Új privát üzeneted érkezett!

Ibi!!
Gratulálok a vizsgádhoz!!
A képözönre pedig nagyon kíváncsi vagyok!! Hagy gyönyörködjünk a kis Bencében!!!!
Vendég

Sziasztok!

Veronika!
Isten éltessen névnapod alkalmából!

Kép

Csöpke!
Köszi az infót!!Én nagyon hasznosnak tartom és jó tágas is,ahogy írtad a méreteket!!

Diadella!
Nagyon jó lehet a babanap!!Hááát, én is szeretném,ezeket a napokat!!Nagyon aranyos nevet választotattok a kicsi fiatoknak!!

Kriszti!
Úgy látom mindenkinek mozgalmas hete volt!!Ebből te sem maradtál ki!Köszi a gratulát!!Ti is szép neveket választotattok a babáknak!!De lehet,hogy mi is úgy leszünk majd mint Csöpkéék!Abban a helyzetben ,ahogy megpillantjuk majd a picurkánkat egy másik nevet kap ,ami ráillik!!Olvstalak a Gólyhíren,na tegnap
este mi is a picibabánkról álmodoztunk,milyen jó lenne,ha már itt lehetne velünk!! :lol: :lol: :lol: Lassan de azért telik az idő és mindig mindig közelebb kerülünk hozzá!!A navigációval kapcsolatban a héten megcsörgetnélek ,mert mi is vennénk,de azért nem akarunk túl drágát sem venni,viszont a lényeg,hogy megbízható legyen!!Ti rendeltétek?Igaz már biztos mondtad,de nem emlékszem pontosan!!Szóval csörgetlek majd egy este!

Ibi!
Gratula a vizsgáidhoz!!Sok-sok Bencézést kívánok és persze én is izgatottan várom a képeket!!

Puszi mindenkinek!

Kép
dotti

Szép vasárnap délutánt kívánok csajszik!!!!

Ildikó Veronikájának pedig Boldog Névnapot!!
Vendég

Veronika!!!

Isten éltessen névnapodon!!!
kkriszi

Dotti!!

Küldtem a navigációs képeket!!

puszi Kriszti
kkriszi

Veronikának boldog névnapot kívánunk!

Kép
petyaanya

Sziasztok!
az igért képözön :lol: :lol: Kép ámulatban

Kép
ibi01

Sziasztok!!
most folytatom :oops: :lol: Kép Apával szerelek Kép Ez a járgány lehet, hogy harap is Kép Ide is felmászok!!!!! Kép Kár hogy este van mert még talán bírnám egy kicsit Kép Melike ha nem adsz azonnal lehet, hogy hisztizni fogok!!!! Kép Tesóimmal Kép Most ki van nagyobb bajban, én vagy a tigris? Kép Nem himlős vagyok, hanem ettem Kép vidám vagyok A szöveg nincs még jó helyen bocsi!! :oops: :roll:

Kép
ibi01

Kriszti!
Hogy a kérdésedre is válszoljak: szociálpedegógus leszek, ha nagy leszek. Már csak 3 félévem van hátra.
Veronikának nagyon boldog névnapot!!! :lol: :D Kép Apa kedvenc képe: süti után alma?????

Kép
ibi01

Ibi!!

Csak ámulok és bámulok!!Hatalmasat nőtt a kisfiatok!! :wink:
Gyönyörű gyerkőc,és nagyon ügyes!!
11 hónaposan már megy,és mászik??Hihetetlen,hogy milyen ügyes!!
kkriszi

Kriszti!!
Hál istennek még nem megy egyedül (nem vezetgetjük):roll: :oops: :lol: Csak mászik, de azt olyan sebességgel mint egy rakéta.....

Kép
ibi01

SZIASZTOK!!

Bence annyira édes!!!! Meg tudnám zabálni!! :) Köszönjük a képeket Ibi, nagyon tetszenek!!!
Vendég

Köszönjük szépen mindenkinek a névnapi köszöntéseket! :)

Ibi: Nagyon édes a kisfiatok! :)
ildi_ko

Sziasztok!

Ibi!
Köszönjük a képpeket,nagyon aranyos Bence!!Nekem a nem bárányhimlős kép nagyon tetszik!!Olyan jót kuncogtam rajta!!Tündéri kisfiú!!Én is azt gondoltam,hogy már önállóan jár,de nem baj majd elindul csak idő kérdése!!Aranyos lehet ahogy kotor!!

Diadella!
Gondoltam rád,remélem minden rendben ment a gyámügynél!!Már akkor kezetekben van a határozat??

Kriszti!
Megkaptam az üzit!!Köszi szépen!!Majd utána nézegetünk a neten és a környéken is mi a felhozatal!!Ja, és köszönöm a mosolyt is nagyon ari volt!!

Ildikó!
Látom te is jelentkeztél,gondolom,hogy 4 gyerek mellett nem sok időd van írogatni!A popsitörlőt elraktam neked,van még Sanosan sampon 200ml 99 ft-ért, baba olaj 99-érttestápoló 199-ért,popsikrém 299-ért,hintőpor 199-ért,füdetőgél 500ml 299-ért,ezek mind Sanosan termékek!A központi raktárban sok maradt a tavalyi évről,így a mi boltunkba is küldtek le néhány darabot!!Ezek egyébként márkás cuccok mert nálunk is pl a popsitörlő eredetileg 699 ft!!Szerintem nagyon megéri!!

