Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Éva!
Én múltkor mondtam a gyógyszertárban,hogy Dr.Lenkei vitamint kérek,és úgy néztek rám,mint egy ufóra!
Ezt hol lehet beszerezni?Olyan,mint az Aloe,forgalmazót
kell keresni?
Ismerősöm mondta,hogy neki a gyereke az Immuno Kidset szedte és 3hó alatt 4kg-ot hízott,ezért soha nem adja többé!
Hogy mi a fenéért nem tud minket is valami ilyen elérni!!!?????
Nekünk semmi nem hat,az evés terén!
Sógornőd,hogy van?kislányt v.kisfiút várnak?Neve mi lesz?
Akartam még kérdezni meg Anditól is,hogy ti mit
szoktatok játszani a gyerkőcökkel olyan készségfejleszté gyanánt?
Kinga régen szeretett párosítani dominóval,formát,szineket rakni.
Most meg semmit nem akar,se kis puzzle-t rakni,ilyen 6db-os,mondja hogy rakjam én,se rajzolni semmit..
Csak a mese nézés..
Bea!
Nagyon elvagy veszve!
Nincs még vége a Dvd-nek?
Gyerekekkel mostanában lehet bírni?
Bárány!
Szindinek milyen a suli?
Pussszzz

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Tündi, szép idézet!
Jobbulást Mariettának, talán nem kapja el Sári. Ez a magas láz nagyon rossz, mert az ember tehetetlen ellene. Ha már "csak" 38,5, akkor örülni is lehet.

Én erre a hétre itthon fogtam a fiúkat, bár millió dolgom lenne, csüt-péntek mennek anyámékhoz délelőttre. Martin ovijában már szinte 1-2 gyerek lézeng, én így nem vittem meg jól be is taknyosodtak az éjjel mindketten. Talán mire hétfőn mennek, már nem leszek influenzás gyerekek és megússzuk idén. Persze ez nem így van, de bíztatom magam.

Kerüljétek a betegségeket!!!!!!!!!!!!!!

Éva

KépKépKép
agmano

Jaj, Kory nem tűntem én el, csak naon fáradt vagyok és igen tart még a Született feleségek őrület, még csak a 2. évadot kezdtük nézni, ne aggódj, ilyen mesenézés őrület nálunk is volt, főleg télen mikor nincs játszóterezés, aztán elmúlik, ez is egy korszak, most Dóri van rákattanva, Domit sokszor nem is érdekli még a kedvence sem. Én az előnyét nézem annak idején pl. Domi szókincse ugrásszerűen megnőtt mikor sokat nézett mesét, amiben nem volt szöveg pl. Kisvakond, még attól is, mert mindtam neki mit lát, de én is paráztam hogy sokat tv-zik. De hát én se bírom a néma csöndet itthon, én is szeretem a tv-t most attól hogy szültem 2 gyereket, már nem nézhetem meg a híradót se?

JAj, farsang lesz az oviban. jelmezöteletetek van? Nem tudok varrni. valsz.kölcsönzés lesz.

kis betegeknek sok sok puszi!!!!

bea
öreganyu

Sziasztok!

Bea, mi lovagot találtuk ki. Játéknagykerben láttam mellkasra páncélt karddal, egy darab anyag kötővel a palást és kész.
Nálunk is ilyen szutyok időben napi 2-3 mese is engedélyezett. Elég taknyosak lettek, hápciznak, hogy a földig ér, így kihagyjuk a tornát ma.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Évi!
Nem írtál a kérdéseimre! :lol:
Vitamin,játék,sógornő?
Bea!
A kisvakondot ne is mond!
Anyósom megvette neki a Tescoba,mint ugye akciós dvd!
De én már hülyét kapok tőle.
Tényleg meg se szólalnak,meg az a sok állatság egy rakáson..
Visszafejlődik a gyerek.
Nekem nincs időm kommentálni,kivéve ha etetem.
Szerinted Bea melyik mesét érdemes nézetni,amitől tényleg bővül a szókincs,meg a gyereket is érdekli?
Domi neked milyen játékkal játszik ami készségfejlesztő is?
Többiek?

Kép

Kép
kory

Bea!
Ha van idő még farsangig,nézz körül a neten,lehet rendelni is tudnál
valamit,de legjobb a kölcsönző.
Nálunk klassz jelmezek 2000ft,és 4000ft-ot kell letétbe letenni,hogy
vissza is vigyék!
Felnőttekre is van!

Kép

Kép
kory

Köszi, azt hiszem én is kölcsönzés lesz. Nos, szerintem a Kiváncsi Fáncsi, Kockásfülű nyúl, Legkisebb ugrifüles, jók, ezektől biztos nem lesz "személyiségsérült" ha 100x nézi is meg. Domi most kezd puzzle-zni, legozni, nála a vonatépítés (Thomas) a sláger, de szeret gyurmázni, kifestőzni, üvegfestékezünk együtt, csak nehéz addig mit csinálni a kicsivel, ő még kicsi ezekhez, viszont nagyon szeretne részt venni ő is. A Péterfy u.3-ban van egy fantasztikus játékbolt, értelmes, okos játékok, Dórinak akarok most valamit, mert a Dominak valókhoz még kicsi, a kisbabásokat már kinőtte, az ő korának szinte nincs játékunk...

bea
öreganyu

Sziasztok!!!

Csak gyorsan bekukkantok fürdetés előtt. 3-an haldoklanak körülöttem, Sajna Sanyi is influenzás lett!!! Most már hármukat prizniceltem!!!! :cry: :cry: :cry: Csak én bírjam magam!!!!!!!!!
Még az a szerencse, hogy délelőtt egész jól vannak, mert ügye dolgozom délelőtt!!

