Új privát üzeneted érkezett!

Bocs GAbi 3! Akkor a GAbómamó nem TE vagy! Akkor ki a GAbómamó? NE haragudjatok, de Indexhez szokta, nekem ez még új, de tanulok, tehát nekem kicsit zavarosak a nevek itt, mert a névnél teljes név van, aztán másképp írunk alá, így nehéz megjegyezni. De igyexemKép

Shusy! Hogy vagytoK?

.:Angi:.
angiszeged

Látom, mindezeket többszörösen. Kép

Kati
katicabogár

Sziasztok,

tanusitom tenyleg, hogy az alma nemcsak fogja a szekletet. Ugy tunik, hogy Simcit meghajtja. Ma mar vagy 4x volt kaki.

Angela ,

en lakom a szellemben. Most koltoztunk kb. 1 honapja. A Sik S. u. moge. Meg nincs neve az uccanak.
Az en lanyom Jazmin is koraszulott, 1980 g-mal szuletett, most 8480 g, 21 honapos mult.
A fiam Simon 6 honapos mult es szinten 8480 g.

A hizassal kapcs csak annyit, en hiaba zabaltam az 1. terhessegem alatt alig hiztam. Ketsegbe is voltam esve. Rosszul is esett mindig, amikor mondtak, hogy de pici a hasam. A 26. het korul en is fogytam, amit alig tudtam visszahizni a vegere. En sok mindenkit tudok, hogy fogy a terhesseg alatt es nem azert, mert fogyokurazik.

Ki a dokinenitek? Blazsovszky Matild? Nekunk o. Mondta, hogy vannak itt babai a szellemben. Jazminhoz is kijart minden heten, Simcihez csak havonta 1x, de mar nem.
Jegyzetelj, mert mashogy nem fogok tudni, ki kicsida. En is igy csinaltam, de akkor meg csak kb 10en voltunk.

Ja a banan Jazmint ugy megfogta regen, hogy ki kellett operalni a kakit. Kép De 1 ido utan mexokta.

Angela,

azt honnan tudtad , hogy Virag mar nem szereti a tejcsit?

Kepzeljetek,

Simci meg mindig 8-9x szopizik. Persze eroltetem rendesen 2 orankent. Persze mostmar elofordul, hogy ne keri. Napi 1x kap deleott almat v. repat. Eddig benyomta.

g.
gabomamo

Sziasztok!
Itthon van végre a nagylány! Remélem mostmár rohamosan javulni fog. Mindenesetre reggel 100g tejci, és 50g répa lecsúszott! :-)

Az újszopás-cumi vitához annyit, hogy mind a kettőnek van előnye, hátránya. Az ujjacskában az a jó, hogy mindig kéznél van, nem esik ki az ágyból, nem hagyja el. Hátránya, hogy az bizony sokszor nagyon koszos, hátráltatja a játékban, és nehéz róla leszokni.
Viszont ha adtok cumit a picinek, akkor ő fogja eldönteni melyiket szeretné. Ha nem, akkor 99%, hogy újszopós lesz. Én mindnek adtam cumit, és ötből négy mégis az ujját szopta. Viszont a négyből három még mindig!
Panka cumis, most ezt is kipróbálhatom.:-)
Meso
meso

Katicabogár: Még nem voltam a diagnosztikán, csak az én dokim ott rendel és ő mondta, hogy akkor ide fogok járni a lányokhoz. Szerintem a aszisztese fogja nekem intézni a dolgokat, mert hozzá protkóm van. Kép A védőnőciket meg úgy is ismerem, mert hozzájuk jártam tanfolyamra, tornázni és klubbozni is. Erről jut eszembe szeptemberben újra lesz klub, akit érdekel elmondom a részleteket.
A körzeti nem vizsgál meg ha van fogadott orvosod.

Gabó: Flóra most tuti leadta, amit nagynehezen összeszedett. Simci jó úton halad az elhízás felé. Kép

Angi: Az elején én is jegyzeteltem, ki, kicsoda és milye van, ja és hogy hívják. Kép

Gabi 3
inecsg

Meso: Flórát nem zavarta az ujjszopás a játékban , mert egyszerűen kivette a szájából.A koszról meg asnnyit, hogy annyit úgy is összeszed a földről.

