Sziasztok!
Bocs előre is ha valakinek elfelejtek írni, de mivel betegek a csajok itt randalíroznak körülöttem és eléggé nehezen viselem
Binyek!
Üdv köztünk
Én spec örültem, hogy ikrek, pont azért mert én is olyan "különlegesnek" gondoltam
A terhessség szuper volt, nem hánytam, az elején még hízni se híztam, kívánós se voltam. Komolyan, én tiszta csalódást éreztem, legalább egy kis hányingerem lehetne, sőt, röhej, de irigyeltem akinek van
, én meg azon paráztam eleinte, hogy mi van ha nem is vagyok terhes, ha az egyik vagy mindkettő felszívódik én meg észre sem veszem mert még egy nyamvadt hányingerem sincs
Később is tök jó a terhesség, csak a végén már ált. feküdni kell, én meg arra képtelen vagyok, szóval 20 hetesen még 5 raklap térkövet pakoltunk át a férjemmel (mert építkeztünk, a hülye szállító meg rossz helyre rakta
), később is folyton rohangáltam. A kórházba elvileg befeküdtem, de folyton az udvaron kóricáltam vagy csak azért jártam büfébe meg újságoshoz hogy mehessek valahová
Ráadásul a szobatársaim este 9-10 körül már aludni akartak én meg éjszakai bagoly vagyok, szóval éjjel kint szórakoztattam az éjszakás nővéreket a folyosón
Szóval ha még egyszer terhes lennék ikrekkel tuti nem feküdnék kórházba, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne tedd!
A többiekkel ellentétben nekem az első 6 hónap egy tiszta nyugi volt, ettek-aludtak, volt időm fejni, költözködés után pakolászni, stb. Kb. a 7. hónaptól lett rémálom, azóta nem aludtam át egy éjszakát sem
pedig már 3 évesek.
De nyugi, tök jó hogy ikrek, hidd el, Te is élvezni fogod! Ha lehetne még egy megint kettőt szeretnék
Csak most két fiút
Baba!
Nekünk is van egy kinőtt köntösünk, fehér, Malackás, vékonyabb frottír anyag.
Annamari!
Gratula a vizsgákhoz, ügyi vagy! A gyerekkel szigorlatért meg külön gratula
Beszéd: nekem van ismerősöm akinek 3 éves kora után kezdett el beszélni a gyereke. Addig csak kb. 5-6 szót mondott, pár hónappal múlt 3 éves mikor beindult, de olyan szinten, hogy egyből mondatokban beszélt, ilyen szavakat használva élete első mondatainál, hogy Csillog-villog, meg ilyenek
Nekik is azt mondta anno a logopédus, hogy várjanak még, nem kell semmi különös fejlesztés és igaza lett. Most 4 éves a srác és tök jó dumája van
Mondjuk az anyukája azt mondta, hogy későn érő típus, mindent így csinált, pl. sokáig nem járt, aztán mikor elindult estére körbeszaladta a szobát. A fiúk nem ilyeneke véletlenül?
Brigi!
Én kos vagyok, az gáz?
Az enyémek is nemrég kezdtek el kérdezni, szerintem ez kb. a 3 éves kor sajátossága, de be nem áll a szájuk. Természetesen Pepe ebben is vezet. Most nagy téma a halál, mert minden mesében mostohája van a lányoknak, ráadásul a hamupipőkés diafilmben még a sírját is mutatják az anyjának, szóval erről folyton beszélni kell. Mondjuk nem szeretem forszírozni a témát, de nem hagynak békén vele. Hol van az anyukája, miért halt meg, mikor jön vissza, miért fekszik a koporsóban, mit csinál ott, Te is meg fogsz halni, nekünk is lesz mostohánk? Neked ki a mostohád? Nagymama mikor fog meghalni? stb. A másik nagy téma a terhesség, mivel több barátjuknak született kistestvére mostanában. Pepe kérdése:Anya, engem ugye nem fogsz lenyelni? Megmagyarázta, azért gondolta, mert Benének meg Zsófinak a testvére az anyukája pocakjában van, és szerinte csak úgy kerülhetett oda, hogy lenyelte.
Vagy a pisi: húgyhólyag definíciója Pepe módra: van egy zacskó a hasamban és abban van a pisi.
Szóval most ez a korszak van, előre félek a miértektől
Szétválasztás: nálunk egy kis csoport van, szóval nem jön szóba, de oviban szerintem nem is kell. Mondjuk azt mondja az óvónő, hogy nem nagyon vannak együtt, sokszor mikor megyek is külön játszanak, másik asztalnál esznek, reggel is ahogy bemennek máris kétfelé. Iskolában lehet hogy külön teszem őket, attól függ Pepe mennyire fog elhúzni Csenge mellett. Mert azt nem szeretném, hogy ő mivel gyorsabb , eszesebb ne hagyja Csengét tanulni, vagy Csenge arra építsen, hogy majd Pepep segíte neki, megcsinálja helyette. Ismerősi körben van együtt és külön iskolás iker is, mind a ketten azt mondják, hogy jó így, szóval szerintem az ikrek természetén múlik és nem annyira elvi dolog.
Kaki: nálunk előbb volt bilibe kakilás mint pisi, már 2 évesen a kaki a bilibe ment, azzal nem volt gond, a pisi meg még 3 évesen is becsurog néha
Szóval nekem pont fordított problémám van, nem tudok segíteni. Szerintem hagyd, majd egyszer kedvet kap hozzá.
Ja, Baba!
Nekünk van cipővédőnk, csak nem tudom hol
de kutakodok kicsit. Max ha kétszer fvolt a lányokon, nem használtuk, mert igazából nem rugták le a cipő orrát, ők sosem fékeztek így, el is szörnyedtem, mikor láttam az utcán némelyik gyereket
Detti!
Nálunk teljesen külön kezelik őket az óvónők, még sosem hallottam azt a szót, hogy ikrek. Pepe ezt csinálta, Csenge azt, vagy mindketten ügyesek voltak, stb, de sosem érzem azt, hogy egy kalap alá venné őket. Mondjuk nehéz is lenne, annyira különbözőek
azt hiszem megyek, romokban a lakás. Ez az ára némi netezésnek
Ditkeóóúf
dáúa
qwúaúűúűgóüóüóóőőcfáxdXcm