Sziasztok!
Rajtam mostanában (a wellness jótékony hatása) álomkór van, ha Keve alszik, akkor én is, meg még pár órát, ha Attila tud rá vigyázni.
Nem is tudom, ma hogy maradtam ébren!
Névnapi köszöntéseket köszönjük!!!
Ildi!
Ez durva, de legalább már nem fáj! (Remélem, még aktuális!) Tényleg sok nyavalyád volt mostanság, de az antibigyót szedjed, nehogy úgy járjál, mint én! Duzzanatra mondták, hogy mennyi idő alatt megy le?
Mamacka!
Szerintem nem is olyan rosszak a képek! Mondjuk a 3D-s lehetne jobb is! Mire legközelebb mentek, mi már itthon leszünk, négyesben!
Beteg doki engem kiakaszt, akár maszkos, akár nem! Mindenhol azt hallani, hogy mindenkiben legyen annyi emberség, hogy betegen nem megy be, vagy ha a főnök észreveszi, hogy valaki beteg, azt küldje haza! Remélem, nem szedted össze! A pénz se semmi, ez három év alatt több, mint 50%-os emelés! Ő a szülésre megmondja, hogy mennyit kér, vagy amennyit gondoltok?
Era!
Mi is sokat gondolunk Rátok! Ha tudsz, jelentkezz!
Lyly!
Én konkrétan nem emlékszem Rád, csak visszaolvasgatásokból halványan. (Persze én vagyok itt a legfrissebb fórumlakó.)
Nálunk Keve még szopizott, és első próbálkozásra összejött a kistesó, pedig lányra gyúrtunk, meg papírunk is van róla, hogy a férjemnél "spermium nem látható"!
Ja! És még a ciklusom is elég össze-vissza volt, úgyhogy életem legrövidebbjét vettük alapul a számítgatásokhoz.
Cory!
Ez a kép mindig olyan jókedvre derít!
Anita!
Ha van egy bevállalós dokid, meg egy olyan szülészet, ami szabad teret enged az ilyesminek, akkor semmi akadálya a császár utáni sima szülésnek (persze, csak ha nincs más kockázati tényező). A hegszétválás nagyon ritka, és nem hirtelen történik, vannak rá már jóval korábban jelek, amiket nem mondott el a doki, hogy nehogy bebeszéljem őket magamnak. Ha előkerülnek a jelek, még spinális érzéstelenítésre is van idő, úgyhogy ilyesmi miatt ne izgulj! Vajúdni alternatív szobában nem lehet, mert a gyakori vagy folyamatos ctg fontos, de testhelyzetet bármilyet lehet választani, nem kell fekve maradni. Én most olvastam Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez című könyvét (ő egy nagyon híres amerikai bába), nála 108 császár utáni sima szülésből 106 volt sikeres, kettő mégis császár lett, hegszétválásra utaló jelek miatt, de náluk sem történt meg, csak ők nem kockáztattak.
Rólunk:
Keve már egy csomó mondókát tud, a legújabb, hogy leül az FP tanulókutyussal, és tőle tanul, aztán együtt mondják!
A múltkor kitalálta, hogy a kistesót Kordás Elmonak fogják hívni, ehhez néhány hétig ragaszkodott is, de vasárnap, mikor mi a neveken gondolkoztunk, ő meg elmélyülten játszott, felnézett, és közölte, hogy Kordás Vásottvagon (Thomasos figura). Azóta úgy szólítja, úgyhogy röhögni van min!
Kevének be akarjuk adatni az influenza elleni védőoltást (a kistesó miatt), de az egészséges rendelésen egy idegen védőnő közölte, hogy azt csak a betegrendelésen adja be az ő doktornőjük (aki nem azonos a miénkkel), úgyhogy nem ad egészséges rendelésre időpontot, intézzük el azt is ott!!! Ha odaviszem a gyereket, és várunk két-három órát vele, akkor ott tuti megkapja, nem???
Holnap felhívom a mi doktornéninket, és megkérdezem tőle, hogy mi legyen.
Én pénteken voltam ctg-n, ahol a nő azt mondta, hogy csücsül a baba, mert magasan van a szívhang. Utána másfél órát vártam a dokit, totál nekikeseredve, aki megvizsgált, és azt mondta, hogy menjek át egy gyors UH-ra, mert ő alul inkább fejet érez, csak nincs leszállva, se beilleszkedve. Hát, ott pont fejjel lefele volt a baba, de még mindig sokat, és nagyon durván mozog, úgyhogy ez sajna nem jelent nála végleges állapotot.
Azért remélem, mire kell, addigra tudni fogja, hogy merre kéne indulnia! Attila nagyon vicces volt, többször elmondta, hogy mondjam meg a dokinak, hogy olyan is előfordulhat, hogy a babára van tekeredve a köldökzsinór, és az akadályozza őt a befordulásban, meg a leszállásban!
Jó, hogy így bízik az orvos szaktudásában!
DR. Kordás Attila!