Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos nem először fordul elő, hogy ha valakinek más a véleménye, (amit szerintem kultúráltan mond meg, vagy legalábbis én úgy szerettem volna mondani) rögtön letámadják itt néhányan. Kicsit furcsállom, hogy a tegnapi apuka magatartása ellen volt mindenki, erre néhányan hasonlóan, mint az az apuka rám támadtatok, csak mert más a véleményem. :( :shock:
Ez sajnos nagyon szomorú. De tudom, mindig könnyebb a másikban keresni a hibát, mint hogy észrevegyük a saját hibáinkat. Én sem vagyok tökéletes.
A gyerekeknek pedig mi adjuk a mintát. Most adtunk nekik :(

Brigi!
Képzeld az én gyerekeim is voltak 2 évesek. Nem írtam, hogy ők már ki vannak fejlődve minden téren.

Légyszíves olvassátok el újra, ne hirtelen felindulásból írjatok.
Ha véletlenül valamit nem értettetek meg, akkor kérdezzetek rá. :)

Detti! Többiek!
Lenne néhány gondolatom, kérdésem, nem kell itt megválaszolnotok, reagálnotok rá.
Te bízol a gondozótokban? Szimpatikus neked? Szereted ezt a bölcsit?
Tudom, anyagiak miatt kellett visszamenned dolgozni, de a gyerekeid nem szerettek volna inkább veled lenni még ebben az 1 évben? Lehet, hogy egyszerűen csak dühös, mert nem vagy vele?
Gondolom nem csak az anyagiak miatt hagytad el a pedagógus pályát. Emlékszem K. sokszor írta, hogy nem bírsz a saját gyerekeiddel sem, sietnie kell haza.
Szerintetetek minden szakmában, a nevelőkőn kívül, mindenki mindig mindent jól csinál? Minden szakma kitermeli a maga szemetét, de azért legalább ne általánosítsunk.

Nekünk nagyon jók voltak a tapasztalataink a bölcsiben, oviban a nevelőkkel. Nem azért, mert én is hasonló területen dolgozom.
Én teljes mértékben megbíztam bennük. Ha nem így lett volna, akkor kerestem volna másik bölcsit/ovit.
Bár anyagilag jobb lett volna, ha már 2 évesen mennek bölcsibe, inkább itthon maradtam velük még 1 évig. Nekem nem volt ez nyűg, és úgy látom nekik ez így volt jobb. Emiatt persze néhány más dologról le kellett mondanom. Dehát tudtam, hogy a gyerekek sok lemondással fognak járni. Ezt vállaltam.

Eri
simones

Cat!
Tavaly vegyes csoportjuk volt. Föleg kicsik, és néhány nagy +1 középsős félévig. Erről jók voltak a tapasztalataim. A nagyok miatt sok foglalkozásuk volt, ami a kicsiknek nem volt kötelező, csak ha kedvük volt hozzá. Néha volt, néha nem.
dén már csak középsősök, néhány kisebbel. Most is jó eddig.
Most lesz nálunk ovónő csere, mert az egyik elmegy szülni.

Eri
simones

Eri,

Asszem TÉNYLEG félreértettük egymást. Én nem keresem másban a hibát, de ha más azt kéri, hogy érezzem át az ő helyzetét, akkor nekem is van jogom őt arra kérni, hogy gondolja át, hogy nekem mennyire nehéz (talán nehezebb is, mint az övé).

Már azt le sem írom, hogy ma reggel mi történt :cry:

A gyerekeim szeretik a bölcsit és a gondozónőket. NEM (csak) anyagi megfontolásból raktam őket be (bár kétségtelen, sokkal jobb a helyzetünk ebből a szempontból).

És mi az, hogy nem bírok a saját gyerekeimmel SEM??? Na ez aztán tényleg az én ügyem, nem is kommentálom.

Egyetértek veled: nem szabad általánosítani, vannak jó és kevésbé jó pedagógusok, csak az a baj, hogy rajtuk baromi nagy a felelősség.

Most már tényleg befejezem a kis terrorizálóim esetét...

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Húúúú, mi van itt tegnap óta?! :roll:
Szerintem, pont ezért van ez az oldal, hogy az ilyen és ehhez hasonló problémáinkat meséljük el, gondolatokat cseréljünk, segítséget, vígaszt próbáljunk egymásnak nyújtani.
Persze, ez ha nem is mindig egyforma, ettől nem rossz, vagy ellentétes, csak más!!!!

Ezt tőled idéztem Detti:

"Már azt le sem írom, hogy ma reggel mi történt"

Én ennek nem örülnék!!! Mert akkor miről fogunk írogatni? Milyen idő van? Milyen a munkánk? Vagy a gyerekeinkkel kapcsolatban csak a jó és szép dolgokat fogjuk elmondani???? Ez nem lenne igaz, és akkor mi értelme lenne?!
Vagy ezt csak én látom így?

Nálunk 3 vegyes csoport van. De, látom a csoportok közötti különbséget, sajnos itt a nevelőket is bele kell értsem! Mi nagyon-nagyon szuper csopotba kerültünk. Az óvinénik nevelési elvei olyanok, mint az enyémek. Valamint, bármikor odamehetek, közöttük vannak, velük játszanak az asztalnál. Számtalan mondókát tudnak, mesélik a meséket. Minden héten több új munkát mutatnak be, festenek vágnak stb...
De, látom a másik csoportot is, akik sokkal hangosabbak, mert nincsenek lekötve így stb...
Ez nem pedagógus kritizáció, mert végtelenül tisztelem őket, de ez van.

Tényleg fontos mit visznek a gyerekek otthonról. De, az én Zsombim a legjobb példa arra, hogy a nevelők ráhatására, mennyire megtud változni! Egy zárkózott, "nem szeretem ovisból " egy " imádok oviba járni lett." Ezt ők érték el!
A közösség, az idegen környezet sok mindent kiválthat, és ezt csak ott és ők tudják kezelni. Hozhat jót, rosszat. Felerősítheti az addigi jót vagy rosszat!!!!!

Van a csopotban egy nagy csoportos ovis, aki olxan környezetből jön, hogy nem csoda, hogy az ovi egyik " fenegyereke". De, ezt a kisfiút is letudják kötni, mert ha kell tripla figyelmet fordítanak rá!
ÉS EZT MEGTESZIK!!!!!

Ennyi a véleményem, nem akartam senkit megbántani.

Detti!

Nálunk Zsombi " agresszív" korszaka, figyelem hiány volt. Ezt már Brigi is írta Bobóval kapcsolatban. Szinte " tünet mentes lett".

Eri!

Az apukát én is minősítetttem szinte elsőként. Leírom miért: Ha baj van, és ha ezt így rendeznék a szülők egymás közt, hova jutnánk???
Olyan mintha egy karambolnál kihagynánk a rendőrt.
Nekem legalább is olybá tűnik.
De, semmiképpen ne hagyj itt bennünket, hiszen ettől teljes a topic.

Minden betegeskedőnek jobbulást, további szép délutánt, bár nálunk esik és ez lehangoló!!!!
Délután sétálni szerettünk volna, újabban ez a hobby-nk.

:wink:

Meme
szinta

Sziasztok!

Detti!
Írd le nyugodtan mi történt ma, szerintem másokat is érdekel. Ez a topik ezért van, hogy megbeszéljük az "ikrekkel" történő dolgokat.

Eri!
Te pedig ne menj el azért, mert te voltál az első a másik oldal véleményével. Mindenkinek szíve joga saját véleményhez.

Vendel sem úszta meg a betegséget, tegnap este belázasodott és hajnalban 40 fokos lázra ébredtünk, hűtőfürdöztünk is. Kihívtam a dokinénit, így nem akartam hurcolni őket. Viszont Gergő már sokkal jobban van. Hétfőhöz egy hétre meg kell gyógyulni, mert akkor megyünk szemészetre, amire két hónapja kaptuk az időpontot.

Asszem az enyémek még bölcsiben fognak maradni még egy évet, bár lehet, hogy előbb még beszélek az ovival. Ahova mennének egy nagyon pici kis családias ovi, mindenki ismer mindenkit.

