Új privát üzeneted érkezett!

Ági, én is gratulálok a határozathoz. :lol:

Tudod Dotti, úgy vagyunk vele... majd meglátjuk, ha addig nem jön össze a picurunk, akkor nekiállunk, bár őszintén bevallom, hogy inkább halasztanám, akár 1-2 évet is. Nem a festésről beszélek, mert az akár 1 nap alatt is megvan, hiszen megvan rá az emberünk és bármikor tud jönni. Az ablakcseréről... jó lenne elhalasztani. Ez attól is függ, hogy a vállalkozó holnap milyen árat és határidőt mond. Na, majd meglátjuk. Bár a kőműves rokonunk szerint, 1 nap alatt kész a csere és ő is jön akkor vele és dolgozik utána. No, majd meglátjuk holnap.

Ibi, ilyen tányérról még én sem hallottam, de utána fogok nézni.

Milyen filmről beszéltek? Miről maradtam le már megint?

Ne felejtsük el ám holnap Gabikát nézni a TV-ügyvédjében.
kanga_mama

Nekünk volt ilyen tányérunk, mostanában is lehet kapni. Nem használtuk, mert a lányoknak már megvolt a kedvenc tányérjuk, és nem voltak kényesek a kaja hőmérsékletére. Így csak porosodott a polcon, és egy idő után kidobtam.

Kép
Kép
emike

Emike, és hol lehet kapni, nem tudod? :o

Lányok, más téma. Szerintetek légzésfigyelőt újat érdemes venni, vagy akár a használt is jó?! Mivel a családban, rokonságban senkinek nincs, így nem tudunk kapni, csak venni.
kanga_mama

Drága Dotti, Krisztike és Kanga mama!

Köszönöm a jó kívánságotokat. Örülünk a párommal, hogy végre sorban állhatunk. A sorszám nekünk nem fontos, hiszen akkor válik igazából izgivé a dolog, amikor 50 alá kerülünk. Addig meg úgy is mindegy!!!! Gondolom, ti is úgy vagytok vele, az a fontos, hogy minél hamarabb sorra kerüljetek. Az idő nekünk dolgozik, még ha lassan is!

Legyen szép napot!!!

Puszi: Ági
szabko

Ági, igazad van!

Nektek is legyen szép napotok.
kanga_mama

Kangamama!!

A légzésfigyelő ügyben nem tudom én sem,hogy mi lenne a jobb!
Bár szerintem a használtal sem lehet gond,mert legtöbb esetben fél éves korig használják,ha használják!A Vaterán van több is meghírdetve,de még én is bizonytalan vagyok,hogy újat vegyünk-e, vagy használtat!
Az új,az biztos kifogástalan,mert azt még nem használta senki,ezért nem lehet rossz.Bár abban is előfordulhatnak gyári hibák,amikor tévesen beriaszt.
Szóval passz,nem tudom,hogy melyik lenne a jobb!

A flim a Film +-on volt tegnap délután,és örökbeadásról szólt.Egy magyar férfi külföldön adta örökbe a gyerekeket pénzért.Aki többet adott értük,annak adta el a gyerekeket.
Igaz történet volt,de nagyon megható.A végén már nem bírtam ki könnyek nélkül,de addig is nyeldestem a könnyeimet.
kkriszi

Kriszti, én is néztem a Vaterán is, meg az összes többi oldalon... látod ez az egy dolog ami még hiányzik... Na, majd meglátjuk. Előre nem veszem meg, mert még az is lehet, hogy nem is lesz rá szükség, hiszen egy 2 év körüli gyermeknek már nem kell.

Nem emlékszel a film címére? Annyira ismerős, mintha már láttam volna. A tanfolyamon néztünk egy hasonló témájú filmet annak idején.
kanga_mama

Nem vagyok benne biztos, de mintha nem olyan régen az Interspárban is láttam volna ilyen tányért.

A légyzésfigyelőről: szerintem az nagyon fontos. Melindánál legalábbis volt egy olyan eset, amikor valóban nagyon nehezen volt ébreszthető, szóval valószínűleg nem vak riasztás volt. Persze sok bosszúság is van vele, lemászik róla ha már nem olyan kicsi, vagy elfelejtjük kikapcsolni mikor kivesszük, de még így is megéri. Nekünk Melindánál használt volt, rokonoktól kaptuk kölcsön. Mivel vissza kellett adni, Anikónak újat vettünk. Az újjal kevésbé voltam elégedett. Szóval a használt is jó lehet, persze ki kell próbálni.

Kép
Kép
emike

Sebestyén,pici fiú!Névnapod alkalmából Isten éltessen sokáig,nagyon jó egészséget és boldogságot kívánok!!
Kép

Kriszti!
Akkor együtt sírtunk!!