Bocsi lányok,hogy csak ennyit írok,de ma egy kicsit fáradtabbnak érzem magam!!
Puszi mindenkinek!!

Kép
dotti

Sziasztok!
Köszönjük a dicséretet :lol:
Ildikó! Írnál magatokról, ha volna egy picike időd. Hogy fogadták a nagyok a tesót???

Kép
ibi01

Kipróbált, de nem használt szoptanit készülék eladó, hozzá Avent mellszívó. Ár együtt 10.000.- Ft

Indukált laktációhoz szükséges, gondolom, itt jópáran szeretnék szoptatni örökbebabájukat. :)

Írj privit, ha érdekel. :)

Anikó
anyucika01

Sziasztok!!!

Minden simán ment tegnap a gyámhivatalban!! Kb 5 perc alatt végeztünk. Felvettek egy jegyzőkönyvet és majd postán fogjuk kézhez kapni a jogerős határozatunkat!!! A fellebbezési jogunkról lemondtunk, de rendes volt a hölgy, mert erre figyelmeztetett is, hogy mondjunk le róla!!!
Szóval alakul a teszten a második csík :wink: :wink:
Lassan tényleg kismamának érzem magam.
Csak az a rossz egy picit, hogy szinte már most tudni lehet, hogy ez a határozat le fog járni ... sőt az egy évvel meghosszabbított határozat is le fog járni :( :(
... úgy hiányzik már a kisfiunk!!!
Vendég

Diadella!!!

Gratulálok, és nemsokára valóban a kezetekben tarthatjátok majd a határozatotokat!!
Micsoda boldogság lesz az,és micsoda öröm!!Valóban felér egy pozitív terhességi teszttel!! :P :P :P
kkriszi

Köszönöm az érdeklődéseteket, jól vagyunk! Valóban pörög az élet a 4 gyerek mellett, inkább olvasgatni szoktam, írásra már ritkábban marad erőm-időm.

Azt hiszem, most már teljesen összeszoktunk, Sebestyén 2 hónapos, a tesóféltékenység is lecsengett, Veronika viselte legnehezebben, de most már ő is a régi kicsi tündér! :) Sebi elég sírós baba, nappal keveset alszik, sokat van ébren és sokat követeli a figyelmünket is, éjszaka viszont egyszer eszik és nagyon jól alszik. Élénk, figyelmes, már sokat mosolyog és elkezdett gagyarászni is :) Engem picit még fusztrál, hogy nincs napirendünk, kiszámíthatatlan előre, hogy mit fogok tudni aznap elvégezni, tudok-e időben ebédet főzni, vagy mirelit pizzát eszünk ;) de majd kialakul és szépen belerázódunk mindenbe.

Dotti: Köszönöm szépen, valszeg szerdán megyünk csípőuh-ra, akkor bemennénk a törlőkendőért. Nagyon kedves vagy, hogy gondoltál rám! :)

Diadella: Gratula a határozathoz! :)
ildi_ko

Sziasztok!

Diadella!
Már nagyon vártam a beszámolódra!Szupi,hogy néhánynap és kezetekben a határozat!!Gratula!!! :lol: :lol: :lol: Nekünk nem mondták,hogy lemondhatunk a fellebbezési jogunkról,de így is elég ügyesek voltak!!Viszont nagyon rendesek voltak veletek!!
Kata!Mi is így vagyunk ezzel,már nagyon várjuk a kisbabánk érkezését!!!Minden este elmondogatjuk ,milyen jó lenne ha már itt aludna velünk egy szobában a kiságyacskájában egy kisbaba!!De majd csak eltelik ez a hosszú idő...!!

Kriszti!
Még azt megnéznéd nekem van-e típus száma!!Egy navigációt néztem a neten,az olyan lehet mint a tietek,ott típus számot jelőltek,viszont nincs feltűntetve magyarul beszél-e!!Sanyi meg most nem igazán tud utána járni itt a boltokban,mert szegénykém reggelre belázasodott!Most szigorú ágyba fekvésen van,hogy minnél hamarabb gyógyuljon meg!!Na én meg azt sem tudom mikor mehetek szabadnapra,tegnap egy nagykocsi árú jött,ma kis kocsival hoztak!!Szóval a raktárba alig tudunk bemenni a sok átnem vett árútól,pedig ma is egéyz nap csak áraztunk..!!Érzem,hogy holnap is bolondokháza lesz!!

Ildikó!
De jó,hogy írtál magatokról,már nagyon vártuk a beszámolót!!Persze,nem könnyű most neked!!Örülök,hogy lassacskán de összeszoktok!!Aranyos lehet a kis Sebi!Ha úgy van időtök gyertek be a boltba,én valszeg rögtön a bejáratnál leszek,most az az én részlegem!!

Puszi mindenkinek!!

