Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Túlétem a szóbeli nyelvvizsgámat!Kép Már csak az írásbeli vár rám kedden!Kép De eddig jól sikerült...Kép

Beírtam a talit 3 fórumra, a www.babapont.hu-ra nem sikerült, mert nem jött meg a jelszó az e-mailemre!Kép
Egyébként akkor marad a 3 óra is?

Zsuzsi
zsuzsi

Itt vagyok én egész nap, csak valami van a gépünkkel és állandóan lefagy és nem tudom elküldeni, amit írok.

Én elhozom a dig.fényképezőt, úgyhogy ne aggódjatok, meg lesz örökítve minden!

Tényleg nagyon édesek Zizi apróságai! Ez szerintem a dr.nő specialitása, hogy ekkorák lettek a babák, mert én is nála szűltem a fiúkat.

Éva
p.éva

Sziasztok!
Köszönöm, hogy vártok, remélem jó sokan leszünk.
Velem is jön egy szomszéd kislány, aki nagyon talpraesett és segítőkész, biztos szívesen rohangál majd a lurkók után.

Zsuzsi, gratulálok, csak így tovább!

Írok magunkról pár dolgot, hogy mégse ismeretlenül jelenjünk meg: van egy négyéves kislányom és mellette a fiúk, tehát hasonló a felállás, mint Éváéknál. (Amúgy a fiúk Ádám és Zolika ruháiban feszítenek, Évának köszönhetően!) Az első 4-5 hónap iszonyú nehéz volt, de hála Istennek ez már csak rossz álomnak tűnik. A fiúk a 30. hétre születtek, mivel kezdett leválni a méhlepény és azt hiszem mi tartjuk a negatív súlyrekordot a topicban: 1390 ill. 1380 grammal... Három hónap alatt 7 kórházat jártunk végig. Több fertőzés, légzésleállás, vértranszfúzió, sérvműtét, szemészeti kontroll stb. után talán nehéz elhinni, de a fiúknak ma már kutya bajuk, vidám, nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekek! (Sokkal nyugisabbak, mint a nővérük volt annak idején.) Jövő héten lesznek 9 hónaposak, de valójában még csak félévesnek számítanak. Szóval picik, de dundik, drágák és egészségesek! Képzeljétek, annak ellenére, hogy 5 hetesen kezdhettek csak el szopni és az elején nem is ment könnyen, gyönyörűen megtanulták, és féléves korukig csak szoptak! Amúgy négyhónapos koruk óta végigalusszák az éjszakát, úgy kell őket még 11 körül felköltenem az utolsó szoptatáshoz, hogy meglegyen a napi adagjuk és rendesen hízzanak. Egyértelműen kétpetéjűek, egy csöppet sem hasonlítanak, aminek nagyon örülök: Marci szőke és kékszemű, ő igazi kis kópé, állandóan vigyorog és kurjongat. Csabi a dundibb, ő barna hajú és barna szemű, jelenleg már borzasztó büszkén "kutyázik" négykézláb és próbálgatja a mászást, ami ahhoz képest, hogy még csak félévesnek számít nekem igazi újdonság, mivel a kislányom ugyanezt egyévesen tette...Amúgy Panka nagyon szereti őket és bár tudja, hogy miattuk voltam távol egy negyed évig picit sem féltékeny, ami kész csoda!

Kedves Zizi és "boldog Apa"!
Én aztán igazán csak csodálni tudom, ha ikrek ilyen óriási súllyal születnek! Szeretettel gratulálok Ákoshoz és Örshöz, kívánom, hogy a továbbiakban is ilyen szépen alakuljon minden körülöttük és rengeteg erőt + örömöt kívánok a szép nagy családotokhoz!

Még egy kérdés mindenkihez, bár szerdán is megbeszélhetjük: ti hogy etettétek a gyerekeket pl. főzelékkel, amikor még nem ettek egyedül és ülni sem tudtak? Karban tartva, autósülésben, kanállal vagy cumisüvegből, együtt vagy egymásután? Hogy lehetne időt spórolni?

Jó éjt és szép hétvégét!

Mimóza
Mimóza

Szia Mimóza!

Nem lehetett könnyű az a sok rossz, amin a Babákkal átmentetek, és örülök, hogy mostmár minden rendben, és egészségesek!Kép

Szerdán találkozunk, Nektek is és Mindenkinek jó hétvégét kívánok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok

Kérdéses még hogy el tudok-e menni a talira, sajnos BKV szóba se jöhet mert a babakocsi önmagában vagy 30 kiló és kellemesen terebélyes. Kocsival meg nem merek nekivágni a belvárosnak (parkolni már szinte sehol sem lehet). A Tímár utca egyébként pontosabban merre található?
Senkinek nem jön a párja?