Gabi3
inecsg

Meso: De jó, hogy Pankát hazaengedték!
inecsg

Sziasztiok:

Gabi3.
Nem is fog elhizni SimciKép
Olyan kis hapsis lett. Akkora vállai vannak....
Habár kár itt dicsérgetni, ugyanis Gabomamo megmondta, hogy semmi esélyünk sincs.
Vanda vén csaj és kész.
Pedig most, hogy nem volt ott Hanga, Vandával szemezett ámKép Határozottan láttamKép

Nekünk nincs cumink, de az ujját sem szopja. Remélem mostmár igy is maradKép
Sőt: nem tuid inni a cumisüvegből sem.
NIna
nina74

GAbomama! Abban a ferde rózsaszín házban? Abba költöznek barátaink hó végénKép
Ő sosem volt túl jó evő. Keveset gyarapszik(heti 100-150gramm), és, ha tegyük fel éhes, és ennek hangot is ad, akkor jóízűen eszik 70ml tejet(ez nagyon ritkán van) a többit én tömöm bele. Rendszerint. Nálunk egy evés min 40perc, de sok*1óraKép. Mióta hazajöttünk (2,5hónapja) 2nap evett annyit, amennyi a testsúlyához mérve a norma lenne. Ritkán megközelítjük, de tényleg ritkán, általában elmaradunk tőle. És Ő szíves baba is (ezt nem tudom írtam e) , feltehetőleg hamarabb elfárad, bár én úgy látom nem ezzel van gond, egyszerűen vagy lusta szívni, vagy nem ízlik a tej, vagy várja a gyomorszondát még mindig (az orrába vezetett cső, amin keresztül fecskendővel a gyomorba juttatják a tejet) Tehát nem kell nyelni, stb. És lehet, h hozzászokott (3hónapig csak így lett táplálva) . És most úgy tűnik ez ízlik neki, úgyhogy ezt kapja. NEkünk a leg az lenne, ha elfogadná a tápszert, vagy a 20l lefagyizott tejemből elfogadna, de nem finnyás a nagysasszonyKép.
Nekünk Kovács MArianna a drnénink.
Persze, ha eszel rendesen, és nem hízol, az Ok, ilyen alkat vagy. De szándékosan éhezni, joghurt+müzlin, hol a fehérje, anyomelemek, a vitaminok,a stb...

MEso! Tök jó, h otthon vagytok!

angiszeged

Ti adtok a gyerköcöknek Dentocart? Vagy bármilyen fluortartalmú egyebet?
Nina
nina74

SziasztoK!

Cumi témához: Én a létező mindenfajta cumit megvettem Bencének, meg Pankától is örökölt, kipróbáltuk mindet, de egyszerűen nem fogadta el. Amíg tartottuk neki, addig volt a szájában, ha elngedtük azonnal kiköpte. De máris érzem szerencsés hatását az ujjszopásnak, mert tegnap éjjel már fél egykor hallottam, hogy cuppog az öklén, de csak fél háromkor sírt fel.
Én örülök, hogy az ujját szopja.

A kórházban a legkiakasztóbb az volt, hogy éjjel nem kapott mást csak répalevet!!!
Pedig megengedtem, hogy adjanak neki tápszert, de az utolsó nap jutottak el addig, hogy tényleg kapott pótlásnak. Addig az én tejem mellé csak répát kapott.
Du sokszor volt olyan, hogy tőlem csak 30-40 g-ot szopott, s aztán pótlásként megevett 100 g répát. Csoda, hogy úgy kellett belőle kiásni a kakit???KépKépKép
NA meg az volt a másik, hogy odaértünk reggel fél nyolckor, akkor felkeltették, merthogy reggel nyolckor enni kell. Akkor evett, elaludt, de felsírt negyed 11-kor. MEgkérdeztem a nővért, hogy kell-e neki répát adni, vagy szoptathatom, erre kijelentette, hogy az etetés négyórára van beállítva, majd délbe szoptassak. Ezen totál kiakadtam, és megkérdeztem, hogy vajon ezt a gyereknek is mondták-e? Hogy őt is beállították???

Tényleg nagyon felhúzott, hogy szerintük a gyereknek egy és háromnegyed órát kellett volna üvölteni, mielőtt kaphat enni.
Mit ne mondjak, persze, hogy megszoptattamKépKép

Ma nincs túl jó napunk, mert reggel fél nyolctól folyamatosan ébren van, és eszik. Már rengeteget evett, és nem hajlandó aludni. Az előbb sikerült elaltatni, jó ha tíz percig csend volt.
Most megint szopott, és a hintában röhög mindenkire, aki meglökiKépKépKép

Táblázatba van még jelentkező?
Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Ágci, Angi!
Köszi, hogy megnéztétek az övterelőt, hát tényleg szép ára van!