Kép
dotti

Képzeljétek olyan boldog vagyok!!!! :)

Hétvégén elutazunk anyósékhoz. Na ez nem újdonság, mert minden hónapba megyünk. Az ország másik felében laknak hozzánk képest.
A férjem nagyszüleinek lesz a 60. házassági évfordulójuk és nagy családi banzáj lesz!! 60 év jóban-rosszban nem semmi mi??
Na és képzeljétek, hogy az én kis drága keresztfiam, a Martin azt mondta, hogy úgy szeretne ő is eljönni velünk! Még soha nem vittük őt el több napra!! Úgyhogy most nagyon örülök!! 3-masban megyünk, olyan jó lesz!!!! :) :)
Vendég

Dotti!![b]

Ment egy privi!!
kkriszi

Sziasztok lányok!
Igyekeztem végigolvasni a topicot...
A babaneten régi, itt új vagyok.
Sok mindenen mentünk keresztül, akárcsak Ti mindannyian, szóval minden van bennem, csak türelem nincs..Pedig hát 400 körüli az a sorszám most.
Nekünk most egy hónapos a jogerős határozatunk.... :D
Latimiről mi a hír??? Vagy csak elvesztettem a fonalat???? :lol:
anna
madaran

Madaran :)
Üdv itt a topikban. Én emlékszem rád a másik topikból. Miért csak most jelentkeztetek?

Kép
petyaanya

Szia Petyaanya! :D
Elhúzódtak a lombikok -az egyik úgy nézett ki, hogy sikerül, aztán mégsem..- Mostanában került pont a végére... Hála Istennek!
Gratulálok Eszterhez! Gólyás baba???
puszi, a.
madaran

A Gólyásokhoz egy hónapja küldtük el a jelentkezésünket...Azt nem tudom, hogy írásban jeleznek-e vissza, vagy fel kell Őket hívni telcsin is??
Azt gondoltam, hogy talán postán írnak valamit... Nektek hogy volt?? :shock: :shock:
a
madaran

Sziasztok!!!

Madaran!!

Üdv közöttünk!!
Az lesz a legjobb,ha felhívod Gabikát,mert akkor rögtön választ kaphatsz a kérdésedre!!

Lányok!!

A Gólyahíren írták,hogy 3 kisbaba van kórházban,és több Életet Adó jelentkezett a Gólyahírhez!!

Egyre közeledünk a kisbabánkhoz!!

Puszi:Kriszti
kkriszi

Dotti!!

Gratula a 3 hónaphoz!!Hogy telik az idő,még szinte most jelentkeztetek!!!
Egyre közelebb kerülünk a mi kis Picurkánkhoz!

Most a babazene körül kutakodok a neten!Olvastam róla,hogy az nagyon jó,és megnyugtató a babának.
Van esetleg valakinek tapasztalata ez ügyben?

kkriszi

Lányok olvastátok a Gólyahírt????
Na akkor lapozás :wink: :wink:
De azért elkotyogom :oops: :roll: Gabika írta,hogy 1 órán belül 3 életadó jelentkezett.....
Gondoltátok volna hogy ilyen gyorsan haladtok előre? :lol:

Kép
ibi01

Dotti: Nem tudtunk ma bemenni, mert uh után siettünk haza. De majd felhívlak, hogy mikor járunk újra bent. Amúgy melyikben dolgozok, a sarkon lévő "diszkont"-ban, vagy a kicsit lejjebb lévő 100-as boltban?
ildi_ko

Sziasztok!

Kkriszi: Nekünk van Vivaldi és Chopin babazenénk,nagyon szeretjük,de én amúgy is nagy zenerajongó vagyok,úgyhogy rengeteg mást is hallgatunk. :D :D :D (+ én is szoktam neki furulyázni,szaxofonozni)
Ezen kívül járunk babakoncertre is, ha van lehetőségetek, érdemes meghallgatni,megnézni,mert nagy élmény.

A babazenét egyébként a Sony BMG forgalmazza.

Remélem segítettem. :D

Szép estét!

Kép
csöpke

Sziasztok!

Haszon tanács azoknak, aki még most kezdik a tanfolyamot!

Szép estét mindenkinek.

Puszi: Ági

Az örökbefogadás előtti tanácsadás szakmai irányelvei

I. A tanácsadás célja

A tanácsadás célja, hogy
a) az örökbe fogadni szándékozó szülő
aa) megismerje azokat a nehézségeket, amelyekkel a személyisége, motivációi, családstruktúrája alapján az örökbefogadás során várhatóan szembesülni fog,
ab) felmérje, hogy a családjában, környezetében feltehetően milyen konfliktusokat fog okozni a gyermek odakerülése, és hogy ezeket miként lehet kezelni, illetőleg probléma esetén kihez lehet fordulni;
b) a tanácsadást végző szakember
ba) megismerje az örökbe fogadni szándékozó motivációit, valamint jelenlegi és virtuális családstruktúráját,
bb) megalapozott döntést tudjon hozni arról, hogy alkalmas-e az örökbe fogadni szándékozó szülő az örökbefogadásra.