Andi
Ambrosia

Mimóza
Én babyhordozóba kezdtem etetni őket. Nálunk Eperke nagyon sokat fulladozott a szilárdabb ételektől, ezért mindig külön etettem őket. Kb. 10 hónapos korukban kezdtem együtt etetni. Közben rájöttünk, hogy Eperke ettől a félig döntött helyzettől fulladozott. Az etetőszékben, rendes ülő pózban már nem fulldoklott. Mostanra már egyedül kanalaznak, csak időnként kell beavatkoznom.
Az én Szederkém sem volt sokkal nagyobb mint a te babáid. 1630 g volt összesen a 37. hét utolsó napján. Eperke elnyomta őt. Mi is voltunk inkubátorba, ezért nekünk is járni kell szemkontrollra. Most is menni kell aug. végén. Előtte cseppegtetnem kell a szemükbe valami cseppeket 5 napig. Azt mondják, hogy ettől a csepptől belázasodhatnak. Van tapasztalatotok erről? Eddig mindig ott helyben cseppegtettek nekik 3 x 10 percenként.
Nagyon örülök, hogy ti is el tudtok jönni a találkozóra.

Vikics
Én viszek kamerát is, ha lesz valakinek egy fél szabad szeme és keze, az nyugodtan veheti vele a történéseket. Viszek sime fényképezőt is, a férjem be tudja utána scanneltetni, nem lesz olyan jó minőség mint a digitális, de azért emléknek jó lesz.

Zsuzsi
Gratulálok a vizsgáidhoz. Örülök nagyon, hogy sikerült. Az írásbelik általában könnyebbek, biztos azzal sem lesz semmi gondod. Egyébként mit tanulsz?

Üdv. Böbe
böbe

Jó reggelt mindenkinek!

Egész éjje nem aludtam, olyan rosszul voltam-vagyok. Hányinger, hasmenés, iszonyatos hasgörcsök és emelett még nátha, nagyon kivagyok és a fiúk is fél hatkor keltek fel. Nem bírom abbahagyni a köhögést és ez mégjobban ingereli a hányást.
Tegnap voltunk a Tímár utcai játszón, csináltam néhány képet is megpróbálom felrakni az albumunkba.

Mimóza

Örülök, hogy írtál és hogy el tudtok jönni a találkozóra. Már rég láttam a fiúkat, kiváncsi vagyok rájuk!
p.éva

Tegnap fél öt körül voltunka játszón és nagyon sokan voltak. Remélem, szerdán nem lesznek ennyien.
Éva
p.éva

Szia Böbe!
Köszi, hogy írtál! Én egyelőre karban etetem őket egymás után, kanálból, de így elég hosszadalmas és néha visszasírom azt, amikor még csak szoptak. Az autósüléshez kényelmetlen előrehajolni és úgy ráadásul mindig kapálóznak a kanál után. Néha, ha sietnem kell jól felhigítom felolvasztott anyatejjel a főzeléket és cumisüvegből itatom meg velük, de tudom, hogy nem ez a jövő útja.
Mi a Mária u-ba jártunk szemészetre Vámos doktornőhöz és a fiúknak is ott csöpögtettek a szemébe, olyan nem volt, hogy otthon kellett volna. Csak nem lesznek lázasak a lányok!

Éva, hogy vagy? Lehet, hogy van itt valami a levegőben, mert tegnap én is félórát ültem vödörrel az ölemben a WC-n...A fiúk meggyógyultak teljesen? Úgy szeretném, hogy most már elkerüljön titeket a baj és a betegség!!!

Ambrosia,
A Tímár u-i játszótér valójában az Árpád fejedelem útján van a budai rakpart fölött, az Árpád hídtól délre egy MOL kúttal szemben. A parkolás nem szokott gondot okozni. Nekem is szívesen jönne a férjem, de sajnos a jövő héten mindig estig kell dolgoznia. Egyébként ha jól sikerül a találkozó lehetne belőle hagyományt teremteni és legközelebb hétvégén találkozni, hogy a papák is eljöhessenek.

Vikics,
Már rengeteget gondolkoztam a "gondolkodószéken", minden elismerésem, hogy ezt sikerült bevezetned! Az én kislányom tuti, hogy le sem ülne rá, nemhogy mondjuk 5 percig ott csücsüljön rajta! Vigyorogva rámnézne és nagy ívben kikerülné... De azért a fiúkkal majd kipróbálom ezt a módszert, mert nem tudom elhinni, hogy mint szülő buktam meg, inkább abban bízom, hogy a gyerek egyéniségén múlik, hogy alkalmazni lehet-e ezt a fegyelmezési módszert.

Még egy kérdés mindenkihez: nálatok mikor alakult ki stabil napirend? Nálunk még eléggé össze-vissza mennek a dolgok: van, hogy a fiúk 2 óra eltérésssel ébrednek reggel, és nincs szívem felkölteni a tovább alvót, csak azért, mert a testvére már evett. Ebből adódóan viszont egész nap felváltva esznek és alszanak, ami tulajdonképpen még nem gond, de jobb lenne később mindent egyszerre csinálni. Nálatok hagyják egymást elaludni, illetve nem költik fel egymást?

