Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi
Azok a pöttyök valszeg klasszikus "anyatejes-kiütések" lehetnek, én azt olvastam az anyai hormonok miatt jönnek ki, pár hét és el szoktak múlni maguktól.
Ha nem, akkor el lehet kezdeni gondolkodni, hogy esetleg mire figyelj az étrendedben, mert Marcus talán nem bírja. De ezzel még bőven ráértek.
Egyet nem értek: ha nem kell neki a tápi, akkor minek kell "belediktálni"? Gyönyörűen gyarapszik, ha napi 60 ml tápit eszik csak (és azt is úgy kell beleimádkozni), akkor szerintem az teljesen felesleges, nem? :roll:
Éjjel (azok alapján, amit leírtál) inkább vmi másért nem alhatott, nem az éhségtől talán. :roll:
Sajnálom, hogy ilyen küzdelmes nektek is a szopi... :(
(Pontosan azt csinálod, amit én anno Sebivel. Azt tanácsonám, hagyd a tápit az órát meg a mérleget a fenébe, csak figyeld Marcust, és adj neki mindig cicit, amikor kéri, és sokat javulna a helyzet! De tudom, hogy ez nem olyan egyszerű... nekem se sikerült anno, és most is nagyon sokszor bizonytalan vagyok!!!)

Kikuka
Mi indokolta, hogy már elkezdtétek a hozzátáplálást ilyen korán? :roll:

Krisz
Jók a képek!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Titti
Mennek a drukkok!!!
Azok a fájdogálások már fájások lehetnek!
Nem baj, ha rendszertelenek, azért ha sűrűsödnek-erősödnek irány a szülőszoba!
Ne légy betojva, hipp-hopp pihepuhán kicsusszan belőled majd Törpi, és minden rendben lesz veletek!!!
VÁrjuk a híreket! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Hello Lányok!
Itt vagyunk. Dokinéni szerint nagy baba a Törpöm. Minden rendben, úgyhogy várjuk a START-ot!
Csináltam még egy képet, szerintem ez lesz az utsó így pocakosan.

Kép

39+1

Puszka,

Kép
tittina1982

Titti :D
Nagyon szorítok!!!! MInden rendben lesz, s kérdezz, ha valamit nem tudsz (nem azért, mintha mi tudnánk :wink: de legalább nem vagy egyedül :wink: )

Cas :D
Igazad lehet, de 50ml után nagyon cuppogott, rá is kattant az üvegre, de utána kilökte...vagy az íze nem jön be (ugyanaz, mint születésétől a tápi), vagy a cumi...mert, hogy a játszócumit is kilöki az esetek nagy többségében :roll: Tea sem kell (na nem kell nagy mennyiségben gondolkodni, csak 10-20 ml-t szeretnék neki adni, pl. ha megyünk Kristófért, vagy vásárolni, ilyesmi) Én őszintén el nem tudom képzelni, hogy házon kívül szopiztassak :oops:
Megyek mert most unatkozik..

Kép
Kép
Kép
szilvia72

ja, és Titti - nekem nagyon gyanús a szád a képen :roll: csini vagy az utolsó napokban is nagyon, de szerintem hétvégére kettőben leszel....

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
A cumit/játszócumit egészen máshogy kell szopizni, mint a cicit, szerintem Marcus azért lökdösi ki. (Végülis érthető, a finom puha cici helyett vmi rideg szilikon vacak. :D)
Azt megértem, hogy jó volna néha vmi "anyapótlék", hogy ne ordítson, amikor nem tudod mellre tenni. :(
Én már nagyon várom, hogy CSilla végre megtanulja szopni az ujját, hasonló okokból. :oops: Sebi 6 hetesen már profi volt, és Csilla is egyre ügyesebben próbálkozik! :) CSak hát erre magától kell rájönnie, segíteni nem lehet... :D Ráadásul még jópár hónapig odakint lesz a kezén kesztyű, úgyhogy lesz még 1-2 ordítás az autóban! :)
Egyébként Marcus akkor is kiabál út közben, ha közvetlen indulás előtt megszoptattad? (Nekem ez most egész jól beválik Csillával... Sebinél tökmindegy volt, gyűlölt a hurciban ülni mozdulatlanságra kárhoztatva!)