Cat!
Amikor a fiúk maradtak bölcsiben, akkor nem kellett újra jelentkezni ugye, megvolt a helyük. Új munkáltatói kellett vagy maradhatott a régi?

Most leírom tegnap hogy jártam.....tök ciki.
Lementem du. 6-körül (elég sokan vannak az úton) a dokihoz, sarokig autóval. Nagy nehezen beparkoltam 90 fokban, orral előre. Persze egész úton paráztam, hogyan fogok kiállni, ugyanis elég közel álltam a sarokhoz és ott van egy tábla. Mikor mentem a kocsi felé már láttam, hogy a kis közért előtt áll két srác, iszogattak, gondoltam magamban, most végignézik a bénázásomat. Beindítom a kocsit, szép lassan tolatnék, lefulladtam, kis szünet, erőt öntök magamba és újra, megint lefulladtam. Harmadszor nagy nehezen kiálltam, indulnék előre, akkor is lefulldatam, ekkor kopognak az ablakomon....Az egyik srác a közért elől..: " Elnézést, ha kiengedné a kéziféket, akkor el tudna indulni. " Hát olyan égő volt..... :oops: Képzelem még hány ilyen lesz.

Kata

Kép
kateduo

Judyt!

Jó magasak a fiúk!!!

Edit!
Gyógyuljatok Ti is!

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Eri

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy minden véleménynek van helye itt és el is szoktuk nézni egymásnak, ha más a véleménye. :D
Az nem megoldás, hogy nem írsz többet. Hmmm- próbálok picit sem bántó lenni, mert nem annak szánom, tényleg!!! Ne vegyél minden megjegyzést magadra, hiszen nem ellened irányul. :) Nem téged nem fogadunk el, hanem esetleg a véleményedet- de vitatkozni lehet szépen, fejlesztő módon is. Viszont- és könyörgöm ne sértődj meg!!! de nem tudom másképp leírni- néha Te magad is elég érdes stílusban reagálsz és akaratlanul is mások érzékeny pontjára tapintasz.
Szóval, ha jól érzed magad köztünk, nehogy csak a véleménykülönbségek miatt ne gyere! :D

Brigi

mail: bordas1@t-online.hu és köszi hogy küldöd a képeket! Tudod, nekem eszméletlenül tetszik ahogy írtál a harapós problémáról. Ammyira jól és átgondoltan tudsz fogalmazni, hihetetlen jó! Látszik, hogy sokat gyötröd magad. :wink: :wink: (azaz sokat gondolkozol a nevelési problémákon)

Detti

Engem érdekel, hogy mi volt ma, légyszi írd le! Már csak azért is, mert Dávid is harapós volt- most már talán nem, de most meg verekedős :roll: - és még ki tudja mivel kell szembenéznünk jövőre ovikezdéskor. :shock:

Kata

Jó, hogy elmentetek pulmira. milyen sprayt kapott? és már megcsinálják nektek a sima allergiavizsgálatot, jól értettem? képzeld, a mi vérvételesünknek még most sincs meg az eredménye!!!! Már kb 2 hónapja voltunk pedig. Mi lenne, ha tényleg vmire komolyan allergiás lenne valamelyik?!!!

Gyógyuljatok meg, remélem nem influenza!!!

Meme

Mikor Nikivel annyit szenvedtem kiskorában és nem találtam a hozzá vezető utat, mindig Te jártál a fejemben. Hogy Zsombit ki tudtad szedni a csigaházból. És képzeld, mostanában Nik is olyan kedves és bújós lett és olyan ragaszkodó!!! Annyira jó most velük, totál úgy érzem, hogy minden rendben. Persze azért szoktak rosszabb pillanatok is lenni, de egy Anya szeretlek téged mindenért kárpótol! :D
Mikor értek rá februárban? Vagy már arról is lecsúsztunk? :wink:

Cat

Már itt tartasz? ovinéző? Nekem is észbe kéne kapnom? :shock: Vagy csak előre dolgozol? :wink:
Ja, és túrtam ma nektek 4 110-es pólót, kell? 2 egyforma cherokee és 2 hasonló stílusú next. 8)

Képzeljétek: Niki megtanult ollóval vágni! Nem tudom, hogy ez nagy teljesítmény-e vagy ilyen korban szokták már tudni, de olyan büszke vagyok rá! :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata

Egyszerre írtunk. :D Gyógyuljatok meg!!!!

húúú, nem semmi sztori. Én is szoktam néha ilyenekt csinálni, pedig már kb 10 éve vezetek és még mindig előfordul. És persze mindig mások előtt égek be. :roll: Pl az a "kedvencem", hogy beengednek a sorba, én meg a nagy igyekezettől lefulladok.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kata!

Legközelebb a kézifék eszedbe fog jutni , az tuti!
A lényeg, ne add fel ! Mert ha ez megtörténne, többet nem ülnél volánhoz! Fel a fejjel, menni fog! valamint ne agyal előre, mert a vezetés nem előre dől el! Ha ott ülsz a volán mögött, ott, az akkori szitura koncentrálj csak!
Jobbulást Nektek!

Lilla!

Február o.k. Nincs elfelejtve.

:wink:
Jöttök vagy menjünk? A 16.-ai szombat kivételével a többi jó!
Még valami a " csigaházas " story-hoz. Zsombi volt a nyugisabb, jobban elfoglaló magát baba. Ezért Zsófi kapta a több figyelmet. Mert ő ki is harcolta, pl.: nem fogadta el mástól a tápszert. :oops:
Nem játszogatott el annyira stb.
Erre Zsombi rájött, hogy ez neki nem tetszik, ezért a hisztit és a verekedést választotta figyelem felkeltésnek!
De, erre mire rájöttem.... :shock:
Örülök, hogy Nikinél is bejött. Igen Zsombika is bújós, puszikás.
Sőt rettentő anyás lett.

Meme
szinta

Detti!
Szerintem nincs különbség aközött, amit én írtam rólad, és amit te írtál a gondozóról, hogy adja vissza a diplomáját.
Nem tudom miért lenne a harapós szülőnek rosszabb.
A megharapott gyermeknek sokáig fáj a sebe, míg aki harapott, annak nem fáj a foga.
Mindenkinek a maga baja a legnagyobb.

Lányok!
Lehet, hogy kicsit furcsa néha a stílusom.
De azt hiszem először Ti voltatok itt néhányan, akik rám támadtak.

Búcsúzom.
Én nem vagyok ide való, bár sok mindenkinél előbb voltam itt.

Sziasztok
Eri és a fiúk
Ui. Hiányozni nem fogok, eddig sem hiányoltatok.
simones

Eri :)
Sajnálom, hogy így gondolod, hogy menned kell, bár én nem érzem ilyen súlyunak ezt a vitát, de persze ez a Te dolgod, érzésed, tiszteletben tartom. :cry: :cry: Kár, hogy személyeskedésig fajult ez a vita, nem kellett volna.

Lilla :)
Igen, persze kérem a pólókat, amíg belenőttök. :P Most találtam meg a két zöld halacskás pólót amit Tőled kaptunk. Visszaadom, mert szerintem nektek most nyárra jó lesz. :D

Egy volt bölcsis társunk Anyukájával mentem be az oviba szétnézni, megnézni a csoportokat ahová mehetnénk. Nagyon dilemmázom a vegyes csoport miatt. Ahová mennénk ott sajnos vegyes csoport van, egészen 3 évestől 6 évesig. Fenntartásaim vannak.... A másik csoport amit indítanak az korcsoportos, de egy huszon éves feminim ovóbácsi vezeti. Fel van adva a lecke. Oli miatt ódzkodom a vegyes csoporttól, mert Ő egy nagyon érzékeny, bújos, Anyás kisfiú. Félek, hogy nehogy rászálljon ott valami nagyobb gyerek, vagy ne legyen elég figyelem a kicsikre. Az ovóbácsitól is idegenkedem, a kora és kevés tapasztalata miatt. :?:

Ja és megkérdeztem egy unokanővéremet, aki ovodavezető Miskolcon, és Ő vegyes csoport ellenes nevelési szemmel.... :cry:

Kata :)
Szóltam a bölcsiben tavaly, hogy mi még maradnánk egy évet, mondták, hogy természetes, így is számolták, mert októberiek. Akik aug. 30 után töltik a 3-at azok maradhatnak. Augusztusban újból kellett munkáltatóit vinni.