Farsang: Marietta rút banya akar lenni, a Gryllus dalból vette az ötletet. Tavaly természetesen királylány volt. Ezek nem olyan bonyolutak. De a Tesz-veszen is láttam, hogy hírdetnek jelmezeket!
Nálunk a kölcsönzés borzasztó drága. 5000 től egészen 12.000,-ig. a Tescóban meg 2-3 ezerért lehet jelmezt vásárolni!! És az a mienk is marad, a következő gyereknek is jó lehet :lol: :lol:

Kory!!

A Lenkeit csak az ő üzletében lehet kapni. Budapesten van, de már máshol is nyilt bolt. Nézd meg a www.drlenkei.hu oldalt, ott megtalálod!! Hát én most nem vagyok megelégedve vele!!! Bár tudom, nincs az a csodaszer, amitől soha nem lesznek betegek a gyerekek.
nagyon gondolkodom azon a lekváron vagy a Béres cseppet kezdjük majd el nyáron (ahoyg írtátok kell hozzá 3 hónap)

Bocsi ha nem reagálok mindenkinek külön, remélem Ti nem sértődtök meg ezért (3X álltam fel amig ezt is írom - ismerös gondolom) , mert a másik topikban ez nagy probléma. Maradok veletek, Ti nem vagyok olyan sértődékenyek és mimózák.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
ágyöngyi

Én megsértődtem,légyszives minden hozzászólásodnál valamilyen formában említs meg :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Jobbulást az influenzásoknak,jaj de szeretném megúszni,vagy legalább láz nélkül megúszni :roll:

Mi még nem is gondolkodtunk a jelmezen,de most bekiabáltam a fiamnak a szobába,és azt mondja csontváz lesz...az jó mert ahoz elég levetkőznie :D :D :D :D

A lányom már nagycsaj ő nem öltözik,ők buliznak!
Vendég

Jaj, drága kis betegek, jobbulást!!!!!

bea
öreganyu

Aflubint szedek!! Homeos cucc pont az influenza és egyéb felsőlégúti dolgokra és azok megelőzésére. Kíváncsi leszek rá!!!
Bea! Mi a véleményed erről?
Bárány!! Te is szedheted, mert homeos. (ez a hozzászólás, így jó??? :lol: :lol: :lol: )
Ez a levetkőzés, jó!!!!

De tényleg olyan szörnyű, hogy ha nem említem meg X személyt minden alkalommal és nem fűzök hozzá pár szót (a másik topikban), akkor megsértődik, és ma azt írta, hogy ezt itt nem blog, hanem topik. Hát nem vettem túl jó néven!! :cry: :cry:

ágyöngyi

Sajnos a komplex homeopátiás szerekkel nincs tapasztalatom....de ártani nem fogsz vele.

bea
öreganyu

Sziasztok!

Addig írok míg itthon vagyunk.
Jövő héten sión leszünk péntektől-kb. szerdáig.Ott meg nincs net. :(
A szétrombolt lakásba már végre megcsinálják a vízvezetékeket (céges kéróban),ezért nem lesz víz,még jó,hogy ilyenkor van hova mennünk. :?

Nagyon jó süt a napocska,legalább lehet sétálgatni és sütetni az arcunkat. :) Viszont terjed az influenza.. :? :evil:

Gyöngyi:Sajnos még nem találták ki azt a szert, amivel 100%ban elkerülhetőek a betegségek. Épp ezen gondolkoztam az éjszakai szopi közben :) Akármit adunk is a gyerekeknek vitamint stb. ha olyan felépítésü (hajlamosabak a betegségekre) akkor úgyis elkapják. Tök mind1. Lehet doppingolni őket,hátha segít,na meg pozitívan gondolkodni,de aminek jönnie kell az jönni is fog. :?

Csak nagyon rossz látni a szenvedésüket. :(

Az meg a legrosszabb ha a férj is beteg,kitesz vagy 2 gyereket. :lol:

Te azért nem leszel beteg,mert akkor ki dolgozik és szolgálja ki őket? Senki viszont azt is valakinek kell csinálni.! De ha mégis megbetegszel, Te akkor sem pihenhetsz. :) Vajon miért? :roll: :wink:

Az aflubinra én is kíváncsi leszek!
A termék linkjét az bemásolom hátha a többiek is megakarják nézni : http://www.simonmed.hu/termekb.php?azon=3245

Remélem sikerült. :)

Farsnag:Beni kiscsoportos,nekik még nem kell jelmez állítólag,de ha meglátja,hogy beöltöznek a többiek tuti ő is beakar majd.Így gondolkodok valami egyszerű dolgon. :) De apa kapásból legyen kalóz,meg sem kérdezte a gyereket :lol: mondtam neki őt kérdezük,ne a te régi vágyaidat teljesítsük :lol: :lol: :lol: .

Mese:
Mi is megválaszuk mit nézhet,mert annyi baromságot adnak a tvkben,hogy eszméletlen. Nem is értik miről szól sok mese.
A legkissebb ugrisfülest ős is szereti meg a kukori kotkodát. A párom letöltötte neki és odavan értük. :)

Na most megyek majd még benézek.. :)
varga tünde

Sziasztok!

Ez tényleg jó ötlet, valami megelőző szerünk (Oxcillo...) van itthon influenzára.
Bárány! Nem akarlak rémísztgetni, de én is most már úgy hallottam jobb elkerülni ezt a magas lázas dolgot.

Jobbulást a betegeknek!

Kory, bocsi, átugrottam valahogy a hozzászólásodat tegnap. Biztos én is közben elfutottam.

A Lenkei vitamin nálunk sem csodaszer, csak legalább valami amiben hiszek. Egy bajom van vele, hogy nem természetes anyagokból van, de gondolom még 1-2 évig kell utána már nem, talán nem teszek kárt a gyerekekben. 6200 Ft egy 900 ml-es flaska, amit én 2,5 hónapig adtam a 2 gyereknek. Most fogyott el. A pécsi üzletük pedig már 1 hónapja berendezve áll, de nincs az épületnek engedélye, ezért még nem nyitott meg a bolt. Ha futár hozza, az + költség.