Kanga mama!Akkor most te is padló vagy!!Én is!!Nálatok az éven biztos,hogy csörrenni fog a telefon!!Meglátod gyönyörű ajándékot kaptok majd,akit imádhadtok!!Kérdezted a Gólyahíren és a Tegyesznél mennyi a sorszámotok???Az éven biztosan babázhatsz!!Drukkolunk!!

Szabko!
Persze 50-en alatt lesz érdekesebb!!De mindig nyomon követjük a sorszámunkat lassacskán haladunk a cél felé!!Krisztivel,majdhogynem még a "centit "is vágjuk!!!Jó érzés ha haladunk a sorban és felhőtlen boldogságot érzünk,hiszen mindig-mindig közelebb kerülünk a picinkhez!!

Kellemes délutáni pihenést kívánok mindenkinek!!

Kép
dotti

Kanga mama!

A film címe:Gyermeket vegyenek!

Kép
dotti

Kanga_mama, én is drukkolok nektek :)

Kép
Kép
emike

Kangamama!!

A film címe:Gyermeket vegyenek
Amerikai film volt,2004-ben készült!Igaz történetet dolgozott fel!

Mi örököltünk egy kiságyat az unokabátyám kisfiától,de a rácsait a kis Aranyom megrágcsálta,így inkább veszünk egy másikat.
Légzésfigyelőn pedig vacilálunk,hogy hol lenne érdemes venni.azt mindenképpen szeretnénk,mert engem megnyugtatna,hogy van még valami ,aki rajtunk kívül vigyázna a kisbabucinkra!

A többi már csak apróság,ami hiányzik a babakelengyéből.
Már megrendeltük a babakocsiba a mózeskosarat,ami(ha télen születik a kisbabánk)melegen tartja.Csak még nem érkezett meg,mert az eladó nem volt még kinnt Németben,mert onnan hozná.
Onnan hozta a babakocsinkat is,csak akkor még nem volt benne ez a mózeskosár szerűség.De külön lehet hozzá kapni,ezért megrendeltük.Bár ha nyári babánk lesz,akkor nem sok hasznát vesszük,de legalább ez is meglesz!
kkriszi

Emike, köszi. Megnézem az Intersparban nálunk, hátha van. Köszike. És köszike a légzésfigyelős tájékoztatást is. Azt hiszem, hogy ha nem találok valakit, aki kölcsön adná, akkor veszek egyet használtan valamelyik aprós oldalról.

Igen, Dotti, most perpillanat padló. Köszi a bíztatást. Nem tudom hogy állunk. Én is úgy érzem, hogy ebben az évben talán történik valami. De még ezt is kibírni. Hát igaza volt a lányoknak, amikor kezdtük, hogy így a vége felé a legrosszabb. :cry:
kanga_mama

Emike neked is köszi a drukkot.

Lányok, én ezt a filmet már láttam. A tanfolyáson nem ezt néztük, de ezt a filmet én már esküszöm láttam. Tényleg szívszorító, annak idején amikor láttam én is csak sírni voltam képes.
kanga_mama

Te Kriszti, miből vannak az unokaöcsi fogai???
kanga_mama

Még ilyet,3-an is egyszerre írtunk!!!
kkriszi

Most meg Kangával írtunk egyszerre!!Csajok,micsoda telepátia van itt,kérem szépen!!
kkriszi

Hát ilyen... ilyen egyszerre írós... :?
kanga_mama

Kanga!!
A filmet szerintem már vetítették,mert nekem is nagyon ismerős volt!!de azért végignéztem újra!

Az unokaöcsi kisfia már nem olyan kicsike,mert már iskolás,de jó fogai lehettek,mert vagy 3 rácsot megrágcsált.Pedig jó ágy lenne,mert pelenkázós,és ággyá alakítható,de a rágcsi miatt már nem nagyon tetszik!!

Amúgy pelenkázósat szeretnénk venni,mert akkor könnyen lehetne tisztába tenni a Picikénket!!
kkriszi

Igen, az jó. Tudod mi megkapjuk a kericsajét... az ő pelenkázója alatt fürdetőkád van, így egyben két dolog is meglesz.
Az jutott eszembe, hogy a rágcsit nem lehetne valahogy lecsiszolni és utána esetleg lepácolni, vagy lefesteni az ágyikót?
kanga_mama

Már gondoltunk rá,de akkor olyan furi lenne,ha megcsiszolnánk.Ki is lehetne cserélni a rácsokat,de az asztalos sem dolgozik nagyon olcsón nálunk,így marad az új ágy.
Már ki is néztünk egyet Debrecenben,csak most még inkább szétnézünk itt a környéken,mert hátha lesz közelebb is.
A munkatársamnak az uncsijának vettek használtan,kókuszmatraccal egy ágyikót 10000 forintért.
Így lehet,hogy mi is szétnézünk,hogy használtan kapunk-e jó állapotú,rágcsi nélküli kiságyikót!![/b]
kkriszi

Oké-oké, értem... csak eszembe jutott, hátha.
kanga_mama

Sebestyén!!