Jobbulást nektek! Ez most influenza?

A vezetéssel ne törődj. Én a mai napig megtervezem az útjaimat előre, hogy merre fogok menni, és még így is vannak gixerek, hogy napi szinten vezetek, és elég sokat. A parkolással én is hadilábon állok, ezért a Belvárosba és Budára nem is megyek autóval. :oops:

Cat
Kép
cateye

Jesszus, hová fajulunk..
Eri, ha tényleg így érzed, én sajnálom. Értékeltem a tanácsaidat, véleményedet, már régtől. Szia!!!!

Edit,
gyógyuljatok!!!!! Nem is tudom hol kopogjam le, mi még eddig nem... de már szortyog az orruk megint, ki tudja mi lesz ebből!!

Cat,
na ez a bölcsis sztori, asszem tudom ki lehetett!! Hálát adok a jóistennek a mi Olgi néninkért, mert őt még nem tudtam semmin rajtakapni, és sztem nem is lehet... egy rossz szava soha nincs a gyerekekhez. Hát vannak igazi, jó gondozónők is!!
Ovi: én itt már tavaly beírattam őket, és meg is van a helyünk, egy mini csoportban - persze nem viszem át őket áprilistől amikor 3 évesek lesznek, csak szeptembertől -sztem a kicsik igényeire ott jobban figyelnek!! De a vegyes csopi meg fejleszti őket.. szóval dilemmás, én sem tudom, nem tudtam mi a jó, rájuk bíztam, ide tették őket.

Kata, ez nagy sztori!!! :D
Az egész azért volt, mert eleve a 2 srác miatt frusztráltad magad (láttad őket, aggódtál hogy kinevetnek stb). Nevess az egészen!! Nő vagy, mért kéne tökéletesen vezetned..? Még jó hogy szóltak, egy ideig még lefulladgattál volna.. :lol:
(Lehet hogy még nem mondtam, nekem is van jogsim 4 éve, és 1 centit se vezettem szeptemberig. Akkor kezdtem el a bölcsi-fuvarokat. Elég éles kezdés, 3 gyerekkel vezetni, kb 35 km a bölcsi innen. És belejöttem!! Ha rá vagy kényszerítve, bele fogsz jönni! Én is megtervezek előre minden útvonalat.)

Kép
nettke

Eri!

Nem tudok egyebet írni, hiszen azt érzem döntöttél:
:cry: :cry: :cry:

Meme
szinta

Nettke :)
Nem a mi csoportunk gondozónője volt, másik csoport. :P

Most egy olyan ovónőt találtam mint Olgi néni, de sajnos vegyes csoportos. :?:

Én sem vinném át áprilisban őket, jobb a szeptember. Szobatisztasággal hogy álltok?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Voltam ma a kölkökért a bölcsiben, és a szomszéd csoport gondozójával tudtam csak beszélni. Amikor el akartam kérni a sértett fél telefonszámát (elnézést kérni, elmondani, hogy mindent megteszünk...) azt mondta, hogy nem a szülők dolga ezt lerendezni. Nagyon normális volt, azt mondta túl nagy feneket kerítettünk a dolognak. Mindent meg lehet oldani. Állítása szerint a kiscsaj (aki amúgy nagyon helyes), mindenért sír, és valószínüleg ezért harapja a Bernát. Korábban volt a beszoktatás alatt egy kiscsákó akit mindig megharapott mert bömbölt.

Remélem ezen is túlleszünk. :?

Hétvégén kirándulni akartam volna vinni a srácokat, de úgy tűnik esélytelen. Valakinek nincs valami épkézláb ötlete hova lehetne kimozdulni a hétvégén? Az influenzavírustól tartok, uh. túl nagy tömegbe nem szívesen mennék.

Mi a helyzet Alsópáhokkal? Nehogy lemaradjunk!

Üdv.
Kiliman (the original :))

Kép Ambrus Kép Bernát

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Hú,mik történtek itt!!!! :(

Eri!
Ne menj el!Tudom,hogy rossz időszakban vagy,talán érzékenyebb is vagy most!Nem akart itt senki bántani!Próbáld te is kicsit átérezni a helyzetüket!Maradj velünk és máskor is meséld el a másik oldalát az éremnek!

Memem!
Köszi a cd-t!Megkaptuk!

Köszönjük mindenkinek,aki jobbulást kívánt!Nem vagyunk jobban! :cry: Viszont irtó büszke vagyok!A DÁVIDRA!Úgy néz ki,hogy jobb lesz a félévi bizonyítványa,mint a tavaly évvégi!Nagyon elégedettek vagyunk vele minden értelemben!Sok osztálytársa rontott,méghozzá nem keveset. Úgy néz ki,hogy rendkívüli szülői értekezletet akar néhány szülő összehivatni!Azt hiszem, kellőképpen jellemzi a helyzetet,hogy az osztály közel fele bukásra áll(t) matekból a mai dolgozat előtt (van akin már ez sem segíthet! :( ) Ő is bement megírni,mert a matek átlaga 4,5 volt és tudtuk,hogy e nélkül a dolgozat nélkül nem kaphat 5-t (lehet,hogy így se!főleg ha nem írt ötöst!)

Lilla!
Nagyon ügyes Niki!Én még nem mertem ollót adni a kezükbe,mert a nyáron egy "ollós" balesetben az Olivér átszabta a marci ujjait.Persze ez nem gyerek-olló volt! :roll: :(

Nettke!
Nem felejtettem el a receptet,de.. Bocsi!A hétvégén átküldöm.

Baba!
Bocsi!Szét vagyok esve!Majd mesélj,mi döntöttél a műtéttel kapcsolatban!

Detti!
Mesélj csak!Szerintem csak tanulunk ezekből a történetekből!Te meg -ha csak a lelked könnyebbül meg - már jól jártál!

Jobbulást minden betegnek!Nyugodalmas éjszakát!
Edit

Kép

Kép
edit73

Detti!

Még semmi nem jött a Kolpingból!Arra gondoltam,hogy megvárom a hétfőt és ha akkor se jön visszaigazolás (írásos ajánlat),akkor kedden felhívom őket!!!Nagy bunkóság lenne?Végülis akkor már 2hetes lesz a megrendelőnk!(január 8-án küldtem)
Édes a törpök ezeken a képeken! :lol:

Nettke!
Mi sem megyünk májusba oviba,majd csak szeptemberben!Remélem!
Február 12-ére kaptunk időpontot allergia vizsgálatra!Nagyon szeretnék már valami eredményt látni,mert addig óvónénit se tudunk keresni!

Cat!
Én óvónénit keresek a fiúknak.Így tettem a Dávidnál is!Bejött!(az már más tészta,hogy középső csopiban lecserélték és az új...! :roll: :oops: Viszont a csoport szupi volt,90%-ukkal most is egy osztályba jár)
Mondjuk az nem tudom,hogy mi lesz,ha nem lesznek szeptemberre szobatiszták!(itthon maradnak :wink: )Az enyémek tuti fordítva működnek.A beninek meg a Marcinak kb. 2hete minden reggel száraz a pelenkája!De bilire/wc-re nem ülnek!a közelébe se mennek! :shock: :(

Edit

Kép

Kép
edit73

Hát ezzel nem leszek népszerű, és úgy tűnik, hogy egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, de szerintem a legnagyobb baj, és a konfliktus kiváltó oka, hogy Eri átlépte a véleménynyilvánítás és ítélkezés közötti határt. Az előbbitől színes lesz a világ, az utóbbi rossz érzéseket szül. Ez teljesen független attól, hogy miben értünk egyet, és miben nem.
Ha ellenvéleményem van, akkor azt mindig megpróbálom úgy tálalni, hogy az ítéletem, ha van ilyen, mindenképpen kimaradjon belőle. Többször átgondolom, újra megfogalmazom, gyakran el sem küldöm a hozzászólást, ha nem sikerült a bántó éleket kihagynom belőle. (Hogy sikeresen-e, azt nyilván nem az én dolgom eldönteni, én legalábbis igyekeztem.) Ezt én másoktól is elvárom. Nem tartom gyávaságnak, vagy konfliktuskerülésnek. Egyszerűen szeretem, ha arra figyelnek, amit mondani akarok, és nem a tüskéket próbálják kibogarászni magukból a címzettek.
Úgy gondolom, hogy ez a fórumozás íratlan szabálya. Leveleket írogatunk, hiányzik a non-verbális kommunikáció, ami elveheti egy-egy kemény hozzászólás élét. Alig ismerjük egymást. A jószándékunkról csak a szavaink tanúskodnak. Itt duplán kell figyelni.
Most túlléptem a saját magamnak felállított mértéket, de ez már nem egy konkrét kérdésről szól. Számomra a beszélgetés értelmét és lényegét kérdőjelezi meg.
Kérjek tanácsot? Amikor nincs ötletem, hogy hogyan oldjak meg valamit, a legkevésbé arra van szükségem, hogy a fejemhez vágják, hogy önző, alkalmatlan dög vagyok. Mert bár igaz lehet, nem segít megoldani a problémát, sőt eltereli a figyelmet a lényegről.

Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy én egy másik magyar nyelvet beszélek, mint a többség, én ugyanis az alábbi mondatokat nem tudom másként fordítani, mint egy másik, ráadásul tanácstalan, talán kicsit kétségbeesett ember megrugdosását, akár érzéketlenségből, akár szándékosan:

"Gondolom nem csak az anyagiak miatt hagytad el a pedagógus pályát. Emlékszem K. sokszor írta, hogy nem bírsz a saját gyerekeiddel sem, sietnie kell haza."

"Szerintem nincs különbség aközött, amit én írtam rólad, és amit te írtál a gondozóról, hogy adja vissza a diplomáját."

Ami a támadásnak vett hozzászólásomat illeti, én csak megpróbáltam érvekkel alátámasztani a véleményemet a gondozónők dolgát és felelősségét illetően. Szemmel láthatóan nem voltam világos, de ennél többet nem tehetek.

Még annyit, hogy nekem egyik gyerekem sem harap, másokkal teljesen normálisan viselkednek. De egy percig nem gondolom, hogy azért, mert én olyan f.sza anya vagyok, hanem mert ők ilyen típusok. És azt sem gondolom, hogy ha harapósak lennének nem lennék ugyanilyen tanácstalan.
Valamint, hogy Dettit én nem ismerem, semmilyen érdekem nem fűződik ahhoz, hogy megvédjem. Egyszer találkoztunk, talán két szót sem beszéltünk. Az is lehet, hogy a gyereknevelés legalapvetőbb kérdéseiben sem értünk egyet. Viszont ilyen stílusban nem lehet fórumozni. Sajnálom.

Azt hiszem itt a vége!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Én ebből a "beszélgetésből most kimaradnék!Nem gyávaságból,hanem mert nekem az utóbbi jó pár évben csak rossz tapasztalatom volt pedagógusokat illetően.Legalábbis azokkal kapcsolatban,akik fontos szerepet kellett volna,hogy betöltsenek a fiam életében.(értsd osztályfőnök -ez alól az idei év sem kivétel!)Az hogy ezeknek az embereknek a hatása nem tudott érvényesülni,úgy érzem csak rajtam múlott. Így én nem tudok elfogulatlan lenni egyik pedagógussal szemben sem.(megjegyzem Dettiék esetében abszolút rossz indulatúnak érzem a gondinőt).Pedig a család közel s távol hemzseg tanároktól! :)

Más:

Lányok!
Megjöttek a Kolpingos visszaigazolások,de én nem küldeném tovább,míg rá nem kérdezek hétfőn!
Vagy régi Kolpingba járok tudtok nekem segíteni???
Az még hagyján,hogy ebben a számlában nem vették figyelembe a csoportos kedvezményt és a nagycsaládos kedvezményt se (azt utólag is megtehetik),de a felnőtteket 14.600ft/fő/éj számlázták ki. Így szokták ezt?Utólag korrigálnak?Miért nem szülői árat tüntetnek fel? Szerintem ez inkorrekt,mert így más a végösszeg és más a 10% illetve az 50% is!!!
Ja! Meme! Születési anyakönyvi kivonatot kell bemutatni!!!!!Ez gond lehet a Grétinél!!!

Ha valaki kéri,átküldöm most a visszaigazolását!

Edit

Kép

Kép
edit73

Még valami!

Meme!
A visszaigazolás szerint a nagyapartmanok kétszintesek. Ilyenek az Erzsébet házban vannak.Én erre is rá szeretnék kérdezni,mert a képek alapján a lépcső sima fa lépcsőnek tűnik,mindenféle csúszásgátló borítás nélkül.Nem látok rácsot sem,ami a lépcsőt elzárná.Az egyik szoba van az emeleten,a másik lent.Nekem viszont éjszaka vándorolnak a fiúk és mivel megszokták,hoyg együtt alszunk,nem valószínű,hogy ez nekünk jó megoldás lesz.
Nektek?

Ki ismeri az Erzsébet házat?Van róla valami infó?

Edit

Kép

Kép
edit73

Edit!

Húúú, akkor nekünk nem lesz így jó. Miért kérik a születési anyakönyvi kivonatot??!! :twisted:
Csak fénymásolatot kérnek, vagy eredetit?
Megbeszélem Lacival, mi legyen, aztán holnap jelzek.
Még lehet módosítani?
Emlékszel Nekem is 14.600.- ft-ot írtak az árajánlatban, s persze ezt akkor sem értettük.

:roll:

Mindenképpen egyeztess légyszí, azután küldd át.
Megkérdeznéd, hogy lehet-e módosítani. Indok: a nagylányunk mégsem jönne... ( ha eredetiben kell bemutatni )

Köszi.

Meme
szinta

Edit :)
Kérdezz rá inkább az árakra hétfőn, és csak utána küldd el a visszaigazolást. Csodálkozom a 14.600 Ft-on. :?:

Sajnos nem ismerem a 2 szintes nagyapartmant.

Nektek nem elég a kisapartman? Ott van egy emeletes ágy a hálószobában, ahol Dávid el tud veletek aludni, a három fiú meg a nappaliban kiságyban elfér.

Cat
Kép
cateye

Cat!

Kényelmesebben lenne a nagyapartman,de majd meglátom,hogy mit mondanak. Nem szeretnénk külön épületben lenni tőletek (csak gondolom,hogy a többiek is itt vannak),itt viszont csak ilyen típusú nagyapartman van.Viszont idegbajt se akarok kapni,mert tudom,hogy le-föl rohangálnának a fiúk a lépcsőn,ha szabad az út.De remélem,egy bababarát szállodában gondolnak erre is! :wink: Meg hát éjszaka aludni is szeretnék!Bár ha a 3 kiságy mellett elfér még egy ágya,kkor nem baj,ha külön szinten vannak. Inkább a nappalok lennének rázósak!

Meme!

Nem tudom!Régen (mi 5éve jártunk ott) nem volt ilyen.Nem tudom,mennyire veszik ezt komolyan.De szerintem ez totál gáz!Mondhatnám azt is,hogy megalázó.Tudom,hogy vannak emberek,akik ezzel visszaélnek (kevesebbet mondanak a gyerek életkorára),de nem hiszem,hogy ettől csődbe mennének.
Eredetit kérnek,de rákérdezek.Az ajánlatra van ráírva.Módosítani bármikor lehet,csak akkor nem tudom,hogy alakulna a csoportos kedvezményt.Mert titeket nem vettelek bele,tudod!

Cat?Detti?Nettke? Tényleg elkérik a születési anyakönyvi kivonatot a recepción?

Edit

Kép

Kép
edit73

Cat, Edit

mi ilyen 2szintesben voltunk a az Erzsébet házban egyszer nagyapartrmanban. Az nem jó nektek!!! Pont amiatt amit leírsz, a lépcső tök meredek!!! Emeletes ágyat sose láttam kisapartmanban...
Beszélj velük, mert sztem sok volt nekik az adat ..és be is próbálkoznak magasabb árral ahol lehet!