II. A tanácsadás szakmai irányelvei

A tanácsadást végző szakember a következő témaköröket beszéli meg az örökbe fogadni szándékozó szülővel, és ennek alapján készíti el az örökbe fogadni szándékozó szülő alkalmasságára vonatkozó megállapításait:

1. Motiváció
– Az örökbe fogadni szándékozók hogyan jutottak el a döntésig, hogy gyermeket fogadnak örökbe?
– A családban ki gondolt az örökbefogadásra először?
– Ki nem értett egyet a családban az örökbefogadással?
– A családban kinek milyen fenntartásai voltak/vannak az örökbefogadással kapcsolatban?

2. Jelenlegi családstruktúra
– Milyen az örökbe fogadni szándékozó család tagjainak egymáshoz való viszonya?
– Milyen együttműködési formák élnek az örökbe fogadni szándékozó családban?

3. Virtuális családstruktúra
– Milyen változások várhatóak a jövőben az örökbe fogadni szándékozó család életében?
– Hogyan oldana meg bizonyos helyzeteket, konfliktusokat az örökbe fogadni szándékozó család?

7. számú melléklet
a 29/2003. (V. 20.) ESZCSM rendelethez

Az örökbefogadói tanfolyam részletes tematikája

I. A tanfolyam célja

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők
– felkészüljenek az örökbefogadásra,
– megismerjék az örökbefogadás jogi és társadalmi hátterét,
– szembesüljenek azokkal a tipikus nehézségekkel, melyek az örökbefogadási eljárás és az örökbe fogadott gyermek nevelése során felmerülhetnek,
– elsajátítsák a konfliktusok kezelésének és az örökbefogadással együtt járó feszültségek kezelésének módjait.

II. A tanfolyam tematikája

1. Az örökbefogadás rendszere Magyarországon 1 óra (ea.)
– Titkos és nyílt örökbefogadás.
– Külföldre történő örökbefogadás.
– Az örökbeadhatóság, örökbeadhatóvá nyilvánítás feltételei.
– Az örökbefogadás megvalósulásának jogi háttere.
– Az örökbefogadás jogkövetkezményei.

2. Mitől sikeres/nehéz egy örökbefogadás? 2 óra (ea. + irányított beszélgetés)
– Az örökbefogadásra való alkalmasság összetevői.
– Melyek az örökbefogadásra alkalmatlan élethelyzetek?
– Mi segítheti elő/nehezítheti meg az örökbefogadás sikerességét?
– A titok szerepe az örökbefogadásban.
– Hogyan mondjuk el a gyereknek?
– Ki tudhat arról, hogy örökbe fogadtuk a gyermekünket?
– A szűkebb-tágabb környezet hozzáállása.

3. Az örökbe fogadható gyermekek nevelésének speciális nehézségei 3 óra (ea. + irányított beszélgetés)
– Hol élnek az örökbe fogadható gyermekek?
– Milyen hatással lehet az intézeti nevelkedés a gyermekre?
– Hogyan lehet kezelni a gyermek eddig átélt negatív élményeit?
– Az örökbefogadás vállalásának nehézségei.
– Együttélés a ,,mássággal''.
– Örökbe fogadott gyermekek a különböző közösségekben.
– Életkori szükségletek.
– Fogyatékkal élő örökbe fogadott gyermekek.

4. Konfliktus és konfliktuskezelés 3 óra (ea. + irányított beszélgetés)
– Az örökbe fogadni szándékozókat érő negatív hatások (gyermekvállalási próbálkozások, sikertelen kezelések, erőfeszítések az örökbefogadásra, családi-társadalmi elvárások, önbizalomvesztés, elbizonytalanodás, szorongás, feszültségek).
– Az örökbefogadással együtt járó nehézségek okozta feszültség.
– Tipikus konfliktushelyzetek az örökbe fogadott gyermek nevelése során.
– Hatékony konfliktuskezelés, feszültségoldás.
– Kihez lehet fordulni a családban, illetőleg a szűkebb-tágabb környezetben felmerülő problémák esetén?

5. Egymásra találás 2 óra (ea. + irányított beszélgetés)
– Mi dönti el, hogy melyik gyermekhez melyik szülőt találják alkalmasnak?
– A gyermekkel való első találkozás élménye.
– Az örökbe fogadni szándékozó döntését befolyásoló tényezők.
– Lehet-e nemet mondani egy gyermekre?
– A barátkozás jelentősége, folyamata.
– Sikeres és sikertelen ,,barátkozások''.
– A gyermek beilleszkedésének segítése.

6. A családi kapcsolatok jelentősége a gyermek életében 3 óra (ea. + irányított beszélgetés)
– A gyermek azonosságtudata, kultúrája, önbecsülése és a család.
– Az állandóság jelentősége a gyermek életében.
– Az állandóság-érzet biztosításának eszközei.
– Életre szóló kapcsolatok kialakítása.

7. A kötődés szerepe a gyermek életében 3 óra (ea. + irányított beszélgetés)
– A gyermek fejlődésének alapfeltételei.
– A mély és tartós kötődés fogalma, jelentősége.
– Hogyan hat a gyermek fejlődésére az, ha örökbefogadó szülőhöz kerül?
– Mi az örökbefogadó szülő feladata a kötődés kialakításában?

