsz érezni szerintem! :wink:
Rengetegen kérdezik tőlem, hogy hogy lehet kettővel bírni, de ha az ember lánya tudja, hogy ikreket vár, akkor már előre felkészül lelkileg, és úgyis minden szép apránként kialakul, egyszerűen megszokod.
Aztán meg annyira jó látni, ahogy két totál ellentétes jellemű (nálunk ez van) gyerek egyszerre cseperedik, ahogy szeretgetik egymást, stb.
Meglásd jó lesz! :lol:

Lilla,
Zsófi kinőtte a Ditkééktől kapott köntöst, van esetleg nektek 80-as körüli? :P

Kép
baba888

Edit,

Mielőtt terhes lettem, fel nem merült bennem, hogy nekem két, vagy több gyerekem lesz. Nem akartam csak egy gyereket, ne kérdezd, hogy miért, nem tudom... Persze K. nem így volt ezzel, de mindegy :)
Ezért (is) borultam ki annyira, amikor megtudtam, hogy egyszerre lesz két gyerekem. Mégcsak nem is időeltolódással! De mint ahogyan azt írtam, már egyáltalán nem bánom, nagyon örülök, hogy így alakult.

EGyébként nekem a terhességem egész jó volt, az első 5 hónapban észre sem vettem, hogy terhes vagyok, nem híztam, nem hánytam, nem kívántam kaját. 39. hétre születtek, ráadásul úgy, hogy megbeszéltem velük, hogy okt. 10-e előtt meg ne szülessenek, és 11-én már meg akartak születni :lol: Szóval a terhességem életem legjobb 9 hónapja volt (pedig kétszer költöztem, államvizsgáztam, férjhez mentem ez idő alatt).

Ja, igen, és az első 6 hónap valóban horror volt, segítség nélkül nagyon nehéz.

Brigi,

Igen, az van, hogy nem Bernát terrorizál, hanem az ikrek :( Az ikrek ezt csinálták a bölcsiben, az ikrek így viselkedtek, az ikrek ezt ettek, stb. Ettől kiborulok, mert nem tűnik fel az embereknek, hogy KÉT KÜLÖNBÖZŐ gyerekeről beszélnek. Ez egy elég kemény dolog, ezért is javasolják iskolás korban, hogy ne járjanak egy osztályba az ikrek. Viszont az oviban biztos, hogy nem raknám őket szét.

Baba,

Ha Lillának nincs, nekem van két köntösöm, ami eladó. 80/86-os méretű, C&A, unisex. Szóval, szólj, ha érdekel, az enyémek már kinőtték.

Detti

KépKép
kiliman

Binyek!

Üdv közöttünk! Ismerős az érzés, én zokogtam, amikor megtudtam, hogy ikrek, aztán megszoktam a gondolatot és utána meg nagyon boldog voltam.

Lilla!

Mi is Flixotide -t kaptunk. Remélem jó..., bár most Gergő egyre jobban van, nagyon nagyon aktív!!! kopkopkop, Vendel meg 2 napja köhög nagyon, de közel sem olyan csúnyán, mint Gergő szokott.
Tök jó, hogy iker a párod!!!!! :D :D

Brigi!

Nálunk a szomszédban vannak kb. 28 éves ikrek, egy fiú, egy lány. A múltkor beszélgettem a lánnyal és ő is ezt kérdezte, hogy oviban egy csoportban lesznek e vagy külön. Ők először együtt voltak, aztán külön tették őket, mert teljesen egymásra telepedtek. Ez nagyon jót tett nekik, ekkor kezdtek normálisan a saját egyéniségüknek megfelelően fejlődni, kiteljesedni. Aztán suliban is jártak együtt is, külön is....itt már elvesztettem a fonalat, mikor hogy..., de a lényeg, hogy ő a mostani fejével ezt így sokkal jobbnak tartja. Az én véleményem, illetve szívem szerint nem tudom őket szétszakítani, pedig lehet, hogy nekik sokkal jobb lenne, de nekem, anyai szívemnek nem megy. Aztán majd meglátjuk mi lesz ... :D
A múltkor meg leszólított a buszon egy fiatal lány, aki megint csak iker, szintén ilyen kérdéssel. Ő azt mesélte, hogy az ikertesója, egy fiú, egy évvel alatta jár. Nem is tudnám hogy viselném, ha külön kéne választanom őket, pedig lehet, hogy előbb-utóbb sor kerül rá.

Annamari!

Gratulálok!
Mindig csodálom azokat, akik gyerekek mellett képesek tanulni.

Kata

Kép
kateduo

Rendesek vagytok,hogy máris ennyien válaszoltatok!! :lol: :lol: :lol:
Elkezdtem az egész topikot olvasni az elejétől.Nagyon tanulságos,fontos és jó dolgokat sikerült elolvasnom!Bár csak a 3. oldalon járok...Szülésig lesz mit olvasni... :D

binyek

Üdv. a csapatban! Szuper ikeranyának lenni, majd meglátod! Nekem dög unalmas lett volna egyel, lehet a szülés utáni depresszió is elkapott volna, így meg időm sem volt rá. :lol: :lol:

Mondjuk én gyerekkoromtól kezdve már ikreket szerettem volna, így nagyon örültünk neki, hogy ikrek, tehát nem volt kezdeti csalódottság. De nem voltak előtte gyerkőceink, így az egzisztenciális gondoktól annyira nem ijedtünk meg, mert amúgy is két gyerkőcöt terveztünk.

Nagyon érdekes ez az ikerlét, nap mint nap rácsodálkozom, hogy hogy születhettek ennyire különböző gyerkőceink, akik a különbözőségük ellenére nagyon ragaszkodnak egymáshoz, szimbiózisban élnek. :P

Brigi :)
Nálunk is nagyon ragaszkodnak a fiúk egymáshoz, oviba semmiképpen nem adnám őket még külön. Egymást vigasztalják, bíztatják. Ráadásul Oli nem olyan talpraesett mint Samu, kevésbé önálló, nehezebben boldogul, szégyenlős is. Viszont nagyon jól le tudja hűteni a túlfűtött Samut. Szinte mindig együtt játszanak a bölcsiben is. 8)

Szerencsére már a bölcsiben sem hasonlítgatták őket soha, teljesen más egyéniségek, remélem az oviban sem fogják.

Az iskolánál azért majd elgondolkozunk a külön iratástól, ez majd az érdeklődési körtől lesz függő. :P

Baba :)
Mi voltunk Siófokon a fürdőben, tényleg nagyon szuper! Képet dobhatnál majd a csajokról!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Baba

Bingó! Van pont egy 80-as gyönyörű, fehér, zsiráfos hímzésű köpenyem! :D Imádni fogod! Amúgy mi 74-92 méretig hordtuk, tehát két nyáron át. Szóval megéri. :wink: Nikesz most nőtte ki.

Binyek

Üdv itt, remélem maradsz, ha már ránktaláltál. Gratula a manókhoz! Én is, mint Cat, mindig is ikreket akartam, így majd kibújtam a bőrömből a hírre. Ha nem kéne újra terhesnek lennem velük, bármikor újrakezdeném. Igaz, hogy nagyon nehéz az első pár hónap, de egy kis time-managementtel simán túl lehet élni. És most már annyira imádnivalóak együtt! Ilyen kapocs max a nagyon kis korkülönbséges tesók között lehet. De az hosszútávon sztem még brutálisabb, mint ikreket nevelni.