Nagyon boldog nénapot kívánok!!!

Kaphatnánk képeket az ünnepeltről?
kkriszi

Sziasztok! :lol:

Egy kis csíízzt kérek tőletek. :wink:

Emike: köszike!

Légzésfigyelő: Mi kölcsön kaptuk Jinyéktől és semmi téves riasztás nem volt, éjszakára még be van kapcsolva, nap közben már nem. Szerintem jó a használt is, nem nyűvik ezt el, hisz nem teszel vele semmit. A matrac alatt van, a gyerek nem fér hozzá. :lol: Viszont, ha újat akartok venni, akkor legyen ez az utolsó lépések egyike, amikor már csörgött a telefon, mert garanciások, és ne vesszen el a garancia idő úgy hogy nem is használtátok. :roll: :lol: Nekem nagyon megnyugtató volt hogy van, nem aludtam nyugtalanul amikor alhattam, Viki hamar aludt nagyon sokat egyben, éjszaka 6 órákat, de nappal is aludt 4-5 órát, úgy kellett keltegetni. No most már nem. :lol: Úgyhogy még olyan nagy alvókája volt, nappal is üzemelt a légzésfigyelő. 8)

KépKép
ancsúr

Kép

Sebestyénnek mi is nagyon boldog névnapot kívánunk!

KépKép
ancsúr

Ancsúr!!

A légzésfigyelőt csak a kiságyban lehet használni,vagy esetleg más ágyon,vagy babakocsiban is,ha esetleg abban alszik délután a baba?
Ez lehet,hogy hülye kérdés volt,de én attól is félnék,hogy ha délután mondjuk kinnt a levegőn szeretném altatni a picit,akkor biztonságban alszik-e?
Ez már azóta foglalkoztat,amióta a tv-ben láttuk,hogy egy nevelő otthonban kitették a babakocsiba a kicsit aludni,és sajnos későn mentek ki hozzá,és meghalt.

Lehet,hogy egy kicsit túl aggódom a dolgot,de ez a kérdés nagyon foglalkoztat.
kkriszi

Kriszi: Bárhol használhatod, azonban akkor vegyél vagy hármat. :lol: Mert kiszedni a matrac alól, be a babakocsiba, összekötni a lapokat az őrző egységgel, aztán ha mégis útnak indulnál... Szóval a babakocsiban nincs értelme. Én száz százalékig biztos vagyok benne, ha kint alszik a gyereked, nem hagyod magára hosszú ideig. Menni fogsz és lesed, nem csak azt, hogy vesz-e levegőt, hanem, hogy nem sír-e, nincs-e melege? Nem fázik-e, van-e bogár körülötte? No és a méhecske?? :lol: :P Szóval hidd el parázni fogsz annyira, hogy nem kell ott őrző egység, te magad leszel az. :P De ha lesz másik kiságyatok is, akkor bátran. Bár meg kell mondjam, itthon mindig be volt kapcsolva az első hónapokban nap közben is, igaz, az első hónapokban nagyon meleg volt, és inkább anyunál voltunk nap közben, mert ott hüsi volt, nos ott nem volt légzésfigyelő, és mégis nyugodt voltam. :lol: Mellette horpasztottunk a nagyágyon mi is anyuval. :lol: Tatus csak annyit mondott a három grácia. :lol:

KépKép
ancsúr

Sziasztok!
Mi használtunk légzésfigyelőt. Én ragaszkodtam hozzá, megnyugtatott. Az én rémálmom a bölcső halál volt. Szerintem ha a nagyoknál lett volna ilyen akkor biztos hogy vettem volna. Abban az időben a szomszéd községben történt 1 ilyen tragédia. Sokára jött egyetlen baba halt meg így.NEM AKARTAM IJESZTEGETNI BOCSI! Én csak a kiságyban használtam.
Ma Bence legyőzte a 1,5 éves unokatesóját közelharcban. Először szeretni akarta Márkocskát, de az ellökte magától erre Bence begombolt és megharapta a fülét. Volt nagy riadalom!!! :oops: :lol: Benci elötte már apán is gyakorolt :lol: 1 kicsit.Én főztem többször hallottam : Áááááá...Benci ne harapj!!!!! Hát zajlik nálunk az élet :lol: :lol: :P

Kép
ibi01

Lányok!!

Köszi a válaszokat!
Ancsúr!Az biztos,hogy nem szeretném magára hagyni odakinnt,mert még akkor is vele szeretnék lenni,ha alszik.
Nekem is ez az egyetlen félelmem,hogy nehogy ne vegyem észre,hogy nem vesz levegőt?
Bár azt mondják,hogy ha már itt lesz a babánk,akkor már nem fogok ennyire félni ettől.Remélem.
Bár a munkatársamnak a lánya,akinek van egy 3 hónapos kisfia,nagyon parázott terhessége idején.Mindig azt mondta,hogy első dolga az lesz,hogy vesz egy légzésfigyelőt,mert nagyon fél attól,hogy majd a kisfia nem fog levegőt venni.Mindenhova berakja,hogy nehogy baj legyen!
Hát ez úgy elmaradt neki,hogy azóta sem vett,és már elmúlt a kicsi 3 hónapos!