8. A veszteség a gyermek életében 3 óra (ea. + irányított beszélgetés)
– A saját, vér szerinti családjukban nem nevelkedhető gyermekek által átélt veszteségek típusai.
– Az örökbefogadó szülőhöz kerülés hatása a veszteségélményre.
– A veszteség feldolgozásának módjai, az örökbefogadó szülő szerepe a veszteség feldolgozásában.
– Az örökbefogadó szülő saját veszteségélménye és annak feldolgozása a gyermek szempontjából.

III. Az ismeretek ellenőrzési rendszere
– Ismereteket összegző beszélgetés 1 óra
szabko

Sziasztok Lányok!

Tudom régen jelentkeztem, de olvasó üzemmódban voltam.

És sajnos megint rossz híreim vannak. Amanda megint beteg, ugyanúgy mint a múltkor, azzal a különbséggel, hogy most hasmenése is van a hányás mellé és még lázas is. Szegény kicsi csibe kemény másfél hetet járt a bölcsibe, most meg otthon fekszik. :cry:

Csak ezt akartam nektek elmondani, megyek lepihenek, későre jár már.
kanga_mama

Kanga_mama: Amandának jobbulást kívánunk! Vigasztaljon, hogy a kicsik olyan ügyesen és gyorsan meggyógyulnak! :)
ildi_ko

Amanda baba gyógyulj meg! Drága kis szivem, milyen rossz lehet neki, hogy ennyit beteg!!

Minden nap úúúgy lesem a postást ... lehet, hogy türelmetlen vagyok??? :) :)

Nem semmi hogy a Gólyahíren hogy beindultak a dolgok. Nekünk, így örökbefogadásra várakozóként nagyon lehet örülni!!! Drága pici csöppségek szerető családba kerülnek, ahol már nagyon várják őket, és ez a lényeg!!!
Vendég

Ildikó, Diadella, köszönjük... igyekszünk, bár nem nagyon megy. Képzeljétek nagyon meglepődtem. Azt mondta a dokinéni, hogy szénsavmentesen adjunk a gyereknek kólát, mert a kólában van valami, ami a gyomorban levő bolyhokat, vagy golyhokat, vagy miket nyugtatja és képzeljétek, használ neki. Az egyetlen dolog, ami benne marad. Hát jó nagyot néztem. :roll:
kanga_mama

Kanga mama
A kóla tényleg jó! Hányinger esetén a teát is hidegen adjátok, kortyonként.

Madaran
Eszter nem Gólyahíres, bár ott is már másfél éve várakoztunk, amikor "hírt kaptunk" róla. "Szerzett" gyerek. :roll:

Készül az új alkalmasságink! :) Olyan hamar megnőtt Eszter, hogy lassan várhatjuk a tesót. :lol:
A napokban felállt, és egy-két lépést tett egyedül. És elkezdett potyogni. :cry: Egyik délután a nappaliban felállt, apával elkezdtünk neki tapsolni, örülni, erre ő is tapsikolt, fülig érő szájjal. Hát azt hittem elolvadok!! Olyan édes volt!!

Kép
petyaanya

Sziasztok!

Kriszti!
Köszi a gratulát,igen tegnap voltunk 3 hónaposak!!!Megy az idő,de néha olyan lassúnak érzem!!A babazene engem is érdekel!!

Diadella!
Holnap vagy hétfőn már biztos hozz nektek valamit a postás!!Kata!Tudnál nekem valami jó immunerősítőt ajánlani a férjem számára??Köszi!

Ildikó!
A sarkon a diszkontban dolgozom!!Vártalak benneteket,ahányszor nyílt az ajtó,mindig leselkedtem,ti jöttök-e!!Na ,majd jöttök!!Ha nem tudsz tecsin elérni(mert nincs mindenütt térerő)akkor egy sms küldessz és visszahívlak!!Remélem Sebivel minden rendben!!Vigyázzatok nehogy valami ronda influenzát elkapjanak a gyerkőcök!!

Csöpke!
De ügyes anyuka vagy,hogy fejleszted Laura zenei érzékét!!Gondolom élvezi!!A gyerekek imádják a nekik szóló zenéket,dalokat!!Én is sokat szeretnék majd énekelni,mondókázni és furulyázni,mesélni a mi kis babánknak!!

Kangamama!
Amandának gyógyulást kívánok!!Szegénykém!!

Petyaanya!
De jó akkor,már ti is készülődtök a kistesó érkezésére!!Eszter,már tündéri kiscsajszi lehet!!

Szabkó!
Ti,hogy álltok a határozattal??Már voltatok a gyámhivatalba!Lehet,hogy már írtad,akkor bocs!!

Puszi mindenkinek Rita

Kép
dotti

Amanda!!!! Kicsi lányka gyógyulj meg hamar hamar!!! :lol:
Bencivel küldünk gyógyító puszikákat :wink: :wink: :wink:

Kép
ibi01

Sziasztok!!!