Sziasztok,
Mimóza
Mimóza

Mimóza!

Igen, ikerlányaim vannak csak még nem írtam ebbe a topikba. Most 16 hónaposak lesznek. Nagyon jó gyerekek. Hagynak tanulni is, jelenleg a gyöngyösi főiskolán most fejezem be az első évet.

Sajna a találkozóra nem tudok elmenni mert Székesfehérvár mellett Sárbogárdon lakunk. Ráadásul a férjem hétközben dolgozik egyedül meg nem merek nekivágni ekkora útnak.

A napirenddel kapcsolatban: nálunk minden egyszerre történik. Amikor picik voltak és kétóránként ettek (szopiztak + tápszeres pótlás) külön-külön kedvük szerint akkor én már az őrület határán álltam. Akkor azt mondtam elég. Ez kb. 3 hónapos korukban volt. Attól kezdve szigorú napirendet vezettünk be. Egyszerre szopiztak, aludtak. Én felkeltettem a jobban alvót bár majd megszakadt a szívem érte. De most már azt mondom, megérte. Ez a felkeltegetés csak pár hétig tartott utána mindent egyformán csináltak maguktól is. És ez a mai napig is így van. Ennek köszönhetően nekem is sokmindenre marad időm.

Főleg most, hogy már egyre több mindent tudnak önállóan enni. Végre együtt ehet a család és nem nekem kell a végén a kihűlt maradékokat egyedül eszegetni. (Mert ugyebár az éhes apuka a gyerekek etetése közben már jól bekajál)

Kata
kovkata

Sziasztok
Mi is voltunk ma a játszón. Nagyon tetszett a lányoknak. Sajnos itt a mi környékünkön nem terveznek ilyet építeni, pedig nagyon elkellne. Majd egy órán át tartott mire oda értünk. Remélem szerdén nem lesz dugó a Hungárián, mert akkor lehet, hogy csak a végére érünk oda. Csak 18.30-ig van nyitva. Leteszem a lányokat egy órával hamarabb aludni, így nyerünk egy kis időt.

Mimóza
Nálunk is minden együtt történik. Próbáld meg kialakítani a napirendet, nagyon megéri az így felszabadult idő. Én nem ébresztgettem őket, ha az egyik előbb felébred rögtön felsírja a másikat. Nem futok be hozzá, hogy kihozzam. Az ebéd is mindig ugyanabban az időben van, ha az egyik nem éhes, majd többet eszik délután uzsonnára. De addig az etetőszékben kell ülnie, míg a másik be nem fejezi az ebédet. Ebéd után mindig kapnak valami finomságot pl. rudi, túrókrém, tejszelet, joghurt, és tudják, hogy ez az ebéd végén lesz, ezért türelmesen megvárják a székükben. Sosem eszem egy falatot sem addig, amíg ők esznek. Eleinte kínálgattak, de a végére odáig fajultak a dolgok, hogy az összes ebédet velem akarták megetetni. És így persze hamar kiürült a tányérjuk.

Kata
Üdvözlünk a topikban, megnéztem a lányokat a profilodon, nagyon aranyosak. Jól látom, hogy az egyiknek kicsit göndör a haja?

Remélem jó idő lesz szerdán, már nagyon várom a találkozást. Kb. hányan leszünk?

üdv. Böbe
böbe

Sziasztok!
Hú, mennyi levél jött két nap alatt!!!Kép
Mindjárt elolvasom (végre látok!,remélem enyhül az allergiám...), de előbb szeretnék egy kis segítséget kérni.
A barátnőm elküldte mailben a fiaim bescennelt pár képét.Most nyitottam egy albumot,de fogalmam sincs,hogy kell felrakni a postából.Kép
Vki tud esetleg segíteni?!Kép)
Erika

KépKép
herika

Erika, mentsd le a képeket jobb egérgombbal, vagy a kép felső sarkában a floppi jellel a dokumentumaidba, és utána lépj be a fénykép feltöltéséhez az albumba, tallózás gomb, megnyilik a géped belseje, a dokumentumod is, és válasz ki a kívánt képet, majd feltölt!Kép
Szólj, ha érthetetlenül írtam le!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Kata,

üdv. a topicban!Kép

Lányok!

Ma tényleg jó nagy dugó volt, mi is voltunk a tesómmal a Bp. Parádén, így tapasztaltam, de szerintem, ha lemegy a F1, meg a Parádé talán jobb lesz a közlekedés (nem sokkalKép).
Én csak egy ikertestvért hozok magammal!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Éva, jobbulást Neked!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Zsuzsi!
Köszönöm szépen!!!!!!!!!!Kép
Feltettem a fotókat az albumba:
Riki és Ricsi a két Gézengúz - néven.
Sajnos a fotók ilyen fehér háttérrel érkeztek,azt nem tudtam elvarázsolni,de remélem azért így is élvezhetőek...
Hát Ők az én kisfiaim!!!!!!!!!!!!!!!KépKép
Végre én is meg tudom Nektek mutatni a babócokat!!!Kép
Jó éjszakát!