Brigi

Garula Rékának! A kakihoz nem tudok mit mondani, nálunk már fél éve szólnak előtte és bilibe simán, néha WC-be is sikerül. Tehát fordítva működnük, mert pisinél még mindig csak utána szólnak. :? De tudom én is, hogy sok gyereknél nehéz a kakinál áttérni a bilire pelusról. Majd sikerül. Ügyeljetek rá, hogy ne minősítsétek érte semmiképp. Az unokatesóm kislánya 1 évre durván székletvisszatartó lett, mert az apja cikizte, hogy pelusba kakil. :( Szegény állandóan kúpot kapott, nagyon félt az egésztől, a végén még beöntést is adtak neki egyszer.

Különválasztás. Nálunk Dávid itthon mindig keresi Nikit, ha nem látja, de máshol nem hiányolja. Bárhová megyünk, ők tuti nem együtt lesznek. Nlatok is az volt, hogy Dá játszott a csajokkal, Niki meg külön babrált. És ez az általános. A játszóházban se voltak egy percre se együtt. Sztem az oviban is külön barátaik lesznek. Niki szinte örül, ha Dávid végre békén hagyja és nem vele foglalkozik. De az egy csoport azért biztos biztonságot fog nyújtani nekik; a tudat, hogy ott a közelben a másik.

Átl isk-ban járt az osztályunkba egy fél iker, a párja a másik osztályba járt. Az iskolában nem is nagyon láttam őket még beszélni se, szüntetkben sem. Robiék mindig 1 osztályba jártak, de nem mondta eddig, hogy rossz lett volna. Ötletem sincs, hogy melyik lehetett egyáltalán a dominánsabb fél. :?

Kata

És nektek meddig kell fújni a Flixo-t? Mi azóta még nem voltunk betegek (kopp-kopp), igaz, nem is nagyon voltunk olyan helyet, ahol össze lehetne szedni vmit. Bár, a múltkori játszóházat csoda, hogy megúsztuk. Volt ott egy full beteg kislány, alig látott a takonytól. :shock:

Meme

Mindig elfelejtem: talira jó a febr 23-ás hétvége vmikor?

Dettti

Oké, kiszanálom a készletünket és kitúrom ha látok jókat. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Detti,
köszi azért :wink:

Lilla,
szuper, ez a mostani is fehér volt, a zsiráfot meg imádják. :D
Amúgy is gondoltam rá, hogy ha jó nektek, kiugranánk hozzátok, amíg nem betegek.. :P

:!: olyan cipővédőt keresek, amit motorozáshoz rá lehet húzni a cipőjükre, régebben láttam a babaszobán, de most hiába keresgéltem..
Cat, ha jól emlékszem ti beszereztetek ilyet, ugye? Hol?

Kép
baba888

Sziasztok Lányok!

Köszönöm a gratulációkat! Úgy megdícsértetek, hogy már szégyenkezem is egy kicsit :oops: Azért tanulnak itt mások is: Lilla, Ditke (bocs, ha kihagyok valakit). Én most nekik gratulálok! Azért tény, h eddig ez a legjobb eredménnyel zárult félévem, pedig ez volt a ledúrvább.

No, és tegyük hozzá, hogy Péter nélkül nem ment volna, állandóan olyan időpontban voltak a vizsgáim, hogy neki kellett elhozni a gyerekeket a bölcsiből. Illetve az utolsó vizsgám előtt el is vitte itthonról egy napra, hogy tudjak tanulni. Na, nem ez az általános, de most tény, h kitett magáért. No meg 2 hét tanulmányi szabit is kivettem.

Együtt vagy külön: én egész biztosan nem íratnám őket külön csoportba. Szerintem ez olyan merénylet ellenük! Igaz, hogy elviszem az egyiket, ha a másiknak itthon kell maradnia, de az mégiscsak max pár nap. Szerintem szükségük van egymásra. Pont a tegnap olvastam a bölcsis füzetben a jellemzésüket: és azt írják, h sokat játszanak együtt, többet, mint más gyerekkel, de egymással összevernek, mással nem. Amúgy érdekes, azt írják, Ádám csak akkor nem engedi, h odamenjenek a többiek, amikor vasútat épít.
Szóval csak akkor íratnám külön csoportba, ha nagyon indokolt. Azt azért mégsem szertném, ha haragudnának egymásra emiatt. Mert annyi eszük nincs, hogy felfogják ésszel, h a másiknak az tesz jobbat, ha külön vannak, aztán mire lenne elég eszük, már mindent eldöntöttek érzelmi alapon. Ugyanilyen megfontolásból nálam alsós osztályokba is együtt mennének.

Brigi!
Olyan ügyesek és édesek a lányaid! Gratulálok!

Képzeljétek, ma úgy jött haza Ádám a bölcsiből, hogy mindenre azt mondta, hogy "ÉN ISZ". Olyan édes!

Binyek!
Várunk ám a hírekkel! Írd meg bátran a paramétereket. Mi is írogattuk, és olyan büszkék voltunk rájuk! :)
Én a terhességet nagyon élveztem minden kellemetlensége ellenére (pedig már sebesre hánytam a torkom). Akkor volt a legjobb, amikor már elkezdtek mocorogni :) Azt sem bántam, ha nem alszom, csak érezhessem a mozgásukat (na jó, már szépülnek az emlékek. De komolyan, én szinte csak a szépre emlékszem belőle.)
És tök normális, h megijedsz először. Én sem tudtam elképzelni sem, hogy mit fogok egyszerre 2 gyerekkel csinálni. Aztán láttam itt a többieket, hogy itt mindenkinek megy valahogyan, és olyan megnyugtató volt.
De komolyan, engem már annyiszor megnyugtatttak a többiek. (A legnagyobb segítség a koraszülés utáni kórházasdiban voltatok. Olyan jó volt, hogy van akinek panaszkodni, dicsekedni a 5-10 mili szopikkal. :))

No, holnap jövök majd még, csak most megint itt aludtam egyet a billentyűzeten. :D

Puszi

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Mi ugye vegyes csoportba járunk. Fenntartásaim Nekem is Zsombor miatt voltak, Zsófiról tudom, hogy a jég hátán is megél.
De, mint Edit is, én is az Óvonéniket választottam. ( Kristófé is ők voltak, ebből a szempontból már nem zsákbamacskáztam).
Most, hogy 4 hónapja ovisok, szinte csak pozitívumot tudok mondani. Ami esetleg negatív elfogadom, mert szerencsére apróságok.
Zsombi aki nehezen szokott be, és az elején szinte árnyékként követte Zsófit, most minta ovis!!!
Ezt a vegyes csoportnak is köszönhetem. Mert a baráti társasága úgy néz ki, hogy 2 nagycsoportos fiú, 1 vele azonos korú és Ő. Ma reggel is már az ajtóban várták és mentek 4-en játszani. Zsófi is szereti, hogy vannak nagyok a csoportban ( neki szinte ajándék ha játszhat velük,feltekint rájuk) , de a baráti köre 4 azonos korú kislány.
De, itt kitérnék a nevelőkre.
Nálunk soha nem hívják őket " ikreknek". Ők Zsombi és Zsófi. Mindig külön mesélnek róluk, ill. ha együtt csinálnak valamit, akkor kettőjükről!!!
Nekem ez nagyon fontos!
Valamint, ha valami pozitívumot mondanak egyikről, azonnal jön, hogy de bezzeg a másik is ezt és csinálta stb...!!
Mivel nekem ezt így adják át, biztos vagyok benne, hogy feléjük is így vetítik.
Ami nagyon fontos, kimondják, hogy szeretik az óvonéniket!
Igy bennem a ketté választás nem vetődött fel sem most, sem a suliban. ( bár addig még bármi lehet) . Sőt, nagyon imádom, hogyha kell, ott vannak egymásnak!