Titti
Hűűű, nagyon csinos vagy!!!
Drukkok mennek továbbra is! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas - pont ma reggel mondtam neki :lol: , hogy már az is jó lenne anyának, ha az ujjacskáját találná meg :wink:
autózás - na ez az, és mikor kezdjem el szoptatni, hogy legyen idő büfizni is, s hogy ne azért üvöltsön szegény, mert kínozzák a gázok...még mózeskosarunk van, már nem sokára lecseréljük hordozóra, az talán érdekesebb lesz neki :roll:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi
Fél órával indulás előtt? Az egy kellemes 20 perc szopi + 10 perc büfiidő?
És ha már a hurciban "üldögél" majd, akkor a bentragadt büfik is könnyebben kijönnek útközben, meg tényleg ki is lát belőle.

Kép
Kép
Kép
cas

Titti!

Nagyon csini kismami vagy!!!!!Kitartáááásss.....Hamarosan mi irígykedünk, mert hát a Manók igen gyorsan nőnek és "megint" újszülöttet látni .......szóval szívem szerint még egy gyereket vállalnék.
Nagyon szorítok ám!! :lol:

Szilvi72!

Mi is nyávogunk kocsiban meg a hordozóban is!!! Vígasztal??? :lol:
Egyébként a szopi nekem se megy "idegenbe". Most egy páran jól megköveznek érte. :?
Viszont amióta pohárból iszunk, nincs annyi gondunk a szopival....
Próbáld meg, hátha bejön

puszi mindenkinek

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Köszi Csajok! :)

Szilvia
Megnéztem a számat.
Eddig sem volt vékony, de most... :shock:

Kép
tittina1982

Sziasztok!

Titti
DRUKKolok az elkövetkező napokban...

Mi lassan indulunk a nődokihoz. :P

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Titti ügyes légy, szorítunk, és várjuk a híreket/képeket, ja és sokat igyál majd, napi 3 litert, és a kórhiba bevinni nagyon jó a Milupa Milusan granulátum tejszaporító tea, mert csak víz kell hozzá, és nem kell főzögetni :)

Benci lebetegedett, nagyon piros a torkincája, és hörög is, amitől néha nem nagyon kap levegőt ( fluimare-orrszívás-nasivin megy napi 3-szor), kapott amoxicillint, calcimuscot, és cebiont, szegénykém azért úgy tűri, remélem gyorsan meggyógyul.
Vírus állítólag, pedig szinte üvegkalitkában tartjuk, senki nem jött még babanézőbe, én sem mozdulok ki, és apa is átöltözik, arcot mos, ha hazaér, dehát ez van....:(
Tej pedig még mindig nuku szinte :( :cry:

Kép
kkriszti77

KKriszti!!

Kitartás Nektek is!!! Ez már a levegőben is benne van, szinte kikerülhetetlen!
Én is előre rettegek, hétfőn megyünk a kórházba ultrahangra! :-(
Mikor bejelentkeztem, alig tudott beszélni az asszisztens, annyira beteg volt. És ők ultrahangozzák a pici babákat. Szóval tökmindegy ki hova megy és mit csinál vagy mit nem csinál.:-(
Nagyon gyors jobbulást kívánok Bence Manónak!

Kia!

Remélem nálad is minden okés lesz!!!!

Tittina!!!

Más egy vagyont költ, hogy ilyen szája legyen!!!!!!!
nnnaaaa
Az örök elégedetlen nők fóruma ez??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Küldök egy kis vidítót! Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Előkerültem én is.Próbáltam követni az eseményeket,csak reggel elmentünk dolgozni,és este kerültünk elő,és már csak az olvasásra volt energiám irni nem. :cry: :cry: Aztán gyors fürdetés,etetés,és ugrás az ágyba.Szegény Réka alig várta,hogy a saját ágyában pihizzen már este.Apa dolgozik,ezért vasárnapig rombolásmentes nap van.Na meg hát amig anyósék nem költöznek ki addig nem is igazán tudunk már mit csinálni.A burkoló tud csak dolgozni,ő csinálja is a wc-t,meg a fürdőt,előszobát.

Titti:Kitartás,most már bármikor jöhet a nagy nap!!!!!!!!!!!!