Akkor ha jól "jegyzetelek" Ágci, Angi és Gabomama laknak a "szellemvárosban", jó közel hozzánk, mert mi meg a Károlyiban.

Képzeljétek ma reggel idő előtt megismerkedtem a Sárival! Az este erölködtem egy kicsit a WC-n (bocs!), majd sétáltunk egy órát, és, amikor hazaértünk egy barnás-véres foltocskát találtam a bugyimon (megint bocs a részletekért!), de a WC papír teljesen tiszta maradt. Így végül lefeküdtem aludni, és ma reggel elvágtattam a férjemmel a Sárihoz. Egy csepp vért nem talált, szerencsére! A baba ok. A méhszájra is azt mondta, hogy zárt, CX 3100. Szóval nem tudjuk, hogy mitől lehetett ez a foltocska a bugyimon. Persze pihenést javasolt, sőt a hétfői munkakezdést is megkérdőjelezte, meg magneB6 naponta kétszer. Nagyon kedves volt, én nagyon jófejnek találtam! A kórtörténetemhez az is hozzátartozik, hogy még a terhesség előtt gyakran küzöttem egy vérezgető méhszájsebbel, ami általában sex vagy WC-n való erölködés után jelentkezett.

Üdv mindenkinek!
Nóri
norcee

Szijasztok!

Angi! Megértem azok alapján amiket leirál, hogy nem szivleled a Schobert házaspárt. Végülis igazad van, mert egy olyan példát mutatnak, amit csak nagyon kevesen tudnak követni. Réka minden nap edz, több órát, emellett még aerobic órákat is ad. Hát ezt elég kevés kismama tudja megtenniKép
Én azt hiszem, hogy a Réka nem fogyókúrázik, hanem egészségesen táplálkozik, sok husi, zöldség, gyümölcs, nem eszik édességet...stb. és emellett sportol. Én azt gondolom ez az oka, amiért igy néz ki. Lehet, hogy tévedek?!
Meg abban a cikkben olvastam, hogy amit a Norbi mondott, hogy "megvetné a feleségét, ha meghizna a terhesség alatt", ezt a kijelentését az újságirók torzitották el, mert egyáltalán nem igy hangzott. Hogy pontosan hogy azt nem tudom leirni már nem emléxem, de nem ez volt a lényeg az biztos, még Norbi is fel volt háborodva, hogy ezt irták, holott nem ezt mondta.
De nehogy azt hidd, hogy Norbi rajongó vagyok!
Amúgy a 2 kg-os hizást egy kicsit én is keveslem. hát kiváncsi leszek mekkora lesz a babájuk!
Az meg szerintem nem biztos hogy fedi a valóságot, hogy joghurton és müzlin él. Az újság ezt irta le, de KIZÁRÓLAG ezen élni nem lehet. Itt megintcsak valamilyen sajtó torzitás van..
Amúgy 4kg-os biztos nem lesz a babájuk, hiszen mindketten "kis darabok".

Zsófi! Tök jó, hogy otthon vagytok, mostmár minden visszatér majd a régi kerékvágásba!

Petra! Nagyon szép kisbaba Viki! olyan szép kis pofija van!

Szilvi! Hanga mostanában kezdi meginni a gyümilevet és már 22 hónapos! Bár én annak idején leginkább vizet adtam neki, de már akkor sem kellett neki a cukros tea. A dokink is azt mondta, hogy szomjoltásra vizet adjak, kár rászoktatni a cukros gyümölcslére meg teára, mert a fogának nem tesz jót.

Banita! Akkor jóKép Beni születése után sportolál valamit?

Gabi3!Ezekböl a jelekböl nem lehet megállapitani, hogy lány lesz-e. Szerintem ezt csak az UH tudja megmondani. Mit szeretnétek? Öcsit vagy hugit?

SZijasztok, Lara
lara

Gabi3! Hol akarsz majd szülni? Én megkérdeztem Sárit, hogy tényleg nem kérhetek altatást a klinikán (mert nekem császár lesz ugye) ö is azt mondta, hogy ott sajna nem lehet választani, ha altatást akarok marad a kórház. Ez az amin mindig kiakadok, hogy a beteg nem szolhat bele!

Angéla! Megirod ki ö és hol van amugy a rendelö, ha mégis el kellene oda menni?

Köszi: Karmen
na megnézem a táblázatot Excel-ben

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Hú mostmár én se igazán tudom követni hogy ki kicsoda, de majd belejövök.Azt hiszem tényleg jegyzetelni kell,nincs más megoldás.