KépKép
herika

BocsiKép
Az albumunk pontos címe:
Riki és Ricsi:GÉZENGÚZ IKREK
Pusza

KépKép
herika

Jó reggelt mindenkinek!

Ma már öt óta nem tudok aludni, mert rámjött a köhögés és inkább kijöttem, hogy a többiek tudjanak aludni.

Erika

Édesek a gézengúzok! De majd szerdán élőben is megláthatjuk őket.

Kata

Örülök, hogy ránktaláltál! Irj sokat magatokról, mikor, mekkora súllyal születtek a babáid?

Mimóza

Jobban vagy már?
Nekem még tegnap is görcsölt a hasam és hányingerem vol. Mára már csak a köhögés és a nátha maradt. AFiúk még nálunk is sokszor két órás eltéréssel ébrednek, akkor meg is van az eredménye, mert mindent külön akarnak csinálni. De ők általában felébresztik egymást, ha Zolika kel fel előbb, akkor egyből elkezdi kiabálni hogy Ádá-Ádá és fordítva. éVA
p.éva

A legfontosabbat meg majdnem elfelejtettem! Ádám tegnap bilibe pisilt és most is ott ül a bilin és várjuk a pisit! Annyira örül neki, hogy akár 10-15 percet is képes rajta üldögélni. Zolika is próbálkozik, de még nem sikerült belepisilnie.

Éva
p.éva

Éva!
Gratulálok!!!!!!!!Kép
Hogy "csináltad"?????????????
Nekem nem hajlandóak rajta maradni 1 mp-nél tovább!Kép
De kalapként ill. kisautók tárolására remekül funkcionál...Kép
Erika

KépKép
herika

Erika!Kép

Örülök, hogy sikerült, édesek nagyon!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Szia Kata!

Jó, hogy benéztél ide, azért ez a virtuális ikertalálkozó is hasznos és érdekes, nem? Én legalábbis azóta figyelem a topicot, amióta megtudtam, hogy ikreket várok. Nagyon biztató volt, hogy azért ikrek mellett is jut ideje a mamáknak ide írogatni és szerintem sokat lehet egymástól tanulni így, vagy legalább apró ötleteket ellesni! Pl. Böbe, Kata, Éva köszönöm a napirend kialakításához való tanácsaitokat! Azért az evések és a fürdetés nálunk is nagyjából egyidőben zajlik, de aludni gyakran felváltva alszanak a fiúk. Remélem egyéves koruk körül azért már jobb lesz a helyzet. Marcsi, nálatok hogy van ez?

Éva,
Jobbulást, én hamar meggyógyultam. Ádám iszonyú ügyes, Panka már majdnem 3 éves volt, mire hajlandó volt ezt produkálni, akkor is csak azért, mert mindenképpen oviba akart járni és elmagyaráztuk neki, hogy annak a szobatisztaság a feltétele.

Kata, Erika!
Annyira aranyosak a gyerekek!!!

Sziasztok,
Mimóza
Mimóza

Sziasztok!
Erika, tényleg édik a fiúk! Nagyon klassz képeket válogattál össze! Akkor jöttök Ti is? A 3 órai indulás nekünk is jó lenne! Ha úgy jön ki, még 1 órára is érdemes odabumszlizni ennyi aranyos gyerek miatt, nem?
Kata!
Üdv a fedélzeten! Te is kerestél esernyökocsit, jól emlékszem? Végül megoldódott, le tudtok már menni egyedül?
Mimóza!
Szia! Gratulálok a kezdeti nehézségek leküzdéséhez. Mi "csak" 40 napot voltunk kórházban, de iszonyú hosszúnak tűnt. Kérdésedre válaszolva: nálunk is voltak ingadozások a napirendben. Már nem emlékszem, hogy mikor, de valószínüleg úgy 4 és 6 hónapos koruk körül, amikor már egyre kevesebbet szopiztak én meg 4x-5x fejtem naponta. Szóval akkor nagyon lefáradtam én is, ahogy Kata és valahogy sikerült szinkronba hoznom öket. Nem hiszem, hogy túl tudatos volt, talán a közös kaja hozta öket össze. Meg eléggé egyforma a teherbirásuk, alvásigényük. Aztán bajok lettek az alvással. Nagyon nehezen, sok sirással aludtak csak el délelött, akkor is csak max 1 órára, aztán délután is sírás és akkor is csak 1 óra. Növérem tanácsára úgy 8-10 hónapos korukban az ebéd utáni alvásra koncentráltunk. Sok nyüglödéssel átálltak az egyszeri alvásra. Azóta is rémesen keveset alszanak napközben (1 max 1,5 órát), egymást ébresztik, általában sírva ébrednek. De utána nem nyügösek, bírják a napot ennyivel. Most 1 évesen itt tartunk. Enni mindig egyszerre, a kanalat sem váltom, túl macerás.