Szilvi:Lehet hogy hülyeség amit mondok,de nem lehet,hogy a 160ml +az egy óra mulva 50ml után Marcus már nem volt éhes azért nem kellett a tápi?

Alvás:Mi is kezdünk beállni egy rendre,persze nem minden nap sikerül.Álltalában este fél 8-kor eszik 140-150g-ot,és pihi van 1-ig,2-ig.Viszont napközben már van,hogy csak 4-5órát alszik összesen.
Viszont tejpépet nem,de őszilét,meg öszi+alma gyümit már kóstóltunk.Persze 3-4 kanálhegynyit.

Kriszti:Jobbulást kivánok Bencének!Hálistennek mi megúsztuk egy orrfolyással,de már az is elmult.Szegénykémnek etetésenként szivtuk az orrát.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa
Nálatok miért kell ilyen korán kezdeni a hozzátápit? :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Cas:Nem kell,csak megkóstólta.Kétszer kapott az ősziléből 30ml-t.Meg a gyümiből is kétszer.

Kép

Kép
ancsa03

Lányok!

Én ezen a hozzátáplálási őrületen már nem igazodok ki!!!
Mikor a fiam pici volt (13 éve!!!) ezerrel nyomták, hogy 2 hónapos korától adjam a répa-alma-sütótök leveket. Így is tettem. 4 hónapos kortól bevezethettük a "lightos" húsokat, komplett főzelékeket.
Most meg mivan??? 6 hónapos korig csak tejcike, husikát 8 hónapos kortól, tejpépet 1 éves kortól??!!
Egyáltalán nem értem már......
A 4-6 hónapos kort azért én is kivárom, csak egyszerűen nem fér a fejembe, hogy most totál ellentétesen kell csinálni mindent, mint 13 éve. :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
13 év alatt rettentő sokat fejlődött az allergológia és a gasztroenterológia. Ezért ma már óvatosságra intenek a hozzátáplálással, mert volt épp elég baba, akinél a túl korai kaja-bevezetés nagyon komoly gondokat okozott!
Persze biztos volt ezer másik, aki már 6 hónaposan nyomta a birkapörköltet, és kutya baja tőle, de jobb egy kicsit figyelni az elején, ha később ezzel mindenféle bajokat megelőzhetünk. :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Tegnap megmértük a kisasszonyt, és 5030 g-t mutatott a mérleg! (Na jó, utána pisilt egy nagyot, meg megint 2 napja gyűjtögeti a kakit, így ez a 400 g-os hízás azért nem egészen reális... de elfogyni nem fog! :lol: )

Kép
Kép
Kép
cas

CAS!

Az igazán nem baaajj.....tán tényleg nem fog "elfogyni" a csajszika!
A 400 grammot miért kevesled???Az a fő, hogy hízott!!!
Ma fogunk mi is mérni, kíváncsi vagyok, hogy a kis bélpoklos mennyit hízott!
Ja és a laktoherb és az urtica urens nagyon bejött a tejcihez!!!!!

Egyébként olvastam én is sokmindent a hozzátáplálásról, be is fogom tartani, de igen erőteljesen megmaradtak a "régi emlékek" az ember lányában.Ja és nem birkapöri lesz 6 hónaposan, hanem pacal velővel! Szigorúan Update kivitelben!:-)
Rohamosan fejlődik az orvostudomány!
Már a terhességem alatt is ordító különbségek voltak. No mindegy.

Hétvégére akár 13 fokot is mondanak!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja és észrevettétek már, hogy egyre később sötétedik????
Tudom, hogy a tavasz még messze van, de akkor is olyan jóóóóóóóóóóó!!!!!!!!! :arrow:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Anyukák és Kisbabák!
Még mindig semmi.
Apuka azt mondta, majd vasárnap, mert akkor nem kell otthagynia a munkáját - végre itthon lesz. :) És mivel az Ő gyereke, biztosan szót fogad... :)
Attól félek, hogy nagyon fáradt leszek, mikor eljön a mi időnk. Éjjel már minden fordulásnál felébredek. :( 3x megyek ki pisilni. Szörnyűűű.
De nem panaszkodom, kiélvezem még az utsó napokat együtt.
Aztán visszajövök, és beszállok az aggódó szülők csapatába. :)
Párom mondta: " most már soha nem lesz egy nyugodt percünk sem; aggódhatunk egész életünkben."
Már úgy szeretnék hazafelé jönni a kórházból. Az azt jelentené, hogy minden rendben van...