Mese: nálunk a Kisvakond sikertörténet volt, Martin 3 évesen kezdezz mesét nézni és 1 évig csak ez ment. Norbi ugyebár beleszületett, így ő azt nézi (10-20 percig), amit Martin választ. Kivéve a Jégkorszakot, mert azt végignézi. Nálunk a Hamupipőke, Mickey egér, Micimackó!!!!, Hupikék törpikék és a Madagaszkár most a sláger. Egy időben ment a Dr Bubó, Lolka- Bolka (ezt próbálom mellőzni). Természetesen Thomas, Verdák és Nemo is néha előkerül, akkor napokig az megy.

Játék: mikor tanácstalan vagyok előveszem az Anya, taníts engem című könyvet (Deákné B. Katalin).
Norbi megfog egy autót és képes fél délelőtt eltologatni. Martinnal szerepjátékot játszanak. És lehetőleg napi 2 alkalom levegőzés.
Irányítással megy csak a Lego Duplo, puzzle (Norbi 12-15-ös, Martin 100-as),
dominó, memória, kártya csak Martinnak,
színezés - az mehet egyedül is,
festés, gyurma - ezekre ritkán veszem rá magam.
Van egy Alexandra kiadós szép színes foglalkoztató könyvünk 4-5 éveseknek, ami tényleg arra a korosztályra van kitalálva, ezzel szoktunk Martinnal feladatozni, de van 3-4 és 5-6 éveseknek is. Ezt tudom ajánlani.
Van még műanyag autópályánk és parkolóházunk ezt is szereti Norbi, legalább fél órát elvan vele.
Ez nem biztos, hogy Nálatok is bejön. Martin fél éves kora óta szereti a könyveket nézegetni, mesét hallgatni. Norbi most kb 1 hónapja képes végighallgatni egy meseolvasást. Őt nem érdekli semmi "logokai" játék, csak a mindenre felmászás és az örökös mozgás.
Most már eldugulok!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok.

Bea
Tetszik ez a farsang-téma.de én is gondban vagyok.Zsoltika dínó szeretne lenni,Sziszike pedig tigris.na ez utóbbi még hagyján,de a dínó.na varrni,alkotni én tuti nem tudok...marad nálam is a vásárlás vagy kölcsönzés...igaz még azt sem tudom mikor lesz a farsang.de nagyon szeretném teljesíteni a kívánságokat,mert tavaly nem mert Zsolti jelmezbe bújni...és hátha erősödne kicsit az önbizalma. :wink:

Mesék.na...én a kábeles mesék miatt nem rendeltem "Műholdas tv-t".maradnak a dvd-k.főleg azokat szeretik amiben élő állatok vannak.de megy még az őslények országa sorozat (szerintem is édes),a csajom kedvence a fekete szépség.Zsoltié pedig a bionice (na ez nem épp oktató-nevelő mesécske...de imádja)

Kory.játékok?
nem pont játék,de szoktam nekik venni fejlesztő,feladatmegoldó füzeteket-amik direkt kis/középsős/nagy csoportosaknak vannak összeállítva.nagyon sokat lehet belőle tanulni.Igaz Sziszi még inkább csak színezni szeret benne.
de megy még (ami fejleszti is)nálunk: mesekocka,puzzle (fa,nagy darabokból),kipp-kopp kalapács (szögel a lányom mint a huzat :lol: ) +ellesünk az oviból játékokat:körjátékozunk (babák adják a maradék tömeget... ),elrejtünk a lakásban tárgyakat..hideg..langyos..meleg játék, egymással szemben ülünk -dobom a labdát -aki elkapja kap egy feladatok az általa vál.témakörből (pl számoljon *-ig,mondjon egy növényt stb...)
de most nagyon szeretik itt a neten az www.egyszervolt.hu oldalt -és ha már számítógépeznek egy kicsit inkább itt tegyék.Sziszi nagyon rá van most erre kattanva-és hidd el tanult is már belőle.
na meg a vonatok (van műanyag pályás,fa pályás...összerakósak)

Gyöngyi.ne törődj ilyen emberkékkel amilyenről írtál.pl én is van úgy,hogy nem személy szerint írok ennek-annak,de akkor én úgy veszem,hogy mindenkinek írok... :wink:
Az Aflubint nekem is ajánlották múltkor a gyógyszertárban,de látatlanban nem mertem megvenni most pluszban a oscol...+echinancea-t adom nekik.
gyógyítgassad a kis/nagy betegeket.az tényleg gáz,ha a férfi beteg..nekünk feleségeknek főleg.. 8)

Bárány.jó ez a csontvázas story :lol: .
a láz miatt ne aggódj,túlvagy már az első 12héten...és legfeljebb majd a lázcsillapítok elintézik a fránya lázat...ha egyáltalán elkapod stb.ezen ne parázz. :) Azta már 18hetesek vagytok :shock: .kövi UH mikor lesz?

Évi.
Elkészült végülis a füldugó?
Szerintem az már egy jó kiindulópont ha hiszünk egy vitaminban v. homeos cuccban.

Tündi.
megnézem mindjárt a linket.
amúgy nem is írtam még,hogy én imádtam Siófokon (gyerekkoromban minden évben itt nyaraltunk)és Máriafürdön is lenni (itt meg férjecskémmel).A lurkók még nem is látták a Balcsit :? ,de hátha idén... :wink:

Szép napot mindenkinek

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Sziasztok!

Kész a füldugó, most már nyugodtabban hagyom őket pancsolni. Még sokáig tart pontosan beilleszteni, de már volt egy kádbanfekvős jó alapos hajmosás. :lol:
Egy picit nedves lett ugyan a füle belül is, de szerintem ez annyira kis mértékű, hogy hamar felszárad magától. Csak bevonja a fülét mélyebben is a nedvesség a dugó körül, de nem folyik be a fülébe vagy ilyesmi.
Andi, és egyedül mivel játszanak a gyerekeid? Elvégre majdnem teljesen egykorúak az enyémekkel. Ők is szerepjátékoznak? A farm ház, amit a Jézuska hozott, nagyon bejött. Persze állatok nékül garázsként funkcionál, de ez egyáltalán nem lep meg.