Gabomamo:Mostmár értem hogy miért irta Lara hogy Ádám ellenfele Simcinek./súly/

Szilvi
szedem

Karmen:Bocsi.Én lemaradtam.Miért lesz császár?

Szilvi
szedem

Bókokat köszönjük szépen.

Bácskai témához ismét leírnám az én történetemet, hátha van, aki még nem ismeri - a többiek meg lapozzanak tovább. KépKép Ugyanis úgy vagyok vele, ilyen embert jobb messze elkerülni. Veszélyeztetett terhesként saját orvosom dr Koloszár azt tanácsolta, amíg a szurikezelésre járok az első három hónapban, hogy a baba megtapadjon rendesen, addig ne menjek terheléses vércukor vizsgálatra, még akkor se ha a Bácskai beutalt oda a terhesgondozásra. Hát én nem is mentem. Következő terhesgondozáson Bácskai kérte a terheléses eredményét, mondtam, hogy nincs. Mire ő az alábbiakat ordította artikulálatlan megengedhetetlen hangerővel:

"Maga egy felelőtlen kismama! És én GARANTÁLOM magának, hogy a gyereke fejlődési rendellenességgel fog világra jönni!"

No comment. Az én kis fejlődési rendellenességem tegnap volt kilenc hetes és kereken 6000g!

Töltöttem fel új képeket a babanet fotógalériába, ha van kedvetek, "D" betűnél keressétek, Dobó Viktória Kata néven! Puszi
Kép
petra28

Asszem elveszett egy korábbi hsz em, de mind1. NEm biztosKép

GYönyörű ez a kislány, úristen 6kg.

KArmen! Miért akarzs császárt? Engem spinálisan érzéstelenítettek az vmivel rosszabb, mit az EDA, de úgy benyugtatóznak, h annyi élményed marad, hogy megmutatják a kisbabád. AZ meg jó, nem? És azért nem altatnak, mert a kisbabának egyáltalán nem tesz jót, csak a kórházban nem tudják beadni az EDAt, no comment.

Szóval Miniklinik. DR. Kovács MArianna. NAgyon profi, körültekintő, nem szívleli az antibiotikumot, de ha kell, nem fog próbálkozni újhullámos csodaszerekkel. Anyatejpárti, de nem fog lebénázni, hanem keres anyatejet, tehát nem rögtön tápi. Emellett emberileg kifogástalan, nem mézesmázaskodik, eleinte megtartja a 3lépést, mégis kedves, és imáááádja Virágot. Azt meg h csak tőlünk nem fogad el, vagy senkitől azt nem tudom. Szóval ez nem garancia. JA a lényeg: Rohhhadt jól felszerelt rendelője van, aváróban játékok. ÉS ami a legfontosabb, van egy szuper UltraHAng készüléke, amin minden csecsemőjét megnéz, mert szuper jó UHos orvos. Ez nem egy általános dolog, azt hiszem.
JA és naprakész, olvassa a szakmai irodalmat, sajtót, nem fog lemaradni. Megvan benne még bőven az elhivatottság.
Angi

angiszeged

Szilvi! Túl sok a probléma és a babára nézve ez a legbiztonságosabb.

Na itt egy próba táblázat, ahogy irtam az alján, nem teljes, kérek véleményt. Lesz rajta háttérkép is, most keresek valami aranyosat Kép

KarmenKép

Kép

Kép

Karmen
karmen

aham, a kép szélét levágta a forum. kedvse töle Kép
akkor még összébb húzom majd.
Amúgy?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

na most talán

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
A babákhoz nem gondoltál anyukát rendelni?
Jól vagy? Feküdnöd kell egész nap?
Üdv!
Nóri
norcee

Sziasztok!

Csak egy pár hozzászólást tudtam elolvasni.
Katicabogár:Dani sem tudja bekapni még az ujját,de nagyon próbálkozik,az egész öklét a szájába akarja tenni.KépA cumit csak nagyon ritkán fogadja el,tartani kell a szájában egy ideig, utánna szopja egy picit.

Zsófi:írtam mailt az adatokkal,nem kaptad meg?Akkor ma újra elküldöm.Örülök,hogy otthon vannak a gyerkőcök.KépPuszi Nekik!