Most csak bekukkantottam,mert már menni kellene fürdeni!!!

Kangamama!!Gyógyuljon meg minél hamarabb a kis Tündéri kerilánykád!!!

Diadella!!!A postást én is tűkön űlve vártam,amikor a papírokat intéztük.Már csak pár nap,és hivatalosan is kismami leszel!!

Dotti!!Jó volt dumcsizni!!Órák hosszat el tudnék beszélgetni telefonon!!Na,de majd ha eljöttök,akkor majd személyesen bepótoljuk!!

Csöpke!!Köszi a babazene infót!!Én ezen az oldalon találtam babazenéket,és nem tudom,hogy Ti hallottátok-e már ezeket?

http://www.babazene.hu/ajanlo.htm

http://www.babazene.hu/jotekony.htm

Petyaanya!!Micsoda örömhír!!Újra kismami leszel!!Gratula hozzá,és nektek is jó várakozást a kistesóhoz!!

Ági!!Olyan szépet idéztél a Próféta című könyvből a Gólyahíren!!
Én is kérdezem Tőled,hogy hogy álltok a határozattal?

Ildikó!!Olyan régen hoztál már ide fényképeket a gyerkőcökről!!Nagyon szeretünk fotókat nézegetni!!

Napsugi!!Te is régen írtál,pedig már jó volna a Te írásaidat is olvasni!!

Mindenkinek nagyon szép álmokat kívánok!!!Puszi:Kriszti
kkriszi

Sziasztok!!

Ági!! Bocsi a tegnapi rövid e-mail miatt. A gépem elromlott, ezt is most a laptopon pötyögöm, és így sokkal lassabb :) ... szóval egyáltalán nem haragszom. :wink:

Dotti! Milyen immunerősítésre gondoltál? Gyógyszeresre vagy gyógynövényesre? Attól is függ, hogy beteg e most a párod.
Ha most meg van fázva, akkor mindenképp valami gyógynövényes lenne a fő!!
Echinacea vagy grapefruit csepp, vagy homoktövis, vagy ginseng!!!!!! Ezeknek létezik több formája is!
Én ezt kiegészíteném c vitaminnal. Ez nagyon fontos, mert antioxidáns hatása van! Ha nem eszik elég gyümit akkor napi 1000-2000 mg mindenképp amíg meg van fázva. Ha nem beteg akkor is egészen tavaszig kell a napi 500 mg. Én 2000-et szedek amugy egy nap./ DE csak ha nincs probléma a veséjével!!!!!/

Amiket nem ajánlok ha már beteg azok a multivitaminok! Meg azt amúgy se nagyon ... :wink:

Én, ha most bejönnél hozzám a gyógyszertárba, akkor adnék neked egy echinacea cseppet, egy ginseng ampullát és egy calcium sandoz pezsitabit amibe van 1000 mg c vitamin is, és egy 200 mg-os zinkes c vitamint. / a zinc nagyon jó baci ölő/ :wink:
Jobbulást a párodnak!

Olyan sokan voltak ma is a gyógyszertárban. És nem is ez a probléma, hanem az a zsibvásár ami ilyenkor kialakul.
Állandóan összevesznek az emberek, pedig már sorszámosztógép is van.

pl ... tegnap ... szép délelött. patikába nyugalom, csend ... ezt szeretem, így lehet nyugodtan dolgozni nekünk is.
3 tára /kassza/ van én középen ... két szélén két kollegína... mind a 3 táránál egy-egy beteg ... a többi 5 beteg szépen csendben várja a sorát, és lesi a plazmatv-t, hogy mikor jelenik meg a sorszám, hogy jöhet kérni.
...bunkó pasi beront .. köszönés nuku ... odajön hozzám /miközbe én a beteggel épp tárgyalok/, de ez őt láthatóan nem nagyon érdekli, és pofátlan módon közbeszól, " van szódabikarbóna?"
én nyugodt maradtam, és mondtam neki, hogy igen van.
erre bunkó pasi "kérek egyet" ... én még mindíg nyugodtan " jó, de legyen szíves sorba állni, mert az itt látható emberek mind ön elött érkeztek és mindenki a sorát várja"
bunkó pasi " nem érdekel, kérek egy szódabikarbónát"
na most erre mit lehet csinálni? aki ismer, és ismeri a habitusomat azt mondaná, hogy tuti elküldtem melegebb éghajlatra, mert sajna ilyen esetben nem tudom magam tűrtőztetni .. de szerencsémre egy fiatal lány megelőzött aki mellesleg egy pici babával várta a sorát, és úgy beolvasott a pasinak hogy az kirohant és úgy becsapta a patika ajtót, hogy azt hittem hívhatjuk az üvegest.
sajnos az ilyenek minden naposak .. és ez után az incidens után a bent lévő összes beteg hőbörögni kezdett, és pillanatok alatt olyan hangzavar lett, hogy na most légy okos és most ne keverd össze a gyógyszereket és sorolhatnám... néha nagyon nehéz
nem panasz akart ez lenni, csak azért írtam hogy sajnos rengeteg türelmetlen, bunkó emberrel van dolgunk, de persze jópofit kell vágni /majdnem/ mindenhez!! :)
Dotti, Te hogy bírod?? :) :)
Vendég

Sziasztok!