Kép
tittina1982

Krisz
Dehogy keveslem a 400 g-ot?! Sőt! :lol: Épp azért írtam, hogy nem reális, mert "fel volt tankolva" a gyerek, pisil-kakil egy nagyot és mindjárt 150 g-mal kevesebb! :D
És tényleg, épp tegnap néztem, mintha egy pici korábban világosodna, mintha egy picit később sötétedne! És ez az enyhe idő is nagyon jóóóóóÓ! :D

Titti
Na, fel a fejjel, biztos minden oké lesz!
Az utsó napok nyűgösek, de aztán hipp-hopp itt lesz Törpi!
Tényleg, végül mi is lett a fiúnevetek? (Bocs, ha elfelejtettem, és már írtad...)

Kép
Kép
Kép
cas

Olvastam én is, hogy valami 13 fokot mondanak 7végére Mo-on... :shock:
De jövőre már lehet menni szánkózni a gyerkőcökkel.

A fiúnevünk Párom után, Gábor lett. :roll:
Nincs kedvem vitatkozni, de lehet majd utánabiggyesztek még egyet...

Kép
tittina1982

Sziasztok!
Nem tűntünkel, csak nagytakarítás volt meg minden nap főzőcske és persze dolgozom is itthonról.
Velünk semmi nem történik asszem ezt most lekopogom kop-kop-kop :lol: még mindíg eszünk alszunk nem sírunk, és éjjel van hogy a 6 óra alvást feltornázzuk 7-re. Viszont nem igen hízunk. A heti 150 grammnál több nem igen jön össze. :( Az havi 600 gramm. :roll: De nem sír, hogy éhes lenne, és hiába csinálok neki éjjelre is 100 ml tápot 60-nál többet soha nem eszik meg, sokszor még a 60-t sem. Szopizni is 70-100 között szopizik, és van hogy alszik napközbe 4,5 órát.
Tittina: Már nagyon a végén jársz, és meglátod ha beindul a folyamat hamar lezejlik minden és mikor a kezedbe fogod a picurt, fájdalomra nem is emlékszel csak a csodálatos élményre. :)
Tőlem sok barátnőm kérdezi akiknek még nincs gyerekük, hogy milyen a fájás? És nem tudom elmondani, mert én ahogy megszűltem el is felejtettem milyen volt. Apa szokta mondani, hogy szerinte veszettül fájhat. Végül is két szülést már ő is megért. :lol:

drumka

Viki!

Kérlek ne frusztrálj éjszakai 6-7 órás huzamos alvásokkal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Én úgy tudom, hogy a heti 150 grammos gyarapodás az még jó!!!Éjszaka mi is csak 40-50 ml-t eszünk ám! Napközben meg 100-at.
De a legbiztosabb az, ha beszélsz a védőnővel vagy dokival.
Szerintem biztos nincs baj!!! nemsokára jön a növekedési periódusa és nem győzöd majd keverni a tápit kiegészítésként!!!

Tittina!

Ilyenkor már tényleg nagyon rossz, de hidd el, egy karnyújtásnyira vagytok a céltól!
Meg az ember lánya baromira türelmetlen ilyenkor......... :roll:
Az én drága párom is "fenyegette" a lányunkat, jól benn is maradt még egy hétig! :-)
Bár biztosan nem a fenyegetés hatására, de jó volt Apára kenni a dolgokat.

Cas!!!

Na azéééért:-)))
Jó húsban van!
Teszel fel képet????

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz
Nem tudom mennyire olvastál vissza bennünket, menzi szerint 30-ra voltunk kiírva. De bébike nagyobbnak mutatkozott. Meg a ciklus rendszeressége, hossza is számít. Szóval jó esélyünk van arra, hogy később érkezzünk.
És Párom egyik munkatársa is azzal riogat, hogy február 1-jén fog születni. :shock:

Jajj Csajok, nem sokára én is beleütöm ám az orrom a szopi-, tápi-, tea-, adjam vagy ne dolgokba. :lol:

Kép
tittina1982

Drumka
A 150 g az abszolút ideális gyarapodás heti szinten, minden "nagykönyv" ezt írja! Szóval ezen ne parázz?! :roll:
(Igazából havi 1/2 kg az "ideális"... de ha egyáltalán gyarapszik a gyerek heti szinten, akkor már minden oké.)