De ettől függetlenül mi veszünk,mert attól leszek nyugodt éjszaka!

Ti végeztetek tanfolyamot,vagy valamit,hogy miképpen kell újraéleszteni,ha ne adja Isten baj lenne?
Én még iskolában jártam elsősegélyre,és ott szereztem némi tapasztalatot ilyen téren.
Bár szerintem elég ,ha rögtön felvesszük a kiságyból,ha megszólalna a risztó!

Nektek milyen márkájú vált be?
Már néztem sok fajtát,de még nem tudtunk dönteni,hogy milyen legyen,és,hogy új legyen-e?

Bár,mint mondtad Ancsúr,ezeknek nem nagyon lehet hibájuk,ha használt is,mert nem ér hozzá a baba!
kkriszi

Szijjjasztok!!! :) :) Haza érkeztünk!! Húúú, de jó sokat írtatok!! Tök jó!!! :)
Mindjárt leírom, a hétvégénket, csak elöbb az általatok leírtakra reagálnék!!

Kangamama!! A kóláról én is hallottam, hogy jó, meg a hideg ital kortyonként, ahogy petyaanya is írta.
Amikor nekem a nagy műtétem volt, akkor utána napokig nagyon rosszul voltam, semmi sem maradt meg bennem, és olyan hányingerem volt, hogy hiába kaptam bármilyen csillapítót rá, nem használt. Egy dolog használt, amivel ki lehetett bírni az iszonyatos hányingert, mégpedig egy félbevágott citromot nyalogattam egész nap. Savanyú volt rettentően, de használt!!
Remélem Amanda-baba jobban van már!!

A nagy munkátokhoz kitartást és ki tudja, lehet, hogy a nagy munka közepette jön a gólya??? :wink:
Akartam már kérdezni, hogy hol lehet venni olyan öntapadós konyhaszekrényszépítőt??? :) :)

Petyaanya!! Eszterke nagyon édes lehet!! Akkor nálatok is kezdődik az izgalom?? Hajrá!!

Ancsúr!!
Éjszakai tanulás?? Nem könyű. Én is végigcsináltam, csak nekem annyiból volt könnyebb, hogy nem volt baba. :wink:

Ibi! Ez a melegen tartó tányér nekem nagyon tetszik. Utána is nézek! :wink:

Dotti!!
Húúú, ez a le és felárazás nem semmi. Én már a második variációnál elvesztettem a fonalat!!:) :) Hááát, kitartást akkor neked is!!
A lázról: 38 fok alatt csak hőemelkedés !! Azt nem kell csillapítani!!/kivéve ha lázgörcs jelentkezik, de ez talán ritka/.
38 foktól kell csillapítani! A takaró jól szellőző legyen, hogy a hőt a szervezet jól le tudja adni!! Az antibiotikumról pedig megoszlanak a vélemények, még az orvosoké is! És ez egy nagyon nehéz dolog!
Vírusfertőzésnél felesleges az antibiotikum, mert az csak a baktériumokra hat, a vírusokra nem, és lehet, hogy még rosszat is teszünk vele, mert elősegíti a rezisztens baktériumok kialakulását ,mert a hasznos, velünk élő, az antibiotikumra érzékeny baktériumokat kipusztítja és a rezisztens baktériumtörzsek így röhögve tudnak szaporodni.
Ehhez persze pontosan kéne tudni, hogy vírusal vagy baktériummal van e dolgunk. Mert ha baktérium, és megkívánja az állapot, akkor bizony kell az antibiotikum!! De csakis a helyes antibiotikum használat segíthet hosszú távon! Én minden egyes antibiotikum kiadásánál /legyen az gyereknek vagy felnőttnek/ elmondom a betegnek hogy hogyan kell helyesen használni, mert sokan pl a 4x5 ml-es adagoláson azt értik, hogy reggel-délbe-délután.este ... hát NEM! Ez helytelen!
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de ez a téma a szívügyem! :wink:

A filmet én nem láttam, amiról írtatok, de biztos nagyon szép volt! Fogják még vetíteni, nem tudjátok?

A légzésfigyelőről én személy szerint sokat nem tudok, csak azt, hogy biztosan szeretnénk, bár féle is tőle. Mit kell tenni, ha bejelez? Buta kérdés?? :oops: :oops:

Ildikó!! A pici Sebi babának nagyon boldog névnapot kívánok!!!!