Petyanya, hú, de izgi... újra kismami leszel? De jó...
Köszi a jótanácsokat. Kicsit már jobban vagyunk.

Dotti, köszönjük neked is.

Ibi, köszönjük a gyógypuszikat Bencitől és persze tőled is.

Hát Diadella sajnos nem egyszerűek az emberek.
Én most kikerültem ebből... ugyanis lányok ti még nem tudjátok, de most már teljesen hivatalos és elmondhatom, hogy leszázalékoltak, megkaptam a 67 %-ot és most szabin vagyok és nemsokára a felmondási időmet fogom tölteni egészen a nyár elejéig. Úgyhogy én már itthon vagyok és el kell mondanom nektek, hogy egyenlőre nagyon jól érzem magam. És remélem, hogy hamarosan anyaként is debüttálhatok. Persze addig sem fogok ráérni, ugyanis nemsokára kezdjük a lakásfelújítást. Hát lesz kosz bőven. Nyílászárókat cserélünk, majd festünk belül és aztán kívül is. Meg aztán át akarom pakolni a lakást, mert nemsokára jön az új ágyunk is. Meg alakítjuk ki a leendő kicsink szobáját is, ezt használjuk jelenleg hálónak. Már amit lehet és tudunk. A szekrénykéjét már helyre tudjuk rakni, aztán majd elválik, hogy milyen ágyra lesz szükség.
kanga_mama

Persze, ha netán valami csoda folytán hazatalálna a mi kicsi angyalunk, akkor mindez elhalasztva, hiszen azért nem annyira sürgős, csak gondoltuk hátha lesz valami ha beharangozzuk, hogy nekikezdünk. Tudjátok a hólapátot is kiszokták rakni riogatónak... :lol: :lol: :lol: Azért a babaszoba az első ám!
kanga_mama

Kangamama!!

Nagyon szorítok,hogy minél hamarabb megtaláljon benneteket a kis Angyali gyerkőcötök!!
Nagy munkába fogtok!!De egy a lényeg,ha elkészül,akkor biztos nagyon szépek lesztek!!
Én ilyen munka előtt lefotóztam a régit,majd a kész felújítást!!A végén nagyon jó volt nézni a képeket,hogy milyen is volt régen,és milyen lett most!!
kkriszi

Sziasztok lányok!

Én is sikeresen lezártam a félévet az egyetemen. :lol: Nem volt könnyű az éjszakai tanulás, de ki lehetett bírni. :P Viki már négykézláb ringatózik és lökné magát előre, ami persze nem igen megy, mert a kezeit még nem pakolja csak a lábát. :lol: Így hátrafelé halad, amin meg meg se lepődöm, hisz rák a drágám. :) Apa Pán Vikinek hívja, Pán Péter után szabadon, mert állandóan a levegőben lenne, és repülne. :lol: Decemberben kezdtünk el enni, vagyis közelíteni a szájához kanállal, nem sok sikerrel. Már mindenki neki táncolt és a kanálnak, hogy milyen csudi jó dolog ez. A múlt héten pedig egyszer csak úgy döntött, kinyitja a száját és elkezdtünk enni. Most anyuval beindultunk, és vettünk sütőtököt, megfőztük leturmixoltuk és lefagyasztottuk kicsi adagonként. Ezt most úgy néz ki szereti, eddig répát és tököt evett, de inkább a répát csak tökkel ette meg. :) Almát kiköpte, holnap próbálkozom újra, aztán ha nem megy, vegyítem azt is tökkel. :lol: A legnehezebb az etetésben, hogy még kis ügyetlenke, lassan eszünk és az a kis mennyiség kaja gyorsan kihül, viszont Viki van olyan hercegnő, hogy ha nem az a hőmérsékletű a kajcsi amit megszokott, nem is eszi meg. :shock: 8) Nos így egy kis kajcsi közben van egy kis melegítés is. :lol:
Nagyon sokat játszunk a nagy ágyon, mert a kiságy már nem izgi. :lol:

Kriszi: Nekünk is van válogatásunk babazene, és szuper, Viki szinte mindig elalszik rá. kb 80%-os eséllyel. 8) De nagyon jó nyugtató, a brendon oldalán is vannak cd-ék, és ha rákattintasz bead termék infot és ott is bele lehet hallgatni.

Ibi: Jaj, az a pettyes kép! :P Nagyon cuki. :lol:

Ildikó: :lol: Ne haragudj, de utólag én is sok boldogságot kívánok Veronikának! Jó volt olvasni felőled. :) Hát a napirend..? Négy gyerekkel? :) Nekem egy gyerekkel nem mindig sikerül ennem délben, vagy hogy csak 5-kor eszek először, de nem látszik meg rajtam. :))

Mindenkinek kitartást kívánok, jó kis csapat vagytok! :)

KépKép
ancsúr

Ancsúr! A nagyoknál kapható volt olyan tányér ami 2 részes. Forró vizzel kellett fetölteni az alsó részt és ez melegen tartotta a tányérban lévő papit. Szerintem ilyet most is lehet kapni. Ezzel legalább nem hülne ki a papi.