Kory kérdezte az unokahugimat, igen végre kislány érkezik a családba. 2 nap után a szülőszobáról osztályra került sógornőm, lezuhanyozott, görcsölt és megint vérzett, így vissza a szülőszobára, visszatartás - infúzió 24 órán át. Jövő csütörtökön lesz 36 hetes, utána már nem tartják vissza. Mivel Beáékhoz hasonlóan "készült", nagy becsben van a kis jövevény.
Szerintetek mitől vérzik? Rálóg a méhlepény a méhszájra? Nem mondják az orvosok, csak annyit, hogy ez valahol természetes, mert kinyílt a méhszáj. Mondjuk én ennyivel nem hagynám magam lerázni, az biztos. Én már túl vagyok 2 szülésen, de nem dőlt belőlem a vér, max a víz (és akkor még mindig azt hittem, hogy túl korai, végül 20 perc múlva kezemben volt Norbi).

Titeket is megviccelt a 2. baba? Engem jól leszivatott. Persze én voltam a hülye, hogy 5 perces fájással otthon ücsörögtem, mondván Martinnal is innen még 6 órám volt vissza.
Na mind1.

A gyógyszer témához nem tudok hozzászólni...

Siófokon nyaraltunk idén már másodszor gyerkekkel (üdülési csekkre). Most a Hotel Panorámában. Van belső melegvizes élménymedencéjük, és onnan 100 m-re homokos partszakasz. Ott saraztak a fiúk órákon át. Aztán egy kis melegedés az infraszaunában. Jaj, de jó volt....
3,5 éve pedig a homokos rész túloldalán voltunk az Európában. Ott nincs belső medence és jól lehült az idő, úgyhogy kicsit szívás volt. Csak 2 napot tudtunk fürdeni.
Úgy tudom Keszthelyen is van még ilyen homokos tengerpartias rész - Libás strand? Ezekre utazunk mi, tudtok még ilyet?

Legalább agyban nyaraljunk egy kicsit!

Pá! már megint nem dolgozom...

Éva

KépKépKép
agmano

Én is írok névszerint,de másnak is szól és szólhat.. :) :D

Éva: de jó! legalább már tudtok nyugodtan fürödni. :)

Balaton: én bevallom töredelmesen, amióta itt lakunk márián nem fürödtem benne. :shock: :lol: a férjemék kotorták (tisztitoták ki a felesleges iszapot üledéket,fúú néha miket na mind1) ezt a részt a keszthelyi öblöt.ugye itt jön be a balcsiba a nyugati övcsatorna,ahonnan érdekes színü és állagu trutyik jönnek bele.Ezt amíg tisztították nem is tartottam gondnak,csak hogy már vagy 5 éve aszem nem kotorják,nincs pénze az államnak,ezért eléggé süppedős az iszap erre felé,térdik elsülyedsz és én ezt nem szeretem.siófokon nőttem fel és ott mindig fürcsiztem minden gond nélkül itt nem merek.márián meg itt marcali felől jön a vízecske,pont mellettünk és a mi strandunk is hattyús és kacsás meg szmötyis.ezért nem merek bele menni. :shock: az a durva,hogy sión meg nyáron nem is tudsz szinte parkolni,mert annyian vannak.szóval én csak nézegető stádiumba vagyok. :)
Igazából tavaly mikor mentünk fűzfőre akkor láttam,hogy északon gyöngyörű a víz. :) Ott is érdemes talán körülnézni. Hopszla nem dél ellen akarok ám beszélni.. :shock: :lol: :lol:
varga tünde

Ja igen a szülés:eléggé félelmetes ez a vérzéses dolog :shock: én biztos beparáznák. :? Az meg végkép kikészítene,hogy nem tudom mitől is van. Meg miért nem mondják meg ezt nem értem. :?
varga tünde

Sziasztok!
Mindent nem olvastam vissza!

influenza:remélem meg úszom,azt mondják fiatal felnöttek elkaphatják,remélem a 32 már öreg felnőttnek számít :lol:
Napi 1 c vitamin 3 grapefruit,1 citrom,és narancs...+1 fokhagyma,ezt kötelezőszerűen nyomom minden nap...
De lehet,hogy Gyöngyi tanácsára veszek aflubint is,a gyerekeim szedték annó,de azt nem tudtam,hogy terhesen is lehet..

Cleo:remélem ebben a terhességi korban már tényleg nem kötelezőszerű elvetélni a láztól,a próféta beszéljen belőled!!
Vendég

Sziasztok!
Csajok,köszi a rengeteg ötletet arik vagytok!
Mi a pontos címe és hol veszitek azokat a foglalkoztató füzeteket Andi és Éva?
Bocs,ha hülyéket kérdezek,de nekem még nincs ovis gyerekem,nem
beszélek szülőkkel,óvonénikkel.
A Jégkorszak milyen témájú mese?
Megnéztük az egyszervolt oldalt.
Tényleg nagyon kedves kis oldal,csajom csak azt nehezményezi,hogy
amikor mesélnek nem mozognak csak áll ott az adott rajz.
Ő olyanokat imád amikor gyerekek verselnek ,körjátékoznak és
látja a gyerkőcöket.
Ilyet nem tudtok véletlen?
Sziszi maga kezeli ezt az oldalt,szóval ő választja ki mit szeretne,lépeget az egérrel?
Köszi csajok mégegyszer az ötleteket!
Bárány!
Voltál már a 18hetes uh-on?
Tájékoztassál ám minket!!!!!
Gyöngyi!
Mi újság?
Javultok már remélem!
Ilyenkor is esznek neked a gyerekek,mert Kingának elég ha náthás ő akkor már egy falatot sem eszik.
Kory

Kép

Kép
kory

Elfelejtettem,Auchanban vannak micimackós jellmezek 3000ft.-ért+
ajándék arcfestő!