Csajooooook!!!! Mosolyokat kérek!! :) :)
Kanga!!! Dotti!!! Fel a padlóról ... fel!!! :wink: :wink: Ölellek benneteket!!

Ágikám sok-sok puszi!!! A határozathoz itt is gratula!! Jó érzés?? Remélem hamarosan én is megtudom!!!

No, és akkor a cseppet sem egyszerű hétvégénkről ...
Mint már írtam, keresztfiunk 3 napra a miénk volt és leutaztunk anyósomékhoz vidékre. Jó messze laknak, úgy 240 km.
Nagynehezen végre kicuccoltunk a kocsiba, /soha nem sikerül időben /, a mi kis renault meganunk alig akart indulni, de gondoltuk, már vagy egy hete be sem volt indítva, van ilyen ... na aztán sikeresen beindult. Az első piros lámpáig jutottunk , ott aztán végleg megadta magát.
Elakadásjelző bekapcsol, gyerek hátul a gyerekülésben egyfolytában..."de Kata, akkor most hogy fogunk utazni??", be volt sózva a lelkem. Mi nemkevésbé, ugyanis egy elég fontos eseményre voltunk hivatalosak lent vidéken...egy "esküvőre", de ez nem akármilyen esküvő volt ám!!
... gyorsan kerítettünk egy kocsit kölcsön, sikerült is, kaptunk kölcsön egy Seat Cordobát .. na akkor nyomás. Kicsi késéssel /másfél óra/ meg is érkeztünk
/ az anyakönyvvezető és az ünneplő sereg már csak ránk várt /, kocsit leállítottuk az utcán. De aztán mondták, hogy álljunk be mégis az udvaba, mert úgy biztonságosabb .. oké ám legyen ... Andor kimegy, hogy beáll a kölcsön cordobával ... nem indul!!!! Na ekkor én már csak röhögni tudtam a dolgon .. ilyen a világon nincs...és nem indult... és nem indult késöbb sem....
telefonos segítséget kértünk a tulajdonostól, mint kiderült ki van kopva a gyujtáskapcsolónál valami, magyarul nem mindegy hogyan fordítod el a kulcsot, de nagyon nem mindegy. Nagy nehezen sikerült, ez egy igazi lopásgátlós autó!!
Na és a nagy esemény pedig nem volt más, mint a férjem nagyszüleinek a 60. házassági évfordulója, aholis újra összeadták őket, senki sem bírta ki bőgés nélkül! Lányok ez gyönyörű!!
60 évet leélni valakivel jóban-rosszban és még mindíg nagyon szeretik és tisztelik egymást. Azt hiszem a mai világban ez példaértékű és csodálatra méltó!!

Nagyon, de nagyon, leírhatatlanul nagyon jó érzés volt 3-masban utazni! Olyan volt, mintha Martin a mi kisfiunk lett volna :oops: ...szerintetek ez ciki, hogy bementünk a bevásárlóközpontba és úgy sétálgattam Martinnal, hogy mérhetetlenül boldog voltam .. és közben arra gondoltam, hogy az emberek most biztos azt hiszik, hogy ő az én kisfiam, és igen, nem vagyok én se más, mert nekem is van kisfiam ... úúúú :roll: :roll: :roll: természetesen az embereknek természetes látvány volt egy fiatal nő egy kisgyerekkel, hiszen erről szól az élet ... de nekem mégis különleges volt ... szerintetek megzakkantam :) :) ????
Nagyon jó volt Martinról gondoskodni, beszélgetni, játszani vele ... sok ilyen szép hétvégét kívánok nektek is!!!
Vendég

Diadella!
Elmondanád nekem a helyes antibiotikum szedését???
Köszi: Ibi

Kép
ibi01

Mi voltunk a Madarász utcai Kórházban egy tanfolyamon. Illetve csak egy alkalom, már nem emlékszem pontosan, de kb 4 óra lehetett. Előadás és bemutató is játékbabán. És egy kis könyvecskénk is volt a teendőkről. Legtöbbször már a risztó hang elég inger ahhoz, hogy újra lélegezzen a baba. De nem mindíg, és van amikor nem elég megrázogatni, kivenni a babát, ilyenkor meg kell kezdeni az újraélesztést, nincs idő várni a mentőre. Hála Istennek nem kellett alkalmaznom a tanultakat, de örülök, hogy volt ilyen okítás, mert akkor igazán hasznos a légzésfigyelő, ha tudom, hogyan segítsek, amikor baj van.