Kép
ibi01

Drága Krisztike és Dotti!

Köszönöm érdeklődésetek, hááát, nálunk is szépen alakul a dolog! Igaz, már tavaly meg volt a jogerős határozatunk, csak elfelejtették kipostázni! Erről, ennyit! Azért egyszer majd minket is megtalál Enikőnk! Már nagyon várjuk!

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!!!

Puszi: Ági
szabko

Ibi: Ilyenről még nem is hallottam. :shock: Köszi, majd utána nézek!

KépKép
ancsúr

Sziasztok lányok!

Az írásom tegnap elszállt ,és nem volt kedvem újra gépelni!! :cry: :cry: :cry:

Diadella!
Köszi a jótanácsot!!Ha lesz szabinapom,feltétlen veszek a férjecskémnek!!Aki már jól van,nincs láza!!Kata!Nálunk is vannak érdekes és egyben kiakasztó emberek!!Most éppen a tulajok játszanak a dolgók idegrendszerével!!Hétfő kora délután megjött az áru,amit mindenki próbált átvenni és kirakni a polcra!! Kedd:késő délután jött egy telefon,az egy-két forintosok kivonása miatt kerekítsük az árakat!!Na amit eddig kiraktunk árazzuk föl!!Kedd zárás után :hagyjuk abba a kerekítést!!Szerda délelőtt telefon folytassuk a kerekítést,közben pakoljuk ki folyamatosan az új árúkat ami hétfőn érkezett!!Csütörtök egésznap fölárazás árú kipakolás!!Péntek délután:hagyjuk abba az árazást!!Szombat záráskor egyes termkeket visszakell árazni régi árukra,nem kell felárazni!!Na ez az abszolút szívás!!Már mindenki az átárazás 80%-át megcsinálta,most pedig minden vissza!!Hétfőn jön az újabb árú és nem tudjuk föl- vagy leárazzunk!!És nem is beszéltem akkor a vevők idegrendszert próbálgató megjegyzéseről!! Mesélj milyen volt a kerifiaddal töltött hétvégi utazás??

Kanga mama!
Hát,ti is jó nagy munkába kezdtek!!Kívánok,hogy mihamarabb eljöjjön hozzátok a gólya!!!Mi is az éven sok mindent beterveztünk,majd meglátjuk hogy sikerül haladni velük!!Örülök,hogy Amanda már jobban van!!

Kriszti!
Nagyon jó ötlet az ilyen volt és ilyen lesz!!A babazene engem is érdekel!!

Lányok!
Most az inluenza kapcsán eszembe jutott egy kérdés amit már régóta szeretnék megkérdezni tőletek!Ha lázas a kisbabánk,gyermekünk,akkor azonnal lázcsillapító,vagy csak bizonyos lázhőmérséklet fölött!Tehát mikor célszerű beadni neki!!A másik kérdésem:láz esetén vékony takaróval kell takargatni vagy jó meleg takaróval??A harmadik kérdésem a láz első napjától adható az antibiotikum vagy néhány napot várni kell!!Bocsi,ha buta kérdéseket raktam fel,de szeretnék ezzel is tisztában lenni!!

Szabkó!
Gratula a határozatokhoz!!Azt sajnálom,hogy eddig rajta csücsültek!!Akkor már van sorszámotok is a gólyahírnél!!Ha szabad kérdezni,mennyi most???Akkor most ti kislányt szeretnétek örökbefogadni??Bocsi, a túl sok kérdés miatt!!Én már csak ilyen érdeklődő kiskukac vagyok!!

Ancsúr!
A filmet én a legelejétől láttam,nagyon tetszett!!Megható volt az igaz történet,végig sírtam!!Olyan gyönyörű kislány volt benne,hogy szívem szerint magamhoz öleltem volna!!A film után pedig akkora űrt érzek még mindig a szívemben,mikor ölelhetem majd meg a mi kincsünket???Hiányzik,nagyon hiányzik a mi kisbabánk!!

Puszi mindenkinek Rita

Kép
dotti

Sziasztok!!

Ági!!
Gratulálok nektek a határozathoz!!Már hivatalosan is kismami vagy!! :P :P :P

Én is láttam a filmet,és én sem tudtam megállni sírás nélkül!!Olyan boldogan játszottak a pici lánnyal a szülei,hogy öröm volt nézni.A film végén,pedig olyan hatalmas nagy boldogság volt,hogy megkaphatták a kislányukat,akit végérvényesen örökbe fogadhattak!!!

Nekünk is nagyon-nagyon hiányzik a kisbabánk.Annyira jó lenne már,ha itt lehetne közöttünk!
Nézhetnénk szuszogását,mosolyát,érezhetnénk finom illatát,bőre selymességét!!
Vigyázhatnánk rá,óvhatnánk,imádhatnánk!!

Na,de majdcsak eljön a mi időnk is,és akkor nagyon-nagyon boldogok leszünk!!

kkriszi

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?