Detti!

Én biztosan, rákérdeznék, ha az " ikrekről " mesélnek, hogy most pontosan melyik csinálta ezt ?? Valamint, ha evésről van szó, hogy mennyit evett Bernát, mennyit Ambrus? Persze finoman, és tényleg csak azért, mert külön-külön szeretném róluk tudni ezeket.
Segíteném kialakulni, hogy nem az ikrek gyűjtőnévvel általánosítsanak, hanem Bernát és Ambrus.
Nem vagy könnyű helyzetben a bölivel kapcsolatban.

Annamari!

Nagyon tetszik, hogy a bölcsitekben ilyen jellemzést kaptok róluk. Látszik, hogy törődnek velük, ismerik őket!!
Az érdemeidből, Péter segítsége sem von le semmit!!! De, kétségtelen rendes volt tőle.

Baba!

Van nekünk is köntösünk ebben a méretben. Egy almazöld és egy rózsaszín. Ha kell, csak szólj. Nagyon szépek.

Lilla!

Irok privit a talival kapcsolatban, ok?
Nekem ez még fel sem tűnt , Niki is szeret magában játszogatni? !Húú, ha így van, akkor ez is " Zsombi-típus". Kíváncsi vagyok mi lesz majd vele az oviban.
Mi volt a szigorlatodon??? Nem írtad, csak , hogy nehezen sikerült eljutnod.

Binyek!

Üdv Nálunk!
Előttem mindent leírtak. Csak annyival egészítem ki, hogy én még sírtam is mikor tutira kiderült. Egyrészt a csodálkozástól, másrészt az ismeretlen félelmétől. Aztán kettő napig szinte kábulatban éltem. Ezután az én realista férjecském megunta és felkért, hogy legyek szíves átgondolni az egészet, és lenyugodni. Így is történt. Elfogadtam, lenyugodtam, sőt megszerettem a helyzetet, sőt mondhatni én is kiváltságnak gondoltam az egészet, és gondolom a mai napig!!!
Persze, már az emlékek is szépülnek, és így, hogy lassan 3,5 évesek leszünk teljesen más!
NEKIK NAGYON JÓ, HOGY KETTEN VANNAK, és ez a lényeg nálam!!!

Brigi!

Sajnos én is hasonlítgatom őket, pedig fiú-lány. Ez van, próbálom nem tenni, de nem mindig sikerül. Mikor mennek a csajok oviba? Addig még változhatnak, ill. mint az én esetem is mutatja ott is alakulhat kedvezően a dolog!

További szép napot:

Meme
szinta

Baba :)
Nekünk nem volt ilyen cipövédönk a motorhoz, mert Ök nem nyúzták szét vele a cipöjüket, pedig mentek mint az örült. Inkább gumi orrú cipöt vegyél, aminek feljön a gumi az orrára. Cipövédöt a babaszobán árult valaki, láttam.

Mi is tegnap kaptuk meg a jellemzésüket, alá kellett írnunk. Hízott a májam, mert nagyon jókat írtak róluk.
Jó egy kívülállótól olvasni, hogy milyenek a fiúk, és így kapok egy képet a bölcsis viselkedésükröl. 3 oldalt írtak mindkettöjükröl, és csupa-csupa jó dolgot. :D A bölcsiben sokat játszanak együtt, de ütni-verni is csak egymást szokták. Na itt megnyugodtam. :lol:

Cat
Kép
cateye

Baba,

lyen cipővédőt láttam a Kenguru goldban, Big márkájú.

Képzeljétek, tegnap nem harapott Bernát! Ma reggel megkérdeztem tőle, hogy mi lesz ma a Bölcsiben, és azt mondta, hogy "nem fogok harapni". Hát majd meglátjuk.

Egyébként nem mindig szokták őket gyűjtőnéven szólítani, azért sokszor kiemelik, hogy mit (nem) evett Bernát, meg mennyire szereti Ambrus a gyümölcsöt.

Detti

KépKép
kiliman

Cat!

Grautla a srácokhoz!!!
Olihoz és Samuvérhez! :D
Ilyenkor bennem megerősödik, hogy igen valamit csak jól csináltam... :wink:

Detti!

Az akarat már megvan, de jó!!!!

Meme
szinta

Sziasztok!

Bocs előre is ha valakinek elfelejtek írni, de mivel betegek a csajok itt randalíroznak körülöttem és eléggé nehezen viselem :lol:

Binyek!

Üdv köztünk :)
Én spec örültem, hogy ikrek, pont azért mert én is olyan "különlegesnek" gondoltam :) A terhessség szuper volt, nem hánytam, az elején még hízni se híztam, kívánós se voltam. Komolyan, én tiszta csalódást éreztem, legalább egy kis hányingerem lehetne, sőt, röhej, de irigyeltem akinek van :lol: , én meg azon paráztam eleinte, hogy mi van ha nem is vagyok terhes, ha az egyik vagy mindkettő felszívódik én meg észre sem veszem mert még egy nyamvadt hányingerem sincs :lol: Később is tök jó a terhesség, csak a végén már ált. feküdni kell, én meg arra képtelen vagyok, szóval 20 hetesen még 5 raklap térkövet pakoltunk át a férjemmel (mert építkeztünk, a hülye szállító meg rossz helyre rakta :evil: ), később is folyton rohangáltam. A kórházba elvileg befeküdtem, de folyton az udvaron kóricáltam vagy csak azért jártam büfébe meg újságoshoz hogy mehessek valahová :oops: Ráadásul a szobatársaim este 9-10 körül már aludni akartak én meg éjszakai bagoly vagyok, szóval éjjel kint szórakoztattam az éjszakás nővéreket a folyosón :wink: Szóval ha még egyszer terhes lennék ikrekkel tuti nem feküdnék kórházba, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne tedd!
A többiekkel ellentétben nekem az első 6 hónap egy tiszta nyugi volt, ettek-aludtak, volt időm fejni, költözködés után pakolászni, stb. Kb. a 7. hónaptól lett rémálom, azóta nem aludtam át egy éjszakát sem :evil: pedig már 3 évesek.
De nyugi, tök jó hogy ikrek, hidd el, Te is élvezni fogod! Ha lehetne még egy megint kettőt szeretnék :) Csak most két fiút :lol:

Baba!