Jó lesz találkozni szerdán!
Ja, majd' elfelejtettem: kaptunk 1 bontatlan fémzacskónyi Mildibé 3-at. 2004.06-ig jó. Mi nem ezt esszük, a szomszédban maradt. Kéri valaki? Elvigyem szerdán?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok

Hogy álltok ezzel a napi ötszöri étkezéssel? Mindenki betartja? Sokszor az az érzésem, hogy elég lenne négyszer is. Gondolom nem sok értelme van az evésnek ha csak öt falatot esznek.
Eszti amúgy is elkezdett válogatni, kizárólag leves, paradicsomos tészta és kekszek alkotják az ízlésvilágát. Na jó, Túró rudi is...Kép Kérnék szépen tippeket ezügyben. Eszti valószínüleg megdönthetné a negatív súlyrekordot.
Még mindíg kétszer alszanak de lassan át kéne térni az egyszeri szunyára, csak nem olyan könnyű mert borul az egész nap.

Éva
Gyógyulj meg minél előbb. Elismerésem a picifiúnak, tényleg nem semmi. Ideje beújítanom két bilikét, de gyanítom, hogy nálunk is remekbe szabott csákó lesz belőle.

Erika
Szépségesek a skacok, jól dolgoztatok!KépKépKép

Mimóza
Üdv a fedélzeten, köszi az infót. Valójában az én ötletem volt ez a tali és a végén lehet hogy nem is tudok elmenni. Papa sérelmezte és nem is értette, hogy miért nem hétvégén tartjuk mert Ő is ott akart volna lenni. Na mindegy, majd meglátjuk mi lesz...

Andi
Ambrosia

Levadásztam a Budapest térképről, megvan a Tímár u. Mostmár csak annyit segítsetek, mert valószínűleg egyedül vágok neki az útnak, hogyha Pesterzsébet felől jövök akkor a Lajos utcán merre kell befordulni a Tímár utcába, jobbra vagy balra?

Köszönöm: Andi
Ambrosia

Sziasztok!

Na megjöttünk! Megint szép kis túrát csaptunk a hétvégén. Kép A fényképező mellett elfért valami pozitív dolog is!

Andi!
Nálunk most tök reménytelen lenne bármiféle hétvégi találka, mert amíg jó idő van addig megyünk és gondolom ezzel más is így van. Viszont ha rendszeresítjük októberben is lehetne egy akár vagy később és azt valami játszóházban rendeznénk ahol nem kérik el a gatyánkat is pár óra szórakozásért.
Ha az Árpád híd felől jössz akkor balra kell fordulni, ha a margit felől akkor jobbra. Bár most a Pacsírtamezőt képzeltem el, de a Lajos ha jól tudom pont párhuzamos.
Újaknak üdv és írjatok minél többen remélem találkozunk szerdán! Kép
Éva!
Gartulálok!!!! Kép Kép Nálunk még csak csákónak sem használják a fiúk. Inkább a kettes számú közellenség, mert az egyes a WC.
És persze jobbulást, bár látom már két fokkal jobban vagy.
Zsuzsi!
Remélem gratulálhatok! Tudod már az eredményt?
Erika!
Tündéri két srác! Ott villog a szemükben a rosszcsontság. Kép Mintha dezsavűűűm lenne. Kép
Mimóza!
Az etetés miatt ne aggódj! Én autós ülésben etettem őket amit jól kibéleltem törölközőve, mert azt könnyabb pucolni. És ha éppen nem volt türelmem, időm vagy a fiúknak nem izlett annyira a kaja akkor kapták higítva cumisüvegből. Hidd el egyszer mindenki megtanul normálisan enni. Kép Nekem 2,5 éves fiaim nem mondom, hogy túl tisztán de maguktól esznek, és ha leeszik magukat leginkább az is a mohóságuk miatt. Kép Szóval szeintem ez teljesen járható út.
Mimóza!
Nekem általában mindíg minden egy időben történik szerencsére, de törekedtem is rá, hogy ne kelljen kétszer ebédeltetni és ha az egyik elálmosodott inkább eldajkáltam a másikat is, hogy ne hulljon darabokra a napom. Nem árt ha néha egy kicsit a saját érdekedet is nézed, mert egy kipihent kedves anyukának mindenki jobban örül mint egy fáradt idegesebbnek. Kép
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Lányok, ne haragudjatok, de nem tudunk menni 27-én, mert meghívtak minket egész hétre Balatonhoz, és nem akarom kihagyni. Fotózzatok sokat, kiváncsi vagyok, hogy sikerül.

Sziasztok

Gabi
efgabi

Gabi

Kár, hogy nem tudtok eljönni, de reméljük legközelebb is lesz találkozó és arról már nem maradhatsz le!Ádám ma is bilibe pisilt és most is itt ül rajta már vagy öt perce!