Cat,

"A." nénire tippeltem, mert én is láttam nem is egyszer, hogy Laurát hányszor lerázta! Sztem akkor válassz óvónőt, ha ennyire klassz volt!!! És ott vannak a bölcsiből ismerős gyerekek is, nem?

Képzeljétek, elkezdtem én is nyaralás ügyében ajánlatokat keresni, és kértem be pl a Karos Spa hoteltől. 1 hét, félpanzióban, na tippeltek mennyi???
330 000 Ft!!!!! Erre van igény??? ennyiért? el vagyok képedve!

Kép
nettke

Először is, Brigi,

Ahogy azt korábban már Lilla írta, te annyira nagyon jól meg tudod fogalmazni amit írni akarsz, hogy emiatt szeretem a hozzászólásaidat! Nagyon rosszul érezném magam - mert úgy érzem, hogy én miattam lenne az egész -, ha ezután már nem írnál, vagy itt hagynál bennünket. Remélem, hogy a legutolsó mondatod nem erre utalt!!!!! Többiek, ugye nem????

Tök szar, hogy előhozakodtam ezzel a problémával, és most ilyen palotaforradalom alakult ki :cry: :cry:
Brigi, lécci, lécci. Én tényleg nagyon szarul érzem most magam emiatt :cry:

Edit,

Még soha nem kértek tőlünk születési anyakönyvi kivonatot :roll: .

Szerintem az árat is elcseszték, ez tuti, úgyhogy erre is kérdezz rá mindenképpen hétfőn.

Ebben a nagy kavarodásban el is felejtettem írni, hogy voltunk megint pulmonológián, mert Bernát nagyon rondán köhögött meg vette a levegőt.
Eredmény: 3 féle puff, amiből az egyiket májusig minimun használni kell naponta kétszer. És rendszeresen kell járnunk kontrollra is :(

KépKép
kiliman

Nettke,

Ennyi pénzért már tengerpartra is el tudtok utazni...

Ez baromi sok! Vagy ennyibe kerül tényleg???

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Én is ikres anyuka vagyok, de ide nem szoktam írni, inkább csak olvasgatni néha.

Mi tegnap jöttünk haza a Kolpingból, így friss infókkal szolgálhatok.
Szóval:
- a recepción nem kérték az anyakönyvi kivonatot ( de ez nem tudom, hogy általános-e)
- az Erzsébet ház van a lehető legtávolabb mindentől (mi is itt laktunk, viszont nekem ez tetszett legjobban )
- mi laktunk ottlétünk alatt kis és nagyapartmanban is ( először 3 éjre mentünk majd hosszabbítottunk 5-re és csak így tudták megoldani )
- mi ugye csak négyen mentünk nekünk baromi nagy volt a nagyapartman, a felső szinten egyszer jártunk a gyerekekkel csak megmutatnik nekik ( 16 hónaposak) meg körülnézni : a lépcsőn nincs csúszásgátló, viszont van gyerekrács a feljáró előtt
- az árak tekintetében velünk korrektek voltak ( a nagy és a kisapartman is egy árban van) de számomra is furcsa, hogy miért az egyéni árral és miért nem szülői árral számoltak nektek az ajánlatban

Ennyit tudtam segíteni.
Andi
andi31

Még valami: az Erzsébet házi kisapartmanokban nincs emeletes ágy.A nappaliban van egy kihúzható 2 személyes ágy+a hálóban egy franciaágyszerű vmi.
andi31

Sziasztok!

Brigi

Most rám is rámhoztad a frászt!!!! Ugye tényleg nem azt akartad írni, hogy Te is kiszállsz?!!! Nyugtass meg gyrosan! Nagyon-nagyon sajnálnám, hiszen tényleg pont Te vagy az az ember, aki mintha a saját gondolataimat fogalmaznád meg, tökéletesebben, mint én. És tényleg látszik rajta, hogy nagyon átgondoltan írod le a véleményedet. :D

Edit

Hát, remélem, hogy csak hiba volt a Kolping részéről. Mert engem már az is nagyon felháborított, amikor kiderült, hogy ünnepek alatt minimum 4-v 5? :? éjszakát kell ottmaradni. :twisted:
Dávid eredményéhez nagy-nagy gratula, add át neki! :D És magatoknak is legalább ekkorát! Hiszen a Ti erőfeszítéseitek nagyon sokat segíthettek neki, hogy ilyen jól teljesítsen. Nagyon csodállak, hogy a 3 pici mellett ennyi energiát tudtál a tanulásra is fordítani- sztem ez sokkal nagyobb dolog, mint ha Te magad járnál iskolába. :D Szuperek vagytok! :D

Andi

Köszi szépen az infókat!!! :D

Detti

Sajnálom, hogy Bernáttal megint ott kötöttetek ki. Mondjuk én kicsit csodálkoztam is, hogy múltkor annyival elintézték, hogy ha fullad, menjen a Ventolin. :? Nekünk pont azt megyarázták, hogy az már gáz, ha fullad és kell a V. :? Most miket kap? A flixotidra tippelnék- mi azt fújunk nekik reggel-este.

Cat

A pólókat örökbe gondoltam. :D Nekünk már elég sok összegyűlt, ezek meg pont fiú ikreknek valók, nagyon jól passzolnak egymáshoz. :) A halacskásak tavaly még jók voltak a fiúkra? Mert idén már Dá is akkorát fog hordani, mint ők tavaly. De ha nem, ne csinláj belőle gondot, add el nyugodtan. :D Dávid nem fog ruha nélkül maradni. :wink:

Ovi: és csak ez az 1 van felétek? Esetleg szétnézhetsz még másutt is. Amúgy ha az óvónéni szimpi és hozzáértőnek tűnik, biztosan tudja kezelni a korkülönbségből adódó problémákat. Sztem lehet előnye is a vegyes csopinak, ha nem kifejezetten problémás gyerekek járnak oda. És Samunak biztos bejönne, hiszen mint tudjuk, az idősebb lányokat szereti. :wink: A volt bölcsis társak szüleit megkérdezted már?

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Ez egy kisapartman hálószobája, és van emeletes ágy. Mi si ilyenben voltunk, és így is hírdetik magukat.

[quote]h írta:ttp://www.kolping.hotel.hu/img/tartalmikep/kisapartman07_nagy.jpg

Tőlünk sosem kértek anyakönyvi kivonatot.

Nettke :)
Nem A volt, hanem K, aki így bánt Laurával. :( :( :(

Tavaly mi is kértünk ajánlatot a Karosból, és 250 ezer Ft lett volna egy hét. Ráment volna az összes üdülési csekkünk. :cry: :cry: Pofátlanság, mert ennyiből Olaszba is elmegyünk.

Detti :)
Nehogy lelkifurdid legyen a vita miatt. Nem tehetsz róla, hogy Eri elment. Szerintem itt a személyeskedéssel, és az ítélkezéssel Ő lőtt túl a célon, ahogy Brigi is megfogalmazta. Az egymás feletti ítélkezés semmilyen formája nem elfogadható számomra.

Andi :)
Köszönjük a segítséget. Igazán írogathatnál magatokról ide! 8)

Cat
Kép
cateye

Bocsánat, nem sikerült a link, csak azt akartam megmutatni, hogy van emeletes ágy a kisapartmanban. :P

Lilla :)
Köszi a pólókat. Tavaly már neccesen volt jó a fiúkra a póló. Már 104-est hordtak. Majd megnézzük jó lesz-e Dá-nak.

Ovi: ez a körzetes ovink, máshova esélyünk sincs, hogy felvegyenek. Két volt bölcsis társuk jár ide, akiknek a szülei esküdnek erre az ovónénire. Még megnézem a nyílt napon mindkét csoportot és döntök. Egyébként a nagyobb gyerekeket nagyon rendesnek láttam a csoportban. Na majd a nyílt nap alapján döntök, ami áprilisban lesz. :P

Csajok :)
Én nem éreztem úgy, hogy Brigi is el akar menni, remélem jól érzem. Semmi bántót nem írt, tényleg látszik, hogy átgondoltan fogalmaz.