Nekünk is van egy kinőtt köntösünk, fehér, Malackás, vékonyabb frottír anyag.

Annamari!

Gratula a vizsgákhoz, ügyi vagy! A gyerekkel szigorlatért meg külön gratula :)
Beszéd: nekem van ismerősöm akinek 3 éves kora után kezdett el beszélni a gyereke. Addig csak kb. 5-6 szót mondott, pár hónappal múlt 3 éves mikor beindult, de olyan szinten, hogy egyből mondatokban beszélt, ilyen szavakat használva élete első mondatainál, hogy Csillog-villog, meg ilyenek :) Nekik is azt mondta anno a logopédus, hogy várjanak még, nem kell semmi különös fejlesztés és igaza lett. Most 4 éves a srác és tök jó dumája van :)
Mondjuk az anyukája azt mondta, hogy későn érő típus, mindent így csinált, pl. sokáig nem járt, aztán mikor elindult estére körbeszaladta a szobát. A fiúk nem ilyeneke véletlenül?

Brigi!
Én kos vagyok, az gáz? :wink: :lol:

Az enyémek is nemrég kezdtek el kérdezni, szerintem ez kb. a 3 éves kor sajátossága, de be nem áll a szájuk. Természetesen Pepe ebben is vezet. Most nagy téma a halál, mert minden mesében mostohája van a lányoknak, ráadásul a hamupipőkés diafilmben még a sírját is mutatják az anyjának, szóval erről folyton beszélni kell. Mondjuk nem szeretem forszírozni a témát, de nem hagynak békén vele. Hol van az anyukája, miért halt meg, mikor jön vissza, miért fekszik a koporsóban, mit csinál ott, Te is meg fogsz halni, nekünk is lesz mostohánk? Neked ki a mostohád? Nagymama mikor fog meghalni? stb. A másik nagy téma a terhesség, mivel több barátjuknak született kistestvére mostanában. Pepe kérdése:Anya, engem ugye nem fogsz lenyelni? Megmagyarázta, azért gondolta, mert Benének meg Zsófinak a testvére az anyukája pocakjában van, és szerinte csak úgy kerülhetett oda, hogy lenyelte. :shock: :lol: Vagy a pisi: húgyhólyag definíciója Pepe módra: van egy zacskó a hasamban és abban van a pisi. :)
Szóval most ez a korszak van, előre félek a miértektől :lol:

Szétválasztás: nálunk egy kis csoport van, szóval nem jön szóba, de oviban szerintem nem is kell. Mondjuk azt mondja az óvónő, hogy nem nagyon vannak együtt, sokszor mikor megyek is külön játszanak, másik asztalnál esznek, reggel is ahogy bemennek máris kétfelé. Iskolában lehet hogy külön teszem őket, attól függ Pepe mennyire fog elhúzni Csenge mellett. Mert azt nem szeretném, hogy ő mivel gyorsabb , eszesebb ne hagyja Csengét tanulni, vagy Csenge arra építsen, hogy majd Pepep segíte neki, megcsinálja helyette. Ismerősi körben van együtt és külön iskolás iker is, mind a ketten azt mondják, hogy jó így, szóval szerintem az ikrek természetén múlik és nem annyira elvi dolog.

Kaki: nálunk előbb volt bilibe kakilás mint pisi, már 2 évesen a kaki a bilibe ment, azzal nem volt gond, a pisi meg még 3 évesen is becsurog néha :( Szóval nekem pont fordított problémám van, nem tudok segíteni. Szerintem hagyd, majd egyszer kedvet kap hozzá.

Ja, Baba!
Nekünk van cipővédőnk, csak nem tudom hol :oops: de kutakodok kicsit. Max ha kétszer fvolt a lányokon, nem használtuk, mert igazából nem rugták le a cipő orrát, ők sosem fékeztek így, el is szörnyedtem, mikor láttam az utcán némelyik gyereket :lol:

Detti!

Nálunk teljesen külön kezelik őket az óvónők, még sosem hallottam azt a szót, hogy ikrek. Pepe ezt csinálta, Csenge azt, vagy mindketten ügyesek voltak, stb, de sosem érzem azt, hogy egy kalap alá venné őket. Mondjuk nehéz is lenne, annyira különbözőek :lol:

azt hiszem megyek, romokban a lakás. Ez az ára némi netezésnek :(

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Bocs előre is ha valakinek elfelejtek írni, de mivel betegek a csajok itt randalíroznak körülöttem és eléggé nehezen viselem :lol:

Binyek!

Üdv köztünk :)
Én spec örültem, hogy ikrek, pont azért mert én is olyan "különlegesnek" gondoltam :) A terhessség szuper volt, nem hánytam, az elején még hízni se híztam, kívánós se voltam. Komolyan, én tiszta csalódást éreztem, legalább egy kis hányingerem lehetne, sőt, röhej, de irigyeltem akinek van :lol: , én meg azon paráztam eleinte, hogy mi van ha nem is vagyok terhes, ha az egyik vagy mindkettő felszívódik én meg észre sem veszem mert még egy nyamvadt hányingerem sincs :lol: Később is tök jó a terhesség, csak a végén már ált. feküdni kell, én meg arra képtelen vagyok, szóval 20 hetesen még 5 raklap térkövet pakoltunk át a férjemmel (mert építkeztünk, a hülye szállító meg rossz helyre rakta :evil: ), később is folyton rohangáltam. A kórházba elvileg befeküdtem, de folyton az udvaron kóricáltam vagy csak azért jártam büfébe meg újságoshoz hogy mehessek valahová :oops: Ráadásul a szobatársaim este 9-10 körül már aludni akartak én meg éjszakai bagoly vagyok, szóval éjjel kint szórakoztattam az éjszakás nővéreket a folyosón :wink: Szóval ha még egyszer terhes lennék ikrekkel tuti nem feküdnék kórházba, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne tedd!
A többiekkel ellentétben nekem az első 6 hónap egy tiszta nyugi volt, ettek-aludtak, volt időm fejni, költözködés után pakolászni, stb. Kb. a 7. hónaptól lett rémálom, azóta nem aludtam át egy éjszakát sem :evil: pedig már 3 évesek.
De nyugi, tök jó hogy ikrek, hidd el, Te is élvezni fogod! Ha lehetne még egy megint kettőt szeretnék :) Csak most két fiút :lol:

Baba!

Nekünk is van egy kinőtt köntösünk, fehér, Malackás, vékonyabb frottír anyag.

Annamari!

Gratula a vizsgákhoz, ügyi vagy! A gyerekkel szigorlatért meg külön gratula :)
Beszéd: nekem van ismerősöm akinek 3 éves kora után kezdett el beszélni a gyereke. Addig csak kb. 5-6 szót mondott, pár hónappal múlt 3 éves mikor beindult, de olyan szinten, hogy egyből mondatokban beszélt, ilyen szavakat használva élete első mondatainál, hogy Csillog-villog, meg ilyenek :) Nekik is azt mondta anno a logopédus, hogy várjanak még, nem kell semmi különös fejlesztés és igaza lett. Most 4 éves a srác és tök jó dumája van :)
Mondjuk az anyukája azt mondta, hogy későn érő típus, mindent így csinált, pl. sokáig nem járt, aztán mikor elindult estére körbeszaladta a szobát. A fiúk nem ilyeneke véletlenül?