Éva
p.éva

Andi,
Ha a Margit híd felől jössz, akkor a Lajos utcán nem tudsz jobbra bekanyarodni a Tímár u-ba, mert behajtani tilos. Inkább az Árpád fejedelem útját javaslom: a Margit híd után, a Komjádi uszodánál soroljál ki a külső sávba és a HÉV mellett menjél végig az Árpád fejedelem útján egészen a MOL kútig. Ott fordulj balra és parkoljál le, 1 perc séta a Máltai játszótér. Sok sikert, várunk!
Az én fiaim most még 5x esznek, igaz ők még csak 9 hónaposak, de gyakran én is úgy érzem, hogy nem igazán éhesek. Szerintem ez a kánikula miatt is van. Reggel, délben, este szopnak, délelőtt gyümölcsöt, délután főzeléket kapnak.

Marcsi, Vikics,
Köszi, hogy írtatok. Képzeljétek ma egész nap egyszerre ébredtek és aludtak el! Ők még egyelőre 2-3x alszanak napközben, ami nagyon kellemes nekem! Amúgy szuper jó gyerekek, a kislányom lement a Balatonra erre a hétre a nagymamával, a fiúk mellett pedig úgy érzem mindenre jut időm, szó sincs ideges mamiról!Kép

HAJRÁ ÁDÁM!!!

Már várom a szerdát, gyertek minél többen!
Mimóza
Mimóza

Sziasztok!

Vírusos lett a gépem, most az egyik barátnőm ír helyettem.
Szerdán mindenképpen megpróbálok én is menni a srácokkal. Remélem jó sokan leszünk!
Ha véletlenül valami változás történik az időponttal, vagy helyszínnel kérlek Titeket valaki hívjon fel telefonon.
Tel: 210-4631

Pusza,
Erika

KépKép
herika

Marcsi!

Bocsi, de nem tudom a telefonszámodat, mert a mail-ban maradt, és a vírus miatt nem férek hozzá, így hívni sem tudlak ahogy megbeszéltük.
Ha tudsz, kérlek szerdán mielőtt indulsz hívjál fel.

Köszi,
Erika

KépKép
herika

Sziasztok

Mimóza
Köszi, hogy szóltál, így már tiszta az útvonal.
Jó neked, hogy ilyen sokáig kitart a tejecske. Nekem hamar leapadt.Kép

Marcsi
Én vevő lennék a Mildibére, a Maszatok ezt iszzák reggelente. Megköszönöm ha elhozod.

Vikics
Köszi neked is a helpet, mostmár tuti odatalálok. Mellesleg, bevallom 3 évig Óbudán laktunk a Kenyeres utcában, ami 50 méterre van onnan.

Zsuzsi
Gratula a vizsgához, ügyes vagy!

Mindenki jöjjön el és testületileg elfoglaljuk a terepetKépKépKép

Éva
Meggyógyultál? Ádámra büszke lehetsz!

Andi
Ambrosia

Erika/Barátnő!
OK! Hívlak szerdán!

A mai robbanás után "jó" lesz villamosozni ugyanazon a vonalon Kép De ugye bárhol megtörténhetett volna...

Ambrózia!
A reggeli és esti tápszert leszámítva a fiaim is csak 4-szer esznek. Hajnali 5 körül tápszer, aztán alvás kb. 1/2 8-ig. 1/2 9-kor nagyon soványka reggeli: joghurt, amibe belecsempészek egy kis kenyeret, meg gyümölcs. Júliusban két marokkal tömték a kenyérfalatkákat meg a sajtot, paradicsomot, most meg az összes fajta kenyeret kiköpik reggelente. Ebédre lemegy egy-egy normál adag fözelék, gyümölcs, olykor-olykor némi kenyérfalatka morzsája, uszonnára újra joghurt, gyümölccsel, aztán estig majszolnak kiflivéget, vagy bulátát (ez nekünk nagyon bejött), aztán 6 körül fözelékes vacsi. 1/2 8-kor tápszer és alvás. Ez sok vagy kevés? Jó lenne, ha Ti is el tudnátok jönni!!!

Mimóza! Ügyesek vagytok, hogy még megy a szopi! Éjjel nem is kelnek fel?
M.

KépKép

KépKép
2in1

Andi! Kb. egyszerre írtunk! Viszem a Mildibét! Kép
M.

KépKép

KépKép
2in1

Sziasztok!
Jó rég jártam erre.
Zsuzsi, örülök, hogy beirtad a találkozót az Indexre, gondoltam, hogy csak Ti lehettek! Biztosra nem igérem, de lehet, hogy mi is elnézünk. BKV-val hogy lehet megközelíteni?
Zsuzsi, még régebben irtad, hogy különböző szinűre meliroztattátok testvéreddel a hajatokat. Hogy vált be a dolog?
dkriszti

Marcsi
Köszi, megyünk!
Ambrosia

Sziasztok!!