Kép

Kép
kory

Sziasztok!

Órákon belül nagynéni leszek! Elindították a szülést sógornőmnél, mert reggel óta 2-3 percesei vannak, de hál' Isten nem vérzik. Ha nem tágul, kapásból császár. Szóval nagyon izgulunk, reméljük eléri a 2 kilót legalább (35 hetes). És reméljük nem érte károsodás ebben a 4 napban.

Kory és a Tescóban vettem, de az Alexandra webáruhházban (www.alexandra.hu) is biztos van. Az a lényeg, hogy színes legyen, akkor imádni fogják. Az oviban vettünk Mini-manót, de az nem színes. A szintén oviban rendelhető Tappancs színes ugyan, de nagyobbaknak való.

Gyöngyi, hogy van a család?
Hivatalosan is influenzavírus van... ha 1 héten múlna, itthon tartanám a fiúkat, de 6-8 hét a lecsengése. Addig nem tarthatom őket búra alatt.
Holnap megint sulizom, meg de. szakmai előadásra megyek, mert kell gyűjteni a kreditpontokat, hogy a jogosultságaimat megtarthassam. :x Hát nem hiányzik.

Bárány?! Most direkt csinálom, ám!!! Gyömgyi ötletére. Ne parázz, mert behúzod a bajt! Jön az magától is, ha jönnie kell.

Tündi, hogy mit írtál!?!? Nem fürcsizel a Balcsiba?! Jellemző!!!! Ott lakik és nem is tudja értékelni!!! Lehet, hogy trutyis, lehet, hogy kakás, de a miénk!!! Tessék bemenni, nyáron!
Amúgy Márián én is gyerekkoromban matracon voltam csak hajlandó bemenni.

Pusszancs!!
Éva

KépKépKép
agmano

Éva!
Értesíts minket is ha megvan a kiscsaj!
Mi lesz a neve?
Olyan helyen születik ahol van koraszülött gondozás?
35hét az már elég jó.
Pussz

Kép

Kép
kory

Agmano, nálunk is ezek a sláger mesék, a Madagaszkár sokáig ment, imádom mikor Domi szerepjátékokat játszik, belebújtatja a családot a szereplők bőrébe és egy pár hétig mi vagyunk ők, mármint a mese szereplői.

Képzeljétek kiderült h Domi keresztanyjának van egy katicajelmeze. Kérdés eldöntve.

felfedeztem egy tök jó TV csatornát:bebe a neve, egész piciknek, csak kellemes zene és aranyos rajzos figurák jönnek-mennek, duma nincs, áll. van egy másik is:JimJam, de azt még nem láttam-

Nyaralás:mi imádjuk a Balatont, örököltünk egy nagy házat B.aligán csak rendbe kéne hozni, egyenlőre nincs rá pénzünk. Tavaly a Kolping Hotelben voltunk, az csúcs szuper babával, semmit nem kellett vinni csak pelenkát, minden van....sajna nem olcsó.

bea
öreganyu

Sziasztok!!!

Jelentem: javulnak!!! :lol: :lol: :lol: Csak nagyon taknyosak!!!! Szegény Sára alig kap levegőt, ennek megfelelően alszik :roll: :roll: Én rendszeresen ellenörzöm még a lázukat is, így reggel hulla fáradtan indulok dolgozni. De szerencsére apa lázasan is nagyon jól tartja itthon a frontot!!! :lol: :lol: :lol: De a délutánom így egy ámokfutás!!! Elég fáradt vagyok, de egészséges!!!!!! :lol: :lol: :lol: És most ez a legfontosabb!!!!!!

Bea!!!

Bebe tv!!! nálunk is megy :lol: :lol: Sára szereti, de amikor nagyon lázas volt a Marietta ő is csak azt nézte. Gondolom nem kellett túl sokat figyelnie. :lol: :lol: :lol:
Hogy milyen mesék mennek nálunk, azt nem is tudom, mert olyan sok. De a kisvakondot is szeretjük. És van egy olyan dvd is, amin beszél a kisvakond (Kisvakond nadrágja). Mariettánál most a Pónis mesék, a Tapsi hapsi, Tom és Jerry :oops: , Space jam, Lilly baba, Magyar népmesék, Kiváncsi FÁncsi , Bolondos dallamok minden mennyiségben a nyerő

Éva!!

Hiába van influenza vírus hivatalosan (nem is tudom hogyan :roll: ), amikor a mi betegségünket és még sokunkét a baráti körben influenzaszerűnek ítélt meg a doki. Ezt nem kell jelenteni - ügye. Mégis országos járvány van :roll: :roll: :cry: :cry: :cry:

Mi is a Mini manót szoktuk venni, Marietta is szereti.

Kory!!

A jégkorszak nagyon aranyos mese (felnőtteknek is :lol: ) Van benne nagy mammut, kardfogú tigris, lajhár.
El kell hogy szomorítsalak :lol: az én gyerekeim betegen is jól esznek, csak ha lázasak akkor nem, de azt bepótolják :lol: :lol: :lol:

Bárány!!!

Tényleg azt mondták, hogy fiatal felnöttek kapják el??? Akkor ezt vegyem sértésnek?? :lol: :lol: :lol: Ha én nem kapom el, akkor öreg vagyok??? Bár.....inkább beválalom, hogy öregnek titulálnak :lol: :lol: :lol:

A homeos cuccokat terhesek is szedhetik. Vagy vehetsz oscillocconicumot is, az is jó ilyenkor.
A láz esetén az a baj, hogy a magas hő miatt beindul a fehérjelebontási folyamat (pedig a baba fehérjét akar beépíteni) és ez árt a babának. De ilyen téli hónapokban nincs terhes, aki ne lenne lázas és szerencsére gond nélkül átvészelik. Viszont nagyon fontos, hogy ne tartson sokáig!! Tehát csillapítani kell!!!!! Gyógyszerrel, prizniccel, hűtőfürdővel, akárhogy!!! Ez a lényeg!!!!!
És elvetélni ettől nem fogsz!!!! De beteg se leszel, mert öreg vagy Te is :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde!!