Brigi!
Én kos vagyok, az gáz? :wink: :lol:

Az enyémek is nemrég kezdtek el kérdezni, szerintem ez kb. a 3 éves kor sajátossága, de be nem áll a szájuk. Természetesen Pepe ebben is vezet. Most nagy téma a halál, mert minden mesében mostohája van a lányoknak, ráadásul a hamupipőkés diafilmben még a sírját is mutatják az anyjának, szóval erről folyton beszélni kell. Mondjuk nem szeretem forszírozni a témát, de nem hagynak békén vele. Hol van az anyukája, miért halt meg, mikor jön vissza, miért fekszik a koporsóban, mit csinál ott, Te is meg fogsz halni, nekünk is lesz mostohánk? Neked ki a mostohád? Nagymama mikor fog meghalni? stb. A másik nagy téma a terhesség, mivel több barátjuknak született kistestvére mostanában. Pepe kérdése:Anya, engem ugye nem fogsz lenyelni? Megmagyarázta, azért gondolta, mert Benének meg Zsófinak a testvére az anyukája pocakjában van, és szerinte csak úgy kerülhetett oda, hogy lenyelte. :shock: :lol: Vagy a pisi: húgyhólyag definíciója Pepe módra: van egy zacskó a hasamban és abban van a pisi. :)
Szóval most ez a korszak van, előre félek a miértektől :lol:

Szétválasztás: nálunk egy kis csoport van, szóval nem jön szóba, de oviban szerintem nem is kell. Mondjuk azt mondja az óvónő, hogy nem nagyon vannak együtt, sokszor mikor megyek is külön játszanak, másik asztalnál esznek, reggel is ahogy bemennek máris kétfelé. Iskolában lehet hogy külön teszem őket, attól függ Pepe mennyire fog elhúzni Csenge mellett. Mert azt nem szeretném, hogy ő mivel gyorsabb , eszesebb ne hagyja Csengét tanulni, vagy Csenge arra építsen, hogy majd Pepep segíte neki, megcsinálja helyette. Ismerősi körben van együtt és külön iskolás iker is, mind a ketten azt mondják, hogy jó így, szóval szerintem az ikrek természetén múlik és nem annyira elvi dolog.

Kaki: nálunk előbb volt bilibe kakilás mint pisi, már 2 évesen a kaki a bilibe ment, azzal nem volt gond, a pisi meg még 3 évesen is becsurog néha :( Szóval nekem pont fordított problémám van, nem tudok segíteni. Szerintem hagyd, majd egyszer kedvet kap hozzá.

Ja, Baba!
Nekünk van cipővédőnk, csak nem tudom hol :oops: de kutakodok kicsit. Max ha kétszer fvolt a lányokon, nem használtuk, mert igazából nem rugták le a cipő orrát, ők sosem fékeztek így, el is szörnyedtem, mikor láttam az utcán némelyik gyereket :lol:

Detti!

Nálunk teljesen külön kezelik őket az óvónők, még sosem hallottam azt a szót, hogy ikrek. Pepe ezt csinálta, Csenge azt, vagy mindketten ügyesek voltak, stb, de sosem érzem azt, hogy egy kalap alá venné őket. Mondjuk nehéz is lenne, annyira különbözőek :lol:

azt hiszem megyek, romokban a lakás. Ez az ára némi netezésnek :(

Ditkeóóúf
dáúa
qwúaúűúűgóüóüóóőőcfáxdXcm
ditke62

Sziasztok!

Jól van, akkor nem én vagyok egyedül, akit rosszul érint, ha "leikrezik" a gyerekeket. Én a falra tudok tőle mászni. Anyós is szokta őket így emlegtni, meg a sógorék is. :evil: Amikor először hallottam szóvá is tettem, hogy ők nem "AZ Ikrek", de nem is értették, hogy miről beszélek. Eddig azt hittem, hogy én vagyok túlérzékeny. :wink:

Meme

A szigorlat 5 lett, de elég gagyi volt szerencsére. Az alapképzést tutira képtelen lettem volna megcsinálni mellettük. :oops:
Niki itthon nem igazán molyolós, mert Dávid nem hagyja. Ez csak akkor jön ki, ha másokkal játszanak. Itthon két kismajmom van, akik mindenhová felmásznak. :)

Ditke

Mi még az Ez miiiii? korszakban vagyunk. A miértes jóval keményebb lesz: hogy magyarázzam meg a dolgokat úgy, h megértsék és ne beszéljek hülyeségeket?!! Az lesz a jó kis agytorna!! :wink:

Annamari

Azért az én vizsgaidőszakom nem volt egy nagy durr..... 1 vizsga és 2 beadandó... Szóval te sokkal ügyibb vagy!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ditke

Dekódolnád a lányok utószavát? "dáúa
qwúaúűúűgóüóüóóőőcfáxdXcm" :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Lilla!
A flixo-t 6 hétig kell használni, akkor vissza kell mennünk. Egyébként kiszámoltam éppenhogy elég lesz addig, mert 120 adag van benne. Nekünk nem volt vérvétel és nem is lesz, hanem csak sima bőrpróba. De szerintem a vérből jobban kimutathatóak a dolgok, nem?

Uszodás helyekre ti szoktatok vinni gumiszandált vagy mezítláb vannak a gyerekek?

Még eszembe jutott, hogy anyuék szomszédjában is vannak ikrek, fiúk, már nagyok, mindkettő dolgozik. Az anyjuk máig emlegeti, hogy mai eszével külön osztályba járatná őket, mert náluk pl. olyanok voltak, hogy mindig csak az egyik írta fel, hogy mi a házi feladat, a másik meg nem, mondván minek, ha a tesója felirja. Pesze mindig ugyanaz nem írta fel.... :D

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!
Ditke, Nettke, Edit!Nagyon köszönöm a választ!
Azért benneteket kérdeztelek, mert a Dévényen nagyrészt ikrekkel, vagy az egyik felükkel találkoztunk.
Beni 15 hósan kezdett csak járni 1 év fejlesztés után, és jelenleg az idegesit, hogy nem beszél. Képtelen megértetni magát, nehezen viselem, hogy nyig, nyög én meg találjam ki most inni szeretne vagy már a főzijét kéri. Igy folyamatosan kizárásos alapon kommunikálunk.
A kisautót, motort még nem tudja hajtani-szóval ezért kukkantottam be ide.
De megnyugodtam, látom vannak akik már emúltak 2 évesek és még nem beszélnek. Elvileg 1,5 évesen már 2-3 szavas mondatokat kellene mondaniuk, Beni meg még egy szót sem mond, szivfájdalmam, hogy az anyát sem. Mindennek az elejét mondja kb 1 hete.
No, majd beindul ez is mint a járás.
Mi egyébként a Dévény mellett még HRG-TSMT-re=szenzomotoros fejlesztésre is járunk. Icipici oxigénhiánya volt(szerintünk, a dokik szerint nem), hipotón volt-(ez tény), mindezzel együtt makk egészséges.