Petra:Dani 2 hónapos és 7 napos és ő is 6 kg körül van.Pontosan a jövő héten tudom meg.Hány óránként kér enni?Éjszaka szopizik?Mennyi ideig tart nálatok egy szopi?
Nagyon kíváncsi vagyok,mert Dani 2 óránként szopizik s kb.1/2 óráig de ez nem rég rövidült,előtte tovább tartott.
Gabo:Örülök,hogy megismertelek,s,hogy Simci milyen édes!Lehet,hogy Dani is lesz akkor olyan idősen.Kép

Na puszi!

Erika
erika76

Jaj az előbb elfelejtettm írni,hogy Danó megkapta tegnap a 2 hónapos oltást.
Nagyon sírt szegénykém,Képde kint a váróban már nevetett rám.Kép
Nem lázasodott be,de nagyon nyűgi volt éjjel semmit nem aludtunk.Jelenleg durmol.
+ azt vettem észre,hogy sokszor már csak azért sír,hogy vegyem fel,semmi problémája csak vegyem fel s járkáljak vele.
Na erről sürgősen leszoktatom,most is úgy aludt el,hogy nyafizott itt percekig aztán csak bevágta a szunyát.Kép

Erika
erika76

Erika! Viki elég ügyesen beállította a kajcsi sorrendet. Átlagban napközben két és fél - három óránként eszik, ez mindig 20-30 perc. Este nyolckor alszik el - ez így van a második nap óta, hogy hazahoztuk és tán kétszer volt másképp eddig. Menetrendszerint kettőkor és ötkor ébred enni. A kétórás kb öt percig tart, de nagyon erősen szopizik olyankor, az ötórás olyan tíz percig. Ezek az ébredések számítanak átlagosnak nálunk, de például tegnap/ma úgy volt, hogy elalvás nyolckor szokás szerint, első ébredés fél ötkor.

Amiket ide beszúrkálok még mindig max öthetes korú képek, mivel egy kölcsönkapott géppel készültek. A héten viszont vettünk saját fényképezőt, az meg akkora formátumba készíti a képeket, hogy aktuális fotót nem tudok ide beszúrni. Nade a babanetes fotógalériába át lehetett őket küldeni. Kép

Puszi: Petra
petra28

Sziasztok!

Lányok nem tud véletlenül valaki egy elado Peg Perego Milano babakocsit /persze jóállapotút és olcsót/

Szilvi
szedem

Petra! A gépen is lehet állitani kisebb felbontást ill. programmal is tudod csökkenteni (bármilyen képszerkesztö).
A géphez kapnotok kellett szoftver is.

Nóri! Nem kell egész nap feküdni, de föleg maradjak itthon és pihenjek sokat. Ezért ha nem netezek fekszek. Takaritani, dolgozni (szexelni Kép)tilos. Ha feküdni kellene netezni sem jönnék, a baba most fontosabb.
Anyukákat is odairhatom, de nem tudom kik azok, ez Zsófi táblázata, csak pár sort kivettem belöle, ott se volt több adat.
Csak kérdeztem maradjon-e a táblázat Word-ös vagy valami ilyesmi (esetleg ez) legyen.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Én a Word-ös táblázatot nem tudom megnyitni. A másik pedig szerintem jobban olvasható lenne, ha kevesebb adatot tartalmazna. A 3-6-9-12 hónapos adatok talán nem olyan fontosak, viszont az anyukákat tényleg fel kellene tüntetni. Így megspórolhatnánk a jegyzetelést. Az én adataim: Katicabogár, gyerek neve: Kincső, 2003.06.11. születéskor 2780 g, 48 cm. Hazaadáskor 2700 g. Doki a terhesgondozás alatt: dr. Varga József, szüléskor: dr. Vincze Emőke (ügyeletes), szülésznő: Szász Szilvia.

Gabi3: tudom, hogy a körzeti doki nem vizsgál meg, ha járok máshoz is, épp ezért is mondom, hogy fölösleges, csak pecsétel. Nekem tiszta időpocsékolásnak tűnt elzarándokolni a Vasasba emiatt.

Meso: nagyon örülök, hogy végre otthon az egész család! Lehet tudni, hogy mitől lett szalmonellás Panka?

Nóri: Neked van még közöd az egyetemhez, vagy a férjednek, hogy a Károlyiban laktok?

Katicabogár

Kati
katicabogár

Karmen:Szerintem tök jó a táblázat csak lehet hogy tényleg be kellene irni az anyukákat is mert én se igazán tudom még hogy melyik babó kié.
/Na jó azért kezd össze állni a kép/:-)

Szilvi
szedem

Sziasztok!