Bevallom én sem szívesen fürdök Balatonba :oops: :oops: :oops: , De máshol sem :oops: :oops: Voltunk Görögországba a Sanyival még a lányok előtt és csak bokáig mentem a tengerbe. Én csak a napot szeretem :lol: :lol:

Andi!!

Nekem szerencsém van az urammal (is) mert nem haldoklik, ha beteg. Nem kell jobban körülugrálni, mint amennyit az állapota megkíván :lol: :lol: És volt már, hogy én feküdtem lázasan és akkor is hagytak, ellátta a ygerekeket . Hát ha már nagyszülői segítségünk nincs, legalább egymásnak segítünk :lol: :lol: :lol:

Hát.... ennyire futotta, megyek orrot szívni és vacsorát adni!!! Követelik. mármint a vacsorát :lol:

ágyöngyi

Kitartás Gyöngyi!Te naon erős nőci vagy!
Te, a Tom és Jerry nem nagyon agresszív?Képzeljétek Domi fél néha a magyar népmeséktől, múltkor valami parázs volt benne ami égett, hetekig rosszat álmodott tőle.??
Én az éccakai kelésektől vagyok nagyon ki.

bea
öreganyu

Ja, egy kérdés, már többektől hallottam hogy azt mondták neki (kismamák) h lázasan nem szoptathat. szerintem ez baromság, nem? Én is szoptattam, vettem be Algo-t, meg ha kellett olyan antib-t amit szopi mellett is lehet.

bea
öreganyu

Hali!!

De a Tom és Jerry kissé aggresszív, de.........szereti a gyerek. És nem érzem magát agyereket agresszívabbnak tőle. De ha a magyar népmeséktől fél egy kisgyerek, akkor tök lutri, hogy miben talál félelmeteset. És aggressziót. De tudod, hogy az élet sokszor seggbe rúgja a tudományt :lol: :lol: :lol: :lol:

Én is azt tanultam, hogy lázasan nem szabad szoptatni. És én is szoptatam mindkét csajt lázasan. 39,5-el. :lol: :lol: Én aldoklottam a láztól, Sára meg mellém feküdt és "kicsomagolt" :lol: :lol: :lol:
Magyarázd meg neki, hogy nem szabad! :roll: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, hülyeség.

ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi ez volt az első amitől nevetésre áll a szám az infivel kapcsoltban :D :D :D :D tetszett :wink:
Amúgy ez az influenza SZERŰ elég fals duma,mert illyen alapon ezt minden ovisra minden télen 3-szor rá lehet mondani...
Soha de soha nem vizsgálják meg a vérét egy ovisnak és egy felnőttnek sem,amikor köhög taknyos,akkor honnana francból tudja hogy miféle vírus?????Igen talán a tünetekből...de ehez a ránézésre diagnosztizáláshoz a mi körzetint elég gyengén muzsikál....
Vendég

Sziasztok!!!

Merre jártok??? Azt nem mondhatjátok, hogy kihasználjátok a szép időt, ha nálatok is olyan mint nálunk!!?? :roll: :roll: Két napja esik!! :cry: :cry: :cry:
És azt is remélem, hogy nem a betegség tart innen távol Titeket!!!
Tünde jelezte, hogy nem lesz, de Ti többiek merre vagytok???

Sajna Sára nem lett jobban: tegnap este elkezdtem antibiotikumot adni neki. Két láztlan nap után újra lázasodott, és egyre roszabb a náthája. Marietta olyan szépen, fokozatosan javul (Sanyi is), de a Sára - szegénykém annyira szenved. Éjjel többször kel sírva, nem kap levegőt, most még az arcüregátmosás "csoda" hatása sem jön be. Nappal kedvetlen, sírós, csak a seggemben lóg!!! Az egész arca olyan betegség "kiütéses". Sajnálom nagyon, remélem használ az antibigyó, mert utálom adni!!!

Akkor jöttök igaz????? :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Sziasztok!
Gyöngyi biztos jobb lesz az AB-től,persze ,hogy utálod mindenki utálja(én is) de néha sajna muszály..
Sokan gondolják,hogy vírus-vírus nem kell AB,csak azt felejtik el hogy a virus után igen gyakran(majdnem mindíg) követketik egy bakteriális felülfertőződés,ez lehetett Sáránál is.
Nálunk karácsony elött volt tök üres az ovi már a 20 fős csoportból 8-an voltak,azok is köhögtek,de most is kezd ritkulni a létszám :twisted: :twisted:
Úgy se lehet elkerülni,tegnap is a kúpomért mentem a patikába és ketten telibe rámköhögtek :twisted: :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Csütörtökön 6-kor született (gátvédelemmel) unokahugim és leendő keresztlányom Réka 1800 g és 43 cm.
Sajna rögtön vitték a gyermekintenzívre (másik kórház), de csak inkubátorban van- ma kékfényben, oxigént nem kapott. Egészséges, csak kis súlyú.
Látogatási tilalom van minden kórházban, így holnap szabaduló anyukája nem járhat be szoptatni - micsoda szemétség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szóval holnap lesza a nagy kiborulás, a család még sem az ifjú anyukát, sem a babát nem látta és egy darabig nem is láthatja.
Ma a tesómat sem engedték még be megnézni, úgyhogy 2*5 percre látta eddig a lányát. Holnap az anya is megnézheti 5 percre a gyereket, de miért nem veszik fel a baba mellé????? A szülészetről jön ki, ami ugye szintén steril. Anyatejet napi 1-szer vihetnek majd be - de gyereket nem láthatják, nemhogy kézbe venni! És csak 200 ml felett veszik át. Szerintetek ehhez hány nap kell? Az értékes előtej meg addig megy a fagyasztóba.
Hát ez van. Még jövök vmikor!