További szép napokat nektek!!!!!
Lelkesitő a erőtök, a pozitivitásotok, jól esik a nehéz napokon. :lol:

benianya
ákosbenianya

Sziasztok :)

Ma vásárolni voltunk. A lányok holdfüggők, úgyhogy nagyon ment a holdnézegetés a kocsiban. Aztán pont előttünk volt és nem látták:

Bobó: "Nem veszem je nektek a 'ojdat a kocsi tetejéjől. Különben is veszekedtetek, és ezéj nem adom oda. Talán ha szépen megkéjtek, ......"

Ezt vajon honnan szedte??? :oops: :oops: :oops:

Benianya :)

Sztem a "kell" erős túlzás. Nem hinném, hogy aggódnod kellene. Nekem lányaim vannak, nem voltak koraszülöttek, és mégis kétévesen kezdtek csak beszélni. Mostanra rengeteg mondókát, verset tudnak, és be nem áll a szájuk. Nem érzem őket lemaradottnak ebből a szempontból. Azt nem állítom, hogy nem örültem volna, ha hamarabb kezdik. Bár így utólag ..... :wink:
Ilyen korban még egy hónap is sokat számít. Lehet, hogy ma nem beszél, egy hónap múlva meg szavalni fog. Ráadásul még nincs is egészen másfél éves a fiad. Nyugi, türelem és ne keresd, hogy mi mindent lehet a koraszülöttségre fogni!!! Mindig van, amiben más egy gyerek, mint az "átlag", de még bőven normális.

Teljesen kipurcantam. Mennem kell aludni, mert lefordulok a székről.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Eszembe jutott mit felejtettem el :)

Detti!

Nem volt semmi gond Tunéziában, bár a mi családunk nem egy hányós-fosós fajta, spec. a csajok még életükben nem hánytak (kopp-kopp) :)
Szóval mi csak ásványvizet ittunk, de itthon is azt iszunk, ez inkább megszokás, az üdítőben levő jeget nyilván capvízből csinálják és attól sem volt semmi gond. Fogmosás csapvízből ment, ettünk mindenféle kaját, a csajok minden nap ettek fagyit, szóval nem volt gond semmivel. Szerintem ez sokkal inkább emberfüggő, volt egy 5 éves magyar kislány, ugyanazt ette amit mi, ugyanott fürdött, stb. és szerencsétlen 2 nap után már elég szarul volt, alul-felül jött belőle minden :(
Mondjuk a lányok nem egy nagy vízimádók, de azért fürödtek többször is a gyerekmedencékben, nyilván be is nyeltek belőle, de megúsztunk mindent :P

Benianya!

Csenge is csak 15 hónaposan indult el, igaz, nekünk nem volt semmi izom-gondunk, nem jártunk tornára. Addig a térdén járt, rossz volt nézni, de aztán hamar behozta Pepét, szerintem ezzel nem érdemes foglalkozni. A beszéd meg pláne ilyen, épp most volt szó róla, hogy hány gyerkőc van aki később kezd el beszélni, ez is inkább alkati dolog.

Brigi!

Olló: nekem kb. nyár óta vagdosnak a csajok, azóta alig várják, hogy kiszedjem a reklámújságokat a postaládából :lol:

"Bobó: "Nem veszem je nektek a 'ojdat a kocsi tetejéjől. Különben is veszekedtetek, és ezéj nem adom oda. Talán ha szépen megkéjtek, ......"

Ezt vajon honnan szedte???"

Tetszik :lol: Úgy látom neked már nem is kell nevelned, megtanulták a leckét :lol:

Lilla!

Bocs, most látom, hogy belekontárkodtak a hozzászólásomba.
:oops: Kb. "na végre engem is hagynak szóhoz jutni" :lol:
Jó éjt!
Ditke
ditke62

Sziasztok!

Jó hogy beszéltünk a bölcsiről,oviról.Sok mindent megtudtam belőle a különféle hyelyi szokásokról és ez jó támpontot ad,hogy mire figyeljek még ovi választásnál.
Ikrek kérdése: én ha valaki így tesz rájuk célzást,mindig megkérdezem,hogy most kiről is beszél.ÚÚÚtálom a gyerekek és a fiúk megszólítást is.Aki velük van,ne legyen rest 3 nevet kimondani,ha hozzájuk beszél!!!
Nekünk még így is problémát jelent a Beninek meg a Marcinak (pedig szinte sosincsenek egyforma ruhában),hogy pl. a tükörben felismerjék saját magukat.

Nettke!
Írtam e-mailt! :D

Benianya!
Enyémek is csak 15-16hósak kezdtek el járni és bőven elmúltak 2évesek amikor elkezdtek beszélni.Addig a mutogatás meg az ööö-zés volt.Hidd el,jobb az,ha később kezdi!!!!Nálatok még igazán nincs semmi gond.A fiúk amúgy is csak később kezdenek beszélni.

Kata!
Mi csak papucsot,ha mehetnékjük van/volt,abban vannak/voltak.Vagy régebben mezítláb (bár én azt nem igazán szerettem).Enyémek nem tűrik meg magukon a gumiszandált.

Detti!
Azért a te verziód a jobbik eset!Én ismerek olyat,aki terhesen majd kibújt a bőréből,hogy ikreket vár!!Később meg...Hát finoman fogalmazva is nyűg volt neki! :(

Brigi!
Ez nagyon édes!Nálunk Oli használja ezt a " stílust". :roll: :lol: Néha meg is kérdezem tőle,hogy akkor most "te ki vagy?az anyukájuk?"

Edit

Kép

Kép
edit73

A hypoton gyerekeknél minden fejlödési fázis késöbb jön el. Nekem Oli fiam volt enyhén hypoton, pedig 39. héten született. Majdnem 15 hósan kezdett el járni a DGSM ellenére, 2,5 évesen beszélni, és 3 éves elmúlt amikor szobatiszta lett. Sajnos ezzel nem tudsz semmit csinálni, hacsak nem a Korai Fejlesztöbe vinni a gyerköcöt, és mindenféle fejlesztésekre hordani évekig, hátha lesz eredménye. Sajnos be kell tudnod, hogy nem lesz egy egy versenyló a kisfiad a fejlödésében, de böven benne lesz az átlagban. A lényeg, hogy vidám, kiegyensúlyozott gyerek legyen, és ne nagyon hasonlítsátok más gyerekekhez. :D

Cat
Kép
cateye

Kata :)
Mi papucsot hordunk az uszodában, de ha megunják a benne való egyensúlyozást, akkor nyugodtan mennek mezítláb tovább. Én sem szeretem, a de a müanyag szandit Ök sem türik el.