Karmen!
Persze én sem azt mondtam, hogy zabálnia kell egy kismamának, egyen annyit amennyit kíván. Egyébként én sem híztam sokat a terhességeim alatt csak 10 kg-ot. De én mindent megettem amit megkívántam, nem számolgattam a kalóriákat.(Gondolom S. Réka hatszor meggondolja hogy megegyen-e egy szelet csokit, ha esetleg mégis nasizik, utána biztos fut gyorsan 9 km-t és akkor tiszta a lelkiismerete.)Kép
A Mátyás térre járnak a sógornőmék a Prágai Ágihoz. Én nem ismerem személyesen, de ők elégedettek vele. Nem antibiotikum párti, csak akkor írja föl, ha valóban indokolt. Ért a homeopátiás gyógyításhoz is, de csak akkor ajánl ilyen készítményeket, ha megmondod neki, hogy téged érdekel a homeopátia.
Ja, még annyit, hogy mikor én kerestem gyerekdokit, felhívtam az Incit (védőnő), elmondtam az igényeimet, hogy milyen orvost keresek, és neki hirtelenjében 2 doki jutott az eszébe. Az egyik a Prágai Ági, a másik pedig a Hegedűs Ági.
Ja, szerintem a táblázatba a babák születési dátumát kéne írni, mert akkor nagyon naprakésznek kell lenni, ha a koruk van beírva.

Cumi-téma: Mielőtt Beni megszületett eldöntöttem, hogy nem fog cumit kapni. Aztán kb. 1,5 hetes lehetett, mikor keservesen sírt, már nem tudtunk vele mit csinálni. Odaadtuk neki a cumit, és megnyugodott. Úgy rákapott, mintha csak erre várt volna.
Bálinttal már nem voltak elveim. Ha cumizni akar cumizzon. Ehhez képest a cumit kiköpte, és az ujját sem szopja. Viszont van egy "rongya" és azzal alszik. Ezt gyűrögeti, és szopogatja.

Petra!
Viki nagyon szép baba, és mindig mosolyog!Kép

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Gabi3!
Lehet, hogy Flóci már érzi a babát? Lili akkor hagyta abba a szopit, amikor 12 hetes lettem. Egyszerűen akármit csináltam, nem kellett már neki. Kép
Ja, és nekem mindkét terhességemnél sokkal szebb lett a bőröm, mint volt, és két lányom van. Kép

Erika!
Janka szinte mindig úgy alszik el, hogy járkálok vele. Kép Néha a hordozóban. Az ágyában SOHA.
És teljesen összevissza eszik. Tegnap pl. óránként evett de., aztán du. kb. 3 órát aludt. És általában már 10 perc alatt végez, igaz, ő sosem evett nagyon sokáig. Van olyan is, hogy csak pár percet szopizik, de szerintem akkor csak iszik.
Mi hétfőn kapjuk az oltást. Kép

Cumi: szerintem egyáltalán nem biztos, hogy ha nincs cumi, akkor az ujját szopja. Lilinek nagyon próbáltam begyömöszölni a cumit, mindig csak jobban ordított. Pár hónaposan szopizta az öklét, de ahogy elkezdett fogni dolgokat, már nem kellett neki. Jankának is próbáltam cumit adni, neki sem kellett. Az öklét most ő is szopizza, de csak akkor ha éhes.

Ildianyu
ildianyu

Sziasztopk!

Tegnap este megint ko voltm. Mint akit angyon ütöttek.

Anyukám benn van a kórházban, trombózisa van. Rettentően örültem nekiKép

Karmen: Én tuti a klinikán fogok szülni, mert ott van a szülésznőm. A doki bácsi meg úgy is bejön, ha nincs más dolga. A táblicsku jó, igen, az anyukák nevei is kellenek!

Lara: Na jó csak vicceltem ezzel a tuti lány dologgal. Csak mert a Flóval is ragyás voltam. De akkor inkább a végén kezdődött. Egyébként tök mindegy. Aminna név jobban tetszene. Nem baj ha fiú lesz akkor is azt a nevet fogja kapni. Kép

Ildi: Mér tegnap sem szopizott Flóra, mert tök hulla voltam. De ma megpróbálom.

Gabi3
inecsg

GAbi3! Ki a szülésznőd? Én a klinikán szupi szülésznőket ismertem meg. A vezető ZSóka, egy tündér, Izabella is, BArbara nekem nagyon sokat segített.
És aki először szül (nem kizárt 2nál sem, csak nehéz megoldani h elmenj) nagyon ajánlom a szülés előkészítőt a klinikán, ZSóka, és Iza tarja, tök szupi, és megismered Őket, ami nagyon fontos.