Kép
Kép
emike

Mi nem vettünk részt ilyen tanfolyamon, de hasznosnak tartom, azt olvastam egyébként egy babaújságban, hogy enélkül nem is ér semmit egy légzésfigyelő, hisz ha baj van nem tudod mit kell tenni. Azonban van olyan tipusú légzésfigyelő, amihez jár oktató kazetta is, hogy mit kell tenni, és hogyan kell elkezdeni az újraélesztést. Felénk nem volt ilyen tanfolyam, és valahogy nem is hittem hogy velünk bármi ilyesmi megtörténjen. Most hogy náthás volt, amíg nagyon folyt a nózija köztünk aludt, mi szinte semmit, mert figyeltük őt. :lol: Légzésfigyelő ide, vagy oda, az én figyelőm működött, no meg mikor már én szunyókáltam, akkor apa fogta törpét hasára fektette, hogy így érzi, hogyan vesz levegőt. Szóval létezik ilyen légzésfigyelő is, csak nem szabadalmaztattuk. :P Pedig nem is tud lemászni róla a gyerek. :lol:

Diadella: Engem is érdekelne az antibogyó szedése, most mi is kaptunk, mellette adtam neki a Protexint, persze 7 óra eltéréssel, mert azt olvastam hogy ütik egymást.

KépKép
ancsúr

Sziasztok!!

Ismét egy új hetet kezdünk,és ezzel a héttel majdnem elmúlik a január hónap is!!

Ági!!
Isten éltessen Névnapod alkalmából!!! Kép

Diadella!!
Akkor nem semmi utazás lehetett!!
Gratulálok a nagyi házassági évfordulójához!!!Micsoda szép idő,amit együtt megéltek!!
Gyönyörű lehetett ismét az anyakönyvvezető előtt állniuk!!
Te pedig gyakorolhattál,hogy milyen is lesz majd akkor,amikor majd a Ti kisfiatokkal fogtok az árúházakban sétálgatni!!
Feltöltődtél most egy kis időre!!!

Ancsúr!!
Valóban az az igazi légzésfigyelő,amikor a szülei figyelik a kis Picurkájuk minden lélegzetvételét!!!
Annak idején,még a mi gyerekkorunkban nem volt ilyen készülék,és a szüleink saját "légzésfigyelőjüket" használták!!

Milyen márkájú légzésfigyelőt ajánlotok nekünk várakozóknak?
Én már több fajtáról olvastam a neten,de egyenlőre nem tudunk választani!!

Puszi:Kriszti
kkriszi

Emike! Ez a tanfolyam jó dolog lehet. Én nagyon hasznosnak tartom. De ha nem is tudunk részt venni ilyenen, sztem fontos, hogy valahonnan, aki ért a dologhoz, felvilágosítást kapjunk. Akár egy jól értelmezhető könyvön keresztül.
Ha jól láttam most a Gólyahíres fórumban írtak erről a lányok, bár csak futólag olvastam el tegnap este. Lehet, hogy én is rendelek olyan könyvet.

Ancsúr! Hát igen, a szülők a legjobb légzésfigyelők és óvók!!
Azért neked is jó sok energiád van, dehát persze majd biztosan nekem is lesz ... mit biztosan, tudom, hogy lesz!! :wink:

Ági!!Névnapod alkalmából Nagyon Sok Boldogságot Kívánok neked!!

Az antibiotikumról vagyis a szedéséről azt kell tudni, hogy nagyon fontos az egyenletes vérszint. Ez azt jelenti, hogy egyenlő időközönként kell beadni a gyereknek, vagy bevenni ha felnőttről van szó.
A napi 4x- i adagolás bizony az jelenti, hogy éjjel is fel kell kelni.
Ha valaki reggel 8-kor kezdett el szedni/adni egy antibiotikumot, akkor /24/4=6/ a következőt délután 14 órakor, a következőt este 20-kor és a negyediket hajnali 2-kor kell...aztán megint reggel 8 és így tovább, általában amíg el nem fogy, de minimum 5 nap! Ez is nagyon fontos. Nekünk a gyógyszerhatástan órán a prof asszony úgy magyarázta el, hogy ha elkezdünk egy antibiotikumos kezelést, akkor 1-2 nap után elkábulnak a baktériumok, szaporodásuk lelassul, leáll, a beteg sokkal jobban, sőt van aki egész jól érzi magát. /persze ez is sok mindentől függ, pl az antibiotikum hatásszélességétől...stb/, és ekkor sokan abba is hagyják a kezelést, mert minek szedni ha már jobban van. Viszont a baktériumok nem nyiffantak még ki, csak átmenetileg elkábultak vagy csak a szaporodásuk van gátolva és egy kis idő múlva bizony észhez térnek, és sokkal erősebbek, ellenállóbbak lesznek újra szaporodnak, támadnak, a betegség makacsabb lesz mint az első volt.
Ezért van az, hogy sokszor aki nem szedi be rendesen az antibiotikumot, /vagy nem megfelelőt szed/ annak 1-2 héten belül kiújul a betegség. A másik pedig, hogy így válnak sokkal erősebbé a baktériumok. Amiket ugyebár tovább adunk általában, és így szép lassan az ember saját maga érte el azt, hogy ilyen jó kis erős, ellenálló baktériumok létezzenek.