Cat

Cat
Kép
cateye

Benianya,
az én lányaim másfél évesek, és beszéd téren (is) ég és föld a kettő. Az egyik mindent próbál utánunk mondani, igyekszik, akarja, sok szót szépen mond is, és ő is a szavak elejével kezdte, illetve még sokszor azt mondja. A másik két szót tud, baba és apa, de csak ha olyan kedve van, és nem is nagyon igyekszik, bár halandzsázni azt nagyon tud. :lol:
Így látva ezt az óriási különbséget sem aggódom, mert ezt úgysem lehet erőltetni, és szerintem nem vagyunk lemaradva. Az, hogy másfél évesen 2-3 szavas mondatokat mondjon szerintem nem elvárható, bár van ilyen, de ritka.
Szóval nyugi, és türelem, ráadásul ha már elkezdte, akkor szépen fog is haladni, mert megvan az érdeklődése. :wink:

Kata,
én gumiszandált adok a lányokra, hogy ne csúszkáljanak, nincs ellene kifogásuk. :)

Anna most ki is nőtte, úh. azt is keresünk, 20-ast. :D

Kép
baba888

Benianya

Igaz, az enyémek is koraszülöttek voltak, de egészségesek is szerencsére. Mégis 15 hósan kezdtek el járni és másfél évesen még annyi volt az össz tudomány beszédből, hogy hinta. És ez kb 20-21 hós korukig így maradt. Én is nagyon vártam már, hogy járjanak, beszéljenek, aztán eljött és most már olyan természetes, hogy azon csodálkozom, ezt vártam annyira? Utána meg jön a szobatisztaság. Na, az olyan dolog volt, amiért azt hittem, tehetek valamit, hogy hamar menjen- de úgy látszik mégsem. Igaz, hogy szépen megszokták a bilit és használják is, de maguktól mégsem képesek szólni, hogy kell. Akárhogy szeretném, nem megy. Rájöttem, hogy nem lehet és nem is szabad siettetni a fejlődést. A gyerekek ahogy nőnek, egyre jobban megértik az elvárásokat és ha még nem képesek rá, nagyon rosszul érezhetik tőle magukat. És mindig lesz újabb dolog, amit már tudhatna, de nem tud- nem fog megállni a járásnál, beszédnél. Ezt nekünk kell megváltoztatni a mi agyunkban, mert a gyereknek csak rosszat teszünk vele.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Dávidnak keresek 24, inkább 25- ös sportcipőt nyárra. Nincs valakinek eladó? Vagy ha láttok valahol akciósan, szóljatok lécci!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ja és ami még eszembe jutott a témában. Mindig a következő fejlődési szakaszt sürgetjük, mert azt hisszük, hogy az megoldja minden problémánkat. Például vártam a beszédet, hogy majd ha el tudják mondani, hogy mit akarnak, mi bajuk van, akkor nem lesz nyígás, hiszti. A francokat nem, a gyerek továbbra is csak gyerek marad, tomboló dackorszakkal, akár tud beszélni, akár nem. A járásnál, szobaisztaságnál ugyanez van. Nem oldja meg a problémáinkat hiába várjuk. :lol: :wink:

Cat
Kép
cateye

Ditke,
megnéznéd nekem?
Ha nem találod, megnézem a Kenguruban :arrow: köszi Detti!

Kép
baba888

Köszi csajok,hogy ennyien írtatok és ahogy olvasgatom a hozzászólásokat az elejétől kezdve,egyre jobban el tudom képzelni ezt a "duplaságot"!Szerencsére!Csak az a baj,hogy ha én kezdek egy kicsit felvidulni,akkor beszélek anyámmal,aki teljesen negatívan áll az egészhez és ezzel engem is visszahúz a kétségbeesésbe..... :cry:

binyek

Sziasztok!

Tegnap voltam a bölcsiben du. mert egy pszichomókus volt meghívva. Szembesíteni akartam a bölisnéniket azzal, hogy nem csak mi kell tegyünk annak érdekében, hogy a fiaink igazi kisangyalok legyenek. Illetve szeretek a mintaapa szerepben tetszelegni :) Csak anyukák voltak ott 8)

Szóval a tapasztalat.
Röviden előadtam a kényes szitut. Pszichológus (Feri) megkérte, hogy a gondozók is nyilatkozzanak.
És akkor végre kiönthették a lelküket.
1. Az ikrek uralkodnak a csoporton.
2. Hozzájuk igazítják a napirendet.
3. Ha kapnak egy új játékot, akkor az ikrek játszhatnak vele az elején, a többit addig elterelik, mert különben az ikrek leiskolázzák a próbálkozót. :roll:
4. Ők a legidősebbek a csoportban, masszív, erős és okos gyerekek.
5. Véd és dacszövetséget alkotnak, nem hagyják annyiban, ha bármelyiket bántják.
6. Amennyiben az idősebb csoportnál vannak, Bernát egyszer bepróbálkozott, rájött, hogy nem Ő a kiskirály, megtalálták a helyüket!!! (a nagyobb csoport gondozónője profibbnak tűnik...)
Válaszom:
1. Úgy gondolom, hogy megerősitik azt a magatartásformát amit annyira elítélnek (ezt azért szofisztikáltabban adtam elő :))
2. kértem mindig, hogy pontosítsanak melyik gyerekről van szó!
Pszichológus:
1. Az ikrek köré szokott szerveződni a csoport, Ők szoktak a mag lenni.
2. megkérdezte, mennyi különprogramot szervezünk nekik, és azt javasolta, minnél többet. :roll:
3. Keressük fel valamikor asszonnyal és beszélgessünk. Uh. jövőhéten kérünk időpontot.
Eredmények:
Valószínüleg átkerülnek a nagyobb csoportba (2,5-3,5 éves gyerekek).

Kiliman

Ja, és hogy fogadtam, hogy ikreink lesznek:
3000m felett a hegyekben, hóvihar egy glecseren a sátorban dekkolok, amikor csörög a telefon. Detti néhány perc sírás után (azt hittem elvetélt) végre elmondta, hogy ikreink lesznek. Volt rá egy hetem, hogy emésztgessem a hegyen a viharban :)

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kiliman!
Így elsőnekifutásra éjjel 11kor olvasva a beszámolódat,sok mindent nem értek!!!
Hogy lehetséges az,hogy az történjen egy csoportban/csoporton belül,amit Ambrus és Bernát akar?És ha ez így van,akkor miért lepődnek meg a következményeken?Szóval azt hiszem, véleményeztem is gyorsan a gondozónőket! És természetesen semmit nem vesztenek a gyerekeitek azzal,hogy másik csoportba kerülnek!!!
Azt meg igazán megmagyarázhatnád nekem,hogy ennek az egész dolognak mi köze ahhoz,hogy mennyi külön programot szerveztek a gyerkőcöknek???Én nem látok összefüggést e kettő között!

Binyek!
Akkor nem beszélj édesanyádal! :wink: :( Legalábbis erről a témáról ne!Szerintem mindannyiunknak (nekem tuti) voltak olyan emberek az életünkben,akik nem fogadták örömmel a hírt,hogy ikreket várunk. Ezeket az embereket ki kell iktatni az életünkből!!! :cry: Vagy ha ez nem lehetséges,akkor a lehető legkevesebbet találkozni velük!!!
A te lelkednek,a babáid egészségének most ez tesz jót!Senki mást ne engedj magad elé helyezni,mert az elkövetkező fél évben csak te (és veled együtt a babák) a legfontosabb(ak)!!!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kiliman!

Még egy!!!Azért én a helyetekben irtó büszke lennék arra az 5.pontra!!! :wink: :lol: Jó szülők vagytok!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Kiliman!

