Szijjjasztok!!! Haza érkeztünk!! Húúú, de jó sokat írtatok!! Tök jó!!!
Mindjárt leírom, a hétvégénket, csak elöbb az általatok leírtakra reagálnék!!
Kangamama!! A kóláról én is hallottam, hogy jó, meg a hideg ital kortyonként, ahogy petyaanya is írta.
Amikor nekem a nagy műtétem volt, akkor utána napokig nagyon rosszul voltam, semmi sem maradt meg bennem, és olyan hányingerem volt, hogy hiába kaptam bármilyen csillapítót rá, nem használt. Egy dolog használt, amivel ki lehetett bírni az iszonyatos hányingert, mégpedig egy félbevágott citromot nyalogattam egész nap. Savanyú volt rettentően, de használt!!
Remélem Amanda-baba jobban van már!!
A nagy munkátokhoz kitartást és ki tudja, lehet, hogy a nagy munka közepette jön a gólya???
Akartam már kérdezni, hogy hol lehet venni olyan öntapadós konyhaszekrényszépítőt???
Petyaanya!! Eszterke nagyon édes lehet!! Akkor nálatok is kezdődik az izgalom?? Hajrá!!
Ancsúr!! Éjszakai tanulás?? Nem könyű. Én is végigcsináltam, csak nekem annyiból volt könnyebb, hogy nem volt baba.
Ibi! Ez a melegen tartó tányér nekem nagyon tetszik. Utána is nézek!
Dotti!! Húúú, ez a le és felárazás nem semmi. Én már a második variációnál elvesztettem a fonalat!!:)
Hááát, kitartást akkor neked is!!
A lázról: 38 fok alatt csak hőemelkedés !! Azt nem kell csillapítani!!/kivéve ha lázgörcs jelentkezik, de ez talán ritka/.
38 foktól kell csillapítani! A takaró jól szellőző legyen, hogy a hőt a szervezet jól le tudja adni!! Az antibiotikumról pedig megoszlanak a vélemények, még az orvosoké is! És ez egy nagyon nehéz dolog!
Vírusfertőzésnél felesleges az antibiotikum, mert az csak a baktériumokra hat, a vírusokra nem, és lehet, hogy még rosszat is teszünk vele, mert elősegíti a rezisztens baktériumok kialakulását ,mert a hasznos, velünk élő, az antibiotikumra érzékeny baktériumokat kipusztítja és a rezisztens baktériumtörzsek így röhögve tudnak szaporodni.
Ehhez persze pontosan kéne tudni, hogy vírusal vagy baktériummal van e dolgunk. Mert ha baktérium, és megkívánja az állapot, akkor bizony kell az antibiotikum!! De csakis a helyes antibiotikum használat segíthet hosszú távon! Én minden egyes antibiotikum kiadásánál /legyen az gyereknek vagy felnőttnek/ elmondom a betegnek hogy hogyan kell helyesen használni, mert sokan pl a 4x5 ml-es adagoláson azt értik, hogy reggel-délbe-délután.este ... hát NEM! Ez helytelen!
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett, de ez a téma a szívügyem!
A filmet én nem láttam, amiról írtatok, de biztos nagyon szép volt! Fogják még vetíteni, nem tudjátok?
A légzésfigyelőről én személy szerint sokat nem tudok, csak azt, hogy biztosan szeretnénk, bár féle is tőle. Mit kell tenni, ha bejelez? Buta kérdés??
Ildikó!! A pici Sebi babának nagyon boldog névnapot kívánok!!!!
Csajooooook!!!! Mosolyokat kérek!!
Kanga!!! Dotti!!! Fel a padlóról ... fel!!!
Ölellek benneteket!!
Ágikám sok-sok puszi!!! A határozathoz itt is gratula!! Jó érzés?? Remélem hamarosan én is megtudom!!!
No, és akkor a cseppet sem egyszerű hétvégénkről ...
Mint már írtam, keresztfiunk 3 napra a miénk volt és leutaztunk anyósomékhoz vidékre. Jó messze laknak, úgy 240 km.
Nagynehezen végre kicuccoltunk a kocsiba, /soha nem sikerül időben /, a mi kis renault meganunk alig akart indulni, de gondoltuk, már vagy egy hete be sem volt indítva, van ilyen ... na aztán sikeresen beindult. Az első piros lámpáig jutottunk , ott aztán végleg megadta magát.
Elakadásjelző bekapcsol, gyerek hátul a gyerekülésben egyfolytában..."de Kata, akkor most hogy fogunk utazni??", be volt sózva a lelkem. Mi nemkevésbé, ugyanis egy elég fontos eseményre voltunk hivatalosak lent vidéken...egy "esküvőre", de ez nem akármilyen esküvő volt ám!!
... gyorsan kerítettünk egy kocsit kölcsön, sikerült is, kaptunk kölcsön egy Seat Cordobát .. na akkor nyomás. Kicsi késéssel /másfél óra/ meg is érkeztünk
/ az anyakönyvvezető és az ünneplő sereg már csak ránk várt /, kocsit leállítottuk az utcán. De aztán mondták, hogy álljunk be mégis az udvaba, mert úgy biztonságosabb .. oké ám legyen ... Andor kimegy, hogy beáll a kölcsön cordobával ... nem indul!!!! Na ekkor én már csak röhögni tudtam a dolgon .. ilyen a világon nincs...és nem indult... és nem indult késöbb sem....
telefonos segítséget kértünk a tulajdonostól, mint kiderült ki van kopva a gyujtáskapcsolónál valami, magyarul nem mindegy hogyan fordítod el a kulcsot, de nagyon nem mindegy. Nagy nehezen sikerült, ez egy igazi lopásgátlós autó!!
Na és a nagy esemény pedig nem volt más, mint a férjem nagyszüleinek a 60. házassági évfordulója, aholis újra összeadták őket, senki sem bírta ki bőgés nélkül! Lányok ez gyönyörű!!
60 évet leélni valakivel jóban-rosszban és még mindíg nagyon szeretik és tisztelik egymást. Azt hiszem a mai világban ez példaértékű és csodálatra méltó!!
Nagyon, de nagyon, leírhatatlanul nagyon jó érzés volt 3-masban utazni! Olyan volt, mintha Martin a mi kisfiunk lett volna
...szerintetek ez ciki, hogy bementünk a bevásárlóközpontba és úgy sétálgattam Martinnal, hogy mérhetetlenül boldog voltam .. és közben arra gondoltam, hogy az emberek most biztos azt hiszik, hogy ő az én kisfiam, és igen, nem vagyok én se más, mert nekem is van kisfiam ... úúúú
természetesen az embereknek természetes látvány volt egy fiatal nő egy kisgyerekkel, hiszen erről szól az élet ... de nekem mégis különleges volt ... szerintetek megzakkantam
????
Nagyon jó volt Martinról gondoskodni, beszélgetni, játszani vele ... sok ilyen szép hétvégét kívánok nektek is!!!