A másik igen Ancsúr amit írtál, a probiotikum adása antibiotikum mellett. Nagyon fontos a probiotikum, többfélét lehet kapni, különböző árban vannak.
A szervezetben élnek jóbaktériumok. Nos, az antibiotikum sajnos ezeket a jóbaktériumokat is elpusztítják, ezáltal azokon a területeken ahonnan ezek elpusztulnak /általában a bélflóra, hüvely/, könnyen elszaporodhatnak a rossz baktériumok, így felborítva azt az egynesúlyt ami eddig ott volt.
Az egyensúly megbomlása betegségekhez vezet, az ellenálló képesség csökkenhet, fáradtság, emésztési zavarok, hasmenés, bőrproblémák (psoriasis, acne, ekcéma).
Viszont az antibiotikum megöli a probiotikumban lévő hasznos bélbaktériumokat, ezért
elöbb az antibiotikumot kell bevenni és utána kis idő elteltével a probiotikumot.
Nekem a kedvencem a Lactoseven, mert az már nem is probiotikum, hanem szimbiotikum, ez azt jelenti, hogy benne van a probiotikum mellet a prebiotikum is, ez pedig az amivel a probiotikum táplálkozik. Tehát a hatása még kedvezőbb, akárcsak az ára :)

Na, bocsi ha hosszú volam, már biztos valahová máshová kívántok :) nem okoskodni akartam, csak tényleg szívügyem ez a téma. :)

megyek dolgozóba...szép napot!
Vendég

Diadella jó, hogy leírtad :)
Én sem mindíg tartottam be rendesen az egyenletes időközöket az atibitikum adásánál, na most majd jobban fogok figyelni rá.

Kép
Kép
emike

Diadella: És ezt a Lactosevent lehet gyerekeknek is adni?

KépKép
ancsúr

Drága Krisztike és Katácska!

Köszönöm, hogy gondoltatok rám! Nagyon megható volt a szép képeslap és a köszöntő!

Szép estét!

szabko

Diadella! Köszönöm hogy illyen részletesen leirtad. :lol:
Úgy néz ki Bencénk beteg lesz. Nyafka, piros a szeme és rekedt a hangja. Telefonon mondta a dokinéni, hogy kalciumot adjak neki. Ha nem lázas ne menjünk a rendelőbe mert rengeteg a beteg gyerek. Hát majd meglátjuk mi lesz .

Kép
ibi01

Sebestyén nevében köszönöm a gratulációkat! Mostanában nem nagyon fényképeztünk, így nem tudok képeket hozni, de majd izzítom most már a gépet :)

Áginak én is boldog névnapot kívánok!
ildi_ko

Sziasztok!

Ági!Isten éltessen sokáig!!
Kép

Diadella!Köszi az infót!Igen azt én is tudtam,hogy a láz 38° fok fölötti!!Csak én anyukám mikor kicsik voltunk akkor mindig melegbe tekert minket ha lázasak voltunk ,ezzel szemben a sógórnőm pedig azt mondta ,hogy hagyni kell a gyereket fázni,tehát nagyon vékony takaró!!Na mosz az antibiotikumokkal kapcsolatban azt javasolta neki az orvos 2-3napig ne adjon a gyereknek,pedig 39,7°volt a láza!!
Tenyleg gyönyörű lehetet a szertartás és nem semmi ennyi évet együtt leélni jóban rosszban szeretetben!!Amúgy én is feszítek a kerigyerekek mellett amikor együtt vagyunk!!Járt ma a postás??Hozott valamit???!!

Kriszti!Írd már meg a babamasszásról hol rendelted a könyvet!!Ez itt a reklám helye!!

Ancsúr!
Írd már meg mi volt a légzésfigyelő márkája!!Engem is érdelekne a dolog!!

Ibi!
Bencének jobbulást!!Szerintem se vidd ha nem muszály az orvoshoz,mert ott most tuti összeszed valamit!!

Puszi lányok!!Megyek mert hulla fáradt vagyok!!Ma jött sok árunk!!!Szép álmokat!!

Kép
dotti

Sziasztok!

Melegítős aljú tányért a DM-ben is láttam már.
Vendég

Ancsúr! 2 éves kortól lehet csak.

Dotti! Sajna nem hozott ma semmit a postás! Talá holnap!!! :wink:

Ibi!! Jobbulást Bencének!!