És a pszichomókus mit mond? Ő nem véleményezte a dolgot? Nem mondott egy-két javaslatot a gondozónőknek? Amúgy meg örülj, hogy összetartanak a gyerkőcök, később még jól fog jönni!

Baba!

Holnap nekiesek és keresem, ma el voltam havazva.

Binyek!

Az én anyám folyton csak sopánkodik, de ő ezt tenné akkor is, ha egy gyerekem lenne. "Ő a tipikus soha semmi nem jó, másnak mindig jobb és ő egyébként is megmondta" típus, szóval én eléggé kifejlesztettem magamban mellette az "egyik fülemen be a másikon ki" technikát. Néha persze kiakaszt, de azt hiszem elég jól viselem. Persze ez a tulajdonsága az unokákkal megsokszorozódott, de tudod, "ami nem öl meg az erősít" alapon tovább fejlődtem. :D Amúgy az ikrekben az külön jó, hogy bárkit le lehet pattintani az okoskodásával, mert "Neked nincsenek ikreid, honnan is tudhatnád" vagy "Ez egy gyerekkel biztos működik, de ikrekkel nem megoldható" és máris elvágtad az eszmefuttatást :wink:
szóval ne foglalkozz vele ki mit mond, itt vagyunk mi, ikresek, mi majd megmondjuk a tutit :)

Na, lelövöm magam mára mert érzem, hogy megint túlpörgök :oops:

Ditke
ditke62

Megkérdezhetem,hogy nektek hányadik héten tudták megmondani,hogy egypetéűek-e? :?: :?:
Mert azért kicsit drukkolok,hogy ha már double baba,akkor legalább legyenek egyformák!!!És ha lehet,akkor lányok... :lol: Fiúnevet nem is tudok,úgyhogy ha fiúk lesznek,akkor is Liliennek ás Annának fogják hívni őket!!! :D :D :D
Félidőben muszáj befeküdni a kórházba vagy esetleg kérhetem,hogy otthon maradhassak?Már csak azért,mert Szegeden fogok szülni,de bajai vagyok,tehát igazán tök egyedül lennék bent,mert nem várhatom el a családomtól,hogy minden nap átjöjjenek hozzám.Viszont ha bármi lenne,akkor én Bajáról 50 perc alatt átérek Szegedre.Vagy az sok idő? :roll:
Még egy kérdés:én nagyon edzem az agyam arra,hogy ellegyek a törpékkel egyedül is,legalább délelöttönként,hogy megmutassam anyámnak,hogy nem leszek folyton rászorulva.Szerintetek menni fog? :? Általában az esték a gázossabbak,nem?Legalábbis a lányommal úgy volt....

binyek

Ditke,
köszi!

Binyek,
Azt, hogy mikor kell befeküdnöd majd a kórházba szerintem az orvosod fogja eldönteni. Muszájnak nem muszáj, van aki végig otthon van, van aki befekszik, de a félidő mondjuk korai, olyan 32-33 hét körül kezdik a befektetést.
Engem nem fektetett be a dokim, mert kikönyörögtem, de otthon szigorúan fekvésre voltam ítélve a 30. hét után. Sajna így is korábban jöttek (32hét+4nap), de szerencsére egészségesek.
Szóval nekem is otthon indult be a szülés, elfolyt a magzatvizem hajnali fél 4-kor. Bementünk a kórházba, megvártuk a dokit, és fél 9-kor császároztak. Volt még elég magzatvíz, így lehetett várni, nem kellett kapkodni, ha így nézzük, nem sok az 50 perc. De ha valami komolyabb komplikáció lépne fel, akkor sok.
Szóval nem árt az óvatosság.
A párom az első 3 héten otthon volt velünk, aztán olyan egyedül maradtam, mint a kisujjam, és azóta is így van.
Biztos menni fog, mert mennie kell, próbálj majd meg kialakítani egy napirendet, egy menetet, amihez tudsz nagyjából igazodni. Úgyis folyton változni fog, de azért az etetések, alvások, ébrenlétek folyamához szerintem kell egyfajta rendszer, úgy könnyebb.
Ha viszont mégis úgy érzed majd, hogy segítségre van szükséged, ne restelld kérni!! Igenis embert próbáló feladat, és senkinek nem jó, ha túlhajtod magad. Pláne, hogy ott a nagyobbik is...
Egypetéjű lányok, milyen kis válogatós vagy! :lol:

Kép
baba888

Kiliman :)

Nekem teljesen úgy tűnik, hogy a gondozónők a legkisebb ellenállás irányában mozogtak. Most aratják "munkájuk" gyümölcsét. Azért egy gondozónak több esze kellene, hogy legyen, meg több tapasztalata. :roll:
Amúgy sztem jót fog tenni nekik a nagyobb csoport. Egy kis kontroll nem árthat.

Az, hogy a pszichomókus a különprogramot javasolta, engem megerősít abban, hogy nem jó, ha két gyerek csak egymással játszik, és nagyon össze van nőve. Szülőként szívmelengető látni, hogy a testvérek hogy szeretik egymást, de engem aggasztana, ha azt mondanák, hogy gyakorlatilag az oviban is csak egymással játszanak. Pont emiatt vetettem fel a külön csoport, külön osztály dolgot. A szakunkon az egyetemen volt egy ikerpár és lehet, hogy 20 évesen pisilni már nem együtt jártak, de minden mást együtt csináltak. Ez sztem már túl van a normálison, de persze ez az én véleményem, meg nem is mondom, hogy a ti gyerekeitek is ilyenek, csak elmélkedem.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Ikrekkel NEM kell befeküdni a szülés elött, ha nincsen más panaszod. Hiába ragaszkodnak hozzá, hogy ez a protokoll (legtöbb helyen 28. héttöl), egy kis diplomácia a dokiddal, és ettöl el szoktak térni. :D Föleg, hogy otthon is van már gyerköc.

Azt, hogy egypetéjüek nem mindig tudják megállapítani, csak kizárni tudják. Hány lepény van? Külön burokban vannak?
Sokszor még szülés után is csak valószínüsítik a dolgot, DNS vizsgálattal tudják biztosra megmondani, az meg pénzbe kerül. De azért lehet ám sejteni.

Segítség: Engem kimondottan idegesített a segítség, simán lehet két gyerekkel is bírni. Föleg nappal, mert leginkább ahogy írtad is délután 17 órától kezdödik a nyüglödés, amikor kézben szeretnek lenni, illetve még éjjel van cirkusz, amikor nem veszik tudomásul, hogy aludni kell. 8)

Kiliman :)
Ahogy olvastam a hozzászólásodat, rögtön fogalmazódott is meg bennem, hogy miért nem teszik a fiúkat nagyobb csoportba, ahol nem kiskirályoskodnának? De látom erre más is rájött. 8)

Az, hogy Ök határozzák meg a napirendet, az nevelöi hiba, mert a gyerekeknek kell adaptálódni a bölcsis napirendbe, ez az Ö feladatuk, hogy következetesen betartassák velük.
A véd és dacszövetség meg tényleg visszajelzés, hogy valamit jól csináltatok. 8)

Egyébként én elgondolkodnék a helyetekben, hogy októbertöl menjenek oviba a fiúk inkább, ha a szobatisztaság is megoldódik.

Cat
Kép
cateye

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?