Ágci, GAbomamo, NEktek is Meggyesi Éva a védőnőtök?

angiszeged

Gabi3:Egyetértek Angival nekem Zsóka volt a fog.szülésznőm de ilyen rendes csajjal már rég találkoztam.Szuper.A férjem (bent volt velem)is el volt ájulva hogy milyen rendi.Még bent voltunk a kórházba szülés után is minden nap megnézett engem is meg Ádámot is.Most valószínü a héten megyünk is be hozzá megmutatom neki a kis lurkót meg ugy néz ki hogy az egyik barátnőm meg a sogórnőm is nála fog szülni és "bejelentkeznek" hozzá.

Szilvi
szedem

SZilvi!

ÉS Őt is meg lehet fogadni? NEkik mennyit szokás fizetni?

angiszeged

Angi:Persze meg lehet fogadni.
Az az igaszság hogy én se igazán tudtam hogy mennyit adjunk mert tapogatóztam hogy ki mennyit ad de annyira változó volt.
Mi spec. nem titok 15 ezret adtunk.
Először 10-re gondoltunk de mivel nagyon meg voltunk vele elégedve igy lett 15.
szedem

Katicabogár! Zsófi Word2000-ben készitette, régebbi gépeken igy lehet hogy nem tudod megnyitni. Szerintem is sok az adat, erre én is gondoltam, de mivel eddig senki más nem irta ...

Anita! Köszi a dokinénit. A születési dátum eddig is ott volt.

Nekem a korházban 10e mondtak, aki fogadott szülésznöt.

A táblázathoz, bocs, de keverem a babákat, majd irjátok meg kinek ki az anyukája.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Szaisztok,
Angi nekünk nem ő a védőnőnk, hanem zsuzsának hívják, de nálunk a tanácsadás áltlaában az utcán zajlottKép, mindig összefutottunk, lényegi kérdéseket összefoglaltuk 10 percbe, aztán már mentünk is a dolgunkra. Mivel én Benkovics Inciékhez is jártam baba-mama klubba (ő az aszisztense a dokimnak is), és szerintem az egyik legrendesebb, és legjobb védőnő Szegeden, nem is nagyon pampogtam, hogy ugyanmár miért nem jö. egyébként semmi bajom vele. Mi egyébként a Móra utcából költöztünk ide, és ott is egy nagyon jó védőnénink volt.

Karmen,
adatok Gábor 2001. 12.04. szül. súly 3440, 51 cm, hazaadás, 3400. dr. Sikovanyecz János, ha csak egy Csilla van, aki az aki gabi3-nál, (nagyon aranyos csajsziKép ), mindent eszik a printyőke.
Neked a ki a védőnőd? Tudod, mi is ott laktunk, ahol most ti, és mi a Kisdobos utcába járunk dokihoz (tv mellett), dr. Szabó ida. Bár itt a lányok közül volt, aki nincs megelégedve vele, egy rossz szavam sem lehet rá, Cumika imádja, mindig jókat építőzik, mosolyog, mikor bemegyünk hozzá, semmi doki félelem.

Petra,
Viki nagyon szép kislány!Kép Édi a képen.

Ágci

Kép
Ágci

Karmen:Az én gyerköcöm Ádám.

Szilvi
szedem

KArmen!
Az enyimé meg Virág.

Ágci!
ZSuzsa! Szemüveges? Asszem SZombatfalvy Zsuzsa? Őt is ismerem, amúgy tök jó fej, órákat is dumáltunk, bár inkább a szülésemről, a körülményekről. EMberileg biztos szupi, szakmailag meg nem tudom.

Mindenkinek szép hétvégét!

angiszeged

HEhe, de jó az a gólya:-))

angiszeged

Sziaztok!

Egy időre anyós mentes ővezetté nyilvánitottam a lakásunkatKép
Nagyon csunyám összevesztünk.
Azt mondta, hogy korlátolt vagyok meg paraszt.
Vitainditó téma:szopi
Na erről ennyit

Dentocaros kérdés még mindig él.

Karmen:
Az én babám Vanda Tamara.
2002 nov.30.-án született.
A dokim DR Kereszturi Attila, de dr Kalmár lászlónál született a babulek.
Szülésznőm a már többször emlegetett CsillaKép
Szül suly:3810, 50cm.
hazaadási suly:3750
kajcsi:Probálkozunk, de csak a szopi megyKép

most nincs igazán kedvem irni, mert azért még remeg a gyomrom.