Emike!
Hát igen, érdemes odafigyelni erre. Az orvosoknak sok dolguk van, nem biztos, hogy van idejük felhívni a betegek figyelmét, a helyes alkalmazásra.
Na nem mintha nekünk nem lenne sok dolgunk,:) de én úgy vagyok vele, hogy pár szó simán belefér, és pár szóban igenis kötelességmnek érzem, hogy ezt minden egyes antibiotikumot kiadásánál elmondjam.
Most nem azt mondom, hogy ez percre pontosan be kell tartani, de sztem úgyis érzitek, hogy hol van a hangsúly! :wink:
Vendég

Dotti: Mi Angel care-t használunk. De szerintem egyforma jók ezek mind. Nem jut eszembe melyiket használja a Heim Pál. Az is jó. :wink:

Claudia: Köszi, akkor megkérdezem, mert az van nálunk is, bár elég kicsi és silány választékban. :roll:

Diadella: Köszike. :lol:

Csajok én tiszta dili vagyok: Viki már kezd enni, erre én annyi kaját vettem és készítettem már neki, hogy tele van a hűtő vele. :)) Pedig még pár kanálkát fogad el. :) A fagyasztó tele van sütőtök pürével, anyunál céklával... :lol:

KépKép
ancsúr

Dotti!

Az Alexandrától rendeltem és már holnap hozzák is!!Akciós most,és szállítási költséggel együtt csak 2100 körül van!
kkriszi

Sziasztok!

Drága Dotti!

Köszönöm, hogy ezt a tündéri kis Angyal kislányt küldted el nekem! Olyan boldog lennék, ha Enikő ilyen szép kis Angyalka lenne majd! Nagyon édi vagy!

Katácska!

Háát, kívánom tiszta szívemből, hogy a kedves pároddal, Ti is megtudjátok majd ünnepelni a 60.-ik házassági évfordulót! Ez az egyik legcsodálatosabb dolog az életben, amikor egy pár jóban és rosszban kitartanak egymás mellett! Ez igazi szerelem volt és szeretetté vált!

Jó kis kalandotok volt, de pont ez teszi majd emlékezetessé ezt a szép napot! A lényeg, hogy minden jó sikerült és még egy pár napra Anyucinak is érezhetted magad!

Nyugi, megérkezik az a határozat, amit már te is nagyon vársz! Tudod, nem ettől függ, hogy mennyire érzed már magad Anyucinak. A lelked mélyén, már nagyon várod a kicsi tündéri fiad!!!!!! Ez a legfontosabb!!!!!

Örülök neki, ha boldog voltál és vagy!

Ancsúr!

Az nem baj, ha már most tartalékolsz és félted a kis tündérkédet! Igazi Anya vagy! Én is ilyen vagyok itthon, hogy inkább több élelmiszer legyen, mint semmi a hűtőben!

Ibike!

Bence babád gyógyuljon meg minél előbb, és újból legyen egészséges! Hozza a kis formáját a sok vidám pillanatot és nevetgélés, ami feltölt benneteket! Küld egy gyógyító puszit a nevemben neki! ( Ha nekünk kisfiunk lenne, akkor Ő is Bence lenne! ) Nagyon szép nevet választottatok!!!! Jelentése: - latin eredetű és győztes. Kívánom, hogy az is legyen majd az élete végéig!

Szép napot kívánok mindenkinek, lassan de biztosan beköszönt majd a tavasz is! Egy kicsit még legyünk türelemmel és élvezzük az élet minden szép pillanatát!

szabko

Sziasztok!!

Meg tudná valaki mondani nekem,hogy miben különbözik az ANGELCARE AC300-as légzésfigyelő,az ANGELCARE AC 100-astól?
kkriszi

Sziasztok!

Jelentem még nem vagyok túl jól, de azért már legalább úgy sámedli magasságban ülök és nem a padlón.

Ágica, boldog-boldog névnapot!

Az összes névnaposnak és szülinaposnak sok boldogságot, ha valakiről lemaradtam a letargiám miatt.

Valamelyikőtök kérdezte, hogy a konyhaszekrényre az öntapadóst hol vettük. Nos, mi a Praktikerben vettük és 5 tekercs kellett, ez kb. 6 ezerbe került. De láttam a Baumaxban is. Ott viszont drágább kicsit.

Amanda már jár bölcsibe, köszönjük jobban van, ezt is valamelyikőtök kérdezte.

Kriszti, fogalmam sincs. De engem is érdekelne.

Na, megyek összeszedem a szomszéd kutyáját... már másodszor tessékelem vissza, mindig kidönti a kaput.
kanga_mama

Kangamama!!!

Örülök,hogy már nem vagy a padlón,hanem má fenntebb kerültél!!
Hidd el,hogy leszel még a föld felett is pár centivel,amikor majd megkapod a gyermeketek érkezéséről a híreket!!

Addig is fel a fejjel,mert még nagyon sok a dolgunk,amíg ideér a Picikénk!!

Mikor kezdenétek a nagy munkálatokat??

Puszi:Kriszti
kkriszi

Úgy néz ki Kriszti, hogy talán február végén március elején, de inkább március elején, a hideg miatt, azért akkor már nappal kicsit elviselhetőbb. Bár megmondom őszintén, hogy nem tetszik ez az ajánlat amit kaptunk. Úgyhogy ma kértem egy másiktól, majd meglátjuk. :?
kanga_mama

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?