Titti
A Gábor az jó!!! :)
Na mostmár nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, vajon fiúcska vagy kislány lakik a pocakodban?! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Tittina!!!

Nem rémlik az eredeti dátum, én szorítok Nektek, hogy ne legyetek 2in1!
:-)
A természet majd megadja rá a választ! Az én időpontomat is számtalanszor átszámolták, mindig más jött ki. A mérete alapján nekem november végén kellett volna szülnöm. Aztán dec 17-e lett.
Szóval elindul, hidd el, ha itt az ő ideje!
Alig várom, hogy "beleüsd" az orrod!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Drumka:Én is úgy hallottam,hogy a heti 150-300g az normális.Nekünk teljesen változó volt hogy hiztunk 280g-ot,volt hogy csak 90g-ot,és a dokinő azt mondta arra is hogy jó.

Kép

Kép
ancsa03

Mi hétfőn voltunk oltáson,akkor mérték.3950g volt.

Kép

Kép
ancsa03

Sziasztok
Meg mindig betegen :( , most mar "csak" a gyerekek.
Puszi mindenkinek
Gem

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Krisz
Igen - lassan itt a tavasz :lol:
Domi jól néz ki a székben.

Tittina
Kitartás! Már csak pár nap!
Szép a Gábor név.

Gem
Zsófi szeme tényleg gyönyörű..
Szépek vagytok.

Tegnap azt mondta a nődoki, hogy minden rendben. A gátmetszés nem is látszik már (hiszen ő csinálta).

A fogamzásgátlásra írt fel 2 havi gyógyszert, amit lehet szedni szopi alatt is, de ő inkább a NuvaRing (gyűrű)-t javasolja.

Levi éhes...
Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Krisz
Igen - lassan itt a tavasz :lol:
Domi jól néz ki a székben.

Tittina
Kitartás! Már csak pár nap!
Szép a Gábor név.

Gem
Zsófi szeme tényleg gyönyörű..
Szépek vagytok.

Tegnap azt mondta a nődoki, hogy minden rendben. A gátmetszés nem is látszik már (hiszen ő csinálta).

A fogamzásgátlásra írt fel 2 havi gyógyszert, amit lehet szedni szopi alatt is, de ő inkább a NuvaRing (gyűrű)-t javasolja.

Levi éhes...
Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!
Cas! Ha nem lenne elég tejed, mikor kezdenéd a hozzátáplálást? Nekem nincs és este, éjjel táp is bejátszik. Az jobb vajon, mint a sütőtök? Én is azon gondolkodok mikor lehetne kezdeni. És hidd el kipróbáltam mindent. Napi 4 l. folyadék, 5 laktoherb, 0.75 kubu 0.5l alkoholmentes sör, a többi víz, eszek eleget, nem tornázok, tartottunk két napon keresztül szopinapot, de akkor is ennyi van. Ha van más ötlet szóljatok...

Kép
nyafi

Nyafi!

Ha nincs hát nincs!!!Elhiszem, hogy mindentmegtettél érte, hogy legyen!De tény,hogy sokat cikkeznek arról, hogy a kicsi veséjük nem bírja ilyen korán a hozzátáplálást.
És állítólag a gyomruk bélflórája sincs rá felkészülve. Szóval olvastam már 4 hónapról, illetve 6 hónapról is a hozzátáplálás kezdetét illetően. Addig a kizárólagos anyatejezést nyomják, vagy a tápszert, de abból is a HA jelzésűeket.
Én sem tudnám eldönteni, hogy mikor kezdjem. Az okoskönyvek a 6 hónapos kort javasolják.
Érdekes egyébként, hogy az anyatejezést roppantul kivesézik, de a tápszerezés vagy a tej+tápszeres etetésekről szinte nem is lehet olvasni!
No mindegy, ez csak egy gondolat volt.

KIA!
Mesélsz arról a gyűrűről, ha van időd??
Ja és kösz a lányom nevében a bókot!