Petra: édes a kicsajKép
Angi:Virágot váromKép

NIna
nina74

Jé elment, pedig linux alatt küldtemKép
Fejlődőképessé nyilvánitom magamKép
nina74

NINA74! Szegénykém. Mindenbe bele tudnak dumálni... miééééééért????????? ÉS nyilván még te vagy a korlátolt, miért?mert nem úgy csinálod ahogy az Ő korlátolt agya diktálja. Jól látom? Amúgy én nyitottam egy topicot FOgadatlan prókátorok, jó?tanácsadók címmel a szülői munkaközösségbe, és sokan panaszkodunk. Engem teljesen kiborít, de a környezetem már tudja,és az én anyósom már a nem kevésbé idegesítő dolgokat mondja: "Jaj, de ügyes vagy" IGen az anyai ösztöneid megmondják..." és eközben azt gondolja: Ez hülye, miért tömi azt a gyereket?
SZóval, ha könnyebb, ha kiírod, várlak szeretettel. Amúgy állítom könnyebb, mert utána már te is tuccc nevetni rajta.Kép

angiszeged

Sziasztok!

Nina!
Azt mondta rád az anyósod hogy paraszt vagy???? Ez azért parasztság volt a részéről!Kép És a férjed mit szólt? Vagy ő nem volt otthon?
A Dentocar tablettát adhatod nyugodtan Vandának, egészen addig, amíg ki nem nőnek a maradandó fogai. Nekem mondta a védőnőm, hogy sokkal jobbak azoknak a gyerekeknek a fogaik, akik Dentocart szedtek (biztos tudod, egy időben az óvodákban, iskolákban adták minden nap a gyerekeknek).
Van egy orvos barátnőm, és ő volt egy előadáson, aminek röviden u.ez a lényege, hogy érdemes adni fluort a gyerekeknek.

Karmen!
Bocs, figyelmetlenül néztem meg a táblázatot. Nem vettem észre hogy a születési dátum is ott van!Kép

Benedek: 1999.aug.27.; 2-es kórház; dr. Sári Tamás ; szülésznő nevét nem tudom (aki épp ügyeletes volt); 52 cm hosszú; 3290 g-mal született és 3130 g-mal adták haza

Bálint: 2002.aug.27. Klinika; Dr. Sári Tamás; Szülésznő: Tóth Zsóka; 51 cm hosszú; 3030 g-mal született, és 2900 g-mal adták haza

Már nem emlékszem ki kérdezte,-és már nincs kedvem visszakeresni- mi 10 ezret adtunk a Tóth Zsókának. Tényleg nagyon kedves nő, minket is minden nap meglátogatott.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Karmen!
A mi adataink:
Lili 2001. 10. 28. szül.: 2450 gr, hazaadás: 2460 gr, tojás és tejtermék kivételével mindent eszik
Janka 2003. 06. 12. szül: 3120 gr, hazaadás: 3160 gr, csak szopi
A doki mindkettőnél Dr. Vajda György, szülésznő Ilia Katalin

Nina!
Nem irigyellek anyós miatt. Kép Ne is foglalkozz vele! Én már csak meghallgatom amit mondanak, azt annyi. Tesódékról volt szó?

Ildianyu
ildianyu

Ildianyu!
A KAtit is ismerem futólag, Ő is rendes.

Nina! MIért nem volt ott Keresztúri? Maradtál nála?

angiszeged

Jelentkezünk a táblázatba:
Viktória Kata szül. 4020g és 54cm - hazaadási súly 3890g.
1 hónapos adat: 4830g és 56,5cm
2 hónapos adat: 5900g és 60cm
dr Koloszár Sándor/Szűcs Júlianna
Születtünk: 2003. 06. 19.

Köszike!
petra28

Jó reggelt!

Anita:
Kössza dentocaros infót.
Robi is itthon volt, persze mellém állt. Annyit nyertem a dologgal, hogy egy darabig biztosan nem jön.
Akartam már kérdezni a multkor is: Bálintnak kijött a fogacskája augusztus elején?
Ha addig nem irnék, akkor boldog szülinapot a fiúknak szerdára. DUPLÁNKép

Ildianyu:
Nem tesomékról volt szó. Hanem azt akarta fejtegetni, hogyha egy baba sokáig szopik, akkor anykomplexusa lesz.
Meg ne engedjem Vandát felálni, mert gyenge még a gerince.
Akkor nyomjam le? Naponta ezerszer?

Angi:
Kersztúrinak egyszerüen el kellett utaznia. maradtam nála. Te is hozzá jársz?

Nina
nina74

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?