Cat
Kép
cateye

Lányok!

Én mindenképpen beszélek a Kolpinggal hétfőn!!!!Azért nem mindegy,hogy 13.500Ft vagy 14.600ft!!! :evil: Igaz,sokunk nevéből nem derül ki,hogy ki kihez tartozik!De akkor legyen egy plusz rublika ennek vagy találjanak ki más megoldást!Bár szerintem,ha apuka (pl. nálunk) Nagy meg a gyerekek is,akkor kikövetkeztethető,hogy apa-gyermek viszony van!És valszeg nem a bébiszitterrel megy ! :roll: :evil: Meg hát ha egyszer ilyen menő a hely,ne legyünk már kicsinyesek!

Meme!
Azért majd írd meg,mi legyen!Itt többen is azt írták,hogy nem kérik a születésit.Ezt még Dettiék is meg tudják erősíteni,ha mennek!És lemondani még áprilisban is le lehet!Rákérdezzek,hogy mi van mégsem 6-an csak 5-en mentek???

Lilla!
Ez azért durva hiba lenne,nem?És ha nem tűnik fel,mint ahogy Memének sem tűnt fel?
Köszi!

Andi!
Köszi!

Edit

Kép

Kép
edit73

Lilla,

Ventolin+Pulmicort+Atrovent :roll:

Edit,

Még mielőtt februárban elmennénk, fel fogom hívni őket, és rákérdezek erre az anyakönyvi kivonatra, mert ez tök új számomra...

Ovi-ügy: én úgy tudom, hogy oviba csak oda lehet menni, ahová körzetileg tartozunk, vagy nem jól tudom? Bár pénteken felhívtam egy ovit, ami tök közel van hozzánk (közelebb, mint a körzetes), és ott azt mondták, hogyha nincs elég jelentkező (amit mondjuk nehezen tudok elképzelni), akkor felvesznek körzeten kívülieket is.
Egyenlőre még csak kívülről láttam az ovikat, és annak az udvara jobban tetszik, ahová nem tartozunk :( Ovónénikkel még nem találkoztam, de állítólag áprilisban lesznek majd ezek a nyílt napok itt a kerületben, és akkor be lehet menni.

EGyébként nekem baromira tetszik az a sport és angol nyelvű ovi, ami kb. 150 m-re van tőlünk (oda járnak Rita lányai is - tényleg vele mi van?????), de még felhívni sem merem őket, mert szerintem nagyon drága.

Cat,

UGye gondolsz majd rám, amikor ruhákat akarsz eladni??? :lol:

Na, jó éjt mindenkinek

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Cat!
Én óvodát választottam és nem óvó nénit. Ez az ovi ahová járunk 1 percre van tőlünk, az összes többihez pedig kocsival kellene reggelente furikázni őket, ami nyilván elég korai kelést jelentene, ha majd megyek én is dolgozni így is 6-kor kell kelniük, amúgy meg még korábban :(
Szóval nekem fontos volt, hogy ne legyen vegyes csoport, mert szerintem ott egy visszahúzódóbb gyerek jobban elkallódik. Egy ügyes, kezdeményező, érdeklődő gyerek megy a nagyokhoz, igyekszik bekapcsolódni a foglalkozásaikba, míg egy csendesebb, magának való gyerek eljátszik egyedül a sarokban, így nem is fejlődik annyit mintha folyton le lenne kötve minden gyerek és neki is részt kellene vennie a foglalkozásokban. Másrészt ha kicsit ügyetlenebb még annyira sincs sikerélménye. És Csenge nálunk ilyen, szóval neki nem lett volna jó. Szerintem, bár lehet, nincs igazam. De ő a játszótéren is visszahúzódik a gyorsan rohangáló nagyoktól.
Mivel ebben az oviban korcsoportonként vannak, így részemről meg is felelt. Amikor szülőin voltam az egyik óvó néni szimpi volt, a másik nem. Azért reméltem, hogy majd a gyerekeknek tetszeni fog. Erre az idősebb, mogorvább a gyerekkekel egy angyal, imádja minden gyerek, míg a fiatalabb, aki velünk szülőkkel nagyon aranyos, na ő nem tud annyira bánni a gyerekekkel, szigorúbb, valahogy olyan távolságtartóbb velük, így a gyerekek nem is kedvelik annyira.
Ezt csak azért írom, hogy attól, hogy neked valaki nem szimpi még lehet, hogy tök jó óvónéni-bácsi lenne. Érdemes inkább megkérdezni olyan szülőket akiknek most abba a csoportba jár a gyereke akihez a fiúk kerülnének. Mint utólag kiderült a többi szülő is így érezte, hogy az idősebb nem annyira szimpi- és mostanra mindenkinek megváltozott a véleménye :)

És a múltkor átsiklottam Benianya kérdése felett amire még akartam válaszolni, remélem még olvasol bennünket.
Nekem 1550 és 2000 g-mal születtek a lányok betöltött 34 hétre. Petra a mai napig vékonyabb (3 éves elmúlt és nincs egészen 12 kg), kisebb Csengénél, most olyan 2-2.5 kg köztük a különbség meg néhány centi. Szerintem ez nem igazán a koraszülöttség eredménye hanem alkati dolog, bár tény, hogy könnyebben megbetegszik mint Cseni aki picit nagyobb súllyal született. Amúgy viszont minden másban előrébb jár, gyorsabban vág az esze, ügyesebb, bátrabb mint Csenge, jobb a kézügyessége. Szóval nem hiszem, hogy ez olyan sokat jelentene. A szobatisztasággal még mindig hadilábon állunk, alváskor még bepisilnek. mondjuk már túl vagyok azon aorszakon, hogy idegesítse magam miatta :oops: . Az oviban nem szólnak érte, csak látom mikor megyek, hogy már megint ágyneműt kell mosni :oops: . Itthon éjszakára meg pelenkát adok rájuk. egyszer csak megérnek ebben is... A beszéd szerintem kb. átlagos volt nálunk, 1 évesen mondtak néhány szót, másfél évesen 2-3 szavas mondatokat, azóta meg be nem áll a szájuk :lol:

Brigi!

Igazad van és tök jó, hogy ilyen higgadtan tudsz gondolkodni. (az meg külön tetszik, hogy átolvasod a hozzászólást és utána eldöntöd, hogy küldöd-e, én spec. soha nem szoktam :oops: )
Mondjuk én nem gondolnám továbbra sem, hogy Erinek mennie kellene emiatt, nyilván erősebben fogalmazott mint mások, de nekem még ennyi belefér. Igaz, amiket kiemeltél tényleg elég durván hangzanak, de szerintem leginkább az indulat beszélt belőle, ha jól értettem az ő gyerekét(eit) is megharapták többször is az oviban. És a megharapott gyerek szülője is tehetetlen, hiszen csak azt hallja otthon hogy XY bántott, fáj, nem akarok oviba menni mert bántani fognak, stb. - az is szörnyű lehet. Abban viszont nem értek vele egyet, hogy Dettire hárítja teljes egészében a felelősséget. Nyilván a szülőnek is fontos szerepe van, de mint tudjuk a gyerek nagyon hamar alkalmazkodik a környezethez, pillanatok alatt felméri, hogy hol, kivel mit lehet, hol a határ. Ha a gondozónők nem büntetik meg (mert ahogy Detti írta elvből nem büntetnek 3 éves kor alatt) akkor egy gyerek ezt úgy éli meg, hogy amit nem tiltanak azt szabad. És mivel az agyuk még nem lát előre vagy vissza, ha az adott pillanatban nem kapják el akkor anyuka már hiába mondja este a békésen játszadozó gyereknek, hogy "Aztán holnap meg ne harapd Jucikát". Itt szerintem a két szülőnek kellene normáisan megbeszélni a dolgot és együtt beszélni a gondozónőkkel, bár ahogy a leírtakból látszik ez nem nagyon fog menni :(
Szóval Eri talán túl indulatos volt, nyilván most mindenki leírta a véleményét, de én nem bánnám ha jönne máskor is.