GEM!!!

Rebeka és Zsófi iszonyú gyönyörű!!!!
Szerinted Rebeka nem adna nekem kölcsön abból a csodás hajkoronából??? :lol:
Azért nem irigyellek, mikor ki kell fésülni......gondolom megy a "közelharc"?

Bnemoni????????Szülünk, szülünk????? :lol: :lol: :lol: :lol:
Szorítok, hogy Papával tudj!!!!

puszi mindenkinek

Kép

Kép

Kép

dominika1

Dominika:Ha az okoskönyvek azt mondják,hogy 6 hónap akkor miért kezdődnek a bébiételek 4 hónapos kórtól?
Egyébként már én is az elején lefejt fagyasztott anyatejeket olvasztom ki,meg az a 180-200g ami a cicibe van,na meg a tápi.

Kép

Kép
ancsa03

Ancsa!!!

Ebben tökéletesen igazad van!!!!Tán mert el kell adni?! :lol:
Mi is nagyon küszködünk a tejcivel, muszáj tápszert adnom.
De hát ez van! A fiam is felnőtt, nem lett tőle semmi baja!:-)
Én szerencsés vagyok, mert van egy jó nagy kertünk, így majd magam termelem a zöldségeket vegyszer nélkül. Venni már nem nagyon mernék. :roll:
Végre hasznát veszem az agrármérnöki tanulmányaimnak!
Meg marad az üveges bébiétel, ha rohanni kell valahová.Tán megbízhatóbb is, mintha az ember maga főzne piaci termékből.Kivétel a bio termékek, de én rám biztosan nem szakadt az OTP!

Szóval ebben a témában még nekem is nagyon sok kérdés vetődik fel.Sajnos az én lányom érzékeny gyomrú, ha ez nem változik, akkor tutira marad a 6 hónap.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Mostanában nem nagyon jöttem....
Szopival haladunk, már nem annyira borzalmas, de kapja még üvegből is a lefejt tejet. Kb ennyi rólunk, amúgy Boróbaba tündéri, ritkán hallani a száját, jól is alszik, főleg éjjel, ha így maradna, nagyon elégedett lennék. :)

Hűha, könyörgöm, itt most szült mindenki és már hozzátápiról van szó???? :shock: :shock: :shock: Az még nagyon korai szerintem mindenkinél. 4 hónaps kor előtt semmiképpen sem ajánlott elkezdeni. Én legalábbis tutti, hoyg nem teszem. Sőt, ha sikerül majd a szopi vagy, ha tudok csak anyatejet adni neki, akkor bizony kivárom a 6 hónapot.
És igen, ha valakinek nincs elég teje, akkor tápszerrel pótolja és ne sütőtökkel. (ezt már nem tudom ki írta) A tápszer mégiscsak a babák igényei szerint van összeállítva és tartalmazza a számukra optimális mennyiségű vitamint, ásványi anyagot, miegymást.
És ha már tápszeres a baba, akkor 4 hónaposan el lehet, sőt érdemes elkezdeni a hozzátápit. Ezért vannak már 4 hónaptól bébiételek. De különben a gyártónak minden eladó, és amiért ráír valamit az üvegre, azt még nem kell készpénznek venni. Pl. nem tudom, miért kellene só egy 4 hós babának. Kriszta egyéves koráig szinte mident sótlanul evett, és mindent megevett.

Ami pedig a bio termékeket illeti, én azokkal is szkeptikus vagyok. Igen, ha valóban saját magad termelsz meg mindent, akkor biztos, de különben... Én vásárolok üzletből, és Kriszta is kapta az azokból készült ételeket és soha semmi baja nem lett. És az üzleti tojástól sem, szóval, szerintem ez a téma tényleg túl van fújva. Még soha nem lett bajunk semmi vásárolt holmitól. A túlzottan búra alatti nevelést sem tartom célszerűnek. De az elején azért fokozottabban kell vigyázni, hogy sok más későbbi bajt megelőzzünk. Szerintem. De nemcsak szerintem...