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Agmano garulálok,és remélem minden rendben lesz a kicsivel!!!
Azt nem értem,hogy az anyukáját milyen jogon nem engedik be????
De a többieket én sem engedném be...inkább mint,hogy valami fertőzést kapjon a kicsi.
Az első terhességemből születet 2005gr-os kislány 8 napos korában fertőzés álltal okozott bélperforációban halt meg,azóta rettegek minden fertőzéstől(és mindentő)
Vendég

Sziasztok

Nem tudok sajna visszaolvasni,de majd jövök.
Sziszi most eléggé beteg.tiszta láz+lány.szerintem influenza,de kapott antibigyot,mert piros a torka...Az a baj,hogy a folyadék is nehezen marad meg benne :cry:

Évi gratula a picurihoz unokahugodnak!!!!!! :) :)

És

NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK SÁRÁNAK

Kép

KépKép
KépKép
cleo27

Hali!!

Bárány!!

Tudom nem vígasztal, de azért az ilyen szörnyűség ritka!!! Érthető e félelmed.

Éva!!

Gratulálunk a kicsihez!!! Biztos nem lesz gond, ha "csak" inkubátorban van. Hízni meg lehet kint is!!!! Csak tényleg szörnyű, hogy az anya nem lehet bent!!! Nem is tudom mit csinálnék!!!!!!!!!!!!!

ágyöngyi

Éppen a minap halottam egy történetet a baross utcából ahol egy anyuka toxémia miatt 31 hétre megszülte az 1800gr-os babát,két hét múlva otthon voltak és már 2 kiló fölött volt..ezek a kicsik nagyon esznek,állitólag. :D

Cleo ezek szerint nálatok is ott az influenza,gyógyuljatok ki minnél hamarabb!!

Gyöngyi te hogy birod?Nem kaptad még el?Túl öreg vagy?? :D :D :D :D :D :D :D
Vendég

Látod Bárány!!! Van előnye is annak, ha valaki öreg!!!!! :lol: :lol: :lol:
Még bírom, és remélem ma éjjel aludni is fogok!!! Úgy tűnik valóban 24 óra elteltével hatott az antibiotikum!!! Estére már felpörgött a Sára, énekelt a fürdővízben és tudott szopizni, mert kapott levegőt!!!!
Reménykedem!!!
De ahogy hallom innen-onnan a mi betegségünk tényleg "csak" szerű volt, bár ez is megkínzott!!!! Sőt a Sárát jobban mint a tavalyi tényleg influenza!!! :roll: :roll:

Ja! Pici babák!!! Tényleg nagyon látványosan tudnak hízni. De akiket itt emlegetünk nem is ez a baj, mármint a kis súlyúk, hanem az, hogy 36.hét előtt születtek és éretlen (lehet) a tüdejük!!!
Bár Éva kis keresztlányánál az az egy hét úgy tűnik szerencsére nem számít!!! Ennyit el is számolhattak!!!
De 31. hétre születtet baba két héten belül otthon!! Hát ez kicsit hihetetlennek hangzik!!!!

ágyöngyi

Gyöngyi ezt csak mesélték nekem is,fogalmam sincs hogy igaz -e.
Az enyim anno (32hét) és érett volt a tüdeje,egy percet sem volt lélegeztetőn,sőt inkubátorban sem,rendesen pólyában,csak ugye jött a betegség,de ez a betegség majdnem elvitt itt az utcában egy 4 kilós kisfiút is,ő túlélte(1 évet szenvedett),de mára 5 éves makk egészséges...
Vendég

Sziasztok!

Hú, ez borzasztó, Bárány!
Sárának boldog névnapot tegnapra!
Andi, jobbulást!
Minket is kerülget valami, már hárman köhögünk és Norbi lázas egy kicsit. Ovi ugrott erre a hétre is. Martin majdnem 100%-os, most ő bírja a legjobban.
Sebaj, náluk már lement az influenza, Norbi pedig kivárja a végét, talán megússzuk.
Köszi a gratulációkat, de nem engem illet. Csak gondoltam hírt adok magunkról.
Inkább akkor senki se lássa a babát 2 kilóig, de nehogy tényleg baj legyen. Utána is én elhatároztam, hogy csak tisztes távolból otthon egyszer megnézzük és tavaszig kézbe sem veszem - ha kibírom.
Megyek, fekszem tovább.
Amúgy szuper Martin füldugója és olyan nyugodt vagyok, hogy nem megy a takony a fülére, kár, hogy nem 2-3 éve csinálták meg, csak a gyerek fül-orr-gégén még most is nulla a felszereltség és hány gyerek (és szüleik) szevednek emiatt évekig...

Éva

KépKépKép
agmano

Agmano igazad van inkább legyetek türelemmel te is és a család is ,aztán dajkálhatjátok még annyit,hogy meg is unjátok :shock:
Vendég

És én az anyuka helyében ragaszkodnék a korházi szájvédőhöz a látogatóknak,persze amikor már otthon lesznek,és akkor az első hetekben biztos nem kap el semmit,mert ilyenkor mindenkiben lappanghat minden féle.
Vendég

Bárány.

ez tényleg iszonytos :(. te amúgy egy tök erős csajszi vagy......
Picurid mozgolódik már?

Évi.remélem nem lesztek betegek és megússzátok ennyivel.Az legyen a legnagyobb baj,hogy nem megy oviba. :wink:

Tudom én is,hogy milyen az,mikor napokig nem láthatja valaki a kisbabáját.anno Zsolti is beteg lett 3naposan és én is.5napig nem láttam egyáltalán (és más sem a családból),a legrosszabb az volt,hogy a tejcsit is önthettem a mosdóba,amit fejtem :(.
De a kicsi érdekében tényleg ki lehet/kell bírni.

