Nyafi
Ha nincs, hát nincs elég tejci, az nem kérdés, hogy akkor pótolni kell!
Sebi 3 hónapos korától tisztán tápis volt. Ettől függetlenül nem akartam kezdeni a hozzátápit csak 6 hónaposan.
Aztán 4,5 hónapos korára olyan szorulása lett a tápitól, hogy az borzasztó, választhattam, hogy elkezdem gyógyszerezni ellene, vagy elkezdjük a hajtós-kajákat.
Éppen őszibarack-szezon volt, úgyhogy elkezdtük a gyümölcsöket, és hipp-hopp megoldódtak a kaki-gondok.
Szóval én azt gondolom azok alapján, amit olvastam, hogyha nincs gond, akkor érdemes várni a 6 hónapos korig a szilárd kajával tápis babával is. Ha gond van (mint pl. nálunk), akkor kicsit lehet előbb kezdeni, ha ez megoldja a problémákat, és nem hoz elő másikakat...
Ancsa
Hogy mi van a bébiételre írva, az nem mérvadó! Mindig olvasd el az összetevőket (ez minden babakajára igaz), és dönts az alapján, akarod-e már adni a picinek.
Pl. a babapiskóta is tojásos... de a spenótos bébiételek között is van tejszínes, ami nem túl nyerő.
Krisz
Annak tényleg nincs túl nagy irodalma, hogy tejcsi+tápi azt hogyan érdemes?! Pedig nagy segítség volna 1-2 jótanács, mert könnyű beleőrülni.
A kertért pedig irigyellek, nekem nagyon jól jött volna már Sebivel is (minden vegyszeres zöldség-gyümölcs kicsapja), próbáltam az erkélyen ezt-azt termeszteni, de elég vicces lett az eredmény...
Edit
Nálunk pl. egyértelműen látszik, mi bio és mi az, amire csak ráírják, mert Sebi bőre egyből jelez!
Úgyhogy nekem a piacon megvannak a bejáratott kofáim, akiktől tudom mit vehetek, mert bírja a gyerek.
Pl. tejből viszont csak a bio-verziót bírja, egy vagyon, de ez van. Neki megvesszük...
Persze a mi esetünk elég speciális...
Örülök, hogy javul a szopi!
Zsuzsi
Van vmi homeós bogyó ezekre a klasszikus anyatejes pöttyökre, asszem Calcium Carbonicum, csak a potenciált nemtom. Ha van felétek homeós gyógyszertár tuti segítenek!
Szilvi
Mekkora haja van Levinek?! Nagyon aranyos!