A babák gyönyörűek és vigyázzon mindenki magéra és a babákra. :D

Tittina, még mindig egyben? Bár nem jött még a "szia", úgyhogy, gondolom, igen. Szerintem a Gábor nagyon szép férfinév, ne bosszenkodj miatta. MAjd megszokod. :) :wink:

Puszilok mindenkit.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziasztok!

A decemberi topba írok (Kia, Nyafi, Ancsa Üdv itt is), de mindig olvaslak benneteket is. Remélem nem bánjátok hogy zavarkodok egy kicsit csak lenne két dolog:

Nektek volt anyatejes kiütés a babán? Nekünk sajnos egyre csúnyább, pici apró pattanások a pofiján. Utánaolvastam, és azt írták hogy a gyermekágy végéhez közeledve egyre jobban dolgoznak a hormonok és ettől egyre csúnyább a kis bőre. Valami tipp esetleg a kezelésére????

Továbbá gyerekorvost keresek aki körzetes és homeopátiával is gyógyít a hagyományos mellett (XIV, XV, XIV ker. ), kedves, kiegyensúlyozott, szakmailag jó, priviben elküldenétek az elérhetőségét ha ismertek ilyet.

A segítséget előre is köszönöm:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Jelentem még mindig semmi. :D

Gem
Gyönyörűek a Csajok! Zsófiról még nem tudok nyilatkozni, de Rebeka miatt szerintem lesz egy-két álmatlan éjszakátok...
Remélem hamar meggyógyulnak!

Kia
Én is utánanézek annak a gyűrűnek...

Itt Íro-ban lehet kérni injekcióban a fogamzásgátlót, lehet hogy otthon is, nem tudom. De állítólag nem túl "egészséges" egy adagban megkapni azt a rengeteg hormont.
Kíváncsi leszek, mit fognak javasolni...

Kép
tittina1982

Edith!

Hidd el, muszáj erről sajna beszélni....:-(
Sokunknak alig van tejük. Annyi mindent hallani a hozzátáplálásról, jó ha megosztjuk a gondolatokat.
Abban 100%-ig igazad van, hogy a gyártónak minden eladó!Nem feltétlenül jobb a bio a piacitól, de például a februári kintről behozott sárgarépáből tutira nem készítenék semmit.
Tény, ha mindennek alaposan utána néznénk, a végén nem maradni olyan élelmiszer, amit meg tudnánk enni.

Tittina!!!

Én csak egyfajta injekcióról tudok és amellett nem lehet szoptatni.
Legalábbis amilyet anyukám kapott.

Zsuzsi!

Én sajna nem tudok ilyet, de kíváncsian várom!!!!

pusz mindenkinek

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Tittina:Szorítok neked,sokat gondolok rád. :P Biztos már nagyon izgulsz.
Nekem azt tanácsolta a sógornőm,neki van egy 5 éves fia és a barátnőm is az ő lánya 4 hónapos,hogy nyugodtan adjak 2 hónapos korától egy pici kanál friss almalét,hogy szokja az almalét.Tegnap töltötte be a 2.hónapot,és én adtam neki.Miután lenyalogatta a kanálról elkezdett mosolyogni, gondolom tetszett neki.És jövő héttől pedig egy kis pépet egy pici kanállal de csak 1 héten egyszer.Azért,hogy szokja az ízeket.Bátyámék fiának sem lett semmi baja.

Tegnap képzeljétek csoda történt!!!!! :P
Az én kisfiam egész nap jól aludt. 18h-kor felkelt evett játszottam vele,beletettem a bölcsőhintába ott egy picit elhéderelt,mentünk utána fürdetni,utána játék.21.30kor evett kb 10 perc alatt megevett 120-at(kis mohóm) és 4.15-kor kelt fel.Ilyet még nem csinált.De utána már csk 5.50-kor aludt vissza,de már beraktam közénk mert sírt nagyon.És utána reggel 8.15kor.
Nagyon büszke voltam rá,ügyi fiú.
Kivagyok pihenve.
Na lépek mert felkelt. :P