Ez az oldal meg azért van, hogy mindenki leírja az örömöt-gondot ami az ikrekkel jár (vagy mással :wink: ), nekem is sokszor segítettetek már, és gondolom másnak is sikerült már egy-két jó ötletet találnia. Vagy legalább rájönni, hogy sehol nem fenékig tejfel az ikresség :)

Ja, ma volt Pepének egy jó mondása:
Katica szeretne lenni farsangon, nézegettük a szekrényében a ruhákat, hogy mit is használhatnánk a jelmezhez. Erre egyszer csak megszólalt: "Anya, én nem eszem meg a levéltetűt." Nem értettem mire mondja, erre: "Én csak akkor akarok katica lenni, ha nem kell megennem a levéltetűt. A katicák levéltetűt esznek, de én olyan katica leszek aki nem eszik, jó?" :lol:

Üdv:
Ditke
ditke62

Edit!

A kisapartmanban levő ágyakra is kérdezz majd rá ( a sok egyéb kérdésed mellett :D ) mert az Erzsébet házban a kispartmanban tuti nincs emeletes ágy a hálóban, az István házban viszont van egyes kisapartmanokban - ha nektek egyáltalán elegendő a kisapartman.

A honlapon levő fényképalbumban minden házról és a berendezéseikről van leírás és képek is :)

Andi
andi31

Ditke :)
Pont ezért félek én a vegyes csoporttól, mert nálunk Oli visszahúzódóbb, molyolósabb fajta, olyan mint Csenge. Nem megy a nagy gyerekek után, sőt inkább fél tőlük, és a játszón visszahúzódik, ha azok szaladgálnak. Szerintem neki nem túl jó a vegyes csoport, bár erre azt mondták a szakemberek, hogy egy jó ovónővel ez nem fordulhat elő, hogy elnyomják. :? Na mindegy, majd megnézem a nyílt napon az ovó néniket, bácsikat.

A szimpátiában tök igazad van. Én nagyon félre tudok húzni ilyenekben, rossz az emberismeretem, na meg első blikkre nem is lehet megítélni az embereket.

Nem semmi Pepe beszéde! Az én fiaim azt sem tudják mi az a levéltetű. :lol:

Detti :)
Nem nagyon lesz a fiúkról ruha nyárra, ne várj rá. A rövidnadrágok jók lesznek még, mert már pelus nélkül leszünk, a pólók meg azért, mert tavaly már 104-eseket rendeltem nekik, ami akkor nagy volt picit, de idénre belenőttünk. 2 kisinget eltettem nektek, ami nagyon klassz, de nem hasonlóak, viszont mindkettő baromi vagány. 8)

Ovi: Már tavaly 60 ezer Ft körül volt Ritáék ovija, per gyermek, úgy emlékszem. Egy barátnőmnek már 1,5 éve előjegyzéses oda a lánya, idén szeptemberben fog ott kezdeni.

A nem körzetesbe nem sok esélye van az embernek, csak protekcióval. :? Sajnos nem mi választunk jó ovit, ovónénit a kölköknek, hanem örülünk ha bárhová felveszik őket. :cry: :cry:

Cat
Kép
cateye

Edit!

Írtam privit. :wink:

Meme
szinta

Detti

Hányas cuccok kellenek nektek nyárra? Ha akarod, szívesen túrok nektek. Bálabontáskor szuper cuccokat lehet kifogni. Nekünk már megvan a nyári kollekció 98-asból. Pólók, rövidgatyók dögivel szoktak lenni, ha most elkezdjük gyűjteni, mire jó idő lesz, tuti lesz elég. :)

Ditke

Nagyon jó Pepe szövege. :lol: Sztem sem átlagos, hogy ilyen szavakat ismernek. :D És én azért emlékszem, hogy ők jó hamar beszéltek és versikéket is mondtak. Ne légy szerény, sztem az átlag előtt voltak mindig beszédben. 8)

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat!

Én leginkább azért gondolom, hogy egy visszahúzódóbb gyerek nem nagyon vesz részt a dolgokban, mert mindenütt azt hangsúlyozzák, hogy a nagyoknak vannak a foglalkozások, a kicsiknek meg ha van kedvük bekapcsolódhatnak. De mi van ha nincs kedvük? A két óvónéni el van foglalva a nagyokkal, a kicsik meg akkor játszanak maguknak. Az enyémek még összesen ha 3-4 hetet jártak a betegségek miatt, de már mondanak oviban tanult verset, mesét, mindig hoznak haza rajzot, gyurmát, látszik, hogy minden nap van valamilyen alkotó tevékenység. És mivel itt egykorúak, nem érzi magát bénábbnak, nincs lemaradva a többiektől. Lehet, hogy én lihegem túl a dolgot, de Csengén látom, hogy neki nem húzóerő Petra sikere, hanem inkább visszatartja, azt váltja ki belőle, hogy ő úgysem tudja :( És ezt nagyon nehéz kezelnem nekem is, nem hiszem, hogy 20 gyerek között az óvónéniknek jobban menne.

Lilla!

Ha már így feljött a turi, én is kérhetnék valamit? Pepe (az ovi hatására) belebolondult a pónikba, de nem nagyon látok sehol ilyen én kicsi pónim cuccokat. Egyet sikerült turiznom, de a sok mosástól (mert kb. abban alszik-eszik-fürdéshez is úgy veszi le, hogy látni kell hová teszem :lol: ), szóval kezd a matricája megkopni. Ha esetleg 98-104 körüli méretben látnál bármit amin póni van, megszereznénd nekünk? Már ha Nálatok épp nem ez a sláger. :wink:
Köszi!

Levéltetű: ezt csak azért tudják, mert egy időben minden állatnál megkérdezték, hogy mit esznek. De pl. a tigris szerintük a citromot szereti (fogalmam sincs honann szedték), úgyhogy a boltban mindig kell venni citromot a Tigrisének :lol: Ja, és egyszer anyuéknál egy tízezressel rohangált, kérdeztem, hogy azt meg honann szedte. : "Nagymama pénztárcájából, kell, hogy tudjak venni citromot Tigrisnek" :lol: korán kezdi a gyerek... :lol:

Ditke
ditke62

Lilla,

Nagyon megköszönném: 92-est hordanak, és szerintem tavasszal-nyáron sem lesz nagyobb a méretük. Bármi érdekel, póló, rövid és hosszú nadrág, esetleg zippzáras pamut pulcsi... Köszi előre is!

Cat,

A két ingnek is örülök, köszi!

Ditke,

Kérdezhetek még valamit a tavalyi Tunézia nyaralásotokról? Nem voltak rosszul a gyerekek? Én már kétszer voltam ebben az országban, egyszer Egyiptomban és egyszer Törökországban. Az utóbbi kettőben olyan rosszul voltam, hogy kb. fél évig nem jött rendbe a gyomrom utána, viszont Tunéziában meg nem volt semmi bajom... De gyerekekkel azért csak jobban tartok az egésztől.
Lilla, ti is jártatok már Egyiptomban gyerkőcökkel, nem volt semmi gond?
Én szeretem jó előre tudni, hogy hova megyünk nyaralni (ráadásul idén korbban, mint eddig, mert a bölcsi szünetre kell időzítenünk), szóval tudom, hogy még csak január 19-e ( :( :( ) van, de már gondolkodom, hogy merre... :)

Ja, és ha már a beszédnél tartunk, az én fiaim is hihetetlenül sokat beszélnek, Bernát első összefüggő mondata ez volt : "Bernát fingott egyet" :lol: Nem tudom, hogy honnan vette, mert mi nem ezt a szót használjuk erre...

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!
Ez nagyon érdekes,mert mi sem ezt a szót használjuk (hanem egy finomított változatát :lol: ).De egyszer anővérem véletlenül elszólta magát előttük.Na azóta,ha ő itt van,mindig ezt a kifejezést használják! :roll: :twisted:
Anyakönyvi kivonat a visszigazoláson van (amit most küldted).Nekem meg egyenesen megalázó!Jártunk már jópár szállodában,de ilyet még sehol nem láttam.Rákérdezek holnap,mert kíváncsi vagyok mit mondanak rá!

Andi!

Kösz a sok infót! Én már sz összes képet "áttanulmányoztam",ami febt van a neten.De számomra így is maradt nem egyértelmű dolog.