Köszönöm Mindenkinek a drukkolást, igazán még csak holnap lesz a nagy megprobáltatás!!!KépKép A magnó, meg az írásbeli...amúgy most 46 pontom van a 60-ból /ez a szóbeli/, az írásbeli is 60 pontos, abból 26 pontot kell teljesítenem, mert így lesz a 120-ból meg a 72, ami minimum, ami nem tűnik lehetetlennek...Kép

Kriszti!

Örülök, ha jönnek az Indexről is!Kép BKV-val hévvel lehet megközelíteni a Szentlélek térig, onnan néhány perc gyalog az Aquincum Hotel írányába, és onnan már látszik. Vagy 86,6-os bússzal a Tímár utcáig, vagy 1-es villamossal a Szentlélek térig. Az Aquincum Hotel irányába, az már messziről látszik minden honnan (Árpád híd budai hídfője), van ott MOL kút is. Meg valamilyen pártszékház....
Hajunk...hát annyira nem volt eltérő (nekem világosabb vörös, neki sötétvörös, tehát nem fekete és szőkeKép), de egész jól bevált!
Mondjuk azóta lenőtt, és már újra melíroztattuk, egyforma színűre. Bár soha nem egyszerre mosunk hajat, nem egyformán szárítjuk, fésüljük, így egy kis eltérés mindig van...KépKép
Csak kísérlet jellegű volt, de egész jól bevált!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Tegnap hazajöttünk a kórházból, írtam is egy rövid levelet, de elszállt... Kép
Köszönöm, hogy ennyire drukkoltatok értünk, meg a sok-sok gratulációt is!
Egyenlőre jól vagyunk, az alváshiányt kivéve én is elég jól bírom a strapát Kép
Szóval, végül császárral születtek meg 20-án, mert beindultak a fájásaim, de Örs nem csak simán faros volt, hanem egy kicsit ferdén feküdt, és a lábát dugta előre. Maga a műtét nem volt vészes, spinális érzéstelenítést kaptam, de utána a lábadozás...! Hát én rendes szülés után egy héttel már tök jól voltam, most meg nagyon hamar lefáradok, de gondolom ez minden nap egyre jobb lesz.
A babák jól vannak, egyenlőre ügyesen szopiznak. Örssel van egy kis gond, hogy vérszegény, nagyon rossz lett a vérképe, de semmit nem kell vele csinálni, csak 3-4 naponta vinni kontroll vérvételre, mert ha romlik, akkor vérátömlesztést kell kapnia. De a gyerekorvos azt mondta, hogy idővel beindulnak a saját vérképző szervei, és magától megoldódik a probléma. Reméljük a legjobbakat Kép
Azt mondta az orvosom, hogy egy méhlepény volt, úgyhogy valószínűleg egypetéjűek, de nem teljesen egyformák. Bár ilyenkor még olyan sokat változnak...
Látom, a napirend volt a téma nemrég, szerintetek, ha már most megpróbálom őket egyszerre etetni és altatni, akkor hamar meg fogják szokni? Muszáj lenne, mert a másik kettővel is kell néha foglalkoznom.
A férjem két hétig tud itthon lenni, utána már csak alkalmi segítségre számíthatok. Kép

Na, egyenlőre befejezem, lepihenek egy kicsit, amíg csönd van Kép

Zizi
debyand

Sziasztok!

Jelentem a magnót jól el...., de azért még reménykedem!Kép És várok....szeptember 17-ig!Kép

Zizi!

Dejó, hogy már otthon vagytok!!KépKép Anyukám csak 10 nap múlva jöhetett haza, pedig velünk is minden ok. voltKép Pihenj jó sokat, de annyit legalább, amennyit lehet!Kép
Szegény kis Örs, de bizti minden rendben lesz vele is!Kép
A hánypetéjűség valóban csak akkor egyértelmű, ha feltűnő különbségek vannak (haj, szem), mert az egypetéjűek sem teljesen egyformák, dehát majd úgyis kiderül..de ugysem ez a lényeg!!KépKép Csak később lehet fontos...Kép
Ha lesznek még képek, oszd meg velünk is!KépKép

Holnap találkozunk!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok, ma nincs időm írni de addig is tettem egy friss képet a profilomba. Apa csinálta képeslapnak.

Kata
kovkata

Kata!

Nagyon nagyon édesek a lányok!KépKépKép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Még annyit akartam, hogy jó találkozást, majd meséljetek!

Zizi
debyand

Zizi!

Nagyon jó, hogy írtál! Nagyon ügyesek voltatok! Mégegyszer sok boldogságot és jó egészséget kívánok az egész családodnak!
Próbáld őket már most egyszerre etetni, altatni, hogy egyformán alakuljon ki a napirendjük. Én inkább felkeltettema másikat is éjjel szopni, mert fél óra múlva úgyis felkelt magától és így többet tudtam pihenni, ami nagyon fontos!