További szép hétvégét.
szilvi17

Kép
Tegnap fürcsi előtt,apját próbálja utánozni :P
szilvi17

Kép
Levi baba koncentrál :P
szilvi17

Nyafi
Ha nincs, hát nincs elég tejci, az nem kérdés, hogy akkor pótolni kell!
Sebi 3 hónapos korától tisztán tápis volt. Ettől függetlenül nem akartam kezdeni a hozzátápit csak 6 hónaposan.
Aztán 4,5 hónapos korára olyan szorulása lett a tápitól, hogy az borzasztó, választhattam, hogy elkezdem gyógyszerezni ellene, vagy elkezdjük a hajtós-kajákat.
Éppen őszibarack-szezon volt, úgyhogy elkezdtük a gyümölcsöket, és hipp-hopp megoldódtak a kaki-gondok.
Szóval én azt gondolom azok alapján, amit olvastam, hogyha nincs gond, akkor érdemes várni a 6 hónapos korig a szilárd kajával tápis babával is. Ha gond van (mint pl. nálunk), akkor kicsit lehet előbb kezdeni, ha ez megoldja a problémákat, és nem hoz elő másikakat...

Ancsa
Hogy mi van a bébiételre írva, az nem mérvadó! Mindig olvasd el az összetevőket (ez minden babakajára igaz), és dönts az alapján, akarod-e már adni a picinek.
Pl. a babapiskóta is tojásos... de a spenótos bébiételek között is van tejszínes, ami nem túl nyerő.

Krisz
Annak tényleg nincs túl nagy irodalma, hogy tejcsi+tápi azt hogyan érdemes?! Pedig nagy segítség volna 1-2 jótanács, mert könnyű beleőrülni. :(
A kertért pedig irigyellek, nekem nagyon jól jött volna már Sebivel is (minden vegyszeres zöldség-gyümölcs kicsapja), próbáltam az erkélyen ezt-azt termeszteni, de elég vicces lett az eredmény... :D

Edit
Nálunk pl. egyértelműen látszik, mi bio és mi az, amire csak ráírják, mert Sebi bőre egyből jelez! :? Úgyhogy nekem a piacon megvannak a bejáratott kofáim, akiktől tudom mit vehetek, mert bírja a gyerek.
Pl. tejből viszont csak a bio-verziót bírja, egy vagyon, de ez van. Neki megvesszük...
Persze a mi esetünk elég speciális... :roll:
Örülök, hogy javul a szopi! :)

Zsuzsi
Van vmi homeós bogyó ezekre a klasszikus anyatejes pöttyökre, asszem Calcium Carbonicum, csak a potenciált nemtom. Ha van felétek homeós gyógyszertár tuti segítenek!

Szilvi
Mekkora haja van Levinek?! Nagyon aranyos! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas

Köszi a választ :) Melyik biopiacra jársz?

puszi:

Zsuzsi

Kép Kép
tn_zsuzsi

Sziasztok!
Kicsit fáradtan..... nem tudom mi van de tegnap este óta igen nyűgös Barbi éjjel sem aludt rendesen és napközben is 20 percnél többet nem alszik. Remélem ma estére elmúlik a nyűglődés. :roll:
Nem tudom ki írta a gyűrűt. Én használtam az volt az utolsó fogamzásgátló mielőtt abbahagytam. Nekem bevált, nem kell minden nap figyizni, hogy bevettem e a bogyót havonta 1x fel kell tenni és 21 nap múlva levenni. Apát sem zavarta. :oops: Kényelmes módszer és állítólag nagyon alacsony a hormontartalma. Asszem Nuvaring a neve.
Nekünk Humana tápszert írtak föl amiből szinte sehol neincs HA 6 gyógyszertárba voltunk és mindenhol csak az 1-es volt. :evil:
Anyatejes "pattanások" Barbinak is vannak. Igazán semmit nem tudok velük kezdeni. Igaz csak az állán van de elég rondák. Az viszont furi hogy reggelre szinte teljesen eltűnnek, de napközbe egyre rondábbak lesznek. :(
Na megyek mert a főnökasszony szólít. :lol:

drumka

Szilvi17!
Hihetetlen aranyos ez a kicsifiu!!!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Szilvi, Gem! Nagyon szépek a kicsik!
Cas! Bocsi, de úgy ki vagyok borulva...hülye cici...És most még náthás is. Úgy nézett ki, hogy csüt-ön már jól volt és szombatra tök lerobbant. Hétfőn megyek gyerekdokihoz.
Zsuzsi!Nem tudok sajnos segíteni.

Kép
nyafi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?