Bea,Gyöngyi,Tündi mi újs veletek?

Andi és

KépKép
KépKép
cleo27

Hali!!

Vagyunk, csak.............

Andi!!

Ezt még nem hallottam tőled, sajnálaom. Ilyakor jut eszembe, hogy milyen szerencsés vagyok. Velem nem történtek (még) ilyen rossz dolgok. Legalábbis a gyerekek körül nem volt még ilyen, de asszem minden anyának ez a legfontosabb.

Éva!

Örülök, hogy már nem bánod a műtétet :lol: :lol: és hogy jól vagytok. Maradjon is így!!!!!
Nekem talán szerencsém volt, mert a csajok juniusban és szeptemberben születtek :lol: :lol: :lol: .

Bárány!!!

Azért az is meglepő, hogy a babád 32 hetesen nem került lélegeztetőre. Csoda, hogy milyen erősek tudnak lenni az ilyen picik!!!! De mindent ők sem bírhatnak ki!!! Vigyázzni kell rájuk valóban. Olyan sok mindenre nem tudunk hatni, legalább amit befolyásolni tudunk, azokat a betegségeket kerüljük el!!! Ami ellen meg nem tudunk tenni, amiatt kár parázni. Még mielőtt túl negatív lennék!!! :lol: :lol: :lol:

Szóval mocorog már a pici??? :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Andi!!!!

Most olvastam az előző oldalon az utolsó hozzászólásod, bocsi, de akkor elkerülte a figyelmem, biztos hirtelen beelőztél :lol: :lol: :lol:
Köszönöm a Sára nevében a köszöntést!!!!!

Szóval Titeket is elkpott ez a "szerű" betegség??? Remélem jobban vagytok már!!!!

Kory???
Bea???
Tünde??

ágyöngyi

Sziasztok!
Igen igen,már minden nap mozog,kb 1,5 hete biztos vagyok benne!
Addig nehezen külömböztettem meg a bélmozgástól,de mostmár a férjem is érzi, akkorákat rúg hogy néha felszisszenek :D
Vendég

Sziasztok!
Éva!
Gratulálok a leendő kis keresztlányhoz!
Majd sűrűn számolj be,hogy hogy növöget a kicsi és mi van
velük.
Beindult már az anyatej?
Hogy van a kicsi?
Bárány!
Hú de jó neked,hogy van kis mocorgód!
Olyan jó időszak mikor már mozog.
Bár sokat beaggódtam ha szegény pocaklakó el mert aludni.
Sárának utólag is NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!
Milyen kis ajándéka volt Sárának?
Most Gyöngyitől,mint védőnőtől kérdeznék!
Olivérnek először a kis hátán,most már a mellkasán
is észrevettünk,hogy ki van száradva a kis bőre.
Nem piros,de ha végig húzzuk a kezünk olyan,mint
smirgli papír(nem bizti jól írom)szóval érdes.
Hintőport abbahagytuk,baba olajat tettünk a fürdővizébe,és
Nivea Baby testápolóval bekentük.Erre a mellkasán kipattogott,apró
pöttyök lettek.
Szerinted mivel kenjük,mit csináljunk?
A védőnönk talán novemberbe járt erre!
Pussz nektek!
Bea!
Tényleg te hol vagy?
Gyerekek milyen időszakukat élik?
Lehet velük bírni?
Születettnek vége?
Én egy részt se láttam,de hallottam,hogy ott is van Linett
és nekem most ez a kedvenc lánynevem meg a Kamilla!

Kép

Kép
kory

Hali Kory!!

Csak miattad, még lefekvés előtt, vagyis Olivér miatt!! :lol: :lol:
tuti csak valamit nem bír. Ételallergia kizárva, mert cicizik. Én csak a gyógyszertári fürdetővel fürdetném - tudom, hogy sokan utálják, mert nehézkes elkészíteni, de ez a legjob a bababőrnek. Olaj, hintőpor nem segít erre szerintem. Inkább a popsikrém, vagy Sudocrem. De megpróbálhatod anyatejjel bekenni - én elsőre mindenre ezt tettem: bőrükre, szemükbe, köldökre :oops: :oops: Aloe first, ha van otthon.
De ha nem használsz semmi irritáló - illatosat, csak a fürdetőkrémet, akkor el kell múlnia pár nap alatt.
Nem használtál új öblítőt, mosóport? Az is okozhatja.

Ha nem múlik visszatérünk rá!!! Ez védőnős volt, bocsi :lol: :lol: :lol:

Nyakát forgatja már mindenfelé?? Megszokta a fordított pózt??

ágyöngyi

Ja, és tökéletesen leírtad a kiütéseket, mert ráismertem a tipikus, ilyen korban nagyon gyakori kiütésekre. :lol: :lol: :lol: :lol:

ágyöngyi

Kory, mi a mai napig gyógyszertári fürdetőzünk, elekenem a tenyeremben, végigkenem a gyerekeken bent a vízbe, egy kis simogatás nem macera. A hintőpor és az olaj is szárít -Labellóval együtt, csak mérsékelt használatnál jó- tudomásom szerint. Testápolóból szintén patikai keverék a tuti, bár elég büdi és ragacsos, de 1 nap alatt bársonyos lesz a bőrük.

Help!!

Norbi mellkasán terjedőben lévő szemölcs van, már kb 20-30 db és a hátán is megjelent, kb. 3 hete láttuk meg az elsőt. Van rá valami kence vagy gyógynövény? Én eddig ezt nem vettem komolyan, azt hittem elmúlik magától.
Dokinénink is utánanéz, amúgy Norbi torokgyulás, antibiotikum, nehogy a fülére menjen.
Andi, Te is jól megjártad a születéskori hercehurcát. Erős voltál.

Éva

KépKépKép
agmano

Jaj, Bárány, ha már most fáj, mi lesz később????????????
agmano

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?