Majd rakunk fel képeket a talilról.

Kata

Tündériek a kislányaid! Két kis bombázó azokban a szoknyákban!

Éva
p.éva

Sziasztok!

A történetünk: én mindig is ikreket akartam és van a családban három ikerpár is úgyhogy megvolt rá az esély. Amikor kiderült egy percet sem aggódtunk, hogy mi lesz, hogy lesz stb. Madarat lehetett volna fogatni velünk. A terhesség teljesen problémamentesen zajlott. Nem dolgoztam egy percet sem, alig voltam rosszul és csak 15 kg-ot híztam. (mindig is elég vékonyka voltam) Mivel a babuciknak eszük ágában sem volt fejjel lefele fordulni már a dokimmal tudatosan a császárra készültünk. A 37. héten feküdtem be a Szent Jánosba mivel a székesfehérvári orvosokat tisztelet a kivételnek nem tartom valami nagyra. A doki azt mondta a 38. héten, hogy most már ne várjunk tovább mert az egyik baba nem fejlődik, nagyon elnyomja a másik. Ez olyan furcsa érzés volt, pénteken megbeszéltük, hogy hétfőn reggel 9-kor szülök. Se fájások se semmi csak nagy vidáman bevonultunk a műtőbe ill. a férjem a folyosón várt mivel nem jöhetett tovább. Az egész szülésből csak a katéter felhelyezése fájt amúgy semmit nem éreztem. 2002.04.29-én spinális érzéstelenítéssel 9.10-kor megszületett Johanna 52cm és 2700g volt. Utána 9.13-kor jött Dorina 50cm-el és 2400g-al. Az egész műtétet nagyon élveztem a Vészhelyzetet is nagyon szeretem. A műtét utáni nap volt csak nehéz mivel nem kelhettem fel. Másnap már a saját lábamon mentem a babucikhoz. Dorkával volt egy kis gond de ezt majd máskor írom le. A műtéti heg sem fájt és menni is rendesen tudtam. A tejem sajna már az elején is kevésnek bizonyult ezért tápszeres kiegészítés kellett.

A lányok most 16 hónaposak lesznek. Nagy huncutok, főleg a Dorka. De erről majd máskor már így is túl sokat írtam.

Köszönöm a dícséreteket a lányokról, ahogy nőnek egyre édesebb cuccokban lehet Őket járatni.

Én még senkinek a profilját nem tudtam megnézni mert csak most jöttem rá, hogyan kell. Neki is állok.

Kata
kovkata

Sziasztok!

Szia Zizi!!!!
Szívből gratulálok!! Szép nagyra nőttek a pocóban a srácok! Nem mindennapi! Az ikertalálkozó nagyon jó volt! 10 vagy 11 ikerpár volt, köztük egy hármasiker is! Legközelebb már Te vagyis Ti sem hiányozhattok! Este teszek fel képeket, mert rengetek szuper kép lett. Csak a válogatásnál maradt 60db! Ezt még egy kicsit meg kell kurtítani, mert amúgy reggeli csak pakolnám őket fel. Kép
Aki még csinált képet az is tegye fel úgy, hogy "Ikertalálkozó.... képei: 2003.08.27." és akkor egy betű alatt könnyebben átnézhetjük.
Nagyon örülök, hogy megismerhettük egymást élőben is!!!! KépKép
Szerintem nem lesz gond, hogy ez hagyománnyá válljon! Sőt! Akár írhatunk egy kisebb cikket képekkel mellékelve amit el lehet küldeni több babaportálra vagy magazínba is mint egy hírt.
Na megyek a dolgomra...
Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Én is örülök, hogy találkoztunk "élőben" is!KépKép
Aranyosak voltak a srácok, a tesóm mégcsak most látta Őket először (kiv. Levit, Nándust, Ádámot, meg Zolikát), és Ő is jól érezte magát!Kép
Én is 10-11 ikerpárt számoltam, és legközelebb tényleg nem maradhattok ki Ti sem, Zizi!Kép
Tényleg be lehetne legközelebb írni több fórumra, én csak az Indexre írtam be, de örülök, hogy DKisztiék eljöttek!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Úgy nézem 48 képet lehet egy albumba pakolni, úgyhogy este elkezdem felrakni.
Már azt kitaláltam, hogy akiknek kell a fényképes cd azok alkossanak csatárláncot és én elküldöm az elsőnek az meg tovább...
Vikics

KépKép
vikics

Én már felraktam egy pár képet! Nézzétek meg!
Jók lettek! Ikertalálkozó néven van az albumban.

Éva
p.éva

Nagyon kalsszak!Kép Ma már nem tudok jönni, meg holnap se, szerintem, de majd megnézem a többiekét is!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

De szupik a találkozó képei! Olyan szívesen elmentem volna én is. Majd talán legközelebb, feltéve ha hétvégére esik.

Kata
kovkata

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?