Ditke!
Életrevaló ez a leány! :lol: Nagyon jól látod és szuperul összefoglaltad a "Detti-sztorit"!Szomorú,hogy ilyesmin kell őrlödnie egy szülőnek.

Holnap jelentkezem,hogy mi hír a Kolpingból!
Nyugodalmas éjszakát mindenkinek!
Edit

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Judyt,
köszi!

Találtam tegnap a neten egy klassz fürdőt, nem tudom ismeri-e valaki, de ma el is mentünk a csajokkal kipróbálni, és nagyon szuper volt!!! Holnap élménybeszámolok, addig is, aki kíváncsi:
www.galerius-furdo.hu/

Jó éjt!
A.

Kép
baba888

Megvagyok csajok, nem tűnök el. Csak hulla fáradt vagyok.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok! :)

Megvagyunk mi is, csak mostanában állandóan vizsgáztam. 9 vizsgán vagyok túl , és ha nem kell repetáznom, be is fejeztem erre a félévre.

A fiúk már jól vannak, épp kilábaltak a kötőhártya gyulladásból, holnap már mennek bölcsibe. Gergőt kedden már úgy adták ki, h szerdán ne vigyem, így aztán jött velem szóbelizni :D Imádta :) Aztán másnaptól Ádám is hazakerült. Én el szoktam vinni bölcsibe a másikat, ha csak az egyik beteg. Egyrészt nekem is könnyebb, másrészt szerintem arra is szükségük van, h egy kicsit külön legyenek egymástól, harmadrészt meg olyankor tudok az itthonmaradottal hatékonyabban, mélyebben foglalkozni.

Ma megkérdeztem a gyerekorvost beszédügyben, mert még mindig csak szavakat mondanak. Azokat sem tisztán, és szavakból is viszonylag keveset. Azt mondta, az ő fia is 3 éves volt, amikor beíratta az oviba, és akkor még szinte semmit nem beszélt, aztán szeptemberre megindult a nyelve, és mentek már a mondatok is szépen. Illetve azt is mondta, hogy oviban lesz logopédus, de középcsoportig nem foglalkoznak igazán a problémával, meg hogy úgysem nagyon hajtanák végre a gyakorlatot. Mindenesetre ő türelemre int.
Azt hiszem, itt nincs is olyan, akinek 3 éves koruk előtt 2 hónappal ne beszélt volna a gyereke. De van valakinek legalább ismerőse, aki 3 évesen logopédushoz vitte a gyereket? És tudott vele érdemben foglalkozni a logopédus?

Brigi!
Minden szavaddal egyetértek! Számomra leginkább a személyeskedés volt zavaró, nem gondolom, hogy így kellene megoldani a konfliktust.

Harapásról annyit, hogy az enyéim is haraptak, főleg egymást, de néha engem is. Kicsit radikális, de én a szájukra csaptam. Azóta nem harapnak. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy így kell megoldani. Én szerettem volna megoldani verés nélkül, de azt hiszem, gyenge vagyok. Szerintem az én módszereimben ott van a legnagyobb hiba, hogy néha valóban gyengébbnek érzem magam náluk, és olyankor ezt ki is használják.
Azért is szeretném, ha már beszélnének, mert akkor egy csomó dolgot meg tudnánk beszélni, és nem kellene fenyíteni, büntetni meg fenyegetőzni. Mármint nem annyiszor, mint most. Mondjuk vizsgaidőszakban a szigorom erősebb, tűrőképességem pedig alacsonyabb.
Amúgy egy csomó dolgot tanulok tőletek, ezt köszönöm is.

Lilla! Hol van ez a turi? És mikor szokott bálabontás lenni? És milyen árak vannak? Majd szólsz egyszer nekem is? Tavaszra már semmi cuccunk, nekem is kellene turiznom valamiket. Főleg nadrágot. Főleg gyes környékén :)

Puszi nektek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Na, visszajöttem mégis.
Szóval a fürdő Siófokon van, de az autópályán ripsz-ropsz lent voltunk.
Karórás beléptető, mint sok helyen, de itt valóban működik a benti használat, fizethetsz vele, nem kell pénzt hurcolnod magaddal a medencékhez. Az öltözőfülkék tágasabbak, mint Esztergomban, viszont kicsit kevés van belőlük, de van külön pelenkázó asztal, így a gyerekeket kényelmesen lehetett öltöztetni.
A fürdő maga nagyon hangulatos, jók a medencék, a gyerekmedence is tök jó, a lányok nagyon élvezték a pancsikolást. A nagymedencébe is átvittük őket kézben, lubickoltattuk, de ők már egyedül akarnak úszni, tekergőznek ki a kezünkből, Zsófi meg még nagyokat sikít is hozzá, hogy engedjük már el... :wink:
Van egy jó kis játszószoba, mikor már kipancsikolták magukat, adtunk rájuk egy pólót, meg egy gatyát és beadtuk őket oda, mi meg elmentünk szaunázni. Tök jól elvoltak, csak a végére nagyon beindultak, a lányka nem nagyon tudta őket koordinálni :D (több gyerkőc is volt bent akkor), így kihoztuk őket. De pont időben volt, mert már mi is kiszaunáztuk magunkat, idő is volt már, úgyhogy szépen felöltöztünk, és irány haza.
Ja, a szauna rész szerintem elég átlagos (nekem Visegrádon a Silvanus tepidáriuma a kedvencem, ahhoz viszonyítok), de van merülőmedence, és ezzel belopták magukat a szívembe. :lol:
Ami még jó volt, hogy nem voltak százezren, kényelmesen elfértünk mindenhol, az étterem része is elég nagy.
Legközelebb kipróbálom a masszázst is. :wink:

Akiknek az Aquasziget bejött, ajánlom ezt kipróbálni!
:)

Kép
baba888

Sziasztok!

Megkérdeztem a Kolpingot!
Rossz hír,hogy a szülői ár közép-és főszeonban hétvégére tényleg 14.600FT!!!!!Benne van az árlistában,csak nem vettem észre.A táblázatban első oszlop!
Nem kell születési anyakönyvi kivonat,elég olyan okmány,ami igazolja a gyermekek születési dátumát (taj kártya,lakcím kártya vagy adókártya -azt hiszem mindegyiken rajta van).De elfogadnak fénymásolt születési anyakönyvit is!

Lányok!
Mivel az Erzsébet-házban a nagyapartman nagyon gáz,azért van lehetőség arra,hogy az egész csapat átkerüljön az István-házba!Jó ez nektek is???
Az ajánlat szerint Lilláék,Caték és Katáék( ugye te vagy Kongó Katainka?) kerülnének az emeletre(lépcsőzni kell),a többiek a földszintre.Nos???Ellenvetés?
Az Erzsébetben nekünk a kiságyak a nappaliban lettek volna (máshova nem férnek el) és ott van a lépcső is,aminél egyáltalán nincs rács se fent,se lent.A lépcsőn pedig nincs csúszásgátló.Ez nekünk kész horror lett volna! :evil: .Kisapartmanban pedig nem fér el 3 kiságy.Én pedig nem szeretném,ha heverőn aludnának,mert itthon még bőven kell nekik a leesésgátló.Viszont nagyon jó lenne,ha egy épületben lehetnénk.
Így ha senkinek nincs ellenvetése,akkor megcseréltetném!!!Köszi!

Edit

Kép

Kép
edit73

Meme!

ment az e-mail!

Lányok!
Épületen belül lehet apartman cserélni.Ha tehát valakinek nem jó az emelet,elcserélhető mással!Igaz az emeleten csak kisapartman van!

Edit

Kép

Kép
edit73

Este átküldöm mindenkinek a visszaigazolását,most mennem kell!

Edit

Kép

Kép
edit73

Nekünk jó az István ház. A lépcsözés azért nem lényeges, mert sajnos, hogy az uszodába elérjen az ember elég sokat kell le fel lépcsözni amúgy is.

Cat
Kép
cateye

Edit,

Nekünk mindegy, hogy hova kerülünk, a lényeg, hogy ne nagyon legyen a csapat elszórva a szállodán belül.

Köszi az utánajárást :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?